|
عضویت اوکراین در ناتو به نفع ما نیست
ران دیسانتیس، فرماندار فلوریدا و نامزد جمهوریخواه ریاستجمهوری آمریکا گفت پیوستن اوکراین به ناتو هیچ سودی برای واشنگتن نداشته و بار دیگری برای واشنگتن خواهد بود. وی گفت: فکر نمیکنم عضویت در ناتو به نفع ما باشد. تمام کاری که انجام میدهد این است که تعهدات بیشتری را به ما اضافه کند، بنابراین اگر تعهدات بیشتری اضافه میکنیم، پس مزایایی که در ازای آن دریافت میکنیم چیست؟
ارسال به دوستان
تهدید ایران به حمله اتمی توسط نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل بیانگر عجز تلآویو از توقف برنامه هستهای ایران است
نتانیاهو در چاه هستهای
دفتر نتانیاهو: او دچار اشتباه لفظی شد و به جای «تهدید معتبر نظامی» از عبارت «تهدید معتبر هستهای» استفاده کرد
گروه سیاست خارجی: تهدیدهای نخستوزیر رژیم صهیونیستی علیه برنامه هستهای ایران به تهدید علنی هستهای رسیده و شاید تلآویو به این نتیجه رسیده است که جنگ نهان 20 ساله خود با پروژه هستهای ایران را باید به سطح «نبرد آشکار » منتقل کند.
به گزارش «وطن امروز»، روز جمعه هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد شاید یک نقطه عطف در تاریخ نشستهای این سازمان بود؛ جایی که بنیامین نتانیاهو، فرد نقشهکش سازمان ملل که این بار نقشه خاورمیانه جدید البته به زعم خودش را در دست داشت، در جریان سخنپراکنیهای خود یک کشور عضو سازمان ملل متحد و پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) را تهدید هستهای کرد؛ نتانیاهو در ادامه لفاظیهای خود علیه جمهوری اسلامی ایران، این بار در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار بازگرداندن تحریمهای بینالمللی و وجود یک «تهدید معتبر هستهای» علیه ایران شد.
فرد بحرانی این روزهای سرزمینهای اشغالی با هدف غیر صلحآمیز جلوه دادن برنامه هستهای صلحآمیز ایران گفت: برای توقف اهداف هستهای ایران باید تحریمها دوباره اعمال شود و من تمام تلاشم را برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای انجام خواهم داد. باید شهامت داشته باشیم تا جلوی خواستههای هستهای ایران را بگیریم.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در لفاظیهای خود از لزوم یک «تهدید هستهای معتبر» علیه ایران به منظور ممانعت از دستیابی به سلاح اتمی سخن گفت. نتانیاهو ادعا کرد: «بیش از همه، ایران باید با یک تهدید هستهای معتبر روبهرو شود».
وی در ادامه لفاظیهایش علیه ایران همچنین گفت: 8 سال پیش قدرتهای غربی قول دادند تحریمها را دوباره علیه ایران اعمال کنند اما امروز ایران توافق هستهای را زیر پا میگذارد و خبری از این تحریمها نیست.
نتانیاهو در ادامه تلاشهای خود برای ایرانهراسی ادعا کرد: ایران با صرف میلیاردها دلار به تسلیح گروههایی در خاورمیانه و گسترش تروریسم ادامه میدهد و این کشور همچنان خطوط کشتیرانی بینالمللی را تهدید میکند و به باجگیری هستهای میپردازد.
سخنان گستاخانه نخستوزیر صهیونیستها آنقدر دارای تبعات و ناقض همه قوانین و هنجارهای حقوقی بینالمللی بود که دفتر نتانیاهو را مجبور کند سخنان نسنجیده او را رفع و رجوع کند. بر همین اساس دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی جمعه شب در اطلاعیهای از لفاظیهای بنیامین نتانیاهو علیه ایران در سازمان ملل متحد عقبنشینی کرد. دفتر نتانیاهو به فاصله کوتاهی بعد از سخنرانی وی در سازمان ملل متحد اعلام کرد وی دچار اشتباه لفظی شده و به جای «تهدید معتبر نظامی» علیه ایران که در متن سخنرانی او آمده، به اشتباه از عبارت «تهدید معتبر هستهای» استفاده کرده است. دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی در ادامه گفته است این عبارت، به اشتباه تهدید معتبر هستهای خوانده شد و نتانیاهو به متن اصلی سخنرانی خود پایبند است.
سخنان گزاف نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل از جهاتی دارای اهمیت است؛ نخست آنکه مواضع نتانیاهو درباره برنامه هستهای ایران همزمان با انتشار کتابی از سوی صهیونیستها بیان شد. درکتاب «هدف: تهران» (Target :Tehran) افراد زیادی از جمله ۳ نخستوزیر سابق اسرائیل و ۴ رئیس سابق موساد، حملاتی را که به برنامه هستهای ایران و همچنین سرقت آرشیو هستهای ایران داشتهاند، تشریح کردهاند. کتاب «هدف: تهران» اثر یوناح جرمی باب و ایلان اویتار ۲ روزنامهنگار ارشد جروزالم پست است که به شرح نبرد بیامان رژیم صهیونیستی طی ربع قرن با هدف نابودی برنامه هستهای ایران میپردازد. به گزارش یورونیوز، این کتاب نشان میدهد اسرائیل چگونه از خرابکاری، جنگ سایبری، ترور و دیپلماسی پنهان برای توقف برنامه هستهای ایران استفاده کرده است. یوناح جرمی باب، تحلیلگر ارشد نظامی و اطلاعاتی و همچنین دبیر بخش نقد کتاب جروزالم پست است. او اصالتا اهل بالتیمور است و پیشتر نیز در ارتش اسرائیل، نمایندگی اسرائیل در سازمان ملل و وزارت دادگستری اسرائیل کار کرده و ارتباط نزدیکی با بسیاری از شخصیتهای عالیرتبه اطلاعاتی اسرائیل دارد. ایلان اویتار نیز سردبیر سابق مجله اورشلیم ریپورت و مدیر پیشین اخبار و ستوننویس جروزالم پست است. او که در فلسطین اشغالی متولد و در لندن بزرگ شده است، تاکنون با طیف گستردهای از مقامات ارشد اطلاعاتی و شخصیتهای برجسته سیاسی، تجاری و فرهنگی گفتوگو کرده است.
بنابراین انتشار این کتاب همزمان با سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل، اتفاقی به نظر نمیرسد و ظاهرا از سوی صهیونیستها برای شکلگیری تلقی دست بالای تلآیو در افکار عمومی و با هدف ایجاد رعب و وحشت در تهران طراحی شده است.
جنبه دوم مواضع آشفته نتانیاهو به این موضوع بازمیگردد که ربع قرن مبارزه بیوقفه اسرائیل و نهادهای امنیتیاش به چه نتیجهای رسیده است؟ تمام این برنامهها از خرابکاری در تاسیسات اتمی ایران گرفته تا ویروس استاکسنت و ترور فیزیکی دانشمندان ایرانی با هدف نابودی کامل پروژه هستهای ایران یا دست کم مهار و توقف این برنامه انجام شد اما نتیجه چه شد؟ ایران در حوزه هستهای به سطح بازدارندگی رسیده و طبق اظهارات رسانههای بینالمللی، دانش هستهای و میزان مواد غنی شده ایران در سطوح مختلف الان به شکلی است که ایران در کمتر از ۲ ماه توانایی ساخت چندین بمب اتم را دارد. در همین کتاب آمده است: «نقطه بیبازگشت اکتبر 2025 خواهد بود؛ زمانی که محدودیتهای بینالمللی اعمال شده بر تولید سانتریفیوژهای ایران منقضی میشود و در نتیجه راه تهران را برای تولید اورانیوم با درجه تسلیحاتی باز میکند. حتی اگر یک توافق جدید قبل از آن منعقد شود، مکانیزم آن صرفا نقطه بیبازگشت را تا ۵ سال دیگر به تعویق خواهد انداخت».
ضمن اینکه همه برنامههای خرابکارانه رژیم صهیونیستی هم با موفقیت همراه نشده است. ماه گذشته وزارت دفاع خبر از خنثیسازی یکی از پیچیدهترین طرحهای اطلاعاتی و امنیتی موساد داد. این برنامه که با هدف ایجاد خرابکاری در صنایع موشکی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی شده بود، توسط سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع شناسایی و به دست نیروهای کارآزموده این سازمان خنثی شد. طبق اعلام وزارت دفاع طی ماههای گذشته یک شبکه کاملا حرفهای و کارآزموده که قصد داشت با همکاری برخی عوامل نفوذی، قطعات معیوب و تجهیز شده را در تولید موشکهای پیشرفته در صنایع موشکی وزارت دفاع به کارگیری کرده و به چرخه تولید وارد کند، در تور اطلاعاتی سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع گرفتار و متلاشی شد.
جالب اینجاست نویسندگان صهیونیست کتاب «هدف: تهران» اعتراف کردهاند عوامل موساد به دنبال این هستند بدانند ایران به چه قطعاتی در حوزه هستهای و موشکی نیاز دارد تا بتوانند با ایجاد یک شبکه پیچیده از شرکتهای فیک خارجی، قطعات آلوده را در اختیار ایران بگذارند. طبق این کتاب موساد شبکههای گستردهای برای انتقال قطعات آلوده به ایران از ۲ دهه پیش ایجاد کرده است.
بنابراین آنچه نتانیاهو مطرح میکند، بیانگر آن است که همه راههای طی شده با شکست مواجه شده و تنها گزینه باقی مانده یعنی یک حمله نظامی یا هستهای به تاسیسات اتمی ایران است اما این گمانه شاید فقط آرزوی نتانیاهو باقی بماند. رژیم صهیونیستی که با بزرگترین بحران داخلی در طول حیات نامشروع خود مواجه شده است، توانایی حمله در چنین ابعادی را ندارد. هرگونه اقدامی از سوی تلآویو، دست ایران را برای در هم کوبیدن این رژیم بازتر خواهد کرد و در این میان تهران هیچ مانع حقوق بینالملل را هم در مقابل نمیبیند، هر چند مدلهای جدیدی از مقاومت علیه صهیونیستها که در کرانه باختری فعال شده، تلآویو را عاجز کرده و همین چندی قبل بود که رئیس موساد اذعان کرد همه توان مجموعهاش را صرف مهار اقدامات ایران در سرزمینهای اشغالی کرده است.
تهران البته بسادگی از کنار این تهدید نخواهد گذشت و در این میان تهدید علنی نتانیاهو برای غربیها و آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در دوره کنونی در پروژه اسرائیلی بازی کرده و کوچکترین واکنشی به صحبتهای نخستوزیر صهیونیستی نداشتند، هزینه سنگینی خواهد داشت.
تهدید نتانیاهو نشان داد توان هستهای ایران بیشتر از هر زمان دیگری مهمترین مانع بر سر راه اهداف و آرزوهای رژیم صهیونیستی است و دانش هستهای تا چه اندازه در تامین امنیت کشور در قبال هرگونه تعرض احتمالی صهیونیستها موثر است. سکوت غربیها در مقابل تهدید هستهای نتانیاهو به معنای آن است که مانع حمله هستهای نتانیاهو به ایران نیستند.
تهدید هستهای نتانیاهو همچنین درستی تاکید مقامات ارشد کشور را یادآوری کرد که توافقی مورد قبول ایران است که ساختار هستهای ایران را حفظ کند. یعنی توافقی مورد قبول است که متضمن اصل بازدارندگی هستهای ایران در مقابل تهدیدات هستهای باشد. هر نوع توافقی که منجر به از بین رفتن زیرساخت هستهای ایران شود، در واقع مانع نتانیاهو برای حملهای هستهای به ایران را برمیدارد و صهیونیستها را ترغیب به حمله اتمی به ایران میکند.
ارسال به دوستان
وزیر امور خارجه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل دهها دیدار با مقامات مختلف کشورهای جهان داشت
ترافیک دیپلماسی در نیویورک
گروه سیاست خارجی: رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در چارچوب «سیاست متوازن خارجی» و نگاه جدید ایران به کشورهای مستقل جهان، دیدارهای زیادی با وزرای خارجه کشورهای اروپایی، آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و کشورهای منطقه و همسایه در حاشیه هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک داشت که نشاندهنده شکست سیاست انزوای ایران در مجامع بینالمللی است.
حسین امیرعبداللهیان در ادامه دیدارهای رسمی خود در نیویورک با مقامات و روسای دستگاههای دیپلماسی کشورهای مختلف جهان دهها ملاقات داشت و روابط دوجانبه و همچنین مواضع ایران درباره مباحث مختلف را بازگو کرد. وزیر امور خارجه در دیدار همتای ارمنستانی خود در نیویورک درباره مسائل مربوط به حوادث اخیر قرهباغ گفت: قرهباغ را بخشی از جمهوری آذربایجان میدانیم ولی اختلافات باید از طریق سیاسی و گفتوگو حلوفصل شود و هیچگونه تغییر راهبردی در منطقه نباید رخ دهد.
همچنین وزیر امور خارجه درباره دیدارش با همتای عراقی در نیویورک گفت: فؤاد حسین تأکید کرد همه گروههای مسلح (تروریست) موجود در اقلیم کردستان عراق به ۵ اردوگاه منتقل شدهاند و خلع سلاح آنها طبق موافقتنامه امنیتی انجام میشود. یکی از مهمترین دیدارهای وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اما با مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در نیویورک بود. در این دیدار که در محل اقامت امیرعبداللهیان در نیویورک انجام شد، علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکرهکننده ارشد ایران و همچنین «انریکه مورا» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی هم حضور داشتند. همچنین علی باقری در حاشیه هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با مدیران سیاسی 3 کشور اروپایی عضو برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) دیدار و گفتوگو کرد.
معاون وزیر امور خارجه پیشتر از برگزاری نشست با طرفهای مذاکرهکننده در برجام خبر داده و گفته بود: در حاشیه مجمع عمومی در نیویورک تاریخهایی را برای مذاکره با دستاندرکاران مذاکرات تعیین کردهایم. وی سهشنبه شب هفته گذشته در این باره اعلام کرد: «در ادامه نشستهای قبلی، با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس در نیویورک دیدار کردم. ما طیفی از موضوعات مورد علاقه 2 طرف از جمله مذاکرات رفع تحریمها را مورد بحث قرار دادیم». طرف اروپایی در این نشست ضمن ابراز خرسندی از توافقات اخیر از جمله درباره تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا، در جریان همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و همچنین ارزیابی طرف ایرانی از گفتوگوهای سیاسی با 3 کشور اروپایی قرار گرفت. در این نشست بر اهمیت ادامه گفتوگوها و اجرای کامل تعهدات توسط همه اعضا و طرفهای برجام تاکید شد. اتحادیه اروپایی بهعنوان هماهنگکننده مذاکرات هستهای، آمادگی خود برای پیگیری مجدانه گفتوگوها و رایزنیهای لازم را اعلام کرد. طرفین ابراز علاقهمندی کردند بر اساس یک چارچوب مورد توافق، گامهای اجرایی را برداشته و زمینه تفاهم هر چه بیشتر را فراهم کنند».
همچنین وزیر امور خارجه دیدارهای جداگانهای با وزرای خارجه قطر، عمان، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، وزیر خارجه جیبوتی، وزیر خارجه لبنان، وزیر خارجه آفریقای جنوبی، وزیر خارجه امارات عربی متحده، «یان بورگ» وزیر خارجه، امور اروپایی و تجارت مالت، وزیر خارجه اکوادور، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل، قائم مقام وزیر خارجه سوریه، وزیر خارجه فیلیپین، «بوی تهانا سون» وزیر خارجه ویتنام، «حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، «پیتر سیارتو» وزیر خارجه و تجارت مجارستان، «پارک جین» وزیر خارجه کرهجنوبی، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، «مائورو ویرا» وزیر خارجه برزیل، وزیر خارجه نیجر، «عبدالله جوپ» وزیر خارجه مالی، «فیصلبنفرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی، توبیاس بیلستروم وزیر خارجه سوئد، «جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری باکو، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، «دنیس مونکادا» وزیر خارجه نیکاراگوئه، وزیر خارجه اردن و «گیر پدرسون» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه دیدار و گفتوگو کرد.
همچنین نشست وزرای خارجه کشورهای عضو «روند آستانه» شامل 3 کشور ایران، روسیه و ترکیه به صورت سهجانبه و پس از آن با مشارکت «گیر پدرسون» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل، به صورت چهارجانبه به میزبانی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد. گفتنی است در سفر امیرعبداللهیان به نیویورک، جمهوری اسلامی ایران و مالدیو در بیانیهای از سرگیری روابط دیپلماتیک خود را از اول مهرماه اعلام کردند.
همچنین وزیر امور خارجه ایران در دیدار وزیر خارجه سوئد با اشاره به چند بار گفتوگوی تلفنی مشترک با همتای سوئدی طی ماههای گذشته گفت: موضوعات مهمی برای گفتوگو و تبادل نظر در حوزههای مختلف داریم اما مهمترین موضوع، تداوم اهانت به قرآن کریم در کشور شماست. وی با اشاره به جریحهدار شدن احساسات ۲ میلیارد مسلمان جهان از اهانتهای مکرر به قرآن کریم در کشور سوئد افزود: دفاع از ارزشهای سوئد به قیمت نادیده گرفتن ارزشهای ۲ میلیارد مسلمان جهان قابل پذیرش نیست، لذا میخواهیم بر اهمیت و ضرورت مسؤولیتپذیری و پاسخگویی دولت سوئد در این زمینه تاکید کنیم. وزیر امور خارجه تصریح کرد: در موضوع تبادل سفرا منتظر یک اقدام خوب درباره قرآن کریم در کشور سوئد هستیم. امیرعبداللهیان همچنین با اشاره به وضعیت «حمید نوری» شهروند ایرانی زندانی در سوئد گفت: هیچ تردیدی نیست که پشت پرونده آقای نوری منافقین هستند که دستشان به خون هزاران شهروند ایرانی آلوده است و انتظار ما آن است دولت سوئد در مرحله تجدیدنظر تصمیم عاقلانه و شجاعانه بگیرد و او آزاد شود. وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اینکه تاریخ روابط 2 کشور ایران و سوئد مملو از همکاری است، گفت: ما برای همکاریهای مثبت و سازنده در زمینههای مختلف آمادگی داریم. وزیر خارجه سوئد نیز در این دیدار گفت: اسلامهراسی نزد دولت سوئد جایی ندارد و ما طرفدار بردباری دینی هستیم. وی تمایل کشورش را به تداوم گفتوگو و همکاری با ایران اعلام کرد. وی درباره برخی موضوعات کنسولی مورد نظر کشورش گفتوگو کرد.
همچنین رئیس دستگاه دیپلماسی در دیدار دبیرکل سازمان ملل با اشاره به تبادل زندانیان با آمریکا و آزادسازی داراییهای مسدود شده ایران در کرهجنوبی گفت: درباره برجام همواره با شما مشورتهای خوبی داریم. تبادل پیامها با آمریکا ادامه دارد و طرح سلطان عمان هم همچنان روی میز است و اگر طرفهای مقابل آماده باشند، ما برای بازگشت به برجام جدی هستیم تا در چارچوب ابتکار عمان، همه طرفها به تعهدات خود در برجام بازگردند. همچنین امیر عبداللهیان در دیدار با فرحان وزیر خارجه عربستان بر ضرورت فعالسازی خطوط حملونقل هوایی و دریایی بین 2 کشور به منظور تسهیل روند مسافرت و تجارت بین دو کشور تاکید کرد. وی همچنین ایده پیشنهادی جمهور اسلامی ایران برای تشکیل مجمع گفتوگو و همکاری بین ۸ کشور شمال و جنوب خلیج فارس را مورد تاکید قرار داد. فیصل بن فرحان نیز در این دیدار سرعت روند پیشرفت امور در روابط 2 کشور از زمان انتشار اعلامیه از سرگیری روابط را رضایتبخش خواند و گفت: علاوه بر آن افقهای جدیدی نیز باز کردهایم. وی ضمن اعلام تمایل کشورش برای تقویت همکاریهای دوجانبه و اجرای ایدههای مطرح شده، دیدار سران را زمینهساز افزایش سرعت روند همکاریها ارزیابی کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رونمایی از جدیدترین تسلیحات راهبردی یمن
رژه نظامی باشکوه ارتش و نیروهای مسلح یمن صبح پنجشنبه ۲۱ سپتامبر به مناسبت نهمین سالروز انقلاب ۲۱ سپتامبر در این کشور برگزار شد. وبگاه شبکه المسیره با انتشار این خبر گزارش داد: «مهدی المشاط» فرمانده کل نیروهای مسلح یمن خود را به میدان این رژه نظامی در میدان «السبعین» صنعا رساند و یگانها و تشکیلات مختلف ارتش یمن در این رژه بزرگ و باشکوه نظامی شرکت کردند. بر اساس این گزارش، در این رژه نظامی نیروهای مسلح یمن از زرادخانه خود مجهز به تسلیحات پیشرفته، راهبردی و جدید رونمایی کردند. همچنین برای نخستینبار طی چند سال اخیر در این رژه نظامی هواپیماهای نیروی هوایی یمن نیز به نمایش گذاشته شد. نیروهای مسلح یمن، همچنین با به نمایش گذاشتن تمثالی از قرآن کریم، بر تمسک خود به مصحف شریف و محکومیت هرگونه هتک حرمت آن تاکید کردند. هر ساله نیروهای مسلح یمن در سالروز انقلاب ۲۱ سپتامبر، یک رژه نظامی باشکوه در پایتخت برگزار میکنند. در رژه نظامی بزرگ سال گذشته که به مناسبت هشتمین سالروز انقلاب مردمی یمن برگزار شد از انواع موشکهای راهبردی بالستیک و کروز، پهپادها و موشکهای زمین به هوا و موشکهای نیروی دریایی رونمایی شد. موشکهای «حاطم»، «فلق»، «حیدر»، «البحرالاحمر»، «معراج» و «قدس۳» از جمله موشکهای رونمایی شده در این رژه بود. به گزارش المسیره، در رژه نظامی پنجشنبه گذشته، نیروهای «الصاعقه»، نیروهای امنیتی و ویژه دستگاه امنیت مرکزی، النجده و حمایت از تاسیسات و زیرساختهای یمن نیز حضور داشتند. در این رژه قایقهای نظامی از نوع «ندیر» و «عاصف۱»، «عاصف ۲»، «عاصف ۳»، «ملاح»، «طوفان ۱»، «طوفان ۲» و «طوفان ۳» و میانهای دریایی بومی از جمله «مسجور»، «عاصف» و «اویس» به نمایش گذاشته شد. بر اساس این گزارش، در این رژه نظامی برای نخستینبار از مینهای دریایی بومی از نوع «ثاقب»، «کرار»، «مجاهد ۱»، «مجاهد ۲» و «مجاهد ۳» رونمایی شد. به گزارش رسانههای یمنی، در این رژه باشکوه نظامی از موشکهای پیشرفته دریایی از جمله موشک روبیج و موشکهای بالستیک «فالق» و «مندب۱» رونمایی شد و نیروهای مسلح یمن برای نخستینبار موشک کروز «سجیل» با سوخت جامد را به نمایش گذاشتند. بر اساس این گزارش، نیروهای یمنی همچنین از موشک دریایی جدید کروز «صیاد» که با سوخت جامد و مایع کار میکند و رادارها قادر به کشف و رهگیری آن نیستند، رونمایی کردند.
به نوشته المیادین، موشکهای از نوع «معراج» و «برق ۱» که برد آن به ۵۰ کیلومتر میرسد، موشک «برق ۲»، «فاطر ۱»، «صدر ۱» و «صقر ۲» نیز در رژه نظامی پنجشنبه گذشته صنعا به نمایش گذاشته شد. نیروهای مسلح یمن همچنین از پهپادهای «خاطف ۲»، «قاصف k۲ و رقیب»، «صماد ۱» و «وعید ۱» که مجهز به کلاهک جنگی شدیدالانفجار است و شهاب که برد آن به هزار کیلومتر و پهپاد عمودپرواز مرصاد، «صماد ۳» که برد آن به ۱۸۰۰ کیلومتر میرسد و «وعید ۲» که برد آن به ۲ کیلومتر میرسد، رونمایی کرد. یگان موشکی نیروهای مسلح یمن در این رژه از موشکهای زمین به زمین «توشکا» و «زلزال ۳» و موشکهای «قاسم» و
«بدر ۱»، «بدر ۲» و «بدر ۳» استفاده کرد و برای نخستینبار از موشکهای بدر ۴، قدس ۴، طوفان، میون، تنکیل و مطیع رونمایی کرد. همچنین از موشکهای «سعیر» و «البحرالاحمر» و «قدس ۴»، موشکهای بالستیک «کرار»، «قاهر۱»، «قاهر ۲» و موشکهای بالستیک جدید و نقطهزن «عقیل» رونمایی شد.
***
۱۲۰ هزار ارمنی قرهباغ را ترک میکنند
«داوید بابایان» مشاور «ساموئل شهرامانیان» رئیس ارامنه قرهباغ کوهستانی دیروز یکشنبه در گفتوگو با خبرگزاری رویترز، تصریح کرد ۱۲۰ هزار نفر از قومیت ارامنه قرهباغ قصد دارند این منطقه را ترک کنند، زیرا تمایل ندارند بخشی از جمهوری آذربایجان باشند و نگران پاکسازی قومیتی هستند. ارامنه قرهباغ کوهستانی، قلمرویی که جامعه بینالملل به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت میشناسد از زمان فروپاشی جماهیر شوروی از کنترل باکو خارج شده بود، مجبور شدند ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریورماه)، یک روز پس از عملیات نظامی برقآسای ارتش جمهوری آذربایجان در این منطقه، اعلام آتشبس کنند. جمهوری آذربایجان میگوید حقوق ارامنه قرهباغ کوهستانی را تضمین میکند و این منطقه را با جمهوری آذربایجان ادغام میکند اما رهبری ارامنه قرهباغ به رویترز گفته است آنها قصد ترک این منطقه را دارند. با اینحال باکو به طور مکرر هرگونه قصدی برای آزار دادن ارامنه قرهباغ کوهستانی را رد میکند. بابایان در این باره به رویترز گفت: «مردم ما نمیخواهند به عنوان بخشی از آذربایجان زندگی کنند. 99.9 درصد ترجیح میدهند سرزمینهای تاریخیمان را ترک کنند». وی ادامه داد هنوز مشخص نیست چه زمانی ارامنه قرهباغ از گذرگاه لاچین که این منطقه را به ارمنستان متصل میکند، عبور خواهند کرد. بابایان ادامه داد: «سرنوشت مردم بیچاره ما به عنوان یک بیآبرویی و ننگ برای مردم ارمنستان و برای کل جهان متمدن ثبت خواهد شد. آنهایی که مسؤول سرنوشت ما هستند، یک روز مجبور خواهند بود در محضر خدا پاسخگوی گناهانشان باشند». جمهوری آذربایجان گفته است ارامنه قرهباغ کوهستانی در صورت تمایل میتوانند این منطقه را ترک کنند و «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان گفته است تا زمانی که امنیت ارامنه قرهباغ در این منطقه به خطر نیفتد، آنها همچنان در این منطقه باقی خواهند ماند. بر اساس این گزارش قرار بود تخلیه منطقه قرهباغ کوهستانی برای آن دسته از افرادی که نیازمند استفاده از امکانات درمانی و پزشکی هستند، روز گذشته انجام شود. طبق این گزارش، هزاران نفر از ارامنه قرهباغ کوهستانی روز شنبه را بدون غذا گذراندند. مقامهای ارامنه قرهباغ تصریح کردند ۱۵۰ تن محموله بشردوستانه از سوی روسیه و ۶۵ تن آرد از سوی کمیته بینالمللی صلیب سرخ وارد منطقه قرهباغ شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|