|
ارسال به دوستان
اخبار
نسخه صوتی «ساجی» منتشر شد
نسخه صوتی کتاب «ساجی» نوشته بهناز ضرابیزاده با صدای فضهسادات حسینی توسط موسسه سماوا منتشر و راهی بازار نشر شد.
نسخه صوتی کتاب «ساجی» نوشته بهناز ضرابیزاده با صدای فضهسادات حسینی بهتازگی توسط موسسه سماوا منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب سال ۱۳۹۸ توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده و در حال حاضر به چاپ ششم رسیده است.
کتاب «ساجی» خاطرات نسرین باقرزاده همسر سردار شهید بهمن باقرزاده، روایتگر جنگ تحمیلی با نگاهی انساندوستانه است. کتاب از سالهای کودکی نسرین باقرزاده در خرمشهر شروع شده و تا زمان جنگ در این شهر ادامه پیدا میکند؛ روزهایی که زنان شهر را ترک میکنند ولی مردها در خرمشهر مانده و از این شهر حفاظت میکنند اما راوی این خاطرات در خرمشهر میماند و در کنار همسرش جهت انجام ماموریتهای نظامی به شهرهای گوناگون همچون قم، ماهشهر و آبادان رفته و مدتی را در این شهرها زندگی میکند. وی روزها و شرایط سختی را میگذراند و در سالهای پایانی جنگ دوباره به خوزستان باز میگردد تا اینکه در ۲۹ فروردین ۱۳۶۷ همسرش سردار باقرزاده به شهادت میرسد. نسخه صوتی این کتاب در ۱۲ ساعت و ۳۳ دقیقه و قیمت ۵۰ هزار تومان عرضه شده است.
***
حمید منوچهری در آیسییو بستری شد
حمید منوچهری به دلیل عارضه ریوی مدتی است در بیمارستان در بخش مراقبتهایهای ویژه بستری است.
وحید منوچهری، از گویندگان عرصه دوبله و پسر منوچهری از پیشکسوتان رادیو و دوبله در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت پدرش توصیح داد: متاسفانه پدرم ابتدا به دلیل شکستگی لگن و در ادامه به دلیل عارضه ریوی از ۲۷ فروردین در حال رفت و آمد به بیمارستان است و در حال حاضر به دلیل مشکل ریوی مدتی است در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده و همچنان در این بخش تحت مراقبت قرار دارد.
حمید منوچهری، هنرمند باسابقه کشورمان بیش از ۶۰ سال است صدایش در رادیو و دوبله شنیده میشود. این پیشکسوت ۸۲ ساله زاده ۹ دی سال ۱۳۲۰ است. او گوینده، دوبلور و بازیگر پیشکسوت کشورمان است.
حمید منوچهری علاوه بر گویندگی در فیلمهای سینمایی همچون «مشت و تفنگ شکسته»، «شیطانصفتان»، «ماموریت»، «چهره دوم سقوط»، «جغدها» و مجموعههای تلویزیونی «یکی از این روزها»، «داستان زندگی» و «معمای شاه» به عنوان بازیگر ایفای نقش داشته است.
***
انتشار پوستر جشنواره ملی رسانههای ایران
با نزدیک شدن به موعد برگزاری اختتامیه بیستویکمین جشنواره ملی رسانههای ایران پوستر این دوره منتشر شد. طراحی پوستر بیستویکمین جشنواره ملی رسانههایهای ایران، به محمد روحالامین سپرده شد.
وی نامزد سیمرغ بلورین بهترین طراحی پوستر در ۴ دوره جشنواره فجر را در کارنامه دارد.
روحالامین درباره اینکه ایده طراحی پوستر جشنواره رسانههای ایران چگونه به ذهنش رسیده است، اظهار کرد: «برای تولید یک محصول تبلیغی برای رویدادی مثل جشنواره رسانههای ایران مشکل و چالش ما جمع کردن این ۲ عنصر با هم بود. یک عنصر بخش کلاسیک است شامل روزنامهها و مجلات که برای همه مخاطبان قدیم و جدید آشنا است و یک عنصر هم رسانههای جدید که تکثر آن کار را برای ایجاد یک نقطه همرسی و محل جمعی برای این رسانهها سخت میکند. بهرغم این موضوع در شکل طراحی این پوستر ما سراغ موضوعی رفتهایم که در نگاه نوستالژیک مخاطبان روزنامهها قابل فهم باشد. به این فکر میکردم فروشندگان روزنامه که خبر اول آن را داد میزدند چگونه روزنامه را در دستشان جمع میکردند یا روزنامهها را از دفتر روزنامه به کیوسکهای روزنامهفروشی منتقل میکردند. رسیدم به فرم روزنامهای که لوله شده و حمل میشود. لوله شدن روزنامه یک رویی دارد و یک پشت. پشت آن میتوانست همان صفحات روزنامههای کلاسیک باشد و برای روی روزنامه به یک صفحه کروشدهای از یک وسیله مدرنتر انتقال خبر مثل تبلت یا موبایل رسیدم تا نشان دهم روزنامههای کلاسیک پشتوانه رسانههای مدرن هستند یا به تعبیر دیگر رسانههای مدرن زایده آن فرهنگ رسانهای بوده و ریشهاش آن است و حالا یک نمایش جدیدی دارد».
***
معاون سیما به پشت صحنه «از سرگذشت» رفت
معاون سیما گفت: «از سرگذشت» با روایت لحظات خاص زندگی افراد عموما غیرمشهور در پرتو نگاه امام حسین(ع)، نقطه عطف زندگیشان را به زیبایی به تصویر کشیده است. محسن برمهانی در حاشیه بازدید از پشت صحنه برنامه «از سرگذشت» گفت: توفیق داشتم در محل ضبط این برنامه شبکه نسیم حاضر شوم و زحمات و ابداع تیم سازنده را از نزدیک مشاهده کنم و به همکارانم خداقوت عرض کنم. شنیدن سرگذشت مردم که به تعبیر مجری برنامه گاه باید از سر بگذرند برای آنکه نقطه عطفی در زندگیشان رقم بخورد، اتفاق خوب و بزرگی است. وی با ابراز امیدواری از اینکه برنامه «از سرگذشت» با همت شبکه و تیم برنامهساز تا پایان ماه صفر روی آنتن خواهد بود، خاطرنشان کرد: زندگی افرادی که شاید خیلی شناخته شده نباشند اما در پرتو نگاه امام حسین(ع) یک لحظه تاثیرگذار در زندگیشان داشتهاند، از ویژگیهای اصلی این برنامه است که خوشبختانه از همان ابتدا هم توانسته ارتباط خوبی با مخاطبان خود برقرار کند.
ارسال به دوستان
مراسم عزاداری «یومالزینب» با حضور گسترده مردم در زنجان برگزار شد
روضه تبیین
همه ساله در یازدهمین روز ماه محرم عاشقان اباعبداللهالحسین(ع) و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت با شوق وصفناپذیری از سراسر کشور برای حضور در دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان میآیند تا به یاد شیرزن دشت کربلا، شوری دیگر خلق کنند. مردم زنجان و عاشقان حسینی، پس از حضور حماسی و به یاد ماندنی در دسته حسینیه اعظم زنجان در «یوم العباس» این بار با امالمصائب، حضرت زینب کبری(س) همنوا شدند و شکوه دیگری را این بار در «یومالزینب» به ثبت رساندند. عاشقان مکتب حسینی دیروز با شرکت گسترده و باشکوه در دسته زینبیه اعظم زنجان، همدلی، وحدت و یکپارچگی شیعیان را به تصویر کشیدند و جلوهای از دلدادگی خود را به نمایش گذاشتند. اقشار مختلف مردم از استان زنجان و نقاط مختلف کشور و خارج از ایران، دیروز خود را به زنجان رساندند تا در پایتخت شور و شعور حسینی و در مسیر زینبیه اعظم تا امامزاده سیدابراهیم(ع)، شریک مصیبت خواهر سیدالشهدا(ع) باشند و این پیام را به جهانیان مخابره کنند که کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود/ سر نی در نینوا میماند اگر زینب نبود. زینبیه زنجان یکی از قطبهای اصلی عزاداریها در این استان به شمار میرود و دسته عزاداری آن در روز یازدهم محرم از شهرت جهانی برخوردار است. قدمت این مکان مقدس به بیش از ۴۰۰ سال میرسد و از جمله مساجد با قدمت در استان زنجان محسوب میشود. مسجد زینبیه زنجان ۲۰ تیر سال ۹۰ با شماره ۲۹۹۶۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. پرونده ثبتی این اثر ارزشمند در شورای سیاستگذاری ۱۸ بهمن ۸۹ تایید شد و اکنون شماره ثبت آن ابلاغ شده است.
این مسجد همه ساله در ایام محرم پذیرای خیل عظیمی از عاشقان اباعبداللهالحسین (ع) از سراسر کشور و حتی خارج از کشور است و حاضران در این مکان مقدس به صورت خالصانه ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت(ع) اعلام میکنند.
عزاداران حسینی با شرکت گسترده در دسته عزاداری عظیم زینبیه زنجان، وحدت و یکپارچگی شیعیان و عاشقان خط سرخ امام حسین (ع) را به تصویر میکشند و جلوهای از عشق و دلدادگی خود را به سرور و سالار شهیدان به نمایش میگذارند.
عباس محمدی، رئیس هیأت امنای مسجد زینبیه زنجان در توضیح این مراسم میگوید: برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم، جلسات مربوط از ۱۰ روز گذشته آغاز شده بود تا نواقص احتمالی به کمترین حد برسد.
طبق برنامه اعلامشده، مراسم یوم الزینب از ساعت ۱۶ دیروز از مقابل این مسجد آغاز شد و تا امامزاده سیدابراهیم(ع) ادامه داشت. این دسته از مقابل مسجد زینبیه وارد خیابان زینبیه شرقی شد و سپس به طرف خیابان شهدا، چهارراه امیرکبیر و خیابان امام حرکت کرد و در نهایت به امامزاده سیدابراهیم (ع) رسید. پایتخت شور و شعور حسینی، دیروز همچنین میزبان چند تن از مقامات لشکری و کشوری و کسانی بود که از راه دور و نزدیک برای همنوایی با مردم زنجان به این دیار سفر کرده بودند. بسیاری از کسانی که زنجان را در روز یازدهم محرم به عنوان مقصد سفر خود برگزیده بودند، سالهای نه چندان دور جزو حاجتمندانی بودند که حاجت خود را از منبر زینبیه اعظم گرفتهاند و حالا بهانهای برای حضور هر ساله خود در این شهر یافتهاند. با اینکه مسیر زینبیه اعظم تا امامزاده سیدابراهیم (ع) برای زنجانیها یک مسیر آشنا و تقریباً کوتاه است اما این مسیر دیروز طولانیترین راه برای رسیدن به معشوق بود؛ مسیری که نه فقط مردمان این شهر، بلکه سفرکردههای دور و نزدیک نیز به عشق همراهی و حضور در چنین روزی، خود را به پایتخت شور و شعور حسینی رساندند تا جزو جاماندگان قافله عشق نباشند.
آنچه روز یازدهم محرم را در زنجان به یک واقعه بینظیر در عصر حاضر تبدیل کرده و آن را در زمره میراث معنوی قرار داده، در اجتماع عظیم آن خلاصه نمیشود. نظم مثالزدنی در عزاداری دیروز، بیآنکه جلسات توجیهی برای رسیدن به این موضوع برگزار شود، خود حاکی از آن است که برگزارکننده واقعی این مراسم، خود اهلبیت(ع) هستند و همین موضوع بر معنویت مراسم میافزاید. تنها صدایی که در اجتماع دیروز به گوش میرسید، ندای حقخواهی بود و تنها چیزی که به سوی آسمان دراز میشد، دستهایی بود که هر چند خالی اما آکنده و لبریز از عشق بود. بیشک اگر این دستها در روز عاشورا بر این کره خاکی حضور میداشت، فرزند پیامبر در میان فریبخوردگان تاریخ تنها نمیماند و با دل سپردن به همین وفای به عهد، رسالت خویش را رقم میزد. زنجانیها دیروز جمع نشدند که یک سنت دیرینه را احیا کنند، بلکه آمده بودند ثابت کنند در حساسترین برهه تاریخی در کدام سو ایستادهاند. وقتی هر سال اجتماع عظیم زینبیه اعظم در روز یازدهم محرم عظیمتر میشود، تاریخ برای این همه وفاداری و وفای به عهد سر تعظیم فرود میآورد. دیروز رساترین پیام رسانهای عاشورا در پایتخت شور و شعور حسینی طنینانداز شد.
ارسال به دوستان
«قدم هشتم» 12 داستان کوتاه با موضوع دفاعمقدس را با روایت متفاوت به رشته تحریر درآورد
رواق شهیدپرور
دفاع مقدس 8 ساله ملت ایران، از آن دست رویدادهای تاریخی است که هر قدر درباره آن نوشته و گفته شود، باز هم جای کار دارد. به همین دلیل است که حوزه ادبیات مقاومت اعم از داستان کوتاه، رمان و تاریخ شفاهی، هیچگاه کهنه و تکراری نمیشود و اگر آدمهای بااستعداد، خوشفکر و تیزبین به نگارش و بازنمایی دفاع مقدس بپردازند، همیشه آثار آنها با استقبال مخاطب مواجه میشود. در این میان، زنان نویسنده بویژه زنان نوقلم نقشی ممتاز در ثبت و ضبط و بازنمایی این مقطع از تاریخ ایران دارند و در 2 دهه اخیر هم آثار ممتازی بویژه در حوزه تاریخ شفاهی از آنها به یادگار مانده است اما به نظر میرسد حوزه داستانی دفاع مقدس بویژه داستان کوتاه، نیاز به حضور فعالتر زنان نویسنده دارد. اخیرا کتاب داستانی «قدم هشتم» به قلم نسیم اسدپور و توسط انتشارات مائده ماندگار منتشر شده است؛ کتابی که حاوی 12 داستان کوتاه با موضوع دفاع مقدس است و آنطور که نویسنده کتاب در گفتوگو با «وطن امروز» گفته، اصل سوژههای این داستانها برگرفته از اتفاقاتی است که بارها و بارها در دوران جنگ تحمیلی در زندگی مردم رقم میخورده ولی این وقایع در قالب داستان و با قوه خیال نویسنده، پرورش یافته است. این نویسنده جوان دفاع مقدس درباره علت نامگذاری کتابش میگوید: قدم هشتم، یکی از داستانهای کتابم است. در این داستان به موضوع «تفحص» که تا حدی در داستانها و فیلمها به آن کمتر پرداخته شده است، پرداختهام البته شاید این به خاطر نجابت و ایمان و اخلاص بچههای تفحص است که کمتر درباره فعالیتها و ایثارشان صحبت میکنند اما عدد 8 برای ما ایرانیها عدد مقدسی است، آن هم به خاطر وجود نازنین امام هشتم، امام رضا علیهالسلام است. اسم داستان نیز برگرفته از همین تقدس است و پیوندی است میان فرهنگ رضوی و فرهنگ شهادت.
اسدپور پرداختن به حوزه دفاع مقدس را از ضرورتهای امروز جامعه در حوزه فیلم و کتاب میداند و معتقد است: بدون شک نوشتن وقتی بر دل دیگران مینشیند که عشقی پشت سرش باشد اما این موضوع در حوزه دفاع مقدس بیشتر صدق میکند. باورم این است که تا حرفی از دل برنیاید بر دل نمینشیند، بنابراین تلاش من نیز این بوده که با دل بنویسم. حس میکنم جامعه امروز ما حتی بیش از گذشته به زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و فرهنگ شهادت که ایثار در آن عیان است، نیاز دارد. داستانهای دفاع مقدس بیشترین کمک را در این راستا میکنند. این نویسنده جوان کشورمان در ادامه به نکته مهم دیگری اشاره میکند که به نظر میرسد چالش مهم آثار دفاع مقدسی است، یعنی نشستن اثر به ذائقه مخاطب. وی به الزامات نویسندگی در حوزه دفاع مقدس میپردازد و میگوید: آثار این حوزه باید به دور از شعار باشد. شعار مخاطب را پس میزند، البته این هم در حوزه داستان صادق است و هم در حوزه فیلمسازی. بعد از آن چیزی که اهمیت دارد این است که نویسندگان این حوزه مانند نویسندگان دیگر حوزهها بر تمام ابعاد و تکنیکهای هنری داستاننویسی واقف باشند. برخی تصورشان این است که نویسندگی حوزه دفاعمقدس، صرفا به پیاده کردن خاطرات و در نهایت ویراستاری آن است اما قطعا اینگونه نیست بلکه باید کاملا هنرمندانه و چه بسا بسیار تکنیکیتر و هنرمندانهتر از دیگر سوژهها، به موضوعات دفاع مقدسی پرداخت و این میسر نمیشود جز مطالعه فراوان.
خالق «قدم هشتم» معتقد است تمایل به آثار دفاع مقدسی در حوزه ادبیات، نه تنها کم نشده، که اگر به درستی خلق اثر شود، بخوبی با استقبال مخاطب مواجه میشود. اسدپور افزود: هیچ کشوری برهههای مهم تاریخ خود را فراموش نمیکند. هنوز که هنوز است کشورهای اروپایی از جنگ دوم جهانی مینویسند و میسازند. ما که هنوز 40 سال هم از جنگمان نمیگذرد، مگر میشود چنین روزهایی که پر از غم و شادی و سرشار از احساسات انسانی است در ادبیات کشور به این زودی فراموش شود اما به تصویر کشیدن چنین لحظههایی همان طور که اشاره کردم باید هنرمندانه و با عشق باشد، در غیر این صورت جواب نخواهد ماند. وطن امروزمان را تاریخ دیروز میسازد، بنابراین داستانهای این تاریخ نیز باید روایت شود و من قالبی بهتر از داستان برایش سراغ ندارم.
«قدم هشتم» مجموعه داستان کوتاهی است که در قالب داستانهای کوتاه هم به فرهنگ رزمندگان و جبهه پرداخته شده و هم برخی داستانها به سختیهایی که مردم مناطق جنگزده متحمل شدهاند اشاراتی دارد. قرار کوچه خاکی و مدادرنگی داستانهایی از این مجموعه هستند که لحظاتی از جنگ را روایت میکنند که میتوان با خواندن آن، تا حد بسیار کمی با مردم مرزنشین و جنگزده کشورمان همزادپنداری کرد.
ارسال به دوستان
هفتادوپنجمین مراسم جوایز«امی» به تعویق افتاد
سریال ادامهدار اعتصاب بازیگران و نویسندگان هالیوود
هفتادوپنجمین مراسم جوایز امی که قرار بود ۱۸ سپتامبر از شبکه فاکس پخش شود، به دلیل اعتصاب نویسندگان و بازیگران به تعویق افتاد.
نیویورکتایمز در این باره نوشت: پیامدهای اعتصاب بازیگران و نویسندگان هالیوود همچنان ادامه دارد. 14 ژوئیه، زمانی که دهها هزار بازیگر هالیوودی در صف اعتصاب به نویسندگان پیوستند، همه چیز برای کوبیدن میخ به تابوت برگزاری مراسم امی در ماه سپتامبر مهیا شده بود.
فاکس به عنوان پخشکننده مراسم امسال به همراه آکادمی تلویزیونیای که مدیریت مراسم امی را بر عهده دارد، ماه گذشته به این نتیجه رسیده بودند اگر اعتصاب نویسندگان تا پایان ماه ژوئیه ادامه یابد، باید این رویداد را به تعویق بیندازند.
هنوز تاریخ جدیدی برای برگزاری مراسم امی اعلام نشده است اما در صورتی که اختلافات حل و فصل شود، احتمال دارد برگزاری آن به ژانویه موکول شود. برپایی رویداد امی یک تعهد بسیار مهم برای برگزارکنندگان است و یکی از دلایلی که آکادمی تلویزیونی و فاکس، ضربالاجل اواخر ژوئیه را برای تصمیمگیری درباره تعویق تعیین کرده بودند نیز همین بود. برگزارکنندگان امی امیدوارند با این تعویق، به استودیوهای هالیوودی زمان کافی برای حل و فصل اختلافات کاری را بدهند. قوانین اعتصاب انجمن بازیگران از اعضا خواسته است برای برنامههایی که توسط استودیوها ساخته شده است، فعالیت تبلیغاتی نداشته باشند که اهدای جوایز نیز شامل آن میشود.
اینک 88 روز است نویسندگان در اعتصاب هستند و از زمان شکست مذاکرات در اوایل ماه مه، دیگر به میز مذاکره با استودیوهای بزرگ هالیوودی بازنگشتهاند. از سال 2001 تاکنون، این نخستینبار است که نمایش سالانه جوایز امی به تعویق میافتد. این جوایز آخرین بار پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر به تعویق افتاد و در نهایت نوامبر آن سال برگزار شد.
ارسال به دوستان
در نهمین «نشست نیاوران» انجام شد
بررسی «پیوند عاشورا با هویت ایرانی»
نهمین نشست از سلسله نشستهای نیاوران با عنوان «پیوند عاشورا با هویت ایرانی» با حضور حبیب اسماعیلی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ در سالن کنفرانس مجموعه نیاوران برگزار شد. در این نشست پیوند عاشورا با هویت ایرانی از لحاظ تاریخی و قدمت مورد بررسی قرار گرفت.
حبیب اسماعیلی در این ارتباط اظهار داشت: اخیرا مطالبی با این مضمون که صفویها ایرانیها را به زور شیعه کردهاند مطرح میشود که این اظهارات بسیار غیرکارشناسی و نادرست است، چرا که تشیع در فرهنگ ایرانی از مدتها پیش از صفویان به عنوان یک پدیده عمیقا ریشه دوانده بود.
وی گفت: در صدر اسلام علیه نظام خلافت اعتراض دائمی وجود داشت و علویان مخالف خلافت اموی و عباسی، گریزگاهشان ایران بود، از این رو فوج فوج وارد ایران شده و مردم نیز از آنان استقبال میکردند. آنان در مناطق کوهستانی مستقر شده و مردم ایران در نزاعهای محلی از آنان کمک گرفته و سپاهیان خلیفه و حکام محلی را شکست داده و در نهایت با رایگیری و به خواست مردم از علویان جهت هدایت جامعه محلی خود بهره میبردند.
او با اشاره به جنبههای انگیزشی روایت عاشورا در شکلگیری نهضتهای ملی و مذهبی دوران معاصر توضیح داد: جرقه انقلاب مشروطه با کشته شدن عبدالحمید در روز عاشورا زده شد و در ادبیات آن دوران از سرکوبگران به عنوان اشقیایی همتراز اشقیای روز عاشورا نام برده میشد.
همچنین مبارزات انقلابیون علیه رژیم پهلوی و رشادتهای رزمندگان کشورمان در دوران جنگ تحمیلی با تأسی از عاشورا و فرهنگ آن انجام شد.
ارسال به دوستان
با حضور وزیر فرهنگ برگزار شد
اجرای پایانی «نوای عرشیان و مشق فرشیان»
ادارهکل هنرهای نمایشی با همکاری انجمن هنرهای نمایشی ایران، تئاترشهر و برنامهریزی کانون نمایشهای آیینی و سنتی به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم ویژهبرنامههای نمایشی خود را در دهه اول محرم با عنوان «نوای عرشیان و مشق فرشیان» در محوطه باز تئاترشهر برگزار کرد. در شب پایانی این ویژهبرنامه در شامگاه جمعه ششم مرداد، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میهمان این ویژهبرنامه در محوطه تئاترشهر بود. محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» گفت: اقدام عملی برای حمایت از سنتهای هنری اصیل ما این است که ما این آیینها را ترویج دهیم و بهترین زمان هم محرم و صفر است. در این ۲ ماه، در اکثر مراکز فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجراهای آیینی و سنتی داریم. وی ادامه داد: الان نیز در محوطه باز تئاترشهر به شب دهم از ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» رسیدهایم که بیش از ۳۳۰ هنرمند از تهران و شهرهای دیگر در این ویژهبرنامه به اجرای برنامه پرداختهاند. استقبال از این ویژهبرنامه هم بسیار خوب و قابل قبول بوده است. اسماعیلی همچنین گفت: برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز مبتنی بر گسترش اینگونه برنامهها برای مردم عزیز، در حال اجراست. وی درباره تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما برای مستندنگاری هنر تعزیه هم گفت: در همه شهرهایی که هنر تعزیه وجود دارد، از این هنر حمایت خواهیم کرد و این هنر مردمی و تاریخی باید زنده بماند. امیدواریم با توجه به حضور دوستان خوبمان در صداوسیما، به پاسداشت و مستندنگاری این میراث مهم کمک شود و در این راه همکاری صورت گیرد. اسماعیلی در ادامه از اجرایی شدن طرح حریم مجموعه تئاترشهر گفت و توضیح داد: ساختمان تئاترشهر که بهعنوان هویت شهر تهران و یک مجموعه بینظیر محسوب میشود، با همکاری نهادهای مختلف اقدامات خوبی برای سامان گرفتن محوطهاش انجام شده است. از نخستین کارهایی که قرار بود انجام شود، مدیریت محوطه باز این مجموعه زیر نظر تئاترشهر بود و مساله بعدی حریم این ساختمان مهم است که متناسب با این بافت فرهنگی بزودی اجرای طرح آن آغاز میشود.
* میزبانی از ۳ هزار مخاطب در محوطه باز تئاترشهر
مدیرکل هنرهای نمایشی نیز در این باره گفت: به مدت ۱۰ شب در ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» میزبانی بیش از ۳ هزار مخاطب را در محوطه باز تئاترشهر بر عهده داشتیم. این ویژهبرنامه در ۳ بخش نواختن دمام و سنج (در قالب نواهای عاشورایی)، نقالی و پردهخوانی و نیز تعزیه اجرا شده است که به عنوان نخستین برنامه بعد از ساماندهی و پاکسازی محیط پیرامونی تئاترشهر، در محوطه باز این مجموعه به اجرا درآمدند». کاظم نظری همچنین توضیح داد: بیش از ۳۳۰ هنرمند از شهرهای مختلف ایران در این ۱۰ شب گرد هم آمدند و پرچم عزای امام حسین(ع) را برافراشته نگه داشتند. درباره هنرمندانی که در این ویژهبرنامه به اجرای برنامه پرداختند، بهجرأت میتوانم بگویم از بهترینهای ایران هستند و در این ۱۰ شب خالصانه و باورمند همراه ما بودند. در دهمین شب از ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» گروه دمامزنی «ساحل عاشوراییان» با مردم همراه شدند و به اجرای موسیقی سوگ و حماسه پرداختند. در ادامه این ویژهبرنامه مرشد رسول میرزاعلی نقل روز عاشورا را به صورت پردهخوانی در میان استقبال ویژه مخاطبان اجرا کرد. همچنین احمد عزیزی و گروهش، مجلس شهادت حضرت ابوالفضل العباس(ع) را به صورت تعزیه برای مخاطبان حاضر در محوطه باز تئاترشهر به اجرا درآوردند.
کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، اسرافیل فرجاللهی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، سیدامین مویدی اصفهانی مشاور برنامهریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری، غلامرضا نعمتی معاون اجرایی ادارهکل هنرهای نمایشی، سیدمحمدجواد طاهری مدیر تئاترشهر، احمد جولایی دبیر جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی، تاجبخش فناییان هنرمند و پژوهشگر تئاتر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در شب پایانی این ویژهبرنامه همراهی کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|