|
کاهش 18 هزار واحدی شاخص بورس تهران
بورس اوراق بهادار تهران دیروز در روند کاهشی قرار گرفته، بهگونهای که شاخص کل بورس در پایان معاملات با 0.82 درصد کاهش و از دست دادن 17 هزار و 829 واحدی به 2 میلیون و 158 هزار و 529 واحد رسید، همچنین شاخص هموزن با کاهش 9 هزار و 965 واحدی به 760 هزار و 857 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران که ناشی از ارزش 600 شرکت بورسی است، به بیش از 7 میلیون و 865 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از ظرفیتهای اقتصادی آفریقا در آستانه سفر رئیسی به این قاره
صید جواهر سیاه
* بازار ۶۰۰ میلیارد دلاری، معادن، منابع طبیعی و مخازن بکر از اصلیترین ویژگیهای اقتصادی قاره آفریقاست/ * رشد ۱۰۰ درصدی صادرات ایران به قاره آفریقا در دولت سیزدهم
گروه اقتصادی: بنا بر اخبار منتشر شده از سوی دفتر رئیسجمهور، سیدابراهیم رئیسی امروز راهی قاره آفریقا خواهد شد و در برنامه خود ملاقات با مقامات کشورهای کنیا، اوگاندا و زیمبابوه را دارد.
این قاره دارای ظرفیتهای مناسب و بکری مانند معادن و ذخایر انرژی است که ایران میتواند از آنها بهره بگیرد. یکی از اصلیترین برنامههای دولت سیزدهم افزایش تجارت با کشورهای همسوی سیاسی و همسایه است و در ۲ سال گذشته حجم صادرات کشورمان به قاره آفریقا ۱۰۰درصد افزایش یافته و پیشبینی شود پس از این سفر این روند افزایشی فزآینده خواهد بود.
به گزارش «وطنامروز»، قائممقام باشگاه تجار ایران و آفریقا ضمن بیان اینکه با روی کار آمدن دولت سیزدهم شاهد رشد ۱۰۰ درصدی صادرات به آفریقا بودیم، راههای توسعه تجارت با این قاره را تشریح کرد.
سیدروحالله لطیفی در آستانه سفر رئیسجمهور به 3 کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه اظهار داشت: سفر بالاترین مقام اجرایی کشورمان پس از ۱۰ سال، نشاندهنده اهمیت قاره آفریقا در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برای حضور در بازارهای بکر و استفاده از همه ظرفیتهای سیاسی، اقتصادی و تجاری در راستای منافع ملی با نگاه احترام متقابل است.
وی افزود: با روی کار آمدن دولت سیزدهم شاهد رشد ۱۰۰ درصدی صادرات به آفریقا بودیم که این سفر میتواند مقدمهای برای حل مشکلات زیرساختی روابط تجاری با این قاره و نهایتاً گسترش روابط تجاری با آفریقا شود.
لطیفی درباره موانع گسترش روابط تجاری با آفریقا گفت: دولت باید برای تسهیل تجارت و بازاررسانی کالاهای ایرانی به حل موانع حملونقل به آفریقا و جابهجایی پول ورود کند تا در کنار راهحلهای محدود بخش خصوصی، ظرفیتهای بیشتری در این زمینه فراهم شود تا ریسک تجارت با آفریقا و بالعکس کاهش یابد و در کنار این 2 موضوع باید زیرساختهای لازم برای معرفی بازارهای هدف، کالاهای ایرانی، نیازسنجی بازار هدف را در کنار تقویت مزیتهای تولیدات ایرانی را ایجاد کند و کاهش تعرفه برای ورود کالاهای ایرانی به بازارهای آفریقایی را با امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی در مذاکرات و دیپلماسی فعال خود دنبال کند.
وی افزود: افزایش تعداد رایزنان بازرگانی در آفریقا، ابتکار راهاندازی مراکز تجاری در کشورهای هدف، برگزاری نمایشگاه و حمایت از تجار ایرانی برای حضور در نمایشگاهها، رفع محدودیت واردات طلا به کشور و پذیرش شمش طلا در قبال ارز صادراتی از جمله اقدامات دولت سیزدهم در کنار دیپلماسی فعال آن برای بهبود روابط تجاری بویژه درباره آفریقا بوده که ثمرات آن، سالهای آینده بیشتر نمایان خواهد شد.
قائممقام باشگاه تجار ایران و آفریقا درباره میزان تجارت ایران با 3 کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه توضیح داد: سال قبل بیش از ۱۲۸,۵ هزار تن کالا به ارزش ۷۳ میلیون و ۷۸۱ هزار دلار تجارت ایران با این 3 کشور بود که ۱۲۴ هزار و ۲۱۴ تن کالای ایرانی به ارزش ۵۴ میلیون و ۶۶۷ هزار دلار سهم صادرات ایران و 4 هزار و ۳۵۱ تن کالا به ارزش ۱۹ میلیون و ۱۱۴ هزار دلار سهم واردات ما از این 3 کشور بوده است.
وی افزود: صادرات ایران به کنیا 53.2 میلیون دلار، به اوگاندا 1.2 میلیون دلار و به زیمبابوه ۲۳۶ هزار دلار بوده و قیر با ۴۱ میلیون دلار، ۷۵ درصد ارزش صادرات ایران به این 3 کشور را به خود اختصاص داده است و بعد از آن روغن صنعتی با 3.7 میلیون دلار، سایر فرآوردههای نفتی با 2.3 میلیون دلار و رشتههای خوراکی با 1.9 میلیون دلار و پلیاتیلن با ۹۵۵ هزار دلار قرار دارد.
لطیفی درباره کالاهای صادراتی در ادامه گفت: عسل، پسته، کشمش، میوه خشک، زعفران، کنسرو ماهی، شیرینی و شکلات، بیسکویت، رب گوجه، مکمل غذایی، گچ و سیمان، دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی، اوره، محصولات آرایشی، کائوچو، چمدان، فرش و گلیم، کفش و کلاه، ظروف شیشهای، ماشینآلات صنعتی، سیم و کابل، تراکتور، مبل، سایبان و شیرآلات از دیگر کالاهای صادراتی ایران به 3 کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه است که ۹۷ درصد صادرات انجام شده به مقصد کنیا بوده است.
قائممقام باشگاه تجار ایران و آفریقا درباره واردات از این 3 کشور گفت: سال ۱۴۰۱ کنیا 17.3 میلیون دلار، زیمبابوه 1.4 میلیون دلار و اوگاندا یک میلیون دلار کالا به کشورمان فروختند که ۸۵ درصد آن صادرات کنیا به ایران بوده است.
وی افزود: چای با سهم ۸۴ درصدی به ارزش ۱۶ میلیون دلار، در صدر کالاهای وارداتی از این 3 کشور قرار دارد و بعد از آن توتون با یک میلیون دلار و قهوه با ۸۸۶ هزار دلار در جایگاه بعدی است و آب آناناس، نباتات معطر، مرکب چاپ، ورق رول تولید ظروف، کانتینر و میمون برای تحقیقات پزشکی از دیگر کالاهای وارداتی از این 3 کشور است.
لطیفی گفت: بازار ۱۱۵ میلیون نفری کنیا، اوگاندا و زیمبابوه، از اهمیت ویژهای برخوردار است که امیدواریم با سفر رئیسجمهور به این ۳ کشور گام مهمی برای ارتقای سطح روابط برداشته شود، بویژه اینکه سوخت، تجهیزات پزشکی و دارو، گردشگری، حملونقل و انتقال دانش و سرمایهگذاری مشترک در خدمات فنی و مهندسی، پالایشگاه، استخراج و بهرهبرداری از نفت و گاز و محصولات غذایی، بهرهبرداری از معادن، کشت فراسرزمینی و تولید نهادهها، ظرفیتهای بالایی برای فعالیت تجاری و اقتصادی بین ایران و این 3 کشور خواهد داشت.
* ارتباط با کشورهای مستقل برنامه دولت سیزدهم
همچنین قائممقام وزارت جهاد کشاورزی در این راستا با بیان اینکه توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای مستقل، از اولویتهای دولت سیزدهم است، گفت: قاره آفریقا گنج پنهانی است که در سالهای گذشته مورد غفلت قرار گرفته بود اما اکنون میتواند یکی از مراکز برای ارزآوری و درآمدزایی کشور باشد.
علیرضا پیمانپاک با بیان اینکه موضوع روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای مستقل، از مسائل اولویتدار در دولت سیزدهم است، اظهار کرد: همزمان با ادامه مذاکرات با غرب، تجارت با کشورهای دیگر در دستور کار قرار دارد و این 2 به یکدیگر گره نخورده است.
وی با اشاره به افزایش صادرات غیرنفتی کشور به ۵۳ میلیارد دلار در سال گذشته که بالاترین عدد در تاریخ تجاری ایران است، افزود: بررسی سبد صادراتی کشور نشاندهنده کشورهای جدیدی است که وارد سبد تجاری ایران شدهاند و شامل قاره آفریقا نیز میشود.
* قاره معادن و منابع طبیعی بکر
قائممقام وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه آفریقا یک قاره پرپتانسیل است، تصریح کرد: این قاره معادن، منابع طبیعی و مخازن بکری دارد که طی سالهای گذشته مورد توجه کشورهای فعال در حوزه بینالملل قرار گرفته و کشورهایی مانند چین غیر از سرمایهگذاری، به کشورهای این قاره نیروی کار نیز اعزام کردهاند.
پیمانپاک با تاکید بر اینکه قاره آفریقا به عنوان یک گنج مخفی مورد توجه کشورهای فعال در حوزه اقتصادی قرار دارد، گفت: ایران سالها از این فضا برخلاف شباهتها و ارتباط نزدیک فرهنگی و سیاسی بویژه در زمینه تحریمها غفلت کرده است، زیرا منابع و معادن مورد نیاز بیشتر اقتصادهای در حال رشد در این قاره وجود دارد که ترغیب میکند وارد این بازار شویم و در یک سال گذشته نیز فعالیتهای خوبی در توسعه تجارت شده است.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته 1.2 میلیارد دلار صادرات به آفریقا داشتیم، در حالی که آمار تجاری در سالهای گذشته ارقامی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار را به ثبت رسانده است.
قائممقام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به امضای قراردادهای تجاری با این قاره اظهار داشت: در اجلاس غرب آفریقا که سال گذشته برگزار شد توافقاتی بالغ بر ۲ میلیارد دلار شامل صادرات خودرو، خدمات تعمیرات کشتی، رسیدگی به ناوگان دریایی، ساختمانسازی و هتلسازی امضا شد.
پیمانپاک با اشاره به راهاندازی خانه نوآوری و فناوری در قاره آفریقا تاکید کرد: ۴۰ محصول دانشبنیان ایرانی در کشورهای این قاره به ثبت رسیده و داروهای ایرانی در مراکز درمانی این قاره مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه تجارت با قاره آفریقا از طریق بخش خصوصی انجام میشود، تاکید کرد: بخش خصوصی به دنبال منفعت است و سوبسیدی پرداخت یا دریافت نمیکند، به همین دلیل از هر فرصتی برای درآمدزایی بیشتر بهرهمند میشود.
قائممقام وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر همین اساس تجارت با قاره آفریقا برای ایران ارزآوری دارد و از سوی دیگر تهاتر کالایی نیز از راهکارهایی است که به کشور برای تامین مواد اولیه و نیازهای وارداتی کشور کمک میکند.
* تامین مواد غذایی از قاره آفریقا با کیفیت بهتر و قیمت ارزانتر
پیمانپاک با بیان اینکه محصولات ارگانیک و گسترده کشاورزی به دلیل اقلیم مناسب در این قاره تولید میشود، خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات پیگیری شده در ماههای گذشته که جمعه پیش قرارداد آن بین دامپزشکی ایران و کنیا منعقد شد، واردات دام زنده بود تا بتوانیم از ظرفیت آفریقا برای این موضوع استفاده کنیم. استان سیستانوبلوچستان ظرفیت بالایی برای انتقال دامها برای پروار، کشتار و توزیع دارد.
وی با اشاره به فعال کردن کشتارگاههای ساخته شده که تاکنون راکد مانده بود، تصریح کرد: هماکنون با فعالسازی این ظرفیت از پاکستان و قاره آفریقا علاوه بر تامین گوشت مورد نیاز کشور میتوانیم این امکان را فعال کنیم تا دام زنده با کیفیت بالا و قیمت پایین در دسترس قرار بگیرد.
قائممقام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به یک میلیون تن مصرف سالانه کشور در زمینه گوشت تصریح کرد: هر سال 150 میلیون تن گوشت وارد کشور میشود که میتوانیم با واردات دام زنده و گوشت ارگانیک از مبدائی نزدیکتر مانند قاره آفریقا با قیمت کمتر آن را در اختیار مصرفکننده قرار دهیم.
پیمانپاک با اشاره به ایجاد کشت فراسرزمینی توسط چینیها و ترکها تاکید کرد: محصولات مختلف را میتوانیم در کشور اوگاندا که چند میلیون هکتار زمین آماده برای کشت دارد و طی سالهای گذشته 4 هزار و 500 هکتار را در اختیار ایران قرار داده است، کشت کنیم.
وی با بیان اینکه زمینهای مورد استفاده ایران برای کشت فراسرزمینی برای تولید ذرت و پیله ابریشم با قیمت مناسب مورد استفاده قرار میگیرد، تصریح کرد: قاره آفریقا به دلیل منابع غنی و خاک حاصلخیز به دلیل نزدیکی به خط استوا میتواند برای ایران بسیار سودمند باشد و از سوی دیگر 10 میلیارد واردات نهادههای کشاورزی نیز میتواند از این کشور انجام شود و با قیمت مناسبتری در اختیار ایران قرار بگیرد.
قائممقام وزیر کشاورزی گفت: واردات از قاره آفریقا که مشکل سیاسی و نگرانی برای انتقال کالا با ایران ندارد، منفعت بسیاری را برای کشور به همراه دارد.
ارسال به دوستان
خاندوزی: خوشحسابی از پاییز امسال به درجه اعتباری بالایی برای دریافت تسهیلات تبدیل میشود
تسهیلات آسان با اعتبارسنجی
وزیر امور اقتصادی و دارایی از تسهیل اعطای تسهیلات بانکی به خوشحسابها خبر داد و گفت: اهالی باستی هیلز از اجرای مالیات بر عایدی سرمایه نگران باشند. سیداحسان خاندوزی با تاکید بر اینکه مجموعه دستگاههای فعال در حوزه اقتصاد کلان از جمله وزارت اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه، در بهترین زمان و سطح از هماهنگی قرار دارند، اظهار کرد: حداکثر تلاش برای تحقق وعدههای دادهشده به مردم صورت میگیرد. وی به ارزیابی عملکرد دولت در بخش اقتصادی پرداخت و افزود: در راستای ارزیابی عملکرد وزارت اقتصاد در این ۲ سال نسبت به تابستان ۱۴۰۰، در بخش تولید، اشتغال، بیکاری، صنایع و بسیاری از حوزههای مرتبط تغییرات بسیاری را میتوان مشاهده کرد اما در موضوعات مربوط به تورم و قیمتها نقاط ضعفی وجود دارد. هرچند دولت در ۷ ماه اول کار خود تا فروردین ۱۴۰۱ تورم را کنترل کرد اما مجموع اتفاقات رخ داده در سال گذشته که تا پایان سال به طول انجامید، از نظر تورم سال ناخوشایندی برای دولت و مردم رقم زد اما با تدابیری که از اسفند ۱۴۰۱ به کار گرفته شد روند کاهش قیمتها و تورم به سمت ثبات اقتصادی حرکت میکند.
* اهالی باستی هیلز از اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه نگران باشند
وی در ادامه درباره آخرین وضعیت طرح مالیات بر سوداگری توضیح داد: نهم خرداد ایرادات شورای نگهبان به مجلس ارسال شد و این ایرادات در کمیسیون اقتصادی در حال برطرف شدن است. اهمیت مالیات بر سوداگری در این است که هزینه زندگی جمع زیادی از مردم گروگان چند نفری است که به عنوان نوسانگیرها و دلالان بازارهای مختلف درحال فعالیت هستند. این افراد نقدینگی مازاد خود را در بازارهای مختلف وارد میکنند و باعث افزایش تورم در برخی حوزهها میشوند. این قانون باید چند دهه قبل در کشور مصوب میشد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه سوءتفاهمی وجود دارد مبنی بر اینکه این قانون شامل حال همه افراد جامعه میشود، ادامه داد: اهالی باستی هیلز باید از اجرای این قانون نگران باشند و بدانند دولت حتما سراغ آنها خواهد رفت، زیرا ۸۰ میلیون نفر دیگر باید بتوانند زندگی توأم با آرامش داشته باشند. هزینههای کشور باید بر دوش افرادی باشد که بیشترین بهرهمندیها را دارند.
خاندوزی افزود: من موضوع اسناد عادی را هم در همین بستر مالیات بر سوداگری تحلیل میکنم که سالها فعالان اقتصادی طرح را ارائه میدادند ولی در نهایت در مراجع درباره آنها تصمیمگیری نمیشد اما گرهگشایی رهبر انقلاب یکی از نقاط عطف تدابیر و احکام حکومتی است و در این موضوع بین دولت و قوهقضائیه هماهنگی زیادی وجود دارد.
وی با اشاره به همکاری با بانک مرکزی اظهار کرد: با همکاری بانک مرکزی نزدیک به ۱۲ میلیون دستگاه پوز را غیرفعال کردیم. ۹,۵ میلیون دستگاه دیگر را کاملا به پروندهها متصل کردیم و این کار تابستان سال گذشته خاتمه یافت. همچنین انطباق این دستگاهها با شماره پستی پروندههای مالیاتی سال گذشته شروع شد که تا پایان تابستان سال جاری تمام میشود.
وزیر اقتصاد درباره افرادی که فرار مالیاتی سنگین داشتند، گفت: ۱۷۶ هزار نفر شناسایی شدند که ۷۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی داشتند، بدون اینکه یکبار به اندازه یک کارگر یا کارمند مالیات و حقوق کشور را بپردازند و پرونده مالیاتی داشته باشند، حتی اسمی از این افراد نبود. خاندوزی افزود: همچنین ۸۰۰ کد ملی برای افراد زیر ۵ سال پیدا کردیم که تراکنشهای میلیاردی داشتند. ۱۱۰۰ کد ملی نیز برای اشخاص ۵ تا ۱۰ سال داشتیم که تراکنشهای بالای میلیارد در طول سال داشتند. تلاش این است نرخ مالیات از ۲۵ درصد به ۲۰ و ۱۸ درصد برای تولیدیها کاهش یابد و برای سفتهگران بیشتر شود.
وی در ادامه درباره معافیتهای مالیاتی برخی شرکتهای بزرگ عنوان کرد: بعضا معافیتهای مالیاتی با هدف حمایت از تولید اعطا میشود که شخصا از آن دفاع میکنم؛ سال قبل به شرکتها گفته شد اگر سود به سرمایهگذاری مجدد بازگردد، معافیت مالیاتی حساب میشود و در این راستا 100 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید بیش از سال ۱۴۰۰ انجام شد.
وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به انتشار صورتهای مالی ۱۱۰۰ شرکت دولتی و عمومی، گفت: این روند ادامه خواهد داشت. شفافیتهای مربوط به حسابهای بزرگ بانکی و ابربدهکاران نیز باعث افزایش تراز شفافیت دولت و شرکتها شد.
خاندوزی با بیان اینکه کارنامه ۹۰۰ واگذاری استخراج شده است، گفت: همچنین درسهای ۱۶ سال خصوصیسازی در ایران مشخص شد. قانون سیاست اصل ۴۴ نیاز به اصلاح داشت که لایحه آن تا اواسط پاییز سال قبل آماده شد و در کمیسیون مصوب و در سطح هیات وزیران مطرح شده است. تلقی در وزارت اقتصاد این نیست که خصوصیسازی مسیر غلطی است. شرکتهای دولتی باید در یک اتاق شیشهای نظارت شوند.
وی ادامه داد: تنها واگذاری صورتگرفته واگذاری ۱۲ درصد از هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس بود. پیش از این ایراد این بود که سیاستی برای پس از واگذاری وجود نداشت.
* فرآیند مولدسازی شفاف خواهد شد
وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به طرح مولدسازی اظهار کرد: درباره مولدسازی، ۷ مسیر طی شد که یکی از این 7 مسیر فروش داراییهای مازاد دولت است. برای مثال دولت در وسط پایتخت ۲۲ هکتار زمین بلااستفاده دارد که یک راه آن واگذاری است، 6 مسیر دیگر برای مولدسازی این زمین وجود دارد.
خاندوزی در برنامه تلویزیونی ثریا گفت: آییننامه مولدسازی اصلاح شد و در ابلاغیه جدید بر اینکه درآمد ناشی از این محل صرف هزینههای عمرانی کشور شود، همچنین موضوع شفافیت مورد تاکید قرار گرفت، بنابراین همه مراحل از قیمتگذاری و... از طریق بازار سرمایه شفاف خواهد شد.
* تسهیل اعطای تسهیلات به خوشحسابها
وزیر اقتصاد ادامه داد: با یک سال تلاش بین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی قرار شد خوشحسابی به درجه اعتباری بالایی تبدیل و تسهیلات بهتر و سریعتر دریافت شود. این طرح شهریور یا مهرماه رونمایی میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
مصرف برق کشور به مرز ۷۲ هزار مگاوات رسید
وزارت نیرو اعلام کرد بر اساس آخرین گزارش ارسالی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، مصرف برق کشور به ۷۱ هزار و ۹۸۷ مگاوات رسید که بر این اساس ضروری است مشترکان خانگی برای حفظ پایداری شبکه برق ۱۰ درصد در مصرف صرفهجویی کنند. همزمان با تشدید گرمای هوا در روزهای پایانی نخستین ماه تابستان ۱۴۰۲، میزان مصرف برق در کشور برای دومین بار رکورد زد، به طوریکه میزان مصرف برق کشور به ۷۱ هزار و ۹۸۷ مگاوات رسید. بر این اساس لازم است همه هموطنان در سراسر کشور به منظور تأمین برق پایدار در مصرف بهینه برق و صرفهجویی همکاری لازم را انجام دهند. این مهم از طریق بهکارگیری روشهای ساده میسر خواهد بود و مردم میتوانند بدون آنکه رفاه خود را کاهش دهند با اعمال روشهای ساده به مدیریت مصرف برق و گذر از این شرایط بحرانی کمک کنند. روشهای ساده از جمله اینکه در ساعت اوج مصرف از ساعت ۱۱ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۳ از استفاده از وسایل برقی پرمصرف اجتناب کرده و یا دمای کولرهای گازی خود را روی عدد ۲۴ تنظیم، یا از دور کند کولرهای آبی استفاده کنند. مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران نیز در این باره تأکید کرده است فقط با ۱۰ درصد صرفهجویی در مصرف برق کمک بزرگی به تأمین برق پایدار برای همه هموطنان خواهند شد. همچنین شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد: برق ۶۸ دستگاه اجرایی پرمصرف شهر تهران که اقدام به کاهش مصرف برق نکردهاند قطع شد و میزان مصرف برق همه ادارات پایتخت نیز با استفاده از شمارگرهای هوشمند به صورت لحظهای در حال رصد و پایش است.
***
رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن منصوب شد
وزیر راه و شهرسازی در حکمی محمدرضا مهدیاراسماعیلی را به عنوان رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن منصوب کرد. در متن این حکم آمده است: با عنایت به صورتجلسه هیات امنا به طور فوقالعاده صندوق ملی مسکن با شماره 412/14/ص مورخ 11/۴/۱۴۰۲به استناد ماده ۱۳ اساسنامه صندوق به موجب این حکم جنابعالی را به مدت ۲ سال به عنوان رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن منصوب میکنم.
محمدرضا مهدیاراسماعیلی پیش از این عضو هیات عامل صندوق ملی مسکن بوده و در زمینههایی همچون اقتصاد کلان و اقتصاد عمومی و پولی صاحبنظر است.
***
جزئیات تعرفه جدید گاز خانگی در سال ۱۴۰۲
طبق مصوبه جدید دولت، تعرفه گاز مشترکان خانگی در هر پله مصرف نسبت به سال گذشته هیچ تغییری نکرده است اما بازه هر پله افزایش یافته که بدین صورت مشترکان پرمصرف و مرفهنشین تا حدودی از تیررس سیاستهای تنبیهی دولت خارج شدهاند. هیات وزیران در جلسه 10/۳/۱۴۰۲به پیشنهاد وزارتخانههای نفت، نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان ملی استاندارد ایران، الگوی مصرف بهینه گاز خانگی برای اقلیمهای مختلف کشور را تصویب کرد. طبق مصوبه دولت، تعرفه گاز هر پله مصرف نسبت به سال گذشته هیچ تغییری نکرده است ولی بازه هر پله افزایش یافته که میتوان آن را جزئی از سیاست حمایتی دولت حساب کرد. به بیان دیگر در تعرفههای جدید مشترکان گاز خانگی با مصرف گاز بیشتر در پلههای بالا قرار میگیرند. همچنین طبق مصوبه دولت، قیمت ۳ پله اول تعرفه گاز خانگی، نسبت به تعرفههای سال ۹۴ هیچ تغییری نکرده است. طبق اعلام شرکت ملی گاز ایران، حدود ۷۶ درصد مردم در ۳ پله مصرف قرار دارند که حدود ۵۰ درصد مصرف کل گاز در بخش خانگی را به خود اختصاص میدهند. شایان ذکر است فاصله بازه هر پله در تعرفه قدیم ۷۵ متر مکعب بوده ولی در تعرفه جدید این عدد ۱۰۰ مترمکعب است. همچنین در مصوبه جدید دولت، مشوقهایی نیز در قالب پاداش برای مشترکان خانگی در نظر گرفته شده است. معاون برنامهریزی وزیر نفت در این باره توضیح داد: امسال تمهیداتی را در قالب مصوبه هیات وزیران در نظر گرفتهایم که اگر مشترکان گاز خانگی در 3 ماه سرد سال (16 آذر تا 16 اسفند)، مصرف گاز خود را حداقل 10 و حداکثر 30 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش دهند، به ازای هر مترمکعب معادل 5 برابر هزینه انتقال و توزیع گاز، پاداش دریافت میکنند.
***
رئیس کمیته بهرهوری وزارت جهاد کشاورزی منصوب شد
وزیر جهاد کشاورزی در حکمی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سیدمجتبی خیامنکویی را به عنوان رئیس کمیته بهرهوری وزارت جهاد کشاورزی منصوب کرد. این حکم با توجه به مسؤولیت سازمان تات در افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری به سید مجتبی خیامنکویی اعطا شد. در این حکم خطاب به خیامنکویی آمده است: با عنایت به نقش و ماموریت مهم وزارت جهاد کشاورزی در دستیابی به امنیت غذایی پایدار و تاکیدات مکرر ریاستجمهور بر امر ارتقای بهرهوری بویژه در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی، براساس ابلاغیه نظامنامه کمیته بهرهوری دستگاههای اجرایی و با توجه به شایستگی و تجربیات ارزنده، همچنین مسؤولیت سازمان تات در افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری، به موجب این حکم به عنوان رئیس کمیته بهرهوری وزارت جهاد کشاورزی منصوب میشوید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|