|
هویت ۲ نفر دیگر از جاسوسان آمریکایی فاش شد
در حالی که دولت آمریکا تصویر و هویت ۲ نفر از جاسوسان آزادشده از ایران را از رسانهها پنهان میکرد، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید عکس آنها را منتشر کرد. علاوه بر عماد شرقی، سیامک نمازی و مراد طاهباز، نام ۲ نفر دیگر «رضا بهروزی» و «فخرالسادات معینی» است.
ارسال به دوستان
آتشبس در منطقه آرتساخ بین جمهوری باکو و نیروهای جداییطلب ارمنستان برقرار شد
آتشبس موقت در قرهباغ
گروه بینالملل: با وساطت روسیه، آتشبس بین ارتش آذربایجان و نیروهای جداییطلب ارمنی در قرهباغ برقرار شد و به نظر میرسد آذربایجان توانست منطقه قرهباغ را به خاک خود ملحق کند. نیروهای مسلح جداییطلب ارمنی مستقر در منطقه قرهباغ اعلام کردند سلاحهای خود را زمین میگذارند، مواضع رزمی و پستهای نظامی خود را ترک میکنند و به طور کامل خلع سلاح میشوند. باکو گزارش داد وزارت دفاع در این مورد مطلع شده است.
بر اساس اخبار غیررسمی، مذاکرات نمایندگان قرهباغ و دولت آذربایجان برای ادغام این منطقه امروز در منطقه یولاخ آذربایجان آغاز خواهد شد.
متن کامل توافقنامه آتشبس به شرح زیر است:
1- 20 سپتامبر سال 2023 درباره توقف کامل آتش از ساعت 13 در قرهباغ کوهستانی توافق از پیش تعیین شده حاصل شد.
2- توافقی درباره خروج یگانها و نیروهای نظامی باقیمانده از نیروهای مسلح جمهوری ارمنستان از منطقه استقرار نیروهای حافظ صلح روسیه و انحلال و خلع سلاح کامل تشکیلات مسلح «ارتش دفاعی قرهباغ کوهستانی» حاصل شد. همچنین خروج تجهیزات سنگین و تسلیحات آنان از قلمرو قرهباغ کوهستانی مورد توافق قرار گرفت.
3- مسائل مربوط به ادغام مجدد، تامین حقوق و امنیت ارامنه قرهباغ کوهستانی که توسط طرف آذربایجانی مطرح شده و همچنین مسائل تامین معیشت مردم قرهباغ کوهستانی در چارچوب قانون اساسی آذربایجان، بر اساس توافق شکل گرفته، در نشستی بین نمایندگان جمعیت محلی ارمنی و نمایندگان دولت مرکزی جمهوری آذربایجان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. این جلسه 21 سپتامبر برگزار شده و همچنین جلسات بعدی در شهر یولاخ برگزار میشود.
درگیریها در منطقه قرهباغ با حمله نیروهای نظامی آذربایجان به صورت هوایی آغاز شد. باکو دلیل این اقدام را عملی شدن توافق آتشبس سال 2020 و همچنین کشته شدن 7 نیروی پلیس این کشور بر اثر انفجار مین اعلام کرد. نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان دیروز در یک سخنرانی ویدئویی خاطرنشان کرد: «بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از قرهباغ، از شدت عملیات نظامی در این منطقه کاسته شده است. نمیتوانم بگویم خصومتی وجود ندارد اما [شدت] کاهش یافته است. ما امیدواریم درگیری نظامی ادامه نیابد». پیش از این وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود جمهوری آذربایجان و نمایندگان جمعیت ارمنی قرهباغ بر سر توقف کامل درگیریها با میانجیگری نیروهای حافظ صلح روسیه به توافق رسیدهاند. نخستوزیر ارمنستان گفت در تهیه متن توافقنامه آتشبس کامل در منطقه کوهستانی قرهباغ مشارکت نداشته و به عنوان یک طرف مذاکره نبوده است. وی در ادامه تاکید کرد ایروان این سند را مورد توجه قرار داده است.
پاشینیان همچنین تصریح کرد: متن این سند به نیروهای مسلح ارمنستان اشاره میکند و درباره خروج واحدهای باقیمانده نیروهای مسلح ارمنستان از قرهباغ صحبت میکند. این وضعیت در شرایطی که بارها اعلام کردهایم جمهوری ارمنستان از اکتبر 2021 ارتشی در قرهباغ ندارد، برای ما کاملا روشن نیست. وی افزود: ارمنستان امیدوار است نیروهای حافظ صلح روسیه به طور کامل به تعهدات خود در این منطقه عمل کنند. وزارت دفاع جمهوری باکو نیز دیروز اعلام کرد توافق درباره تعلیق عملیات نظامی در قرهباغ حاصل شده و حملات از ساعت یک عصر به وقت محلی متوقف شده است. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان پس از متهمکردن نیروهای ارمنی مستقر در قرهباغ به یک بمبگذاری که منجر به کشته شدن 7 پلیس این کشور شد، از آغاز «اقدامات ضدتروریستی» در خانکندی، مرکز قرهباغ خبر داد. این در حالی است که مقامهای ارمنی ساکن قرهباغ اعلام کردند آتشبس و پیشنهادهای فرماندهی صلحبانان روسیه را پذیرفتهاند. آنها همچنین اعلام کردند: ما توافق کردیم تشکیلات مسلح را منحل، نیروهای ارمنی را از قرهباغ خارج و خلع سلاح کامل کنیم. ما درباره ادغام مجدد، حقوق و امنیت ارامنه قرهباغ در چارچوب قانون اساسی آذربایجان بحث خواهیم کرد. باکو میگوید توافق آتشبس، خروج یگانهای نظامی ارمنستان، منحلکردن تشکلهای نظامی در قرهباغ و خلع سلاح آنها را شامل میشود.
«الهام علیاف» رئیس جمهوری باکو پیشتر گفته بود «اقدامات مقابله با تروریسم زمانی پایان مییابد که ارمنیها سلاح بر زمین بگذارند و خلع سلاح شوند». به گزارش اسپوتنیک، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد تعلیق فعالیتهای نظامی خود را تحت این شروط که «شبهنظامیان ارمنی و تشکیلات مسلح غیرقانونی در قرهباغ سلاحهای خود را زمین بگذارند، مواضع رزمی و پستهای نظامی خود را ترک کنند و کاملاً خلع سلاح شوند و خاک جمهوری آذربایجان را ترک کنند، شبهنظامیان غیرقانونی منحل شوند و در عین حال همه سلاحها و تجهیزات سنگین تسلیم شود» پذیرفته است. طبق اعلام این وزارتخانه، تحقق همه این فرآیندها در هماهنگی با نیروهای حافظ صلح روسیه تضمین میشود.
* قرهباغ، منطقهای راهبردی برای رسیدن به اروپا
مسیر اصلی آذربایجان برای صادرات نفت خط لوله باکو – تفلیس - جیهان (BTC) است که حدود 80 درصد صادرات نفت این کشور از این طریق انجام میشود و از گرجستان تا سواحل مدیترانه در ترکیه میگذرد. این مسیر ظرفیت صادرات 1.2 میلیون بشکه در روز یا بیش از 1 درصد عرضه جهانی نفت را دارد. مجموع صادرات نفت آذربایجان در ژانویه تا ژوئیه امسال 23.1 میلیون تن (800 هزار بشکه در روز) بود که 76.3 درصد آن از طریق BTC جریان داشت. تولید نفت این کشور در ماه آگوست به 498 هزار بشکه در روز رسید. آذربایجان همچنین از طریق روسیه از طریق خط لوله باکو - نووروسیسک و از طریق گرجستان از طریق راهآهن و همچنین یک خط لوله از باکو به سوپسا در گرجستان نفت صادر میکند. آذربایجان برنامههایی برای افزایش صادرات گاز طبیعی به اروپا دارد و منطقه قرهباغ میتواند این مسیر را راهبردی کند. تولید گاز از میادین آذری - چراغ - گونشلی (ACG) در سال 2022 در مجموع 13.4 میلیارد مترمکعب بوده است، در حالی که 25.2 میلیارد مترمکعب از پروژه گازی شاهدنیز تولید شده است. آذربایجان در ماههای ژانویه تا ژوئیه 6.6 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به اروپا صادر کرده است.
شامگاه سهشنبه بود که رسانههای محلی از شروع دور دوم حملات هوایی و راکتی نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان به مناطق ارمنینشین قرهباغ کوهستانی خبر دادند. پیشتر، وزارت بهداشت قرهباغ کوهستانی از ۸۰ زخمی و ۵ کشته در نتیجه عملیات نظامی جمهوری آذربایجان خبر داده بود. مقامات جمهوری آذربایجان نیز گفته بودند در حمله خمپارهای نیروهای مسلح ارمنستان در «شوشا» یک غیرنظامی کشته شده است.
جمهوری آذربایجان عصر سهشنبه با استفاده از توپخانه و پهپاد حمله گستردهای را به قرهباغ کوهستانی آغاز کرد. باکو این حمله را «عملیات ضدتروریستی» برای بازگرداندن ساختار قانون اساسی در قرهباغ اعلام کرده بود.
ارسال به دوستان
وزیر امور خارجه و مسؤول مذاکرهکننده ایران با بورل و نمایندگان 3 کشور اروپایی دیدار و گفتوگو کردند
ملاقات در نیویورک
گروه سیاست خارجی: دیدارهای وزیر امور خارجه و مسؤول مذاکرات ایران در نیویورک با مسؤول هماهنگی سیاست خارجی اروپا و 3 کشور اروپایی حاضر در توافق هستهای دوباره زمزمه مذاکرات در حاشیه نشست سازمان ملل را بر زبان آورد. در حاشیه برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، جوزف بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و هیات همراه با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ملاقات و گفتوگو کرد. در این ملاقات طرفین به مرور آخرین تحولات در روابط دوجانبه و مشورت درباره تحولات بینالمللی و منطقهای پرداختند، همچنین با بررسی آخرین تحولات و پیشرفتها درباره مذاکرات رفع تحریمها، گامهای پیشنهادی و جدید مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. طرف اروپایی در این نشست ضمن ابراز خرسندی از توافقات اخیر از جمله درباره تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا، در جریان همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و همچنین ارزیابی طرف ایرانی از گفتوگوهای سیاسی با 3 کشور اروپایی قرار گرفت.
در این نشست همچنین بر اهمیت ادامه گفتوگوها و اجرای کامل تعهدات توسط همه اعضا و طرفهای برجام تاکید شد. اتحادیه اروپایی به عنوان هماهنگکننده مذاکرات هستهای، آمادگی خود برای پیگیری مجدانه گفتوگوها و رایزنیهای لازم را اعلام کرد. طرفین در این دیدار ابراز علاقهمندی کردند تا بر اساس یک چارچوب مورد توافق، گامهای اجرایی را برداشته و زمینه تفاهم هر چه بیشتر را فراهم کنند.
علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران که به همراه حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در نیویورک حضور دارد، در حاشیه هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با مدیران سیاسی 3 کشور اروپایی عضو برجام، انگلیس، فرانسه و آلمان دیدار و گفتوگو کرد. معاون وزیر امور خارجه پیش از این از برگزاری نشست با طرفهای مذاکرهکننده در برجام خبر داده و گفته بود در حاشیه مجمع عمومی در نیویورک تاریخهایی را برای مذاکره با دستاندرکاران مذاکرات تعیین کردهایم.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه تیرماه سال جاری در گفتوگو با شبکه فونیکس چین اعلام کرد هفتههاست گفتوگوهایی را با ۳ کشور اروپایی شروع کردهایم و افزود: گفتوگوها ناظر بر این است که بتوانیم از سوءتفاهمها عبور کرده و در مسیر تعامل و همکاری بهتری قرار بگیریم. در همین باره علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه سهشنبه شب در این باره اعلام کرد: «در ادامه نشستهای قبلی، با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس در نیویورک دیدار کردم. ما طیفی از موضوعات مورد علاقه 2 طرف از جمله مذاکرات رفع تحریمها را مورد بحث قرار دادیم».
علی باقری قبل از آن نیز با مدیران سیاسی 3 کشور اروپایی در اسلو پایتخت نروژ دیدار و گفتوگو کرده بود. وی دوم فروردین سالجاری در توئیتی درباره این دیدار نوشت: با مدیران سیاسی 3 کشور اروپایی در اسلو نشستی داشتم. طیفی از موضوعات مورد علاقه و نگرانی متقابل را مورد بحث قرار دادیم. هیچ فرصتی را برای روشن کردن دیدگاههایمان و هشدار نسبت به برخی سوءمحاسبهها از دست نمیدهیم. در پیشبرد منافع ملی خود، از جمله از طریق دیپلماسی، مصمم هستیم. امیرعبداللهیان پیش از این درباره این گفتوگوها عنوان کرده بود: این گفتوگوها از نروژ شروع شد و اخیرا در ابوظبی ادامه پیدا کرد. گفتوگوها ناظر بر این است که بتوانیم از سوءتفاهمها عبور کنیم و ایران و 3 کشور اروپایی در مسیر تعامل و همکاری بهتری قرار بگیرند. علی باقری و انریکه مورا اواخر خرداد هم در قطر با یکدیگر دیدار و گفتوگو کرده بودند.
ارسال به دوستان
دیدار وزیر خارجه چین با رئیسجمهور روسیه؛ ۲ کشور بر مسؤولیت ویژه پکن و مسکو برای تشکیل جهان چندقطبی تأکید کردند
برنامه برای جهان چندقطبی
گروه بینالملل: وزیر خارجه چین در دیدار با رئیسجمهور روسیه گفت پکن و مسکو مسؤولیت ویژهای در قبال وضعیت جهان در شرایط کنونی دارند که شتابان به سوی چندقطبی شدن حرکت میکند.
«وانگ یی» وزیر خارجه چین که به روسیه سفر کرده، روز گذشته با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور این کشور در شهر سنپترزبورگ دیدار کرد. وانگ ابتدای این دیدار گفت روسیه و چین مسؤولیت ویژهای در قبال وضعیت جهان در شرایط کنونی دارند که شتابان به سوی چندقطبی شدن حرکت میکند. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی توضیح داد: «دنیای مدرن در حال تجربه تغییرات زمینساختی است. در مواجهه با یک وضعیت متحول و رو به تغییر بینالمللی، روند چندقطبی شدن جهان با سرعتی شتابان در حال گسترش است و تمایلاتی به سمت ضدجهانی شدن وجود دارد». وزیر خارجه چین با بیان اینکه در دیدار با مقامات روسیه به توافقات مهمی دست یافته است، اظهار داشت: «روسیه و چین به عنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد برای صلح و توسعه تلاش میکنند. ما مسؤولیت مهمی بر دوش داریم». طبق این گزارش، وانگ ادامه داد: «مهم نیست اوضاع بینالمللی چگونه تغییر میکند، چین با طرف روسی آماده است تا به تقویت اعتماد متقابل و همکاری تجاری، تقویت هماهنگی در عرصه بینالمللی، حمایت مشترک از منافع مشترک و ترویج عدالت بینالمللی ادامه دهد».
به نوشته اسپوتنیک، وی همچنین «سلامهای صمیمانه و آرزوهای خوب» رئیسجمهور چین را به پوتین ابلاغ و از او برای سفر به پکن دعوت کرد که مورد پذیرش رئیسجمهور روسیه قرار گرفت. پیش از این، «نیکولای پاتروشف» دبیر شورای امنیت ملی روسیه در دیدار وزیر خارجه چین ضمن مهم دانستن تعمیق همکاریهای ۲ کشور گفت که تماس سران پکن و مسکو در ماه آینده میلادی با سفر پوتین به چین تداوم مییابد. همچنین ۲ روز قبل شیجینپینگ از آمریکا خواسته بود همزیستی مسالمتآمیز را یاد بگیرد. شی در پاسخ به نامه ۲ خلبان شاخص سابق نیروی هوایی آمریکا، با بیان اینکه واشنگتن و پکن «حتما باید» به همزیستی مسالمتآمیز با یکدیگر برسند، تلویحا بر لزوم کاهش تنش بین ۲ کشور تاکید کرد. رئیسجمهور چین با اشاره به دوران حضور ۲ خلبان مذکور در ارتش چین برای جنگ با ژاپن در زمان جنگ دوم جهانی، توضیح داد: «مردم چین و آمریکا در نبرد خود با ژاپن، دشمن مشترکی داشتند و دوستی عمیقی برقرار کردند».
شی در این نامه تصریح کرد: «با نگاه به آینده، چین و آمریکا به عنوان ۲ کشور بزرگ، مسؤولیتهای مهمتری برای صلح، ثبات و توسعه جهانی بر عهده دارند. لازم است ۲ کشور به احترام متقابل، همزیستی مسالمتآمیز و همکاری برد - برد دست یابند». رویترز درباره این نظرات رئیسجمهور چین نوشت: «درخواست او برای برقراری روابط باثبات و صلحآمیز با آمریکا، در ادامه مجموعهای از نشستها و گفتوگوها بین مقامات واشنگتن و پکن در ماههای اخیر با هدف کاهش تنشها و احیای کانالهای ارتباطی از جمله تماس بین ارتشهای ۲ کشور صورت میگیرد». پیش از آن هم «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید به مدت ۱۲ ساعت در کشور مالت با «وانگ یی» وزیر خارجه چین دیدار کرد. هر دو طرف این مذاکرات را صادقانه، اساسی و سازنده توصیف کردند.
***
مسکو: پوتین و شی در پکن مذاکرات مفصلی خواهند داشت
دبیر شورای امنیت ملی روسیه اعلام کرد مسکو در انتظار مذاکرات دوجانبه مفصل میان روسای جمهور روسیه و چین طی ماه آتی در پکن است.
«نیکولای پاتروشف» دبیر شورای امنیت روسیه روز سهشنبه در جریان رایزنیهای روسیه - چین درباره امنیت استراتژیک با «وانگ یی» وزیر خارجه چین اظهار کرد: در انتظار مذاکرات دوجانبه مفصلی میان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و شیجینپینگ، همتای چینی او طی ماه آتی در پکن هستیم که در چارچوب مشارکت پوتین در همایش بینالمللی «یک کمربند- یک جاده» انجام خواهد شد.
پاتروشف گفت: روابط میان مسکو و پکن بر اصولی چون احترام متقابل، اجتناب از دخالت در امور داخلی یکدیگر و حمایت متقابل در عرصه بینالمللی متکی بوده و تابع شرایط خارجی نیست.
وی تاکید کرد: پکن و مسکو سیاست خارجه مستقلی را دنبال میکنند و همکاریشان علیه دیگر کشورها نیست.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رئیسجمهوری کلمبیا:
غرب تلاش کرد ما را به جنگ اوکراین بکشاند
رئیسجمهوری کلمبیا تاکید کرد کشورهای غربی تلاش میکنند آمریکای لاتین را به جنگ اوکراین بکشانند که خودشان به راه انداختهاند. گوستاو پترو، رئیسجمهوری کلمبیا در سخنرانی خود در هفتادوهشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: کشورهایی که تلاش میکنند آمریکای لاتین را با ارسال تسلیحات به کییف وارد جنگ اوکراین کنند، همانهایی هستند که این درگیری را به وجود آوردهاند. پترو افزود: واقعا از آمریکای لاتین برای ارسال سلاح و نیرو به میدان جنگ درخواست شد. آنها فراموش کردهاند که کشورهای ما بارها توسط همین کسانی که امروز از کمکها و امدادرسانیهای تسلیحاتی صحبت میکنند، به جنگ کشیده شدهاند. آنها فراموش کردهاند به خاطر نفت در عراق، سوریه و لیبی جنگیدند. آنها فراموش کردهاند با همان دلایلی که برای حفاظت از زلنسکی میآورند، از فلسطین هم باید حفاظت کنند. وی افزود: آنها فراموش کردهاند برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار باید همه درگیریها تمام شوند اما به شروع یکی از این درگیریها کمک کردند زیرا این درگیری به نفع قدرتهای جهانی حاضر در بازی تاج و تخت است، زیرا به نفعشان نیست به این درگیری پایان دهند. پترو در ادامه گفت: کشورهای پیشرفته نتوانستند به تعهدات خود درباره تامین مالی تغییرات اقلیمی پایبند باشند. آنها ۱۰۰ میلیارد دلار ندارند که به کشورهای دیگر بدهند و از آنها در برابر سیل و توفان حمایت کنند اما برای امدادرسانیهای تسلیحاتی و شعلهور کردن بحران اوکراین پول دارند. پترو با پیشنهاد آمریکا درباره تحویل تجهیزات نظامی ساخت روسیه به اوکراین مخالفت کرد.
***
بایدن: من در کنیسه بزرگ شدم!
جو بایدن در ادامه ادعاهای اغراقآمیز خود درباره پیشینه فرهنگیاش این بار گفت در «کنیسهای واقع در ایالت دلاور آمریکا» بزرگ شده است! به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه نیویورکپست، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا پیش از آغاز تعطیلات سال نو عبری خطاب به گروهی از خاخامها گفت: من در کنیسهای در ایالتم بزرگ شدم. شما فکر میکنید شوخی میکنم اما نه این شوخی نیست. بایدن ۸۰ ساله با اشاره به اعضای کنیسه «بث شالوم» در ویلمینگتون ایالت دلاور آمریکا و نام ۳ خاخام که یکی از آنها در حال حاضر در این کنیسه حضور دارد، بیان کرد: این کنیسه خانه دوستان بسیاری برای من است. من همیشه بر این باور بودهام که پیام این تعطیلات جهانی این است، اینکه برای توبه، تغییر و شروع دوباره هرگز دیر نیست. جو بایدن در کتاب خاطرات خود در سال ۲۰۰۷ تحت عنوان «وعدههایی برای تحقق» یک بار هم از واژه کنیسه (synagogue) استفاده نمیکند و ۷ مرتبه که واژه «یهود» و «یهودی» را بهکار برده صرفا به تاریخ یا سیاست اشاره میکند؛ حتی عبارت «بث شالوم» نیز در این کتاب ذکر نشده است.
رئیسجمهور آمریکا که در حال حاضر با مساله حساس سن و سلامت روان مواجه است، در حالی که اکثر مردم کشورش نسبت به این مسائل ابراز نگرانی کردهاند، قصد شرکت در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا را دارد. او همچنین سال گذشته میلادی در پورتوریکو گفت: «من به نوعی در جامعه پورتوریکویی بزرگ شدم».
***
ایهود باراک:
به سمت یک انتفاضه مدنی پیش میرویم
نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی اعلام کرد این رژیم با یک انتفاضه مدنی روبهرو میشود. ایهود باراک، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه سیبیاس آمریکا گفت: ما به سمت یک انتفاضه مدنی مسالمتآمیز پیش میرویم و شاهد پیشرفت و پسرفت خواهیم بود. این مساله احتمالا زمانی به طول انجامد و در این راه برخی جانشان را از دست خواهند داد. ما باید با خستگی و رنج و اشک کنار بیاییم. وی گفت: احتمالا شاهد خشونت خواهیم بود. من اطمینان دارم که برخلاف تمام هشدارها شاهد جنگ داخلی نخواهیم بود. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نه سربازی دارد و نه اراده و قدرتی برای انجام این کار. اخیرا طرح اصلاحات قضایی رژیم صهیونیستی موجب جنجال گستردهای میان محافل سیاسی این رژیم و اعتراضات گسترده مردمی و سر باز زدن نیروهای ذخیره ارتش از خدمت نظامی شد. مخالفان کابینه نتانیاهو، طرح «اصلاحات قضایی» را «کودتای قضایی» توصیف کردهاند، در حالی که نتانیاهو از آن دفاع کرده و گفته «هدف آن بازگرداندن تعادل بین سه قوه است». اپوزیسیون بر این باور است که هدف اصلی اصلاحات پیشنهادی ائتلاف حاکم، «تبرئه نتانیاهو از اتهامات فساد در سه پروندهای است که علیه او باز است». اپوزیسیون معتقد است هدف از این طرح پایان دادن به نقش قوه قضائیه به عنوان یک نظام مستقل است. نتانیاهو هفته گذشته بنیگانتس، از رهبران احزاب مخالف را به مذاکره درباره طرح اصلاحات قضایی دعوت کرد. تحلیلگران سیاسی معتقدند انعطافی که نتانیاهو در مواضعش درباره اصلاحات قضایی نشان داده است با سفرهای سیاسی وی بویژه سفرش به آمریکا مرتبط است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|