|
قلعهنویی: برخی انتقادات از تیم ملی فوتبال از روی دشمنی است
گلایه امیر
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران میگوید برخی انتقادها از رقبای تیم ملی در پنجره بازیهای ملی از روی دشمنی است. امیر قلعهنویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران دیروز در حاشیه تمرین تیم ملی در آکادمی ملی فوتبال درباره پیروزی یک بر صفر ایران برابر بلغارستان گفت: بلغارستان قدرت نزول کرده فوتبال اروپا بود و گذشته خوبی داشتند و الان مترصد یک برنامه خوب هستند تا به گذشته خود برگردند. بازی خوبی با این تیم داشتیم و دستاوردهای خوبی برای ما داشت. من به نتیجه کاری ندارم و بازی هجومی ما و نحوه دفاع تیم مهم بود. یکی از نکات مهم این بازی این بود که فکر نمیکنم به بلغارستان موقعیت آنچنانی داده باشیم. باید نگرش خود را به موقعیتهایی که به دست میآوریم عوض کنیم و فکر کنیم نخستین موقعیت آخرین موقعیت ما است.
* تنها ایراد تیم ملی مقابل بلغارستان
وی ادامه داد: باید نهایت استفاده را از موقعیتهای خود ببریم و این تنها ایراد ما بود. بازیکنان ما تلاش زیادی کردند و باید به بعضی از آنها که ۲۴ ساعت دیرتر از ما رسیدند، خسته نباشید گفت. نخستین بازیهای ما در فیفادی با روسیه و کنیا بود که خیلیها انتقاد کردند. خدمت همه عزیزان اعلام میکنیم بازی آسان در دنیا نیست. ایتالیا مساوی کرد، انگلیس مقابل اوکراین متوقف شد و آلمان باخت. آن دوستانی که این حرفها را میزدند، چرا سکوت کردند؟ البته این حرفها از روی دشمنی بود. شما قطر را ببینید که با این همه امکانات بدون مشکلات هم با روسیه و هم با کنیا بازی کردند. بدانید آقایان نباید با این حرفها به تیم ملی کشورتان ضربه بزنید و بهانه بیاورید که کنیا فلان جای رنکنیگ فیفا است. ما در آن زمان توانستیم چنین دیداری فراهم کنیم.
* قبول کنیم ژاپن جلوتر از ما است
سرمربی تیم ملی ایران در پاسخ به این سوال که آیا عملکرد ژاپن مقابل آلمان نگرانش نمیکند؟ بیان کرد: به هر حال فوتبال است. ما بازیکنان خوبی داریم. تیم ملی ما رو به پیشرفت است و خوب بازی میکند. بردن بلغارستان در زمین خودش کار سختی بود. باید قبول کنیم ژاپن خیلی بیشتر از ما رو به جلو است.
* رونالدو با ۳۸ سال سن برای کشورش بازی میکند
قلعهنویی در پاسخ به این سوال که تا چه زمانی باید شاهد بازی کردن احسان حاجصفی و میلاد محمدی در تیم ملی باشیم، اظهار کرد: میدانستم که شما چنین چیزی را میپرسید. تغییرات باید شیب ملایم داشته باشد. ما ۲ هافبک مصدوم داشتیم و 5-4 بازیکن را در اختیار تیم ملی امید گذاشتیم. 3-2 بازیکن خوب و تاثیرگذار دیگر به تیم ملی امید اضافه شدند که میتوانستند به تیم ملی بزرگسال کمک کنند. تا موقعی که بازیکنان باتجربه تیم ملی بتوانند به تیم ملی مملکت کمک کنند، از آنها استفاده خواهیم کرد. رونالدو با ۳۸ سال برای تیم ملیاش بازی میکند. البته باید به فکر جایگزین باشیم و به فکر آن هستیم. ما سال ۲۰۰۷ هم این کار را با تیم ملی کردیم که ماحصل آن این بود که بسیاری در تیم ملی بزرگسالان جایگزین شدند.
* اجرای پلن B با سامان قدوس
وی اضافه کرد: بسیاری از دوستان که در گذشته با ما عناد داشتند و میگفتند قلعهنویی از بازی مستقیم استفاده میکند، بگذارید من جواب آنها را بدهم. من به هر تیمی میرفتم، به جای یک هافبک بازیساز از ۲ هافبک بازیساز استفاده میکردم و خدا را شکر نتیجه هم میگرفتم. مثلا شما با مجتبی جباری و جانواریو چگونه میتوانستی بازی مستقیم کنی؟ با محرم نویدکیا و جانواریو چگونه میتوانستی بازی مستقیم کنی؟ با کرار و سروش رفیعی چگونه میتوانستی؟ من از موقعی که این مسؤولیت را قبول کردم، به دنبال یک پلن B بودم که با سامان قدوس اجراییاش کنم. فکر میکنم سامان قدوس اکنون از 40-30 درصد تواناییاش استفاده میکند و از شرایط مسابقه و تمرینات عمومی دور بوده و از نظر روحی و روانی عقب بود. او در بازی با بلغارستان 40-30 درصد کاری را که ما میخواستیم انجام داد، اگرنه تواناییهای او بیشتر است.
* مصدومیت بیرانوند از بدشانسی ما است
قلعهنویی درباره مصدومیت بیرانوند هم گفت: متاسفانه بدشانسی ما است که بیرانوند در 2 مرحلهای که بودیم، مصدوم شد. حین بازی که به من گفتند، سریعا گفتم او را عوض کنند تا نشان دهیم سلامتی بازیکن برای ما مهم است. درمان او شروع شده و نیم ساعت پیش هم با او حرف زدم و مراحل درمانی را پشت سر میگذارد.
ارسال به دوستان
رئیس کل بانک مرکزی: استفاده از ارز محلی در اربعین حسینی برای سفر به سایر کشورهای منطقه اجرایی خواهد شد
دلارزدایی موفق
گروه اقتصادی: اربعین امسال، بانک مرکزی توانست با وجود افزایش تقاضای ارز، نرخ ارز را مدیریت کند، از سوی دیگر تخصیص ارز زیارتی به صورت دینار به جای دلار و عرضه ارز اربعین توسط ۶ بانک کشور در قالب ۱۷۹۰ شعبه شهری و روستایی، موجب شد زوار اربعین در تأمین ارز دینار با چالش مواجه نباشند.
دولت سیزدهم نشان داده در بخشهای مختلف مدیریت اجرایی کشور الگوی مناسب و جدیدی را ایجاد کرده است. یکی از مواردی که میتوان در تحول مدیریتی در کشور به آن اشاره کرد، مدیریت مناسب و متفاوت در برگزاری راهپیمایی عظیم اربعین حسینی است. به اذعان بسیاری از زائرانی که به زیارت امام حسین (ع) در سالهای گذشته و امسال رفتهاند، تغییر شیوه مدیریت در اربعین امسال کاملا محسوس بود.
تسهیلاتی که دولت سیزدهم به طور مستقیم و غیرمستقیم برای راهپیمایی اربعین حسینی امسال تدارک دید، توانست رضایت زائران را جلب کند. یکی از موضوعاتی که هر سال مشکلات فراوانی را برای زائران حسینی ایجاد میکرد، مساله تامین ارز بود.
در زمینه تامین ارز، هر سال دولت و زائران با مشکلات زیادی مواجه بودند که در نهایت به تعداد کمی از افراد ارز تخصیص داده میشد، شیوه اخذ ارز نیز هر سال انتقادهای فراوانی را از سوی زائران به دنبال داشت.
* تفاوت پرداخت ارز اربعین در دولت سیزدهم در قیاس با دولت گذشته
فروش ارز اربعین امسال با سال گذشته تفاوتهایی داشت، به طوری که سال گذشته هر زائر با ارائه کارت ملی و ثبتنام در سامانه سماح، چیزی حدود ۱۰۰ دلار یا معادل آن ۱۵۰ هزار دینار عراقی به نرخ مبادلهای ارز دریافت میکرد؛ رقمی که امسال با افزایش ۵۰ هزار دیناری همراه شده بود.
هنوز نبود مدیریت ارزی برای سفرهای اربعین در دولت گذشته و تصاویر تأسفبار نحوه ارائه ارز به زوار امام حسین (ع) در کشور عراق، در دولت گذشته از اذهان مردم پاک نشده است، اما شیوه تخصیص ارز اربعین در سال گذشته و امسال تغییرات شگرفی داشته که بررسی آماری نیز موید این موضوع است.
* شیوه پرداخت ارز اربعین به زائران در دولت دوازدهم
بسیاری از کارشناسان پرداخت دلار و یورو به زائران اربعین را یک سیاست اشتباه در زمان تحریمها میدانستند اما بانک مرکزی در آن دوره بیاعتنا به انتقادات، کار خود را میکرد و منابع ارزی کشور را به قیمت ناچیز در اختیار سوداگران قرار میداد.
نکته مهمی که بسیاری از زائران و کارشناسان اقتصاد از آن تقدیر کردهاند ماجرای تخصیص ارز زیارتی به صورت دینار بود. سهمیه ارز اربعین در سال 1402 نسبت به سال 1401 حدود 33 درصد افزایش یافت، زائران برای دریافت سهمیه ارز اربعین باید در سامانه سماح ثبتنام میکردند اما با بالا رفتن تقاضا در سال جاری حتی میتوانستند بدون کد زائر، ارز اربعین بگیرند.
جایگزینی دینار به جای دلار برای سفر به عراق از جمله تجربههای موفق دولت و بانک مرکزی بود که بسیاری از آن راضی بودند؛ موضوعی که هم به چالش بانک مرکزی برای تامین ارز این سفر پایان داد و هم زوار کربلا نیز از آن راضی بودند.
جالب اینکه همواره این نگرانی وجود داشت که با آغاز سفر هموطنان به کشور عراق در ایام محرم و اربعین، با توجه به تقاضا برای خرید ارز، نرخ دلار با افزایش مواجه شود اما امسال با این ابتکار عمل دولت، نرخ ارز تغییر محسوسی نداشت و این نگرانی رفع شد.
* رشد 4 برابری پرداخت ارز اربعین به زوار
آنگونه که بانک مرکزی اعلام کرده است در بازه زمانی 26 مرداد تا 14 شهریور، یک میلیون و ۸۰ هزار زائر ارز اربعین دریافت کردند که نسبت به سال گذشته، چهار برابر بیشتر بوده است؛ رقمی حدود 216 میلیارد دینار عراق که بدون فشار به بازار آزاد و تغییر قابل توجه نرخ دلار و سایر ارزها، نیاز ارزی زائران اربعین را تامین کرد و توانست دلار را از سبد زائران کربلا حذف و دینار را جایگزین آن کند.
* پرداخت ارز اربعین تجربه عملی دلارزدایی
در همین زمینه رئیسکل بانک مرکزی میگوید: خدمات ارز اربعین در سال جاری با چند تفاوت اساسی با سالهای قبل توسط شبکه بانکی کشور انجام شد. امسال برای نخستین بار مراحل دریافت ارز اربعین سادهتر شد و تلاش کردیم سهم بیشتری از ارائه خدمات توسط سامانههای غیرحضوری انجام شود.
فرزین تصریح کرد: در طول ایام اربعین حسینی نیز همگان شاهد بودند این اقدام هوشمندانه موجب کاهش نرخ دینار در بازار غیررسمی شد. الگوی بهکار گرفتهشده را که خوشبختانه مورد رضایت زوار اربعین حسینی و مقامات مختلف کشور نیز قرار گرفت، میتوان برای سایر کشورهای منطقه نیز به کار برد.
وی افزود: در حال حاضر معاملات کالایی کشورمان با سایر کشورها عموما با ارزهای یورو، درهم، یوآن، روبل، روپیه و دینار انجام میشود، اما درباره معاملات سیاحتی و غیرتجاری، همچنان ارزهای غالب یورو و دلار است که تجربه عملی حذف دلار از مبادلات غیرتجاری و سیاحتی در ایام اربعین امسال برای نخستین بار در کشور اتفاق افتاد. بر این اساس تعمیم تجربه رضایتبخش استفاده از ارز محلی در اربعین حسینی امسال به سایر کشورهای منطقه، موضوعی است که در حال بررسی کارشناسی و برنامهریزی عملیاتی است و انشاءالله بهزودی شاهد اجرای آن خواهید بود.
* 2 اقدام موفق بانک مرکزی در اربعین امسال
در همین راستا محمد بیات، کارشناس اقتصاد درباره تجربه موفق پرداخت ارز اربعین به زائران گفت: دولت در یک ماه گذشته چند تجربه موفق در زمینه تامین ارز داشت که بررسی هر یک میتواند چراغ راه سیاستگذاریهای بعدی دولت و بانک مرکزی باشد. این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نخستین تجربه موفق به برنامهریزی درست دولت در زمینه حذف ارزهای غیرملی بازمیگردد حذف دلار و یورو توانست به مدیریت بازار ارز کمک قابل توجهی کند. وی افزود: با این اقدام دولت دلالانی که منتظر ایجاد نوسان در بازار ارز بودند، ناکام شدند. این موضوع را میتوان در نوسان کم و بعضا کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی طی یک ماه گذشته نیز مشاهده کرد.
بیات تاکید کرد: کاهش نرخ دینار عراق دومین تجربه موفق بانک مرکزی در یک ماه گذشته بود. بررسی نرخ دینار نشان میدهد از ابتدای محرم امسال و با افزایش سفرها به عراق، نرخ دینار در بازار آزاد تا 39 هزار تومان برای هر 1000 دینار عراق نیز افزایش یافت اما با برنامه بانک مرکزی و عرضه گسترده ارز در شعب مختلف بانکها در سراسر کشور، این نرخ تعدیل شد و تا 34 هزار تومان نیز کاهش یافت.
کارشناس اقتصاد تصریح کرد: این دو تجربه موفق نشان میدهد بانک مرکزی در صورتی که دستش برای مدیریت بازار ارز باز باشد میتواند روندهای ناقصی را که دلالان و سوداگران در حال سوءاستفاده از آن و افزایش نرخ ارز هستند شناسایی و به طور کامل برطرف کند.
ارسال به دوستان
گزارش مهم وزیر اطلاعات درباره اقدامات سربازان گمنام امام زمان(عج) در تأمین امنیت
خنثیسازی ترورهای خوشهای
اخیرا حدود 400 بمب کشف شد؛ تروریستها میخواستند 40 بمب را در ایام محرم در هیأتها منفجر کنند
گروه سیاسی: وزیر اطلاعات با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح اقدامات سربازان گمنام امام زمان(عج) در راستای مقابله با جریان ترور و آشوب پرداخت.
سیداسماعیل خطیب در برنامه «بدون توقف» شبکه ۳ سیما اظهار داشت: وزارت اطلاعات ثمره انقلاب اسلامی ما است و در آستانه چهلمین سالگرد تأسیس خودش قرار دارد. وزارت اطلاعات سال 63 بر اساس مصوبه مجلس و با ادغام نهادهای اطلاعاتی مختلف شکل گرفت و تلاش میکند یک سرویس اطلاعاتی در تراز نام جمهوری اسلامی و مجموعهای باشد که بتواند نسبت به آنچه امنیت نظام و کشور و ملت را تأمین میکند، عمل کند. همچنین لازم است یادی کنم از مرحوم ریشهری که پایهگذار این مجموعه بودند و آنچه داریم از اندوختهها و روحیه انگیزشی افرادی است که در این مجموعه تلاش کرده و حتی به شهادت رسیدند. وی در ادامه تصریح کرد: نیروهای وزارت اطلاعات معمولا از میان افراد انقلابی، خطرپذیر، شجاع، متعهد، فداکار و جهادی که شبانهروز خودشان را برای تأمین امنیت نظام میگذارند گزینش میشوند. با توجه به گستردگی حساسیتهایی که تمام دستگاههای اطلاعاتی نسبت به پیشرفت و اقتدار این کشور دارند، طبیعتا یکی از وظایف مهم در تأمین امنیت برعهده وزارت اطلاعات است. این دستگاه به عنوان رئیس شورای هماهنگی اطلاعات کشور با کمک و یاری و همافزایی با جامعه اطلاعاتی و امنیتی تمام تلاش خود را برای مقابله با هر توطئهای که در جهت سلب آرامش جامعه و مردم است، به کار گرفته و شرایطی فراهم میکند که این آرامش برقرار شود.
وزیر اطلاعات همچنین یادآور شد: این وزارتخانه عملا وظایف پنجگانهای را در مبارزه با رژیم صهیونیستی و نظام سلطه، تروریسم، براندازان، جاسوسی و نفوذ، مفاسد اقتصادی و مبارزه با ناکارآمدی برعهده گرفته و همچنین وظیفه خودش میداند با اشراف اطلاعاتی و صیانت از مردم و داراییهای کشور عزیزمان و همافزایی با تشکیلات اطلاعاتی و اطلاعات مردم و فعال شدن در دیپلماسی پنهان و غیررسمی، بتواند در جهت ارتقای امنیت کشور و اقتدار کشور در سطح منطقه و دنیا عمل کند.
خطیب در پاسخ به این سوال که درباره اتفاقات سال گذشته کشور چه پیشبینی از شرایط داشتید و آیا هشدارهای لازم را داده بودید؟ گفت: معمولا برآوردهای امنیتی و اطلاعاتی در دوره آیتالله رئیسی هر ساله تقدیم مسؤولان میشود و در این ۲ سال هم این اتفاق افتاده و معمولا هم به تایید جامعه اطلاعاتی میرسد و این گزارش صرفا نگاه وزارت اطلاعات نیست، بلکه برآوردی است از مسائل اطلاعاتی و امنیتی توسط همه دستگاههای اطلاعاتی کشور. در بیانیه تبیینی هم که با سپاه منتشر کردیم، به بخشهای قبل، بعد و حین آشوب پرداخته شده ولی به طور طبیعی بعضی نکات وجود دارد که باعث تقویت آشوب یا عدم آن آشوب میشود و سال گذشته چنین اتفاقی افتاد. وی همچنین تصریح کرد: این پیشبینی را کرده بودیم که ۳ ضلع سرویسهای طلاعاتی، اندیشکدهها و تشکلهای شبهدولتی در خارج و تشکلهایی که معاندان نظام محسوب میشوند، به دلیل تجزیهطلبی یا تروریست بودن و به دلیل وابستگی به رژیم سابق نسبت به نظام و ملت ما موضع براندازانه دارند. آنها تصمیماتی را در پایان سال 1400 طراحی کردند که مستندات آن موجود است و امیدواریم به کمک دیگر جامعه اطلاعاتی و صداوسیما بتوانیم آن را به سریال یا فیلمی تبدیل کرده و تقدیم مردم کنیم. آنها با حدود بیش از 50 سرویس اطلاعاتی جلسات مختلفی را در کشورهای مختلف و در تاریخهای مختلف برگزار کردند و بیش از 200 رسانه را برای این کار آموزش دادند. آنها با کمک تشکلهای شبهدولتی برای آموزش تحرکات براندازانه خودشان و با کمک گرفتن از ابزار فضای مجازی و رسانه توانستند این فتنه و توطئه و آشوب را برپا کنند. خطیب در بخش دیگری از برنامه گفت: در تاریخ استقلال کشور و انقلاب همواره کسانی که پیشرفت و اقتدار و رشد متکی به خود و پویایی ملت را نمیتوانستند ببینند، تلاش کردند با فتنههای مختلفی نسبت به براندازی اقدام کنند و از همان اول انقلاب نگاه براندازانه داشتند و از آنجا که نتوانستند به هدف خود برسند، فشار را از طرق دیگر در کودتاها، جنگ، تحریم، تهاجم فرهنگی و حوادثی که در سالهای 88 و 98 ایجاد شد، بر مردم وارد و سعی کردند اگر اختلاف و اعتراضی وجود داشته آن را به آشوبی تبدیل کنند که نتیجه براندازانه داشته باشد.
این مقام امنیتی با اشاره به اینکه دشمنان در اندیشکدههای خودشان 14 دلیل را عامل عدم موفقیتشان دانستند، اظهار کرد: لذا بر اساس آن یک جنگ ترکیبی تجمیع کردند و شاهد بودیم اقدامات تروریستی را در کنار اقدامات آشوبطلبانه دنبال کردند. وی با بیان اینکه هیچکس نیست - چه موافق و چه مخالف شرایط حکمرانی- که نابودی کشورش را بخواهد، اظهار کرد: بنابراین آنچه منشأ آشوب و خسارت میشود، یا اینکه داراییها را هدف قرار میدهد و در رشد اقتصادی خلل وارد میکند، بهرهای است که دشمن از این بسترهای اختلافات و نارضایتیها میبرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا میشد جلوی اعتراضات را گرفت؟ گفت: هر اتفاقی که برای ملتمان بیفتد، از هر قومیتی یا هر جنسی، ملت ما بوده و برای ما عزیز هستند. عظمتی که رهبر فرزانه در عفو گسترده ایجاد کردند ببینید. ایشان میفرمایند اگر تلاشی برای ایجاد آرامش و امنیت کشورمان میکنیم در جهت این است که بتوانیم زمینه ارتقای پیشرفت را فراهم و دستهای ایادی را قطع کنیم. اگر اطلاعیههای وزارت اطلاعات را دیده باشید، اساسا چند نفر از این دشمنان دور هم جمع میشوند که یکی را بکشند تا بتوانند کشتهسازی کنند. گزارشهای فراوانی به دست ما میرسد که سعی دارند از یک آشوب ساختگی بهره دیگری ببرند. در این مدت ما حدود 400 بمب جمع کردیم که بنا بود بیش از 40 عدد از آنها در ایام دهه محرم در هیاتها منفجر شود. وزیر اطلاعات در پاسخ به این سوال که چرا دشمن در آخرین تلاش خود حجاب را هدف قرار داد، گفت: ملت ما ممکن است از ابعاد مختلف، چه اقتصادی و اجتماعی و چه فرهنگی انتظاراتی داشته باشد که بخشی از آن برآورده نشده باشد و طبیعتا نارضایتی آنها شناخته شده است، دشمن هم موجسوار خوبی است و از آن موارد بهرهبرداری میکند. ما وظیفه داریم اینها را به نحوی پیگیری و برنامهریزی کنیم که انتظارات مردم هم محقق شود. وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا اقدامات و تمهیدات وزارت اطلاعات رسانهای نمیشود، یادآور شد: ضعف رسانهای را قبول دارم، چنانکه رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیات دولت به ضعف توان رسانهای مجموعه اشاره کردند اما این را هم در نظر بگیرید که وقتی با 200 رسانه طرف هستید که متکی هستند به سرمایههای بیحد و نصاب دنیا و در مقابلش شما یک صداوسیما و چند رسانه ارزشی و انقلابی و فعالان جهادی در فضا مجازی دارید، اینها از نظر ظاهری و کمی قابل قیاس نیست. خطیب همچنین اظهار کرد: بودجه این بیش از 50 سرویس اطلاعاتی در سال میلادی جاری از بودجه کشور ما بیشتر است، البته این سرویسهای اطلاعاتی ۲ دسته هستند؛ یکی نیابتی که معمولا بار فعالیت سرویسهای بزرگتر را تأمین میکنند و عمده سرویسهایی که علیه کشور ما فعالیت دارند، سرویسهای اطلاعاتی انگلیس، رژیم صهیونیستی و آمریکا هستند که فعالیتها را تقسیمدهی و جهتدهی میکنند. وزیر اطلاعات در پایان درباره اینکه این سرویسها در کشور ما به دنبال چه هستند، گفت: براندازی! آمدند نزدیک مرز ما کارخانه اسلحهسازی راه انداختند؛ دیدیم همه تولیدات به ایران قاچاق میشود. یک منطقه اقلیم کردستان عراق که نیمچه استقلالی دارد، مرکزی شده برای سرویسهای دنیا؛ یک مرتبه میبینیم تمام تجزیهطلبان مرده در آنجا زنده میشوند! یا کشوری مثل آلمان همه پرچمهای مخالف ایران را در یک میدان جمع میکند. یا رئیسجمهور یک کشور میگوید در ایران انقلاب شده است.
ارسال به دوستان
انفجار مشکوک یک خودرو در منطقه «کریات الیعزر»؛ منابع صهیونیستی از هلاکت یک نفر در این حادثه خبر دادند
وحشت در حیفا
گروه بینالملل: روز گذشته تصاویری از انفجار مشکوک یک خودرو در منطقه «کریات الیعزر» منتشر شد. پس از این اتفاق منابع صهیونیستی از ترور احتمالی یک فرد در شهر حیفا در سرزمینهای اشغالی خبر دادند. با این وجود آماری از تلفات این انفجار اعلام نشده است. این حادثه در حالی رخ داد که همزمان با شدت گرفتن عملیاتهای ضد اسرائیلی در کرانه باختری طی چند ماه گذشته تصاویر زیادی از انفجارهای مهیب در تاسیسات و مراکز نظامی رژیم صهیونیستی منتشر شده است. این اتفاق تا جایی پیش رفت که بنیامین نتانیاهو سطح تهدید خود نسبت به رهبران مقاومت را بالا برد و صالح العاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس را تهدید به ترور و حذف فیزیکی کرد. در همین حال، دیوید بارنیا، رئیس سازمان جاسوسی موساد روز یکشنبه در دانشگاه رایشمن در هرتزلیا ادعا کرد سازمان جاسوسی و متحدانش طی سال گذشته 27 حمله ایران علیه یهودیان و اسرائیلیها در خارج از کشور را خنثی کردند. رئیس موساد مدعی شد ایران به تلاشهای خود برای حمله به اسرائیلیها و یهودیان خارج از کشور ادامه داده است و سازمان جاسوسی و متحدانش 27 حمله از این قبیل را در سال گذشته خنثی کردند. رئیس موساد در ادامه با تهدید ایران گفت: «پیام ما رسا، واضح و قاطع است. اشتباه نکنید، آنهایی که تصمیم گرفتید این تیمها را اعزام کنید، مطمئن باشید سراغتان میآییم تا همه ببینند که عدالت برای شما اجرا خواهد شد. این در گذشته ثابت شده است و در آینده آن را به سطح بالاتری ارتقا خواهیم داد». بارنیا ادامه داد اسرائیل به دنبال عوامل دخیل در توطئهها و همچنین فرماندهانی که آنها را فرستادهاند خواهد رفت. وی گفت: «بهای آن در اعماق ایران، در قلب تهران پرداخت خواهد شد».
* موج جدید تنشها در اسرائیل
همزمان با تشدید تنشها و اعتراضات داخلی در سرزمینهای اشغالی، موج حملات مسلحانه به صهیونیستها هم ادامه دارد. در این بین حمله راکتی ۲ روز قبل مبارزان فلسطین به سمت شهرکهای صهیونیستنشین، باعث نگرانی شدید مقامات رژیم شده است. در حالی که پس از تصویب نخستین بخش اصلاحات قضایی تحت عنوان «منع آزمون معقولیت» در اواخر ماه ژوئیه 2023 تا حدی از التهابات در جامعه صهیونیستی کاسته شده بود، با نزدیک شدن زمان برگزاری جلسه استماع دیوان عالی برای بررسی دادخواستهایی که ابطال قانون مذکور را خواهانند، دیگر بار دوقطبی شکل گرفته میان صهیونیستها نمایان شده است.
جناح راست حاکم به رهبری بنیامین نتانیاهو در روزهای اخیر بشدت در برابر دیوان عالی موضع گرفته است و این دیوان را تهدید به عدم تبعیت از حکم احتمالی برای لغو قانون اصلاحات میکند، همچنین هواداران اصلاحات که از اقشار طرفدار کابینه نتانیاهو هستند نیز جمعه گذشته در بیتالمقدس در خیابانهای منتهی به دادگاه عالی اقدام به تجمع کرده، علیه این دیوان شعار دادند. دیوان عالی روز 12 سپتامبر جلسه استماع برای بررسی قانون معقولیت را برگزار میکند و روز 28 سپتامبر نیز دیگر جلسه استماع این دیوان برای بررسی قانون موسوم به «برکناری نخست وزیر» برگزار خواهد شد.
در این شرایط، تظاهرات مرکزی مخالفان در خیابان کاپلان در تلآویو سازماندهی و در حیفا، بیتالمقدس، رحووت، کفار سابا، هرزلیا و دیگر شهرکهای اشغالی برگزار شد و سپس به سمت خانه «امیر اوهانا» رئیس کنست (پارلمان) ادامه یافت؛ کسی که چهارشنبه گذشته گفت: دیوان عالی صلاحیت لغو قوانین اساسی را ندارد. وی اظهار کرد: رژیم صهیونیستی با یک دوراهی جدید و خطرناک مواجه است و کنست تضعیف ارادهاش و زیر پا گذاشتن این نهاد را نخواهد پذیرفت.
تظاهراتکنندگان در تلآویو مسیرهای خیابان آیالون به سمت جنوب را بستند که در این بین تعدادی از معترضان با خودرو زیر گرفته شدند. سازماندهندگان این تظاهرات گفتند: تهدیدهای مافیای کابینه اسرائیل و رئیس کنست، نابودی کامل اصل حاکمیت قانون و تفکیک قوا در اسرائیل و حاکی از حضور یک کابینه خطرناک و نامشروع در اسرائیل است. از سویی پلیس رژیم صهیونیستی همزمان با تظاهرات مرکزی، بسیاری از خیابانهای اصلی تلآویو، علاوه بر خیابانهای دیگری را که شاهد تظاهرات علیه تضعیف قوه قضائیه بود، بست. همزمان با برگزاری سیوششمین هفته راهپیمایی مخالفان کودتای قضایی نتانیاهو، آزادراه آیالون در شهر تلآویو بار دیگر صحنه درگیری مخالفان با موافقان کابینه بیبی و زیرگیری معترضان با خودرو توسط هواداران نتانیاهو بود.
از سوی دیگر فعالان راستگرا اساسا با برگزاری این جلسات استماع مخالفند و استدلال میکنند چون ۲ قانون «منع آزمون معقولیت» و «برکناری نخستوزیر» در قالب اصلاحیه «قوانین پایهای» تصویب شده است، کنست تنها مرجع ذیصلاح برای تصمیمگیری درباره آنهاست، لذا دیوان عالی حتی نباید بخواهد وجاهت این مصوبات را از نظر بگذراند.
در این میان جمعه گذشته هواداران اصلاحات قضایی در خیابانهای منتهی به دیوان عالی در بیتالمقدس اقدام به راهپیمایی اعتراضی کردند. با وجود اینکه کابینه نتانیاهو از ظرفیتهای دولتی برای افزایش شمار شرکتکنندگان در این راهپیمایی که از آن به عنوان «تظاهرات آزادی» نام برده شد، استفاده کرد اما تنها حدود 10 هزار نفر در آن شرکت کردند. این رقم نه تنها نسبت به تعداد مخالفان اصلاحات در اعتراضات متوالی که سیوششمین هفته پیاپی خود را آغاز کرده، کمتر است، بلکه حتی نتوانست موفقیت تظاهرات پیشین هواداران اصلاحات قضایی را که مارس 2023 برگزار شد و 200 هزار نفر را به خیابانها کشاند، تکرار کند.
بتزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل که از سیاستمداران راست افراطی به حساب میآید، در این راهپیمایی شرکت و سخنرانی کرد. وی در تهدیدی مستقیم اعلام کرد: ما به دیوان عالی اجازه لغو قوانین پایهای را نخواهیم داد، این بدعت به معنای آن است که دیوان میتواند آرای ما را به سطل زباله بریزد.
در واکنش به این اظهارات، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون و نخستوزیر سابق درباره وجاهت قانونی قانون اصلاحات قضایی تردید کرد و در ایکس نوشت: قانون منع آزمون معقولیت، اساسا یک قانون پایهای نیست، زیرا کمیته قانون اساسی و نیز صحن کنست، الزامات تصویب یک قانون پایهای را درباره آن رعایت نکردند و با عجله، سهلانگاری و مبتنی بر برخوردهای عصبی و منافع شخصی آن را به تصویب رساندند، بنابراین رویه تصویب آن کاملا ناقص بوده است.
همه این تنشها در حالی است که حمله راکتی ۲ روز قبل از کرانه باختری به سمت سرزمینهای اشغالی هم باعث نگرانی شدید صهیونیستها شده است. گردان موسوم به العیاش وابسته به گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت فلسطین (حماس) از شلیک راکت از شهر جنین در کرانه باختری به شهرک صهیونیستنشین شاکید خبر داد. گردان العیاش ویدئویی از لحظه شلیک موشک «قسام1» به سمت شهرک صهیونیستنشین شاکید در غرب جنین منتشر کرده است.
گردان العیاش پنجم مرداد در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اردوگاه جنین و هتک حرمت مسجدالاقصی اقدام به شلیک موشک به شهرکهای صهیونیستنشین کرد. این پنجمین حمله موشکی این گردان به شهرکهای صهیونیستنشین است. در همین راستا ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد طی ۳ ماه اخیر، 6 موشک از منطقه جنین به سمت شهرک شاکید در شمال کرانه باختری شلیک شده است. در یک دهه اخیر گروههای فلسطینی با تجهیز به سلاحهای پیشرفته از جمله فناوری موشکی، معادلات درگیری با دشمن را تغییر دادهاند. نبردهای «شمشیر قدس»، «وحدت میادین»، «انتقام آزادگان» و عملیاتهایی که اخیرا رزمندگان فلسطینی در جنین انجام دادهاند، مؤید همین امر بوده و صهیونیستها را عملا درمانده کرده است. در این میان «عوزی دایان»، «گادی شامانی» و «عوزی روبین» از ژنرالهای ارتش رژیم صهیونیستی نسبت به «تولید خانگی» راکتهای شلیک شده توسط فلسطینیها در کرانه باختری به سمت شهرکهای صهیونیستنشین بویژه در شمال کرانه باختری هشدار دادند. این ۳ ژنرال همچنین هشدار دادند در آغاز سال ۲۰۰۰، حرکت مشابهی در غزه انجام شد که در طول سالها پس از افزایش ظرفیت تولید، به یک تهدید واقعی برای رژیم صهیونیستی تبدیل شد. آنها همچنین نسبت به آغاز روندی مشابه غزه در منطقه کرانه باختری ابراز نگرانی کردند.
روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم نیز در این باره گزارش داد فلسطینیها تنها در ۳ ماه گذشته ۶ بیانیه درباره شلیک راکت از منطقه جنین به سمت شهرکهای صهیونیستنشین بویژه شهرکهای «شاکید» و «رام اون» صادر کردند که به گردانهای «العیاش» نسبت داده شد. این رسانه اعلام کرد در 5 حمله گردانهای العیاش، بقایای موشکها و راکتهای شلیکشده پیدا شد و بر اساس دادههای جمعآوریشده گفته میشود همه این موشکها و راکتها توسط خود فلسطینیها ساخته شده و به رغم ابتدایی بودن آنها اما صهیونیستها آن را یک نقطه آغاز برای تبدیل کرانه باختری به نوار غزه میدانند. عوزی دایان در این باره از ارتش رژیم صهیونیستی خواست جلوی ورود سلاح به کرانه باختری را بگیرد، چرا که در غیر این صورت کرانه باختری ظرفیت مجهز شدن به موشکهای پیشرفتهتر را خواهد داشت.
در این میان جنبش موسوم به «جدایی» که «نیتصان عامیت» افسر سابق ارتش رژیم صهیونیستی اقدام به راهاندازی آن کرده است، این ایده را مطرح میکند که اختلافات میان ۲ قشر سکولار و مذهبی درون رژیم صهیونیستی شکلی حلنشدنی به خود گرفته و عملا در حال به اوج رسیدن است و تداوم وضع موجود، بروز یک جنگ داخلی در داخل سرزمینهای اشغالی را ناگزیر خواهد کرد.
افسر سابق ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه معاریو بر شکافهای اجتماعی ناشی از جدال بر سر تصویب اصلاحات قضایی تأکید کرد و افزود: «تقسیم اسرائیل به ۲ سرزمین جدا از هم کاملا ضروری است. ما در حال افتادن در ورطه نابودی هستیم. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، از بین خواهیم رفت».
طرح عامیت برای تقسیم رژیم صهیونیستی به ۲ رژیم جدا از هم، شامل 5 مرحله است که در نتیجه هر منطقه، قانون اساسی و قوانین خاص خود را دارد. وی همچنین تصریح میکند البته ارتباط این ۲ منطقه مانند ایالتها در آمریکا خواهد بود و ۲ منطقه با هم پیمان اتحاد دفاعی خواهند بست. عامیت همچنین درباره فلسطینیهای ساکن سرزمینهای اشغالی یا همان «عربهای 1948» که 21 درصد جمعیت رژیم صهیونیستی را تشکیل میدهند نیز میگوید آنها از نوعی خودمختاری برخوردار خواهند بود و «میتوانند کشوری تشکیل دهند که در آن به عنوان شهروندانی با حقوق کاملا برابر زندگی کنند». در طول 7 ماه گذشته، شکاف سکولار - مذهبی در فلسطین اشغالی به حدی افزایش یافته است که دستکم ۲ نظرسنجی از سوی نهادهای رسمی رژیم صهیونیستی نیز در همین رابطه برگزار شده است. نخستین نظرسنجی اوایل ماه آوریل (نیمه فروردین 1402) از سوی شبکه 11 تلویزیون اسرائیل برگزار شد که طبق آن 16 درصد مشارکتکنندگان با تقسیم اسرائیل به ۲ سرزمین سکولار و مذهبی موافقت کرده بودند و 63 درصد نیز مخالف این ایده بودند. در این میان، هواداران احزاب اپوزیسیون بیش از هواداران کابینه نتانیاهو از این ایده هواداری میکنند.
از سوی دیگر روزنامه معاریو اعلام کرد 230 جوان صهیونیست که مشمول حضور در ارتش شدهاند، با امضای بیانیهای اعلام کردند در ساختار ارتش حضور نخواهند یافت. این جوانان صهیونیست در بیانیه خود اعلام کردند: ما به دیکتاتوری نه میگوییم و اعلام میکنیم تا زمانی که دموکراسی حاکم نشود، به سربازی نخواهیم رفت. این افراد همچنین تاکید کردند مناطق فلسطینی مناطقی اشغالی است که تحت حاکمیت دیکتاتوری اداره شده و تا زمانی که ارتش اسرائیل مردم دیگری را تحت اشغال خود داشته باشد، حاضر نیستند در آن خدمت کنند.
همه این موارد نشان از چندپارگی در اسرائیل دارد.
ارسال به دوستان
اصول پدافند شناختی
مهدی محمدی: در ادبیات جنگ شناختی بیثباتسازی و تاثیرگذاری بر دیگران، 2 مفهوم کلیدی است. بیثباتسازی از طریق تولید و توزیع مهندسیشده اطلاعات - اغلب نادرست - در بستر شبکههای اجتماعی رخ میدهد و تاثیرگذاری نیز حاصل تحریک بخشهایی از جامعه به گونهای است که تبدیل به یک اسلحه شده و به سمت خود و دیگر نهادهای اجتماعی شلیک کنند.
ایران جامعهای است که در معرض جنگ شناختی مستمر از جانب دشمنانش قرار دارد. مقصود از جنگ شناختی در اینجا این است که اطلاعات مهندسیشدهای به گروههای خاص به نحوی ارائه میشود تا آنها وادار به رفتارهایی شوند که کاملا خارج از شرایط طبیعی است. این اطلاعات اغلب کاملا دستکاری شده است به این معنا که بخش اعظم آنها نادرست است و ضمنا به گونهای کنار هم قرار داده میشود که روایتهایی ساختگی از پدیدههای اجتماعی را به عنوان واقعیت به مخاطبان خود عرضه کند. آشوبهای سال گذشته نمونهای تمام و کمال از این مدل جنگ شناختی در ایران بود که اگرچه نهایتا شکست خورد اما در مقطعی خاص موفق به تولید یک بیثباتی قابل توجه و نگرانکننده شد.
من در این ایام مشغول به پایان بردن کتابی درباره آشوبهای سال گذشته هستم که هفته دیگر منتشر خواهد شد و برای این کار مجموعه بسیار وسیعی از اطلاعات را ارزیابی کردهام. اگر این بررسی بسیار مفصل فقط یک درس برای آموختن داشته باشد، آن یک درس این است: برای کشوری که در معرض جنگ مستمر و همهجانبه شناختی است، «اعتماد مردم» مهمترین دارایی است. وقتی نشود به مردم یک جامعه دروغ گفت آن وقت ماشین جنگ شناختی از کار میافتد. بهینهترین اقدام در مقابل جنگ شناختی دشمن این است که به گونهای رفتار کنید و سخن بگویید که مردم دروغها را باور نکنند.
در آستانه سالگرد آشوبهای سال ۱۴۰۱ مجددا ماشین جنگ شناختی دشمن فعال شده است. کاری که اکنون به طور روزمره مشغول انجام آن هستند این است که هر پدیده اجتماعی را که امکان جلب توجه عمومی داشته باشد، دستگاه برای تولید روایتهای دروغ و پمپاژ آن به شبکههای اجتماعی قرار بدهند. همه امید دشمن این است که بالاخره یکی از این جرقهها به آتشی که آنها در پی آنند مبدل شود.
در همین 2 هفته گذشته نمونههای متعددی از این دست وجود داشته است. مساله فوت جواد روحی در زندان نوشهر آخرین و مهمترین تلاش برای بازتولید آشوبهای سال گذشته بود که نشان داد زیرساخت جنگ شناختی دشمن کاملا فعال و مترصد کوچکترین فرصت است. آنچه این پروژه را ناکام گذاشت قبل از هر چیز این بود که روایت دروغ دشمن درباره علت فوت به سرعت افشا شد و چون روایت بدیل آن، هم به اندازه کافی مبتنی بر اطلاعات واقعی بود و هم به موقع عرضه شد، پروژه در همان آغاز مرده متولد شد.
این مسلما تنها مورد نخواهد بود. غربیها به صراحت میگویند به هیچ قیمت قصد ندارند فرصت انتهای شهریور برای ایجاد آشوب را از دست بدهند، بنابراین حتما به آب و آتش خواهند زد و هر رطب و یابسی را به هم خواهند بافت.
در واقع اقدامات سادهای وجود دارد که اگر به دقت انجام شود طرحریزی و اجرای عملیاتهای شناختی بسیار دشوار خواهد شد. در گام اول مسؤولان باید خود را متولی تولید روایتهای صحیح بدانند. در این شرایط هیچ چیز خطرناکتر از وعدههایی نیست که مردم مابهازای آن را در زندگی واقعی خود مشاهده نمیکنند. به جای وعده، باید روی نتیجه اقدامات ولو کوچک تمرکز کرد که نهایی شده و قابل لمس باشد. نتیجهگرا بودن در تبلیغات یکی از روشهای ساده ولی بسیار موثر در خنثیسازی عملیاتهای شناختی از طریق افزایش اعتماد جامعه و کاهش ضریب تحریکپذیری است.
گام بعدی تولید انبوه محتوای باکیفیت است. اساسا اگر ما در مقابل جنگ شناختی دشمن یک نقطه ضعف بنیادین داشته باشیم، این است که محتوا در حوزههای مورد نیاز به اندازه کافی تولید نمیشود. جهاد تبیین همانقدر که «کیفیتمحور» است، «کمیتپایه» هم هست. در روانشناسی شناختی این جزو اصول اولیه است که بالاتر بردن کمیت یک پدیده شناختی تکرار ایجاد میکند و تکرار منجر به شکل دادن واقعیت در ذهن میشود. به زبان سادهتر، از تکرار سخن حق نباید خسته شد. این عبارت قدیمی که «تکرار ملالآور است» شاید از جنبه هیجانی (Emotional) تا حدی درست باشد ولی از جنبه شناختی (Cognitive) کاملا نادرست است. نگاهی به سبک کار رسانههای معارض هم نشان میدهد از تکرار اخبار و روایتهای دروغ خسته نمیشوند و به یک معنا همه کاری که میکنند همین خلاقیت خستگیناپذیر در دروغگویی است.
نهایتا کسانی که در ظاهر انقلابی بذر دروغ و ناامیدی میکارند، رزمندگان جنگ شناختی دشمن هستند و این رزمندگان را باید تعیینتکلیف کرد. این مطلب قابل مجامله یا تعارف نیست. برخی اقداماتی که در قالب عناوینی مانند عدالتخواهی انجام میشود چیزی جز انتشار اطلاعات نادرست، سطحی و بررسی نشده که خشم و یأس را در جامعه انباشته میکند نیست. گرفتن ژستهای فداکارانه که گویی حقیقتی ناب به کف آورده و فداکارانه در حال ارائه آن به جامعه هستند، در واقع فقط پوششی است برای نقشی که این افراد آن هم در این زمانه حساس در زمین دشمن بازی میکنند. کشور فقط یک قوه قضائیه دارد. اگر بنا باشد هر کسی از پیش خود اتهام بزند، حکم صادر کند و با ریختن آبروی افراد در شبکههای اجتماعی آنها را مجازات کند و بعد هم آزادانه بچرخد و هل من مبارز بطلبد، نتیجه همین خواهد شد که روایتهای دروغ برساخته دشمن به سادگی از جانب بخشهایی از جامعه پذیرفته میشود و عملا از جایی به بعد روشن کردن اینکه چه چیزی حقیقت و چه چیزی دروغ است به یک بحران برای انقلابیون تبدیل خواهد شد.
اجرای همین دستورالعملهای ساده یک پدافند شناختی نیرومند در مقابل تهاجم دشمن ایجاد میکند که با اتکا به آن نهتنها انتهای شهریور بلکه هر مقطع حساس دیگری را هم میتوان از سر گذراند.
ارسال به دوستان
گزارش مهم وزیر اطلاعات درباره اقدامات سربازان گمنام امام زمان(عج) در تأمین امنیت
خنثیسازی ترورهای خوشهای
گروه سیاسی: وزیر اطلاعات با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح اقدامات سربازان گمنام امام زمان(عج) در راستای مقابله با جریان ترور و آشوب پرداخت.
سیداسماعیل خطیب در برنامه «بدون توقف» شبکه ۳ سیما اظهار داشت: وزارت اطلاعات ثمره انقلاب اسلامی ما است و در آستانه چهلمین سالگرد تأسیس خودش قرار دارد. وزارت اطلاعات سال 63 بر اساس مصوبه مجلس و با ادغام نهادهای اطلاعاتی مختلف شکل گرفت و تلاش میکند یک سرویس اطلاعاتی در تراز نام جمهوری اسلامی و مجموعهای باشد که بتواند نسبت به آنچه امنیت نظام و کشور و ملت را تأمین میکند، عمل کند. همچنین لازم است یادی کنم از مرحوم ریشهری که پایهگذار این مجموعه بودند و آنچه داریم از اندوختهها و روحیه انگیزشی افرادی است که در این مجموعه تلاش کرده و حتی به شهادت رسیدند. وی در ادامه تصریح کرد: نیروهای وزارت اطلاعات معمولا از میان افراد انقلابی، خطرپذیر، شجاع، متعهد، فداکار و جهادی که شبانهروز خودشان را برای تأمین امنیت نظام میگذارند گزینش میشوند. با توجه به گستردگی حساسیتهایی که تمام دستگاههای اطلاعاتی نسبت به پیشرفت و اقتدار این کشور دارند، طبیعتا یکی از وظایف مهم در تأمین امنیت برعهده وزارت اطلاعات است. این دستگاه به عنوان رئیس شورای هماهنگی اطلاعات کشور با کمک و یاری و همافزایی با جامعه اطلاعاتی و امنیتی تمام تلاش خود را برای مقابله با هر توطئهای که در جهت سلب آرامش جامعه و مردم است، به کار گرفته و شرایطی فراهم میکند که این آرامش برقرار شود.
وزیر اطلاعات همچنین یادآور شد: این وزارتخانه عملا وظایف پنجگانهای را در مبارزه با رژیم صهیونیستی و نظام سلطه، تروریسم، براندازان، جاسوسی و نفوذ، مفاسد اقتصادی و مبارزه با ناکارآمدی برعهده گرفته و همچنین وظیفه خودش میداند با اشراف اطلاعاتی و صیانت از مردم و داراییهای کشور عزیزمان و همافزایی با تشکیلات اطلاعاتی و اطلاعات مردم و فعال شدن در دیپلماسی پنهان و غیررسمی، بتواند در جهت ارتقای امنیت کشور و اقتدار کشور در سطح منطقه و دنیا عمل کند.
خطیب در پاسخ به این سوال که درباره اتفاقات سال گذشته کشور چه پیشبینی از شرایط داشتید و آیا هشدارهای لازم را داده بودید؟ گفت: معمولا برآوردهای امنیتی و اطلاعاتی در دوره آیتالله رئیسی هر ساله تقدیم مسؤولان میشود و در این ۲ سال هم این اتفاق افتاده و معمولا هم به تایید جامعه اطلاعاتی میرسد و این گزارش صرفا نگاه وزارت اطلاعات نیست، بلکه برآوردی است از مسائل اطلاعاتی و امنیتی توسط همه دستگاههای اطلاعاتی کشور. در بیانیه تبیینی هم که با سپاه منتشر کردیم، به بخشهای قبل، بعد و حین آشوب پرداخته شده ولی به طور طبیعی بعضی نکات وجود دارد که باعث تقویت آشوب یا عدم آن آشوب میشود و سال گذشته چنین اتفاقی افتاد. وی همچنین تصریح کرد: این پیشبینی را کرده بودیم که ۳ ضلع سرویسهای طلاعاتی، اندیشکدهها و تشکلهای شبهدولتی در خارج و تشکلهایی که معاندان نظام محسوب میشوند، به دلیل تجزیهطلبی یا تروریست بودن و به دلیل وابستگی به رژیم سابق نسبت به نظام و ملت ما موضع براندازانه دارند. آنها تصمیماتی را در پایان سال 1400 طراحی کردند که مستندات آن موجود است و امیدواریم به کمک دیگر جامعه اطلاعاتی و صداوسیما بتوانیم آن را به سریال یا فیلمی تبدیل کرده و تقدیم مردم کنیم. آنها با حدود بیش از 50 سرویس اطلاعاتی جلسات مختلفی را در کشورهای مختلف و در تاریخهای مختلف برگزار کردند و بیش از 200 رسانه را برای این کار آموزش دادند. آنها با کمک تشکلهای شبهدولتی برای آموزش تحرکات براندازانه خودشان و با کمک گرفتن از ابزار فضای مجازی و رسانه توانستند این فتنه و توطئه و آشوب را برپا کنند. خطیب در بخش دیگری از برنامه گفت: در تاریخ استقلال کشور و انقلاب همواره کسانی که پیشرفت و اقتدار و رشد متکی به خود و پویایی ملت را نمیتوانستند ببینند، تلاش کردند با فتنههای مختلفی نسبت به براندازی اقدام کنند و از همان اول انقلاب نگاه براندازانه داشتند و از آنجا که نتوانستند به هدف خود برسند، فشار را از طرق دیگر در کودتاها، جنگ، تحریم، تهاجم فرهنگی و حوادثی که در سالهای 88 و 98 ایجاد شد، بر مردم وارد و سعی کردند اگر اختلاف و اعتراضی وجود داشته آن را به آشوبی تبدیل کنند که نتیجه براندازانه داشته باشد.
این مقام امنیتی با اشاره به اینکه دشمنان در اندیشکدههای خودشان 14 دلیل را عامل عدم موفقیتشان دانستند، اظهار کرد: لذا بر اساس آن یک جنگ ترکیبی تجمیع کردند و شاهد بودیم اقدامات تروریستی را در کنار اقدامات آشوبطلبانه دنبال کردند. وی با بیان اینکه هیچکس نیست - چه موافق و چه مخالف شرایط حکمرانی- که نابودی کشورش را بخواهد، اظهار کرد: بنابراین آنچه منشأ آشوب و خسارت میشود، یا اینکه داراییها را هدف قرار میدهد و در رشد اقتصادی خلل وارد میکند، بهرهای است که دشمن از این بسترهای اختلافات و نارضایتیها میبرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا میشد جلوی اعتراضات را گرفت؟ گفت: هر اتفاقی که برای ملتمان بیفتد، از هر قومیتی یا هر جنسی، ملت ما بوده و برای ما عزیز هستند. عظمتی که رهبر فرزانه در عفو گسترده ایجاد کردند ببینید. ایشان میفرمایند اگر تلاشی برای ایجاد آرامش و امنیت کشورمان میکنیم در جهت این است که بتوانیم زمینه ارتقای پیشرفت را فراهم و دستهای ایادی را قطع کنیم. اگر اطلاعیههای وزارت اطلاعات را دیده باشید، اساسا چند نفر از این دشمنان دور هم جمع میشوند که یکی را بکشند تا بتوانند کشتهسازی کنند. گزارشهای فراوانی به دست ما میرسد که سعی دارند از یک آشوب ساختگی بهره دیگری ببرند. در این مدت ما حدود 400 بمب جمع کردیم که بنا بود بیش از 40 عدد از آنها در ایام دهه محرم در هیاتها منفجر شود. وزیر اطلاعات در پاسخ به این سوال که چرا دشمن در آخرین تلاش خود حجاب را هدف قرار داد، گفت: ملت ما ممکن است از ابعاد مختلف، چه اقتصادی و اجتماعی و چه فرهنگی انتظاراتی داشته باشد که بخشی از آن برآورده نشده باشد و طبیعتا نارضایتی آنها شناخته شده است، دشمن هم موجسوار خوبی است و از آن موارد بهرهبرداری میکند. ما وظیفه داریم اینها را به نحوی پیگیری و برنامهریزی کنیم که انتظارات مردم هم محقق شود. وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا اقدامات و تمهیدات وزارت اطلاعات رسانهای نمیشود، یادآور شد: ضعف رسانهای را قبول دارم، چنانکه رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیات دولت به ضعف توان رسانهای مجموعه اشاره کردند اما این را هم در نظر بگیرید که وقتی با 200 رسانه طرف هستید که متکی هستند به سرمایههای بیحد و نصاب دنیا و در مقابلش شما یک صداوسیما و چند رسانه ارزشی و انقلابی و فعالان جهادی در فضا مجازی دارید، اینها از نظر ظاهری و کمی قابل قیاس نیست. خطیب همچنین اظهار کرد: بودجه این بیش از 50 سرویس اطلاعاتی در سال میلادی جاری از بودجه کشور ما بیشتر است، البته این سرویسهای اطلاعاتی ۲ دسته هستند؛ یکی نیابتی که معمولا بار فعالیت سرویسهای بزرگتر را تأمین میکنند و عمده سرویسهایی که علیه کشور ما فعالیت دارند، سرویسهای اطلاعاتی انگلیس، رژیم صهیونیستی و آمریکا هستند که فعالیتها را تقسیمدهی و جهتدهی میکنند. وزیر اطلاعات در پایان درباره اینکه این سرویسها در کشور ما به دنبال چه هستند، گفت: براندازی! آمدند نزدیک مرز ما کارخانه اسلحهسازی راه انداختند؛ دیدیم همه تولیدات به ایران قاچاق میشود. یک منطقه اقلیم کردستان عراق که نیمچه استقلالی دارد، مرکزی شده برای سرویسهای دنیا؛ یک مرتبه میبینیم تمام تجزیهطلبان مرده در آنجا زنده میشوند! یا کشوری مثل آلمان همه پرچمهای مخالف ایران را در یک میدان جمع میکند. یا رئیسجمهور یک کشور میگوید در ایران انقلاب شده است.
ارسال به دوستان
غیبت شی در جی ۲۰، سفر مادورو به پکن و نظم جدید جهانی
احمد گلستانی: غیبت شیجینپینگ، رئیسجمهور چین در نشست گروه 20 در هند که با حضور سران کشورهای عضو برگزار شد، بر این اجلاس سایه انداخت.
از هفته گذشته که وزیر خارجه چین رسما اعلام کرد رئیسجمهور این کشور در این نشست حضور نخواهد یافت، رسانههای جهان گزارشها و تحلیلهای مختلفی درباره آن منتشر کردند. رسانههای هندی آن را بخشی از تلاش پکن برای تضعیف این نشست و اقدامی علیه رقیب استراتژیک و ژئوپلیتیک چین یعنی هند خواندند، هر چند برخی دیگر از تحلیلگران غیبت شی را فرصت طلایی دهلینو برای پیشبرد اهداف خود در ارتباط با سایر رهبران گروه۲۰ دانستند.
اما چین به رهبری شیجینپینگ اهدافی فراتر از رقابت استراتژیک با هند در منطقه «ایندو-پاسیفیک» دارد و به نظر نمیرسد شی تنها در راستای رقابت با هند یا تحقیر این کشور از شرکت در این اجلاس خودداری کرده باشد.
۱- چین گروه ۲۰ را یک ائتلاف غربگرا و موتور پیشبرد اهداف غرب با همکاری کشورهای درحال توسعه مانند هند، عربستان سعودی و ترکیه میداند و از آنجا که پکن در دوره جدید به دنبال ساخت و ساز نظم مورد نظر خود در نظام بینالملل است نمیخواهد بیش از این به سازمانهایی که در سیطره غرب قرار دارند یا در چارچوب اهداف استراتژیک غرب فعالیت دارند، اعتبار دهد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا شاید بیش از هر رهبر دیگری اهمیت غیبت رئیسجمهور چین در این نشست را درک کرده باشد، چرا که میداند بیاعتنایی کشورهایی مثل چین به این گروه در نهایت به تضعیف این ساختار خواهد انجامید، بویژه اینکه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز از شرکت در این نشست خودداری کرد. بایدن در واکنش به غیبت شی در دهلی نو گفت: من از غیبت او در هند مایوس هستم اما به دیدار او خواهم رفت.
۲- عدم حضور شی در نشست گروه ۲۰ تنها 2 هفته پس از سفر وی به ژوهانسبورگ و شرکت در نشست بریکس صورت گرفت؛ جایی که سران این گروه با پیوستن 6 کشور دیگر از جمله ایران به این سازمان موافقت کردند که اقدامی برای تقویت بریکس و افزایش وزن جناح شرقگرا در مقابل ائتلافهای غربی محسوب میشود. یک استاد علوم سیاسی دانشگاه ملی استرالیا در این باره معتقد است عبور شی از نشست قدرتمند ائتلاف غربی گروه ۲۰ درست پس از شرکت در نشست بریکس احتمالا بازتابدهنده این دیدگاه چینی است که «قدرت شرق در حال افزایش است».
۳- همزمان با آغاز نشست گروه ۲۰ و دیدارهای دو و چندجانبه سران آن در دهلی، شی میزبان سران چند کشور در حال توسعه در پکن بود. یکی از مهمترین تحولات، سفر نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا به پکن بود. مادورو در بدو ورود به شهر شنژن در جنوب چین، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس نوشت این سفر تاریخی را با هدف تقویت همکاری و ساختن نظم نوین جهانی به چین انجام داده است.
همزمانی سفر مادورو به چین با برگزاری نشست گروه ۲۰ و غیبت شی در این نشست برای دیدار با رئیسجمهور ونزوئلا که از مخالفان اصلی نظم غربگرا محسوب میشود، حاوی پیامهای زیادی در عرصه بینالمللی است. در واقع شی با حضور در نشست بریکس و عدم حضور در نشست گروه ۲۰ و دیدار با سران کشورهای خارجی از جمله نیکلاس مادورو در حال ارسال پیام واضحی به غربیهاست مبنی بر اینکه دوران شما به سر آمده و ما در حال پیریزی و طراحی نظمی نوین بر اساس ارزشهای جهان شمول غیرغربی و ساز و کارهای جدید هستیم.
ارسال به دوستان
رسوایی جدید ضد انقلاب؛ اذعان به دروغگویی درباره دلیل مرگ دختر جوان
جمجمه دروغ
پزشکان اینترنشنال: درباره سیتیاسکن مهسا امینی دروغ گفتیم چون به مصلحت بود!
گروه سیاسی: اغتشاشاتی که پاییز سال قبل به بهانه فوت یک دختر در کشور راه افتاد، با یک دروغ شروع شد؛ اینکه مهسا امینی به دست نیروهای انتظامی ایران کشته شده است. همین ادعا کافی بود تا گروههای ضدایرانی که همواره به دنبال ایجاد آشوب و ناامنی در کشورمان هستند، فرصت را غنیمت بشمرند و پروژه براندازی جمهوری اسلامی را کلید بزنند. ادعاهای دروغ خانواده امینی، بویژه پدر او که هر روز با شدت و حجم بیشتری نسبت به روز قبل تکرار میشد، به مثابه هیزمی بر آتش فتنه بود. با این حال ادعای کشته شدن مهسا امینی هیچگاه از سوی خانواده او و جریان آشوب و ترور اثبات نشد. در مقابل با پیگیریهای دقیقی که از سوی مقامات و نهادهای مسؤول در ارتباط با چگونگی فوت مهسا امینی صورت گرفت، مشخص شد نه تنها ضربهای به سر وی وارد نشده که او سابقه انجام عمل جراحی در ناحیه مغز خود را هم داشته است؛ عملی که پدر مهسا امینی و جریان رسانهای آشوب همواره منکرش شدند.
با همه این تفاسیر، یک سال زمان نیاز بود تا دروغپردازانی که با تولید اخبار جعلی و تحریف واقعیت کشور را دچار آشوب و ناامنی چند ماهه کردند، رسوا شوند.
در روزهای اخیر رضا بهروز متخصص بیماریهای عروق مغزی در دانشگاه تگزاس سنآنتونیو که از حامیان جریان آشوبگر زن، زندگی، آزادی و از جمله کارشناسان شبکه اینترنشنال است، با اعتراف به دروغهایی که درباره فوت مهسا امینی منتشر شد، افشا کرد هیچ علائمی از برخورد و ضربه در عکس سیتیاسکن مربوط به مهسا امینی نبوده است.
رضا بهروز با انتشار متنی در حساب کاربری خود، به زعم اینکه در حال بیاعتبار کردن شبکه ضدایرانی اینترنشنال است، پرده از پشت صحنه دروغ بزرگ زن، زندگی، آزادی برداشت.
او در این رابطه نوشت: «لازم دانستم این داستان را برای هممیهنان تعریف کنم. به غیر از پدرم که مثل من پزشک و متخصص مغز و اعصاب است و 2 نفر از دوستانم، این موضوع را تا امروز به کسی نگفتهام. 18 سپتامبر 2022، اینترنشنال برشهایی از آنچه ادعا میشد سیتیاسکن مغز مهسا امینی است و توسط منابع داخلی به طور انحصاری در اختیار این شبکه قرار گرفته بود، در شبکههای اجتماعی منتشر کرد. زمانی که تصاویر سیتیاسکن مهسا منتشر شد، اینترنشنال ادعا کرد عکسها توسط متخصصان بررسی شده و آنها شکست جمجمه و تورم مغز را تایید کردهاند. حتی خود من هم که فقط 2 برش از سیتیاسکن را دیده بودم، تصور کردم تورم مغز ممکن است. سپس چند پزشک به استودیوی اینترنشنال دعوت شدند تا درباره یافتههای سیتیاسکن مهسا مصاحبه کنند. هیچ کدام متخصص مغز و اعصاب یا جراح مغز و اعصاب نبودند. اواخر ماه سپتامبر، اینترنشنال با من تماس گرفت تا درباره سیتیاسکن نظر بدهم و مصاحبه کنم. به تهیهکننده گفتم به نظر میرسد ورم مغزی دارد اما نمیتوانم تفسیر قطعی ارائه یا درباره آن مصاحبه کنم، مگر اینکه تصاویر کامل با تمام برشها را ببینم. تصاویر از طریق واتس آپ برای من ارسال شد. در گوشه سمت راست بالای تصاویر، نام مهسا امینی و تاریخ 23 شهریور 1401 نوشته شده بود. تصویر را با دقت نگاه کردم. سیتیاسکن نرمال بود. یک نقص جمجمه مربوط به استخوان تمپورال راست وجود داشت که شبیه محل جراحی قبلی مغز بود. تنها نتیجه منطقی این بود که تصاویر متعلق به شخص دیگری بود که با نام مهسا امینی به اینترنشنال ارسال شده بود. در آن زمان، فکر کردیم بهترین تصمیم این است که دیگر درباره سیتی اسکن صحبت نکنیم، زیرا احساس میکردیم میتواند به جنبش انقلابی آسیب برساند».
با توجه به این متن، رضا بهروز ناخواسته به 2 نکته مهم اشاره میکند. اول اینکه با توجه به تصاویر سیتیاسکن مهسا امینی که به دست شبکه ضدایرانی اینترنشنال رسیده بود، هیچ ضربهای به جمجمه امینی وارد نشده بود و وضعیت جمجمه او در حالت نرمال قرار داشت؛ به جز یک نقص که مربوط به جراحی سالها قبل مهسا امینی میشد. نکته دومی که باید مورد توجه قرار گیرد، سکوت عامدانه بهروز و دیگر همقطارانش در ارتباط با این موضوع است. جریانی که یک سال قبل خود را برحق میدانست و هر روایت و تفکر مخالفی را با برچسب «دروغ» تخریب میکرد، با علم به اینکه مهسا امینی کشته نشده، سکوت کرد تا آتش اغتشاشاتی که دامنگیر جامعه ایرانی شده بود، همچنان روشن بماند.
در همین رابطه فرد دیگری که ظاهرا وی نیز پزشک متخصص مغز و اعصاب است در واکنش به متن بهروز نوشته است: «اتفاقا من هم وقتى این CT را دیدم، هیچ چیز خارقالعادهاى در آن ندیدم و دقیقا همین فکر را کردم که باید متعلق به شخص دیگرى باشد اما من هم سکوت کردم، زیرا در آن لحظات و روزهاى بسیار حساس، نمیخواستم تولید حاشیه یا دستاویز کنم که حواسها منحرف بشود». بهروز نیز در ادامه پاسخ این فرد را اینطور میدهد: «دقیقا من هم همین احساس را داشتم، شهرام جان. با خودم گفتم اگر این مورد را فاش کنم، به خیزش ملی ضربه بزرگی خواهد خورد».
طبیعی است جریان حامی ترور و آشوب، اصالت تصاویر سیتیاسکن مهسا امینی را زیر سوال ببرد و مدعی شود تصاویر متعلق به فرد دیگری بوده است، چراکه این جریان حیات خود را در دروغسازی برای ایجاد التهاب و در ادامه ناامنی در ایران میبیند. با این حال همانطور که ابتدا به آن اشاره شد، سال گذشته چند روز پس از فوت مهسا امینی، پزشکی قانونی در گزارشی مفصل با تکذیب هر ادعایی مبنی بر کشته شدن امینی، بر سناریوی «دروغ بزرگ» خط بطلان کشید.
در گزارش پزشکی قانونی که در تاریخ 15 مهر 1401 (3 هفته پس از فوت مهسا امینی) منتشر شد، آمده بود:
«شرح مختصری از گزارش علت فوت مرحومه مهسا امینی ارائهشده به مرجع قضایی که بر اساس پرونده بیمارستانی عمل جراحی کرانیوفارنژیومای مغز در بیمارستان میلاد در سال ۱۳۸۶، پرونده درمانی بیمارستان کسری در زمان منتهی به فوت، شرح معاینه ظاهری جسد و کالبدگشایی، نتایج آزمایشهای سمشناسی و آسیبشناسی، تحقیقات قضایی و کمیتههای کارشناسی متعدد تخصصی و فوق تخصصی تنظیم یافته است به شرح زیر اعلام میشود:
متوفیه پس از عمل جراحی تومور کرانیوفارنژیومای مغزی در سن ۸ سالگی دچار اختلال در محور مهم هیپوتالاموس هیپوفیز و غدد تحت فرمان آن (از جمله آدرنال و تیروئید) شده است. به علت این بیماری زمینهای متوفیه تحت درمان با داروهای هیدروکورتیزون، لووتیروکسین و دسموپرسین بوده است.
ایشان در تاریخ 22/۶/1401، ساعت ۱۹:۵۶ به طور ناگهانی دچار افت هوشیاری شده و متعاقب آن بر زمین میافتد که با توجه به بیماری زمینهای، متوفیه توانایی لازم را جهت جبران و تطابق با وضعیت ایجادشده نداشته، لذا در شرایط مذکور دچار اختلال ریتم قلب و کاهش فشار خون و متعاقب آن کاهش سطح هوشیاری شده که به دلیل انجام عملیات احیای قلبی تنفسی غیرموثر در دقایق حساس اولیه، دچار هیپوکسی شدید و در نتیجه آسیب مغزی شده است، به رغم برگشت عملکرد قلبی متعاقب عملیات احیای پرسنل اورژانس، حمایت تنفسی انجامشده کارساز نبوده و با وجود انتقال ایشان به بیمارستان و زحمات کادر درمانی بیمارستان کسری، بیمار به علت نارسایی چند ارگانی (M.O.F) ناشی از هیپوکسی مغزی در تاریخ 25/۶/1401 فوت میکند. لازم به ذکر است با استناد به مدارک پزشکی بیمارستانی، بررسی سیتیاسکن مغز و ریه، نتایج معاینه ظاهری جسد و کالبدگشایی، آزمایشهای آسیبشناسی، فوت نامبرده ناشی از اصابت ضربه به سر و اعضا و عناصر حیاتی بدن نبوده است».
رضایت کتبی پدر مهسا امینی برای جراحی مغز، ابتلای او به دیابت بیمزه و مصرف داروهای متعدد و مراجعه سرپایی به پزشکان از جمله مواردی بود که در بیانیه مورد اشاره پزشکی قانونی به آنها اشاره شده بود اما با همه اینها جریان ترور و آشوب با موجسواری روی ادعاهای کذب پدر مهسا امینی، به مدت چند ماه به ایجاد اغتشاشات و ناامنی در کشور پرداخت؛ اغتشاشاتی که نقاب آزادیخواهی، ایراندوستی و احترام به حقوق افراد در جامعه را از صورت مدعیان زن، زندگی، آزادی برداشت و چهره عریان آنها را به نمایش گذاشت.
جدای از صدماتی که به جامعه وارد شد، دهها نفر از نیروهای مدافع امنیت به دست اراذل و اوباش به شهادت رسیدند. در کنار اینها، مشخص شد خونخواهی مهسا امینی بهانهای بیش نبوده و آنچه گروههای ضدانقلاب در پس پرده دنبال میکردند، تجزیه ایران بود. حضور پررنگ و بدون دردسر گروهکهای تجزیهطلبی مثل کومله و حزب دموکرات در نشستها و ائتلافهای ضدانقلاب در خارج از کشور، موید این امر است.
ارسال به دوستان
مدرس جنجالی دانشگاه صنعتی شریف برخلاف ژستهای مجازی،سوابق آموزشی و پژوهشی خود را به هیأت اجرایی جذب دانشگاه ارائه کرد
پایان رقص، آغاز قانون
روزهای ابتدایی شهریور علی شریفیزارچی در حساب کاربریاش خبر اخراج خود از دانشگاه شریف را اعلام کرد. وی در حالی این خبر را منتشر کرد که واقعیت کاملا متفاوت با اظهارات او بود. همان زمان سعید بهزادیپور، دبیر هیات اجرایی جذب اساتید دانشگاه شریف پیرامون اظهارات شریفیزارچی اظهار کرد: اساتیدی که به صورت پیمانی همکاریشان با دانشگاه شروع میشود تا ۵ سال فرصت دارند برای تبدیل وضعیت استخدامی خود از پیمانی به رسمی آزمایشی اقدام کنند و پس از این مهلت، عضو هیات علمی باید درخواست تمدید عضویت پیمانی بدهد که تحت شرایطی قابل پذیرش خواهد بود. مهلت ۵ ساله قرارداد پیمانی دکتر شریفیزارچی به عنوان استادیار پیمانی دانشگاه، بهمن ۱۴۰۰ به پایان رسید که از ۹ ماه پیش از آن، دانشگاه در فواصل مختلف، ۳ مرتبه با ارسال نامههایی از ایشان دعوت کرد درخواست تمدید عضویت پیمانی خود را به همراه مستندات فعالیتهای علمی ارائه کند که متاسفانه به رغم این درخواستها و پیگیریهای شفاهی مکرر، اقدامی از سوی ایشان صورت نگرفت. در نهایت هیات اجرایی جذب دانشگاه هفته گذشته رای به پایان همکاری ایشان داد.
با این حال شریفیزارچی با هدف مظلومنمایی، بنای خود را بر تولید روایت دروغ از ماجرا گذاشت و به صورت تلویحی مدعی شد که به خاطر مواضع سیاسیاش از دانشگاه اخراج شده است. همین موضوع باعث شد روابط عمومی دانشگاه شریف با صدور اطلاعیهای به تشریح ماجرا بپردازد. در اطلاعیه دانشگاه شریف آمده بود: «متاسفانه شریفیزارچی پس از دریافت مصوبه، در یک اقدام غیرحرفهای و با استفاده از دسترسیهای خود در فضای مجازی، مدعی شد در تاریخ 23/12/1400 از طریق یکی از سامانههای دانشگاه، درخواست تبدیل وضعیت استخدامی داده است. در حالی که سامانه مذکور منحصرا برای درخواست ترفیع سالانه و تمدید قرارداد اعضای هیات علمی پیمانی در ۵ سال اول است و برای تبدیل وضعیت استخدامی نیاز به تشکیل پرونده فیزیکی و ارائه همه مستندات مورد نیاز است و به همین سبب درخواست مورد اشاره، حتی در دانشکده نیز بررسی نشده بود. سوابق آموزشی، پژوهشی، اجرایی، اجتماعی و صنعتی هر یک از اعضای هیات علمی دانشگاه، زمانی در روندهای استخدامی و ارتقای علمی، قابل استناد از سوی فرد و بررسی از سوی دانشگاه است که به انضمام تشکیل پرونده علمی، به دانشگاه ارائه شود تا نقش این عضو هیات علمی در یکایک مستندات علمی ارائهشده، توسط کمیسیونهای تخصصی مربوطه مورد بررسی و ممیزی قرار گیرد. در غیر این صورت، این سوابق فارغ از میزان اعتبار، تاثیری در وضعیت اداری - استخدامی یا ارتقای علمی ایشان ندارد. این فرآیند، یک فرآیند حرفهای، مرسوم و تخصصی در عموم دانشگاههاست و درباره تکتک اعضای هیات علمی به صورت یکسان اجرا میشود. عضو هیات علمی در دانشگاه به کسی اطلاق میشود که صرفا از طریق فراخوان عمومی وزارت متبوع به هیات جذب دانشگاه معرفی و فرآیند مربوط را در درون دانشگاه طی کرده و تاییدیههای لازم را از نهادهای مصرح در قانون اخذ کرده باشد. دانشکدهها و مراکز آموزشی دانشگاه، در هر نیمسال ممکن است برای رفع نیازهای آموزشی خود، افرادی را برای ارائه یک درس، به صورت موقت و به عنوان استاد مدعو، دعوت به همکاری کنند که این موضوع در چارچوب اختیارات قانونی ایشان است و ارتباطی با فرآیندهای هیات جذب دانشگاه ندارد. اطلاق عنوان «استاد دانشگاه صنعتی شریف» به برخی اشخاص که در هر نیم سال تحصیلی به عنوان استاد حقالتدریس مدعو به دانشگاه دعوت میشوند، به هیچ عنوان صحیح نیست».
حالا پس از همه این اتفاقات و حاشیههایی که شریفیزارچی برای تحریف واقعیت ایجاد کرد، وی در حساب کاربریاش، از درخواست تجدید نظر در پرونده خود خبر داد(!) وی در این رابطه نوشت: «به دعوت هیات محترم اجرایی جذب دانشگاه شریف در جلسه این هیات حضور یافتم و ضمن تقدیم پرونده علمی و ارائه توضیحات درباره سوابق آموزشی و پژوهشی، درخواست تجدیدنظر ارائه کردم».
ارسال به دوستان
برگزاری اولین جلسه دادگاه ۳ تن از عاملان دومین حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ(ع)
آغاز محاکمه تروریستها
گروه سیاسی: نخستین جلسه محاکمه ۳ تن از عاملان حمله تروریستی اخیر به حرم مطهر شاهچراغ(ع) با حضور متهمان و وکلای مدافع آنان، اولیای دم ۲ شهید حادثه و جمعی از جانبازان و شاهدان حمله تروریستی در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز به ریاست قاضی سیدمحمود ساداتی برگزار شد.
در آغاز این جلسه نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس ضمن قرائت کیفرخواست به تشریح اهداف تفرقهافکنانه گروهک تروریستی داعش و تأمین سیاستهای شوم استکبار و غرب در بر هم زدن امنیت جهان اسلام و بویژه ایجاد ناآرامی در ایران پرداخت و بیان داشت هدف شوم داعش و عوامل سرسپرده آن جنایت و کشتن زنان و کودکان و مردان بیدفاع است که در هر دو حمله یک سال اخیر به حرم مطهر شاهچراغ(ع) سبعیت این گروهک برای جهانیان اثبات شد.
نماینده دادستان در ادامه به اتهامات متهم ردیف اول «رحمتالله نوروزف» با اسم مستعار «اسلم یار» پرداخت و بیان داشت: اتهامات وی محاربه و افساد فیالارض، عضویت در گروه تروریستی داعش به قصد اقدام علیه امنیت کشور و بغی است.
شیرازیان، نماینده دادستان عمومی و انقلاب شیراز اتهام وارده به متهمان ردیف دوم و سوم «حبیبالله عربزاده» و «امرالله نظری» را معاونت در افساد فیالارض و معاونت در محاربه و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور از طریق همراهی با گروه تروریستی داعش خواند و افزود: مستندات، ادله و اَمارات درباره اتهامات وارده شامل اقاریر متهم ردیف اول درباره آموزشهای نظامی و سایر متهمان بر ارتباطات سازمانیافته با عوامل داعش، مستندات مکشوفه از تلفن همراه متهم ردیف اول، ارتباطات مستمر با سرپلهای داعش در خارج از کشور، گزارشهای ضابطان و دستگیری در محل صحنه جرم درباره متهم ردیف اول است که در پرونده موجود است.
وی در پایان دفاع از کیفرخواست صادره، مطابق موازین قانونی از دادگاه خواستار صدور حکم و در نظر گرفتن اشد مجازات برای متهمان شد.
در ادامه رئیس دادگاه ضمن فراخواندن اولیای دم شهدای این حمله تروریستی و همچنین جانبازان و مصدومان حادثه و شاهدان عینی، ضمن اخذ شکایت، به ثبت اظهارات آنان پرداخت.
قاضی ساداتی پس از اخذ شکایات شکات پرونده، رحمتالله نوروزف، متهم ردیف اول را به جایگاه فراخواند و ضمن تفهیم مجدد اتهامات قرائت شده در کیفرخواست به وی، خواستار ارائه توضیحات مبسوط درباره فرآیند آشنایی، جذب و عضویت در گروهک تروریستی - تکفیری داعش شد.
متهم ردیف اول پس از قرار گرفتن در جایگاه متهم با اشاره به اینکه تابعیت تاجیکستانی دارد، گفت: از طریق یکی از پیامرسانهای خارجی در فضای مجازی جذب گروه داعش شدم و پس از مدتی که تحت تأثیر فردی در فضای مجازی با عقاید و ایدههای این گروه آشنا شدم، به توصیه و با هدایت همان فرد در فضای مجازی به ترکیه سفر کردم و با راهبری فردی به نام «زید» پس از ورود به ایران به صورت قاچاق و برقراری ارتباط با رابطان در تهران و قاچاقچیان به سراوان و سپس به پاکستان رفتم و پس از عزیمت به افغانستان در محل نامعلومی آموزشهای نظامی و کار با سلاح را در افغانستان گذراندم.
عضو گروهک داعش به نحوه ورود مجدد خود به ایران و اسکان و آشنایی با متهمان ردیف دوم و سوم پرداخت و افزود: قریب به یک ماه نزدیک حرم شاهچراغ با کمک حبیبالله عربزاده و امرالله نظری سکونت داشتم و پس از ارتباط مجدد با سرپل داعش و تحویل گرفتن اسلحه و بیعت با امیر داعش اقدام به حمله تروریستی در شامگاه ۲۲ مرداد کردم.
متهم اصلی این پرونده که توسط نیروهای مردمی و امنیتی حرم در شب حادثه دستگیر شد، گفت: تصور اینکه دستگیر شوم را نداشتم و فکر میکردم کشته شوم.
وی ضمن پذیرش اتهامات خود تصریح کرد: تعداد افرادی را که هدف قرار دادم نشمردم و قصدم این بود عملیات را تا آخرین فشنگ موجود در خشاب ادامه دهم.
نوروزف درباره هدفش از تهیه بنزین نیز گفت: امیر داعش به من دستور داده بود ۲ ظرف بنزین تهیه کنم که با یک ظرف یکونیم لیتری بنزین در کولهپشتی وارد شدم اما پیش از آنکه به فرشهای نمازگزاران برسم و آنها را آتش بزنم، دستگیر شدم.
گفتنی است در پایان، رئیس دادگاه با اعلام ختم رسیدگی این جلسه، ادامه رسیدگی به اتهامات سایر متهمان پرونده حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ(ع) را به جلسه آتی موکول کرد.
دومین حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) ۲۲ مرداد امسال انجام شد که عامل اصلی این حمله در محوطه حرم مطهر دستگیر شد و در ادامه پشتیبان و همدستان وی نیز بازداشت شدند و قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست این پرونده نیز یکم شهریور در دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی شیراز صادر شد.
ارسال به دوستان
هند، برزیل و آفریقای جنوبی مانع محکومیت روسیه در بیانیه نشست گروه ۲۰ در دهلینو شدند
برتری گروه بریکس بر گروه ۲۰
گروه بینالملل: روسیه از بیانیه اجلاس اخیر گروه ۲۰ در پایتخت هند که از انتقاد مستقیم از مسکو به سبب جنگ اوکراین اجتناب کرده، تقدیر و تاکید کرد رهبران این اجلاس به نفع حلوفصل جنگ عمل کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، روز شنبه رهبران گروه ۲۰ در اجلاس دهلینو بر سر بیانیه مشترکی اتفاق نظر پیدا و آن را تصویب کردند. آنها در این بیانیه از محکوم کردن روسیه به خاطر جنگ در اوکراین امتناع کرده اما از همه کشورها خواستند از زور برای تصرف اراضی استفاده نکنند.
کشورهای گروه ۲۰ در هفتههای منتهی به اجلاس این سازمان در پایتخت هند در زمینه یافتن اتفاق نظر بر سر جنگ اوکراین به مشکل برخوردند؛ غرب خواستار محکوم کردن مسکو در این بیانیه به خاطر جنگ در اوکراین بود و روسیه نیز اعلام کرده بود جلوی هر قطعنامهای را که دیدگاههایش را بازتاب ندهد خواهد گرفت.
به نوشته خبرگزاری اینترفاکس روسیه، «سِوِتلانا لوکاش»، مذاکرهکننده دولت روسیه در گروه ۲۰ گفت: «مذاکراتی بسیار دشوار بر سر مساله اوکراین برگزار شد. در درجه اول، موضع دستهجمعی اعضا و شرکای گروه بریکس موثر واقع شده و همه چیز به شکلی متعادل بازتاب پیدا کرد. سازمان بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است».
لوکاش بیان کرد: «این یکی از دشوارترین اجلاسهای گروه ۲۰ در طول تاریخ ۲۰ ساله این مجمع بود. قبل از اجلاس، ۲۰ روز فرآیند توافق بر سر بیانیه به طول انجامید و در اینجا هم ۵ روز برای آن وقت صرف شد».
نماینده روسیه اضافه کرد: «علت این امر فقط وجود برخی اختلافات درباره موضوع اوکراین نبود بلکه همچنین مساله اختلاف مواضع نسبت به تمام مسائل کلیدی، در درجه اول مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی و گذار به سمت سامانههای انرژی با کربن پایین نیز مطرح بود». یک مقام اتحادیه اروپایی که نامش را فاش نکرد دیروز گفت، مذاکرات درباره بیانیه رهبران گروه ۲۰ تا آخرین لحظه ادامه یافته و قبل از حصول یک اتفاق نظر، جنگ اوکراین پرمناقشهترین مساله بود. این مقام افزود رهبری قدرتمند هند را تحسین میکند و همچنین برزیل و آفریقای جنوبی در این مذاکرات نقش مهمی ایفا کردند.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس در اجلاس دهلینو شرکت داشتند در حالی که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و شی جینپینگ، همتای چینی او از شرکت در اجلاس امتناع کردند.
در همین حال وزارت خارجه اوکراین ادعا کرد بیانیه اجلاس دهلینو «چیزی نیست که بتوان به آن افتخار کرد» و حضور اوکراین میتوانست به شرکتکنندگان در اجلاس درک بهتری از وضعیت بدهد. اوکراین پیشتر درخواست بررسی شرکتش در اجلاس گروه ۲۰ را مطرح کرده بود.
ارسال به دوستان
استیصال رسانههای ضدانقلاب در مواجهه با استقبال مردم ایران از راهپیمایی اربعین
وقتی ضدواقعیت رنگ باخت
ابراهیم سعیدی: 5 درصد جامعه ایران در گرمترین ایام سال برای شرکت در آیین اربعین راهی عتبات مقدسه در کشور عراق شدند. عدد اعجابانگیزی که در گرماگرم تصاویر باشکوه مخابره شده از راهپیمایی اربعین و عدد 22 میلیونی مجموع زوار کربلا در روزهای منتهی به چهلمین روزشهادت امام حسین(ع) چندان به چشم نیامد؛ 4 میلیون و 50 هزار ایرانی که عمدتا تنها نزدیک به 48 ساعت در گرما، جابهجایی مداوم میان وسایل حملونقل و دهها سختی دیگر زمان گذاشتند تا به نجف برسند و دهها کیلومتر را پا به پای دیگر عشاق امام حسین(ع) قدم در طریق کربلا گذاشتند. از سوی دیگر نیز صدها هزار شیعه عراقی نزدیک به یک ماه زندگی خود را وقف خدمترسانی به زواری میکنند که به سمت مقصدی واحد یعنی مزار سیدوسالار شهیدان در حال عزیمت هستند. رکورد امسال حضور ایرانیان در این آیین مذهبی به رغم گرمای هوا و تمام سختیهای راه در حالی بود که جامعه ایران در یکسال اخیر بیشترین هجمهها و تبلیغات ضددینی را از سوی برخی جریانهای وابسته به دولتهای خارجی تجربه کرده است؛ جریانی که از شهریور سال گذشته به هر بهانهای یا به اعتقادات مردم توهین میکرد یا اصول دینی و احکام شریعت را زیر سوال میبرد و در آستانه هر مناسبت مذهبی فراخوانهایی برای هتک حرمت آن ایام و عدم همراهی با برنامههای دینی منتشر میکرد. در این شرایط اما صعودی شدن استقبال مردم از پیادهروی اربعین تبدیل به یکی از جلوههای انکارناپذیر اعتقادات دینی مردم ایران شد؛ جلوهای که در یکسال گذشته بسیاری به دنبال انکارش بودند و حتی از پایان عصر دین در جامعه ایران حرف میزدند. در چنین شرایطی مواجهه جریانهای معاند، رسانههای خارج از کشور و برخی مراجع اجتماعی اغتشاشات نیز با این واقعه جالب توجه بود. آنها که امید زیادی به کاهش استقبال از این آیین استراتژیک بسته بودند، ابتدا با دعوت به تحریم اربعین شانس خود را آزمودند، بعد حمله به زوار را در دستور کار قرار دادند، با منتشر شدن تصاویر و دادههایی که حکایت از شکوه اربعین 1402 داشت در مسیر بایکوت حرکت کردند و نهایتا با عیان شدن میزان بیسابقه استقبال عمومی از اربعین ترجیح دادند رو به روایتهایی از این دست بیاورند که اساسا حضور مردم در این پیادهروی ارتباطی با نظام جمهوری اسلامی ندارد و این نظام است که به دنبال مصادره این حضور میگردد(!) آنها البته به روی خود نمیآورند که خود جلودار انتساب هر کنش دینی مردم به دفاع از نظام جمهوری اسلامی بودهاند. با این حال آنچه واضح است یک واقعیت بزرگ (و در نوع خود بینظیر و بدون مصداق مشابه) است و یک روایت ضدواقعیت که سعی میکند به هر طریقی این واقعیت را یا انکار کند یا از موضوعیت بیندازد.
سوالی که در این میان جای بررسی دارد این است که علت تقلا برای بایکوت اربعین چیست؟ آیا براندازان آگاهی نسبی از عمق باورهای مذهبی ایرانیان و ارادت تاریخیشان به خاندان عصمت و طهارت ندارند؟ آیا آنها نمیدانند که هر قدر گفتار و رفتارشان بیشتر در تضاد با باورهای مذهبی مردم قرار گیرد، جمعیت بیشتری را مقابل خود بسیج میکنند؟ آیا یک تجربه تاریخی وجود دارد که ایرانیان زیر پرچمی به ائتلاف جمعی رسیده باشند که خود را علنا ضددین و شریعت بخوانند؟ جواب تمام این سوالات به شکل واضحی منفی است. به سختی میتوان پذیرفت که معاندان ایران و جریانهای ویرانیطلب خارجنشین از چنین بدیهیاتی آنقدر غافل باشند.
در این موقعیت، الگوی رفتاری ضدانقلاب و آنچه را که در شورش زن، زندگی، آزادی ادعای مرکزیت دارد از چند جهت میتوان بررسی کرد. شایان ذکر است که این موارد لزوما در نسبت با یکدیگر نیستند اما هرکدام امکان جدیدی را برای فهم این رویه جریان برانداز برایمان فراهم میکند.
1- ضدانقلاب از هیچ چیز به اندازه قدرتنمایی عینی دینداران هراس ندارد. هرآنچه نمود میدانی از دینداری مردم باشد از سوی این جریان مورد حمله قرار میگیرد. به همین خاطر محرم و صفر، غدیر، لیالی قدر، اربعین و... به عنوان بازههای زمانی که واقعیت دینی ایران را نمایان میکند همواره با انکار و غضب خارجنشینانی همراه میشود که تلاش خود را معطوف به تثبیت این گزاره کرده و میکنند که اساسا میلی از جامعه به سمت دیانت و توحید وجود ندارد. در همین زمینه جریانی که تا به حال مدعی چیزی بود که آن را حجاب غیراجباری میخواند به تازگی در ادبیات و تولیداتش دعوت به برداشتن روسری میکند. چرا که بعد از دعوت به کشف حجاب در سال گذشته، هر عدم کشف حجابی را از سوی مردم به معنای «نه» شنیدن به خود میداند. وجه اجتماعی حجاب و پایبندی اکثریت جامعه به این حکم الهی عملا باعث شده تا آنها حمله به اصل حجاب را به عنوان لازمه موضوعیت بخشیدن به خود در دستور کار قرار دهند.
2- یکی از اهداف آشوبهای خیابانی سال گذشته حمله به اعتماد به نفس دینداران برای حضور در جامعه بود. این حمله که گاه با تعرض به روحانیون و زنان محجبه و گاه از طریق بازتولید ادبیات خشونتآمیز و موهن پیگیری میشد به دنبال تضعیف اعتماد به نفس متدینان و منزوی کردن آنها در فضای عمومی بود. در چنین موقعیتهایی صفهای کیلومتری مردمی که برای شرکت در یک مستحب مذهبی متحمل زحمات و مرارتهای متعدد میشدند وجهی از واقعیت جامعه را عیان میکرد که از قضا در تایید زیست مومنانه ایرانیان بود. با این نگاه، ضدانقلاب به خوبی آگاه است که مسلط شدن روایت اربعین در فضای عمومی جامعه ایران عملا حکم باطلالسحر استراتژی آنها را برای تضعیف و انزوای بدنه دینداری دارد که به گواه نشانهها اکثریت را در دست دارد.
3- اربعین از جهات زیادی ممتازترین آیین جمعی انسان معاصر به حساب میآید. به معنای دیگر اگرچه طیف گستردهای از آیینهای مذهبی را میتوان برشمرد که مردم در آن حاضر میشوند و جلوهای از باورهای دینیشان به حساب میآید اما اربعین به علت فرمت مردمنهاد برگزاری، اصالت با یاریگری در مقابل منفعتجویی و جریان داشتن روح ایثار و تعاون، جذبه منحصربهفردی دارد که عملا هر سال تعداد بیشتری را به سمت خود جذب میکند. همین جنبههای ذاتی این آیین باعث میشود که تاثیرگذاری اجتماعی بالایی برای شرکتکنندگان خود داشته باشد. بیم از تکثیر این آیین (که شاهد مثالهایی از آن را میتوان یافت) باعث میشود تا اساسا تمایل برای بایکوت و انکار آن بیشتر از هر هجو و حملهای در جریان ضدشریعت وجود داشته باشد. جریانی که در روایتسازیهایش همواره مذهب را در مقابل انسان و ارزشهایش قرار میدهد نمیتواند شاهد آیینی باشد که عالیترین و نابترین احساسات و ارزشهای انسانی در آن تنظیمگری میکند. در این چارچوب میتوان مدعی بود اربعین 10سال آینده به مراتب شمول اجتماعی و سیاسی بیشتری نسبت به اربعین امسال داشته باشد (آنچنان که اربعین امسال به مراتب جایگاه و تاثیرگذاری بیشتری نسبت به اربعین 10سال قبل داشت).
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|