|
پایان مأموریت سفیر ایران در ترکیه
محمد فرازمند، سفیر ایران در ترکیه با اشاره به خداحافظی خود با اعضای سفارت ایران در این کشور در توئیتی نوشت: از همکاران بسیار پرتلاش و دوست داشتنیام که دوران ماموریت در آنکارا به همت آنان حتی در شرایط دشوار نیز خاطرهانگیز و دلپذیر بود، سپاس فراوان دارم.
ارسال به دوستان
اتحادیه پلیس فرانسه با «اراذل و اوباش» نامیدن معترضان از تشدید برخورد با آنها خبر داد
خط و نشان خشونت
گروه بینالملل: آتش اعتراضات فرانسه تا جایی شعلهور شده که رئیسجمهور فرانسه را جمعه شب پس از درگیری پلیس با معترضان در چهارمین شب درگیریها، با درخواستها برای برقراری وضعیت اضطراری مواجه کرد.
اعتراضات در فرانسه به کشته شدن یک نوجوان ۱۷ ساله به نام «نائل» توسط پلیس، در شهرهای بزرگ فرانسه همچنان ادامه دارد. پلیس محلی اعلام کرد در حال جنگ با افراد ناراحت و دردسرساز است. این در حالی است که افسران 2 مجموعه از بزرگترین اتحادیههای پلیس کشور تهدید به شورش کردهاند. آنها تهدید کردهاند اگر مکرون نظم را برقرار نکند، به شورش میپردازند. آنها گفتند: «امروز پلیس در حال نبرد است. ما در حال جنگ هستیم. فردا ما در مقاومت خواهیم بود و دولت باید این را بداند».
۲ اتحادیه اتحاد پلیس ملی (Alliance Police nationale) و پلیس UNSA روز گذشته با اراذل و اوباش خطاب کردن معترضان، خواستار تحمیل نظم به جای درخواست آرامش در شهرها شدند. در این بیانیه با طرح این ادعا که «همکاران ما (پلیس) همچون اکثریت شهروندان دیگر نمیتوانند دیکتههای این اقلیتهای خشن را تحمل کنند»، شرایط کنونی «زمان مبارزه با این آفات» عنوان و تاکید شده است همه ابزارها باید برای بازگرداندن حاکمیت قانون در سریعترین زمان ممکن فراهم شود.
اتحادیههای پلیس در بیانیه دوم خود عبارت «ما در جنگ هستیم» را مورد توجه قرار داده و آوردهاند: «ما در جنگ هستیم». این بیانه شرایط حاکم بر فرانسه را به یک جنگ چریکی شهری تشبیه و اضافه میکند: «ما دیگر با خشونت شهری روبهرو نیستیم و با یک چریک شهری روبهرو هستیم. بنابراین همکاران ما در برابر جنگ شهری برای پیروزی میجنگند».
در این بین مراسم خاکسپاری نوجوان ۱۷ ساله که به دست پلیس کشته شده در حالی برگزار شد که بخشهای وسیعی از فرانسه در آتش، خشونت و شورشهای ویرانگر غرق شده است. جمعهشب بیش از ۳۸۰۰ آتشسوزی در جادههای عمومی رخ داد و بیش از ۵۰۰ ساختمان آتش گرفت.
به گزارش دیلیمیل، شهر مارسی فرانسه روز جمعه شاهد بدترین حرکت خشونتآمیز بود. طبق گزارش رسانه فرانسوی BFM، معترضان وارد یک فروشگاه اسلحهفروشی در حوالی منطقه «اولد پورت» شدند و چندین اسلحه شکاری از این فروشگاه غارت کردند. شهردار مارسی از دولت فرانسه خواست یگانهای پلیس اضافه را در این شهر مستقر کند.
از سویی امانوئل مکرون استفاده از خودروهای زرهی و پلیس ضد شورش را مجاز کرد و ۴۵۰۰۰ افسر در تلاشی ناامیدکننده برای به دست گرفتن کنترل اوضاع مستقر شدند اما رئیسجمهور فرانسه به دلیل اینکه به اندازه کافی سریع عمل نکرده، مورد انتقاد قرار گرفته است.
به گزارش تلگراف، «اریک سیوتی» رئیس حزب جمهوریخواهان گفت کشورش «در لبه پرتگاه است» و «ما باید یک جنگ بیرحمانه علیه خشونت به راه بیندازیم و وضعیت اضطراری را در تمام مناطق آسیب دیده اعلام کنیم».
روزنامه فرانسوی لوموند به رئیسجمهور هشدار داده است شورشها ممکن است به طور فزایندهای گسترده شود و برای شبهای آینده ادامه یابد. تلگراف گزارش داد پس از ادامه خشونت در طول شب، پلیس فرانسه گفته است در حال حاضر با «انبوهی از افراد ناراحت و دردسرساز» در جنگ است.
از سویی بر اساس گزارش یورونیوز، تداوم اعتراضات در روز جمعه باعث شد از اواسط روز، اختلالاتی در سیستم حملونقل عمومی شهرهای مختلف فرانسه (از جمله در پاریس با تخریب ۱۲ اتوبوس) ایجاد شود. به این ترتیب فعالیت ۲۳ خط از مجموعه ۳۵۰ خط اتوبوس پاریس روز جمعه تعطیل شد، مسیر حرکت ترامواها بسته شد و در سایر خطوط، یا خدمات جزئی ارائه شد یا سرویسدهی با تاخیرهای زیادی همراه بود.
مقامات شهر مارسی که دومین شهر بزرگ فرانسه محسوب میشود، پس از خشونتهای اخیر تصمیم به ممنوعیت برگزاری تظاهرات عمومی گرفتند. فعالیت تمام وسایل حملونقل عمومی نیز در مارسی از ساعت ۱۹ روز جمعه متوقف شد. این در حالی است که شامگاه جمعه پلیس پاریس برای پاکسازی معترضان از میدان کنکورد اقداماتی انجام داد و در بیانیهای اعلام کرد عملیات پاکسازی میدان کنکورد ادامه خواهد داشت. طبق گزارشها همچنین مرد جوانی پس از پریدن از ساختمانی در جریان اعتراضات جان خود را از دست داده است.
دولت فرانسه همچنین اتهامات سازمان ملل درباره وجود دیدگاههای نژادپرستانه در میان نیروهای پلیس را رد کرد. وزارت خارجه فرانسه گفت: «هرگونه اتهام نژادپرستی یا تبعیض سیستماتیک در نیروی پلیس فرانسه کاملا بیاساس است».
در این میان وزارت کشور فرانسه در فرمانی سراسری، خدمات اتوبوسرانی و تراموا در سراسر کشور را از ساعت ۹ شب روز جمعه متوقف و فروش وسایل آتشبازی را ممنوع کرد و خواستار آن شد که از فروش و حملونقل قوطیهای بنزین، اسید و سایر مایعات قابل اشتعال جلوگیری شود. وزیر کشور فرانسه همچنین در چهارمین شب اعتراضات در این کشور گفت: بیش از ۴۵ هزار افسر مجری قانون از جمله یگانهای ویژه جهت مقابله با شورشیان در فرانسه مستقر شدهاند. بیش از ۳۰۰ افسر پلیس هم در 3 روز اول ناآرامیها در فرانسه زخمی شدند.
پلیسی که شامگاه سهشنبه هفته گذشته به نائل، نوجوان ۱۷ ساله در غرب پاریس شلیک کرد و جان او را گرفت، پیشتر مدعی شده بود این نوجوان قصد زیر گرفتن آنها را بعد از متوقف کردن خودرو داشته است اما ویدئوی منتشر شده از حادثه نشان میدهد 2 پلیس در حالی که به پنجره خودروی مقتول نزدیک میشوند، کلت کمری خود را به سمت راننده نشانه گرفته و با حرکت خودرو، یکی از آنها اقدام به شلیک میکند. این ویدئو نشان میدهد خودروی مقتول کمی پس از حرکت، به یک پست برق در نزدیکی محل حادثه برخورد کرده و متوقف شده است.
این اتفاقات در شرایطی رخ میدهد که امانوئل مکرون روز جمعه پس از نشست امنیتی اضطراری جهت رسیدگی به اعتراضات، تاکید کرد یکسوم افراد دستگیر شده طی چند شب گذشته، «جوان یا بسیار جوان» بودهاند و این نشان میدهد اینترنت نفوذ منفی بر کودکان و نوجوانان داشته است. وی افزود: پلتفرمها و شبکههای اینترنتی نقش عمدهای در رویدادهای روزهای اخیر داشتهاند. ما مشاهده کردهایم شبکههای اجتماعی نظیر اسنپچت، تیکتاک و سایر شبکهها بستری برای شکلگیری و سازماندهی تجمعات خشونتآمیز بودهاند و آنها به شکل تقلیدآمیزی به سوی این حرکات خشونتآمیز سوق داده میشوند و همچنین باعث شده از دنیای واقعی فاصله بگیرند. رئیسجمهور فرانسه ضمن آنکه از والدین خواست فرزندان خود را در منزل نگه دارند، گفت: جوانانی که به خیابانها آمدهاند، همانند بازیهای ویدئویی رفتار میکنند؛ بازیهایی که اثرات مخربی بر آنها داشته است. تا جمعه شب ۱۳۱۱ معترض دستگیر و 300 نیروی پلیس و ژاندارمری زخمی شدند. همچنین ۱۳۵۰ وسیله نقلیه به آتش کشیده شده و ۲۴۰ ساختمان نیز سوزانده یا تخریب شد. در ۲۵۶۰ نقطه در مناطق عمومی آتشسوزی رخ داد. حداقل ۳۰ کلانتری پلیس و ۱۱ پاسگاه ژاندارمری هم هدف حمله قرار گرفتند.
* اعتراضات فرانسه سفر مکرون به آلمان را لغو کرد
رئیسجمهور فرانسه به علت بالاگرفتن ناآرامیها در این کشور، سفرش را به آلمان لغو کرد. امانوئل مکرون به دنبال ادامه اعتراضات خشونتآمیز علیه قتل یک نوجوان به ضرب گلوله پلیس در چندین شهر فرانسه، سفرش به آلمان را لغو کرد. در همین ارتباط، سخنگوی دفتر صدر اعظم آلمان اعلام کرد رئیسجمهور فرانسه سفر رسمی خود به برلین را لغو کرده است. مکرون روز جمعه هم مجبور شد سفر خود به بروکسل جهت نشست اتحادیه اروپایی را برای شرکت در یک جلسه امنیتی در پاریس پیرامون اعتراضات در این کشور نیمهکاره رها کند و به کشورش بازگردد.
ارسال به دوستان
پلیس فرانسه چطور در آتش خشونتها میدمد؟
روزنامه گاردین در گزارشی به بررسی ساختارهایی در پلیس فرانسه پرداخته که نهتنها به آرامشدن تظاهرات کمکی نمیکند، بلکه در آتش خشونتها دمیده و آن را شعلهورتر میکند. در تازهترین نمونه از انتقاد نهادهای بینالمللی به پلیس فرانسه، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه این نهاد فرانسوی را مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت قتل این نوجوان که «نائل. م» نام داشت، فرصتی است تا دولت فرانسه با جدیت به مشکل عمیق نژادپرستی و تبعیض نژادی در دستگاههای اجرای قانون بپردازد. نائل سومین شهروند فرانسه بود که در سال میلادی جاری به ضرب گلوله پلیس کشورش با توقف خودروی خود جان باخت. سال گذشته هم ۱۳ مورد مشابه اتفاق افتاد. این آمار در سال ۲۰۲۱ سه مورد و در ۲۰۲۰ دو مورد بود. از سال ۲۰۱۷ تا امروز اکثر قربانیان این خشونتها سیاهپوست یا عرب بودهاند؛ این نشاندهنده صحت گزارشهایی است که پلیس فرانسه را به خشونت نژادی نظاممند متهم میکند. استفاده پلیس از باتون، گاز اشکآور، گلولههای لاستیکی و «فلشبالهای» بزرگ در جریان تظاهرات، صدمات جسمی زیادی را به تظاهرکنندگان وارد کرده است. مدتهاست مساله خشونت غریزی پلیس فرانسه و تمایلش برای اعمال بیش از حد زور، به یک تابو تبدیل شده است. این مساله به یک مشکل سیاسی عمده بدل شده، بویژه از زمان تظاهرات جلیقهزردها در ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ که در آن حدود ۲۵۰۰ تظاهرکننده مجروح شدند و بسیاریشان چشم، دست یا پای خود را از دست دادند.
دستکم ۱۸۰۰ نیروی پلیس هم در آن تظاهرات مجروح شدند و پلیس فرانسه گله دارد که خشونت علیه پلیس افزایش یافته و برخی به قصد کشت میزنند. در اعتراضات به اصلاح قانون بازنشستگی در سال میلادی جاری هم تنها در ماه مارس ۱۰۰۰ پلیس مجروح شدند. کارشناسانی که سیاستهای پلیس در سرتاسر اروپا را بررسی میکنند، به یک تفاوت اساسی در رویکردها و ساختار پلیس فرانسه پی بردهاند که به استراتژی و تاکتیکهای عملیاتی محدود نمیشود. آنها میگویند پلیسها و ژاندارمهای فرانسوی خود را نه خادم ملت که حافظ دولت میدانند. در نتیجه، رابطه جامعه با پلیس در فرانسه با کشورهای حوزه اسکاندیناوی یا آلمان و انگلیس متفاوت است. اگر این را کنار سنت دیرینه تظاهرات خیابانی سیاسی فرانسه بگذارید، شاهد یک بمب ساعتی خواهید بود. محققان بر این باورند پلیس فرانسه خود را در معرض محاصره میبیند و به هیچوجه حاضر به عقبنشینی نیست.
یک جرمشناس فرانسوی میگوید نه تنها رویکرد پلیس فرانسه به هیچوجه آرامکردن تظاهرات نیست، بلکه این نهاد سعی دارد عامدانه ایجاد تقابل کرده و وخامت اوضاع را تشدید کند. دیگر محققان از عباراتی مانند پرهرجومرج، تهاجمی، مستبد و وحشیانه استفاده میکنند. این جرمشناس میگوید پلیس فرانسه به شکلی برنامهریزی شده از جامعه منزوی شده و تنها به مقامات مافوق خود پاسخ میدهد. او میگوید تجهیزات و تسلیحات پلیس فرانسه تقریبا از تمام همتایان اروپاییاش سنگینتر است و افسران پلیس این کشور سلاحهایی با خود حمل میکنند که در اکثر نقاط اروپا ممنوع است یا به ندرت و در شرایط خیلی حاد استفاده میشود.
ارسال به دوستان
زیاد النخاله: تأمین سلاح در کرانه باختری از راههای مختلف مثل خرید از اسرائیلیها انجام میشود
تحقق وعده کرانه مسلح
گروه بینالملل: دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین در گفتوگویی اعلام کرد دستور رهبر معظم انقلاب برای مسلح کردن منطقه کرانه باختری محقق شده است؛ موضوعی که چندی است در رسانهها و اندیشکدههای مختلف غرب آسیا، اسرائیل و جهان در حال بازگو شدن است. «زیاد النخاله» در مصاحبهای گفت جمهوری اسلامی ایران حمایت از مقاومت را نهتنها در زبان، بلکه در عمل نیز نشان داده و هزینه آن را نیز پرداخته است. وی به روزنامه الوفاق گفت: موضع سیاسی جمهوری اسلامی ایران که همان «عدم به رسمیت شناختن اسرائیل» است، بسیار اهمیت دارد و در سطح بینالمللی و فلسطین اعلام نامشروع بودن این رژیم و اینکه بر ویرانههای ملت فلسطین بنا شده، حائز اهمیت است. زیاد النخاله افزود: «از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران حمایت از فلسطین را در همه احوال مبنا قرار داده است؛ جمهوری اسلامی 2 موضع در این رابطه در پیش گرفته است، یک موضع سیاسی است و من معتقدم هزینه این موضع سیاسی را نیز با تحمل محاصره و تحریمها پرداخته است، مسأله دوم بحث مقاومت است، جمهوری اسلامی در مواضع و سیاستها و چشمانداز خود برای حمایت از مردم فلسطین برنامه دارد». دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین سپس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را مصداق و تجسم بارز این مفاهیم و موضع جمهوری اسلامی در حمایت همهجانبه از فلسطین دانست. این رهبر مقاومت فلسطینی، در این خصوص گفت: «حاج قاسم سلیمانی در میدان نبرد فلسطین حاضر بود و جمهوری اسلامی کمکهای خوبی به مردم فلسطین ارائه کرد، اما میخواهم به این مسأله اشاره کنم که برخی شاید گمان کنند مردم فلسطین ماهانه میلیونها دلار دریافت میکنند اما من میگویم با کمترین امکانات مقاومت شکل گرفت و به کار خود ادامه میدهد. بیشک به کمکهای فنی، آموزشی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران اذعان داریم. ممکن است دیگران هم از میزان این کمکها اطلاع داشته باشند، ما آن را رد نمیکنیم اما نباید در میزان این کمکها مبالغه شود، کمکهای امنیتی و نظامی هم وجود دارد که مهمتر است». زیاد النخاله همچنین گفت: برخی کمکها به خانوادههای شهدا و اسرا صورت میگیرد که جنبه انساندوستانه دارد، اما باقی کمکهایی که ایران ارائه میدهد از نوع نظامی و توانایی تجهیز بیشتر است. او افزود: «این را میگویم تا مردم خیالشان راحت شود، چون ممکن است فکر کنند مردم فلسطین تمام پول جمهوری اسلامی ایران را گرفتهاند، کمک به خانواده شهدا و اسرا انساندوستانه است و کمکهای دیگر در حوزه نظامی و تهیه برخی سلاحها و رساندن آن به غزه و کرانه باختری است که طبیعتا هزینهبر است». زیاد النخاله اما مهمتر از مسائل مادی را ایده، حضور و پیگیری شهید حاج قاسم سلیمانی دانست و گفت آن شهید بزرگوار همواره در صحنه حضور داشت و همه چیز از آموزش رزمندگان تا کمکرسانی را پیگیری میکرد. النخاله گفت: «ژنرال سلیمانی فلسطین را از فلسطینیها و بیتالمقدس را بیشتر از اهالیاش دوست داشت، از این رو میتوان او را «شهید قدس» نامید، همه رهبران فلسطینی او را میشناختند و در همه پروندههای مربوط به فلسطین حضور داشت». دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین در پاسخ به این سؤال که آیا این رابطه به همان منوال با حاج اسماعیل قاآنی نیز ادامه دارد، گفت: «بدون شک همان مسیر ادامه دارد، من از جمهوری اسلامی ایران حرف میزنم؛ حاجقاسم و حاجاسماعیل قاآنی برنامههای جمهوری اسلامی را پیش میبرند، آنها نماینده مردم مسلمان ایران و همت مردم ایران هستند، این کمکها به نام ایران و رهبری معظم است؛ تمام مردم ایران در این حمایت و پشتیبانی مشارکت دارند». زیاد النخاله در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون کشورها و افراد مختلف از جهاد اسلامی خواستهاند رابطهاش را با جمهوری اسلامی ایران قطع کند، گفت: «بیتردید آنها چنین درخواستی میکنند، کشورهای عربی تمایلی به رابطه فلسطین با ایران ندارند، چرا که برنامه و طرح سیاسی آنها با طرح و برنامه ما تفاوت دارد». او افزود: «طرح سیاسی این کشورها اینگونه است که با اسرائیل مشکلی ندارند، حتی اگر فلسطین تحت اشغال باشد. همه آنها به نوعی نمیخواهند مردم فلسطین رابطهای با ایران داشته باشند». دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین همچنین گفت: «اما آنها نمیگویند اگر رابطه با ایران را قطع کردید، ما به شما کمک میکنیم، آنها فقط خواستار قطع رابطه با ایران هستند». طی سالهای گذشته و پیروزیهای مقاومت، شخصیتهای مختلف از «اتاق عملیات مشترک» میان گروههای مقاومت در منطقه سخن میگویند. زیاد النخاله در بخش دیگری از مصاحبه خود در پاسخ به این موضوع گفت: «اتاق عملیات مشترک در حقیقت اشاره به هماهنگی نیروهای مقاومت با یکدیگر در میدان نبرد و شلیک موشکها و حمایت متقابل از یکدیگر دارد اما مفهوم اتاق عملیات در ذهن مردم، یعنی اینکه یک مرکز فرماندهی و برنامهریزی وجود دارد ولی در اصل اینطور نیست. اگر بخواهیم به طور دقیق توضیح دهیم هماهنگی مستقیم در میدان بین نیروهای مقاومت و پیگیری درگیریهای میدانی است که این توصیف دقیقی است». او سپس تأکید کرد گاهی اوقات اغراقهایی در این مورد صورت میگیرد. به گفته دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، عمده مناطقی که شاخههای نظامی گروههای مقاومت در آن فعالیت میکنند، در هماهنگی با دیگر گروهها است و در فلسطین بیشتر گروهها در هماهنگی با یکدیگر عمل میکنند. او همچنین به شرایط کرانه باختری اشاره کرد و گفت هماهنگی میان گروههای مقاومت همانند غزه در این منطقه ممکن نیست. النخاله در این باره توضیح داد: «برای مثال در کرانه باختری در اردوگاه جنین، گردان جنین وابسته به تیپهای سرایا القدس (شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین) حضور دارد و گروههای کوچکتری نیز فعالیت میکنند که ممکن است از گردان جنین در سلاح و آموزش و لجستیک کمک دریافت کنند». کرانه باختری بویژه شهر و اردوگاه جنین در طول 2 سال گذشته شاهد افزایش معنادار عملیاتهای مسلحانه فلسطینیهاست. زیاد النخاله در پاسخ به این سؤال که آیا سیاست مسلح کردن کرانه باختری محقق شده است؟ گفت دستور مقام معظم رهبری برای مسلح شدن این منطقه، تأثیر بالایی در به وجود آمدن شرایط فعلی داشت. او گفت: «در حقیقت پیچیدگیهای زیادی در کرانه باختری وجود دارد که باید بسیار دقیق باشیم. هنگامی که رهبری معظم خواستار مسلح شدن کرانه باختری شدند، در حقیقت روی منطقه حساسی در درگیری با دشمن دست گذاشتند. با وجود اینکه اهمیت کرانه باختری را میدانستیم اما این دستور تأثیر بالایی بر برادرانی که روی این پرونده کار میکنند و همچنین نیروهای مقاومت گذاشت و موجب شد همه برای تحقق این هدف همکاری کنند و برنامههایی در این راستا وضع شود». دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین در ادامه گفت تأمین سلاح در کرانه باختری یا از طریق قاچاق یا حتی خرید از اسرائیلیها صورت میگیرد. او تأکید کرد: «مهم این است که کرانه باختری از حالت سکون خارج شده و وضعیت مقاومت را به خود بگیرد که این روزها شاهدش هستیم».
این مصاحبه در راستای همان تسلیح کرانه باختری است. هفته قبل منابع صهیونیستی خبر دادند 2 فروند راکت از شهر جنین در شمال کرانه باختری به سمت شهرکهای صهیونیستنشین شلیک شده است. طبق گزارش روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت، این راکتها به سمت یکی از شهرکهای صهیونیستی مجاور شهر جنین شلیک شده و ارتش رژیم صهیونیستی در حال بررسی این مساله است. برخی منابع فلسطینی خبر دادند راکتهای شلیک شده از نوع «قسام یک» بوده که در چند متری «دیوار حائل» در کرانه باختری به زمین اصابت کردند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
دبیرکل سازمان ملل:
قرآن سوزی را محکوم میکنیم
دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد پیام مرجعیت عالی شیعیان را درباره سوزاندن قرآن کریم در استکهلم دریافت کرده و پاسخ آن را خواهد داد. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه روسیاالیوم، «احمد الصحاف» سخنگوی وزارت خارجه عراق در بیانیهای اعلام کرد: «فواد حسین» وزیر خارجه عراق دیروز جمعه یک تماس تلفنی از سوی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل دریافت کرد و در آن توهین به قرآن کریم بررسی شد که روز چهارشنبه توسط یک عراقی در سوئد اتفاق افتاد. در این بیانیه آمده است: حسین در این تماس تلفنی گفت چنین اقداماتی مشکلات متعددی میان کشورهای جهان اسلام و جوامع اروپا ایجاد میکند و پدیده اسلامهراسی، افکار افراطی و تروریستی را تغذیه و کراهیت و خشونت را در سراسر کشورهای جهان گسترش میدهد. وزیر خارجه عراق در این گفتوگو بر لزوم اقدام بینالمللی برای مبارزه با چنین افکاری تاکید کرد؛ اقداماتی که منجر به توهین به مقدسات و نمادها و سوزاندن کتابهای آسمانی از جمله قرآن کریم میشود. گوترش هم در این تماس تلفنی گفت این حادثه و واکنشهای عراق و جهان اسلام را پیگیری کرده است و این عمل شنیع را محکوم کرد. وی تاکید کرد باید با پدیده اسلامهراسی مقابله شود و افزود: پیام سیدعلی سیستانی، مرجع عالی شیعه را دریافت کردم. از تلاشهای ایشان سپاسگزارم و پاسخ پیامش را خواهم داد.
***
لاوروف: برای مردم روسیه تاریخ و زبان میجنگیم
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیروز در مصاحبه با گروه رسانهای «رادیو و تلویزیون پرتغال» اعلام کرد این کشور در درگیریهای پیرامون اوکراین نه برای دستیابی به سرزمینها، بلکه برای مردم روسیه، تاریخ، مذهب و زبان آنها میجنگد. رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در پاسخ به این سوال که آیا در مذاکرات احتمالی با اوکراین «صلح در ازای سرزمین» امکانپذیر است؟ گفت: «باید درک کنید که این رویکردی است مانند روابط بازاری: من به شما چیزی را دادهام و شما به من [چیزی دادهاید]. ما نه برای سرزمینها، بلکه برای مردم، برای تاریخ مشترک، مذهب و زبان روسی که زبان مادری همه ما است میجنگیم. دقیقاً این سیستم عملکرد سازمان ملل است که اکنون در هم شکسته شده، نهتنها در اوکراین، بلکه در سایر کشورهای اروپایی، در کشورهای حوزه بالتیک. همه درباره آن ساکت هستند. من از بسیاری از طرفین صحبتهای خود در این باره سؤال میکنم؛ هیچکس پاسخ نمیدهد. آیا کسی میتواند تصور کند که مثلا برای مردم سوئیس فرانسوی یا آلمانی را ممنوع کنند؟ یا ایرلند، انگلیسی را؟ بلژیک، فنلاندی را حتی تصورش غیرممکن است. 5.2 درصد سوئدیها در فنلاند زندگی میکنند و زبان سوئدی زبان مادری آنهاست، چگونه میتواند منع شود. در اوکراین، حداقل 20 درصد جمعیت آن روس هستند و بیش از نیمی از مردم این کشور به زبان روسی صحبت کرده و حتی فکر میکنند. بنابراین در رابطه با اوکراین موضوع سرزمین مطرح نیست». لاوروف یادآور شد: «ما درباره این واقعیت صحبت میکنیم که ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین از دستور نابودی هرگونه مظاهر تمدن روسی در خاک کشوری پیروی میکند که نه او، بلکه پیشینیانش، همان افراد تندروی افراطی و نئونازیها، از سوی غرب مجوز انجام یک کودتایی را یافتند با این هدف اصلی: تبدیل اوکراین به ابزاری برای مهار و تضعیف امنیت روسیه و از بین بردن هر آنچه در آن سرزمین به روسها مربوط شده و به دست آمده است».
***
رعد: اسرائیل قادر به برچیدن چادر حزبالله نیست
«محمد رعد» رئیس فراکسیون پارلمانی «الوفا» وابسته به حزبالله لبنان، در یک سخنرانی گفت رژیم صهیونیستی قادر به برچیدن 2 چادر حزبالله در مزارع شبعا واقع در منطقه مرزی با فلسطین اشغالی نیست. به نوشته اسپوتنیک، محمد رعد که در جریان یک مراسم ختم در شهرک المروانیه سخن میگفت، افزود: «اسرائیل از یک ماه پیش مدام از 2 چادر برپا شده از سوی حزبالله در مرز سخن میگوید و معتقد است این دو چادر در آن سوی خط آبی بنا شده است و خواستار برچیده شدن آنهاست». سازمان ملل متحد خط مرزی موسوم به «خط آبی» را سال ۲۰۰۰ بین لبنان و فلسطین اشغالی ترسیم کرد. این خط به صورت دقیق با مرزهای رسمی همخوانی ندارد و نیروهای رژیم صهیونیستی بارها تلاش کردهاند از آن عبور کنند. همزمان نیروهای حافظ صلح سازمان ملل موسوم به «یونیفل» نیز در امتداد این خطر مستقر هستند.
محمد رعد همچنین گفت: رژیم تلآویو امیدوار است حزبالله خود دست به برچیدن این چادرها بزند، چرا که میداند اگر خود اقدام کند، منجر به درگیری و جنگ میشود و این چیزی است که آنها نمیخواهند. در همین ارتباط روزنامه هاآرتص هفته گذشته نوشته بود کابینه و ارتش اسرائیل دقیقا نمیدانند چه کاری باید بکنند و درگیری با حزبالله، آخرین چیزی است که به آن فکر میکنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|