|
۴۰ درصد گندم کشور توسط شبکههای تعاونی خریداری شد
سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار داشت: شبکه تحت پوشش این سازمان در قالب خرید مباشرتی، بالغ بر ۳ میلیون و ۶۰۳ هزار و ۹۷۰ تن گندم در 32 استان کشور از کشاورزان خریداری کرده است. غلامرضا هادربادی گفت: کل خرید تضمینی گندم توسط شبکه تحت پوشش این سازمان در سال گذشته ۲ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۲۲۷ تن بود که میزان خرید امسال در مقایسه با سال قبل حدود ۴۰ درصد افزایش نشان میدهد.
ارسال به دوستان
سیگنال مثبت آزادسازی منابع ارزی کشورمان، قیمت دلار را در معاملات آتی کاهش داد
روند کاهشی دلار
گروه اقتصادی: قیمت دلار در بازار غیررسمی که با سیاست تثبیت بانک مرکزی ۶ ماه است در کریدور 50 هزار تومان مانده است پس از اعلام آزادسازی منابع ارزی کشورمان بیش از 1000 تومان در بازار آتی ارزان شد و به نظر میرسد این روند با شروع به کار بازار در روز شنبه شدت بیشتری داشته باشد.
به گزارش «وطن امروز»، اعلام توافق صورتگرفته برای آزادسازی پولهای بلوکهشده کشورمان طی ساعتهای پایانی پنجشنبه منجر به ریزش قیمت دلار شد. با وجود اینکه بازار رسمی ارز در روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل است و خرید و فروشی در آن رخ نمیدهد اما در این روزها بازار معاملات آتی داغ است و روی نرخ بازگشایی بازار در روز شنبه بسیار تاثیر میگذارد. بر این اساس قیمت هر دلار آمریکا روز چهارشنبه و در انتهای فعالیت بازار (ساعت 17 عصر) حدود 49 هزار و 600 تومان بود اما با اعلام خبر آزادسازی منابع ارزی کشورمان قیمت دلار در معاملات آتی رفته رفته روند کاهشی به خود گرفت و در زمان تنظیم این گزارش (17 عصر جمعه) قیمت دلار در بازار آتی 48 هزار و 300 تومان بود. پیشبینی میشود امروز و با شروع به کار رسمی بازار ارز قیمت دلار روند نزولی خود را ادامه دهد، البته از دیماه سال گذشته با اجرای سیاست تثبیت از سوی بانک مرکزی قیمت دلار حول و حوش 50 هزار تومان مدیریت شده و از همین رو قیمت اکثر کالاهای سرمایهای نیز ثابت مانده است. همچنین نرخ دلار طی نرخگذاریهای شبانه پنجشنبه در بازارهای هرات و سلیمانیه با کاهش شدید روبهرو شد، البته هنوز ارزهای مورد نظر وارد کشورمان نشده و اخبار آن در حال مدیریت بازار است. در این باره محمد جمشیدی، معاون امور سیاسی دفتر رئیسجمهور در حساب کاربری فضای مجازی خود نوشت: «بعد از آزاد شدن پولهای ایران در عراق، فرآیند آزادسازی کل داراییهای ایران در کرهجنوبی نیز آغاز شده است. تا زمان انتقال کامل پولها، زندانیان مدنظر آمریکا همچنان در ایران باقی میمانند».
* آزادسازی بیش از ۱۰ میلیارد دلار از منابع ایران در کره و عراق
اینطور که یک مقام آگاه با خبرگزاری رسمی دولت گفتوگو کرده، رقم آزادشده ذیل توافق اخیر بیش از 10 میلیارد دلار است. این مقام آگاه گفت: بر اساس توافق صورتگرفته 5 نفر از زندانیان ایرانی در آمریکا و 5 نفر از زندانیان آمریکایی در ایران تبادل خواهند شد. وی افزود: همچنین علاوه بر این تبادل متقابل، ۶ میلیارد دلار از پولهای بلوکهشده ایران در کرهجنوبی، به همراه مقدار قابل توجهی از وجوه ایران در بانک TBI عراق آزاد خواهد شد. این منبع آگاه درباره سایر وجوه بلوکهشده ایران در بانکهای اروپایی نیز افزود: فرآیند آزادسازی مبلغ دیگری از وجوه ایران در یکی از بانکهای اروپایی نیز آغاز شده است.
* آرامش بازار سکه و طلا
همزمان با افت قیمت جهانی طلا و کاهش نرخ ارز در داخل، قیمت طلا و سکه در بازار طی هفته گذشته مجددا در مسیر کاهش قرار گرفت و هفته گذشته با قیمتهای پایینتر از ابتدای هفته به پایان رسید. در این باره روابط عمومی اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد: همزمان با افت قیمت طلا در بازارهای جهانی و از سوی دیگر کاهش نرخ ارز در داخل کشور، قیمت سکه و طلا نیز در یک هفته گذشته در بازار با کاهش مواجه شد. همچنین کاهش تقاضا در کنار افت قیمتها سبب شده این بازار با رکود شدیدی توأم شود. بر اساس آخرین معاملات سکه و طلا در بازار پنجشنبه، هر قطعه سکه تمام طرح جدید ۲۸ میلیون و ۶٠٠ هزار تومان و سکه تمام طرح قدیم ۲۵ میلیون و ۴۵٠ هزار تومان قیمت داشت که به ترتیب سکه تمام طرح جدید ٣٠٠ هزار تومان و سکه تمام طرح قدیم ٣۵٠ هزار تومان نسبت به ابتدای هفته افت بها داشتهاند. طی هفته گذشته، نیمسکه با ٣٠٠ هزار تومان کاهش به ١۵ میلیون و ۴٠٠ هزار تومان رسید و ربع سکه نیز با ٣۵٠ هزار تومان کاهش، ١٠ میلیون و ۴۵٠ هزار تومان دادوستد شد و سکههای یک گرمی نیز با ١۵٠ هزار تومان کاهش نسبت به ابتدای هفته قبل، ۶ میلیون و ١۵٠ هزار تومان در آخرین معاملات پایان هفته گذشته قیمت داشتند. قیمت طلا در بازار داخل نیز تحت تأثیر کاهش قیمت اونس جهانی، همچنین نرخ ارز، با ١٨۶ هزار تومان کاهش برای هر مثقال طلای ١٧ عیار، ١٠ میلیون و ١٠٠ هزار تومان بود. هر گرم طلای ١٨ عیار نیز با ۴٣ هزار تومان کاهش هفتگی ۲ میلیون و ٣٣٢ هزار تومان در پایان هفته گذشته قیمت داشت. هفته گذشته هر اونس طلای جهانی ٢۶ دلار کاهش داشته و از ١٩۴۴ دلار در ابتدای هفته قبل به ١٩١٨ دلار در روز پنجشنبه هفته گذشته رسید. بر اساس آخرین معاملات صورتگرفته در بازار هفته گذشته هر قطعه سکه ۵ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان حباب قیمت دارد.
ارسال به دوستان
تولید نفت ایران به 2.8 میلیون بشکه رسید
جدیدترین گزارش اوپک نشان میدهد ایران با تولید 2 میلیون و 828 هزار بشکه نفت در تیر ماه، بیشترین افزایش تولید اوپک را به خود اختصاص داده است و در عین حفظ جایگاه چهارمی خود به کسب جایگاه سوم نزدیک میشود. جدیدترین آمار تولید نفت ایران به نقل از منابع ثانویه در گزارش ماهانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام نشان میدهد تولید نفت ایران در ماه جولای ۲۰۲۳ برابر با تیر ۱۴۰۲ به ۲ میلیون و ۸۲۸ هزار بشکه در روز رسیده که نسبت به ماه پیش از آن ۶۸ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
ایران در ماه ژوئن (خرداد ماه ۱۴۰۲) ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار بشکه نفت در روز تولید کرده بود.
بر اساس گزارشهای اوپک، ایران در ماه مه (اردیبهشت ۱۴۰۲) ۲ میلیون و ۶۹۸ هزار بشکه، در ماه آوریل (فروردین ۱۴۰۲) ۲ میلیون و ۶۲۵ هزار بشکه، در ماه مارس (اسفند ماه ۱۴۰۱) ۲ میلیون و ۵۷۷ هزار بشکه، در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۱) ۲ میلیون و ۵۷۴ هزار بشکه در ماه ژانویه (دی ۱۴۰۱) ۲ میلیون و ۵۵۴ هزار بشکه نفت در روز تولید کرده است. میزان تولید ایران در دسامبر (آذر ماه) ۲ میلیون و ۵۷۹ هزار بشکه نفت در روز، در ماه نوامبر (آبان ماه) ۲ میلیون و ۵۷۹ هزار بشکه نفت در روز و در ماه اکتبر (مهر ماه) ۲ میلیون و ۵۶۱ هزار بشکه نفت در روز بوده است.
* فاصله ۷۲ هزار بشکهای ایران با جایگاه سومی تولید اوپک
ایران در ماه آوریل یا فروردین ۱۴۰۰ جایگاه چهارمین تولیدکننده نفت اوپک را از کویت پس گرفته و از آن زمان تا مهر ۱۴۰۰ (اکتبر ۲۰۲۱) این جایگاه را حفظ کرده بود اما در ماه نوامبر ۲۰۲۱ یعنی آبان ۱۴۰۰ بار دیگر تولید نفت کویت از ایران پیشی گرفت و در جایگاه چهارم نشست و ایران به رتبه ۵ بازگشت. ایران در خرداد ۱۴۰۲ (ژوئن ۲۰۲۳) پس از یک سال و ۷ ماه، دوباره به جایگاه چهارمی تولید نفت در اوپک بازگشت و کویت در جایگاه پنجم قرار گرفت. ایران پیش از تحریمهای آمریکا از سال ۲۰۱۸ سومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک پس از عربستان و عراق بود. به این ترتیب بر اساس این آمار و ارقام، ایران برای رسیدن به جایگاه سوم تولید در اوپک باید بیش از ۷۲ هزار بشکه دیگر تولید خود را افزایش دهد.
ارسال به دوستان
افتتاح تونل ۷۳۰ متری ایلام - مهران، تزریق اعتبار به راهآهن اسلام آباد - ایلام و اندیشمک - دهلران و بهرهبرداری از پروژه ریلی همدان - سنندج در سفر مهرداد بذرپاش به غرب کشور
تونل امید در ایلام
گروه اقتصادی: اهتمام وزارت راه و شهرسازی در اتمام پروژههای نیمهتمام استان ایلام، موجب تزریق امید به دل مردم استان ایلام شود.
در همین راستا وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم افتتاح تونل شماره۲ محور ایلام - مهران درباره تکمیل این مسیر گفت: با توجه به اینکه حدود ۶۰ درصد زوار اربعین حسینی به صورت زمینی از پایانه مرزی مهران و مسیر استان ایلام به سرزمین عراق سفر میکنند، راه ایلام به مهران به عنوان یکی از شاهراههای اصلی به شمار میآید و در چند سال اخیر اقدامات جدی برای توسعه، بهسازی و تعریض و اصلاح این معبر اصلی که بار بزرگی از ترافیک را در این برهه از زمان به دوش میکشد، انجام شده است.
مهرداد بذرپاش بیان کرد: توسعه زیرساختهای مواصلاتی و راههای استان، توسعه اقتصادی را نیز به دنبال دارد و به عبارت دیگر توسعه اقتصادی هر منطقه و استان در گرو توسعه راههای اصلی آن منطقه و استان است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: پروژه تونل ۷۳۰ متری که افتتاح شد، از هفته آینده بازگشایی خواهد شد.
بذرپاش خاطرنشان کرد: پروژههای بهسازی و روکش آسفالت به طول ۹۳ کیلومتر نیز انجام و برخی مقاطع مسیر نیز تعریض شده است.
وی گفت: ۶ دستگاه پل با اعتباری حدود هزار و ۵۰ میلیارد تومان در این مسیر احداث شده و با وجود محدودیت منابع، پروژههای بزرگی در حوزه راهسازی در حال انجام است.
بذرپاش با بیان اینکه کشور تبدیل به یک کارگاه بزرگ راهسازی شده است، گفت: هر ماه یک پروژه بزرگ در این حوزه به بهرهبرداری میرسد و همکاری مدیران استان، پیمانکاران و مشاوران طرحها با وزارت راه و شهرسازی قابل قدردانی است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مجموعا در بخش راههای استان در حوزه ساخت، بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان پروژه اجراشده و در حال اجرا وجود دارد و در حوزه راهداری و نگهداشت که شامل بهسازی راهها از طریق نصب روشنایی راهها، روکش آسفالتها، رفع نقاط حادثهخیز، نصب علائم هشداردهنده و... میشود، بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون هزینه شده است.
بذرپاش ادامه داد: تنها از دهه فجر تاکنون، حدود ۸۴۰ میلیارد تومان پروژههای راهداری در این استان در دست اجراست.
* اعتبار مورد نیاز به راهآهن اسلامآباد - ایلام و اندیمشک - دهلران تزریق میشود
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آخرین وضعیت راهآهن ایلام گفت: بزودی منابع لازم از طریق ماده ۵۶ به پروژه ریلی اسلامآباد - ایلام به طول ۹۰ کیلومتر و پروژه ریلی اندیمشک - دهلران به طول ۱۱۰ کیلومتر تزریق میشود.
مهرداد بذرپاش با اشاره به اینکه پروژه ایلام-مهران اصلیترین مسیر تردد زائران اربعین است، افزود: مهمترین نیاز استان ایلام تکمیل و توسعه راههای مواصلاتی از جمله مسیر ایلام - مهران است که علاوه بر بحث اربعین، برای توسعه اقتصادی کل استان هم این پروژه اهمیت دارد.
بذرپاش به سیاست دولت برای توسعه راهآهن در استانها برای خروج از بنبست ریلی اشاره و اضافه کرد: امسال پروژه ریلی همدان - سنندج به بهرهبرداری خواهد رسید و استان کردستان به شبکه ریلی متصل میشود.
وی با اشاره به اینکه توسعه استانها نیازمند گسترش راههای زمینی، ریلی و هوایی است، عنوان کرد: متصل کردن همه استانها به شبکه ریلی جزو سیاستهای اصلی دولت است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: تکمیل کریدورهای ارتباطی در کشور جزو اصلیترین اهداف دولت است؛ تکمیل این کریدورها به اندازه نفت میتواند برای کشور ما ثروت تولید کند.
وی اضافه کرد: همه پروژهها و توسعه شبکه ریلی در راستای تکمیل شبکه کریدورهای کشور و استفاده از ظرفیتهای جغرافیای سیاسی است؛ یکی از این پروژهها احیای راه ابریشم است. بذرپاش گفت: تنها در طول دولت سیزدهم ۲۳ هزار میلیارد ریال در حوزه راهداری استان ایلام هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه تا پایان سال رقم قابل توجه برای توسعه راههای ارتباطی استان از طریق وزارت راه و شهرسازی اختصاص مییابد، اظهار کرد: پیمانکاران پروژههای راهسازی از جمله در مسیر ایلام - مهران مطالباتی دارند که بزودی اعتبار لازم از طریق خزانه به این پیمانکاران اختصاص خواهد یافت.
ارسال به دوستان
اخبار
صادرات ایران به عراق امسال به رکورد 12 میلیارد دلار میرسد
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به افزایش صادرات ایران به این کشور گفت: با توجه به شرایط پیشبینی میشود صادرات ایران به عراق امسال رکورد 12 میلیارد دلار را ثبت کند. سیدحمید حسینی درباره آخرین وضعیت تجارت ایران و عراق گفت: اگرچه ارزش صادرات در 4 ماه امسال در مقایسه با سال قبل 7.97 درصد کاهش یافته ولی صادرات ما به عراق افزایش داشته است. عضو هیاترئیسه اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به افزایش 529 میلیون دلاری صادرات ایران به عراق افزود: صادرات به عراق سال گذشته 2 میلیارد و 398 میلیون دلار بود که امسال به رقم 2 میلیارد و 927 میلیون دلار رسیده است. وی بیان داشت: با توجه به اینکه دولت عراق بودجه خود را تصویب و ابلاغ کرده و پروژههای زیادی در عراق آغاز شده است،همچنین با توجه به وضعیت موجود و افزایش صادرات ما به کشور عراق پیشبینی میشود امسال رکورد صادرات 12 میلیارد دلاری به عراق را داشته باشیم. این گزارش میافزاید: بر اساس جدیدترین آمار گمرک ایران، حجم تجارت غیرنفتی در 4 ماه اول سال جاری 35.5 میلیارد دلار شد. صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و تجارت چمدانی با 7.97 درصد کاهش به رقم ۱۵ میلیارد و ۹۰۶ میلیون دلار رسید. میزان وزنی کالاهای صادرشده در این مدت ۴۵ میلیون و ۷۵۸ هزار تن بوده که 28.56 درصد افزایش داشته است. در 4 ماهه ابتدای امسال، چین، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و هند ۵ کشور عمده مقصد کالاهای صادراتی ایران بودند که ۷۵ درصد از ارزش و ۷۶ درصد از وزن مجموع صادرات کشور به این ۵ کشور عمده صادر شده است. در این مدت ۴ میلیارد و ۶۴۴ میلیون دلار به چین، ۲ میلیارد و ۹۲۷ میلیون دلار به عراق، ۲ میلیارد دلار به ترکیه، یک میلیارد و ۷۷۸ میلیون دلار به امارات متحده عربی و ۶۲۴ میلیون دلار به هند صادر شده است. طی 4 ماه گذشته امارات متحده عربی با ۵ میلیارد و ۸۱۸ میلیون دلار، چین با ۵ میلیارد و ۵۵۸ میلیون دلار، ترکیه با ۲ میلیارد و ۹۰ میلیون دلار، هند با ۷۱۸ میلیون دلار و آلمان با ۷۰۴ میلیون دلار ۵ کشور عمده مبدا واردات کشورمان بودهاند. در چهار ماه نخست سال جاری ۴ میلیون و ۷۸۳ هزار تن کالا از مسیر ایران ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 1.74 درصد کاهش داشته است.
***
برگزاری پنجمین دوره مذاکرات تجارت آزاد ایران و پاکستان
سرپرست شبهقاره هند سازمان توسعه تجارت گفت: پنجمین دوره مذاکرات تجارت آزاد میان ایران و پاکستان شهریور امسال برگزار خواهد شد. هادی طالبیانمقدم گفت: پاکستان با داشتن حدود هزار کیلومتر مرز زمینی با کشورمان دارای اهمیت بسزایی برای ماست. طالبیانمقدم در ادامه افزود: رویکرد دولت سیزدهم توجه به تجارت با آسیا بویژه کشورهای همسایه است که در سیاستها و رفتار دولت میتوان مشاهده کرد. وی با اشاره به سفر وزیر خارجه به پاکستان گفت: در پایان مذاکرات وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان، سند برنامه راهبردی همکاریهای تجاری 5 ساله بین 2 کشور برای سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ امضا شد. بر اساس این سند، روابط تجاری ایران و پاکستان میتواند تا ۵ میلیارد دلار افزایش یابد. سرپرست شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت درباره تجارت ترجیحی 2 کشور بیان کرد: توافق تجارت ترجیحی ایران و پاکستان از سال ۱۳۸۵ برقرار شده ولی در فهرست کالاها مشکلات و ابهاماتی وجود داشت که سال گذشته این مشکلات شناسایی و رفع شد. طالبیانمقدم با اشاره به مذاکرات ایران و پاکستان درباره تجارت آزاد نیز گفت: پنجمین دوره مذاکرات تجارت آزاد میان 2 کشور شهریور امسال برگزار خواهد شد. قبل از این مذاکرات و نشستهایی بین دو طرف برای رسیدن به نتیجه مشخص در مورد ردیف کالاها و... انجام شده است. وی با اشاره به تمایل پاکستان برای تهاتر کالا با ایران گفت: در سالهای گذشته تهاتر کالا بین تجار و بازرگانان 2 کشور به صورت سنتی و در حجم بسیار پایین انجام میشد ولی در حال حاضر دولت در تلاش است با ایجاد زیرساختهای لازم از بخش خصوصی برای تهاتر کالا حمایت کند. تجارت ایران و پاکستان در سال ۱۴۰۱، به 2 میلیارد و ۳۳۰ میلیون دلار رسید. سهم صادرات کالاهای کشورمان به پاکستان بیش از 3 میلیون و ۵۳۸ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۴۸۸ میلیون و ۱۶۱ هزار دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۲۰ درصدی در وزن و ۱۸ درصدی در ارزش داشته است.
***
پاداش ۲۳ میلیارد تومانی مدیریت مصرف برای مشترکان برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران ضمن قدردانی از مشارکت مشترکان این شرکت در شهرستانهای استان تهران در طرحهای پیکسایی، به تشریح فعالیتها و دستاوردهای همکاران خود از ابتدای خردادماه امسال تا 19 مرداد پرداخت و گفت: در شهرستانهای استان تهران بیشترین مصرف انرژی در رتبه نخست با 36 درصد مربوط به بخش صنعتی و در جایگاه دوم با 28 درصد مربوط به بخش خانگی است و با توجه به اهمیت برق پایدار در تضمین رفاه اجتماعی آحاد مشترکان، برنامهریزی برای برقرسانی مستمر به مشترکان تعرفه خانگی در اولویت این شرکت قرار دارد. قاسم شهابی ارزش ریالی پاداشهای منظورشده برای مشترکان شهرستانهای استان تهران را بالغ بر 23 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: از ابتدای خرداد امسال تا 19 مردادماه، 2 میلیون و 391 هزارو 985 قبض برای مشترکان این شرکت صادر شده که از این تعداد 533 هزارو 882 قبض، مشمول دریافت پاداش صرفهجویی برق شدند. وی با اشاره به تفاوت معنادار میزان مصرف انرژی برق در دوره اوج مصرف در قیاس با سایر ایام سال تصریح کرد: در شرکت توزیع نیروی برق استان تهران علاوه بر رشد طبیعی سالانه مصرف که حدود 7 درصد است، استفاده از وسایل سرمایشی نیز عاملی مهم در افزایش میزان مصرف در تابستان به شمار میرود و امسال افزایش میانگین دمای هوا این مشکل را تشدید کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|