|
قدردانی سفیر ایران از نقش عمان در برقراری رابطه با عربستان
علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان با فیصل بن ترکی آلسعید، سفیر سلطنت عمان در ریاض دیدار کرد و توسعه مناسبات تهران- مسقط را نشانه حکمت و درایت سران 2 کشور دانست. در این دیدار سفیر کشورمان از نقش عمان در برقراری مجدد رابطه ایران با عربستان سعودی تقدیر کرد. عنایتی پیشتر با «بندر بن محمد العطیه»، سفیر دولت قطر در ریاض دیدار و درباره مسائل مورد علاقه با وی گفتوگو کرده بود.
ارسال به دوستان
رسانههای آمریکایی فرتوت بودن رؤسای 2 حزب این کشور را نشانهای از زوال جامعه آمریکا میدانند
تابوتهای رأی
نیویورکپست: فاصله میان کاخ سفید تا کنگره ۱۶۱۰ متر است و این فضا جهت ساختن سرای سالمندان برای رؤسای 2 حزب آمریکا مناسب است!
گروه بینالملل: کاریکاتوریست و تصویرگر سرشناس کانادایی - آمریکایی، تصویری از رهبران سالخورده آمریکایی از جمله میچ مککانل، جو بایدن و دونالد ترامپ را به تصویر کشیده که برای رسیدن به جایگاه و موقعیت با یکدیگر رقابت میکنند و نشاندهنده رقابت پیرمردها برای رسیدن به دولت بعدی در کاخ سفید است.
نشریه «نیویورکر» با انتشار تصویری از کاریکاتور «بری بلیت» کاریکاتوریست و تصویرگر کانادایی - آمریکایی نوشت: «آیا ایالات متحده - که مدتها تصور میشد سرزمین شروعهای جدید است - در خطر تبدیل شدن به یک حکومت سالخوردگان تصلبی (اسکلروتیک) است؟»
همچنین «دیوید رمنیک» سردبیر نیویورکر در مطلبی نوشت: «در یک جامعه رو به زوال، تصاویر رهبری سالخورده میتواند یک حس عمومی از پژمردگی و زوال را تجسم بخشد».
حال یک کابوس اجتماعی، به رویاپردازی این کاریکاتوریست تبدیل شده است.
برای جلد این شماره نیویورکر، «بری بلیت» طنز و پوچ بودن کار سیاستمدارانی در سنین بالا را به تصویر میکشد که در حال حاضر برای تصدی پستهای برتر در آمریکا رقابت میکنند.
در این تصویر از سمت راست، چهره «جو بایدن» رئیسجمهوری ۸۰ ساله آمریکا، «نانسی پلوسی» عضو دموکرات ۸۳ ساله مجلس نمایندگان آمریکا که سابقا رئیس این مجلس بوده، «میچ مککانل» رهبر ۸۱ ساله اکثریت سنای آمریکا و «دونالد ترامپ» ۷۷ ساله رئیسجمهوری پیشین آمریکا که برای ورود دوباره به کاخ سفید کمپین به راه انداخته دیده میشود که واکر به دست راه میروند.
پیشتر هم نشریه نیویورکپست در مطلبی نوشت: «حدود ۱۶۱۰ متر میان کاخ سفید تا کنگره آمریکا فاصله است و این فضایی عالی به منظور ساخت سرای سالمندان برای رهبران سالخورده ما است!»
دکتر «مارک سیگل» دانشیار پزشکی و مدیر برنامه «دکتر رادیو» و تحلیلگر پزشکی فاکس نیوز با توجه به بحران سالخوردگی در میان مقامات ارشد آمریکایی از جمله بایدن و گافهای متعدد او و اینکه به تازگی میچ مککانل، رهبر ۸۱ ساله جمهوریخواهان در سنا برای چندمین بار مقابل خبرنگاران برای حدود یک دقیقه بدون هیچ حرکت و کلامی ماند و همراهانش ناچار او را به اتاق کارش بازگرداندند، در مطلبی برای این نشریه نوشت: «از آنجا که هیچ الزامی وجود ندارد که نمایندگان کنگره یا روسای جمهور آمریکا به طور داوطلبانه از سمت خود کنارهگیری کنند، به اعتقاد من باید برنامههایی برای حمایت از آنها انجام شود».
از سوی دیگر «ویل هِرد» نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری و نماینده سابق مجلس نمایندگان آمریکا دوشنبه گفت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق فقط برای در امان ماندن از زندان، نامزد انتخابات ریاستجمهوری شده است. به گزارش «هیل»، وی در مصاحبهای گفت: مشکلی که با ترامپ دارم این است که دونالد ترامپ برای آنکه دوباره آمریکا را بزرگ کند، نامزد ریاستجمهوری نمیشود، نامزد شده تا زندان نرود. هرد در پاسخ به این سوال که آیا کارزار انتخاباتی او به شانس نامزدهای دیگر در رقابت صدمه میزند، گفت از هر کسی که نامزد حزبش در انتخابات ۲۰۲۴ شود، حمایت خواهد کرد. وی گفت: من از آن فلسفه حمایت کردهام و میدانم اگر میخواهیم اطمینان یابیم که نامزد جمهوریخواهی داریم که میتواند بایدن را شکست دهد و به مسائل موجود مانند مشکلات در مرز رسیدگی کند، به طور بالقوه نیاز داریم متحد شویم. اظهارات او یک ماه پس از آن بیان میشود ترامپ و ۱۸ نفر از متحدانش از سوی هیات منصفه بزرگ ایالت جورجیا به اتهامات مرتبط با تلاشها برای ابطال انتخابات ۲۰۲۰ متهم شدهاند. ترامپ که نوامبر، سومین کارزار ریاستجمهوری خود را اعلام کرد، امسال با سه کیفرخواست دیگر مرتبط با معاملات تجاری خود، نگهداری اسناد محرمانه بعد از خروج از کاخ سفید و اقداماتش بعد از انتخابات ۲۰۲۰ مواجه شده است. دومین مناظره انتخاباتی درونحزبی حزب جمهوریخواه آمریکا قرار است چهارشنبه برگزار شود و مانند مناظره اول ترامپ غایب خواهد بود. او در عوض در دیترویت در بحبوحه اعتصاب کارگران اتحادیه خودروها سخنرانی خواهد کرد.
بر اساس نظرسنجی جدید موسسه معتبر پیو، 65 درصد آمریکاییها معتقدند نظام فعلی انتخابات در این کشور باید تغییر کند و رئیسجمهور باید کسی باشد که بیشترین میزان آرای مردمی را کسب میکند. در طرف مقابل 35 درصد مردم آمریکا بر این باورندکه نظام انتخاباتی فعلی باید حفظ شود و رئیسجمهور باید همان شخصی باشد که برنده اکثریت آرای الکترال است.
مواردی که این نشریه آمریکایی از آن پرده برداشت، خیلی ناآشنا هم نیست. رئیسجمهور آمریکا از فراکسیون سیاهپوستان آمریکایی در جمع «حزب هیسپانیک» کنگره تمجید کرد. جو بایدن حین سخنرانی در جمع هیسپانیکهای کنگره «گروه سیاهپوستان کنگره» را تحسین کرد؛ اقدامی که شنوندگان را متحیر کرد. این اشتباه توسط رئیسجمهور ایالات متحده هنگام سخنرانی در چهلوششمین جشن سالانه موسسه هیسپانیک کنگره در واشنگتن رخ داد. بایدن ۸۰ ساله از خواهر نورما پیمنتال، مدیر اجرایی خیریه کاتولیک درست قبل از انجام این اشتباه، قدردانی کرد.
از سوی دیگر نظرسنجی مشترک ایبیسینیوز و واشنگتنپست در روز یکشنبه نشان داد ۴۴ درصد پاسخدهندگان بر این باورند رفاه مادی آنها از زمان روی کار آمدن دولت بایدن کاهش یافته است که بیشتر از هر رئیسجمهور دیگر ایالاتمتحده از زمانی است که این دو رسانه این نظرسنجیها را در سال ۱۹۸۶ راهاندازی کردند.
بر اساس این نظرسنجی، تنها ۳۷ درصد آمریکاییها عملکرد بایدن به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده را تایید میکنند، در حالی که ۵۶ درصد آن را تایید نمیکنند. سیاستهای اقتصادی او تنها با ۳۰ درصد و سیاستهای مهاجرت با ۲۳ درصد تایید شده است.
تقریباً سهچهارم (۷۴ درصد) بر این باورند بایدن ۸۰ ساله برای کاندیداتوری دوباره خیلی پیر است که ۶ درصد بیشتر از ماه مه است. رسانهها همچنین میگویند در صورتی که تعطیلی مجدد دولت تا پایان سال مالی در ۳۱ سپتامبر اتفاق بیفتد، ۴۰ درصد آمریکاییها شخصاً بایدن و اعضای حزب دموکرات ایالات متحده در کنگره را مقصر میدانند.
در بحبوحه کاهش محبوبیت بایدن، اقدامات دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا توسط ۴۸ درصد جمعیت موثر تلقی میشود که ۱۰ درصد بیشتر از زمان پایان ریاست جمهوری وی در سال ۲۰۲۱ است.
علاوه بر این، ۶۲ درصد رایدهندگان دموکرات و متمایل به دموکرات فکر میکنند حزب باید «کسی غیر از بایدن» را برای نامزدی در انتخابات ۲۰۲۴ معرفی کند.
ارسال به دوستان
اطلاعات جدید سیمور هرش از جنگ اوکراین؛ ارزیابیهای جامعه اطلاعاتی آمریکا نشان میدهد ارتش تضعیف شده اوکراین توان کشاندن جنگ به کریمه و بازپسگیری مناطق تصرف شده را ندارد
زلنسکی؛ خسارت محض
گروه بینالملل: سیمور هرش میگوید حمله «تروریستی» به نورد استریم ارتباط چندانی با بحران اوکراین نداشت. به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، سیمور هرش، روزنامهنگار تحقیقی میگوید: عناصر قابل توجهی در جامعه اطلاعاتی آمریکا، با تکیه بر گزارشهای میدانی و اطلاعات فنی وجود دارند که معتقدند ارتش تضعیف شده اوکراین از امکان غلبه بر خطوط دفاعی سهلایه روسیه و کشاندن جنگ به کریمه و خاک روسیه دست کشیده است؛ 4 استان تصرف و ضمیمه روسیه شد.
هرش تاکید کرد: واقعیت این است که ارتش شکست خورده ولودیمیر زلنسکی دیگر هیچ شانسی برای پیروزی ندارد. یک مقام با دسترسی به اطلاعات فعلی به من گفته است جنگ ادامه خواهد داشت، زیرا زلنسکی اصرار دارد باید ادامه یابد. در مقر او یا در کاخ سفید هیچ بحثی درباره آتشبس وجود ندارد و هیچ علاقهای به مذاکراتی که میتواند به پایان کشتار منجر شود هم وجود ندارد. این مقام با صحبت از ادعای اوکراین مبنی بر پیشرفت تدریجی در حمله که متحمل خسارات حیرتآور شده است، گفت: «همه اینها دروغ است».
روزنامهنگار آمریکایی افزود: این مقام گفت در روزهای آغازین حمله ژوئن، برخی نفوذهای اولیه اوکراینی وجود داشت، آنها «در یا نزدیک» به نخستین مانع از 3 مانع بتنی روسیه به دام افتادند و روسها برای جذب آنها عقبنشینی کردند. در نهایت همه آنها کشته شدند. به گفته وی، پس از هفتهها تلفات زیاد و پیشرفت اندک، همراه با خسارات هولناک به تانکها و خودروهای زرهی، عناصر اصلی ارتش اوکراین بدون اعلام این خبر، عملا حمله را لغو کردند. 2 روستایی که ارتش اوکراین اخیراً ادعا کرد تصرف شدهاند «آنقدر کوچک هستند که عملا در نقشه نامی از آنها آورده نشده است».
به گفته هرش، پیام زلنسکی در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد در نیویورک چیز جدیدی نبود و واشنگتنپست گزارش داد وی با استقبال گرم «اجباری» حاضران مواجه شد و اشاره کرد او سخنرانی خود را در مجلسی نیمهپر انجام داد و بسیاری از افراد از شنیدن حرفهای او خودداری کردند.
این گزارش میافزاید رهبران برخی کشورهای در حال توسعه از اینکه میلیاردها دلار بدون پاسخگویی جدی توسط دولت بایدن برای تامین مالی جنگ اوکراین هزینه میشود، «ناامید» شدهاند؛ امری که حمایت از مبارزات آنها را برای مقابله با «جهان در حال گرم شدن، مقابله با فقر و تضمین زندگی امنتر برای شهروندان خود کاهش میدهد».
هرش میگوید: بایدن در سخنرانی خود در مجمع عمومی، به موقعیت خطرناک اوکراین در جنگ با روسیه نپرداخت اما حمایت قاطع خود از اوکراین را تجدید کرد. بایدن با حمایت آنتونی بلینکن، وزیر خارجه و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی، حمایت مالی و معنوی بیوقفهاش از جنگ اوکراین را به موضوعی برای انتخاب مجدد خود تبدیل کرده است.
هرش در پایان نتیجه گرفته است: این مقام اطلاعاتی آمریکایی که با او صحبت کردم، سالهای اولیه کار خود را در جاسوسی علیه شوروی گذرانده است، به عقل پوتین احترام میگذارد اما به تصمیم او برای جنگ با اوکراین اعتراض دارد. او به من گفت: «جنگ تمام شده است. روسیه پیروز شده است. دیگر هیچ تهاجم اوکراینی وجود ندارد اما کاخ سفید و رسانههای آمریکایی باید این دروغ را ادامه دهند. حقیقت این است که اگر به ارتش اوکراین دستور داده شود حمله را ادامه دهد، ارتش شورش خواهد کرد. سربازان دیگر حاضر نیستند بمیرند اما این برای مزخرفاتی که توسط کاخ سفید بایدن نوشته میشود، مناسب نیست».
در همین حال هرش در سالگرد تخریب 3 خط لوله از 4 خط لوله نورد استریم ۱ و ۲ توسط دولت بایدن در پلتفرم Substack نوشت: این ناشی از ترس در کاخ سفید بود که آلمان تغییر عقیده دهد و جریان گاز روسیه را فعال کند و اینکه آلمان و سپس ناتو، به دلایل اقتصادی، تحت سیطره روسیه و منابع طبیعی گسترده و ارزان آن قرار گیرند، همان ترس همیشگی؛ اینکه آمریکا برتری دیرینه خود را در اروپای غربی از دست بدهد.
هرش نوشته است: اواخر سال ۲۰۲۱ از یک گروه سیا خواسته شد پیشنهادی برای اقدامی ارائه دهد که میتواند روسیه را از آغاز عملیات نظامی در اوکراین منصرف کند. فوریه ۲۰۲۲ پس از اینکه بایدن علنا تهدید کرد در صورت ورود روسیه به اوکراین به «پایان دادن» به خطوط لوله نورد استریم میپردازد، کاخ سفید به گروه برنامهریزی سیا اعلام کرد حمله فوری به نورد استریم انجام نخواهد شد اما این گروه باید برای کار گذاشتن بمب و آماده شدن برای فعال کردن آن «در صورت درخواست»، تدارک ببیند. آمریکاییهای دخیل در بمباران خطوط لوله گاز نورد استریم هیچ ردی از خود برجا نگذاشتند و هیچ اطلاعات مهمی درباره مأموریت در واشنگتن وارد رایانه نشد، بلکه روی یک ماشین تحریر رویال یا اسمیت کرونا تایپ شده است. پس از تکمیل عملیات، اوراق و نسخههای چاپ شده از بین رفتند، بنابراین هیچ اثر فیزیکی باقی نگذاشتند؛ هیچ مدرکی که بعدا توسط دادستان ویژه یا مورخ ریاستجمهوری کشف شود. شما میتوانید آن را «جنایت کامل» بنامید. گزارشها و اخبار مختلف از این حوزه مستقیما به ویلیام برنز، رئیس سیا که تنها رابط بین برنامهریزان بمبگذاری و رئیسجمهور بایدن بود، رسید. هیچ مدرکی مبنی بر اینکه بایدن از جامعه اطلاعاتی ایالات متحده خواسته باشد تحقیقات گستردهای درباره انفجار خط لوله انجام دهند، وجود ندارد.
وی اضافه کرد: رهبری تیم تخریب سیا دستورات نامشخص بایدن برای تخریب خطوط لوله گاز را «گامی استراتژیک به سوی جنگ سوم جهانی» میدانست. این روزنامهنگار همچنین با اشاره به زمانبر بودن چندین ماهه آمادهسازی برای انفجار خطوط لوله گفت: 2 غواص با تجربه نیروی دریایی ایالات متحده که برای این مأموریت استخدام شده بودند، نیازمند ماهها تمرین در آبهای متلاطم دریای بالتیک بودند. هرش در ادامه تاکید کرد: مردان و زنان آمریکایی که ماهها مخفیانه به نروژ تردد میکردند، هیچ ردی از خود باقی نگذاشتند. این انفجارها ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ در 2 خط لوله صادرات گاز روسیه به اروپا (نورد استریم ۱ و ۲ رخ داد. آلمان، دانمارک و سوئد احتمال خرابکاری هدفمند را رد نکردند. اپراتور Nord Stream AG گزارش داد خسارت وارده به خطوط لوله گاز بیسابقه است و تخمین بازه زمانی تعمیرات غیرممکن است.
ارسال به دوستان
سرقت کیف نتانیاهو و شکاف امنیتی بزرگ در رژیم صهیونیستی
مرگ با ضربههای پیدرپی
گروه بینالملل: منابع رسانهای رژیم صهیونیستی از بروز یک «شکاف امنیتی خطرناک» در دفتر نخستوزیری این رژیم در قدس اشغالی خبر دادند. روزنامه «اسرائیل هیوم» نوشت: «یک اسرائیلی به بخش امنیتی در دفتر نتانیاهو در قدس اشغالی نفوذ کرده و موفق شده یک کیف حاوی تجهیزات امنیتی را به سرقت ببرد». بر اساس این گزارش، این فرد از ساکنان شهرک صهیونیستنشین «کریات ملاخی» در نزدیکی «عسقلان» اشغالی است که موفق شده از سد تدابیر امنیتی دفتر نخستوزیری عبور کند. وی همچنین متهم به سرقت یک دوچرخه از ساختمان وزارت دارایی رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی است. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» نیز با انتشار این خبر، نفوذ یک شهروند صهیونیست به بخش امنیتی دفتر نتانیاهو را تایید کرد و گزارش داد وی فردی ۲۹ ساله است که به دفتر نخستوزیری واقع در خیابان غزه در قدس اشغالی وارد شده و یک کیف را به سرقت برده است. این روزنامه از این سرقت به عنوان «شکست امنیتی» یاد کرد و مدعی شد پلیس موفق به بازداشت این سارق شده است و وی تحت بازجویی قرار دارد. شکاف در جامعه صهیونیستی، با روی کار آمدن کابینه افراطی و راستگرای نتانیاهو تشدید شده و بسیاری از ناظران و تحلیلگران صهیونیست درباره جنگ داخلی و فروپاشی درونی رژیم موقت هشدار میدهند. کابینه کنونی رژیم صهیونیستی در سایه فرسایش قدرت بازدارندگیاش در قبال مقاومت که اکنون با معادله «وحدت میادین» در حال پیشروی است، با اعتراضات گسترده داخلی نیز مواجه است که علیه تلاشهای نتانیاهو و همقطارانش برای تصویب طرحی موسوم به «اصلاحات قضایی» انجام میشود؛ طرحی که به باور معترضان با هدف تضعیف دستگاه قضایی این رژیم و فرار نخستوزیر از محاکمه به دلیل اتهامات مختلف مطرح شده است. شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در گزارشی گفت محافل امنیتی این رژیم درباره رایزنیهای بنیامین نتانیاهو با جو بایدن در نیویورک درباره عادیسازی روابط با عربستان سعودی نگران هستند، چرا که هیچ اطلاعی از جزئیات توافق احتمالی ندارند. به نوشته وبگاه خبری العربیالجدید، آمریکا به عنوان تنها واسطه مذاکرات و رایزنیها در چارچوب عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی است و در صورت هرگونه دیداری میان نتانیاهو و بایدن بیتردید این مسأله در رأس رایزنیها قرار خواهد داشت، هر چند منابع خبری میگویند رئیسجمهور آمریکا قصد ندارد نتانیاهو را در کاخ سفید به حضور بپذیرد. در این راستا نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس در حالی راهی نیویورک شد که پیش از آن هیچ نشستی با مقامات امنیتی اسرائیل درباره شروط عربستان سعودی برای عادیسازی برگزار نکرد. یکی از اصلیترین شروط ریاض در این خصوص، امکان غنیسازی اورانیوم در خاک عربستان است که با مخالفت شدید نهادهای امنیتی صهیونیستی همراه شده است. به گفته شبکه ۱۲ عبریزبان، مقامات امنیتی اسرائیل بیم آن دارند نتانیاهو بدون مشورت با آنها وارد توافق شود در حالی که پیش از عزیمت به آمریکا هیچ نشستی با مقامات ارتش، شاباک، موساد و کمیته انرژی هستهای درباره پیامدهای احتمالی توافق برگزار نکرد. از سوی دیگر «تزاحی هنگبی» رئیس شورای امنیت داخلی رژیم اسرائیل به تمام طرفهای مربوط قول داده است بزودی در جریان امور قرار خواهند گرفت. طبق این گزارش در حالی که آمریکا توقف گفتوگوها با عربستان سعودی درباره عادیسازی را تکذیب کرده است اما منابع مطلع صهیونیستی به شبکه ۱۲ این رژیم گفتند نگرانیهای عمیقی در میان نهادهای امنیتی وجود دارد از اینکه موضع اسرائیل در این مذاکرات به طور کامل مطرح نشود. به گفته این شبکه، نتانیاهو در نشستهای خصوصی چندین بار گفته است هرگز با غنیسازی اورانیوم در خاک عربستان موافقت نخواهد کرد. با این حال ۲۰ مرداد شبکه ۱۳ اسرائیل گزارش داد کابینه و نهادهای امنیتی این رژیم در ارتباط با شروط هستهای دولت سعودی برای عادیسازی روابط با تلآویو دچار اختلاف شدهاند. از سوی دیگر منابع اسرائیلی میگویند جو بایدن طی هفتههای اخیر چندینبار از اسرائیل خواسته است برای عادیسازی روابط با عربستان سعودی باید امتیازات قابل توجهی بویژه در موضوع فلسطینیها بدهد. در این میان، منابعی در دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به روزنامه ایلاف عربستان سعودی گفتهاند ریاض به دولت بایدن اطلاع داده است این کشور همه مذاکرات مربوط به عادیسازی روابط با تلآویو را به حالت تعلیق درآورده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نخستوزیر عراق: دیگر وجود ائتلاف آمریکایی ضرورت ندارد
نخستوزیر عراق تأکید کرد داعش امروز دیگر تهدیدی برای کشورش نیست و وجود ائتلاف بینالمللی ضد داعش دیگر ضرورتی ندارد. به گزارش ایسنا، محمدشیاع السودانی در مصاحبه با روزنامه نشنال گفت: داعش امروز تهدیدی برای عراق نیست. دیگر وجود ائتلاف بینالمللی ضد داعش ضرورت ندارد. طی ماه میلادی جاری کمیته مشترک عراق و آمریکا نشستی را برگزار میکند و درباره روابط دوجانبه با آمریکا در زمینه امنیتی بحث و گفتوگو خواهد شد. وی در ادامه گفت: وجود سوریه با نظام سیاسی و ملت آن بهتر از جایگزین نامشخصی است که احتمالا منطقه را وارد جنگ دوم با داعش کند. هرگونه تنش امنیتی در سوریه تروریستهای وحشی را آزاد خواهد کرد و تهدیدی علیه امنیت عراق و منطقه است. السودانی اخیرا اعلام کرد طی روزهای آتی ساختار روابط با ائتلاف بینالمللی مشخص خواهد شد. وی در دیدار اخیر خود با اصحاب رسانه گفت: تحرکات اخیر آمریکا عملیاتی برای جابهجا کردن نیروهای موجود در سوریه بوده و نیروهای آمریکایی موجود در عراق بدون اطلاع دولت کاری نمیکنند. عراق به نیروی جنگی نیاز ندارد. کمیته مشترک عراق و آمریکا اواسط سپتامبر برای مشخص کردن ساختار روابط با ائتلاف بینالمللی نشستی را برگزار خواهد کرد. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و مصطفی الکاظمی، نخستوزیر سابق عراق اواخر ۲۰۲۱ توافقی را برای پایان ماموریتهای جنگی نیروهای آمریکایی در عراق بعد از ۱۸ سال حضور این نیروها در این کشور امضا کردند.
***
فرمانده یگان دریای سیاه روسیه در نشست وزارت دفاع شرکت کرد
وزارت دفاع روسیه دیروز اعلام کرد فرماندهی یگان دریای سیاه این کشور که اوکراینیها مدعی شده بودند در حمله موشکی روز جمعه کییف به مقر ناوگان دریای سیاه روسیه در کریمه کشته شده بود، در نشست این وزارتخانه شرکت کرد. به گزارش ایسنا، در نشست دیروز فرماندهان نظامی روسیه یک چهره خبرساز نگاهها را به خود خیره کرد؛ فرماندهی که اوکراینیها مدعی کشته شدن او در جریان حمله روز جمعه شده بودند. فرماندهی نیروهای عملیات ویژه ارتش اوکراین در تلگرام اعلام کرده بود در پی حمله موشکی به مقر ناوگان دریای سیاه روسیه در مجموع ۳۴ افسر از جمله «ویکتور سوکولوف» کشته شدند. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین اما امروز گفت وزارت دفاع هیچ اطلاعاتی درباره مرگ سوکولوف ارائه نکرده است. نشست هیات وزارت دفاع روسیه در مسکو و به ریاست «سرگئی شویگو» وزیر دفاع این کشور برگزار شد و سوکولوف نیز در آن شرکت کرد.
***
وقوع 2 عملیات تیراندازی علیه صهیونیستها در کرانه باختری
منابع عبریزبان از وقوع 2 عملیات تیراندازی علیه صهیونیستها در کرانه باختری خبر دادند. به گزارش ایسنا به نقل از مرکز اطلاعرسانی فلسطین، به گفته این منابع، در یکی از این عملیاتها خودروی شهرکنشینان اشغالگر صهیونیست در شمال اریحا هدف تیراندازی قرار گرفت. این منابع با اشاره به اینکه ارتش رژیم صهیونیستی تحقیقات برای شناسایی مجریان این عملیات را آغاز کرده، مدعی شدند که در جریان این عملیات به کسی آسیبی وارد نشده است. در همین حال، شبکه عبریزبان کان هم اعلام کرد این عملیات خساراتی در پی داشته اما تلفات جانی نداشته است. از سوی دیگر، منابع محلی اعلام کردند مبارزان مقاومت به سمت گروهی از نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در نزدیکی محله شویکه در طولکرم آتش گشودند. گردانهای شهدای الاقصی مسؤولیت این عملیات را برعهده گرفت و ویدئویی هم از لحظه اجرای آن منتشر کرد.
***
نیجر از فرانسه خواست موعد دقیق خروج هیأت دیپلماتیکش را اعلام کند
در پی تصمیم رئیسجمهوری فرانسه مبنی بر پایان همکاری نظامی با نیجر، شورای نظامی حاکم بر نیجر خواستار تعیین موعد دقیقی برای خروج اعضای هیات دیپلماتیک پاریس از این کشور شد. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه العربیه، شورای نظامی نیجر دیروز خواستار تعیین موعد رسمی از سوی پاریس برای خروج سفیر و کارکنان هیات دیپلماتیک فرانسه از این کشور شد. این شورا در بیانیه خود همچنین خواستار توافق با پاریس درباره زمانبندی خروج نیروهای فرانسوی شد و تاکید کرد: برای خروج نیروهای فرانسه از کشورمان باید با پاریس توافق صورت بگیرد. در همین حال، منابع العربیه گزارش دادند شورای نظامی نیجر به فرانسه پیشنهاد داده است سفیر خود را از طریق پروازهای تجاری خارج کند. این منابع گفتند شورای نظامی درخواست پاریس برای اجازه به هواپیمای فرانسوی برای انتقال سفیر خود را رد کرده است. شورای نظامی نیجر پس از آن خواستار تعیین موعد دقیق برای خروج سفیر فرانسه از این کشور شده است که امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه یکشنبهشب در سخنانی اعلام کرد: تصمیم گرفتیم سفیر خود را از نیجر خارج کنیم و به روابط نظامی خود با این کشور پایان دهیم. مکرون افزود: نیجر دیگر کشوری نیست که تمایل به مبارزه با تروریسم داشته باشد. وی در توضیح تصمیم فرانسه برای خارج کردن سفیر و پایان دادن به همکاری نظامی با نیجر نیز تصریح کرد سفیر فرانسه و اعضای هیات دیپلماتیک کشورش در نیجر طی ساعات آتی به کشورشان بازمیگردند و نیروهای نظامی تا پایان سال نیجر را ترک خواهند کرد. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که شورای نظامی حاکم در نیجر پرواز هواپیماهای فرانسوی بر فراز آسمان این کشور را ممنوع کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|