|
ارسال به دوستان
اخبار
بهرهبرداری از ۱۱ سالن نمایش فیلم و ۲۵۸۱ صندلی در تیر ۱۴۰۲
مدیرکل محترم دفتر توسعه فناوری، سینمایی و سمعی بصری از بهرهبرداری ۱۱ سالن نمایش فیلم و ۲۵۸۱ صندلی در تیر سالجاری خبر داد.
محمدرضا فرجی گفت: ۱۰ سینما و تعداد ۱۱ سالن در تیرماه سالجاری به بهرهبرداری رسید و ۲ سالن سینما پارک بازار مشهد با تعداد ۵۳ صندلی نیز افتتاح شد.
وی افزود: در راستای سیاستهای سازمان، با همکاری ادارات کل ارشاد استان و سینماشهر، سالنهای نمایش به ناوگان سینماهای کشور افزوده شدند.
فرجی اظهار کرد: حمایت از بخش خصوصی در راستای حفظ سالنهای نمایش فیلم، راهاندازی و فعال شدن سالنهای موجود بویژه در مناطق محروم و کمبرخوردار و بالای 50 هزار نفر جمعیت، در اولویت سیاستهای سازمان و معاونت توسعه فناوری و مطالعات قرار دارد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر نزدیک به ۱۱۹ شهر با جمعیت بالای ۵۰ هزار نفر و ۶۹ شهر با جمعیت بالای ۱۰۰ هزار نفر، فاقد سینما و سالن نمایش در کشور وجود دارد که در این راستا وظیفه پیگیری و اجرای سیاستهای سازمان برعهده دفتر توسعه فناوری، سینمایی و سمعی بصری است.
***
دسترسی رایگان به کتابهای تخصصی شهرداری تهران
امکان دسترسی به ۵۰ عنوان کتاب تخصصی منتشرشده از سوی سازمان فاوای شهرداری تهران در سایت این سازمان فراهم شد.
از سال ۱۳۷۹ سازمان فاوای شهرداری تهران، مجوز انتشار کتاب را در موضوعات فناوری اطلاعات، مدیریت شهری، آمار و اطلاعات مکانی در اختیار دارد و تاکنون ۱۶۰ عنوان کتاب از این طریق منتشر شده است.
از مجموع کتابهای انتشار یافته، ۳۳ عنوان کتاب به طور کامل بارگذاری و امکان دسترسی رایگان در سایت سازمان فاوا به نشانی tmicto.tehran.ir ایجاد شده است. برای دانلود و مطالعه این کتابها میتوان به زیرشاخه کتابها در بخش انتشارات این سایت مراجعه کرد.
همچنین فهرست و فصل اول یا معرفی ۱۷ عنوان کتاب که جزو منابع دانشگاهی هستند نیز روی سایت سازمان فاوای شهرداری تهران قرار گرفته است و در صورت علاقهمندی به موضوعات این کتابها، افراد میتوانند برای تهیه کتاب با شمارهی 84169187 - 021 تماس بگیرند. گفتنی است انتشارات سازمان فاوای شهرداری تهران در زیرمجموعه مرکز آمار و رصد شهری این سازمان به فعالیت میپردازد.
***
اعطای مجوز به ۴ رسانه صوت و تصویر فراگیر
با صدور مجوز برای 4 رسانه فراگیر جدید، تعداد سکوهای دارای مجوز از ساترا به ۴۰۹ سکوی صوت و تصویر فراگیر رسید.
4 سکوی «ایران فیلم پرس»، «ایران صنعت»، «فیلم باکس» و «پرشین حساب» مجوزهای موقت خود را از ساترا دریافت کردند و تعداد سکوهای دارای مجوز از ساترا به ۴۰۹ سکوی صوت و تصویر فراگیر رسید. این 4 سکوی صوت و تصویر فراگیر، در هفته اول مرداد سال جاری مجـوز فعالیـت خـود را از سـاترا دریافـت کردند. این رسانهها بـا سپری کردن مراحل اداری و احراز شرایط صدور مجوز، موفق بـه اخذ مجوز غیرقطعی از سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوتو تصویر فراگیر(ساترا) شدند. مجوزهای غیرقطعی دارای مدت زمان 6 ماهه هستند. بعد از گذشت این دوره و ارزیابی ساترا از نحوه عملکرد رسانهها در صورت رعایت شرایط قانونی و آییننامههای مرتبط، مجوزها به قطعی تبدیل خواهند شد و رسانههای صوت و تصویر فراگیر، مجوز قطعی خود را دریافت خواهند کرد. رســانههای صوت و تصویــر فراگیــر میتواننــد بــا مراجعــه بــه وبــگاه ســاترا بــه نشــانی www.satra.ir در بخــش ســامانه صــدور مجــوز این سازمان یا مراجعه به نشانی https://g4b.ir و انتخاب سازمان صداوسیما در بخش جستوجوی پیشرفته، بهمنظور اخــذ مجوز اقــدام کننــد.
***
مستند زندگی شهید علیوردی پخش میشود
مستند «رقص خون» با روایتی از زندگی یک طلبه شهید امروز از شبکه 3 پخش میشود. مستند «رقص خون» به کارگردانی امیر نیکزاد و تهیهکنندگی سیاوش مختاری برای نخستین بار روز سهشنبه 10 مرداد ساعت 17:15 روی آنتن شبکه 3 سیما میرود.
این مستند گزارشی که با حمایت مرکز مستند سوره ساخته شده است، برای روشن شدن حقیقت ماجرای شهادت آرمان علیوردی در گفتوگو با اعضای خانواده، دوستان و افرادی که شاهد عینی این اتفاق تلخ بودند، تهیه شده است، همچنین این اثر نگاهی به زندگی شخصی این طلبه 21 ساله دارد.
آرمان علیوردی، بسیجی یگان امنیتی امام رضا(ع)، ساکن محله شهران تهران بود که در ماموریتهای بسیج برای مقابله با ناآرامیهای سال 1401 حضور داشت.
وی روز چهارشنبه 4 آبان 1401 در شهرک اکباتان، از سوی عدهای ربوده و بعد از چند ساعت توسط بسیجیان در حالی که مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود، به بیمارستان بقیهالله منتقل شد اما به دلیل شدت خونریزی و جراحات وارده روز جمعه 6 آبان به شهادت رسید.
عوامل «رقص خون» عبارتند از؛ تهیهکننده: سیاوش مختاری، کارگردان: امیر نیکزاد، راوی: فرزام سلطانی، تدوینگر: محمد راد، مدیر تولید: محمدطه ناصری، مدیر فیلمبرداری: مصطفی معمار، دستیار تصویربردار: مهدی احمدی، صدابردار: ارسلان نوروزی، اصلاح نور و رنگ و صداگذاری: محمد راد و تهیه شده با حمایت مرکز مستند سوره.
ارسال به دوستان
بر اساس آمارهای رسمی دفتر موسیقی وزارت ارشاد در 3 ماه نخست امسال صدور مجوز اجرای موسیقی در پایتخت رشد ۳۵ درصدی داشته است
بهار موسیقی
گروه فرهنگ و هنر: اوایل خرداد امسال محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیات دولت درباره مطالب منتشرشده مبنی بر ممنوعیت فعالیت برخی خوانندگان موسیقی گفت: شبکه رسانهای ما باید بررسی کند چطور امکان دارد تصمیمی که گرفته نشده است، به یکباره رسانهای و درباره آن بحث میشود. این موارد مقررات خاصی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد، ترتیبهای روشنی داریم که بر اساس آنها بررسی میشود و اگر مشکلی باشد، به افراد اعلام میشود و اصلا مخفی نیست.
وی ادامه داد: مشخص است اگر برای کسی در این زمینه مشکلی پیش بیاید، با برگزاری کنسرت او موافقت نمیشود. حال درباره جوسازیهای رسانهای، از همه بخشها خواستم به اینگونه شایعهسازیهای رسانهای پایان دهند. اجازه ندهیم افرادی با انگیزههای مختلف التهاب ایجاد کنند. حوزه فرهنگ و رسانه قواعد روشنی دارد و متولی آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وزیر ارشاد در عین حال یادآور شد: مثل هر صنف دیگری، اگر کسی جایی تخلفی کرده باشد، طبق مقررات به آن رسیدگی میشود؛ حال اگر به جمعبندی برسند، به خود فرد اعلام میشود و در کارهایش تاثیر دارد. اسماعیلی در پایان تصریح کرد: اینکه یک نفر اعلام و کلی خبر ایجاد کند، جز شایعهسازی چیز دیگری نیست و من از اساس این نوع خبرسازیها را رد میکنم. هنردوستان حتما موارد این چنینی را از طریق اعلام رسمی وزارت فرهنگ و نهادهای متولی در این حوزه دنبال کنند.
چندی بعد محمد اللهیاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به حواشی به وجود آمده پیرامون فعالیت برخی هنرمندان، به افزایش فعالیتهای موسیقایی کشور در ماههای اخیر اشاره کرد و آماری از اجراهای صحنهای و همچنین مجوزها ارائه داد.
به گفته وی، اردیبهشت سال جاری با مجوز دفتر موسیقی در تهران و در سالنهای با ظرفیت بیش از ۱۲۰ نفر ۱۲۰ کنسرت موسیقی برگزار شده است.
اللهیاری همچنین در بخشی از توضیحات خود یادآور شد: در این 3 ماه در گونه پاپ اکثر هنرمندان بنام و سرشناس و مورد توجه مردم روی صحنه رفتهاند.
وی همچنین از فعالیت تازه برخی هنرمندان با مساعدت دولت و نهادهای مرتبط بعد از چند سال خبر داد.
این مدیر فرهنگی همچنین از بدیهی بودن احتمال بروز مشکلاتی در زمینه فعالیتهای موسیقایی گفت و راهحل آن را مراجعه هنرمندان به دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت ارشاد عنوان کرد.
به گفته وی «در هر برهه زمانی ملاحظهای وجود داشته باشد، با خواننده و تهیهکننده مربوط در میان گذاشته خواهد شد».
اللهیاری با درخواست از هنرمندان در پرهیز از دامن زدن به حواشی رسانهای مطابق آنچه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته است، بیان کرد: تأکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر پرهیز از پرداختن به حواشی در رسانهها و فضای مجازی، تسهیل و تسریع در فرآیندهای پاسخگویی و گفتوگو برای تکریم هنرمندان و رفع سوءتفاهمات و افزایش نشاط هنری و اجتماعی است.
در حالی آمارهای رسمی مجوزهای صادر شده از سوی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 3 ماه نخست سال 1402 برای سراسر کشور اخیراً اعلام شد که بررسیها نشان میدهد پایتخت در این دوره شاهد رشد 35 درصدی صدور مجوزها و 31 درصدی سانسهای اجرا نسبت به سال گذشته بوده است. بر اساس آمار کلی منتشر شده در پایان تیرماه از سوی دفتر موسیقی وزارت ارشاد، در 3 ماه نخست سال جاری 292 اجرای صحنهای مجوز دریافت کرده و تعداد دفعات این برنامهها به 776 نوبت اجرا در کشور رسیده که در مدت یادشده، 70 آلبوم موسیقی مجوز دریافت کرده و برای 940 تکآهنگ و 3 آلبوم تصویری موسیقی نیز در این مدت توسط دفتر موسیقی مجوز انتشار صادر شده است.
این در حالی است که حضور رسمی 2 گروه موسیقی ایرانی در خارج از کشور و همچنین صدور مجوز انتشار 42 کتاب گویا از دیگر اقدامات دفتر موسیقی در 3 ماه نخست سال جاری بوده است و در همین دوره در بخش تأسیس و تمدید مجوز مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری و همچنین استودیوهای صدابرداری، 18 مجوز صادر شده است.
از سوی دیگر بررسی همین آمار صرفا برای پایتخت بیانگر آن است که در فصل بهار دفتر موسیقی مجموعاً 126 مجوز برای 328 سانس اجرا در تهران صادر کرده که به تفکیک عبارت است از: فروردین 27 مجوز برای 64 سانس، اردیبهشت 54 مجوز برای 118 سانس و خرداد 171 مجوز برای 432 سانس.
در همین حال، بررسی صدور مجوزها و سانسهای اجراشده پایتخت در دوره مشابه سال گذشته نیز بیانگر این نکته است که فصل بهار سال گذشته مجموعاً 126 مجوز برای 328 سانس اجرا صادر شده که مقایسه این 2 حکایت از این دارد که صدور مجوز نسبت به سال قبل برای فصل بهار رشدی معادل 35 درصد داشته و برنامههای اجرا شده نیز رشدی 31 درصدی را تجربه کرده است.
این آمار نشان میدهد موسیقی، بهار پررونقی پشت سر گداشته است البته انتظار میرود متولیان صدور مجوزهای موسیقی به سایر گونههای موسیقی جز پاپ؛ مثل سنتی، کلاسیک و نواحی توجه بیشتری کنند، چرا که این گونههای موسیقی در کنار علاقهمندان بسیار، از غنای موسیقایی بالایی برخوردارند.
ارسال به دوستان
توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد
چاپ پنجم «نخساییها»
کتاب «نخساییها» شامل روایتی از زندگی شهید سجاد عفتی نوشته مصطفی آقامحمدلو بهتازگی توسط انتشارات شهید کاظمی به چاپ پنجم رسیده است.
کتاب حاضر روایتی است از زندگی یکی از پهلوانان کشتی که سال ۱۳۹۴ در سوریه به شهادت رسید. او یکی از دهها بسیجی گمنامی بود که بهصورت خودجوش و با عبور از فراز و نشیبهای گوناگون، خود را به سوریه رساند تا از حرم اهلبیت علیهمالسلام دفاع کند.
«نخسایی» واژهای است که بهطور خلاصه از نیروهای خودجوش سپاه اسلام برگرفته شده است.
راوی این کتاب یک زن خبرنگار است، مادری که وظیفه پوشش خبری را در اتفاقات مربوط به سال ۱۳۸۸ بر عهده داشته و در همان دوران نیز برای نخستین بار با سجاد عفتی ملاقات کرده است؛ پسر جوانی با گوشهای شکسته و سر و شکلی همانند بسیجیها که در اتوبوسی که زنان را به دلیل حضور در اعتراضات در آن جای داده بودند حضور داشت. زن تنها چند سال پس از این واقعه تصویر سجاد را در اعلامیه نخستین سالگرد شهادتش میبیند و با گفتوگو با دوستان و نزدیکان سجاد، آنچه را که درباره او درمییابد با مخاطب به اشتراک میگذارد. در پایان کتاب نیز مجموعهای از عکسهای شهید عفتی که با نام جهادی «ابراهیم» در سوریه حضور داشت در اختیار گذاشته شده است. در بخشی از کتاب آمده است: «پس از مدتی در یکی از پارکینگها با جمعوجور کردن وسایل و تشکهای دست دوم یک باشگاه کشتی راه انداخت. فقط مانده بود مربی کشتی که قطعا چنین چیزی در باغهای کهنز پیدا نمیشد. مصطفی صدرزاده و امیرحسین که مدتی در مرکز شهر باشگاه میرفتند با مربی باشگاهشان اسماعیل خلیلی صحبت کردند و او هم پذیرفت که مربی پارکینگ باشگاه پهلوانپرور کهنز شود. آن روزها در محله ما گوش شکسته برای خودش یک برند لاکچری حساب میآمد و صد امتیاز داشت. سجاد عفتی هم تکواندو را به عشق گوششکستهها رها کرد و اهل کشتی شد. وقتی هم آمد جدی و مردانه آمد. کشتی برای ما کمکم شد خواب و خوراک و روز و شبمان را با آن سر میکردیم. سجاد بهخاطر بدن منعطف و عقبه رزمی که داشت از بقیه جلوتر بود. زیرگیر بسیار قهار و فیتوزن حرفهای باشگاه بود. بزرگتر که شدیم در مسابقات دانشجویی تنکابن، تیم منطقه ما همیشه قهرمان میشد. سجاد هفتادوچهار کیلو کشتی میگرفت. مربی به او پیشنهاد داد وزن کم کند و در یک وزن پایینتر کشتی بگیرد اما سجاد رغبتی به این کار نداشت. یکی از بچهها که در حال کم کردن وزن بود و خیلی به خودش فشار میآورد، چند ساعت به وزنکشی هنوز 300 گرم اضافه وزن داشت. به سونا رفت تا دمای بالا آب اضافه بدنش را کم کند. سجاد که در تمام طول این مدت او را تر و خشک میکرد، با او راهی سونا شد و عرق ریخت. بعد از وزنکشی هم کار به درمانگاه و سرم و بیمارستان و اینها کشید. سجاد مثل یک پرستار از او نگهداری کرد و خودش هم به عنوان کوچ کنار تشک نشست....»
چاپ پنجم اینکتاب با ۱۲۸ صفحه و قیمت ۴۵ هزار تومان عرضه شده است.
ارسال به دوستان
رویداد جهاد رسانهای تمدید شد
روایت امید و پیشرفت
مهلت ارسال اثر به جشنواره «جهاد رسانهای؛ روایت امید و پیشرفت» تمدید شد. مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی خبرگزاری دانشجویان ایران با اشاره به برگزاری رویداد «جهاد رسانهای؛ روایت امید و پیشرفت» از تمدید این رویداد خبر داد و گفت: با توجه به استقبال خبرنگاران و فعالان دانشجویی، مهلت ارسال آثار تا ۱۳ مرداد تمدید شد. سیدفرشاد احمدی با اشاره به برگزاری رویداد «جهاد رسانهای؛ روایت امید و پیشرفت» در آستانه روز خبرنگار و سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی توسط این خبرگزاری گفت: با توجه به استقبال خبرنگاران و فعالان دانشجویی رسانه، مهلت ارسال آثار تا ۱۳ مرداد تمدید شد.وی با بیان اینکه تا پیش از این ۷ مرداد آخرین مهلت ارسال آثار خبری بود اما این مهلت تا پایان روز ۱۳ مرداد تمدید شد، تصریح کرد: خبرنگاران و فعالان رسانهای میتوانند آثار خود با محوریت اخبار خوب، مفید و آگاهیبخش با رویکرد پیشرفت را به دبیرخانه این رویداد ارسال کنند. به گفته احمدی، متقاضیان میتوانند در قالب بخشهای زیر آثار خود را ارسال کنند:
آثار متنی: خبر، مقاله و یادداشت، گفتوگو و گزارش
آثار چند رسانهای: عکس، فیلم، مستند، پادکست، موشن گرافیک، انیمیشن، کاریکاتور.
احمدی، مخاطب اصلی این رویداد را خبرنگاران خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و دانشجویان فعال رسانهای سراسر کشور دانست و گفت: آثار از طریق سایت https://www.isna.ir/form/4 دریافت خواهد شد.
ارسال به دوستان
از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انجام شد
معرفی دبیران هفتمین همایش تئاتر پیادهروی اربعین
امجد جلالی و سیدمحمدمصطفی موتورچی طی احکامی جداگانه از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به عنوان دبیران اجرایی و هنری هفتمین همایش بینالمللی تئاتر پیادهروی اربعین «روایت راهیان» معرفی شدند.
امجد جلالی و سیدمحمدمصطفی موتورچی طی احکامی جداگانه از سوی کورش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به ترتیب دبیری اجرایی و هنری هفتمین همایش بینالمللی تئاتر پیادهروی اربعین «روایت راهیان» را بر عهده گرفتند.
در بخشی از احکام دبیران این رویداد آمده است: «هنرمندان تئاتر به برکت نظام شکوهمند انقلاب اسلامی با استقبال و رونق چشمگیر مخاطبان، عرصههای نو و جدید را تجربه میکنند. این هنر با قدمت و جایگاه والا و اثربخش مبتنی بر اندیشه و معناست که در تناسب با اهداف کلان فرهنگی و هنری ایران اسلامی و در یک افق و چشمانداز روشن، آینده شکوهمند را برای ما ترسیم خواهد کرد. همایش تئاتر پیادهروی اربعین یکی از عرصههای نو و جدیدی است که رفته رفته میرود تا به عنوان یک پدیده نوظهور در تئاتر آیینی کشور چشمانداز روشنی را برای مخاطبان حسینی خود ترسیم کند».
هفتمین همایش «روایت راهیان» از 5 تا 15 شهریور با نگاه نذر فرهنگی هنرمندان تئاتر کشور در مسیر زوار الحسین در 2 کشور ایران و عراق برگزار میشود.
ارسال به دوستان
مدیرعامل «هنرکارت»:
بیش از ۹۱ هزار هنرکارت صادر شد
مدیرعامل «هنرکارت» از صدور بیش از ۹۱ هزار هنرکارت برای اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت در سراسر کشور خبر داد.
حیدر مرادی دیروز گفت: صندوق اعتباری هنر مصمم است ضمن ارائه خدمات و تسهیلات بهتر و بیشتر به اعضا، افزایش سطح رضایتمندی خانواده فرهنگ و هنر را نیز فراهم کرده و گامهای موثری در جهت بهرهمندی اعضا از حقوق واقعی آنها بردارد. وی با اشاره به تأکید مدیرعامل صندوق اعتباری هنر مبنی بر تلاش، پیگیری و رایزنی برای ارائه خدمات و تسهیلات بیشتر و بهتر به اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآنی سراسر کشور دارای هنرکارت، هدف از ایجاد و پایهگذاری این شرکت را ایجاد بستری برای یکپارچهسازی خدمات ارائهشده توسط صندوق اعتباری هنر با ارائه کارت هویتی و شناسایی (هنرکارت) به اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت در سراسر کشور عنوان کرد.
* صدور بیش از ۲۸ هزار هنرکارت از مهر ۱۴۰۰ تاکنون
مدیر عامل شرکت مهاناندیشان آکام (هنرکارت) اظهار داشت: همزمان با افزایش تعداد هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر، شرکت مهاناندیشان آکام (هنرکارت) نیز همگام با این صندوق، بیش از ۲۸ هزار هنرکارت از مهرماه ۱۴۰۰ تاکنون صادر و برای اعضا ارسال شده است.
مرادی با اشاره به سیر و روند رو به رشد افزایش جمعیت اعضای متقاضی گفت: در ۴ ماهه اول سال ۱۴۰۲ برای بیش از ۴ هزار نفر هنرکارت صادر و بالغ بر ۷۰۰ نفر نیز در مرحله چاپ و صدور هنرکارت هستند.
وی با توجه به اتخاذ سیاستهای جدید مدیرعامل صندوق اعتباری هنر؛ مبنی بر استفاده از بستر هنرکارت برای ارائه خدمات به جامعه فرهنگ و هنر کشور، طی تغییرات مدیریتی گفت: هدف اصلی این شرکت صرفا از صدور هنرکارت به ارائه خدمات ویژه همزمان با صدور هنرکارت برای تمام هنرمندان عضو صندوق بوده است.
مرادی از فعالسازی خدمات ایران کارت بانک آینده روی هنرکارتها خبر داد و گفت: بر اساس توافق به عمل آمده بیش از 1500 فروشگاه در سراسر کشور بنا به سطح کارت افراد دارای هنرکارت با خرید خود از فروشگاههای فوق، هر دوشنبه بین ۱۰ تا ۵۰ درصد بازگشت نقدی برای آنها لحاظ شده و به کارت افراد واریز میشود.
وی همچنین ایجاد زیرساخت قوی و متناسب با نیاز هنرمندان، ارائه خدمات با نرخ و شرایط پرداخت ویژه توسط شرکتهای خدمات درمانی و تفریحی مانند بیمه دندانپزشکی، آزمایشگاهی در منزل و هتلهای ایرانگردی را از دیگر خدمات و ارائه تسهیلات از سوی هنرکارت صندوق اعتباری هنر برشمرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|