|
ستاد امنیت انتخابات تشکیل شده است
معاون امنیتی - انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه «ستاد امنیت انتخابات تشکیل شده است»، گفت: برای برگزاری انتخابات هیچ مشکل امنیتی نخواهیم داشت. سیدمجید میراحمدی با بیان اینکه «با حکم وزیر کشور، ستاد امنیت انتخابات تشکیل شده است»، گفت: این ستاد تاکنون ۳ جلسه برگزار کرده است و جلسه بعدی در چند روز آینده تشکیل میشود.
ارسال به دوستان
فایننشالتایمز: دولت انگلیس در موضوع قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی دوپاره شده است
نگران از تلافی ایران
گروه سیاسی: دولت انگلیس در موضوع قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی دوپاره شده است. این خبری بود که روزنامه مطرح انگلیسی فایننشالتایمز اعلام کرد.
در همین رابطه روزنامه فایننشالتایمز در گزارشی نوشت تنش و اختلافات بین سوئلا براورمن، وزیر کشور انگلیس و جیمز کلورلی، وزیر خارجه این کشور بر سر قرار دادن یا قرار ندادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی بالا گرفته است. براورمن درباره برخی گزارشهای اطلاعاتی ابراز نگرانی کرد که در آنها ادعا شده است عوامل ایرانی در تلاش هستند اعضای گروههای مجرمانه را برای هدف قرار دادن مخالفان حکومت جذب کنند و به دنبال افزایش فعالیتهایشان در انگلیس هستند.
همچنین روزنامه تلگراف گزارش داد سوئلا براورمن، وزیر کشور انگلیس در اظهاراتی علیه سپاه پاسداران ایران، آن را «بزرگترین تهدید علیه امنیت ملی انگلیس» خواند.
براورمن در اظهارنظری علیه سپاه پاسداران مدعی شد: «تهدید ایران بیشتر از هر چیزی ما را نگران میکند. این مساله بزرگی است، چرا که خصومت آنها و خواستههایشان رو به افزایش است. آنها نسبت به هر کسی که رژیمشان را به چالش بکشد، بسیار حالت تدافعی دارند و میخواهند آن را در هم بشکنند. تحریکات آنها رو به افزایش است».
بنا بر گزارش فایننشالتایمز، براورمن در ادعایی بیاساس اعلام کرده جمهوری اسلامی ایران در حال نقشه کشیدن برای آسیب رساندن به شخصیتهای برجسته یهودی حاضر در انگلیس است و از همین رو باید نام سپاه پاسداران را به فهرست سازمانهای تروریستی اضافه کرد؛ اگرچه اظهارات براورمن در حد ادعای بیاساس باقی مانده و هیچ سندی در این رابطه منتشر نشده است.
در مقابل وزیر کشور انگلیس، وزیر خارجه این کشور قرار گرفته که برخلاف نظر براورمن، معتقد است قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی برای انگلیس گران تمام خواهد شد. فایننشالتایمز در این باره گزارش داد در حالی که براورمن این ادعاها را درباره فعالیتهای سپاه پاسداران مطرح میکند، کلورلی با نگرانی از اینکه چنین اقدامی نتیجه معکوس داشته و با پیامدهایی همراه باشد، در برابر این تصمیم مقاومت میکند.
فایننشالتایمز در بخش دیگری از گزارش خود، با اشاره به عضویت انگلیس در توافق هستهای غرب با ایران، نوشت چنین اقدامی (قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی) نه تنها آوردهای برای انگلیس ندارد که حتی باعث پیچیدهتر شدن وضعیت احیای توافقات هستهای میشود. این روزنامه با اشاره به اینکه انگلیس یکی از کشورهای عضو توافق هستهای است، نوشت: چنین اقدامی باعث پیچیدهتر شدن وضعیت از سرگیری مذاکرات و احیای توافق هستهای میشود.
* نگرانی انگلیس چیست؟
از آنجا که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نیروی نظامی رسمی ایران شناخته میشود، قرار دادن این نهاد در فهرست سازمانهای تروریستی انگلیس یا اروپا، عواقب بدی خواهد داشت، چرا که چنین اقدامی میتواند به منزله اعلان جنگ به ایران باشد و به همین دلیل است که وزیر خارجه انگلیس بشدت با نظر وزیر کشور این کشور مخالف است. مقامات ایران نیز بارها نسبت به چنین اقدام تنشزایی هشدار داده و اعلام کردهاند هرگونه اقدامی علیه سپاه پاسداران را بیپاسخ نخواهند گذاشت.
پیش از این گروههای ضدایرانی خارجنشین تمام تلاش خود را برای اقناع اروپاییها از جمله انگلیس به کار بستند تا نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی قرار گیرد. با این حال به دلیل هشدارهای ایران و عواقب خطرناکی که میتواند در انتظار کشورهای اروپایی باشد، اتحادیه اروپایی توجهی به دست و پا زدنهای اپوزیسیون ایرانی نداشته است. چنانکه جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی چند ماه قبل و در حاشیه نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپایی در این باره گفته بود: «نمیتوانیم بگوییم چون از شما خوشمان نمیآید، تروریست میخوانیمتان». بورل همچنین اسفندماه سال قبل و در واکنش به تقاضای جریان ضدایرانی خارجنشین اظهار کرده بود: این صداها قوانین ما را تغییر نمیدهند و اتحادیه اروپایی سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار نمیدهد.
***
«اسرائیل هیوم»: ایران از بازدارندگی هستهای بدون بمب اتم برخوردار است
روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» با اذعان به اینکه ایران «بازدارندگی هستهای را بدون داشتن بمب هستهای نشان میدهد»، تاکید کرد هیچ عاملی مانع اراده ایرانیها نیست.
روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» سهشنبه، هشتم آگوست در گزارشی تاکید کرد «امنیت ملی اسرائیل در جهتی منفی و خطرناک قرار دارد». طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین»، این روزنامه در ادامه نوشت: وضعیت امروز درباره برنامه هستهای ایران، خطرناکترین وضعیتی است که اسرائیل با آن مواجه شده است. «تامیر هیمن»، مدیر موسسه تحقیقات امنیت داخلی این رژیم و رئیس سابق «امان»، به اسرائیل هیوم گفت: «هیچ چیز ایرانیها را محدود نمیکند، مگر اراده آنها. در واقع آنها بازدارندگی هستهای را بدون داشتن بمب هستهای منعکس میکنند».
وی در ادامه گفتوگو با این رسانه صهیونیستی گریزی هم به جنبش حزبالله لبنان، مشکل بزرگ صهیونیستها در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی زد و تصریح کرد: «هماکنون حزبالله در وضعیت افزایش اعتماد به نفس قرار دارد». به گفته وی، این وضعیت در شرایطی است که «انفجاریترین عرصه همچنان میدان فلسطین است، زیرا اوضاع در آنجا انفجاری است. این علاوه بر شکاف اخیر اسرائیل است که عمیقا در نهادهای امنیتی و نظامی نفوذ کرد».
ارسال به دوستان
اخبار
دیدار قالیباف و رئیس مجلس ویتنام
روز گذشته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با وونگ دین هوئه، رئیس مجلس ملی ویتنام و هیات همراه دیدار کرد. قالیباف در نشست دوجانبه هیاتهای ایران و ویتنام که در بهارستان برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از میزبانی این هیات در پنجاهمین سالگرد آغاز روابط دوجانبه ایران ویتنام گفت: روابط دوستانه خوبی میان ۲ کشور و روسای جمهور برقرار است و در سالهای اخیر، روابط پارلمانی توانسته است آن را توسعه دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی توجه ویژه به آسیای شرقی را اولویت سیاست خارجی کشور دانست و گفت: دیپلماسی پارلمانی میان ایران و ویتنام میتواند به ابزاری برای تقویت روابط دوجانبه منطقهای و بینالمللی تبدیل شود.
رئیس مجلس ملی ویتنام نیز با بیان اینکه تهران و هانوی سابقه ۵۰ سال ارتباط با یکدیگر را دارند و هیچ مانعی برای تقویت همکاری بین ۲ کشور وجود ندارد، گفت: ویتنام برای نقش مهم ایران در منطقه اهمیت بسیاری قائل است. وونگ دین هوئه همچنین با بیان اینکه ایران دوست دیرینه ویتنام است، تصریح کرد: امید است در این سفر بتوانیم زمینه همکاریهای اقتصادی و تجاری را گسترش و توسعه دهیم.
***
بیانیه نمایندگان مجلس درباره انصراف از استیضاح وزیر کشور
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تدوین و امضای بیانیهای، خواستار انصراف استیضاحکنندگان وزیر کشور از طرح خود شدند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است: قوای سهگانه باید همدلی و همکاری کنند، اگر این ۳ قوه به طور کامل با هم همکاری کنند، کارها به هیچ وجه گره نمیخورد. «مقام معظم رهبری»
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی امضاکنندگان این بیانیه ضمن ابراز تاسف از نامه معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات که موجب برخی ناملایمات فیمابین مجلس و دولت گردید و با قدردانی از رئیس محترم مجلس شورای اسلامی و هیاترئیسه محترم مجلس که از حقوق نمایندگان دفاع و صیانت کردهاند، با عنایت به اینکه وزیر کشور با صدور بخشنامه جدید اشتباهات و اشکالات پیشآمده را اصلاح کردند و با توجه به آغاز ثبتنام دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و ضرورت برگزاری انتخابات باشکوه و با مشارکت بالا و به جهت ثبات در مدیریت برای برنامهریزی دقیق و درست برای این امر خطیر، از همکاران عزیز که به جهت صیانت از اصول قانون اساسی در پی صدور نامه مذکور به دنبال استیضاح وزیر کشور بودهاند، درخواست داریم از استیضاح وزیر کشور منصرف شده و چنانچه اصرار بر این امر را دارند به بعد از انتخابات موکول کنند.
قطعا وحدت، همدلی و همراهی قوای سهگانه با رعایت اصل تفکیک قوا موجب حل بهتر مشکلات مردم عزیز و رضایت مقام معظم رهبری و یأس و ناامیدی دشمنان ملت ایران میباشد.
***
وزیر دادگستری از مجلس کارت زرد گرفت
نمایندگان مجلس از پاسخ وزیر دادگستری به سوال نماینده شازند قانع نشدند و به این ترتیب امینحسین رحیمی از مجلس شورای اسلامی کارت زرد گرفت.
در نشست علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی، سوال محمود احمدیبیغش، نماینده شازند از امینحسین رحیمی، وزیر دادگستری مطرح شد و پس از توضیحات وزیر، نمایندگان با 80 رای موافق، 140 رای مخالف و 18 رای ممتنع از مجموع 238 رای، توضیحات وزیر را قانعکننده ندانستند و به این ترتیب، وزیر دادگستری از مجلس، کارت زرد گرفت. محمود احمدیبیغش در جلسه علنی روز گذشته در سوالی از رحیمی وزیر دادگستری، دخالت در روند رسیدگی به پرونده قضایی را مغایر با اصل ۱۶۸ قانون اساسی دانست و در توضیح سوال خود خطاب به وزیر دادگستری گفت: چه کسانی در پشت صحنه، دفاع علنی از جریانی کردند که دارای ابعاد پنهان زیادی در ایجاد رانت و به تله انداختن مومنان به روشهای زننده و باطل هستند. آیا شأن وزارت و اختیارات تعریفشده در قانون اساسی و اساسنامه وزارت دادگستری به وزیر اجاره ورود به چنین موضوعات ابهامبرانگیزی را میدهد؟ احمدیبیغش خاطرنشان کرد که اظهارنظر مقامات باید به گونهای باشد که دستاویز و مجوزی برای استمرار خطا و غلط واضح برای خطاکاران جسور و گستاخ نشود. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین مدعی شد: طبق اعلام قوهقضائیه، فردی شروع به قتل عمد کرده، یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان رشوه داده و ضرب و جرح داشته، بعد چنین فردی ضمانت شده؛ وزیر دادگستری به این موارد پاسخ دهد.
***
رئیس سازمان انرژی اتمی:
ایران به مشتقات آب سنگین دست یافت
رئیس سازمان انرژی اتمی خبر داد مشتقات آب سنگین از بهروزترین دستاوردهایی است که ایران به تازگی به آن دست یافته است و قابلیت صادرات دارد.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: خبر جدیدی که میخواهم تقدیم ملت عزیز ایران کنم آن است که ما ترکیبی از لیزر و فناوری زیستی را با کاری که روی مشتقات آب سنگین برای داروهای دوتره داریم دنبال میکنیم؛ یکی از بهروزترین جهتگیریها و اقداماتی است که در بخش آزمایشگاهی آغاز شده و امید ایجاد کرده است که ما این را به صورت گسترده گسترش بدهیم. وی افزود: نکته مهم این بخش بحث مشتقات آب سنگین است. مشتقات آب سنگین بهروزترین دستاوردی است که کشورهای پیشرفته در تراز آن قرار دادند که تعداد آنها محدود است. اسلامی خاطرنشان کرد: ما اکنون میتوانیم این موضوع را گسترش دهیم و به کشورهایی که متقاضی آن هستند صادر کنیم.
ارسال به دوستان
تأکید وزیر امور خارجه بر دیپلماسی چندجانبهگرایی دولت سیزدهم در کنفرانس تهران
شراکت بین ایران و بریکس شروع شده است
گروه سیاسی: پس از عضویت دائمی و رسمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای در تیرماه سال جاری، حالا نوبت به عضویت ایران در «بریکس» رسیده است.
بعد از روی کار آمدن سیدابراهیم رئیسی، دولت سیزدهم با پیروی از 2 مولفه در سیاست خارجی خود یعنی توازن و همسایهگرایی توانست در این عرصه به موفقیتهای زیادی دست یابد. گواه این را میتوان در عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای، عادیسازی روابط با کشورهای منطقه، قراردادهای تجاری - سیاسی با کشورهای همسایه، سفرهای خارجی مثمر ثمر رئیسجمهور و وزیر امور خارجه کشورمان به کشورهای مختلف جهان از جمله آمریکای لاتین و قاره آفریقا دید.
در ادامه روند مثبت در سیاست خارجی کشور، روز گذشته کنفرانس ایران و بریکس به منظور شناسایی ظرفیتهای متقابل ایران و قدرتهای اقتصادی نوظهور در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با حضور وزیر و مقامات وزارت امور خارجه، نماینده آفریقای جنوبی در این کنفرانس و جمعی از سفرای خارجی مقیم تهران برگزار شد.
در روزهای ابتدایی مردادماه امسال علیاکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی برای شرکت در نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای عضو و دوست بریکس به آفریقای جنوبی سفر کرد؛ سفری که در آن یک گام رو به جلو برای عضویت ایران در بریکس برداشته شد، البته با توجه به حضور وزیران خارجه چند کشور منطقه نظیر عربستان سعودی و امارات در نشست کیپتاون به نظر میرسد سایر قدرتهای منطقهای نیز علاقهمند عضویت در گروه بریکس باشند.
اما موضوع عضویت ایران و برگزاری کنفرانسی پیرامون این موضوع در خردادماه توسط وزیر خارجه کشورمان برای نخستین بار اعلام شد. حسین امیرعبداللهیان که در نشست وزرای خارجه کشورهای بریکس و بریکسپلاس در کیپ تاون شرکت و سخنرانی داشت، ملاقاتهای دوجانبهای انجام داد و به موضوعات مرتبط با همکاریهای آتی ایران با بریکس پرداخت که موضوع عضویت ایران در بریکس مورد گفتوگو قرار گرفت. در همان سفر امیرعبداللهیان اعلام کرد بزودی کنفرانسی در تهران برگزار خواهد شد که ظرفیتهای همکاری ایران و بریکس مورد بررسی قرار گیرد. از این رو این کنفرانس روز گذشته در تهران برگزار شد.
در ابتدای این کنفرانس مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه درباره روابط ایران و بریکس گفت: گروه بریکس جزء شرکای هدفمند ما است و توانمندیهای جمعشده میان اعضای بریکس باعث شده کشورهای بریکس در جامعه جهانی جایگاه بالایی داشته باشند. وی افزود: ما درباره هرگونه تصمیمگیری در بریکس هیچ قضاوتی نمیکنیم. بریکس در همکاری با کشورهای دیگر میتواند نقش خودش را تقویت کند.
* ایستادگی ایران در کنار آفریقای جنوبی باعث آزادی مردم این کشور شد
آنیل سوکلال، نماینده آفریقای جنوبی در این کنفرانس با اشاره به اینکه ایران یک تمدن قوی دارد، اظهار کرد: ایران در کنار آفریقای جنوبی ایستاد و باعث آزادی ما شد. ماندلا پس از آزادی از زندان به ایران سفر کرد. نماینده آفریقای جنوبی در ادامه افزود: بریکس برای پرداختن به همکاریهای بینالمللی ایجاد شده است. وی با بیان اینکه در سال ۲۰۲۳ آفریقای جنوبی میزبان بریکس خواهد بود افزود: سال 2023 سالی پرچالش همراه با کلی فرصت است تا بتوانیم به صورت جمعی به شرایط اقتصادی و تجاری جهان حاضر بپردازیم. نماینده آفریقای جنوبی در ادامه تصریح کرد: دنیا از سال ۱۹۴۵ شرایطش در حال تغییر است و ما به جهان فعلی به جهان در حال سرعت نگاه میکنیم اما ما یک روح همکاری در جهان نداریم. کرونا دنیا را دچار مشکل کرد. ما دیدیم که نگاه ملی به کرونا ایجاد شد و برخی کشورها واکسن را انبار کردند. ما یک سیستمی را ایجاد کردیم تا به تاثیر این بیماری در جهان بپردازیم. آنیل سوکلال اظهار کرد: کشورها باید به طور واقعی علاقهمند همکاری با ما باشند. چند وقت پیش آقای گوترش درباره جهان جنوب صحبت کرد. اکنون واقعیتهای جهان فعلی با نظم جهانی یکسان نیست. ما باید بنای جهانی را تغییر دهیم. بسیاری گفتند بریکس در حال ایجاد یک جهان چندقطبی است. نماینده آفریقای جنوبی در این کنفرانس اظهار داشت: برای همین است که بریکس در حال نمایندگی جهان جنوب است و کشورهایی مانند ایران خواهان عضویت در آن هستند. وی در پایان خاطرنشان کرد: این نشان میدهد بریکس کار خودش را خوب انجام میدهد. ما میخواهیم یک تغییر بزرگ ایجاد کنیم. تولید ناخالص داخلی بریکس بسیار بالاست. زمانی که بریکس ایجاد شد 10 درصد اقتصاد جهان را در اختیار داشتیم اما اکنون تغییر رخ داده و بریکس در حال تقویت همکاریهای خود است.
* آغاز شراکت ایران و بریکس در حوزه حملونقل
حسین امیرعبداللهیان نیز در اختتامیه کنفرانس «ایران و بریکس: چشماندازهایی برای شراکت و همکاری» اظهار داشت: در ماه ژوئن امسال در نشست دوستان بریکس که در آفریقای جنوبی برگزار شد اعلام کردم به زودی کنفرانسی را در ایران برگزار خواهیم کرد و هدف این کنفرانس این خواهد بود که پتانسیلهای ایران و بریکس را در یک مشورت متقابل مورد شناسایی قرار دهیم. وزیر امور خارجه کشورمان درباره بریکس و همکاریهای جمعی گفت: بریکس بیانگر همافزایی واقعی سیاسی و اقتصادی است و ظرفیت ایجاد اثرگذاری منطقهای و بینالمللی را دارد. امیرعبداللهیان افزود: رشد بریکس، اعتماد جهانی و اثرگذاری آن را افزایش داده است و تقاضای عضویت کشورهای مختلف نشان از این مطلب دارد، همچنین تلاشها برای کاهش هزینه تجارت فیمابین و از جمله از طریق استقاده از ارزهای ملی گام مهمی است که در بریکس انجام میشود.
وی افزود: در این راستا ایجاد بانک توسعه بریکس بدون آنکه بخواهد در نظامات کنونی اخلالی ایجاد کند میتواند نقش مهمی در تصمیمات مهم بانکی، مالی و پولی جهان داشته باشد. الگوسازی برای همکاریهای جنوب - جنوب و حرکت به سمت جبران کاستیها و ضعفهای سازمانی و ایجاد ساختاری فراتر از ظرفیت ۵ کشور بنیانگذار این گروه، گامهای مثبتی است که برداشته شده است. وزیر امور خارجه بیان داشت: تعامل با نهادهای چندجانبه از دستورکارهای دولت سیزدهم بوده و هست، سرعت بخشیدن به فرآیند عضویت در سازمان همکاری شانگهای با نقشآفرینی محوری رئیسجمهور، تعمیق روابط با اتحادیه اوراسیا با هدف ایجاد منطقه آزاد تجاری و حضور فعالتر در سازمانهای چندجانبه و مواردی از این دست بیانگر سیاست چندجانبهگرایی است و درخواست ایران برای عضویت در بریکس برگرفته از این رویکرد است.
وی تصریح کرد: ایران به دلیل موقعیت ژئواستراتژیک و برخورداری از ذخایر عظیم نفت و گاز و نیروی جوان متخصص و ماهر و داشتن دستاوردهای علمی و فناورانه، شریکی مطمئن برای روابط و همکاریهای دو و چندجانبه به حساب میآید.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: روابط ایران با اعضای بریکس در وضعیتی مناسب قرار دارد و اراده طرفین برای افزایش مراودات اقتصادی و سیاسی وجود دارد. شراکت بین ایران و بریکس از جمله در حوزه حملونقل و کریدور شمال - جنوب عملا شروع شده است. وی افزود: نشاط بخشیدن به تحرک در ظرفیتهای ترانزیتی ایران یکی از زمینههای همکاری به حساب میآید؛ مانند همکاری ایران و چین برای اتصال چین به دریای عمان و اینکه ایران از طریق حملونقل ترکیبی میتواند چین را به برزیل و آفریقای جنوبی متصل کند.
* ایران نامزد قوی برای عضویت در بریکس است
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز در حاشیه کنفرانس با اشاره به اینکه آینده برجام به تصمیم آمریکا و اروپا بستگی دارد، گفت: زمان آن خواهد رسید که ایران عضو کامل گروه بریکس شود اما این مساله زمان خواهد برد و نمیتواند یک جدول زمانی مشخص برای عضویت ایران در گروه بریکس بدهد، زیرا تلاش برای پیشرفت این روند در حال انجام است.
ریابکوف با اشاره به اینکه درباره بریکس با علی باقری، همتای ایرانیاش صحبت کرده، ادامه داد: درباره مسائل مرتبط با بریکس صحبت کردیم، چون ما آشکارا به این نتیجه رسیدیم که ایران یکی از نامزدهای قوی برای تبدیل شدن به یکی از اعضای کامل بریکس است. همچنین درباره برخی موضوعات مربوط به آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم گفتوگو کردیم.
* مزیتهای متقابل عضویت ایران در بریکس
بریکس ائتلافی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور جهان است که از کنار هم قرار گرفتن حرف اول انگلیسی نام ۵ کشور شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است. در واقع بریکس را میتوان یک باشگاه اقتصادی با گرایشات سیاسی و حتی فرهنگی تمدنی دانست؛ کشورهایی که فقط بازیگرانی در حال توسعه نیستند، بلکه قطبهای اصلی ساختار چندقطبی آینده جهان به شمار میروند. از ویژگیهای اعضای بریکس میتوان به بزرگترین و پرجمعیتترین کشورهای دنیا تا متنوعترین منابع و قدرتمندترین ارتشهای جهان اشاره کرد. این ۵ کشور ۴۲ درصد جمعیت، ۳۰ درصد سرزمینها، ۲۶ درصد تولید ناخالص داخلی و ۲۰ درصد تجارت کالایی جهان را در اختیار دارند. همانطور که در اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان نیز اشاره شد، موقعیت جغرافیایی منحصربهفرد ایران و قابلیتها و ظرفیتهای بینظیر آن در حوزه انرژی، تزانزیت و فعالیتهای تجاری و اقتصادی منجر شد اعضای بریکس نگاهی ویژه به تهران داشته باشند و ایران از جذابیت بالایی برای کشورهای قدرت مثلا و قدرتهای نوظهور این گروه برخوردار است.
در مقابل نیز عضویت در بریکس، فرصتهای اقتصادی - سیاسی قابل توجهی را در اختیار ایران قرار میدهد و بریکس بهرغم مزیتهای اقتصادی برای ایران میتواند برای خنثیسازی تحریمهای غربی به کمک تهران برآید. از بعد سیاسی نیز همکاری ایران با 3 قدرت هستهای و ۲ عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل نیز میتواند تهران را در مقابله با تحریمهای ظالمانه آمریکا، هژمونی سیاسی و اقتصادی غرب یاری کند.
اجلاس آتی سران بریکس، اواخر مرداد در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار میشود که در این جلسه قرار است تقاضای عضویت کشورهای جدید نظیر ایران مطرح و بررسی شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|