|
گرانفروشان مرغ در فضای مجازی، نقرهداغ شدند
مسعود امراللهی، مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در پایش بازار مرغ، ۲ فروشنده این محصول در فضای مجازی شناسایی و هر کدام با اتهام فروش مرغ بالاتر از نرخ مصوب به ۵۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شدند.
ارسال به دوستان
عرضه مسکن در پایتخت نسبت به تقاضای آن افزایش یافته است
رکود غیرتورمی بازار مسکن
گروه اقتصادی: پس از بیتوجهی مکرر مسؤولان در دولتهای گذشته، حال پس از گذشت ۲ سال از عمر دولت سیزدهم، مردم شاهد روند نزولی قیمتهای مسکن در مناطق مختلف کلانشهرها بویژه تهران و شهرهای اقماری آن هستند.
بررسیهای انجامشده از روند قیمت مسکن در کشور گویای بیمیلی افراد برای خرید و فروش مسکن بوده که خود عامل اصلی این کاهش قیمتها بوده است. کاهش قیمت مسکن در برخی کلانشهرها همچون تهران و البرز به وضوح قابل لمس است و حتی این روند به بسیاری از شهرهای اقماری تهران نیز سرایت کرده است.
واسطههای ملکی معتقدند به دلیل ایجاد انتظارات کاهشی و همزمانی با ماه محرم، خریداران از بازار مسکن کنار کشیده و به نوعی رکود در این بازار حاکم شده است که انتظار میرود این شرایط که از ابتدای خردادماه آغاز شده، دستکم تا ۲۵ شهریورماه همزمان با پایان ماه صفر ادامه یابد.
فصل طلایی نقل و انتقالات در بازار مسکن یعنی تابستان به دلیل همزمانی با ثبات بازارهای موازی و افت نرخ ارز با رکود همراه شده و کسادی بازار که به شکل سنتی در ماههای محرم و صفر ایجاد میشود نیز این رکود را عمیقتر کرده است.
از ابتدای خردادماه که قیمت دلار در مسیر کاهش و ثبات قرار گرفت بازارهای مسکن، خودرو و طلا به آرامش رسیدند. در حال حاضر قیمت خودرو تا ۴۵ درصد کاهش یافته و بررسیها از بازار مسکن شهر تهران از افت ۱۵ تا ۲۰ درصدی نرخهای پیشنهادی حکایت دارد. در صورت ادامه رکود معاملات، قیمت آپارتمان ممکن است کاهش بیشتری را در آینده تجربه کند.
در حال حاضر برآورد میشود که تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن در تهران کمتر از ۳۰۰۰ فقره در ماه باشد؛ در حالی که طی سالهای اخیر به طور میانگین در تهران ماهانه ۱۵ هزار فقره خرید و فروش مسکن انجام شده است. از آذر سال گذشته تاکنون آمار رسمی از تعداد معاملات و قیمت مسکن در پایتخت ارائه نشده اما آنگونه که واسطههای ملکی میگویند به دلیل ایجاد انتظارات کاهشی و همزمانی با ماه محرم، خریداران از بازار مسکن کنار کشیدهاند. خرید و فروشهای سرمایهای نیز در شرایط فعلی وجود ندارد.
با توجه به دیرپذیر بودن بازار مسکن، برای ارزیابی از وضعیت آن دستکم باید یک فصل بگذرد. پایان ماه صفر یعنی ۲۵ شهریورماه رکود این بازار تقریبا ۴ ماهه میشود.
آنچه میتوان از اوضاع فعلی بازار مسکن استنباط کرد اینکه انتظارات کاهشی در بازار ایجاد شده و عرضه بیشتری نسبت به تقاضا وجود دارد، البته این رشد عرضه به معنای افزایش فروشندگان نیست بلکه به دلیل کاهش تعداد خریداران، تناسب بین عرضه و تقاضا به هم ریخته است. در واقع بازار با افزایش حجم عرضه در برابر تقاضا مواجه شده و این شرایط را به نفع متقاضیان تغییر میدهد.
* نقش مشاوران املاک غیرمجاز در افزایش قیمت مسکن
رشد قارچگونه بنگاههای املاک در سالهای اخیر در سایه بینظارتی دستگاههای متولی، سبب شد شاهد افزایش بیسابقه سوداگران و دلالانی باشیم که با دستدرازی در بخش مسکن باعث رشد غیرقابل قبول قیمت مسکن چه در بخش رهن و اجاره و چه خرید و فروش شدند. اینکه هدف اصلی این بنگاهها که با کمی نظارت در سالهای گذشته به راحتی قابل شناسایی بودند و امکان برچیده شدن بساط آنها فراهم بود، چیست را امروز به راحتی میتوان در نابسامانیای که در بازار مسکن ایجاد شده دید، البته تلاطمهای این بخش را شاید تنها نتوان به فعالیتهای غیرقانونی بنگاههای املاک غیرمجاز مرتبط دانست، چرا که بعضا با معاملات صوری و تعیین نرخهایی خلاف واقع سبب شدند مسکن به بدترین وضعیت ممکن خود در سالهای اخیر برسد. بر همین اساس و با توجه به تاثیر بسیار زیاد بنگاههای املاک در نابسامانی بازار مسکن، دولت سیزدهم شناسایی و پلمب این بنگاهها را جزو برنامههای اصلی خود قرار داد تا در ۲ ماه گذشته با حضور دستگاههای متولی شاهد شناسایی و البته پلمب تعداد زیادی از این واحدها باشیم. بر همین اساس با توجه بر عملکرد دولت سیزدهم، بازار مسکن دچار تحول عظیمی شده و همین امر موجب امیدواری شده است.
* تأمین زمین برای ساخت بیش از 1.5 میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم
به موازات ساماندهی بخش اجاره، اقدامات دولت در سمت ساخت مسکن و عرضه زمین نیز پیش میرود. سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن از تامین زمین برای ساخت بیش از 1.5 میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم خبر داد.
ارسلان مالکی با بیان اینکه مساله مسکن یک دغدغه و چالش اساسی و مهم برای ما است، افزود: بخش زیادی از این چالشها به کمکاریهای گذشته بازمیگردد، چنانکه در دولت گذشته یک کار در مساله مسکن انجام نشده است.
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه دولت سیزدهم اراده کرده چالش مسکن را برطرف کند، تصریح کرد: تاکنون تأمین زمین در کشور بخوبی پیش رفته و حدود ۳۲ هزار هکتار زمین با کاربری مسکونی در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار دادهایم. وی با بیان اینکه ۲۴ هزار هکتار زمین در کارگروهها و شوراهای برنامهریزی در حال الحاق داریم، ادامه داد: در مجموع ۵۶ هزار هکتار از اراضی دولت در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار دارد و بالغ بر ۲ میلیون واحد مسکونی میتوان احداث کرد و با آنچه تاکنون اعلام شده 1.5 میلیون خانوار در این زمینها میتوانند صاحب خانه شوند.
مالکی با تاکید بر اینکه در سازمان ملی زمین و مسکن تمام مسکن مهری که در اراضی دولتی ساخته شد ۵۹۰ هزار واحد است، خاطرنشان کرد: تاکنون در دولت سیزدهم زمین 1.5 میلیون واحد مسکونی تأمین شده است.
* الحاق ۵۰۰ هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن
شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با الحاق بیش از ۵۰۰ هکتار زمین در راستای تأمین مسکن موضوع قانون جهش تولید مسکن موافقت کرد. بر مبنای این جلسات، در شهر آرانوبیدگل ۱۴ هکتار، بهبهان ۳۵ هکتار، همدان ۱۲۷ هکتار و پرند ۴۵ هکتار و در مجموع ۳۲۱ هکتار الحاق انجام شد. همچنین شورای عالی شهرسازی و معماری در قالب تصویب طرح جامع توسعه و عمران شهر میانه ضمن تأمین همه نیازهای اداره کل راه و شهرسازی استان مرتبط با تکالیف در حوزه حمایتی با الحاق بیش از ۱۸۰ هکتار اراضی مستعد با مالکیت غیردولتی، زمینه پاسخگویی به تقاضای بازار در قالب عرضه مسکن و مدل خودمالکان را فراهم کرده است.
ارسال به دوستان
پوتین: از کریدور شمال - جنوب برای تحویل کالا به آفریقا بهره میگیریم
کریدور بینقارهای
رئیسجمهوری روسیه از کشورهای غربی به خاطر آنچه به بنبست کشاندن توافق غلات خواند، انتقاد کرد و گفت: این کشور مصمم است از کریدور شمال – جنوب برای تحویل کالا به آفریقا بهره گیرد. ولادیمیر پوتین پنجشنبه گذشته در آیین آغاز به کار نشست عمومی دومین مجمع اقتصادی و بشردوستانه روسیه و آفریقا در سنپترزبورگ روسیه که با حضور جمعی از رهبران و مقامات ارشد قاره سیاه برگزار شد، افزود: این کریدور حملونقل امکان تحویل راحت کالا به آفریقا و بازگشت را فراهم میکند و در این راستا از آن بهره خواهیم گرفت.
کریدور شمال – جنوب که در آغاز راه، محصول اراده و عزم روسیه، ایران و هند در سال ۲۰۰۰ میلادی برای ایجاد گذرگاه حملونقل بار بود، در طول سالهای بعد، شاهد پیوستن شمار دیگری از کشورها به این مسیر تزانزیتی بود.
آنچه برای این کشورها در پیوستن به این مسیر ترانزیتی انگیزهبخش بود، این بود که مسیرهای متداول برای ارسال کالا از هند به سمت سنپترزبورگ روسیه که از کانال سوئز عبور میکند، حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر طول دارد اما کریدور ایران در این مسیر تنها 7 هزار و ۲۰۰ کیلومتر است که بهرهگیری از این ظرفیت، ۴۰ درصد زمان ترانزیت و ۳۰ درصد هزینههای حملونقل را کاهش میدهد.
* کشورهای غربی مانع از عرضه غلات و کود روسیه به آفریقا میشوند
رئیسجمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنان خود در جمع برخی رؤسای جمهور و مقامهای ارشد کشورهای آفریقایی تصریح کرد: کشورهای غربی مانع از عرضه غلات و کود میشوند، در حالی که ریاکارانه فدراسیون روسیه را به بحران جهانی غذا متهم میکنند.
وی در ادامه به توافق روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل متحد درباره انتقال غلات اوکراین و کود و محصولات روسیه از طریق دریای سیاه که ۳۱ تیر ۱۴۰۱ منعقد شد اما در کمتر از یکسال بعد، روسیه از تمدید آن به دلیل عدم اجرای تعهدات در قبال این کشور خودداری کرد، پرداخت.
پوتین با ارائه آماری در این زمینه گفت: در طول حدود یکسال اجرای توافق غلات 32.8 میلیون تن محموله از اوکراین خارج شد که بیش از ۷۰ درصد آن به کشورهای ثروتمند رفت و تنها کمتر از یک میلیون تن محموله به فقیرترین کشورهای آفریقا رسید.
* دروغ، رویه برخی کشورهای غربی است
وی با بیان اینکه دروغ گفتن به رویه تعدادی از کشورهای غربی در دههها و قرنهای اخیر تبدیل شده است، تصریح کرد: هیچیک از شروط فدراسیون روسیه در راستای تمدید قرارداد غلات محقق نشد و از ۲۶۰ هزار تن کودهای تولید روسیه که در اروپا مسدود شده، تنها 2 محموله کوچک به مالاوی و کنیا در آفریقا ارسال شده است.
آماده ارسال رایگان غلات به کشورهای نیازمند آفریقا هستیم
پوتین با بیان اینکه روسیه سهم قابل توجهی در امنیت غذایی جهان دارد، گفت: مسکو آماده ارسال رایگان غلات به کشورهای نیازمند آفریقایی با در نظر گرفتن رکورد برداشت محصول است.
وی ادامه داد: روسیه آماده ارسال ۲۵ تا ۵۰ هزار تن غلات به زیمبابوه، بورکینافاسو، سومالی و اریتره در 4 ماه آینده است.
* از تبدیل آفریقا به صادرکننده مواد غذایی حمایت میکنیم
رئیس جمهوری روسیه در ادامه با اشاره به ظرفیتهای قاره سیاه گفت: آفریقا در آینده نهتنها میتواند خود را تغذیه کند، بلکه به صادرکننده مواد غذایی نیز تبدیل خواهد شد و فدراسیون روسیه در این مسیر از آفریقا حمایت خواهد کرد.
* ارائه فناوری صلحآمیز هستهای به آفریقا
وی با اعلام آمادگی مسکو برای تجهیز کشورهای آفریقایی به فناوریهای پیشرفته کشاورزی گفت: فدراسیون روسیه میتواند فناوریهایی را برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای در اختیار آفریقا بگذارد؛ فناوریهای روسی از جمله در حوزه پزشکی که مشابه آن در جهان وجود ندارد.
* تجارت روسیه و آفریقا به ۱۸ میلیارد دلار رسید
پوتین در ادامه با اشاره به برگزاری نخستین اجلاس روسیه – آفریقا در سوچی در سال ۲۰۱۹ از افزایش ۲,۶ برابری صادرات نفت و گاز روسیه به قاره سیاه طی سال گذشته میلادی خبر داد و گفت: تجارت روسیه و آفریقا به ۱۸ میلیارد دلار رسیده است که این ارتقای مبادلات تجاری را نتیجه اجلاس سوچی میدانیم.
وی ادامه داد: بیش از نیمی از صادرات روسیه به آفریقا، ماشینآلات و تجهیزات، مواد شیمیایی و مواد غذایی است.
رئیسجمهوری روسیه با بیان اینکه این کشور در ۶ ماه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی۱۰ میلیون تن غلات به آفریقا صادر کرده است، گفت: سال ۲۰۲۲ میلادی تجارت محصولات کشاورزی بین 2 طرف ۱۰ درصد رشد داشت و آمارها در ۶ ماه نخست سال ۲۰۲۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز ۶۰ درصد افزایش نشان میدهد.
* اتصال آفریقا به سیستم پرداخت مالی روسیه
رئیسجمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت شکلگیری سازوکارهای مبادلات تجاری این کشور با آفریقا با تکیه بر ارزهای ملی از جمله روبل روسیه تأکید کرد و گفت: روسیه آماده توسعه زیرساختهای مالی آفریقا از جمله اتصال آنها به سیستم پرداخت روسیه است.
وی در ادامه آمادگی روسیه برای گسترش شبکه نمایندگیهای تجاری، تأسیس شعبه دانشگاههای روسیه، توسعه آموزش زبان روسی و ارتقای آموزش متوسطه و عمومی در آفریقا را اعلام کرد و گفت: هماینک تقریبا 35 هزار دانشجو از آفریقا در دانشگاههای روسیه در حال تحصیل هستند که این آمار در حال افزایش است.
پوتین با بیان اینکه روسیه علاقهمند به توسعه همکاری با همه کشورهای آفریقایی است، گفت: روسیه 10 آزمایشگاه سیار به آفریقا ارائه خواهد کرد و صدها متخصص کشورهای آفریقایی را به عنوان بخشی از برنامه مشترک کنترل عفونت آموزش خواهد داد.
دومین اجلاس سران روسیه و آفریقا پنجشنبه گذشته با حضور برخی رهبران و مقامهای ارشد کشورهای آفریقایی در سنپترزبورگ گشایش یافت. این اجلاس، جمعه به کار خود پایان داد.
بنا بر اعلام میزبان، شمار زیادی از موافقتنامهها و تفاهمنامههای بین دولتی و بین بخشی میان مسکو و کشورهای قاره سیاه در حاشیه این اجلاس امضا شد.
نخستین اجلاس در این چارچوب، سال ۲۰۱۹ میلادی به میزبانی شهر سوچی در روسیه برگزار شد؛ رویدادی که از نگاه برخی تحلیلگران به عنوان نقطه عطفی برای بازگشت روسها به آفریقا قلمداد شد.
پیش از آغاز این اجلاس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرده بود کشورهای غربی فشار بیسابقهای بر کشورهای آفریقایی برای جلوگیری از نشست آتی روسیه و آفریقا در سنپترزبورگ اعمال کردهاند و به آن ادامه میدهند.
از سال ۲۰۱۹ و برگزاری نخستین اجلاس سران روسیه و آفریقا تاکنون، روسیه کمیسیونهای بین دولتی دوجانبه برای همکاریهای تجاری، اقتصادی، علمی و فناوری با بسیاری از کشورهای این قاره راهاندازی کرده و قرار است شبکه سفارتها و نمایندگیهای تجاری روسیه در آفریقا توسعه یابد.
ارسال به دوستان
تولید اعضای بریکس، چهارم تولید جهان
رضا نجاتی: رئیس بانک بریکس با بیان اینکه این بانک از کشورهای در حال توسعه در زمینه تسویه با ارزهای محلی حمایت میکند، گفت: تولید ناخالص داخلی جهانی کشورهای بریکس یکچهارم تولید جهانی را تشکیل میدهد. آنطور که روسیا الیوم گزارش داده است، دیلما روسف، رئیس بانک بریکس تاکید کرد که تولید ناخالص داخلی جهانی کشورهای بریکس یکچهارم تولید جهانی را تشکیل میدهد. وی در سخنرانی خود در «مجمع اقتصادی و بشردوستانه روسیه و آفریقا» در سن پترزبورگ تأیید کرد بانک توسعه بریکس از کشورهای در حال توسعه در زمینه تسویه با ارزهای محلی حمایت میکند. روسف تاکید کرد: بانک بریکس 8 سال پیش تأسیس شده است و با مشورت ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه فرصت تاسیس این بانک را غنیمت شمردیم.
رئیس بانک بریکس گفت: این بانک با اراده بریکس تأسیس شد اما از بریکس پیشی گرفت و دیگر محدود به 5 کشور عضو نیست و توانایی صرفهجویی در منابع و مشارکت در پروژههای ساختاری را در تعدادی از کشورها برای ایجاد مدارس، دانشگاهها، مؤسسات و زیرساختهای دیجیتال دارد.
روسف تاکید کرد: ما برای توسعه زیرساختها در کشورهای در حال توسعه و مشارکت اقتصاد کشورهای در حال توسعه در این فرآیندها اهمیت زیادی قائل هستیم و این را وظیفه اصلی خود میدانیم. همچنین در این ایده مشترک هستیم که اقدامات ما باید با هدف رفاه مردم ما، توسعه پایدار و ریشهکن کردن گرسنگی و فقر در کشورهای ما باشد.
وی اعلام کرد: ما میخواهیم نفوذ بانک را بر کشورهای در حال توسعه گسترش دهیم و به دنبال تنوع بخشیدن به گامهای خود و تقویت بانک برای حمایت از کشورهای جهان جنوب هستیم. کشورهای در حال توسعه بویژه در آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی، شرکای ما هستند و ما به دنبال تثبیت جای پای خود در این مناطق هستیم، ما میخواهیم با بخش خصوصی همکاری کنیم و ترجیح میدهیم در بازارهای مختلف و با ارزهای مختلف سود کسب کنیم. روسف با اشاره به اینکه افزایش سهم سرمایهگذاریهای خصوصی مهم است و شرکای بانک بریکس با مشکلاتی که دیگران از آن رنج میبرند، مواجه نیست، تاکید کرد: در بریکس ۲۰ درصد تسویهحسابها با ارزهای ملی است و با چین ۳۰ درصد معاملات با پول ملی است. وی با تاکید بر اینکه معامله با ارزهای ملی یکی از اولویتهای اصلی بانک بریکس است، توضیح داد: ما نمیگوییم جایگزین ارزهای دیگر شود، بلکه هدف ما گسترش دامنه ارزهایی است که با آنها معامله میشود.
رئیس بانک بریکس گفت: ما میخواهیم از پدیدههایی که قادر به کنترل آنها نیستیم اجتناب کنیم. ما معتقد نیستیم که لازم است دیدگاههای خود را به همه تحمیل کنیم. ما حق حاکمیت هر کشور را برای تعیین سرنوشت خود درک میکنیم.
وی ادامه داد: بانک بریکس از پروژههایی حمایت میکند که شکاف اجتماعی بین اقشار مختلف را پر و از زیرساختها پشتیبانی میکند. این بانک ۹۸ پروژه در کشورهای مختلف به ارزش ۳۵ میلیارد را تصویب کرده است.
روسف گفت: ما با بانکهای منطقهای مختلف، با بانک صادرات و واردات آفریقا و سایر بانکهایی که در زمینه توسعه اجتماعی و اقتصادی کار میکنند، همکاری میکنیم.
وی ادامه داد: دنیای اطراف ما در حال تغییر است و با چالشهای مختلفی روبهرو میشود که با هم میتوانیم بر آنها غلبه کنیم اما بدون صلح نمیتوانیم این کار را انجام دهیم، زیرا بدون آن ثبات وجود نخواهد داشت و بدون ثبات توسعه پایدار وجود نخواهد داشت و جهان قادر به دستیابی به هیچ پروژهای نخواهد بود که زندگی ما را بهبود بخشد.
ارسال به دوستان
اخبار
خرید برنج مازاد کشاورزان از امروز
شرکتهای فعال در حوزه بازرگانی برنج مازاد کشاورزان شمال کشور را خریداری میکنند. سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با صدور بیانیهای اعلام کرد: «با توجه به هماهنگیهایی که ستاد وزارت جهاد کشاورزی با شرکتهای فعال در حوزه بازرگانی برنج به عمل آورده، مقرر است این شرکتها برنجهای ارقام محلی (طارم و هاشمی) کشاورزان را خریداری کنند. کشاورزان برای اطلاع از چگونگی معامله و فروش به مرکز خدمات جهاد کشاورزی استان مراجعه کنند». همچنین روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان تالش هم در اطلاعیهای اعلام کرده است: «به اطلاع کشاورزان و تولیدکنندگان برنج شهرستان تالش میرساند کشاورزانی که برنج مازاد برای فروش دارند، از روز شنبه مورخه 7 مرداد 1402 جهت ثبتنام برای فروش محصول خود به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند». پیش از این برنجکاران اعلام میکردند تولیدشان روی دستشان مانده و کسی محصولاتشان را خریداری نمیکند. در این میان برخی مسؤولان و کارشناسان هم واردات بیش از اندازه برنج در سال گذشته را عامل رکود بازار برنج ایرانی عنوان میکردند. فصل جدید کشت برنج در کشور شروع شده و برنجکاران میگویند برای تامین نهاده و هزینه کشت مجبورند دسترنج خود را به قیمتهای اندک به دلالان بفروشند، در حالی که قیمت برنج در بازار با نرخ فروش آنها خیلی فاصله دارد. مصرف برنج کشور نزدیک به 3 میلیون تن است که سالانه حدود یک میلیون تن آن از کشورهای دیگر وارد میشود، البته چون آمار دقیقی از مصرف و تولید وجود ندارد، همواره در سالهای گذشته میزان واردات محل بحث بوده است.
***
7 سازمان و شرکت به وزارت بازرگانی منتقل میشوند
مدیرکل امور ساختارهای سازمانی سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: 7 سازمان و شرکت به وزارت بازرگانی جدید منتقل میشوند، بخش تولید در وزارت جهاد کشاورزی باقی میماند و نظارت بازار به وزارت بازرگانی منتقل میشود. علیرضا شاهپوری اظهار داشت: کلیات لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس تصویب شده و برای اصلاح برخی موارد جزئی در کمیسیون اجتماعی مجلس در حال بررسی است. وی افزود: در این راستا 7 سازمان و شرکت به وزارت بازرگانی جدید منتقل میشوند. مطابق لایحه، سازمان توسعه تجارت، شرکت نمایشگاه بینالمللی، سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و صندوق ضمانت صادرات ایران قطعا به وزارت بازرگانی منتقل میشوند. مدیرکل امور ساختارهای سازمانی سازمان اداری و استخدامی کشور یادآور شد: بخش تولید در وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت باقی میماند و در واقع بخش ذخیرهسازی، توزیع و تنظیم بازار به وزارت بازرگانی منتقل میشود. شاهپوری افزود: در طول سالیان گذشته چندین بار وزارت بازرگانی ادغام و تفکیک شده است. ساختار وسیلهای است که دولت خدمات بهتری به مردم بدهد. در کشورهای مختلف نیز دولتها با توجه به مقتضیات و رویدادهایی که اتفاق میافتاد، تصمیم بر تغییر ساختارها و سازمانها میگیرند. وی افزود: در حال حاضر در وزارت صنعت، معدن و تجارت 13 سازمان و شرکت و موسسه ذیل این وزارتخانه وجود دارد؛ بنابراین دولت به این نتیجه رسید با توجه به تنظیم بازار و وظایف حوزه بازرگانی که به نوعی مغفول شده است، این مساله یعنی نظارت بازار در یک وزارتخانه به نام وزارت بازرگانی متمرکز شود.
***
تعرفههای مصوب گازبها برای سال ۱۴۰۲ اعلام شد
شرکت ملی گاز ایران تعرفه گازبهای مصوب امسال را طبق قانون بودجه کل کشور اعلام و ابلاغ کرد. تعرفههای مصوبه ۲۱ خرداد امسال به منظور اجرای جزء «۱» بند «ز» تبصره «۱۵» و بند «ل» تبصره «۱۵» قانون بودجه سال ۱۴۰۲ ابلاغ شده است. این تعرفهها به صورت پلکانی و در قالب ۱۲ پله تدوین و ابلاغ شده و تعرفه هر پله به مصارف مازاد بر پله پیشین اعمال خواهد شد.
تعرفه بخش خانگی ۲۱ خرداد امسال ابلاغ شده و صورتحساب مشترکان از ابتدای امسال بر اساس تعرفه جدید محاسبه میشود. تعرفه هر پله در دوره سرد سال دقیقاً مشابه تعرفههای ابلاغی سال ۱۴۰۱ است و صرفاً الگوی مصرف بر اساس آخرین اطلاعات مصرف و شرایط آب و هوایی کشور و با هدف کاهش هزینه خانوارها تغییر یافته است.
الگوی مصرف متناسب با مناطق جغرافیایی و اقلیم آب و هوایی شهرهای کشور تعیین شده است و مشترکان در شهرهای مختلف طبق وضعیت آب و هوایی محل مصرف از الگوهای متفاوتی برخوردار هستند. از سویی به منظور اعمال دقت نظر و بررسی شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور، اقلیمهای آب و هوایی از سوی پژوهشکده هواشناسی کشور تعیین و به شرکت ملی گاز ایران اعلام میشود.
در تعرفههای ابلاغی مانند سالهای گذشته تعرفه مشترکان کممصرف (3 پله ابتدایی) هیچ تغییری نکرده است و صرفاً تعرفه مشترکان پرمصرف مانند سال ۱۴۰۱ در هر پله تعیین شده است، همچنین به منظور تشویق مشترکان به صرفهجویی و استفاده از راهکارهای بهینهسازی مصرف گاز طبیعی، تعرفه پلههای ۱۱ و ۱۲ (مشترکان بسیار پرمصرف)، به ترتیب ۵۰ و ۶۰ هزار ریال است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|