|
افت 13 هزار و 208 واحدی شاخص کل بورس
در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه، شاخص کل بورس با ریزش 13 هزار و 208 واحدی روبهرو شد. بورس اوراق بهادار تهران دیروز در یک روند نزولی قرار گرفت، به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش 13208 واحدی به 2 میلیون و 37 هزار و 863 واحد رسید. شاخص کل هموزن هم با کاهش 6 هزار و 118 واحدی به 713 هزار و 540 واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران روز گذشته به بیش از 7 میلیون و 191 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران: ظرفیت ساخت یک میلیون واحد مسکونی در بافتهای فرسوده تهران وجود دارد
بازآفرینی شهری در پایتخت
امکان نوسازی ۲۳۰ هزار پلاک فرسوده تهران با بسته تشویقی ۱۹ بندی و تسهیلات
گروه اقتصادی: اهتمام وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن به گونهای است که باعث شده تمام ظرفیتهای پنهان و آشکار استانها در راستای این موضوع مهم بهکار گرفته شود. از این رو ساخت واحد مسکونی در بافتهای فرسوده یکی از همان ظرفیتهاست که میتواند بستر ساخت یک میلیون مسکن در سال را فراهم آورد.
در همین راستا مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از امکان ساخت یک میلیون واحد مسکونی در بافتهای فرسوده شهر تهران خبر داد و گفت: در حال حاضر مشارکتکنندگان یا صاحبان ملک یا سازندگان میتوانند از تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی استفاده کنند.
حسین جنتی اظهار کرد: بررسیها نشان میدهد در شهر تهران ۲۳۰ هزار پلاک فرسوده و ناکارآمد وجود دارد که البته شامل محدوده بافتهای تاریخی نیز هست.
وی اضافه کرد: متوسط تولید مسکن از یک پلاک فرسوده 5 واحد مسکونی است و بر اساس پیشبینیها، در ۲۳۰ هزار پلاک فرسوده تهران امکان تولید یک میلیون واحد مسکونی وجود دارد، به همین منظور باید تمام مدیران شهری، انبوهسازان، صنعتیسازان و سازندگان متبحر در بافتهای فرسوده از تسهیلات ۱۹بندی مشوقانه بافتهای فرسوده استفاده کنند.
جنتی در ادامه گفت: شهرداری تهران نیز نهایت تخفیف را به جهت گرفتن پروانه در بافت اعمال کند تا دولت بتواند ظرفیت ماده ۱۲ قانون جهش تولید مسکن را به درستی در بافت فرسوده هدایت کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر مشارکتکنندگان یا صاحبان ملک یا سازندگان میتوانند از تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی استفاده کنند تا چهره شهر زیبا و تازه شود و ایمنی و امنیت زندگی در شهر تهران افزایش یابد. مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به لزوم ورود بخش خصوصی به مسکن، بیان کرد: تجربه ورود بخش خصوصی به حوزه مسکن تجربه برد برای متقاضی و سرمایهگذار است و سبب میشود تمام ظرفیتهای قانونی جهش تولید مسکن فعال شود.
* 9 درصد بافت تهران فرسوده است
بررسیها حاکی از آن است که 9 درصد تهران را بافت فرسوده تشکیل میدهد و در مجموع 74 هزار هکتار از این نوع بافت در این شهر وجود دارد که قابلیت نوسازی دارد. در همین راستا وزارت راه و شهرسازی که تمام تلاش خود را برای ساخت مسکن بهکار گرفته است، با اعمال بسته تشویقی سعی بر جذب سازندگان دارد.
در همین راستا مدیرعامل بازآفرینی شهری کشور ضمن بیان اینکه بسته تشویقی راه و شهرسازی با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی تنظیم شده است، ابراز کرد: سامانه ستاد ملی مسکن آغاز بهکار کرده که طبق آمارها ۱۱۴ هزار مورد پروانه ساخت و نوسازی نیز در آن صادر شده است.
محمد آیینی با بیان اینکه در ۶۷ شهر کشور بالغ بر 5 هزار واحد مسکونی ساخته شده که استانهای تهران و اردبیل و همدان با بیشترین تعداد خانههای نوسازی شده در صدر قرار دارند، ابراز کرد: نوسازیها با تراکم بالا صورت نمیگیرد و بیش از ۵۰ درصد خانهها حداکثر ۱۰ واحدی هستند تا مقوله رفاه مردم هم در نظر گرفته شود.
مدیرعامل بازآفرینی شهری کشور با بیان اینکه افرادی هستند که نمیخواهند در مجتمع زندگی کنند، گفت: این قبیل افراد میتوانند واحد خود را با واحدهای آماده یا زمین با ۴۰ درصد تخفیف معاوضه کنند.
* رشد ۱۵ درصدی صدور پروانه ساخت در بافتهای فرسوده
همچنین معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۰ هزار و ۷۸۸ پروانه ساخت و در سال ۱۴۰۱ نیز ۶۰ هزار و ۴۸۵ واحد مسکونی در بافتهای فرسوده در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار ثبت شده که به لحاظ تعداد پروانه ۱۵ درصد رشد نشان میدهد.
محمد آیینی با اشاره به اینکه شهرداری کلانشهرها با ایجاد سازمانهای عمران و بازآفرینی فضاهای شهری در حوزه بازآفرینی شهری پیشقدم هستند، بیان کرد: از فرمانداران و استانداران انتظار میرود با فراهم کردن بسترها و حمایتهای لازم، کار را برای شهرداریها در حوزه بازآفرینی شهری تسهیل کنند.
وی با بیان اینکه وزارتخانههای کشور و راه و شهرسازی درصددند با بسترسازی مناسب و حمایتهای لازم، ریلگذاری مناسبی برای شهرداریها در حوزه بازآفرینی شهری ایجاد کنند، تصریح کرد: این وزارتخانهها با همفکری و همیاری خوب دو بال غیرکالبدی و کالبدی در حوزه بازآفرینی شهری هستند که با سیاستگذاری مناسب تلاش دارند کیفیت زندگی ساکنان در بافتهای ناکارآمد شهری افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه مباحث نظری در حوزه بازآفرینی شهری بسیار مهم است، گفت: هدف اصلی ما در حوزه بازآفرینی شهری این است که سقفهای لرزان در بافتهای فرسوده برچیده شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره رسیدگی و نوسازی بافتهای فرسوده عنوانکرد: در آخرین نشست شورای عالی مسکن، رئیسجمهور عنوان کرد کاری که در نوسازی بافتهای فرسوده شروع شده با قوت ادامه یابد.
آیینی با بیان اینکه از شهرداریها انتظار داریم پروانه ساخت در بافتهای فرسوده را به صورت روزانه ثبت کنند، با تاکید بر اینکه سال ۱۴۰۲ در حوزه بازآفرینی شهری باید جهش اتفاق بیفتد، گفت: دکتر بذرپاش، مقام عالی وزارت راه و شهرسازی به اهمیت نوسازی بافتهای فرسوده وقوف دارد و حوزه بازآفرینی شهری را بهترین و سریعترین روش تولید مسکن اعلام کرده است.
رئیس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه صدور پروانه ساخت در بافتهای فرسوده در 3 ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رشد بسیار خوبی برخوردار بوده است، گفت: اجرای بسته تشویقی شهرسازانه هیچ پیششرطی ندارد و عدم اجرای آن توسط برخی شهرداریها باعث تهدید جان انسانها در بافتهای فرسوده میشود.
آیینی با یادآوری اینکه در سطح کشور ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار وجود دارد که اگر نوسازی نشوند، جان ۱۰ میلیون نفر از هموطنمان به خطر میافتد، بیان کرد: ۷۰ درصد مشوقهای بافتهای فرسوده شهری منوط به اجرای بسته تشویقی ۱۹بندی شورای عالی شهرسازی و معماری ایران است.
* تلاش برای رفع موانع نوسازی در بافتهای فرسوده
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با یادآوری اینکه رئیسجمهور به موضوع نوسازی بافتهای فرسوده توجه خاص دارند، بیان کرد: هماکنون تمامی استانداران، فرمانداران، شهرداران و ادارات کل راه و شهرسازی در حوزه بازآفرینی شهری پای کار آمدهاند و درصددیم تمام موانع و مشکلات را از سر راه شهرداران برداریم.
آیینی با اشاره به اینکه ۵ هزار و ۴۰۰ محله فرسوده در دستور کار برنامه بازآفرینی شهری قرار گرفته است، تصریحکرد: انجام برنامههای بازآفرینی با این حجم گستردگی در محلههای فرسوده کشور نیازمند ۱۰۰ هزار گروه جهادی است. در همین راستا در سطح کشوری، تفاهمنامههایی با گروههای جهادی، بسیج سازندگی، دانشگاهها و... مبادله شده است تا تحت نظر شهرداری آموزشهای لازم را فرا گرفته و سپس در محلات فعالیت داشته باشند.
* افزایش ساخت مسکن در بافتهای فرسوده
بر همین اساس مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز درباره نوسازی بافتهای فرسوده در تهران بیان کرد: تلاش میکنیم در نوسازی بافت فرسوده، تکلیفی را که شورای شهر برای شهرداری تعیین کرده است، عملیاتی کنیم.
مهدی هدایت درباره تحقق برنامه این سازمان برای نوسازی بافتهای فرسوده افزود: تکلیف ما در سال جاری 3 درصد تعیین شده که برنامه ما تحقق این تکلیف است.
وی با بیان اینکه سال گذشته نوسازی در بافت به 1.5 درصد رسید، یادآور شد: ما در تلاش هستیم نوسازی در بافت به میزان 2 برابر سال گذشته افزایش یابد. تمام مناطق بافت فرسوده در اولویت نوسازی هستند و منطقه ویژهای به عنوان اولویت اول در نظر گرفته نشده است.
ارسال به دوستان
وزیر جهاد کشاورزی:تلاش داریم در سال زراعی جاری با افزایش تولید به خودکفایی در محصولات استراتژیک از جمله گندم برسیم
کنار کشاورزان هستیم
خرید تضمینی گندم از ۹ میلیون و ۱۳۰ هزار تن عبور کرد
بخش کشاورزی یکی از اساسیترین بخشهای جامعه به شمار میرود. این بخش نه تنها به کشاورزان و افراد فعال در این حوزه مربوط میشود بلکه به واسطه ارتباط مستقیم آن با معیشت مردم، به تمام اقشار جامعه مربوط است.
برخلاف دولتهای پیشین که اهتمامی به این بخش نداشتند اما در دولت سیزدهم نگاه ویژهای به این بخش شده است، علاوه بر این موضوع، وزارت جهاد کشاورزی سعی دارد حمایت از فعالان این حوزه را بیش از پیش مورد توجه قرار دهد.
در همین باره وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سیاستگذاری با وزارت جهاد کشاورزی است اما کار اصلی از سوی بهرهبرداران و فعالان بخش کشاورزی انجام میشود، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید به گونهای ریلگذاری کند که تولیدکننده بدون دغدغه فعالیت داشته باشد. محمدعلی نیکبخت اضافه کرد: با توجه به تجربههای اجرایی که داشتهام با گوشت و پوست خود لمس کردهام اگر به تولیدکننده توجه شود انجام امور بهتر و سالمتر پیش میرود.
* تأکید وزیر بر امنیت و سلامت غذایی
نیکبخت در ادامه با اشاره به موضوع امنیت غذایی یادآور شد: امروز یکی از انتظارات مسؤولان و مردم تأمین امنیت غذایی و تأمین غذای سالم است که در دوره جدید وزارت جهاد کشاورزی به این موضوع توجه ویژهای شده است. در این راستا باید موانع از سر راه تولیدکننده برداشته شود تا بهرهبردار کار تولید را با منفعت پیش ببرد. وی اظهار کرد: مهمترین وظیفه ما در وزارت جهاد کشاورزی تأمین امنیت غذایی است و در این راستا به سمت تولید محصولات استراتژیک و اساسی در حال حرکت هستیم. در عین حال برای حفظ منابع تولید بویژه آب تلاش میکنیم و از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان استفاده خواهیم کرد. در این زمینه ظرفیتهای بسیار زیادی در کشور از نخبگان گرفته تا دانشگاه وجود دارد که باید از این فرصتها به بهترین نحوه بهرهبرداری کرد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بر اساس برنامه توسعه هفتم، تکلیف است مصرف آب در کشاورزی ۱۸ درصد کاهش یابد، گفت: تحقق این برنامهها نیاز به منابع مالی دارد که برنامهها تدوین و اعتبار لازم هم اعلام شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر جمعیت ایران ۸۵ میلیون نفر است که با احتساب مهمانان سایر کشورها این عدد به حدود ۹۰ میلیون نفر میرسد، تأمین غذای ۹۰ میلیون نفر کاری دشواری است و در حالی که باید در استفاده از منابع خدادادی صرفهجویی کرد، ضرورت دارد عملکرد در سطح زیر کشت افزایش یابد.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تأمین غذا از داخل گفت: در شرایط فعلی اگر لازم باشد کالاهای اساسی از جمله گوشت قرمز وارد میکنیم اما حمایت از تولید داخل و تأمین آن از داخل راحتتر از واردات بوده و در این راه از توانمندی تشکلها بهره خواهیم گرفت.
* مطالبات گندمکاران
وزیر جهاد کشاورزی درباره قیمت خرید تضمینی گندم و پرداخت مطالبههای معوقشده گندمکاران گفت: قیمتگذاری در شورای قیمتگذاری کالاهای اساسی به زودی انجام میشود. وی افزود: خرید تضمینی گندم تاکنون از ۹ میلیون و ۱۳۰ هزار تن عبور کرده و در حوزه مطالبات گندمکاران نیز ۴۶ درصد از پول گندمکاران پرداخت شده و قرار است باقی مطالبات تا پایان مرداد به دستور ریاست جمهوری رقم قابل توجهی پرداخت شود. وی ادامه داد: تلاش داریم در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ با بهبود عملکرد در واحد سطح و افزایش تولید در دیمزارها به خودکفایی در محصولات استراتژیک از جمله گندم دست یابیم.
* حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی
نیکبخت در ادامه با اشاره به صنایع تبدیلی تصریح کرد: یکی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی، تمرکز بر صنایع تبدیلی و تکمیلی است. در حال حاضر ۷ هزار طرح با پیشرفت بالای ۲۰ درصد وجود دارد که به دلیل مشکلات سرمایهگذاری امکان تکمیل آنها وجود نداشته است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی یکی از حلقههای مهم در بخش تولید است، گفت: اگر این حلقه به درستی وظیفه خودش را انجام دهد، کمک بزرگی به بخش تولید شده است. وی اظهار کرد: با حمایت از تولید داخل میتوانیم از واردات بینیاز شویم.
* فرصتهای آبزیپروری
نیکبخت با اشاره به ظرفیت بخش شیلات ادامه داد: یکی از حوزههای مهم و مورد توجه وزارتخانه حوزه شیلات است. فرصتهای بیبدیلی در اشتغال و تولید در این بخش وجود دارد. شیلات در گذشته دچار آسیب شده اما با سرعت کار را پیش میبریم و در آینده بسیار نزدیک خبرهای خوبی در این حوزه خواهیم شنید. وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: قراردادهایی را با تولیدکنندگان منعقد و از آنها حمایتهایی خواهیم کرد تا تولیدکنندگان صنعتی و سنتی فعالتر شوند. در این راستا و برای اجرای این برنامهها با رئیسجمهور و معاون اول صحبت شده و آنها نیز بر اجرای برنامهها تاکید دارند.
ارسال به دوستان
جلسه بانک مرکزی با نمایندگان صرافیهای کشور برگزار شد
صرافان رتبهبندی میشوند
معاون نظارت بانک مرکزی به تشریح سیاستهای بانک مرکزی در راستای ضابطهمند کردن فعالیت شرکتهای صرافی پرداخت و گفت: اصلاح دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکتهای صرافی در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.
ابوذر سروش اظهار کرد: بر این اساس 4 فعالیت عمده شامل معاملات اسکناس، شمش و سکه، امکان معاملات ابزارهای مالی جدید در مرکز مبادله، انجام معاملات حواله ارز و برخی دیگر از انواع فعالیتها در دست بررسی است. وی تاکید کرد: مجوزهای لازم برای انجام هر یک از موارد فوق بر اساس رتبهبندی و تعیین وضعیت هر صرافی توسط بانک مرکزی صادر خواهد شد.
سروش ادامه داد: به طور کلی از این پس صرافیها بر اساس رتبه اخذ شده از طرف بانک مرکزی رتبهبندی خواهند شد و بر این اساس صرافیهایی که رتبه بهتری داشته باشند، امکان رشد و توسعه بیشتر فعالیتها خود از جمله تاسیس شعبه و باجه را خواهند داشت. معاون نظارت بانک مرکزی ادامه داد: رتبهبندی صرافیهای بانکی و تضامنی به صورت جداگانه انجام خواهد شد، چرا که سطح و نوع فعالیت آنها با هم متفاوت است.
وی همچنین به تشریح اقدامات بانک مرکزی برای افزایش سرمایه صرافیها پرداخت و تاکید کرد: به طور کلی هدف بانک مرکزی تسهیل و تسریع در مسیر افزایش سرمایه شرکتهای صرافی خواهد بود که در این زمینه اخیرا موضوع در کمیسیون مقررات بانک مرکزی تصویب و به شبکه صرافیها ابلاغ شده است.
وی با اشاره به حواشی اخیر درباره کانون صرافان تاکید کرد: ارتباط بانک مرکزی با نهادهای صنفی از جمله شورای هماهنگی بانکها، کانون بانکهای خصوصی، انجمن لیزینگ و... ارتباطی سازنده و مبتنی بر تعامل دوجانبه است اما نهاد صنفی که نماینده جامعه صرافی است نباید اقداماتی برخلاف سیاست ارزی رسمی کشور داشته باشد.
سروش عدم تصویب اساسنامه کانون صرافان و عدم انجام انتخابات هیات عالی نظارت بر کانون با وجود تذکرات متعدد از سوی بانک مرکزی را از جمله مهمترین تخلفات رخ داده دانست و تاکید کرد بانک مرکزی آماده هرگونه تعامل، گفتوگو و دریافت پیشنهادات از سوی جامعه صرافان کشور در جلسات و بحثهای کارشناسی است.
* توسعه مدل کسب و کار صرافیها در دستور کار
همچنین در این جلسه معاون ارزی بانک مرکزی تاکید کرد: توسعه مدل کسب و کار صرافیها با استفاده از ظرفیتهای مرکز مبادله ارز و طلا در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.
محمد آرام افزود: با راهاندازی مرکز مبادله بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار در اسفند سال گذشته معاملات ارزی حوزه اسکناس اعم از انواع اسکناس و نیز حوزه طلا اعم از شمش و فلزات گرانبها بویژه نقره و ابزارهای مالی جدید مبتنی بر آنها عملا جزو فعالیتهای جدید در این مرکز تعریف شد که خوشبختانه با اقدامات خوبی که در این زمینه انجام شده، بزودی فعالیتهای مرکز مبادله وارد فاز جدیدی میشود که نیازمند نهایی شدن مدل کسب و کار جدید برای صرافیها و تحول و توسعه در اقدامات آنهاست.
این مقام مسؤول بانک مرکزی یادآور شد: اعضای مرکز مبادله، صرافیهای بانکی و تضامنی خواهند بود و بانک مرکزی مجوزهای لازم برای فعالیت صرافیها در هر یک از حوزههای تعریف شده را با توجه به عملکرد آنها و نوع مجوزی که از حوزه نظارت بانک مرکزی اخذ کردهاند، صادر خواهد کرد.
آرام گفت: فعالیت صرافیها تا پیش از این صرفاً بر فیزیک اسکناس متمرکز بود اما بزودی مجوز فعالیت در حوزه سکه طلا، شمش طلا و سایر فلزات گرانبها از جمله نقره به موضوع فعالیت صرافیها اضافه خواهد شد و صرافیها میتوانند در این زمینه نیز به کسب و کار جدید بپردازند. همچنین فعالیت در حوزه حوالجات غیر بازرگانی در سرفصلهای شصتوسهگانه ، حوالجات خرد و حوالجات عمده نیز از جمله فعالیتهایی است که صرافیها میتوانند در مرکز مبادله انجام دهند.
معاون ارزی بانک مرکزی به برخی اقدامات انجام شده در بازار مبادله ارز و طلا بر اساس تعامل و همفکری با فعالان بازار ارز بویژه صرافیها اشاره کرد و گفت: شناسایی سرفصلهای شصتوسهگانه ارز خدماتی، عرضه بیشتر حواله درهم، عرضه اسکناس ارز از طریق حسابهای بانکی، بازنگری در آییننامه واردات طلا، عرضه ارز مسافری پس از گیت فرودگاه، تسهیل در پرداخت ارز دانشجویی و نظارت بیشتر بر ثبت سفارشها بر اساس تصمیمات کمیته تامین و تخصیص ارز از جمله این موارد است. وی با تاکید بر اینکه سیاست بانک مرکزی کم کردن تعداد نرخها در بازار ارز و حرکت به سمت ارز تک نرخی است، گفت: خوشبختانه در حال حاضر از تعدد نرخها کاسته شده و همچنین با اجرایی شدن ابزارهای مد نظر در آینده نزدیک این هدف محقق خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
طرح اتصال پرند به چرمشهر با ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار اجرا میشود
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید از اتمام مطالعات طرح اتصال شهر جدید پرند به چرمشهر خبر داد و گفت: جاده پرند به چرمشهر با ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار از منابع داخلی شرکت احداث میشود. علیرضا جعفری با اعلام اینکه شروع مطالعات این طرح از خرداد سال گذشته شروع شده است، افزود: مطالعات اتصال شهر جدید پرند به چرمشهر در بخش مطالعات اردیبهشت امسال ۱۰۰ درصد انجام شد. وی اضافه کرد: هزینه اجرای طرح حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است که از محل منابع شرکت عمران شهرهای جدید تامین خواهد شد. جعفری شروع عملیات اجرایی این طرح را از نیمه دوم امسال عنوان و درباره مزیتهای اجرای این طرح گفت: اتصال شهر جدید پرند به آزادراه غدیر، کاهش زمان سفر شهروندانی که قصد سفر به جنوب و جنوب شرقی استان تهران، استانهای شرقی و استانهای غرب تهران را دارند، از جمله مزیتهای این طرح است.
***
پرداخت مالیات مشاغل در ۶ قسط
بر اساس بخشنامه رئیس کل سازمان امور مالیاتی امکان افزایش ۲ ماهه اقساط مالیات صاحبان مشاغل در صورت درخواست مؤدی و تایید اداره کل مالیاتی فراهم شده است. محمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در بخشنامهای مصوبه امکان تقسیط مالیات مؤدیان از ۴ ماه به ۶ ماه در صورت درخواست افراد را ابلاغ کرد. در این بخشنامه آمده است: حسب درخواست مؤدی مالیاتی و موافقت اداره کل امور مالیاتی ذیربط، مدت زمان تقسیط پرداخت مالیات موضوع بند ۴ دستورالعمل شماره 3/۱۴۰۲/200 مورخ 27/۲/1402 در ارتباط با مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۱ برخی صاحبان مشاغل در اجرای حکم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی مصوب 31/۴/1394 با رعایت مفاد بند «ل» تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور حداکثر به مدت ۲ ماه مازاد بر ٤ ماه تعیین شده در دستورالعمل یاد شده، قابل افزایش است.
***
دولت برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارد
وزیر اقتصاد با بیان اینکه هیچ طرحی برای افزایش قیمت بنزین مطرح نیست، گفت: درباره افزایش قیمت نان نیز وزیر کشور توضیحاتی دارد که چون در استانهای مختلف متفاوت است، بزودی اعلام میکند. سیداحسان خاندوزی درباره پولهای بلوکه ایران در چین نیز گفت: تنها منابع ما در کشور چین فقط به عنوان اجرای پروژههای فاینانسی است که چین در کشور ما دارد؛ البته باید گفت این مسیر ورودی و خروجی دارد و روزانه این حساب متغیر است و الان اطلاعات دقیقی ندارم. خاندوزی درباره لایحه مقابله با وصول کالا بیان کرد: متن لایحه به این دلیل که برخی دستگاهها همچون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و وزارت کشور نکاتی داشتند که در زمینه گمرک و اموال تملیکی اختلافنظر بود، لایحه را در کمیسیون مربوط نگه داشتند که این اختلافنظر دستگاهها برطرف و به دولت ارسال شود. وی ادامه داد: این لایحه 2 بخش مهم دارد که نیازمند اصلاح قانون اموال تملیکی و گمرکی است تا پس از اصلاح ارائه شود. وزیر اقتصاد درباره عدم پرداخت تسهیلات مسکن از سوی بانکها گفت: بانک مرکزی به عنوان نهاد تنظیمگر تلاش کرده سهم 7 درصدی بخش مسکن از کل تسهیلات به بیش از ۱۴ درصد برسد. خاندوزی گفت: در قانون جهش تولید مسکن عدد ۲۰ درصد برای پرداخت تسهیلات بانک مسکن آمده است اما باز هم به لحاظ قانونی بانکها باید امسال بیش از سال گذشته تسهیلات مسکن اتفاق بیفتد. وی اظهار داشت: بانک مرکزی و وزیر راه و شهرسازی تمام تلاش خود را به کار بستند تا بانکهایی که در زمینه اعطای تسهیلات مسکن عقبافتادگی داشتند، جبران کنند. وزیر اقتصاد درباره فروش اوراق مالی در دولت سیزدهم و ادعای محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت قبل درباره فروش ۳۱۳ هزار میلیارد تومان اوراق در دولت سیزدهم و درخواست مناظره گفت: نیازی به مناظره نیست و افراد باید پاسخگو باشند که چرا بدهی ایجاد کردند. خاندوزی تاکید کرد: بیش از نیمی از کل اوراق ۱۴۰۱ تنها برای بازپرداخت بدهی دولت قبل پرداخت شده است.
***
بانک مرکزی جزئیات عرضه ارز اربعین را اعلام کرد
بانک مرکزی جزئیات و تمهیدات عرضه ارز اربعین حسینی از طریق 5 بانک عامل در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. بر اساس اعلام این بانک فروش ارز (اسکناس) به زائران به صورت دینار عراق حداکثر به مبلغ ۲۰۰ هزار دینار به هر زائر به نرخ فروش اسکناس ETS که معادل ریالی آن حدود ۶۲ تا ۶۵ میلیون ریال است، انجام میشود. همچنین فروش ارز به زائران بالای 5 سال، از تاریخ ۲۸ مرداد تا ۱۴ شهریور خواهد بود. فروش ارز اربعین در بانکهای منتخب ملی ایران، صادرات، تجارت، سپه و پستبانک انجام میشود. بر اساس اعلام بانک مرکزی، فروش ارز به زائران، محدودیتی بابت فروش ارز مسافرتی در سال جاری برای متقاضیان ایجاد نمیکند. سرپرستان خانوار با در دست داشتن همه مدارک هویتی خود و اعضای خانوار میتوانند نسبت به خرید ارز اربعین اعضای خانوار خود (همسر و فرزندان) از طریق بانکهای تعیینشده اقدام کنند. فروش ارز فقط به زائرانی انجام خواهد شد که در سامانه «سماح» ثبتنام کرده و مجوز خرید ارز (کد پیگیری مربوط) را دریافت کرده باشند. مدارک مورد نیاز برای مراجعه به بانک و دریافت اسکناس دینار عراق، ارائه اصل کارت ملی و گذرنامه (یا برگه تردد اربعین) معتبر زائر است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|