|
ریزش 64 هزار و 662 واحدی شاخص بورس تهران
بورس اوراق بهادار تهران دیروز با کاهش کمسابقه 64 هزار و 662 واحدی معادل 3.2 درصد همراه شد و شاخص کل با از دست دادن کانال 2 میلیون واحدی به یک میلیون و 956 هزار و 634 واحد رسید. همچنین شاخص کل هموزن با کاهش 20 هزار و 734 واحدی به 687 هزار و 753 واحد رسید. ارزش بازار ناشی از ارزش شرکتهای بورسی نیز به بیش از 7 میلیون و 90 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
پتروشیمی گچساران با هدف تقویت زنجیره ارزش نفت و گاز توسط رئیسجمهور افتتاح شد
گرهگشایی بعد از ۱۷ سال!
تزریق ۲۰۰ میلیون یورو اعتبار برای تکمیل پروژه عقبمانده
گروه اقتصادی: در پی سفر دوم رئیسجمهور به استان کهگیلویهوبویراحمد، پتروشیمی گچساران پس از ۱۷ سال با هدف تقویت زنجیره ارزش نفت و گاز که منجر به ایجاد اشتغال و جلوگیری از خامفروشی میشود، افتتاح شد.
زندگی شهروندان گچساران با نفت و گاز آمیخته شده بود. ۲۰ درصد نفت کشور در سرزمینشان تولید میشد. قریب به ۵ دهه بود در کنار تاسیسات نفتی روزگار میگذراندند و آلودگیهای زیست محیطی ناشی از این صنعت، میهمان ناخوانده همیشگیشان بود. با این وجود نقش چندانی در چرخه صنعت نفت نداشتند. خامفروشی بلایی گریبانگیر این صنعت بود. این مردم حق خود میدانستند که سازوکاری ایجاد شود تا آنها نیز از این همسایه قدیمی بهره ببرند. بهترین وجه این سازوکار، صنعت پتروشیمی بود. مردم گچساران از دیرباز امید داشتند که با بهرهبرداری از یک کارخانه پتروشیمی، افزون بر ایجاد اشتغال مستقیم، زمینه رونق اقتصادی در منطقهشان هم فراهم شود.
پتروشیمی یکی از ارکان اصلی زنجیره تولید در صنعت نفت به حساب میآید و نقش بسزایی در تولید ناخالص ملی دارد. همچنین به عنوان بخشی از صنایع شیمیایی، موتور محرک توسعه اقتصادی و اجتماعی هر منطقهای است که فرآوردههای شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید میکند. ایجاد کارخانه پتروشیمی از سویی با فرآوری محصولات، در پیشگیری از خامفروشی اهمیت ویژهای دارد و از سوی دیگر مزایای اقتصادی قابل توجهی برای منطقه و کشور ایجاد میکند.
در دهه 80 شمسی سخن از ایجاد یک کارخانه پتروشیمی در شهرستان گچساران به میان آمد که بالاخره عملیات اجرایی آن سال ۱۳۸۵ آغاز شد. این مجتمع قرار است سالانه یک میلیون تن اتیلن و ۱۸۴ هزار تن سیتری پلاس تولید کند. همچنین دهمین مجموعه تولید اتیلن کشور به حساب میآید و زمینه ورود صنایع جدید در حوزه نفت و گاز را به استان کهگیلویهوبویراحمد فراهم میکند.
تنوع محصولات تولیدی این کارخانه پتروشیمی و تأمین مواد اولیه هزاران کارگاه و کارخانه صنایع پاییندستی در اشتغالزایی استان نقش مهمی خواهد داشت. از سوی دیگر کسب درآمدهای ارزی و قطع وابستگی به بیگانگان از دیگر ارمغانهای بهرهبرداری از این کارخانه است. پتروشیمی گچساران مواد اولیه کارخانههای پتروشیمی بروجن، کازرون، ممسنی و پلیمر دهدشت را تأمین میکند و به لحاظ اشتغال، بیش از ۲۰۰۰ نفر را به طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول میسازد.
آورده اولیه صنعت پتروشیمی گچساران برای استان سالانه ۸۰ میلیون دلار خواهد بود و بهرهبرداری از این طرح تحول شگرفی در بهبود رشد اقتصادی کهگیلویهوبویراحمد ایجاد میکند.
تحریم، سنگ بزرگی را بر سر راه تکمیل این طرح قرار داده بود. خرید تجهیزات لازم با مشکل مواجه بود که با اعتماد به شرکتهای دانشبنیان و تلاش مهندسان ایرانی این تجهیزات در کشور تولید شد. سایه تحریمها حالا با اعتماد به توان متخصصان ایرانی کماثر شده است، در این زمینه بیش از ۱۱ مورد تجهیزات به شرکتهای دانشبنیان ایرانی سفارش داده شد که توانستند با کیفیت مطلوب تولید و به موقع تحویل دهند. یکی از موارد بسیار مهم، شیر اطمینان خطوط بخار این مجتمع بود که به همت متخصصان ایرانی تولید شد. فناوری ساخت این شیرها تنها در دست ۵ کشور دنیا بود.
پتروشیمی گچساران دارای ۲ واحد الفین و یوتیلیتی بوده و فعالیت واحدهای مختلف این مجتمع متکی به تجهیز شیر اطمینان خطوط الفین است که از سوی یک شرکت دانشبنیان ایرانی ساخته شد. جداسازی هوا و تولید نیتروژن دارای فرآیند بسیار مهم و پیچیدهای است که در این فرآیند، هوا را به میزان ۹ بار فشرده میکند و سپس با استفاده از مکانیزمهای مهندسی و روشهای ترمودینامیکی دمای آن تا منفی ۱۷۲ درجه سانتیگراد سرد میشود تا جداسازی نیتروژن از هوا انجام گیرد.
از دیگر موارد اعتماد به نیروی داخلی در شرکت پتروشیمی گچساران ساخت واحد تصفیه پساب شیمیایی توسط پیمانکاران اجرایی داخلی است. همچنین برای نخستین بار همه مشعلهای کورههای الفین که شامل ۶۶۸ مشعل است در این مجموعه با استفاده از توان داخلی ساخته شد.
پتروشیمی گچساران از آغاز عملیات اجرایی در سال ۱۳۸۵ تا نخستین سفر رئیس دولت سیزدهم به استان کهگیلویهوبویراحمد ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت. پس از سفر رئیسجمهور، تکمیل پتروشیمی گچساران سرعت مطلوبی به خود گرفت.
با پیگیریهای ویژه دولت و تزریق ۲۰۰ میلیون یورو اعتبار برای تکمیل این مجموعه، حالا پس از گذشت ۱۷ سال چشمانتظاری مردم استان، با استفاده از ظرفیت متخصصان داخلی پتروشیمی گچساران وارد فاز جدیدی شده است. امید میرود با راهاندازی این واحد صنعتی، شکوفایی صنایع پاییندست صنعت پتروشیمی در گچساران اتفاق بیفتد.
***
تأمین آب شرب ۲,5 میلیون نفر با افتتاح سد چمشیر
در پی دور دوم سفر رئیسجمهور به استان کهگیلویهوبویراحمد، سد چمشیر به صورت رسمی آبگیری و واحد اول نیروگاهی آن نیز به شبکه برق کشور متصل شد.
کارشناسان اعتقاد دارند همزمان با آبگیری سد چمشیر به عنوان تنها سازه مدیریت منابع آب رودخانه زهره، با ارتقای کیفیت آب، حیات استان کهگیلویهوبویراحمد و شرق خوزستان احیای مجدد میشود.
سد چمشیر تنها سازه مدیریت منابع آب روی رودخانه زهره است، رودخانهای که یک ویژگی منحصربهفرد دارد. بر اساس مستندات کارشناسی ثبتشده از روند فعالیت رودخانه زهره، بیشتر از 75 درصد از آورد آبی سالانه این رودخانه در 3 ماه زمستان از رودخانه عبور کرده و طی 9 ماه دیگر سال نیز کمتر از 25 درصد از آورد آبی از رودخانه عبور میکند.
* چرا رودخانه زهره به یک سازه مدیریت منابع آب نیاز داشت
در این راستا امیرحسین صداقت، کارشناس مدیریت منابع آب اذعان داشت: سالهای طولانی، کارشناسان و متخصصان آب کشور راهکارهای متعددی را بررسی کردند تا بتوانند از این 2 میلیارد مترمکعب آب رودخانه زهره زمینه رونق حیات چندین استان را فراهم کنند.
این کارشناس مدیریت منابع آب تاکید کرد: راهکارهای متعددی در این رابطه بررسی شد و در نهایت مطالعات به این نتیجه رسید که تنها راه استفاده از آب رودخانه زهره در جهت تحول حیات استانهای کهگیلویهوبویراحمد و خوزستان احداث یک مخزن بزرگ است.
* سد چمشیر در بهترین نقطه رودخانه بنا شد
با توجه به این بررسی، فرآیند ساخت سد چمشیر در محل کنونی کلید خورد. در این راستا حسن عباسی، زمینشناس در رابطه با انتخاب محل ساخت سد چمشیر روی رودخانه زهره به فارس گفت: طبیعت در محل فعلی دریاچه سد، یک دریاچه طبیعی ساخته بوده و رسوبات دریاچهای با عمق بالا در این منطقه دلیلی بر این مدعا است.
وی افزود: شواهد حاکی از حضور یک دریاچه است و همین الان نیز با افزایش دبی در بازه زمانی سیلابی، ارتفاع آب در محل تنگه چمشیر به بالای 30 متر میرسید و به مرور زمان این دریاچه در دل سنگ حفره ایجاد کرده و تنگه چمشیر را شکل داده که سد در این محل ساخته شده است.
عباسی با اشاره به اینکه در محل مخزن سد چمشیر150 متر سازند نفوذناپذیر داریم، گفت: بخشی از مخزن سد روی یک کپراک(نوعی سنگ) میادین نفتی است و فشارهای بالای میادین نفتی را تحمل کرده و اگر نفوذپذیر بود، نفتی در این منطقه باقی نمیماند.
این زمینشناس ادامه داد: محل سد چمشیر برای سدسازی بسیار عالی است و یک سازند سخت داریم که بخوبی فشارهای ساختمان سد را تحمل میکند.
* واکاوی فرآیند ساخت پنجمین سد بزرگ کشور
پس از انتخاب ساختگاه، فرآیند مطالعات برای ساخت این سد فارغ از مساله تأمین مالی از سال ۱۳۶۷ روی میز قرار گرفت. در همین راستا، سازمان آب منطقهای استان فارس، کهگیلویهوبویراحمد و بوشهر مطالعات شناخت و مقدماتی در سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ را به انجام رساندند. مطالعات مرحله اول سد مخزنی چمشیر، گشایشهای وابسته توسط مشارکت مهندسان مشاور پاراب فارس و مهندسان مشاور تهران سحاب در سال ۱۳۷۳ شروع شد و در سال ۱۳۸۱ مصوبه فاز ۱ را اخذ کرد.
شروع مطالعات فاز ۲ بر مبنای تکمیل مطالعات مرحله اول توسط مهندسان مشاور تهران سحاب در سال ۱۳۸۵ انجام و اسناد مناقصه به صورت EPCF تهیه شد.
پس از برگزاری مناقصه، شرکتهای سایبر، مهاب قدس و صفا نیکو سپاهان برنده آن شدند که قرارداد در سال ۱۳۸۶ عقد شد. با توجه به اهمیت مسائل زیستمحیطی در حوضه آبریز، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه شیراز و دانشگاه تهران از دیگر نهادهای پژوهشی کشور به منظور تکمیل مطالعاتشناختی و زیست محیطی در مساله بودند.
با توجه به روند بررسیهای انجامشده، سد زمستان سال گذشته وارد فاز آبگیری آزمایشی شد و حال با حضور رئیسجمهور به صورت رسمی آبگیری و نیروگاه برقابی آن به شبکه برق کشور متصل میشود.
* تحول در حیات 2 استان با آبگیری سد چمشیر
کارشناسان و استادان متعدد دانشگاه ساخت سد چمشیر را به عنوان شاخص یک تحول مهم در حیات کهگیلوبهوبویراحمد و شرق استان خوزستان و پایین است رودخانه زهره تلقی کردهاند.
هماکنون سد چمشیر بیش از 500 میلیون مترمکعب آب با شاخص شوری 1500 در خود ذخیره کرده است که در صورت عدم آبگیری سد این آب به دریا میریخت. حال شیرینسازی و انتقال همین میزان آب از دریا به محل سد چمشیر 1.5 میلیارد دلار هزینه دارد. این سد میتواند آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با جمعیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین کند.
ارسال به دوستان
دیدار بذرپاش و معاون نخستوزیر آذربایجان
دیپلماسی روی ریل
نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان با حضور وزیر راهوشهرسازی و معاون نخستوزیر آذربایجان به عنوان روسای این کمیسیون در شهرستان مرزی بندر آستارا آغاز شد.
بر این اساس مهرداد بذرپاش و شاهین مصطفییف به عنوان روسای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی 2 کشور با یکدیگر دیدار و مذاکره کردند.
وزیر راهوشهرسازی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان، استاندار گیلان، استاندار اردبیل، معاون وزارت امور خارجه، نمایندگان شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل، راهداری و حملونقل جادهای، راهوشهرسازی، مرزبانی، پایانههای مرزی و گمرک، رایزن اقتصادی ایران در جمهوری آذربایجان، نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی از وزارت نیرو و نفت به عنوان هیات ایرانی در نشست رؤسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان حضور داشتند.
همچنین شاهین مصطفییف، معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان و رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری آذربایجان و ایران، معاونان وزیر خارجه، وزیر توسعه دیجیتال و حملونقل، وزیر انرژی، وزیر دفاع، معاون آژانس مدیریت منابع آب، معاون کمیته دولتی گمرک، معاون فرمانده نیروهای مرزی سرویس دولتی مرزبانی، معاون شرکت احیا و مدیریت آب، معاون آژانس دولتی راهداری، معاون شرکت سوکار و همچنین معاون شرکت آذرانرژی جمهوری آذربایجان نیز در این نشست به عنوان هیات آذربایجان حاضر بودند. پس از استقبال وزیر راهوشهرسازی از معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان در پل فلزی آستاراچای در نقطه صفر مرزی، طرفین از پل جدید در حال احداث و پایانه ریلی آستارا بازدید کردند.
مرز زمینی آستارا با جمهوری آذربایجان هر شبانهروز شاهد تردد حدود ۴۰۰ دستگاه کامیون حامل کالاست و فرسودگی پایهها و استهلاک این گذرگاه فلزی قدیمی، سبب نگرانی گمرکات 2 کشور و توجه به ضرورت تعمیر آن یا احداث سازه جدید شده بود.
بندر مرزی آستارا در منتهیالیه غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر با 3 راه مرزی دریایی، زمینی و ریلی با جمهوری آذربایجان در ارتباط است و با وجود اینکه آستارا با بندرش شهرت یافته اما سابقه ورود و پهلوگیری نخستین کشتی در این بندرگاه به سال ۹۲ بازمیگردد اما مرز زمینی این شهرستان با جمهوری آذربایجان از حدود ۸۵ سال قبل فعال بوده است.
مرز قدیمی آستارا با جمهوری آذربایجان شامل پلی فلزی و قدیمی بر فراز رودخانه آستاراچای است که حدود ۸۰ متر طول و ۱۰ متر عرض دارد و بر اساس تفاهم بین گمرکات ایران و جمهوری آذربایجان، نیمی از پل و رودخانه به ایران و نیم دیگر آن به کشور همسایه تعلق دارد. یکبار در سال ۸۷ به مرمت و بتنریزی و تقویت پایههای پل اقدام شده بود.
اکنون اما به همت وزارت راهوشهرسازی، پل جدید آستاراچای با حضور رؤسای کمیسیونهای مشترک 2 کشور در حال احداث است. بر همین اساس امید است با این اقدام رو به جلو بتوان مبادلات مالی را افزایش داد و موجب گشایشهای اقتصادی در کشور شد. همچنین در ادامه این نشست، رؤسای کمیسیونهای مشترک 2 کشور در زمینه ارتقای سطح همکاریها، امکانات مرزی، طرحهای مشترک ریلی و جادهای و کریدور شمال - جنوب ایران در راستای توسعه مناسبات و مبادلات مذاکره کردند.
از سویی مهرداد بذرپاش در این نشست با اشاره به ظرفیتهای موجود بین 2 کشور گفت: با استفاده بهتر از ظرفیتهای موجود میتوان فرصتهای بینظیری برای توسعه روابط اقتصادی 2 کشور فراهم کرد.
وی با اشاره به ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک ایران و آذربایجان افزود: تاکید رئیسجمهوری ایران بر توسعه روابط از طریق استفاده بهینه از ظرفیتهای بین 2 کشور است.
ارسال به دوستان
اخبار
ایران جزو ۱۰ کشور برتر حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است
رئیس هیاتمدیره سندیکای صنعت برق ایران گفت: ایران با توجه به ظرفیتهای کمنظیر جزو ۱۰ کشور برتر در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر محسوب میشود. پیام باقری افزود: کشورمان از ظرفیتهای بسیار خوبی در بخش انرژی برخوردار است. وی سطح تابش مناسب خورشید و وجود دالانهای بادی را از جمله این ظرفیتها برشمرد و خاطرنشان کرد: علاوه بر این مزیتها اهمیت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به پاک بودن این نوع انرژی است که باید برای توسعه هر چه بیشتر آن تلاش کرد. رئیس هیاتمدیره سندیکای صنعت برق با بیان اینکه امروز در یک ناترازی در بخش برق و گاز قرار داریم که موجب میشود کشور از این ناترازیها آسیب ببیند، ادامه داد: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر راهکاری برای غلبه بر مشکلات است. اگر پیشتر به فکر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور بودیم، اکنون ناترازی برق به حداقل ممکن رسیده بود. وی خاطرنشان کرد: سبد برق کشور با توسعه نامتوازن روبهرو است و عمده تلاشها بر توسعه نیروگاههای حرارتی است، در حالی که ناترازی گاز در این بخش مانع خواهد بود. رئیس هیاتمدیره سندیکای صنعت برق بیان کرد: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر باید به جد دنبال شود تا مشکلات برقی کاهش یابد. باقری انرژی را موتور پیشران توسعه اقتصادی کشور دانست و افزود: انرژیهای تجدیدپذیر به منزله لکوموتیو این توسعه است که میتواند ناترازی بخش برق را برطرف کند. وی گفت: تلاش برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در اولویت برنامههای اتاق بازرگانی ایران قرار گرفته است.
***
برنامه کشت قراردادی ابلاغ شد
به گفته معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، برنامه کشت قراردادی سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ با دستور وزیر جهاد کشاورزی برای ۳ محصول گندم، جو و دانههای روغنی به سازمانهای جهاد کشاورزی و مجریان دولتی و غیردولتی ابلاغ شد. علیرضا مهاجر در پنجمین جلسه کشاورزی قرارداد گندم جو و دانههای روغنی افزود: در برنامه کشت قراردادی سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ حداقل در سطح ۳ میلیون هکتار کشت قراردادی گندم، جو و دانههای روغنی هدفگذاری شده و در صورت آمادگی کشاورزان و تامین اعتبار و امکانات، سقف کشت قراردادی این محصولات در سطح بیش از ۶ میلیون هکتار پیشبینی میشود. معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: کشت قراردادی با توجه به شرایط آب و هوایی از ۱۵ شهریور امسال آغاز خواهد شد. وی ابراز امیدواری کرد اجرای کشت قراردادی در سال زراعی آینده به افزایش خوداتکایی در تولید گندم، کاهش واردات جو و تامین قسمتی از کنجاله و روغن مورد نیاز کشور که جزو برنامههای اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، کمک کند. مهاجر افزود: کشت قراردادی شامل گندم آبی و دیم، جو و دانههای روغنی شامل کلزا، گلرنگ و کاملینا میشود. وی با بیان اینکه در تامین بذر دانههای روغنی مشکلی نداریم، اظهار داشت: کلزا علاوه بر تامین روغن، برای پایداری گندم باید کشت شود. معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی درباره تامین کود برای کشت قراردادی هم گفت: اکنون با هماهنگی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، بخشی از کود مورد نیاز کشتهای قراردادی تامین شده و در انبارها موجود است و میتوان آن را میان کشاورزان توزیع کرد. وی اضافه کرد: مقداری کود کشاورزی نیز توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خریداری شده و اکنون در بنادر است و در صورت تامین اعتبار ریالی، ترخیص میشود. مهاجر گفت: در کشت قراردادی سال زراعی آینده کود و بیمه جزو مشوقها مد نظر قرار گرفته است. وی به نقش ترویج و آموزش در پیشبرد اهداف کشت قراردادی اشاره کرد و افزود: شبکه ترویج کشاورزی در کنار ماست تا کشت قراردادی در سال زراعی آینده به شکل مناسب اجرا شود. معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در کشت قراردادی سال زراعی آینده، شرکت بازرگانی دولتی سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان مجریان دولتی همکاری میکنند.
***
برق ۵۱ مشترک اداری در پایتخت قطع شد
مدیرعامل توزیع برق پایتخت از قطع برق ۵۱ مشترک اداری پرمصرف در پایتخت خبر داد. کامبیز ناظریان گفت: اگرچه پیشبینی نیاز مصرف برق شهر تهران با دمای هوای بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد بالغ بر ۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات بوده است اما با اقدامات انجام شده توسط همکاران و همچنین همراهی قابل تقدیر مشترکان و شهروندان تهرانی، پایداری شبکه به صورت کامل حفظ شده ولی تداوم این پایداری نیازمند همراهی همهجانبه مشترکان است. ناظریان با بیان اینکه هر یک درجه افزایش دمای هوای شهر تهران به دلیل تشدید فعالیت سامانههای سرمایشی حدود ۲۰۰ مگاوات به بار شبکه توزیع برق شهر تهران میافزاید، کنترل دما و عملکرد سامانههای سرمایشی را در مدیریت بار مصرف بسیار موثر دانست. وی ضمن تاکید بر اینکه مشترکان اداری و تجاری از جمله بزرگترین مصرفکنندگان انرژی در این کلانشهر هستند، با قدردانی از همراهی اغلب مسؤولان دستگاههای اجرایی، از قطع برق ۵۱ مشترک اداری پرمصرف دیگر که به اخطارهای داده شده و مصوبه ابلاغی هیأت وزیران بیاعتنا بودهاند خبر داد. مدیرعامل توزیع برق پایتخت یادآور شد: تمام مشترکان شهر تهران در صورت استفاده از مولدهای برق در ساعات اوج مصرف به ازای هر کیلووات ساعت برق تولیدی ۱۵۰۰ تومان پاداش خواهند گرفت. وی افزود: از ابتدای خرداد بیش از یک میلیون مشترک خانگی شهر تهران مشمول دریافت پاداش ریالی صرفهجویی شدهاند که از همکاری آنان با خادمان خود در صنعت برق کشور قدردانی میکنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|