|
افزایش ۴۰ هزار واحدی شاخص بورس تهران
بورس اوراق بهادار تهران دیروز در نخستین روز هفته در یک روند رو به رشد قرار گرفت، بهگونهای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 39384 واحدی توانست کانال 2 میلیون واحدی را پس بگیرد و به 2 میلیون و 33 هزار و 43 واحد برسد. از سویی شاخص هموزن بورس با افزایش 11 هزار و 859 واحد به 717 هزار و 775 واحد رسید. همچنین ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 7 میلیون و 193 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
رشد ۲۶,86 درصدی تأمین برق صنایع در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰
موتور تولید روشن است
تأمین ۱۰۰ درصدی برق صنایع کوچک و تأمین برق شهرکهای صنعتی برای ۶,5 روز در هفته
گروه اقتصادی: تولید در بخش صنایع یکی از موضوعاتی است که میتواند موتور محرک اقتصادی کشور باشد. ناترازی تولید و مصرف برق و چالش در تامین برق صنایع مربوط به امروز نیست و از ابتدای سیر صعودی تولید صنایع در دهه ۸۰ مطرح بوده است اما با توجه به اقدامهای کاربردی از سال گذشته، شاهد ثبت رکوردهای ماندگار جهش تولید در تاریخ صنعت کشور حتی در زمان اوج بار مصرف برق هستیم.
این بخش علاوه بر ایجاد ارزش افزوده بیش از سایر بخشهای اقتصاد، نقش پررنگی در ایجاد اشتغال دارد. از سویی ارزش افزوده، اشتغالزایی، تحریک نوآوری و پاسخگویی به نیازهای مصرفکنندگان، عوامل کلیدی رشد اقتصادی بلندمدت و پایدار هستند.
در یک قرن اخیر نیز استراتژیهای صنعتی، مسیر توسعه اقتصادی کشورها را هموار کرده و مهمترین دلیل رشد اقتصادی و بهبود استانداردهای زندگی در بسیاری از کشورها، توسعه صنعتی آنها محسوب میشود.
بر این اساس، تامین برق به عنوان یکی از مولفههای اصلی تولید در صنعت کشور مورد توجه ویژه وزارت نیرو قرار گرفت و از سال گذشته اهتمام ویژهای را برای تامین برق مورد نیاز صنعت کشور در دستور کار قرار داد که با نتایج، آثار و دستاوردهای ارزندهای همراه شد.
بر اساس این گزارش، در سایه تعامل وزارت نیرو، وزارت صمت و بخش خصوصی، تامین برق صنایع کشور در سال گذشته با هدف تحقق شعار «جهش تولید» در دستور کار قرار گرفت. بر پایه این برنامه، برق ۹۲ درصد مشترکان صنعتی و صنفی صنعتی کوچک بدون محدودیت تامین شد.
همچنین در سال ۱۴۰۱ به واسطه پیشبرد برنامههای کاربردی و اثربخش، تامین برق صنایع بزرگ 12.5 درصد، صنعت سیمان 4.81 درصد و صنعت فولاد کشور 13.23 درصد افزایش یافت که به ترتیب با رشد تولید ۲۳ درصد، 5 درصد و 28.3 درصد در این صنایع همراه شد.
* بیشترین رشد تولید صنایع در سال ۱۴۰۱ در فصل تابستان رقم خورد
برنامه مدیریت مصرف برق صنایع داخل شهرک صنعتی به یکششم سال ۱۴۰۰ رسید و بیشترین رشد تولید صنایع در سال ۱۴۰۱ در فصل تابستان رقم خورد.
رشد تولید صنایع طی پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰ در فصل بهار 3.1 درصد، تابستان 13.2 درصد، پاییز 9.5 و زمستان 12.8 درصد به ثبت رسید.
* ناترازی برق صنایع؛ میراث ۲۲ ساله
تیر ۱۳۸۶ برق صنایع با محوریت صنعت فولاد و آلومینیوم قطع شد. تیر ۸۷ شاهد قطع سراسری برق در بخش خانگی و کارخانه سیمان و فولاد بودیم. خرداد ۸۹ در پی قطع برق ۱۰۰ کارخانه در ۱۱ رشته صنعت شاهد کاهش تولید ۴۵ درصدی تولید بودیم. مرداد ۹۴ برق صنعت فولاد به مدت ۴۵ روز قطع شد.
قطع برق صنایع کلانشهرها و شهرکهای صنعتی در تیر ۱۳۹۵ رقم خورد. سال ۱۳۹۷ شاهد قطع برق ۴۲ شرکت سیمانی و شرکتهای فولادی بودیم و در نهایت سال ۱۴۰۰ به دنبال خاموشی گسترده صنایع، ۶ میلیارد دلار به صنعت کشور ضرر و زیان وارد شد.
با توجه به اهمیت ایجاد فضای مناسب برای فعالیت صنایع کشور و تاکید بر تداوم این روند در سال «مهار تورم و رشد تولید» و نیز با در نظر گرفتن اینکه تامین برق یکی از مولفههای اصلی رشد تولید در صنایع کشور محسوب میشود، وزارت نیرو سال گذشته با پیشبرد برنامههای جامع و کاربردی از جمله اجرای طرح سراسری پاداش صرفهجویی برای بخش خانگی و تزریق برق مازاد این بخش به صنعت کشور و نیز اجرای برنامه مشترک مدیریت مصرف برق صنایع با همکاری وزارت صمت، زمینه را برای رشد و جهش تولید فراهم کرد که این امر با حفظ اشتغال و کنترل تورم همراه بوده است.
وزیر نیرو پیشتر در این زمینه با اشاره به اینکه در حوزه برق صنایع شاهد ناترازی قابل توجهی میان تولید و مصرف هستیم، گفت: ماموریت ما کاهش این ناترازی از طریق پیگیری ۲ راهکار مهم است.
علیاکبر محرابیان اظهار داشت: راهکار نخست، توسعه سریع ظرفیت تولید نیروگاهی کشور است که در همین زمینه و تا پایان سال ۱۴۰۱ بیش از 7 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شد. افزایش 7 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور در این بازه زمانی در حالی رخ داد که در دولتهای یازدهم و دوازدهم، سالانه چیزی حدود 1600 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده بود.
محرابیان درباره اقدام دیگر نیز بیان داشت: راهکار دوم، مدیریت مصرف برق است به گونهای که اوج مصرف بخشهای مختلف متفاوت باشد تا از ظرفیت نیروگاهی کشور در طول شبانه روز، حداکثر استفاده شود.
* برنامه و عملکرد تأمین برق صنایع در تابستان ۱۴۰۲
بر اساس برنامه تامین برق صنعت در تابستان امسال، برق صنایع کوچک و کارگاههای صنعتی که ۹۲ درصد کل مشترکان صنعتی را تشکیل میدهند، بدون محدودیت تامین شد.
برق مورد نیاز واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی و واحدهای صنعتی خارج از شهرکهای صنعتی با دیماند بیش از ۵۰۰ کیلووات نیز از ۲۰ خرداد تا ۱۷ شهریور در ۶ روز و نیم هفته به طور کامل تأمین خواهد شد و فقط نصف روز در هفته و از ساعت ۱۱ تا ۲۳ در برنامههای مدیریت مصرف مشارکت خواهند کرد. با توجه به برنامهریزی انجام شده، امکان جبران محدودیت این نصف روز و تولید حداکثری برای این واحدها در سایر ایام هفته (6 روز و نیم) با جابهجایی ساعات کاری حتی به صورت شبانهروزی فراهم است.
برق مورد نیاز صنایع بزرگ (حدود ۳۰۰ واحد صنعتی) مطابق برنامه مدیریت مصرف ابلاغی وزارت نیرو و وزارت صمت در دوره تعیین شده تامین میشود. مشارکت این واحدها از طریق جابهجایی بخشی از بار مصرفی آنها از ساعتهای اوج به ساعتهای غیراوج و نیز مدیریت زمان بهرهبرداری از تجهیزات وابسته به انرژی در برنامههای مدیریت مصرف بوده و در سایر زمانهای دوره تابستان، انرژی مورد نیاز این واحدها به طور حداکثری تامین میشود.
* وضعیت تأمین برق صنایع انرژیبر نسبت به ۲ سال گذشته
در ادامه شاید خوب باشد که مقایسهای درباره وضعیت تامین برق صنایع انرژیبر در سال جاری نسبت به ۲ سال گذشته داشته باشیم.
میزان تامین برق صنایع در سالجاری نسبت به سال گذشته 13.77 درصد و نسبت به سال ۱۴۰۰ به میزان 26.86 درصد رشد یافته است و به طور جزئیتر امسال میزان تامین برق در صنعت سیمان در مقایسه با سال ۱۴۰۰ «24.92 درصد» و نسبت به سال ۱۴۰۱ «9.3 درصد»، تامین برق در صنعت فولاد نسبت به سال ۱۴۰۰ «31.84 درصد» و سال ۱۴۰۱ «17.84 درصد» و همین شاخص درباره سایر فلزات نسبت به سال ۱۴۰۰ «24.08 درصد» و نسبت به سال ۱۴۰۱ «11.99 درصد» رشد یافته است.
* ۳ پله صعود صنعت فولاد ایران در رشد تولید طی نخستین ماه مدیریت مصرف
بر اساس آمار پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی از تولید صنایع بورسی کشور، شاخص کل صنایع بورسی در خرداد ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل 5.9 درصد افزایش یافت؛ همچنین تولید این صنایع در خرداد ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2.1 درصد رشد کرد که این میزان در بخش محصولات فلزی به 24.8 درصد میرسد.
بر اساس تازهترین گزارشها، شاخص تولید در فلزات اساسی در خرداد امسال نسبت به اردیبهشت 22.7 درصد رشد کرده است. همین شاخص در بازه زمانی ذکر شده درباره کانیهای غیرفلزی 3.4 درصد، محصولات فلزی 24.1 درصد و شاخص کل شرکتهای بورسی 5.9 درصد رشد یافته است.
در همین راستا شاهد رکوردشکنی تولید فولاد ایران بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد در ۲ سال پیاپی هستیم، بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، در ماههای جولای و آگوست (تیر و مرداد ۱۴۰۱) سال ۲۰۲۲ رشد تولید فولاد ایران به ترتیب به 34.1 و 64.7 درصد رسید اما این رکوردشکنی به واسطه تامین برق مورد نیاز صنایع آن هم در فصل گرم سال ادامه یافت به طوری که در بازه زمانی۱۳ خرداد تا ۱۰ تیر ۱۴۰۲ (ژوئن ۲۰۲۳) رشد تولید ایران در بخش فولاد به 17.4 درصد رسید و کشور با رکوردشکنی رشد تولید از دهمین فولادساز بزرگ دنیا در سال گذشته با ۳ پله صعود به رتبه هفتم فولادسازان بزرگ جهان رسید.
ارسال به دوستان
پاسخ سازمان برنامه و بودجه به نوبخت
۹۸ درصد اوراق منتشره در دولت سیزدهم برای تسویه بدهی دولت روحانی بود
سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد کل رقم انتشار اوراق از ابتدای دولت سیزدهم تا ابتدای مردادماه امسال، ۳۰۶ هزار میلیارد تومان بوده است که بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از این اوراق (معادل ۹۸ درصد) برای تسویه و پرداخت اوراق منتشرشده دولت قبل بوده است.
در روزهای اخیر اظهارنظری از محمدباقر نوبخت، رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه کشور در دولتهای یازدهم و دوازدهم، در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه مبلغ 311,5 هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی در مدت کمتر از 2 سال توسط دولت سیزدهم انتشار یافته است که بر اساس ادعای وی این میزان انتشار اوراق توسط دولت سیزدهم در مدت یادشده از میزان اوراق منتشرشده طی هشت سال فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم، بیشتر بوده است.
در پاسخ به این اظهارنظر، شایان ذکر است حجم انتشار اوراق مالی در دولتهای یازدهم و دوازدهم برابر 530 هزار میلیارد تومان بوده و این رقم در دولت سیزدهم برابر 306 هزار میلیارد تومان بوده است. از این رو ادعای مطرحشده مبنی بر فزونی میزان انتشار اوراق در دولت سیزدهم در مقایسه با 8 سال مدیریت دولت یازدهم و دوازدهم، معتبر نیست.
دولت سیزدهم فقط 6 هزار میلیارد تومان از محل انتشار اوراق به صورت خالص تأمین مالی کرده است.
بر پایه این گزارش، سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه پاسخ خود با اشاره به اینکه در 1.5 سال انتهایی دولت دوازدهم، افزون بر 300 هزار میلیارد تومان اوراق مالی منتشرشده که این تعهدات از شهریور 1400 تاکنون توسط دولت سیزدهم تسویه و پرداخت شده، افزوده است: با توجه به اینکه کل رقم انتشار اوراق از آغاز دولت سیزدهم تا ابتدای مرداد امسال، برابر با 306 هزار میلیارد تومان بوده است، لذا دولت سیزدهم تاکنون هزینههای خود را از محل انتشار اوراق مالی، تأمین مالی نکرده است.
* بهبود مدیریت مالی دولت سیزدهم با کاهش سهم اوراق مالی از کل بودجه کشور
در بخش دیگری از پاسخ سازمان برنامه و بودجه کشور به آمارهایی اشاره شده که نشان میدهد سهم اوراق مالی از کل بودجه کشور از 34 درصد در سال 1399 به 14 درصد در سال 1401 کاهش یافته و پیشبینی میشود این نسبت در سال 1402 به 9درصد کاهش یابد که نشان دهنده مدیریت مالی مناسب دولت سیزدهم است.
این سازمان افزود: با وجود اینکه عملکرد اعتبارات عمرانی کشور در سال 1401 نسبت به سال 1399 بیش از سه برابر شده است، نسبت اوراق مالی منتشر شده به بودجه عمرانی کشور از 2,6 درصد در سال 1399 به 0.85 درصد در سال 1401 تنزل یافته که برآورد این نسبت در سال 1402 حدود 0.5 درصد است که نشان میدهد بخش قابل توجهی از اوراق منتشرشده در دولت دوازدهم صرف نیازهای جاری دستگاهها و بازپرداخت اصل اوراق شده است، در حالی که در دولت سیزدهم این نسبت کوچکتر از یک و نشاندهنده اهتمام دولت سیزدهم به دوری از آیندهفروشی و سرمایهگذاری منابع تأمین شده از طریق اوراق بهادار است و مجدداً تاکیدی بر بهبود مدیریت مالی دولت به شمار میرود.
در بخش پایانی پاسخ این سازمان تاکید شده است: در دولت سیزدهم، برنامههای انتشار اوراق بهادار دولتی با رعایت مصالح عمومی کشور بویژه عدم ایجاد اختلال در تعادلهای اقتصاد کلان کشور تنظیم شده و بدهیهای عمومی دولت مدیریت میشود. بر این اساس، انتظار میرود تمامی اشخاص ذیربط با رعایت صداقت و مسؤولیتپذیری کامل نسبت به موضوعهای مرتبط با مدیریت مالیه عمومی از جمله انتشار اوراق بهادار، اظهارنظر کنند.
ارسال به دوستان
در ۴ ماه نخست امسال
۱۹۴ واحد تولیدی راکد احیا شد
بر اساس اطلاعاتی که سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در اختیار رسانهها قرار داده، تا پایان تیر سال جاری، ۱۹۴ واحد راکد احیا شده است. تا پایان تیر امسال ۱۹۴ واحد راکد احیا و ظرفیت ۲۶۱ واحد تولیدی که زیر ظرفیت فعالیت میکردند، افزایش یافته است.
بیشترین واحدهای احیاشده به ترتیب در آذربایجان غربی، تهران و استان مرکزی بوده که به ترتیب ۲۰، ۱۷ و ۱۷ واحد در آنها احیا شده، اما در ایلام، خراسان شمالی و هرمزگان در سال جاری هیچ واحدی احیا نشده است.
همچنین در مدت یادشده ۵۹ واحد صنعتی در اصفهان، ۳۶ واحد در استان مرکزی، ۱۷ واحد در هر یک از استانهای کردستان و کرمان، افزایش ظرفیت داشتهاند اما ۱۲ واحد شامل ایلام، آذربایجان غربی، بوشهر، خراسان شمالی، سمنان، فارس، قزوین، کهگیلویهوبویراحمد، گلستان، گیلان و هرمزگان، هیچ افزایش ظرفیتی نداشتهاند.
طبق اعلام رئیس پیشین هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، برنامهریزی این سازمان احیای ۲۰۰۰ واحد راکد تولیدی در سال جاری است و سال گذشته بیش از ۱۷۵۰ واحد راکد تولیدی حوزه صنعت در کشور به چرخه تولید بازگشته است، همچنین سال گذشته ۲۷۰۰ واحد تولیدی که زیر ۵۰ درصد ظرفیت خود کار میکردند به بالای ۵۰ درصد ظرفیت رسیدهاند.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران چند سال است احیای واحدهای راکد را در دستور کار قرار داده و سال گذشته نیز برای احیای ۱۹۸۷ واحد تولیدی راکد در شهرکها و نواحی صنعتی کشور هدفگذاری شد و پیشبینی شده که با احیای این تعداد واحد برای ۳۵ هزار و ۷۶۶ نفر شغل ایجاد شود، همچنین برای احیای ۴۰۰ واحد تولیدی راکد در خارج از شهرکها و نواحی صنعتی نیز برنامهریزی شده بود.
نتیجه طرح پایش واحدهای صنعتی غیرفعال کل کشور نشان میدهد ۱۲ هزار و ۶۷ واحد راکد شامل ۶۸۱۴ واحد در داخل شهرکها و نواحی صنعتی و ۵۲۵۳ واحد در خارج از آنها شناسایی شده است. از مجموع واحدهای صنعتی راکد شناساییشده ۶۲ درصد از طریق شیوههای فنی بازفعالسازی، امکان راهاندازی مجدد دارند که در صورت تحقق آن، بیش از ۱۶۷ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد.
همچنین بر اساس اعلام مدیران بنگاههای اقتصادی راکد کل کشور در سال قبل، ۴۴ درصد واحدهای غیرفعال مشکل کمبود نقدینگی، ۱۶ درصد مشکل نبود تقاضا و بازار، ۱۱ درصد مشکل کمبود مواد اولیه، ۱۰ درصد مشکل فرسودگی ماشینآلات، ۹ درصد مشکلات حقوقی با سازمانها و دستگاهها، ۸ درصد مشکلات زیرساختی و ۲ درصد مشکلات مالکیتی و سهامداری دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
مدت زمان ساخت نهضت ملی مسکن کاهش مییابد
دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی از برنامهریزی برای کاهش مدت زمان ساخت نهضت ملی مسکن به ۲۴ ماه خبر داد. روحالله اکبری طولانی بودن مدتزمان ساخت را یکی از مشکلات نهضت ملی مسکن عنوان کرد و افزود: طولانی بودن زمان ساخت و اینکه این طرح در ۳۶ ماه در حال اجرایی شدن است، یکی از مشکلات بوده و برنامه ما این است که این مدتزمان را به ۲ سال و حتی زیر ۲ سال کاهش دهیم. وی با بیان اینکه نیازمند حمایت بخش خصوصی هستیم، تصریح کرد: همچنین کاهش قیمت تمامشده بویژه برای دهکهایی از جامعه، از دیگر اهداف است که به دنبال اجرایی شدن آن هستیم. اکبری ادامه داد: در موضوع تامین مالی، فقط به دنبال استفاده از تسهیلات بانکی هستیم، این در حالی است که از ۶ هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی مردم نیز باید استفاده شود. دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی، استفاده از فناوریهای نوین را از دیگر برنامهها برای اجرایی شدن نهضت ملی مسکن عنوان کرد و افزود: دولت با سیاستگذاری میخواهد به طریقی عمل کند که مردم و بخش خصوصی برای استفاده از این فناوریها ترغیب شوند. وی با اشاره به طولانی و زمانبر شدن فرآیند کار، گفت: در قانون، مکلف به ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در مدت ۴ سال شدهایم که لزوما همه آنها مسکن حمایتی نیستند. دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هماکنون ۳۰۰ هزار واگذاری زمین برای ساخت مسکن اجرایی شده است، اظهار داشت: همچنین ۳۵۰ هزار واحد توسط بخش خصوصی و مردم ساخته شده است. اکبری گفت: این رقم با حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد زمینی که در مراحل ساخت توسط نیروهای مسلح و سایر سازندگان قرار دارد، رقم تولید مسکن در دولت سیزدهم را نشان میدهد.
***
افزایش ظرفیت قطارهای اربعین
مدیرعامل راهآهن از افزایش ظرفیت قطارها در مسیر کرمانشاه و خرمشهر به سمت مرزهای عراق در ایام اربعین خبر داد. میعاد صالحی درباره تمهیدات راهآهن برای مراسم اربعین امسال گفت: سال گذشته در هفتههای منتهی به اربعین تا 2 برابر و در هفته آخر منتهی به اربعین تا 3 برابر ظرفیت قطارها را به سمت خرمشهر و کرمانشاه افزایش دادیم. وی افزود: برای امسال نیز همین برنامه را داریم تا ظرفیت قطارها را تا 3 برابر افزایش دهیم. معاون وزیر راه توضیح داد: در روزهای منتهی به اربعین پیک مسافر به سمت خرمشهر و در روزهای بعد به سمت برگشت است. به گفته صالحی، امسال نیز از ایستگاه خرمشهر تا نقطه صفر مرزی در شلمچه، با ریلباسها و به صورت رایگان میزبانی از زائران اربعین انجام میشود و این امکان در بازگشت هم فراهم است.
***
هزینه ساخت مسکن در نهضت ملی متری ۸ میلیون تومان است
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه هزینه خدمات مهندسی سالانه بر اساس تغییرات اعلامی سازمان برنامه و بودجه افزایش مییابد، گفت: هزینه ساخت هر متر مربع آپارتمان برای انبوهسازان بیش از ۱۲ میلیون تومان و در نهضت ملی مسکن متری 8 میلیون تومان است. علی کریمی درباره افزایش ۶۰ درصدی تعرفه خدمات مهندسی ساختمانسازی افزود: شیوه نرخگذاری خدمات مهندسی بر اساس هزینه ساخت در سالهای ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ بوده که آن سالها هزینه ساخت هر متر حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان بود. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه سالانه این نرخگذاری از سوی سازمان برنامه و بودجه بهروزرسانی میشد، اظهار کرد: در حال حاضر هزینه ساخت برای هر مترمربع بر اساس تغییرات اعلامی از سوی این سازمان حدود ۵ تا ۷ میلیون تومان است که این هزینه واقعی نیست و بسیار بیش از این ارقام است. کریمی درباره هزینه خدمات مهندسی انبوهسازان که جزو ساختوسازهای لوکس هم نیست بیان کرد: انجمن انبوهسازان برای هزینههای ساختوساز متری ۱۲ میلیون تومان به بالا است و برای نهضت تولید مسکن نیز حدود 8 میلیون تومان.
***
ظرفیت انتقال روزانه یک میلیارد مترمکعبی گاز به سراسر کشور
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان ظرفیت این شرکت برای انتقال روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز به مناطق مختلف کشور، بر ضرورت گسترش فرهنگ استفاده بهینه از گاز تاکید کرد. غلامعباس حسینی افزود: شرکت انتقال گاز ایران در میانه زنجیره تأمین گاز طبیعی قرار دارد و از ۲۰ پالایشگاه و ۲ پایانه واردات گاز از ترکمنستان و ۱۶ پایانه جنوب کشور و 8 انجیال، گاز را دریافت میکند. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران اظهار داشت: شرکت انتقال گاز ایران ۳۸ هزار کیلومتر خط انتقال گاز، ۳۳۳ توربو کمپرسور، ۹۱ ایستگاه تقویت فشار و ۶۱ مرکز بهرهبرداری و تعمیرات در اختیار دارد و گاز را پس از فشارافزایی به مبادی مدنظر برای مصارف صنعتی، خانگی و پتروشیمی تحویل میدهد. وی ظرفیت انتقال گاز روزانه به مناطق مختلف کشور را یک میلیارد مترمکعب ذکر کرد و ادامه داد: در مجموع سالانه ۲۷۴ میلیارد مترمکعب گاز منتقل میشود. وی بیان داشت: از ابتدای امسال تاکنون، ۹۸ میلیارد مترمکعب گاز به مبادی مصرف منتقل شده که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، ۴ میلیارد مترمکعب افزایش داشته است. حسینی ضمن بیان اینکه روزانه 8 تا ۹ میلیون مترمکعب تزریق گاز به چاههای نفت و آن هم فقط در تابستانها انجام میشود، گفت: در سراسر کشور، ۳۸ هزار کیلومتر خط لوله گاز از بیابانها و مناطق صعبالعبور عبور میکند و نمیتوانیم در تابستان زمان را از دست بدهیم. باید به نیروگاهها گازرسانی کنیم، در صورتی که وقت محدودی برای تعمیرات در اختیار داریم. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران درباره ضرورت استفاده بهینه از گاز گفت: مصرف گاز در کشور ما 3.5 برابر کشورهای دیگر است که بخشی از آن به بحث ساختمان و فرهنگ استفاده از گاز بازمیگردد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|