|
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از برنامه «حسینیه معلی» که پخش فصل چهارم آن از رسانه ملی دقایقی اثرگذار را برای مخاطب ساخته است
قاب معلی
سعید ستودگان، تهیهکننده «حسینیه معلی» در گفتوگو با «وطن امروز»: هدف ما این بوده که بتوانیم گزارههای معرفتی پیرامون قیام عاشورا را برای مردم به تصویر بکشیم
محمدعلی میرزایی، روزنامهنگار: «حسینیه معلی» برنامهای است که به جهت فرم و محتوا تغییرات محسوسی نسبت به فصل قبلی خود داشته است. امسال در حسینیه معلی شاهد حضور مردم و هیئات با سنتهای عزاداری اصیل و پرمحتوا و مملو از شکوه و ابهت هستیم. عزاداریهای سنتی، علاوه بر محتوای غنی و شور حسینی، یادآور راه و رسمی است برای زندگی باعزت همچون حسین بن علی(ع). میثم مطیعی، سیدمجید بنیفاطمه، مهدی رسولی و رضا هلالی ۴ ذاکری هستند که در این فصل از حسینیه معلی در کنار نجمالدین شریعتی به عنوان مجری حضور دارند. تهیهکنندگی حسینیه معلی را سعید ستودگان بر عهده دارد. اگرچه قطعا به جهت اصول و قواعد برنامهسازی، نقاط ضعفی در اجرای «حسینیه معلی» وجود دارد که برای تداوم آن باید این نقاط ضعف اصلاح شود اما نمیتوان نادیده گرفت که این برنامه تاثیر بسیار مثبتی در افکار عمومی داشته است، چرا که بسیاری از سکانسها مهم این برنامه در تایملاین فضای مجازی بازتاب داشته و به نوع خود اثرگذار بوده است. سعید ستودگان، تهیهکننده برنامه «حسینیه معلی» در گفتوگو با «وطن امروز» میگوید: بالاخره قیام حضرت سیدالشهدا(ع) و حادثه عاشورا در کشور ما که یک کشور شیعی به حساب میآید، ریشه عمیقی در فرهنگ ما دارد. مردمان این سرزمین عرض ارادت خود به حضرت سیدالشهدا(ع) را از دورترین نقاط کشور در روستاها تا شهرها و پایتختی مثل تهران ابراز میکنند. هدف ما این بود در رسانه ملی که پرنفوذ است و همه مردم ایران نسبت به آن دسترسی دارند، با فرا رسیدن ایام محرم بتوانیم این آیینها و گزارههای معرفتی پیرامون قیام عاشورا را برای مردم به تصویر بکشیم. سالها بود نسبت به این ماجرا غفلت شده و در این گستره پخش نشده بود. یکی از اهداف ما در طراحی «حسینیه معلی» احیای میراث عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) است و خوشبختانه توانستهایم مقدار کمی از این آیینهای عزاداری را بازنمایی کنیم که مورد استقبال مردم نیز واقع شده است. وی افزود: تیم پژوهشی و اتاق فکر برنامه از محرم سال گذشته تاکنون زحمات زیادی برای خوراک محتوایی «حسینیه معلی» کشیدند. همچنین آیینهای عزاداری نقاط مختلف ایران و دنیا را مورد بررسی قرار دادند. ما چون تحقیقات گسترده درباره آیینها انجام دادیم و نسبت به آن شناخت زیادی داشتیم، به همین خاطر در طراحی دکور و میزانسن برنامه توانستیم فضاسازی مناسبی را برای آیینها به وجود بیاوریم و حس و حال را در «حسینیه معلی» به مخاطب القا کنیم.
ستودگان تصریح کرد: در «حسینیه معلی» داور نداریم، بلکه 4 مداح حضور دارند که نظرات کارشناسی خود را نسبت به آثار بیان میکنند. این میز ذاکرین نسبت به هر فصل و محتوای ارائه شده، متنوع بوده است. این تغییرات مداحان در فصلهای مختلف برنامه را اصلا مضر نمیدانیم، بلکه آنقدر گنجینه مداحی در کشور ما عظیم است که هر چقدر در خدمت مادحان اهل بیت(ع) باشیم، هیچگاه به مشکل بر نمیخوریم، چرا که معتقدیم بازار امام حسین(ع) همیشه گرم است. وی یادآور شد: «حسینیه معلی» اگر مورد اقبال این حجم از مردم قرار میگیرد، اتفاقا نشاندهنده کمکاری برنامهسازان درباره برنامههای معارفی و مذهبی تلویزیون است. چرا باید یک «حسینیه معلی» باشد؟ و چرا طی سالهای اخیر از تولید برنامههای معارفی غافل شده بودیم. قطعا همانطور که در برنامهسازی ژانرهای دیگر خلاقیت، اتاق فکر و... مهم است، حتما در حوزه معارف که اصلیترین بخش فرهنگی ما به حساب میآید، باید برنامههای بسیار قویتر و بهتر از «حسینیه معلی» در جهت عرض ارادت و ادب نسبت به ساحت مقدس اهل بیـت(ع) ساخته شود.
ارسال به دوستان
شجاعی طباطبایی:
مسؤولان خبیث رژیم اشغالگر قابل مقایسه با شخصیتهای منحوس کربلا هستند
کاریکاتوریست و چهره برجسته هنر انقلاب با مشابه خواندن مسؤولان خبیث رژیم اشغالگر قدس با برخی شخصیتهای منحوس واقعه کربلا در برنامه «ساعت به وقت قدس» از وظیفه هنرمندان برای افشاگری ظلم این رژیم سخن گفت.
سیدمسعود شجاعیطباطبایی که میهمان برنامه «ساعت به وقت قدس» در شبکه یک بود، گفت: کار هنری بویژه در حوزه کارتون و کاریکاتور به صورت حرفهای بعد از انقلاب شروع شد. کاریکاتور یک زبان قابل فهم، بینالمللی و مردمی است و میتواند گستره وسیعی را مخاطب خود فرض کند. در ارتباط با فلسطین به خاطر دغدغهام از ابتدا درباره بحث صهیونیسم و رژیم جعلی اسرائیل کارهایی داشتم ولی اینکه درباره فلسطین کار مجزایی شکل بگیرد از خانه کاریکاتور بود که به نتیجه رسید.
وی افزود: نخستین مسابقه بینالمللی کاریکاتور با موضوع «فلسطینی خانه ندارد» اتفاق خیلی خوبی در عرصه بینالملل بود و بعد از آن ما به طور مرتب مسابقات متعددی با عناوین مختلف برگزار کردیم که آخرینش «فلسطین تنها نیست» مربوط به 2 سال قبل بود که در 3 رشته کاریکاتور، کارتون و پوستر برگزار شد. کتاب این رویداد همان زمان منتشر شد و در بخش کارتون اتفاقات خوبی را شاهد بودیم.
مدیر خانه کاریکاتور ایران با مرور برخی آثار این رویداد، درباره یکی از آنها گفت: این کاریکاتوریست از خود غزه برایمان اثری فرستاده بود و تنها راه رسیدن به مسجدالاقصی را جنگ مسلحانه میدانست. رژیم صهیونیستی یک زمانی قلم کاریکاتوریست دغدغهمند فلسطینی را برنمیتابید و ناجیالعلی را در 1987 در لندن به شهادت رساند، یکدفعه با هنرمندان کاریکاتوریست بسیاری در سراسر دنیا مواجه میشود که درباره مقابله با رژیم صهیونیستی و آپارتاید آنها و مظلومیت مردم فلسطین کارهای بسیار فاخری انجام دادهاند.
شجاعی با اشاره به حنظله، شخصیت کارتونی برساخته ناجیالعلی یادآور شد: این شخصیت به عنوان نماد مصور مردم فلسطین از این جهت به یک نماد تبدیل شد چون شخصیتی واقعی و امضای شهید ناجیالعلی است که از 9 سالگی آواره میشود، لباسش وصله دارد، پابرهنه است و همیشه پشت او به ما است. گاهی هم در کاریکاتورهای ناجی سنگ پرتاب میکند و عکسالعمل نشان میدهد.
وی با مرور برخی آثار هنرمندان بزرگ شرکتکننده در جشنوارههای مختلف تاکید کرد: ما مسابقه بینالمللی کاریکاتور غزه را در سال 87 داشتیم که داوران آن از فلسطین، سوریه، چین، برزیل و ایران بودند. مسابقه خیلی خوبی شد و نفر اول از ایران سعید صادقی بود که تصویری از کوه غزه را کشیده بود که مثل آتشفشان آماده است که فوران کند.
این چهره برجسته هنر انقلاب در واکنش به وقایعی که در سرزمینهای اشغالی در حال وقوع است، تصریح کرد: صهیونیستها تمام اتفاقاتی که میتواند فلسطینیها را از داشتن یک سرزمین بهرهمند کند، از آنها میگیرند، به آنها فشار میآورند و جنایات عجیب و غریبی انجام میدهند. مثل شارون خبیث که به پناهندگان فلسطینی در اردوگاه صبرا و شتیلا در لبنان رحم نمیکند و با هماهنگی سازمان ملل در زمانی که مسؤولان و سربازان سازمان ملل حضور ندارند به قصابی و کشت و کشتار میپردازند. شارون را قصاب صبرا و شتیلا معرفی میکنند و از جهت خوی خباثت و درندگی قابل مقایسه با برخی شخصیتهای منحوس در کربلا مثل شمر است. مشابه اتفاق پرتاب تیر به سمت گلوی علی اصغر 6 ماهه، دائم دارد برای کودکان فلسطینی رخ میدهد.
شجاعیطباطبایی در پایان گفت: همچنان که مبلغان دینی ما در ارتباط با بحث امام حسین (ع) و واقعه کربلا وظیفه دارند ما هم وظیفه داریم افشاگر ظلم رژیم صهیونیستی باشیم و مظلومیت مردم فلسطین را به دنیا نشان دهیم. الحمدالله اتفاقات خوبی هم رقم خورده و بسیاری از هنرمندان برجسته نه تنها در عرصه کارتون و کاریکاتور بلکه عرصههای دیگر هنرهای تجسمی و سینما کنار مردم فلسطین ایستادهاند؛ هزینههای سنگینی هم پرداخت میکنند ولی حاضرند در کنار این مردم خوب و شریف باشند.
«ساعت به وقت فلسطین» با اجرای علی خلیلی، حامد نگارش و سوسن الهمه و تهیهکنندگی و کارگردانی امیر تاجیک پنجشنبه ۵ مرداد ساعت ۱۸:۳۰ از شبکه یک سیما پخش و جمعه ۶ مرداد ساعت ۱۳ بازپخش شد.
ارسال به دوستان
اخبار
روایت «محرمانه» تلویزیون از توطئه دشمنان برای دانشمندان ایرانی
سریال ۲۴ قسمتی و پربازیگر «محرمانه» در ژانر جنایی - علمی تولید مشترک صداوسیما و موسسه فرهنگی - هنری اندیشه شهید آوینی بزودی به آنتن شبکه ۳ میرسد.
«محرمانه» به تهیهکنندگی سید رامین موسوی، کارگردانی محمود معظمی و نویسندگی مهدی حمزه در بستر داستانی، روایتی واقعی است از پیشرفتهای علمی دانشمندان کشورمان در حوزه پزشکی که توطئه مغرضانه دشمن را در بر دارد تا با ایجاد اختلال، مانع دستیابی ایران به موفقیتی بزرگ شوند.
در سریال «محرمانه» بازیگران زیادی به ایفای نقش میپردازند که لاله اسکندری، علیرام نورایی، نسیم ادبی، فاطمه گودرزی، مجید مظفری، ایرج نوذری، رحیم نوروزی، رضا توکلی، رویا میرعلمی، کمند امیرسلیمانی و... از جمله این چهرهها هستند. همچنین جمعی از بازیگران ترکیهای، هلندی و آفریقایی در این سریال ایفای نقش میکنند.
سریال ۲۴ قسمتی «محرمانه» در ژانر جنایی - علمی تولید مشترک صداوسیما و موسسه فرهنگی - هنری اندیشه شهید آوینی بزودی به آنتن شبکه ۳ میرسد.
***
تصویر «علمدار ایران» در آیینه هنر چگونه بازنمایی شده است؟
برنامه «مرصع» روز پنجشنبه ۵ مرداد به بازنمایی تصویر حاج قاسم سلیمانی به عنوان علمدار ایران در هنر پرداخت. «مرصع» مجله هنری شبکه ۴ سیماست که با اجرای اسماعیل باستانی هر پنجشنبه ساعت ۱۸:۳۰ روی آنتن میرود.
این برنامه ضمن ارائه اخبار و رویدادهای هنری روز در فواصل مختلف با چهرهها و فعالان هنری گفتوگو میکند؛ گفتوگوهایی که هر یک در زمانبندیهای کوتاه انجام میشود تا برنامه با سرعت و ریتم بالایی به تولید برسد.
جدیدترین قسمت از این برنامه به تصویر حاجقاسم سلیمانی و بازنمایی آن در هنرهای مختلف پرداخته است که روز پنجم مرداد پخش شد.
محمدباقر مفیدیکیا نویسنده و کارگردان و عبدالحمید قدیریان نقاش و پژوهشگر میهمان این قسمت از برنامه بودند که در بخشهای مختلف به بازنمایی تصویر حاجقاسم سلیمانی در هنر پرداختند. مفیدیکیا به جای خالی آثار شاخص در سینما و سریالسازی در این حوزه اشاره کرد و اینکه مستندها بیشتر به روایت حاجقاسم پرداختهاند.
برنامه «مرصع» با اجرای اسماعیل باستانی، به تهیهکنندگی فرزام محبی، سردبیری محمد بخشایش و کارگردانی کیانوش الطافی در گروه ادب و هنر شبکه ۴ تولید میشود. بازپخش این برنامه جمعهها ساعت ۱۲:۱۵ است.
***
نقاشی جدید عاشورایی حسن روحالامین منتشر شد
نقاشی جدید عاشورایی حسن روحالامین با عنوان «شجاعه الحسینیه» در ظهر عاشورا منتشر شد.
حسن روحالامین، هنرمند نقاش متعهد که در مناسبتهای مذهبی، آثاری فاخر خلق میکند، ظهر دیروز مصادف با عاشورای سال ۱۴۴۵ هجری قمری، نقاشی دیجیتالی از مبارزه حضرت سیدالشهدا علیهالسلام منتشر کرد.
وی در توضیح این اثر نوشته است: «رزم نمایان حضرت سیدالشهدا علیهالسلام در روز عاشورا در دریای تیر و نیزه و شمشیر که تا مدتها مثل شجاعت بود».
روحالامین پیش از این نیز به منظور استفاده مردم و هیأتهای عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) در ماه محرم، تمام آثار محرم و عاشورایی خود را با کیفیت بالا و سایز اصلی منتشر کرد.
***
«آقای قاضی» به شبکه ۲ بازگشت
مجموعه «آقای قاضی» از شنبه هفتم مرداد به عنوان سریال شبانگاهی شبکه ۲ پخش میشود.
مجموعه «آقای قاضی» درامی در فضای دادگاه با نقشآفرینی بهزاد خلج در نقش آقای قاضی است که تمام اتفاقات آن در دادگاه رقم میخورد و تمام قسمتهای آن از موضوعات واقعی اقتباس شدهاند.
فیلمنامههای این سریال در ۴۲ قسمت توسط ۱۲ نویسنده جوان زیر نظر سیدمحمد حسینی به رشته تحریر درآمده که در هر قسمت شاهد پخش ۲ اپیزود خواهیم بود.
عواملی که با این پروژه همکاری داشتهاند، عبارتند از: حسین فریدونجاه (مدیر پروژه)، سیدمحمد حسینی (سرپرست نویسندگان)، کیومرث مرادی (بازیگردان)، فرید مرزوقی و سیاوش رمضانلو (برنامهریز و دستیاران کارگردان)، محمد رحیمی (مدیر تصویربرداری)، سیدسعید احمدی (مدیر صدابرداری)، پدرام بهرامی (مدیر تدوین)، مرتضی شجاعی (طراح صحنه و دکور)، شهرام توانایی (طراح گریم)، قاسم مربی (مدیر صحنه و لباس)، مهدی رنجگری (مشاور قضایی)، میثم بابایی (طراح تیتراژ)، عبدالمجید قوامی (عکاس) و....
مجموعه «آقای قاضی» به تهیهکنندگی احمد شفیعی، کارگردانی سجاد مهرگان و با صدای تورج مهرزادیان در روایت ابتدایی اپیزودها، از شنبه هفتم مرداد هر شب ساعت ۲۱:۱۰ میهمان خانه مخاطبان خواهد بود. بازپخشهای این مجموعه، روز بعد ساعات ۲:۱۵ بامداد، ۱۰ صبح و ۱۶:۱۵ است.
ارسال به دوستان
ویژهبرنامه محرمی «نوای عرشیان و مشق فرشیان» برگزار شد
چشمهای بارانی عزاداران در محوطه تئاترشهر
در روزهای هشتم و نهم ماه محرم ویژهبرنامه محرمی «نوای عرشیان و مشق فرشیان» در مجموعه تئاترشهر برگزار شد که با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد. چشمهای خیس و اشکهای روان بر صورت مخاطبان میزان رضایت آنان از این ویژهبرنامه محرمی را نشان میداد.
اداره کل هنرهای نمایشی با همکاری انجمن هنرهای نمایشی ایران، به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم در حال برگزاری ویژهبرنامههای نمایشی خود با عنوان «نوای عرشیان و مشق فرشیان» در محوطه باز تئاترشهر است.
مخاطبان ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» در هشتمین شب برگزاری، باز هم شنوای نوای عاشورایی و شاهد هنرنمایی گروه «ساحل عاشوراییان» در نواختن سنج و دمام و طنین پرقدرت و توأمان حماسه و اندوه در محوطه باز تئاترشهر بودند. در ادامه این ویژهبرنامه که با استقبال مخاطبان و علاقهمندان مواجه شد، مجلس تعزیه شب هشتم توسط گروه احمد عزیزی خوانده شد. این مجلس به شهادت حضرت علیاکبر(ع) پرداخت که چشم همگان را در محوطه تئاترشهر بارانی کرد.
* روز نهم؛ دمامزنی با چاووشی و شروهخوانی
همچنین در نهمین روز از ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» گروه دمامزنی «ساحل عاشوراییان» با چاووشی و شروهخوانی که یک آیین مذهبی بوشهری است، از مخاطبان و جمعیت حاضر در محوطه تئاترشهر پذیرایی کرد. در ادامه، مجلس شهادت حضرت ابوالفضل(ع) توسط احمد عزیزی و گروهش به اجرا درآمد که حاضران با دلهایی اندوهگین به تماشای این تعزیه نشستند. ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان»، از ۲۸ تیر تا ۶ مرداد در ۳ بخش تعزیه، نقالی و پردهخوانی در محوطه باز تئاترشهر اجرا شد.
ارسال به دوستان
«بهتر از تو نداشتم» منتشر شد
روایتی مستند از شهید مدافع حرم فاطمیون
«بهتر از تو نداشتم»؛ روایتی مستند از شهید مدافع حرم سیدجواد سجادی از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شد.
کتاب «بهتر از تو نداشتم»؛ روایتی مستند از شهید مدافع حرم سیدجواد سجادی به قلم محمدجواد رحیمی از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شد.
سیدجواد سجادی از افغانستانیهای مقیم شیراز بود که در ۲۲ سالگی برای دفاع از حرم حضرت زینب سلاماللهعلیها خود را به سوریه رساند و در ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ به عنوان نخستین شهید فاطمیون استان فارس، در درگیری با تروریستهای تکفیری به شهادت رسید.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «سنگ گذاشتند روی پیکر جواد و خاک ریختند رویش. دیگر تمام شد، دیگر از هم کنده شدیم. دیگر باور کردم که نمیبینمش، مگر آن دنیا. زیر لب گفتم به عمه ما، حضرت زینب(س) سلام برسان. به مادرم حضرت فاطمه(س) سلام برسان. به حضرت فاطمه و حضرت زینب(س) بگو من بهتر از تو نداشتم. تو بهترین هدیه خدا به من بودی. پدرم بودی، مادرم بودی که دادمت در راه عمه سادات».
کتاب «بهتر از تو نداشتم»؛ روایتی مستند از شهید مدافع حرم سیدجواد سجادی است که تحقیق آن توسط عبدالرسول محمدی و زهراسادات هاشمی انجام شده و نویسندگی آن بر عهده محمدجواد رحیمی بوده است. این کتاب در 168 صفحه، شمارگان 1000 جلد و با قیمت 60 هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده و علاقهمندان میتوانند آن را علاوه بر کتابفروشیها، از سایت یا صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir تهیه کنند.
ارسال به دوستان
رسانه ملی برنامهای را با محوریت تصمیمگیریهای بموقع یاران امام حسین(ع) روی آنتن میبرد
«در لحظه» میهمان مخاطبان تلویزیون
برنامه «در لحظه» با محوریت تصمیمگیری درست در لحظات ناب و مقایسه تصمیمگیریهای بموقع یاران امام حسین(ع) و تأثیرات مثبت و منفی آن در زندگیشان، از امروز روانه آنتن میشود.
برنامه «در لحظه» با هدف ارتباطگیری بهتر نسل نوجوان و جوان با آموزههای دینی و با شیوهای کاملاً متفاوت و جدید در ساختار تهیه برنامههای معارفی، در دهه دوم محرم میهمان خانه مخاطبان خواهد بود.
5 قسمت این برنامه در «کویر» ضبط شده تا با نمایش تصاویر خشک کویر، یادآور تصمیمگیری 5 صحابه امام حسین(ع) با نامهای «هرثمه (هرثمت) ابن ابی مسلم»، «شریح بن حارث قاضی»، «ضحاک ابن عبدالله»، «عبیدالله ابن حر جعفی» و «عمر ابن حجاج» باشد که با امام همراه بودند ولی در نهایت و در پایان کار، ایشان را رها کردند.
5 قسمت دیگر آن در «نخلستان»های روستای مهرجان واقع در خور و بیابانک اصفهان ضبط شده که نشاندهنده احوال 5 نفر با نامهای «عمرو (امر) بن ضبیعه (ضبیعت) بن قیس»، «ابوالحتوف بن حرث انصاری و برادرش حارث»، «عبدالله بن عمیر کلبی و همسرش ام وهب»، «حارث ابن امرء القیس» و «نعمان ابن عمرو الراسبی و برادرش حلاّس» است که در لحظات پایانی به صف یاران امام حسین(ع) پیوستند و برای آخرت خود، سرسبزی را به ارمغان آوردند.
این برنامه شامل بخشهای مختلفی همچون «پلاتوی آغاز برنامه» با اجرای سعید ارشد، گفتوگو با حجتالاسلام محمدجواد میرمحمدصادقی (کارشناس مذهبی برنامه)، «داستانپردازی» به روایتگری نوید اسماعیلزاده درباره داستان 2 دوست به نامهای سمانه و دنیا پیرامون بدحجابی و باحجابی، گفتوگو با دکتر امینهسادات طباطبایی (روانشناس برنامه) پیرامون بررسی علم امروز و تأثیر آن در تصمیمگیریهای بهنگام و نابهنگام زندگیمان و «مداحی پایانی برنامه» با انتخاب مداحیهای اصیل است.
در تهیه و تولید تیتراژ ابتدایی این برنامه به لحاظ ایجاد حس بصری برای مخاطبان، از تصاویر کویرهایی همچون «ورزنه» اصفهان، «مرنجاب» کاشان، مصر «خور و بیابانک اصفهان» استفاده شده است.
برنامه «در لحظه» کاری از گروه معارف شبکه 2 سیما به تهیهکنندگی حسن کچویی، کارگردانی محمد کوهیاصفهانی و اجرای سعید ارشد است که از شنبه هفتم مرداد به مدت ۱۰ روز، شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۲:۳۰ از این شبکه روانه آنتن خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|