|
رسانههای آمریکایی فرتوت بودن رؤسای 2 حزب این کشور را نشانهای از زوال جامعه آمریکا میدانند
تابوتهای رأی
* نیویورکر: در یک جامعه رو به زوال تصاویر رؤسای سالخورده میتواند یک حس عمومی از پژمردگی و زوال را تجسم بخشد/ * نیویورکپست: فاصله میان کاخ سفید تا کنگره ۱۶۱۰ متر است و این فضا جهت ساختن سرای سالمندان برای رؤسای 2 حزب آمریکا مناسب است!
گروه بینالملل: کاریکاتوریست و تصویرگر سرشناس کانادایی - آمریکایی، تصویری از رهبران سالخورده آمریکایی از جمله میچ مککانل، جو بایدن و دونالد ترامپ را به تصویر کشیده که برای رسیدن به جایگاه و موقعیت با یکدیگر رقابت میکنند و نشاندهنده رقابت پیرمردها برای رسیدن به دولت بعدی در کاخ سفید است.
نشریه «نیویورکر» با انتشار تصویری از کاریکاتور «بری بلیت» کاریکاتوریست و تصویرگر کانادایی - آمریکایی نوشت: «آیا ایالات متحده - که مدتها تصور میشد سرزمین شروعهای جدید است - در خطر تبدیل شدن به یک حکومت سالخوردگان تصلبی (اسکلروتیک) است؟»
همچنین «دیوید رمنیک» سردبیر نیویورکر در مطلبی نوشت: «در یک جامعه رو به زوال، تصاویر رهبری سالخورده میتواند یک حس عمومی از پژمردگی و زوال را تجسم بخشد».
حال یک کابوس اجتماعی، به رویاپردازی این کاریکاتوریست تبدیل شده است.
برای جلد این شماره نیویورکر، «بری بلیت» طنز و پوچ بودن کار سیاستمدارانی در سنین بالا را به تصویر میکشد که در حال حاضر برای تصدی پستهای برتر در آمریکا رقابت میکنند.
در این تصویر از سمت راست، چهره «جو بایدن» رئیسجمهوری ۸۰ ساله آمریکا، «نانسی پلوسی» عضو دموکرات ۸۳ ساله مجلس نمایندگان آمریکا که سابقا رئیس این مجلس بوده، «میچ مککانل» رهبر ۸۱ ساله اکثریت سنای آمریکا و «دونالد ترامپ» ۷۷ ساله رئیسجمهوری پیشین آمریکا که برای ورود دوباره به کاخ سفید کمپین به راه انداخته دیده میشود که واکر به دست راه میروند.
پیشتر هم نشریه نیویورکپست در مطلبی نوشت: «حدود ۱۶۱۰ متر میان کاخ سفید تا کنگره آمریکا فاصله است و این فضایی عالی به منظور ساخت سرای سالمندان برای رهبران سالخورده ما است!»
دکتر «مارک سیگل» دانشیار پزشکی و مدیر برنامه «دکتر رادیو» و تحلیلگر پزشکی فاکس نیوز با توجه به بحران سالخوردگی در میان مقامات ارشد آمریکایی از جمله بایدن و گافهای متعدد او و اینکه به تازگی میچ مککانل، رهبر ۸۱ ساله جمهوریخواهان در سنا برای چندمین بار مقابل خبرنگاران برای حدود یک دقیقه بدون هیچ حرکت و کلامی ماند و همراهانش ناچار او را به اتاق کارش بازگرداندند، در مطلبی برای این نشریه نوشت: «از آنجا که هیچ الزامی وجود ندارد که نمایندگان کنگره یا روسای جمهور آمریکا به طور داوطلبانه از سمت خود کنارهگیری کنند، به اعتقاد من باید برنامههایی برای حمایت از آنها انجام شود».
از سوی دیگر «ویل هِرد» نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری و نماینده سابق مجلس نمایندگان آمریکا دوشنبه گفت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق فقط برای در امان ماندن از زندان، نامزد انتخابات ریاستجمهوری شده است. به گزارش «هیل»، وی در مصاحبهای گفت: مشکلی که با ترامپ دارم این است که دونالد ترامپ برای آنکه دوباره آمریکا را بزرگ کند، نامزد ریاستجمهوری نمیشود، نامزد شده تا زندان نرود. هرد در پاسخ به این سوال که آیا کارزار انتخاباتی او به شانس نامزدهای دیگر در رقابت صدمه میزند، گفت از هر کسی که نامزد حزبش در انتخابات ۲۰۲۴ شود، حمایت خواهد کرد. وی گفت: من از آن فلسفه حمایت کردهام و میدانم اگر میخواهیم اطمینان یابیم که نامزد جمهوریخواهی داریم که میتواند بایدن را شکست دهد و به مسائل موجود مانند مشکلات در مرز رسیدگی کند، به طور بالقوه نیاز داریم متحد شویم. اظهارات او یک ماه پس از آن بیان میشود ترامپ و ۱۸ نفر از متحدانش از سوی هیات منصفه بزرگ ایالت جورجیا به اتهامات مرتبط با تلاشها برای ابطال انتخابات ۲۰۲۰ متهم شدهاند. ترامپ که نوامبر، سومین کارزار ریاستجمهوری خود را اعلام کرد، امسال با سه کیفرخواست دیگر مرتبط با معاملات تجاری خود، نگهداری اسناد محرمانه بعد از خروج از کاخ سفید و اقداماتش بعد از انتخابات ۲۰۲۰ مواجه شده است. دومین مناظره انتخاباتی درونحزبی حزب جمهوریخواه آمریکا قرار است چهارشنبه برگزار شود و مانند مناظره اول ترامپ غایب خواهد بود. او در عوض در دیترویت در بحبوحه اعتصاب کارگران اتحادیه خودروها سخنرانی خواهد کرد.
بر اساس نظرسنجی جدید موسسه معتبر پیو، 65 درصد آمریکاییها معتقدند نظام فعلی انتخابات در این کشور باید تغییر کند و رئیسجمهور باید کسی باشد که بیشترین میزان آرای مردمی را کسب میکند. در طرف مقابل 35 درصد مردم آمریکا بر این باورندکه نظام انتخاباتی فعلی باید حفظ شود و رئیسجمهور باید همان شخصی باشد که برنده اکثریت آرای الکترال است.
مواردی که این نشریه آمریکایی از آن پرده برداشت، خیلی ناآشنا هم نیست. رئیسجمهور آمریکا از فراکسیون سیاهپوستان آمریکایی در جمع «حزب هیسپانیک» کنگره تمجید کرد. جو بایدن حین سخنرانی در جمع هیسپانیکهای کنگره «گروه سیاهپوستان کنگره» را تحسین کرد؛ اقدامی که شنوندگان را متحیر کرد. این اشتباه توسط رئیسجمهور ایالات متحده هنگام سخنرانی در چهلوششمین جشن سالانه موسسه هیسپانیک کنگره در واشنگتن رخ داد. بایدن ۸۰ ساله از خواهر نورما پیمنتال، مدیر اجرایی خیریه کاتولیک درست قبل از انجام این اشتباه، قدردانی کرد.
از سوی دیگر نظرسنجی مشترک ایبیسینیوز و واشنگتنپست در روز یکشنبه نشان داد ۴۴ درصد پاسخدهندگان بر این باورند رفاه مادی آنها از زمان روی کار آمدن دولت بایدن کاهش یافته است که بیشتر از هر رئیسجمهور دیگر ایالاتمتحده از زمانی است که این دو رسانه این نظرسنجیها را در سال ۱۹۸۶ راهاندازی کردند.
بر اساس این نظرسنجی، تنها ۳۷ درصد آمریکاییها عملکرد بایدن به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده را تایید میکنند، در حالی که ۵۶ درصد آن را تایید نمیکنند. سیاستهای اقتصادی او تنها با ۳۰ درصد و سیاستهای مهاجرت با ۲۳ درصد تایید شده است.
تقریباً سهچهارم (۷۴ درصد) بر این باورند بایدن ۸۰ ساله برای کاندیداتوری دوباره خیلی پیر است که ۶ درصد بیشتر از ماه مه است. رسانهها همچنین میگویند در صورتی که تعطیلی مجدد دولت تا پایان سال مالی در ۳۱ سپتامبر اتفاق بیفتد، ۴۰ درصد آمریکاییها شخصاً بایدن و اعضای حزب دموکرات ایالات متحده در کنگره را مقصر میدانند.
در بحبوحه کاهش محبوبیت بایدن، اقدامات دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا توسط ۴۸ درصد جمعیت موثر تلقی میشود که ۱۰ درصد بیشتر از زمان پایان ریاست جمهوری وی در سال ۲۰۲۱ است.
علاوه بر این، ۶۲ درصد رایدهندگان دموکرات و متمایل به دموکرات فکر میکنند حزب باید «کسی غیر از بایدن» را برای نامزدی در انتخابات ۲۰۲۴ معرفی کند.
ارسال به دوستان
کشمکشهای سیاسی ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه، دولت بایدن را تهدید میکند
هشدار درباره تعطیل شدن دولت آمریکا
ثمانه اکوان: دولت آمریکا در صورتی که نتواند نظر جمهوریخواهان برای دریافت بودجه بیشتر و افزایش میزان کسری بودجه دولت را تا روز 30 سپتامبر (8 مهر) جلب کند، از روز یکشنبه نهم مهرماه تعطیل خواهد شد.
تعطیلی دولت آمریکا، آن هم در آستانه چهارمین سال فعالیت بایدن در کاخ سفید میتواند بهمعنای از دست رفتن مشاغل زیادی در این کشور باشد و آمار خوب دولت بایدن در ایجاد شغل را زیر سوال ببرد. دولت بایدن تلاش دارد با جلب نظر جمهوریخواهان جلوی تعطیلی دولتش را بگیرد. کوین مککارتی، رهبر جمهوریخواه کنگره احتمالا میتواند به یکی از قربانیان اصلی این اختلاف بین جمهوریخواهان و دموکراتها تبدیل شود و در صورتی که نتواند تندروهای جمهوریخواه را به توافق با دموکراتها برای ادامه یافتن فعالیت دولت تشویق کند، ممکن است جایگاه خود به عنوان رئیس مجلس نمایندگان را از دست بدهد. مککارتی در حالی تلاش دارد طرحهای خود برای جلوگیری از تعطیلی دولت را با همکاران جمهوریخواهش در میان بگذارد که جمهوریخواهان در مجلس سنا نیز تلاش دارند شرایط خاص خود را به دولت تحمیل کنند.
تعطیلی دولت فدرال زمانی رخ خواهد داد که کنگره ایالاتمتحده نتواند بودجه برای آژانسهای دولت فدرال را تایید کند. قبل از سال 1980 میلادی، آژانسها و ادارات دولتی همچنان بعد از تلاشهای ناموفق کنگره برای رسیدن به توافق بر سر بودجه، به کار خود ادامه میدادند و فرض را بر این میگذاشتند که احتمالا بزودی ۲ حزب به نتیجه میرسند و بودجه روزهای قبلی را نیز تأمین خواهند کرد اما سال 1981 بنجامین سیویلیتی، دادستان کل ایالاتمتحده، مجموعهای از قوانین را معرفی کرد که بر اساس آن آژانسهای دولت فدرال حق ندارند بدون بودجه مصوب به کار خود ادامه دهند. از آن زمان تاکنون، در سالهای مختلف، زمانی که بودجههای دستگاههای اجرایی به پایان میرسید و کنگره توانایی افزایش بودجه را نداشت، دولت فدرال تعطیل میشد.
دولت ریگان یکی از رکوردهای بزرگ در مواجهه با احتمال تعطیلی دولت را داشت. در طول دوران فعالیتش، ریگان با 8 احتمال در تعطیلی دولت روبهرو شد که طولانیترین میزان تعطیلی در این باره به ۳ روز رسید.
احتمال تعطیلی دولت فدرال در طول دهه گذشته بیشتر از هر زمان دیگری شده است و مساله ارائه بودجه و بالا بردن میزان بدهیهای دولت آمریکا به مسالهای سیاسی بین ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه تبدیل شده است.
یکی از طولانیترین بازههای تعطیلی دولت فدرال به زمان دولت کلینتون بازمیگردد. سال 1995، دولت فدرال به مدت 21 روز تعطیل شد و مهمترین دلیل نیز این بود که هر ۲ مجلس نمایندگان و سنا در اختیار جمهوریخواهان قرار داشت که دشمنی شدیدی با دولت دموکرات کلینتون داشتند. بعد از 21 روز تعطیلی دولت فدرال، سرانجام یکی از نمایندگان جمهوریخواه سنا با بیان اینکه این لجبازی، تبدیل به یک بازی احمقانه شده، خواستار پایان یافتن تعطیلی دولت شد.
در دولت اوباما در سال 2013 نیز تعطیلی دولت فدرال 16 روز به طول انجامید و بخشهای مهمی از دولت فدرال مجبور به تعدیل نیروهای خود شدند. پارکهای ملی، بخش تحقیقات ناسا، باغوحشها، موزهها و اماکن تاریخی آمریکا در این 16 روز تعطیل شدند و تأثیر منفی زیادی روی صنعت گردشگری این کشور گذاشتند. در دولت ترامپ اما در سال 2018 دولت آمریکا یک بار به مدت ۲ روز تعطیل شد، آن هم در شرایطی که هم مجلس نمایندگان و هم سنا در اختیار جمهوریخواهان قرار داشت. این اختلافات در درون حزب جمهوریخواه، حکایت از تفاوت نگاه در داخل حزب نسبت به مساله مهاجرت داشت. دموکراتها در این مساله، حامی حفاظت از کودکانی بودند که بهصورت غیرقانونی وارد آمریکا شده اما در دولت اوباما به آنها وعده داده شده بود میتوانند در ایالاتمتحده باقی مانند. با این حال کاخ سفید قصد نداشت برنامه زمان اوباما را اجرایی کند و به این ترتیب دموکراتهای مجلس نمایندگان و سنا مقابل افزایش بودجه دولت ایستادگی کردند. برخی جمهوریخواهان نیز با این حرکت همراهی کردند زیرا اعتقاد داشتند قانون جدیدی در این باره باید توسط دولت تصویب شود که به نفع کسانی باشد که سالهاست بهصورت غیرقانونی در ایالاتمتحده زندگی کردهاند. تعطیلی دولت فدرال در نهایت پس از ۲ روز با یک قانون که بهصورت موقت به بخشهای مختلف دولت بودجه میرساند، پایان یافت و در نهایت جمهوریخواهان و دموکراتها بر سر مساله مهاجرت به توافق رسیدند. در پایان سال 2018 اما دولت ترامپ باز هم تعطیل شد و این بار به مدت 34 روز. مساله مهاجرت این بار هم مساله اصلی در تعطیلی دولت فدرال بود اما کسری بودجه ناشی از درخواستهای مکرر ترامپ برای بودجه 5.7 میلیارد دلاری برای ساختن دیوار مرزی با مکزیک بود؛ بودجهای که ترامپ از همان ابتدای دوران ریاستجمهوری اعتقاد داشت باید مکزیک آن را بپردازد اما در نهایت از جیب مالیاتدهندگان آمریکایی پرداخت شد. عدم توافق دولت جمهوریخواه با مجلس نمایندگان دموکرات موجب تعطیلی یک ماهه دولت شد که طولانیترین تعطیلی در طول تاریخ این کشور بهحساب میآید. در نهایت دموکراتها با پرداخت 1.35 میلیارد دلار موافقت کردند بودجهای بسیار پایینتر از بودجه مدنظر ترامپ بود.
تعطیلی دولت فدرال در زمان بایدن اما نتایج بسیار بدی برای دولت او به همراه خواهد آورد. بایدن در شرایطی وارد چهارمین سال فعالیتش میشود که رقابتهای انتخاباتی بسیار زودتر از موعد و با شدت بسیار زیادی در حال شکلگیری و پیشروی است و گاه باعث میشود رسانهها از این نوع رقابتها با عنوان جنگ بین ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه یاد کنند. تعطیلی دولت فدرال اما این بار دلایل دیگری دارد.
ماه ژوئن سال جاری میلادی، با حمایت جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان و سنا، رئیسجمهور آمریکا قانونی را به امضا رساند که بر اساس آن، سقف بدهیها و هزینههای ایالاتمتحده برای بودجه سال مالی 2024 که از ابتدای اکتبر سال 2023 آغاز میشود، برداشته میشود. البته این قانون استثنائاتی نیز دارد و باید در ۲ زمینه هزینههای دفاعی و غیردفاعی، 12 لایحه اعتباری به تصویب مجلس نمایندگان و سنا و بودجههای مرتبط با بخشهای مختلف به تصویب کنگره برسد. کمیته اعتبارات سنا، 12 لایحه را با اجماع دوحزبی، به تصویب رسانده است اما در مجلس نمایندگان، جمهوریخواهان به تصویب این 12 لایحه رأی ندادهاند و اعتقاد دارند توافق مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان با کاخ سفید، به نفع دموکراتها بوده است، زیرا به رئیسجمهور این حق را میدهد که لایحه مد نظر نمایندگان را وتو کند و بودجه را با اختیار خود هزینه کند. در این 12 لایحه، بودجه برای مسائلی مطرح شده که جمهوریخواهان را با عصبانیت نیز رو به رو کرده است. بودجه برای حمایت از سقط جنین، حمایت از حقوق همجنسگرایان و بیمه برای همجنسگرایان و قانونی کردن مصرف ماریجوانا، از جمله مواردی است که در لوایح مجلس نمایندگان به پیشنهاد دموکراتها اضافه شده که نه میتواند با موافقت این مجلس رو به رو شود و نه مجلس سنا. با وجود اینکه 12 لایحه در ابتدا یک متن داشته، با تغییرات ایجاد شده در آن و ارائه پیشنهادات، در واقع مجلس نمایندگان و سنا هر کدام لوایح خاص خود را بررسی و تصویب کردهاند و هر کدام از این لوایح باید در کمیتهای مشترک دوباره مورد بررسی قرار گیرد. این پروسه احتمالا تا 4 روز دیگر به انتها نمیرسد و دولت آمریکا به احتمال زیاد با تعطیلی روبهرو خواهد شد.
ارسال به دوستان
مرغ آمریکایی همسایه!
نوید مؤمن: مقامات آمریکایی و اعضای شورای همکاری خلیج فارس بعد از اتمام نشست مشترک اخیر خود بیانیهای صادر و ضمن تکرار اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران، بر موضع امارات در ارجاع پرونده ادعایی جزایر سهگانه ایرانی به دیوان دادگستری بینالمللی تاکید کردند. در این بیانیه که مملو از اتهامزنیهای تکراری به کشورمان و زیر سوال بردن تمامیت ارضی ما است، طرفین از ارتباطات دیپلماتیک میان عربستان و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) با ایران برای توقف تشدید تنش در منطقه نیز استقبال کردند!
1- بدیهی است جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی، خط قرمز جغرافیایی و ارضی ایران محسوب میشود و هیچ بازیگری از آمریکا و روسیه گرفته تا اتحادیه اروپایی و چین حق به چالش کشیدن آن را نداشته و نخواهد داشت اما آنچه در این برهه موضوعیت دارد، مربوط به نوع مواجهه اصلاحطلبان با موضع واشنگتن در قبال جزایر سهگانه است! مقامات آمریکایی از سال 1997 میلادی تلاش کردهاند مواضع صریحی را درباره جزایر سهگانه (به سود ابوظبی) اتخاذ نکنند تا در یک پرونده ملی و سرزمینی، خود را در مواجهه علنی و آشکار با ملت ایران قرار ندهند اما این بار، مقامات آمریکا بر ادعای مخدوش اماراتیها مهر تایید نواختهاند تا دامنه منازعات منطقهای و مداخلهگرایانه خود و تهران را عمیقتر و گستردهتر سازند اما انگیزه فرامتنی آمریکا از این اقدام چیست و چرا رسانههای پرادعایی که تا چندی پیش به دلیل مواضع غیرقابل توجیه روسها و چینیها در قبال جزایر سهگانه فریاد «مرگ بر شرق» را سر میدادند، در قبال وقاحت کاخ سفید سکوت کردهاند؟!
واقعیت این است که آمریکا نه تنها کمترین موافقتی با عادیسازی روابط تهران - ریاض (حتی در سطح اندک) ندارد، بلکه نسبت به عدم توانایی خود در بازتولید تروریسم تکفیری داعش در منطقه شدیدا نگران به نظر میرسد. مقامات ارشد هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه متفقالقولند منازعات راهبردی در منطقه خلیج فارس و غرب آسیا باید جاری باشد تا در سایه این منازعات، بتوان مداخلهگرایی مزمن واشنگتن و اتحادیه اروپایی را توجیه کرد. فراتر از آن، تولید و بازتولید تروریسم تکفیری، تاکتیک خطرناک غربیهاست که صرفا در فضای بحرانی منطقه میتواند قدرت و جرأت ظهور و بروز پیدا کند.
اکنون آمریکا در آیندهپژوهی تحولات منطقه با متغیرها و ثوابتی روبهرو است که قدرت پیشبینی و مدیریت آنها را تا حد زیادی از دست داده است.
در چنین شرایطی، واشنگتن ترجیح داده است تقابل منطقهای خود با تهران و تلاش برای تشدید شکافها میان ایران و اعضای شورای همکاری خلیج فارس را مضاعف سازد. از این رو ادعای آمریکاییها در استقبال از توافق تهران - ریاض، دروغ بزرگی است که هر 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس (کویت، عربستان، قطر، عمان، بحرین و امارات) نسبت به آن واقف هستند. قطعا بیانیههای ظاهری و تصاویر تزیینی نمیتواند چنین واقعیتی را کتمان سازد.
2 ـ در اینجا به سوال اصلی خود باز میگردیم: چرا بازخواست مقامات آمریکایی درباره زیر سوال بردن حاکمیت ایران نسبت به جزایر سهگانه، با سکوت و انفعال جریانات ظاهرا ملیگرا مواجه شده است؟! چرا محصول و خروجی طرح این ادعا، نگارش یادداشتهای پرزرق و برق و مملو از خشم و مطالبهگری نسبت به واشنگتن نیست؟
پاسخ این سوال به اندازهای واضح است که نیاز به تکرار و تفسیر ندارد: زمانی که فرامتن غربگرایی بر متن و واقعیت تحولات جاری در حوزه روابط بینالملل سایه میافکند، دیگر نمیتوان سخن از انصاف و حتی واقع گرایی در حوزههای گوناگون (از جمله تفسیر وقایع جاری در حوزه سیاست خارجی و تحولات منطقهای و فرامنطقهای) به میان آورد. در اینجا، تفکیک تلخی میان ژست، رفتار و نیت بازیگران مدعی ملیگرایی و واقعبینی در حوزه سیاست خارجی وجود دارد که روز به روز خود را در آوردگاهها و بزنگاههای حوزه دیپلماسی بیشتر نشان میدهد. قطعا زمانی میتوان ادعای جریانات معلومالحال در دفاع از تمامیت ارضی ایران را واقعی دانست که نوع برخورد و مواجهه آنها با تخطیگران از این مساله، تابعی از جنس پرچم کشورها و ماهیت حکومت بازیگران خارجی نباشد. بهتر است کسانی که مدعی درک زبان دنیا هستند، کلاه خود را قاضی کنند که در مواجهه با صدور بیانیه مشترک اخیر آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس در قبال جزایر سهگانه ایرانی، چگونه عمل کردهاند و تفاوت این عملکرد، با مواضع قبلی آنها در مواجهه با روسیه و چین (درباره پرونده مذکور) چه بوده است؟!
ارسال به دوستان
در سومین روز بازیهای آسیایی این بلندپروازان والیبال بودند که اولین طلا را به کاروان ایران هدیه دادند
طلا در تور والیبال
سومین روز نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی در شرایطی برای ورزش ایران پشت سر گذاشته شد که ملیپوشان کشورمان در ۲ روز نخست با وجود کسب ۸ مدال نتوانسته بودند به مدال طلا دست یابند که سرانجام بلندپروازان والیبال ایران سد را شکستند. تیم ملی والیبال ایران که در لیگ ملتها و مسابقات قهرمانی آسیا نتوانسته بود انتظارات اهالی این رشته و ورزش را برآورده کند و ۲ ناکامی تلخ را رقم زده بود، این بار در فینال بازیهای آسیایی برابر چین به برتری ۳ بر یک رسید و عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داد. ملیپوشان والیبال ایران با این پیروزی نخستین مدال طلای کاروان ورزش کشور در نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی را به دست آوردند.
* حسینپور به مدال نقره تکواندو رسید
در وزن ۶۳- کیلوگرم تکواندو علیرضا حسینپور دور نخست حریفی از اندونزی را شکست داد و سپس برابر حریفی از پاکستان صاحب برتری شد. حسینپور در سومین مبارزه خود به مصاف ورزشکار کرهجنوبی رفت و در ۲ راند متوالی حریف خود را با اختلاف ۱۲ امتیاز شکست و ضمن صعود به نیمهنهایی مدال برنز خود را قطعی کرد. وی در نیمهنهایی حریف اردنی را شکست داد و فینالیست شد اما در فینال نتوانست ورزشکار تایلندی را شکست دهد و به مدال نقره رسید.
* پیروزی بسکتبال ۳ نفره برابر مالدیو
تیم ملی بسکتبال 3 نفره ایران به مصاف مالدیو رفت و مقابل این تیم به برتری ٢٢ بر ٦ دست یافت. تیم ایران در نخستین دیدار موفق به شکست کرهجنوبی شده بود.
* ژیمناستهای ایران به مدال نرسیدند
محمدرضا خسرونژاد و محمدرضا حمیدی در گروه دوم فینال مسابقات ژیمناستیک حضور داشتند که در پایان این مسابقه که نزدیک به ۳ ساعت به طول انجامید، خسرونژاد با امتیاز 76.730 هفتم شد و حمیدی نیز با امتیاز 75.532 به رتبه دهم بسنده کرد و به مدال نرسیدند.
* تیم والیبال ساحلی «ب» ایران فینالیست نشد
تیم ملی «ب» والیبال ساحلی ایران (عباس پورعسگری و علیرضا آقاجانی) به مصاف چین یک رفت و 2 بر صفر مغلوب حریف قدرتمند خود شد. ملیپوشان ساحلی ایران با امتیازهای ۲۶ بر ۲۴ و ۲5 بر ۱۶ نتیجه را به حریف واگذار کردند تا از صعود به دیدار نهایی باز بمانند.
* شکست دانیال شهبخش در مسابقات بوکس
در وزن ۵۷ کیلوگرم مسابقات بوکس نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی، دانیال شهبخش، دارنده تنها مدال جهانی تاریخ بوکس ایران، در نخستین مبارزه خود به مصاف «لیو پینگ» از چین رفت که شکست خورد.
* پیروزی بسکتبال برابر امارات
تیم ملی بسکتبال ایران در نخستین دیدار خود در بازیهای آسیایی برابر تیم ملی امارات به میدان رفت و به برتری ۸۱ بر ۵۷ دست یافت.
* شوک به تکواندوی ایران با حذف امید طلا
در وزن ۵۳- کیلوگرم تکواندوی زنان، ناهید کیانی بعد از یک دور استراحت، در مرحله یکهشتم نهایی به مصاف تکواندوکار تایلندی رفت. کیانی در این مرحله نتیجه را به حریف واگذار کرد و از گردونه رقابتها کنار رفت. کیانی یکی از امیدهای کسب مدال طلا برای تکواندوی ایران در این بازیها بود.
همچنین نرگس میرنوراللهی در وزن ۵۷- کیلوگرم تکواندو در نخستین دیدار مقابل کیم یوجین از کرهجنوبی ۲ بر صفر شکست خورد و از دور مسابقات کنار رفت.
* تیراندازان میکس به مدال نرسیدند
رقابتهای تیراندازی تفنگ ۱۰ متر میکس برگزار شد و در پایان مرحله مقدماتی، شرمینه چهلامیرانی و امیرمحمد نکونام با مجموع ۶۲۹ امتیاز در میان ۲۰ تیم شرکتکننده در جایگاه پنجم قرار گرفتند و برای کسب مدال برنز به مصاف قزاقستان رفتند اما با شکست برابر این تیم به مدال نرسیدند.
* مصدومیت ملیپوش ووشو
در مسابقات تالو (ووشو)، مینا پناهی هنگام اجرای فرم نانچوان - نندائو دچار مصدومیت شد و نتوانست کار خود را به پایان برساند. وی توسط کادر پزشکی مسابقات با برانکارد از سالن مسابقات به خارج منتقل شد. با توجه مصدومیتی که برای پناهی پیش آمد، وی ادامه مسابقات را از دست داد.
* باغچقی از رقابتهای جودو حذف شد
قاسم باغچقی در وزن ۹۰- کیلوگرم مسابقات جودو به مصاف «فاریس بدوی» از کشور فلسطین رفت و با ضربه فنی راهی دور بعد شد. باغچقی در دور دوم با حریفی از قزاقستان مبارزه کرد که با شکست برابر این جودوکار از دور مسابقات کنار رفت.
ارسال به دوستان
روز گذشته صادر شد
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجتالاسلام کلانتر
حضرت آیتالله العظمی خامنهای روز سهشنبه در پیامی درگذشت عالم مجاهد حجتالاسلاموالمسلمین آقای حاج سیداحمد کلانتر را تسلیت گفتند. متن پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم مجاهد جناب حجتالاسلاموالمسلمین آقای حاج سیداحمد کلانتر رحمتاللهعلیه را به همسر و فرزندان مکرم و دیگر بازماندگان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم. ایشان در دوران مبارزه با طاغوت مدتهای طولانی در صحنههای دشوار حضور یافته و متحمل سختیهای فراوان شدند، پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مجاهدت خود ادامه دادند و 2 فرزند عزیزشان به شهادت رسیدند. از خداوند متعال علو درجات و رحمت و مغفرت الهی را مسالت مینمایم.
ارسال به دوستان
7 ماه پس از افتضاح وکالت، گروههای اپوزیسیون دوباره به جان هم افتاده و از یکدیگر اعلام برائت کردند
ابتذال مطلق
* فضاحت مطلق؛ از جورج تاون تا تفرقه اپوزیسیون
گروه سیاسی: در روزهای اخیر پس از گذشت یک سال از بلوای 1401، سران جریان آشوب پس از شکست سنگینی که مردم ایران به آنها تحمیل کردند، به جان یکدیگر افتاده و در جدیدترین نسخه این درگیریها که درگذشته نیز سابقه داشت، ربع پهلوی را هدف قرار دادند. طی این نسخه جدید از خودزنی جریان آشوب، براندازان شکستخورده، از پسر شاه مخلوع اعلام برائت کردند و جملگی علیه این کاسب شیاد، کارزاری راه انداختند؛ کارزاری که در آن عده زیادی از مزدوران و براندازان، وکالتی را که سال گذشته به ربع پهلوی داده بودند پس گرفته و همان عده معدود 500 هزار نفره نیز به این شکل و در این زمان، پسر شیاد پهلوی را پس زدند.
غائله «من وکالت میدهم» پروژهای بود که سال گذشته در بحبوحه اغتشاشات 1401، توسط جریان حامی پهلوی و سلطنتطلبان به راه افتاد؛ پروژهای که باعث شد ملیجکهایی چون علی کریمی، حمید فرخنژاد و برخی دیگر از سلبریتیهای خودفروخته فراری نیز به آن بپیوندند و برای شاهزاده پوشالی تبلیغ کنند؛ پروژهای که از همان ابتدا شکستش حتمی به نظر میرسید. این پروژه قرار بود وکالت 80 میلیون ایرانی را بر عهده گیرد اما پس از چندماه حتی نتوانست از مرز 500 هزار نفر بگذرد و در مرحله اول همراه کردن مردم با خود شکست خورد و بیآبرو شد. این پروژه اکنون با گذشت یک سال، از سوی همان معدود افرادی که به آن پیوسته بودند نیز طرد شد و بانیان و عوامل آن نیز به زبالهدان تاریخ فرستاده شدند.
افراد و جریاناتی که اکنون به کمپین «من وکالتم را پس میگیرم» پیوستهاند، عامل شکست و فضاحت خود در برابر مردم و جمهوری اسلامی ایران را تکروی و نگاه فاشیستی ربع پهلوی و دار و دسته او میدانند و از همین رو وی را به نابودی اپوزیسیون و از دست رفتن فرصت تاریخی براندازی متهم میکنند.
* توهمی که خودشان ساختند و خودشان هم نابود کردند
براندازان که اکنون ربع پهلوی را فاقد توانایی در پیشبرد اهداف اپوزیسیون دانسته و حمایتهای خود را از وی، با راه انداختن این هشتگ پس میگیرند، سال گذشته تمام تلاش خود را بهکار گرفتند تا برای دوران پساجمهوری اسلامی یک نفر را به عنوان گزینه آلترناتیو معرفی و از همان طریق اهداف خود را پیگیری کنند. جریانی که سعی داشت مردم ایران را در دادن وکالت به شاهزاده پوشالی ترغیب و در راستای اهداف خود در آینده، آلترناتیو مذکور را هم برجسته کند.
اساسا ربع پهلوی طی این سالها بویژه سال گذشته در جریان آشوبهای 1401، توسط تمام رسانههای اپوزیسیون، همچنین سرویسهای اطلاعاتی آمریکایی و صهیونیستی مورد حمایت قرار گرفت. توسط همینها هم تلاشی وافر در جهت زدودن چهره مغشوش خانوادگی او و تمایلات فاشیستیاش صورت گرفت و در همین راستا نیز جایگاه او بین اپوزیسیون ارتقا یافت. برای وجهه دادن به این بت پوشالی هم نیاز بود دیدارهایی با برخی سران و مقامات دولتهای مختلفی که در عناد مستقیم با جمهوری اسلامیاند، ترتیب داده شود تا بیش از پیش این پهلوانپنبه براندازان باد شده و در نهایت نیز به گزینهای برای دوران پسابراندازی مبدل شود. از دیدار با ریچارد بلومنتال سناتور دموکرات آمریکایی، جو ویلسون عضو جمهوریخواه کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان، آندره والینی و ژاکلین اوستاش برینیو، دو سناتور فرانسوی گرفته تا بنی گانتس وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی و نهایتا بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم، گسترهای از دیدارهای ربع پهلوی در دوران آشوبهای 1401 بود؛ دیدارهایی که در آن به توطئهچینی علیه جمهوری اسلامی و حتی ارائه پیشنهاد حمله نظامی به ایران پرداخته و خیال میکرد از مفر بهوجودآمده به محبوبیتش نیز افزوده خواهد شد اما نمیدانست چنین دیدارهایی آن هم با دشمنان درجه یک ایران اسلامی، وی را بیش از پیش در میان بدنه اجتماعی منفور کرده و حتی عایدی دیگری جز کاسبی برایش نخواهد داشت. همانهایی که او را بالا آورده بودند اما برنامه دیگری برایش داشتند که بزودی موعد عملیاتی شدن آن نیز سر میرسید.
* فضاحت مطلق؛ از جورج تاون تا تفرقه اپوزیسیون
سوای از برجسته کردن ربع پهلوی، براندازان تلاش میکردند به ظاهر هم که شده، وحدت و همبستگی خود را نشان دهند؛ وحدتی که مشخصا پس از این مواضع پهلوی نیاز بود اختلافاتی که برملا شده بود، به فراموشی سپرده شود.
بهمنماه سال گذشته یک روز پیش از خلق حماسه مردم در 22 بهمن، در دانشگاه جورج تاون، قرار بود ۸ نفر از چهرههای برانداز، یعنی رضا پهلوی، حامد اسماعیلیون، مسیح علینژاد، نازنین بنیادی، علی کریمی، گلشیفته فراهانی، عبدالله مهتدی و شیرین عبادی حاضر شوند و طی نشستی همبستگی خود را به همگان نشان دهند. اتفاقی که از همان ابتدا و عدم حضور 4 نفر دوم از این براندازان، اوج سهمخواهی و اختلاف در بدنه اپوزیسیون خارجی را نشان داد و شوخی بودن همبستگی را در همان وهله اول برملا کرد.
با تمام این نقاط افتراق، براندازان تلاش کردند یک ماه هم که شده، اختلافات خود را کنار بگذارند و در نوزدهمین روز از اسفند سال 1401 منشوری تحت عنوان «منشور همبستگی و سازماندهی برای آزادی» امضا کنند. آنها اعلام کردند راه گذار از جمهوری اسلامی ایران، ۳ عامل همبستگی، سازماندهی و مبارزه مستمر است.
منشور مذکور که از ابتدا هم شکل نگرفته بود اما پس از مدت کوتاهی فروپاشید. از بین ۸ مدعی براندازی، نام ۲ نفر آنها یعنی علی کریمی و گلشیفته فراهانی در میان امضاکنندگان نبود. بعد گذشت مدتی کوتاه از امضای این منشور، نازنین بنیادی هم که به طور مرتب در توئیتر فعالیت براندازانه داشت، اکانت توئیتری خود را بست و عملا او نیز از این جمع خارج شد.
اندکی نگذشت که در اوایل اردیبهشتماه جاری، حامد اسماعیلیون که برخی او را رهبر اپوزیسیون خارجنشین مینامیدند نیز از این منشور خارج شد.
او درباره خروج از این منشور گفت: «متاسفانه کار در گروه همبستگی بخوبی پیش نرفت. گروههای فشار از بیرون از جمع با شیوههای غیردموکراتیک میکوشیدند مواضع خود را بر جمع تحمیل کنند. تحمیل نظر در دموکراسی نمیگنجد و توافق اعضای گروه، نه فقط عضوی از آن، از شرایط حرکت دموکراتیک است». اسماعیلیون در مصاحبه با اینترنشنال، دیکتاتوری رضا پهلوی را عامل این تصمیم دانست و گفت که «نظر پهلوی مخالف نظر اکثریت جمع بود. او بحثهای درون این شورا را به بیرون انتقال میداد».
فروپاشی این منشور مشخصا مقدمهای برای فروپاشی اپوزیسیون بود؛ مسالهای که اپوزیسیون را به سمت نابودی کشاند و عیار نازل آنها در مقابله با جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش عیان کرد؛ اتفاقی که با سیرک وکالت و مخالفت برخی از بدنه براندازان، بیش از پیش به آن دامن زده شد و آنها را به سرازیری تباهی فرستاد. حجم این اختلافات به حدی بالا رفته بود که هرکدام از جریانات برانداز به جریان دیگر حمله میکرد و خود را مستحق ریاست بر صندلی پوسیده براندازی میدانست.
سازمان تروریستی منافقین که در خیانت به وطن و جنایت علیه مردم ایران در قله بیوطنی ایستاده است، از نخستین گروههایی بود که این اختلاف و درگیری را نشان داده و علیه پویش وکالت دادن به رضا پهلوی واکنش نشان داد. رسانه رسمی منافقین، در مطلبی با عنوان «بازی مسخره رهبرتراشی با «وکالت» مجازی» نوشت: «گویی دوران قرونوسطی و عصر بیعت گرفتن است. انگار مردم ایران صغیر هستند و نیاز به قیم، ولی، وصی و وکیل دارند. پنداری مشکل در این است که جنبش رهبری ندارد». در ادامه بیانیه منافقین علیه رضا پهلوی و سلطنتطلبان آمده است: آشوبها در ۴ ماه در کف خیابانها اثبات کرد که دوران «همه با من» و شیادی سیاسی بهطور تاریخی در ایران سوخته است.
علاوه بر منافقین، گروهک تجزیهطلب و تروریست کومله نیز با انتقاد از رضا پهلوی، ریاست جریان ضدایرانی را متعلق به خود دانست. سایت رسمی این گروهک تروریستی در بیانیهای با عنوان «سلطنتطلبان و توهم بازگشت نظام پادشاهی به ایران» نوشت: جریان راست اپوزیسیون در تکاپویی تلاش میکند انقلاب «ژینا» با شعار مرکزی «زن، زندگی، آزادی» را به هر قیمتی شده از مفهوم آزادیخواهانه و مترقی خود خالی و با کمک رسانههای ثروتمند فارسیزبان این انقلاب شکوهمند را مصادره کند.
از طرف دیگر سلطنتطلبان نیز مسیح علینژاد را هدف حملات رسانهای خود قرار دادند. دلیل این اتفاق هم به رای دادگاه فدرال آمریکا مبنی بر دریافت غرامت به مبلغ ۳ میلیون و ۳۲۵ هزار دلار از اموال ایران در آمریکا توسط مسیح علینژاد برگشته و همین امر هم منجر به آغاز سایر حملات دوجانبه طرفین به یکدیگر شد. کار به جایی رسید که براندازان در توئیتر هشتگی با عنوان MasihAlinejad blood dealer علیه مسیح علینژاد راه انداختند. برخی از نزدیکان علینژاد نیز ربع پهلوی را در جایگاه یک فاشیست دیکتاتور تلقی و وی را عامل شکست همبستگی و به عبارت دیگر کلیت اپوزیسیون دانستند. اوضاع بههمریخته و مشوش جبهه براندازی، در حادترین حالت ممکن بود و هیچیک از طرفها به دیگری رحم نکرده و از هیچ تلاشی هم برای زیرپا گذاشتن یکدیگر مضایقه نمیکرد. روزی نبود که براندازان با انواع و اقسام فحشها و ناسزاها همدیگر را به باد استهزا نگرفته و یکدیگر را هم به عنوان عامل شکست محکوم نکنند. جملگی این اتفاقات نشان داد جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نظام سیاسی با ابلههایی روبهرو است که ژست براندازی به خود گرفته و برای فردای پیروزی بر جمهوری اسلامی در قامت اپوزیسیون، آلترناتیو معرفی میکنند. مواضع و عملکرد هرکدام از افراد و گروهکهای ضدایرانی حداقل در ماجرای اغتشاشات، نشان داد مردم ایران با چه احمقهایی به عنوان اپوزیسیون طرف هستند. ابلههایی که مردم ایران را به براندازی جمهوری اسلامی دعوت میکنند و به آنها وعده آزادی و دموکراسی میدهند، حتی بر سر ریاست اپوزیسیون با یکدیگر به وحدت نرسیده و نتوانستند کنار یکدیگر برای هدف مشترکی هم که دارند، جمع شوند. اوج فلاکت و زبونی اینها همانجایی مشخص شد که هرکدام دیگری را عامل شکست براندازی دانسته و در همین راستا از بیآبرو کردن و برملا کردن کثافات یکدیگر هم کوتاه نیامدند. اصلا هم به این فکر نکردند که مردم ایران اصلا اولویتشان با اینها 180 درجه فرق داشته و اصلا حول نگاه کاسبکارانه جماعت مزدور جمع نخواهند شد. مردمی که در مناسبتهای مختلف بر این نکته صحه گذاشتند و با خلق حماسههایی تکرارنشدنی، زبونی و خواری اپوزیسیون را بیش از پیش برملا ساختند اما اینها باز هم علتالعلل مشکلات خود را نفهمیدند و برای فرار از پاسخگویی و انداختن تقصیر به گردن دیگری، یکدیگر را آماج حملات خود قرار دادند.
ارسال به دوستان
سرقت کیف نتانیاهو و شکاف امنیتی بزرگ در رژیم صهیونیستی
مرگ با ضربههای پیدرپی
گروه بینالملل: منابع رسانهای رژیم صهیونیستی از بروز یک «شکاف امنیتی خطرناک» در دفتر نخستوزیری این رژیم در قدس اشغالی خبر دادند. روزنامه «اسرائیل هیوم» نوشت: «یک اسرائیلی به بخش امنیتی در دفتر نتانیاهو در قدس اشغالی نفوذ کرده و موفق شده یک کیف حاوی تجهیزات امنیتی را به سرقت ببرد». بر اساس این گزارش، این فرد از ساکنان شهرک صهیونیستنشین «کریات ملاخی» در نزدیکی «عسقلان» اشغالی است که موفق شده از سد تدابیر امنیتی دفتر نخستوزیری عبور کند. وی همچنین متهم به سرقت یک دوچرخه از ساختمان وزارت دارایی رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی است. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» نیز با انتشار این خبر، نفوذ یک شهروند صهیونیست به بخش امنیتی دفتر نتانیاهو را تایید کرد و گزارش داد وی فردی ۲۹ ساله است که به دفتر نخستوزیری واقع در خیابان غزه در قدس اشغالی وارد شده و یک کیف را به سرقت برده است. این روزنامه از این سرقت به عنوان «شکست امنیتی» یاد کرد و مدعی شد پلیس موفق به بازداشت این سارق شده است و وی تحت بازجویی قرار دارد. شکاف در جامعه صهیونیستی، با روی کار آمدن کابینه افراطی و راستگرای نتانیاهو تشدید شده و بسیاری از ناظران و تحلیلگران صهیونیست درباره جنگ داخلی و فروپاشی درونی رژیم موقت هشدار میدهند. کابینه کنونی رژیم صهیونیستی در سایه فرسایش قدرت بازدارندگیاش در قبال مقاومت که اکنون با معادله «وحدت میادین» در حال پیشروی است، با اعتراضات گسترده داخلی نیز مواجه است که علیه تلاشهای نتانیاهو و همقطارانش برای تصویب طرحی موسوم به «اصلاحات قضایی» انجام میشود؛ طرحی که به باور معترضان با هدف تضعیف دستگاه قضایی این رژیم و فرار نخستوزیر از محاکمه به دلیل اتهامات مختلف مطرح شده است. شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در گزارشی گفت محافل امنیتی این رژیم درباره رایزنیهای بنیامین نتانیاهو با جو بایدن در نیویورک درباره عادیسازی روابط با عربستان سعودی نگران هستند، چرا که هیچ اطلاعی از جزئیات توافق احتمالی ندارند. به نوشته وبگاه خبری العربیالجدید، آمریکا به عنوان تنها واسطه مذاکرات و رایزنیها در چارچوب عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی است و در صورت هرگونه دیداری میان نتانیاهو و بایدن بیتردید این مسأله در رأس رایزنیها قرار خواهد داشت، هر چند منابع خبری میگویند رئیسجمهور آمریکا قصد ندارد نتانیاهو را در کاخ سفید به حضور بپذیرد. در این راستا نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس در حالی راهی نیویورک شد که پیش از آن هیچ نشستی با مقامات امنیتی اسرائیل درباره شروط عربستان سعودی برای عادیسازی برگزار نکرد. یکی از اصلیترین شروط ریاض در این خصوص، امکان غنیسازی اورانیوم در خاک عربستان است که با مخالفت شدید نهادهای امنیتی صهیونیستی همراه شده است. به گفته شبکه ۱۲ عبریزبان، مقامات امنیتی اسرائیل بیم آن دارند نتانیاهو بدون مشورت با آنها وارد توافق شود در حالی که پیش از عزیمت به آمریکا هیچ نشستی با مقامات ارتش، شاباک، موساد و کمیته انرژی هستهای درباره پیامدهای احتمالی توافق برگزار نکرد. از سوی دیگر «تزاحی هنگبی» رئیس شورای امنیت داخلی رژیم اسرائیل به تمام طرفهای مربوط قول داده است بزودی در جریان امور قرار خواهند گرفت. طبق این گزارش در حالی که آمریکا توقف گفتوگوها با عربستان سعودی درباره عادیسازی را تکذیب کرده است اما منابع مطلع صهیونیستی به شبکه ۱۲ این رژیم گفتند نگرانیهای عمیقی در میان نهادهای امنیتی وجود دارد از اینکه موضع اسرائیل در این مذاکرات به طور کامل مطرح نشود. به گفته این شبکه، نتانیاهو در نشستهای خصوصی چندین بار گفته است هرگز با غنیسازی اورانیوم در خاک عربستان موافقت نخواهد کرد. با این حال ۲۰ مرداد شبکه ۱۳ اسرائیل گزارش داد کابینه و نهادهای امنیتی این رژیم در ارتباط با شروط هستهای دولت سعودی برای عادیسازی روابط با تلآویو دچار اختلاف شدهاند. از سوی دیگر منابع اسرائیلی میگویند جو بایدن طی هفتههای اخیر چندینبار از اسرائیل خواسته است برای عادیسازی روابط با عربستان سعودی باید امتیازات قابل توجهی بویژه در موضوع فلسطینیها بدهد. در این میان، منابعی در دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به روزنامه ایلاف عربستان سعودی گفتهاند ریاض به دولت بایدن اطلاع داده است این کشور همه مذاکرات مربوط به عادیسازی روابط با تلآویو را به حالت تعلیق درآورده است. ارسال به دوستان
بذرپاش: برای کاهش قیمت تمامشده مسکن عرضه سیمان و فولاد در بورس باید متوقف شود
راه کاهش هزینه ساخت مسکن
گروه اقتصادی: یکی از اصلیترین پاشنهآشیلهای نهضت مسکن، قیمت تمام شده واحدهای مسکونی است اما وزیر راه و شهرسازی اخیرا خبر از برنامهریزی برای کاهش این مبلغ داده که گام اول این سیاست، خروج سیمان و فولاد از بورس کالاست.
وزیر راهوشهرسازی از برنامه دولت برای کاهش قیمت تمامشده مسکن بویژه نهضت ملی مسکن که برای قشر نیازمند جامعه ساخته میشود خبر داد و گفت: در راستای این سیاست، عرضه سیمان و فولاد در بورس باید متوقف شود.
مهرداد بذرپاش در حاشیه نمایشگاه حملونقل در پاسخ به اینکه چرا مخالف ادامه عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا هستید، افزود: به دستور رئیسجمهور باید نهضت کاهش قیمت تمامشده در بخش ساختمان داشته باشیم اما این مهم با تداوم عرضه سیمان و فولاد در بورس ممکن نیست.
وی با تشریح نکاتی که دولت تلاش میکند قیمت نهایی مسکن را پایین آورد، گفت: دولت قیمت زمین را که در قالب طرح واگذاری ۹۹ ساله بود به صفر رساند، باقی موارد مصالح است. قیمت دستمزد نیروی انسانی مثل کارگر و تکنیسین را نمیتوانیم کاهش دهیم اما در بخش مصالح با کار کارشناسی انجام شده مطمئنیم در صورت کاهش قیمت، میتوانیم قیمت نهایی را کاهش دهیم.
وزیر راه ادامه داد: اصرار دارند مصالح را بورسی کنند. حتی اگر میخواهید در بورس کالا عرضه کنید، فرمول قیمت پایه را تغییر دهید. ما اصرار داریم و با توهین رسانهها و افراد به دولت کوتاه نمیآییم.
وی بیان داشت: قیمت سیمان و فولاد برای ساختمانسازی بویژه نهضت ملی مسکن باید پایین بیاید. باید تلاش کنیم واحدهای مسکن نهضت ملی را هر چه میتوانیم ارزانتر در اختیار مردم قرار دهیم. این تلاش باید از سمت همه باشد و فلان شرکت فولادی نمیتواند با عرضه در بورس ۴۰ درصد قیمت را افزایش دهد.
وزیر راهوشهرسازی تصریح کرد: بورس راه نینداختیم که قیمت کالا را افزایش دهیم، حالا بماند ذات بورس چیست، بماند تعیین روشهای قیمت پایه چیست اما اگر اصرار بر عرضه در بورس کالاست، بدانید که عامل گرانی است.
وزیر راهوشهرسازی گفت: هشدار میدهیم در پتروشیمی هم همین اتفاق میافتد و تمام تلاش ما این است بتوانیم با قیمت تمام شده کمتری واحدهای مسکونی را در اختیار آحاد جامعه بویژه متقاضیان نهضت ملی که نیازمندان جامعه هستند، قرار دهیم.
* تأثیر ۱۰ درصدی خروج سیمان و فولاد از بورس بر قیمت مسکن
کارشناس اقتصاد با بیان اینکه تاثیر کاهش قیمت مصالح در پی خروج فولاد و سیمان از بورس کالا ۱۰درصد است، گفت: برای کاهش بیشتر قیمت مسکن باید سیاستهای چند بعدی در نظر گرفت.
حسن حسنخانی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات وزیر راهوشهرسازی برای خروج فولاد و سیمان از بورس کالا به منظور کاهش قیمت ساخت مسکن گفت: اگر بخواهیم قیمت مسکن در کلانشهرها را آنالیز کنیم، باید بگوییم 60 تا 70 درصد نرخ مسکن مربوط به قیمت زمین است.
وی گفت: اگر قرار باشد دولت 4 میلیون مسکن ملی را تحویل مردم دهد، هزینه زمین در آن قرار ندارد و از این منظر کاهش هزینه مصالح تاثیرگذار خواهد بود. اگر قیمت زمین را برای 4 میلیون واحد مورد نظر دولت در نظر بگیریم، صحبتهای وزیر راهوشهرسازی صحیح است. خارج کردن اقلامی مانند فولاد و سیمان از بورس سبب خواهد شد نقش دولت در قیمتگذاری و کنترل قیمت افزایش یابد و هزینه تمامشده واحدهای مسکن ملی برای مصرفکننده نهایی ارزانتر شود.
حسنخانی افزود: با این وجود امروز حدود 2.5 میلیون خانوار در تهران داریم که نیمی از آنها مستاجر هستند. مسکن ملی پرند یا پردیس یا شهرهای دیگر بر قیمت یا نرخ اجاره مسکن در تهران اثر زیادی ندارد. بنابراین به نظر میرسد اگر وزارت راهوشهرسازی بخواهد کار معناداری برای کاهش قیمت مسکن در کلانشهرها انجام دهد، نیاز به انجام اقدامات دیگری نیز دارد.
حسنخانی گفت: در نتیجه به نظر میرسد برای کاهش قیمت مسکن باید سیاستهای چند بعدی را در نظر گرفت که یکی از این سیاستهای چند بعدی میتواند کنترل قیمت نهادههای ساخت باشد. اگر چه این سیاست بسیار خوب است اما باید عوامل دیگری نیز در کنار آن وجود داشته باشد. مهمترین چیزی که میتواند قیمت مسکن را کاهش دهد، عرضه وسیع و سریع مسکن مبتنی بر آمایش است.
* بورس کالا عامل آشفتگی بازار مصالح ساختمانی
دبیر کانون سراسری انبوهسازان با مثبت ارزیابی کردن اظهارات وزیر راه برای خروج عرضه سیمان و فولاد از بورس گفت: بورس کالا به عاملی برای آشفتگی بازار مصالح ساختمانی تبدیل شده است.
فرشید پورحاجت درباره اظهارات مهرداد بذرپاش مبنی بر خروج عرضه سیمان و فولاد از بورس و تاثیر آن بر کاهش قیمت مسکن اظهار کرد: اینکه بورس کالا در ساختار صنعت ساخت و ساز راهاندازی شود و فعالیت شفافی داشته باشد، برای بخش مسکن و ساختمان خوب است اما در عمل مشخص شده بورس در کشور کمکی به کنترل قیمتها در بازار مسکن نکرده است.
وی افزود: امروز سازندگان و انبوهسازان همچنان مانند رویه قبل از عرضه مصالح ساختمانی در بورس، نیازهای خود را تامین میکنند.
وی توضیح داد: ما همان مسیر گذشته را طی میکنیم، یعنی از مصالحفروشان سیمان و از بنکداران فولاد را خریداری میکنیم. بورس در این فرآیند یک واسطه است که بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان حلقه ایجاد کرده است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان با تاکید مجدد بر اینکه بورس نتوانست قیمت مسکن را کنترل کند، اضافه کرد: انبوهسازان طی سالهای اخیر بارها اعلام کردند قیمت مصالح اصلی ساخت و ساز در حال افزایش است و کنترلی روی آنها وجود ندارد اما هیچ پاسخی به این هشدار داده نشد.
پورحاجت در ادامه با بیان اینکه کارخانههای تولید سیمان و فولاد محصولات خود را قطرهچکانی به بازار مصرف عرضه میکنند، افزود: در حالی تقاضا برای نهاده ساختمانی فولاد و سیمان در حال کاهش است که فولادیها اعلام کردهاند در انتظار افزایش قیمت هستیم!
وی با تاکید بر اینکه وجود بورس برای بازار مسکن خوب است اما نه در شرایط کنونی، اظهار کرد: ساختار فعلی بورس کالا نتوانسته منجر به کنترل قیمت نهادههای ساختمانی شود.
وی بیان کرد: به عنوان بخش خصوصی فعال در حوزه ساخت و ساز مسکن و ساختمان به دنبال حرکت در مسیر پیوسته کردن زنجیره تولید برای تامین مستقیم مصالح ساختمانی از طریق تولیدکنندگان هستیم.
پورحاجت در پایان تاکید کرد: خروج عرضه سیمان و فولاد از بورس به کنترل قیمت مسکن و کاهش آن کمک میکند.
ارسال به دوستان
فرزین: بانکها در قالب فعالیت تخصصی اعم از تجاری، توسعهای، قرضالحسنه، بانک جامع و دیگر بانکهای تخصصی دستهبندی خواهند شد
اساسنامه خروج باها از بنگاهداری
رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانکها بزودی در قالب فعالیت تخصصی اعم از تجاری، توسعهای، قرضالحسنه، بانک جامع و انواع دیگر بانکهای تخصصی دستهبندی خواهند شد و اساسنامه آنها نیز در این چارچوب تغییر میکند.
محمدرضا فرزین در جلسه مشترک با مدیران عامل بانکها با اشاره به مزایای تخصصی شدن بانکها اظهار کرد: هر بانکی نمیتواند هر فعالیتی داشته باشد و بانکهای توسعهای، تجاری و قرضالحسنه در حوزه فعالیت تخصصی تعریف شده باید فعال باشند و حتی تعدادی بانک جامع هم که وجود دارند، باید بر اساس عقود مشخص و تفکیک شده در هر یک از این حوزهها فعال باشند.
فرزین با اشاره به مهمترین محورهای اصلاحی در نظام بانکی خطاب به مدیران عامل بانکها گفت: مدیران شبکه بانکی باید برای اجرای این برنامه اصلاحی به بانک مرکزی کمک کنند تا بحث ناترازی، تقویت کارآیی و تقویت هدایت سپردهها به سمت فعالیتهای مشخص در سیستم بانکی اجرایی شود و قوانین و مقررات هم در این زمینه کمک خواهد کرد.
وی مساله ناترازی بانکها را همچنان یکی از مسائل مهم شبکه بانکی و دستور کار جدی بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: حوزه نظارت بانک مرکزی با برنامه و روشهای اصلاحی مدون، پیگیر رفع ناترازیهاست و از طرف دیگر نیز مشکل کفایت سرمایه برخی بانکها هم در دستور کار اصلاحی قرار دارد.
فرزین با تاکید بر تقویت ابعاد مختلف نظارتی در شبکه بانکی گفت: لایههای نظارتی باید در درون بانکها شکل بگیرد و نظارت بر بانکها از درون بانکها آغاز شود. به عبارت دیگر، تمام ارکان هر بانکی باید نظارت فعال داشته باشد و تکتک اعضای هیاتمدیره باید وظیفه نظارتی داشته باشند و به بانک مرکزی پاسخگو باشند.
* بنگاهداری بانکهای تجاری قابل قبول نیست
رئیس کل بانک مرکزی موضوع بنگاهداری بانکها را از دیگر مشکلات شبکه بانکی عنوان کرد و افزود: در این زمینه نمیتوان نسخه واحدی برای تمام بانکها تجویز کرد و باید برای هر بانک متناسب با حوزه کاری آن، شرایط تعریف شود اما در عین حال، بنگاهداری بانکهای تجاری قابل قبول نیست و باید با فروش بنگاهها، از بنگاهداری خارج شوند.
وی بانک مرکزی را نماینده حفظ حقوق سپردهگذاران در شبکه بانکی دانست و گفت: بانک مرکزی علاوه بر نظارت بر بانکها، باید از فرآیند اتفاقاتی که در بنگاههای وابسته به بانکها حادث میشود نیز مطلع باشد، چرا که بنگاههای بانکها هم با سپردههای مردمی ایجاد میشوند و این پول متعلق به مردم است.
فرزین افزود: نظارت بر انتصاب مدیران و اعضای هیاتمدیره شرکتهای متعلق به بانکها و تعیین محدوده برای تعداد شرکتها در ذیل هر شرکت و همچنین پاسخگو بودن مدیران و اعضای هیاتمدیره این شرکتها در کمیته حاکمیتی شرکتی از دیگر مواردی است که در بحث بنگاهداری بانکها حتما باید مورد توجه بخش نظارت قرار گیرد.
* نظارت دقیق بر مصرف اعتبارات بانکی
فرزین در ادامه این جلسه نظارت بر مصرف اعتبارات را از دیگر اولویتهای نظارت بانکها بر گیرندگان تسهیلات دانست و افزود: هم اکنون نظارت منسجمی بر مصرف اعتبارات بانکها وجود ندارد به طوری که در برخی موارد تسهیلات دریافتی صرف مواردی غیر از هدف تسهیلات گرفته شده میشود و نظارتها باید به گونهای باشد که پول در فعالیتی که با آن هدف تسهیلات را دریافت میکند، صرف شود. وی همچنین با اشاره به آمار رشد بخشهای اقتصادی در ۳ ماه نخست امسال گفت: رشد بخشهای اقتصادی در فصل بهار امسال خوب بود به طوری که رشد بخش مسکن که بهار سال گذشته منفی ۸ درصد بود، امسال به مثبت ۲ درصد رسید که نشان میدهد امسال وضعیت تولید مسکن بهتر شده است.
فرزین با بیان اینکه نرخ رشد در سال گذشته به ۴ درصد رسید، گفت: این میزان رشد معادل نرخ رشد ۲ سال قبل بود و این امر نشان میدهد برای دستیابی به نرخ رشد بالاتر به سوخت بیشتری نیاز است و این امر نیازمند سرمایهگذاری است و باید علاوه بر منابع بانکی، به سرمایهگذاری خارجی و سایر روشهای تامین مالی در بازار سرمایه نیز توجه داشت.
رئیس کل بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی بدون نفت را در ۳ ماه نخست امسال 5.2 درصد و با نفت 6.2 درصد اعلام کرد و افزود: بخش نفت در این مدت نرخ رشد حدود 16.5 درصد داشت که خیلی وضعیت خوبی بود.
وی ابراز امیدواری کرد وضعیت رشد اقتصادی در فصل تابستان نیز از شرایط خوبی برخوردار باشد، چرا که بخشهای صنعت، خدمات و کشاورزی در تابستان وضعیت خوبی داشتند.
فرزین افزود: سال گذشته به دلیل وضعیت خوب ارزی، برای نخستینبار نرخ رشد تشکیل سرمایه مثبت شد و این امر منجر به ادامه رشد بخشهای اقتصادی شد و امسال هم نرخ رشد تشکیل سرمایه مثبت خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: شبکه بانکی باید تلاش کند با تقویت تامین مالی به تشکیل سرمایه کمک کند، چرا که این امر برای تحقق نرخ رشدهای آتی حائز اهمیت است و نرخ رشد مثبت باقی خواهد ماند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|