|
اخبار
پاسخ رهبر انقلاب به نامه جمعی از دانشآموزان درباره راهپیمایی اربعین
جمعی از دانشآموزان و فارغالتحصیلان یکی از مدارس تهران در روزهای گذشته و پیش از عزیمت به کربلا و زیارت اربعین حسینی، در نامهای از حضرت آیتالله العظمی خامنهای درخواست کردند توصیههایی برای پربارتر شدن حضور در راهپیمایی اربعین داشته باشند. ایشان نیز طی نامهای به دانشآموزان، نسبت به این راهپیمایی مقدس، نکاتی را فرموند.
متن پاسخ رهبر حکیم انقلاب اسلامی به نامه این دانشآموزان به شرح زیر است:
بسمهتعالی
زیارتتان قبول باشد عزیزان!
در این راهپیمایی مقدس، فرصت توجه و توسل را از دست ندهید و نیز فرصت تأمل و تفکر در مجاهدت سیدالشهدا علیهالسلام و هدف آن و برکاتی را که خداوند به این فداکاری بزرگ عطا کرده است. آن هدف، باید هدف هر انسان مؤمن باشد.
از خداوند توفیق و هدایت بخواهید و در راه آن هدف ثابتقدم بمانید.
سیدعلی خامنهای
***
فرصت ۱۰ روزه نمایندگان برای ارائه پیشنهادات درباره لایحه برنامه هفتم
رمضانعلی سنگدوینی، عضو هیاترئیسه کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور اظهار کرد: کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور از اوایل تیر کار بررسی لایحه برنامه را آغاز کرد و هفته گذشته بررسی لایحه به اتمام رسید.
وی افزود: پس از اتمام بررسی، گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم از روز پنجشنبه هفته گذشته روی سامانه مربوط بارگذاری شده و نمایندگان طبق مفاد آییننامه داخلی مجلس از این روز به مدت 10 روز فرصت دارند تا پیشنهادات خود را در سامانه بارگذاری کنند.
سنگ دوینی با بیان اینکه فرصت 10 روزه نمایندگان برای ارائه پیشنهادات روز شنبه 18 شهریور به اتمام میرسد، ادامه داد: طبق برنامهریزی انجامشده از یکشنبه 19 شهریور بررسی کلیات و جزئیات لایحه برنامه هفتم در جلسات علنی مجلس آغاز میشود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم در توضیح روند بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در جلسه علنی طبق مفاد 180 تا 182 آییننامه داخلی مجلس گفت: در جلسه علنی پس از ارائه گزارش کمیسیون تلفیق، ابتدا کلیات برنامه مورد بحث قرار میگیرد. در کلیات ۵ نفر مخالف و ۵ نفر موافق به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و حداکثر هر نفر 15 دقیقه، دیدگاههای خود را مطرح میکنند.
وی با بیان اینکه اگر مجلس شورای اسلامی کلیات را تصویب کرد، بلافاصله مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه برنامه میشود، گفت: در صورتی که نمایندگان مجلس به کلیات لایحه برنامه هفتم رای ندهند، هیاترئیسه مجلس تصمیمگیری میکند که لایحه به کمیسیون تلفیق برای اعمال اصلاحات مدنظر نمایندگان ارجاع شود یا اینکه به دولت ارجاع شود.
نماینده گرگان و آققلا بیان کرد: پس از تصویب کلیات و جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس، لایحه برنامه برای بررسی به شورای نگهبان ارسال و پس از تایید در شورای نگهبان به مجلس ارجاع خواهد شد تا رئیس مجلس آن را به دولت ابلاغ کند و در نهایت نیز رئیسجمهور لایحه را برای اجرا به دستگاهها ابلاغ میکند.
***
بهادریجهرمی:
جوانان ایرانی، بنبست نمیشناسند
سخنگوی دولت در بازدید از نمایشگاه صنعت دفاعی گفت: بازدید از این نمایشگاه و دیدن پیشرفتهای عزیزانمان در وزارت دفاع، باعث افتخار و غرور ملی است.
علی بهادریجهرمی افزود: جوانان، مردان و زنان ایرانی در حوزههایی که نیاز کشور است، بنبست نمیشناسند و همواره در حال نوآوری هستند.
وی بیان کرد: بهرغم همه تحریمها، خرابکاریها و مشکلاتی که دشمن برای جلوگیری از پیشرفت کشور انجام میدهد، جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف اعم از پهپادی، موشکی و... در مسیر پیشرفت قرار دارد و این امر نشاندهنده این است اگر جوان ایرانی اراده کند، قطعا به نتیجه میرسد.
***
امیر سیاری فرا رسیدن روز پدافند هوایی را تبریک گفت
امیر دریادار حبیبالله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با صدور پیامی فرارسیدن دهم شهریور روز پدافند هوایی را تبریک گفت.
متن پیام به شرح زیر است:
فرا رسیدن دهم شهریور روز پدافند هوایی را به کارکنان مومن و ولایتمدار نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران صمیمانه تبریک و تهنیت عرض میکنم. نیروی پدافند هوایی به عنوان حافظان و حارسان وارسته مرزهای هوایی میهن اسلامی با رشادت و ایثار و با صیانت شبانهروزی از مرزهای هوایی، بیرق «وَلَن یَجعَلَالله لِلکافِرینَ عَلَی المُومنینَ سَبیلًا» را بر عرش کبریایی و بر نیلگون آسمانها برافراشته کرده و سودای خام بدخواهان را در تعرض به مرزهای میهن، به گرفتار شدن در گرداب نیستی و استقبال از مرگ معنا کردند و در این طریق الهی به مصداق آیه شریفه «أشِدّاء عَلَی الکُفّار» استوار و محکم ایستادهاند و با دلاوری و سلحشوری برآمده از ایمان و تخصص، جلوههای درخشان خودباوری و خردمندی را به نمایش گذارده و با فتح قلههای علم و فناوری، موجب ارتقای تحسینبرانگیز این نیرو در زمینه علوم پدافندی، بویژه سامانههای راداری، موشکی و پهپادی شده و گوهر خودکفایی را که زمینهساز و پیش درآمد توان و بازدارندگی دفاعی، استقلال و اقتدار کشور است، رقم زدند؛ چتری به وسعت افتخار بر مرزهای پرشکوه میهن برافراشتهاند و به یقین اثبات کردند در قاموس جهاد، مشکلات و تنگناها جایگاهی ندارد.
ارسال به دوستان
جنگنده آموزشی و رزمی «یاک ۱۳۰» وارد کشور شد
هواپیمای جت آموزشی و رزمی روسی Yak-130 وارد ایران شده و به خدمت نیروی هوایی ارتش درآمده. این هواپیمای آموزشی قرار است برای آموزش خلبانان جدیدی که قرار است با جنگندههای نسل جدید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پرواز کنند، مورد استفاده قرار بگیرد.«یاک ۱۳۰» قابلیت شبیهسازی مشخصات آموزشی جنگندههای نسل ۴+ و نسل پنجم را دارد. علاوه بر آن قابلیت حمل ۳ تن انواع مهمات و توان اجرای ماموریتهای رزمی نیز از مزایای این هواپیماست.
ارسال به دوستان
کمالوندی دستاوردهای هستهای ایران و وضعیت رابطه ایران و آژانس را تشریح کرد
پیشران هستهای
اروپاییها برای خرید آب سنگین ما صف کشیدهاند
گروه سیاسی: صنعت هستهای ایران همواره از مصادیق مهم و قابل ملاحظهای است که پیرامون اهمیت آن بحثهای متعددی صورت میگیرد. ارتباط آن با تحریمهای ایالات متحده و فشار مستقیم به مردم ایران، تا علت سرمایهگذاری روی آن و نقش مهمی که میتواند در حوزه برق، کشاورزی و رادیودارو ایفا کند، از اهم مواردی است که مکرر مورد توجه قرار میگیرد، همچنین کشاکش دائم ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز بخش دیگری از این نگرانیها و در امتداد آن فشار ایالات متحده به ایران را شامل میشود. در همین راستا «بهروز کمالوندی»، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی، طی گفتوگویی ضمن تشریح دستاوردهای هستهای ایران در زمینههای مختلف، به توضیحاتی درباره وضعیت رابطه ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مکانهای ادعایی در گزارش آژانس و کشورهای غربی، پروتکلهای ورود بازرسان آژانس به ایران، همچنین موضوع سفر احتمالی رافائل گروسی به ایران پرداخت.
کمالوندی در بخشی از این گفتوگو با اشاره به اینکه در حوزه تکنولوژیهای پیشرفته، هستهای سرآمد است، توضیح داد: دلیل سرآمد بودن هستهای نیز این است که استانداردهای هستهای باید ۲۵ تا ۳۰ درصد جلوتر از استانداردهای دیگر باشد، ضمن اینکه موضوعهای ایمنی و امنیتی در هستهای یک ضریب دستکم 1.3 دارد، بنابراین اگر کشوری در زمینه هستهای پیشرفت کند، پیشرفت در دیگر زمینهها نیز برایش اتفاق میافتد. به این معنا که اگر کشوری در صنعت هستهای سانتریفیوژ یا رآکتور تولید کرده، دیگر میتواند سانتریفیوژهای مختلف یا رآکتورهای دیگر مانند برق عادی را تولید کند. آب سنگین ایران از نظر کیفیت در دنیا در رتبه نخست قرار دارد. مشتریان اروپایی هم برای خرید آب سنگین ایران صف کشیدهاند؛ یک لیتر آب سنگین را هزار دلار میفروشیم.
کمالوندی درباره موضوع برق هستهای و محقق ساختن سهم برق هستهای از سبد انرژی کشورمان تصریح کرد: به صورت متوسط ۱۰ درصد برق تولیدی در کشور باید برق هستهای باشد و هدفگذاری در زمینه تولید برق هستهای، رسیدن به میزان تولید ۲۰ هزار مگاوات است. وی با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که مطرح میکنند این است که حجم سرمایهگذاری در صنعت هستهای بالاست، تصریح کرد: حجم سرمایهگذاری در این صنعت بالاست اما این سرمایهگذاری است که تا ۱۰۰ سال به شما میوه میدهد. در حالی که یک نیروگاه معمولی ۲۰ سال کار میکند، یک نیروگاه هستهای پنج برابر یک نیروگاه معمولی کار میکند.
کمالوندی در بخشی دیگر بیان کرد: نباید اینگونه تصور شود که مثلا افرادی که به نمایندگی از کشورهایشان در شورای حکام حضور دارند، همه جزئیات غنیسازی را میدانند، گذشته از آنها، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم اطلاعات زیادی ندارند. من به مسؤولان آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها گفتهام مگر شما اورانیوم ۶۰ درصد را جای دیگری دیدهاید؟ پس هر چه میخواهید در این زمینه بدانید، باید از ما بپرسید. ما به آنها میگوییم شما را به کشورهای دارای سلاح هستهای راه نمیدهند که شما بتوانید اورانیوم ۸۰ درصد را ببینید، هیچ کشور دیگری بیشتر از 19.5 درصد تولید نمیکند، مگر کشورهای دارای سلاح اتمی. پس ما که در این سطح تولید میکنیم، از شما و بازرسان شما در این باره بیشتر اطلاعات داریم. کمالوندی با اشاره به دیدار اخیر با رهبر معظم انقلاب گفت: من با قطعیت میگویم که در کشور ما هیچکس به اندازه مقام معظم رهبری اهمیت این صنعت را نمیداند. ایشان تاکید کردند که صنعت هستهای مایه اقتدار و آبرو است و هرکسی که ایران قوی را میخواهد باید به این صنعت توجه داشته باشد. مقام معظم رهبری تاکید زیادی بر صنعت هستهای دارند، اما متاسفانه بخشهای دیگر در کشور در این زمینه با ما همکاری نمیکنند.
وی به موضوع تحریمها علیه صنعت هستهای کشورمان اشاره کرد و گفت: برخی نخبگان ما حتی تحریمهای کشور را به پای موضوع هستهای میگذارند. در پاسخ به این افراد باید به زمان اعمال نخستین تحریمهای هستهای علیه ایران اشاره کرد. نخستین قطعنامه هستهای علیه ایران با نام قطعنامه ۱۶۹۶ توسط شورای امنیت در جولای ۲۰۰۶ تصویب شد. در واقع کمتر از ۱۷ سال از زمان شروع بهانهجوییها علیه این صنعت میگذرد اما از ۴۴ سال پیش یعنی از زمان پیروزی انقلاب مورد تحریم قرار گرفتیم، آن زمان که بحث صنعت هستهای نشده بود، دلیل آن تحریمها چه بود؟
وی افزود: ماده ۱۲۳ قانون همکاریهای هستهای آمریکا یا «گلدن استاندارد» میگوید برای انجام همکاریهای هستهای با دیگر کشورها، ۲ تعهد باید از آنها گرفته شود؛ نخست عدم غنیسازی و دوم عدم بازفرآوری. آمریکاییها این ۲ مورد را میوه ممنوعه میدانند، زیرا میخواهند این ۲ مورد فقط در انحصار کشورهای قدرتمند باشد. معاون امور بینالمللی، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به نقش زنان در صنعت هستهای کشور گفت: رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، حضور زنان دانشمند در صنعت هستهای کشورمان را در سفر اخیر خود به ایران مشاهده کرد. گروسی از سهم زنان در این صنعت تعجب کرده بود؛ اکنون آنچه در ذهن گروسی جا افتاده این است که بخش مهمی از صنعت هستهای ایران را زنان اداره میکنند. این موضوعی است که باید هم در سطح داخلی و هم در سطح بینالمللی به آن پرداخته شود. معاون سازمان انرژی اتمی ایران همچنین به موضوع حقوق هستهای پرداخت و گفت: در توسعه حقوق هستهای مشکلات زیادی داریم. به لحاظ سختافزاری جلو رفتهایم اما از نظر حقوقی و قانونی کار زیادی انجام نشده است.
کمالوندی تاکید کرد: برخی کنوانسیونها در این زمینه، کنوانسیونهای بیضرر هستند. ما در سالهای اخیر روی برخی از این کنوانسیونها کار کردهایم و باید فعالیت خود را در این زمینه افزایش بدهیم. باید هم در مسائل فقهی، موضوع هستهای را باز کنیم و هم در حقوق به آن بپردازیم. متاسفانه حقوق هستهای در کشور ما مهجور است. کمالوندی در بخشی دیگر درباره رابطه ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیان کرد: رابطه ایران و آژانس یک رابطه توأم با مسائلی است که بعضا از ناحیه سیاسی به آن وارد میشوند.
وی با اشاره به اینکه در حالی که کشورهای قدرتمند تلاش میکنند آژانس را تحت فشار قرار بدهند، اظهار کرد: ما تلاش کردیم رابطهای متوازن با آژانس داشته باشیم که فراز و نشیبهای خاص خودش را داشته و دارد اما بهصورت کلی در حال حرکت رو به جلو هستیم. برای مثال، زمانی در گزارشهای آژانس موضوع 4 مکان مطرح بود که بعدا به ۳ مورد و اکنون به ۲ مورد کاهش یافته است و امیدواریم در آینده تعداد مکانهای ادعایی بازهم کاهش یابد و صفر شود.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه غیر از بحث مکانها، بحثهای معمولی با آژانس داریم که در همه جای دنیا وجود دارد، با این تفاوت که آنها به دلیل سیاسی شدن بحثهای مرتبط با ایران، موضوعهای مذکور را به بهانه اینکه بر اساس برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت باید به شورای حکام گزارش کنند، به این شورا میبرند و آنجا هم هر کسی از جایگاه سیاسی حرفی میزند، گفت: برخی مواقع ۲۵ نفر از ۳۵ نماینده کشورهای عضو شورای حکام اصلا نمیدانند موضوعات فنی مطروحه مثلا «اسآردی» (اختلاف بین فرستنده و دریافت کننده) چیست یا نمیدانند که ۸۴ درصد تحت چه شرایطی ممکن است تصادفی ایجاد شود. این کشورها تنها کاری که میکنند این است که از دستخط اروپاییها به عنوان سرمشق استفاده میکنند. به همین دلیل بارها به آژانس گفتهایم که به اندازه کافی تحت فشار هستیم، پس در گزارشهای خودتان مراقبت باشید چیزهایی که مینویسید وسیله فشار بر ما از طریق سوءاستفاده برخی کشورها نشود.
«کمالوندی» ضمن اشاره به اینکه رابطه ایران با آژانس تحت تاثیر مسائل سیاسی است اما با وجود این گفتوگو میان ما برقرار است و رفت و آمدها انجام میشود، گفت: سعی کردیم مفاهمهای ایجاد کنیم، دورنمای کلی هرچند کُند اما رو به جلو است. در فضای سیاسی که قصد اعمال فشار بر ما است، موفق شدیم تعداد مکانها را کاهش دهیم و موضوعهایی مانند ۸۴ درصد را از دستور کار خارج کنیم که اینها موفقیت بزرگی هستند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در گفتوگو با مقامهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم گفتم آژانس در مقابل برخی کشورها سخاوتمندانه رفتار میکند اما در موضوع ما رفتار دیگری دارد. وی با تاکید بر اینکه تاکنون اجازه ندادهایم حقی از کشور ضایع شود و قانون اقدام راهبردی بهطور کامل و دقیق در حال اجرا شدن است، عنوان کرد: رابطه ایران و آژانس یک رابطه دارای فراز و نشیب است که در نهایت به سمت حل موضوعها در حال حرکت هستیم. معاون امور بینالمللی، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی درباره رفتوآمدهای میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار کرد: سفرها و رفتوآمد میان ایران و آژانس یک امر طبیعی است، مهندس اسلامی مهرماه به کنفرانس عمومی آژانس که همزمان با مجمع عمومی سازمان ملل برگزار میشود، خواهد رفت و با رافائل گروسی نیز دیدار خواهد کرد.
کمالوندی با اشاره به موضوع ورود بازرسان آژانس به کشور گفت: ایران قراردادی با آژانس به نام «پیاندآی» (امتیازات و مصونیت) دارد که پیش از انقلاب اسلامی امضا شده است و ما همچنان آن را اجرا میکنیم. وی با بیان اینکه بر اساس این قرارداد، آژانس برای بازرس خود شرایط امکانات و وسایل را تعیین میکند و روند برای بازرسان مانند دیپلماتهاست و آنها نیز از امتیازها و مصونیتهایی برخوردار هستند، اظهار کرد: براساس «پیاندآی» برای بازرسان آژانس مصونیت قائل میشویم، اما بهطور معمول پیش از دادن چنین مصونیتی بررسیهای لازم انجام میشود و این حق هر کشوری است که درباره بازرسهای معرفیشده از سوی آژانس بررسیهای دقیق امنیتی داشته باشد. سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پایان گفت: در این رابطه از دستگاههای امنیتی خودمان کمک میگیریم، اگر این دستگاهها بازرسان مورد نظر را تایید کردند، ما موافقت خود را به آژانس اعلام میکنیم؛ این روند دارای بازه زمانی مشخصی است که در پروتکل و پادمان این مدت قدری متفاوت است.
ارسال به دوستان
سیزدهمین جلسه دادگاه تجدیدنظر حمید نوری در سوئد توسط وکیل و فرزند وی تشریح شد
خطدهی منافقین به دادستان سوئد
گروه سیاسی: سیزدهمین جلسه دادگاه تجدیدنظر حمید نوری در سوئد با بررسی موضوعاتی از جمله حضور امید فرهند، پلیس ایرانیتبار سوئد در جریان این پرونده، برگزار شد. در همین راستا مجید نوری فرزند حمید نوری، شهروند ایرانی بازداشت شده در سوئد، پیرامون جزئیات این جلسه دادگاه نکاتی را ارائه کرد و گفت: این جلسه دادگاه بسیار مهم بود، در این جلسه درباره امید فرهند صحبت شد و از سوی دادگاه مورد بازجویی قرار گرفت و مقرر شد وکلای ما نظریه خود را بنویسند. همچنین در این جلسه دادگاه نظریه خانم دکتر سعیدی، یکی از اساتید دانشگاه آمریکا مطرح شد. نوری بیان کرد: خانم سعیدی گفتند احتمالا کسانی که علیه پدر من شهادت دادهاند مجبور بودهاند. احتمالا نتوانستند بخوبی حرف بزنند و پیش از دادگاه مورد هماهنگی قرار گرفتهاند. این شائبهها حقانیت آنها را زیر سوال میبرد و شادی صدر و پیام اخوان نباید مورد استناد قرار میگرفتند. وی ادامه داد: در این دادگاه در رابطه با شهود ما صحبت شد. دادگاه اعلام کرده است در صورت حضور شهود ما آنها را دستگیر خواهد کرد اما با توجه به اینکه نام شهود ما در دادگاه به کرات عنوان شده، این افراد میتوانند مانند مابقی شهود به صورت ویدئوکنفرانس در دادگاه حاضر شوند.
پسر حمید نوری در ادامه خاطرنشان کرد: بهرغم امیدی که داریم روال دادگاه به روال قانونی و منصفانه بازگردد اما همچنان شاهد نقض روال عادلانه دادگاه هستیم. وی با اشاره به اینکه خانواده رکن اساسی برای ما محسوب میشود، افزود: در این سفر فرزندانمان نیز حضور دارند، با علم اینکه ممکن است برای آنها آسیب داشته باشد اما ناچار بودیم. خوشبختانه آنها توانستند پدربزرگ خود را برای ثانیههایی از دور ببینند و برای او دست تکان بدهند.
هیبتالله نژندیمنش، مشاور حقوقی خانواده حمید نوری نیز با اشاره به اینکه در این جلسه علاوه بر بررسی حضور «امید فرهند»، پلیس ایرانیتبار سوئد در پرونده حمید نوری، شهادت تعدادی از شکات نیز که در دادگاه بدوی حضور داشتند بازبینی شد، گفت: «امید فرهند» در دادگاه گفته بسیاری از دیدارهای خود را با حمید نوری با دادستان سوئد مطرح میکرده است. وی با بیان اینکه «فرهند» در دادگاه گفته است به دستور دادستان سوئد در این پرونده وارد شده است، اظهار کرد: فرد مذکور گفته این موضوع به خاطر این بوده که زبان فارسی میدانسته و به همین خاطر هم در ملاقاتهای حمید نوری حضور داشته است؛ همچنین تلفن نوری را تخلیه و بازیابی میکرده است.
مشاور حقوقی خانواده نوری همچنین افزود: میتوان گفت این «امید فرهند» بوده که به دادستان سوئد خط میداده است و در حقیقت شالوده تحقیقات مقدماتی این پرونده از سوی فردی بنا نهاده شده که جانبدارانه عمل کرده است؛ همچنین نوعی تعارض منافع وجود دارد و این فرد میتوانسته نوعی حس انتقامجویی هم داشته باشد.
نژندیمنش ادامه داد: «فرهند» مدعی است عمویش سال ۶۴ یا ۶۵ در زندان اوین اعدام شده است، بنابراین امری کاملا طبیعی است که حالا نوعی حس انتقامجویی در او ایجاد شود. این مشاور حقوقی با تاکید بر اینکه اقدام دادستان در گماشتن «امید فرهند» در این پرونده نقض صریح اصل بیطرفی و عدم جانبداری است، عنوان کرد: این ادعای دادستان سوئد که امکان پیدا کردن فردی دیگر نبوده قابل قبول نیست، چرا که اولا اصل این ادعا درست نیست؛ همچنین چرا دادستان سوئد صرفا از افراد و ادلهای استفاده میکند که یکطرفه هستند؟ بنابراین این اقدام دادستان سوئد از همان ابتدا مبتنی بر نوعی سوءنیت بوده است.
به گزارش «وطن امروز»، حمید نوری ۱۸ آبانماه سال ۹۸ به محض ورود به فرودگاه آرلاندا در استکهلم سوئد به صورتی خشن و غیرقانونی از سوی پلیس و تحت اصل صلاحیت قضایی جهانی این کشور بازداشت و ۸ ماه نخست بدون هیچگونه امکان تماس با خانواده یا دسترسی کنسولی، در شرایطی شبیه به ربوده شدن نگهداری شد.
او به اتهام مشارکت در اعدام زندانیان سیاسی عضو گروه تروریست منافقین و زندانیان سیاسی چپ در زندان گوهردشت در تابستان سال ۱۳۶۷، طی جلساتی در دادگاه سوئد محاکمه و در نهایت به حبس ابد محکوم شد. این نخستین بار است که یک ایرانی بنا بر اتهامات و ادعاهایی در خارج از کشور بازداشت و محاکمه میشود. خانواده و وکلای نوری به حکم صادر شده اعتراض کردند. وکلای حمید نوری و نیز بسیاری از وکلای بینالمللی در اظهارات متعدد روند و اصل دادگاه حمید نوری را متاثر از سیاسی کاری و خارج از قواعد و موازین حقوقی بینالمللی و حتی قوانین داخلی سوئد عنوان کردند. آنها اعلام کردند شاکیان و شاهدان علیه نوری از این دادگاه استفاده کردهاند تا حکومت ایران را محکوم کنند. وکلای نوری دادگاه سوئد را فاقد صلاحیت رسیدگی به این پرونده اعلام کردند. آنها مدعیاند دادگاه سوئد صلاحیت رسیدگی به وقایع ۳۴ سال پیش در ایران را ندارد. همچنین تأکید دارند بین گفتههای شاهدان و شاکیان نزد پلیس و در دادگاه تناقضهای اساسی وجود دارد. بهعلاوه تحقیقات دادستانی را ناقص دانستند.
حمید نوری اما یک کارمند ساده قوه قضائیه بوده که از سال ۷۰ خود را بازنشسته کرده و ۳۰ سال است شغل آزاد دارد.
باید به این نکته هم اشاره کرد که طی این مدت، طرف سوئدی حمید نوری را در زندان انفرادی نگه داشته و طی این بازه طولانی با آزار روحی و جسمی، وی را شکنجه داده است. به هرحال حقوق بشر همچنان همان عبارت پرزرق و برقی است که از سوی جامعه غربی ساخته شد تا آمریکاییها و اروپاییها آن را در بوق و کرنا کنند و به رخ سایر کشورهایی که در نظرشان جهان سومی و به دور از احساسات انسانی هستند، بکشند. آنها برای رسیدن به هر هدفی حاضرند از حقوق بشر به عنوان سلاحی علیه دیگران استفاده کنند و از ادعاها و تهمتهای دروغین نیز ابایی ندارند.
ارسال به دوستان
ماهواره سنجش از دور «طلوع 3» پس از طراحی و ساخت توسط صنایع الکترونیک ایران و انجام موفق آخرین آزمایشها، تحویل سازمان فضایی ایران شد
طلوع فضایی ایران
گروه سیاسی: ماهواره سنجش از دور «طلوع 3» که به سفارش سازمان فضایی ایران و توسط صنایع الکترونیک ایران (صاایران) ساخته شده بود، پس از گذراندن آخرین آزمایشها تحویل سازمان فضایی ایران شد. نمونه پروازی این ماهواره بهمن سال گذشته در مراسم روز فناوری فضایی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد و پس از انجام موفق آزمونهای مختلف و اتمام فرآیند تحویلگیری در برنامه پرتاب قرار گرفته و طبق برنامهریزی مشخصی پرتاب خواهد شد. ماهواره «طلوع 3» که در مدار لئو قرار خواهد گرفت، میتواند تصاویر مورد نیاز را برای کاربردهای متنوع در حوزههای کشاورزی، منابع آبی، مدیریت مخاطرات طبیعی و... به سازمان فضایی ایران ارسال کند. مدیرعامل صنایع الکترونیک ایران نیز 31 مرداد سال جاری طی گفتوگویی پیرامون ماهواره «طلوع ۳» نکاتی را بیان کرد و گفت: ماهواره «طلوع ۳» تا پایان سال به مدار لئو در فضا پرتاب خواهد شد. دوربین تصویربرداری نصبشده روی این ماهواره میتواند در فاصله ۱۰ متر رنگی و ۵ متر سیاه و سفید تصویربرداری کند.
دریادار امیر رستگاری بیان کرد: ماهواره «طلوع ۳» میتواند در هر شبانهروز حدود ۱۱ دور به دور کره زمین گردش کند و از قسمتهای مختلف تصاویر مورد نیاز را به سازمان فضایی کشور و بخشهای مختلف که به این تصاویر نیاز دارند، ارسال کند. به گزارش «وطن امروز»، از سال ۲۰۰۵ میلادی ایران با ارسال ماهواره «سینا ۱» به باشگاه کشورهای فضایی پیوست. این ماهواره که به کمک روسیه به آسمان فرستاده شده بود، دانشمندان ایرانی را بر آن داشت در مسیر سازمان فضایی ایران تغییراتی ایجاد کرده و برای استفاده از فضا و گسترش فناوریهای فضایی در کشور برنامهریزی جدیدی کنند. به همین منظور استفاده توأمان از دانش بومی و همکاریهای بینالمللی در دستور کار قرار گرفت.
بعد از این بود که با ایجاد زیرساختهای علمی، ایران توانست علاوه بر طراحی و ساخت ماهواره، به سمت پرتاب آن نیز پیش برود. پرتاب ماهواره هم تنها با توسعه پایگاههای فضایی محقق میشد. پایگاههای فضایی توسعهیافتهای که توسط دانشمندان ایرانی ساخته شده بود، به این مساله جامه عمل پوشانده و در نهایت به بهرهبرداری هم رسید. علاوه بر توسعه پایگاههای فضایی، توسعه ماهوارهبرها نیز در دستیابی کشور به چرخه طراحی تا تولید ماهوارههای بومی موثر بوده است. ماهوارهبر سفیر در سال ۱۳۸۷ و ماهوارهبر «سیمرغ -۲» سال ۱۳۹۶ طراحی و ساخته شد و پس از آن ماهوارهبرهای «سریر» و «سروش» برای حمل ماهوارهها عرضه شدند. با استفاده از این زیرساختها کشور موفق به پرتاب چندین ماهواره شد که برخی از آنها موفق و برخی نیز ناموفق بوده است.
جمهوری اسلامی ایران پس از شوروی، ایالات متحده آمریکا، فرانسه، ژاپن، چین، بریتانیا و هند، هشتمین کشور دنیاست که مستقلا موفق به پرتاب ماهواره میشود. پس از ماهواره سینا، ایران موفق شد ماهوارههای امید، رصد، نوید، فجر، پیام، ظفر و چند ماهواره دیگر را به مدار فرستاده و از آنها بهرهبرداری به عمل آورد.
سال گذشته نیز ایران طی مسیر توسعه صنعت فضایی، ۲ ماهواره نور و خیام را به فضا پرتاب کرد. ماهواره «نور۱» به عنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران صبح چهارشنبه ۳ اردیبهشت سال جاری از ماهوارهبر سه مرحلهای قاصد از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب شد و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت. سپاه پاسداران با این اقدام برای اولینبار توانست در تاریخ کشور، مداری در این سطح را فتح کند.
همچنین ماهواره ایرانی خیام نیز ساعت ۱۰ و ۲۲ دقیقه صبح سهشنبه ۱۸ مرداد 1401 طی یک همکاری مشترک با کشور روسیه، به وسیله ماهوارهبر سایوز از پایگاه بایکونور قزاقستان با موفقیت به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین پرتاب شد.
به هر روی، جمهوری اسلامی ایران هماکنون توانایی طراحی و ساخت ماهوارههای سنجشی با دقت تصویربرداری 5 تا 10 متر را دارد و حوزه فضایی کشور با عزم و اراده بسیار جدی در مسیر ارتقای صنعت فضایی، بدون توفق به پیش میرود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|