|
اخبار
واکنش کنفدراسیون فوتبال آسیا به برگزاری دوباره بازی سپاهان - الاتحاد
دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا توافق برای تکرار بازی سپاهان و الاتحاد در لیگ قهرمانان قاره کهن را رد کرد. به گزارش ایسنا، دیدار سپاهان و الاتحاد در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا برگزار نشد. این بازی قرار بود هفته گذشته به میزبانی سپاهان و در اصفهان برگزار شود اما در نهایت تیم عربستانی حاضر به حضور در میدان نشد و بازی لغو شد. در روزهای گذشته رسانههای ایرانی و عربستانی از توافق 2 کشور برای برگزاری مجدد این بازی خبر دادند؛ موضوعی که واکنش کنفدراسیون فوتبال آسیا را به دنبال داشت. ویندسور جان، دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا در گفتوگو با روزنامه الریاضیه عربستان در این باره اظهار کرد: کنفدراسیون فوتبال آسیا هیچ تصمیمی درباره توافق 2 باشگاه برای تکرار بازی ندارد و اصلا ما در این زمینه دخالتی نداشتهایم. کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا بهزودی رای خود را خواهد داد و تکلیف این بازی را مشخص میکند. او ادامه داد: کمیته انضباطی گامبهگام پیش میرود و در حال بررسی همه جوانب است و عجلهای برای اعلام حکم نهایی درباره این بازی نداریم. در روزهای پیش رو گامهای جدیدی برخواهیم داشت.
دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا درباره این سوال که رای نهایی چه زمانی اعلام خواهد شد، گفت: امیدوارم تا قبل از برگزاری هفته سوم رای نهایی درباره این بازی اعلام شود.
***
شوخی سرمربی اینترمیامی با احتمال بازگشت مسی به بارسلونا
سرمربی اینترمیامی به شایعات پیرامون احتمال بازگشت لیونل مسی به بارسلونا واکنش نشان داد. تاتا مارتینو، سرمربی اینترمیامی پس از حذف این تیم در پلیآف لیگ حرفهای فوتبال آمریکا به احتمال بازگشت لیونل مسی به بارسلونا پرداخت. پس از اینکه امید اینترمیامی برای صعود به پلیآف با شکست یک بر صفر مقابل سینسیناتی از بین رفت، مارتینو به شایعات پیرامون انتقال قرضی مسی به بارسلونا در ماه ژانویه واکنش نشان داد. این گمانهزنیها از آنجا شروع شد که مسابقات لیگ حرفهای آمریکا تا ماه فوریه از سر گرفته نمیشود و مسی برای مدتی طولانی باید استراحت کند. مسی که در ماه جولای با قراردادی 2.5 ساله به اینترمیامی پیوست، نمایش خوبی داشته و در ۱۳ بازی لیگ و جام حذفی، در مجموع ۱۲ گل به ثمر رسانده است. مارتینو در واکنش به احتمال انتقال مسی به بارسلونا گفت: «آیا او برای تفریح میرود؟ شاید قرار است از بارسلونا بازدید کند! غیر از این، من چیز دیگری نمیدانم».
***
حامی اصلی عربستان در میزبانی جامجهانی کیست؟
رئیس فدراسیون جهانی فوتبال حامی اصلی عربستان در میزبانی جامجهانی 2034 است. به گزارش فارس، عربستان سعودی هفته گذشته به صورت رسمی برای میزبانی مسابقات جامجهانی 2034 نامزد شد تا کارش را برای جمعآوری آرا آغاز کند. نشریه «تلگراف» انگلیس خبر داد پرونده میزبانی عربستان برای جامجهانی 2034 حامی بزرگی دارد. جیانی اینفانتینو رئیس فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) حامی اصلی این پرونده است. اینفانتینو با محمدبنسلمان، ولیعهد عربستان مذاکرات مثبتی انجام داده و میخواهد عربستان میزبان این تورنمنت بزرگ فوتبالی شود. طبق گزارشهای رسیده از عربستان، تاکنون در کمتر از یک هفته 50 فدراسیون فوتبال حمایت خود را از میزبانی عربستان در جامجهانی 2034 اعلام کردهاند. دیروز اعضای کافا که فدراسیون فوتبال کشورمان هم در این نهاد قرار دارد، حمایت خود را از عربستان در این زمینه اعلام کردند.
***
اتوبوس تیم انگلیسی در آتش سوخت!
اتوبوس تیم بارنزلی در بازگشت پس از برد خارج از خانه مقابل اکسترسیتی آتش گرفت. باشگاه لیگ یکی بارنزلی انگلیس در بازگشت از اکستر شاهد آتش گرفتن اتوبوس تیمش بود. بارنزلی در بازی خارج از خانه مقابل اکسترسیتی به لطف گل دقیقه 88 جان مکآتی با نتیجه یک بر صفر برنده شد. فیلمی که در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شده نشان میدهد اتوبوس بارنزلی در کنار آزادراه M5 در جنوب چلتنهام در حال سوختن است. این باشگاه تایید کرد این حادثه مربوط به اتوبوس آنها بوده اما تمام مسافران آن به سلامت از این وسیله نقلیه خارج شدهاند. این باشگاه در صفحات مجازیاش طی بیانیهای نوشت: «میتوانیم تأیید کنیم که در راه بازگشت از بازی مقابل اکسترسیتی، اتوبوس باشگاه آتش گرفت. تمام بازیکنان و کارکنان تیم به سلامت تخلیه شدند. همه در سلامت کامل هستند. باشگاه در حال حاضر هیچ اظهارنظر دیگری نخواهد کرد و بر اطمینان از بازگشت امن اعضای تیم و بازیکنان تمرکز دارد».
***
واکنش باشگاه استقلال به شایعات درگیری مدیرعامل و هیأت مدیره
باشگاه استقلال نسبت به شایعات ایجاد شده درباره درگیری مدیرعامل با یکی از اعضای هیات مدیره واکنش نشان داد. رسانه رسمی باشگاه استقلال در این باره نوشت: روز شنبه تیم فوتبال استقلال موفق شد در مقابل یک حریف سختکوش با یک گل به پیروزی برسد تا روند خوب این تیم کماکان ادامه داشته باشد و بعد از حدود 40 روز، دلتنگی هواداران به پایان برسد. با این حال با وجود اینکه مجموعه باشگاه استقلال این روزها متحد و همدل برای موفقیت هستند، عدهای که نانشان در ایجاد حاشیه و بحران برای استقلال است، از شنبه شب به انتشار شایعات و اخبار کذب درباره جلسه هیأت مدیره استقلال دست زدهاند. هواداران عزیز استقلال به خوبی میدانند مجموعه باشگاه استقلال در مسیر موفقیت نیاز به اتحاد و همدلی دارد و نشر این اخبار کذب تنها در راستای بر هم زدن آرامش و همدلی باشگاه صورت گرفته است. به همین دلیل از هواداران عزیز استقلال انتظار میرود با بیتوجهی به حاشیههای مطرحشده، به مجموعه باشگاه استقلال جهت ادامه روند خوب خود کمک کنند.
ارسال به دوستان
عجله میلان برای جذب طارمی
رسانه ایتالیایی از اقدام باشگاه میلان برای جذب سریع ستاره ایرانی پورتو خبر داد. مهدی طارمی ستاره تیم ملی کشورمان و عضو باشگاه پورتو همچنان سوژه نقل و انتقالاتی است. نشریه «کوریره دلو اسپورت» ایتالیا بار دیگر به علاقهمندی باشگاه میلان به جذب این بازیکن تاکید کرد. این رسانه ورزشی ایتالیا تاکید کرد مدیران باشگاه روسونری با مدیر برنامه مهدی طارمی، ستاره ایرانی پورتو تماس گرفتند تا برای جذب این بازیکن در زمستان اقدام کنند.
ارسال به دوستان
پرونده کاروان ورزش کشورمان با ۵۴ مدال در بازیهای آسیایی بسته شد
هفتمی ایران در هانگژو
پرونده کاروان ورزش ایران در نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی با کسب ۵۴ مدال شامل ۱۳ مدال طلا، ۲۱ مدال نقره و ۲۰ مدال برنز و ایستادن در جایگاه هفتم این بازیها بسته شد. با مدال برنز سارا بهمنیار در رقابتهای وزن ٥٠- کاراته، پرونده کاروان ورزش ایران در نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی بسته شد. این کاروان با ٢٨٩ ورزشکار در ٣٤ رشته و با شعار «ایمان، ایران، افتخار» عازم هانگژو شد، با این حال با وجود تاکید بر کیفیسازی و اقدامات انجام شده در این زمینه، نتوانست به آنچه میخواست دست یابد. کاروان ایران در این دوره بازیهای آسیایی با ۵۴ مدال شامل ۱۳ طلا، ۲۱ نقره و ۲۰ برنز در جایگاه هفتم، پایینتر از چین، ژاپن، کرهجنوبی، هند، ازبکستان و چینتایپه قرار گرفت. این در حالی است که کاروان ایران در دوره پیشین بازیهای آسیایی ۶۲ مدال شامل ۲۰ طلا، ۲۰ نقره و ۲۲ برنز گرفت و ششم شد. البته طی ۱۶ دورهای که ورزش ایران در بازیهای آسیایی شرکت داشته، پایینترین جایگاه در بازیهای ۲۰۰۲ بوسان ثبت شد که با ۳۶ مدال در رده دهم قرار گرفتیم. بعد از آن دوره بازیها و در 4 دوره دیگر بازیهای آسیایی، کاروان اعزامی ایران ردههای چهارم، پنجم و ششم (۲ بار) را به خود اختصاص داد. جایگاه کاروان اعزامی به هانگژو نسبت به دوره گذشته بازیها اگرچه تنها یک پله پایینتر است اما هشداری است برای ورزش ایران که در این دوره بازیها و در برخی رشتهها، در حد انتظار نبود و اگر کشتی مثل همیشه مدالآوری نمیکرد، چه بسا جایگاه پایینتری در جدول داشتیم.
* مقایسه عملکرد رشتههای ورزشی در این دوره و دوره قبل
مقایسه عملکرد کاروان ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ نشان میدهد برخی رشتهها نسبت به دوره گذشته افت و برخی دیگر پیشرفت کردهاند. بازیهای آسیایی 2022 هانگژو - که بهدلیل شیوع کرونا با یک سال تعویق و با همان نام 2022 برگزار شد - دیروز به پایان رسید و کاروان ورزشی کشورمان با کسب 13 طلا، 21 نقره و 20 برنز و در مجموع با 54 مدال، کارش را در رتبه هفتم جدول به پایان رساند تا نسبت به دوره گذشته (2018) سقوط یکردهای داشته باشد. اگرچه برخی رشتههای حاضر در جاکارتا و هانگژو با هم تفاوت داشتند اما با یک نگاه اجمالی میتوان مقایسهای بین این ۲ دوره انجام داد؛ مقایسهای که نشان میدهد برخی رشتهها برخلاف دوره گذشته عملکرد ناموفق و برخی دیگر روند رو به جلویی داشتهاند.
* بازیهای آسیایی 2018
کاروان ایران در بازیهای آسیایی 2018 جاکارتا در اندونزی با کسب 20 طلا، 20 نقره و 22 برنز و مجموع 62 مدال جایگاه ششم را کسب کرد. ورزشکاران کشورمان در دوره گذشته 7 طلا بیشتر از این دوره کسب کردند و در مجموع هم 8 مدال بیشتر از هانگژو به دست آورده بودیم. سال 2018 در رشتههای کشتی، تکواندو، کاراته، تنیس رویمیز، کبدی، وزنهبرداری، تیراندازی، واترپلو، دوومیدانی، ووشو، تیروکمان، شمشیربازی، قایقرانی، جودو، کوراش، سنگنوردی، والیبال، بسکتبال، بسکتبال 3 نفره و پنجاک سیلات موفق به کسب مدال شده بودیم و در رشتههای بدمینتون، پاراگلایدر، اسکواش، تنیس، جوجیتسو، سامبو، ژیمناستیک، شنا، هندبال، سهگانه، سوارکاری و والیبال ساحلی موفقیتی به دست نیاوردیم.
* بازیهای آسیایی 2022
در هانگژو تنها ۲ تیم والیبال و کبدی توانستند به عنوان رشتههای تیمی مدال کسب کنند و دست تیمهای فوتبال، بسکتبال 5 نفره و ۳ نفره و هندبال از کسب مدال کوتاه ماند. در این دوره رشتههایی نظیر تنیس رویمیز، شطرنج، دوچرخهسواری و ژیمناستیک نسبت به گذشته عملکردی قابل توجه و تکواندو، کاراته، وزنهبرداری و بسکتبال 3 و 5 نفره افت محسوسی داشتند. برخی رشتهها نیز درجا زدند که نشان میدهد عملا کار خاصی در این مدت انجام ندادهاند.
* ۱۲ طلای منتخب جهان برای بحرین در بازیهای آسیایی!
بحرین در حالی در بازیهای آسیایی توانست ۱۲ مدال طلا به دست بیاورد که همه مدالها را ورزشکاران خارجی کسب کردند.
بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو در حالی به پایان رسید که آخرین مدال طلا به ورزشکاری از تایوان رسید. در پایان این رقابتها چین با ۲۰۱ طلا به کار خود پایان داد که بهترین عملکردش در تاریخ بازیهای آسیایی است.
یکی از نکات جالب در این رقابتها حضور ورزشکاران خارجی بحرینیها بود که به خاطر منافع مالی تصمیم به حضور در رقابتهای ورزشی تحت پرچم بحرین گرفتند و در نهایت این کشور ۱۲ مدال طلا به دست آورد که همه مدالها را ورزشکاران خارجی به دست آوردند.
***
آخرین نماینده ایران به مدال برنز رسید
در روز پانزدهم و پایانی بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو، ایران یک نماینده در کاراته داشت و سارا بهمنیار موفق به کسب مدال برنز شد. پانزدهمین و آخرین روز بازیهای آسیایی برگزار شد و سارا بهمنیار، نماینده وزن 50- کیلوگرم کاراته ایران پس از استراحت در دور نخست به مصاف چاندران شاهمالارانی از مالزی رفت و در پایان مقابل حریف خود به برتری 7 بر 3 دست یافت. وی در مرحله یکچهارم نهایی مقتدرانه و با نتیجه 8 بر صفر از سد سریفئا چون از کامبوج گذشت و به مرحله نیمهنهایی صعود کرد. بهمنیار در مرحله نیمهنهایی رودرروی مولدیر ژانگبیربای، دارنده مدال طلا و نقره آسیا و رنکینگ ۳ دنیا از قزاقستان قرار گرفت و در مبارزهای نزدیک با نتیجه 5 بر 4 مغلوب حریف شد و از راهیابی به دیدار نهایی بازماند. بهمنیار در دیدار ردهبندی وزن 50- کیلوگرم به مصاف میهو میاهارا دارنده ۲ مدال طلا و یک نقره جهان، یک طلا و ۲ نقره آسیا و برنز دوره گذشته بازیهای آسیایی از ژاپن رفت و در دیداری نزدیک و جذاب با نتیجه 6 بر 5 از سد حریف قدرتمند خود گذشت و آخرین مدال کاروان کشورمان را به رنگ برنز کسب کرد.
ارسال به دوستان
ضعیفترین نمایش وزنهبرداری ایران در ۲۱ سال اخیر
معدن طلایی که ته کشید
وزنهبرداری ایران عملکرد ضعیفی در بازیهای آسیایی هانگژو داشت و برای نخستینبار در ۲۱ سال اخیر موفق به گرفتن مدال طلا نشد و تنها با یک نقره به کار خود پایان داد. تیم ملی وزنهبرداری مردان ایران با 7 مرد و 3 زن در بازیهای آسیایی هانگژو شرکت کرد که حاصل کار آنها تنها یک نقره بود. تیم مردان ایران در ۲۱ سال اخیر یکی از ضعیفترین نتایج را رقم زد. علاوه بر اینکه ایران نتوانست مدال طلا بگیرد، در تیم مردان و زنان 4 وزنهبردار نیز مسابقه را تمام نکردند. نکته قابل توجه دیگر، افت رکوردی نمایندگان ایران بود. اکثر وزنهبرداران ایران نسبت به قهرمانی جهان با کاهش رکورد روبهرو بودند و بعد از قهرمانی جهان نتوانسته بودند آمادگی خود را حفظ کنند. برخی وزنهبرداران ایران در قهرمانی جهان ۲۰۲۳ نتوانستند خوب ظاهر شوند و در بازیهای آسیایی نیز نمایش ضعیف خود را ادامه دادند.
مصطفی جوادی، ستاره ایران در قهرمانی جهان نیز در هانگژو متفاوت از مسابقات قهرمانی جهان بود. درست است او در یک وزن بالاتر وزنه زد اما نتوانست در حد و اندازه خود ظاهر شود و همان رکورد قهرمانی جهان را هم تکرار نکرد. سطح رقابت در وزنهبرداری بازیهای آسیایی بالا بود و شاهد ثبت رکوردهای بالا بودیم اما حداقل انتظار از نمایندگان ایران این بود که وزنههای انتخابی را بزنند. در هانگژو همانند قهرمانی جهان تعداد حرکات صحیح نمایندگان ایران چشمگیر نبود و کادر فنی باید به دنبال راه چاره باشد. وزنهبرداری همیشه یکی از رشتههای مدالآور در بازیهای آسیایی بوده است اما اکنون اوضاع خوبی ندارد. آنچه مشخص است تیم ملی نیاز به یک تغییر نسل دارد تا استعدادهای جدیدی به آن تزریق شوند. شاید اگر کادر فنی روی نفرات جوانتر که پتانسیل دارند، کار کند، در آینده بهتر بتواند جواب بگیرد، در غیر این صورت با وضعیت رکوردی برخی وزنهبرداران حال حاضر تیم ملی، به نظر نمیرسد در مسابقات بعدی هم اتفاق خاصی رقم بخورد. دختران نیز برای نخستینبار روی تخته بازیهای آسیایی رفتند اما آنها هم نتوانستند نمایش خوبی داشته باشند و در نخستین حضور با 2 اوتی و یک نهمی، کارنامه خوبی از خود به جا نگذاشتند. درست است کسی انتظار مدال از دختران نداشت اما نمایش ضعیف آنها نیز بر کسی پوشیده نیست و به نظر میرسد وضعیت تیم دختران هم نیاز به بررسی بیشتر
دارد.
ارسال به دوستان
چگونه استقلال موفق به شکست مس در کرمان شد
خندان در رفسنجان
عبدالله دارابی: میثم تیموری که در دوران حضورش در تیم فوتبال استقلال تهران به دلیل مصدومیت نتوانست چندان در خدمت این تیم باشد، در قامت بازیکن مس رفسنجان جور مهاجمان گلنزن آبیپوشان را کشید تا استقلال دست پر به تهران بازگردد.
در دیداری که نیمه اول آن بیشتر در میانه زمین در جریان بود، معدود توپهای درون محوطه جریمه نیز به لطف فیلمبرداری عهد پسامدرن(!) قابل رویت و تشخیص نبود. در این نیمه کسالتبار، استقلال به نسبت مس رفسنجان موقعیتهای بهتری داشت که شاید دقت و تمرکز ذهنی بیشتر آرمان رمضانی میتوانست هم استقلال را به ۲ گل برساند و هم قدری هیجان به این بازی تزریق کند. در این نیمه ۲ خطای محرز روی بازیکنان استقلال در نزدیکی محوطه جریمه مس و در موقعیت حمله، توسط داور بازی نادیده گرفته شد، همچنین داور در لحظات پایانی بازی نیز از اعلام چند خطای بارز به سود ۲ تیم خودداری کرد تا بار دیگر ضعف داوریمان دوشادوش ضعف فنی تیمهای فوتبالمان
رخ بنماید!
آبیپوشان پایتخت بالاخره دقیقه ۵۲ به گل رسیدند اما نه بر اثر فرصتهایی که نصیب رمضانی، محمدی و مهری شد، بلکه با گل به خودی میثم تیموری، مدافع حریف که جورکش ضعف گلزنی تیم سابقش شد!
این برد اقتصادی برای استقلال مهم بود و لازم، هرچند اگر خط حمله مس برندگی و تیزهوشی لازم را داشت، میتوانست مانع تحقق آن در یک ربع پایانی بازی شود؛ آنجا که مس برای جبران حمله میکرد و استقلال با اکثر نفراتش عقب نشسته بود، البته کثرت نفرات در یک سوم دفاعی نتوانست مانع پاسهای متعدد و بازیسازی میزبان در آن منطقه و پاسهای عمقی و ارسال به درون ۱۸ قدم شود و در این میان چند واکنش حسینی هم در حفظ دروازه میهمان بیتاثیر نبود. از سویی در این لحظات استقلال هرگاه صاحب توپ میشد و بالطبع میتوانست از جلوکشیدن حریف با ضدحمله برای گلزنی مجدد استفاده کند یا با حفظ توپ در زمین حریف مانع فشار و حملات آنها شود، به دفعات مشاهده شد آبیپوشان نمیتوانند ۳ پاس متوالی نیز به هم بدهند و اسیر توپربایی رفسنجانیها و حمله مجدد آنها میشدند که البته فرجام دلخواهی برای آنان نیز نداشت تا استقلال ۳ امتیاز را حفظ کند.
نکونام با درک شرایط و بضاعت تیمش، با واقعبینی برای ماندن در کورس به اقتصادی بازی کردن رو آورده است؛ حربهای که مجیدی با آن به قهرمانی لیگ برتر رسید، البته با این تفاوت بزرگ که مجیدی مدیریت را در همسویی کامل با خود داشت، تیمش مطلوب نظرش بسته شده بود و رقبای اصلیاش نیز توان امروزی را در آن لیگ نداشتند اما سرمربی فعلی استقلال از هر سه اینها محروم است، لیکن توجیهی برای برخی ضعفهای فنی تیم که به نکونام مربوط میشود، نمیشود. ناآمادگی و ضعیف بازی کردن بازیکنانی چون یامگا، رضاوند، مهری، رمضانی، مطهری، بابایی و سلمانی که بر روند تیم تاثیر مستقیم و بسزایی گذاشته و خواهد گذاشت، از مسائلی است که نکونام باید با برنامهریزی و تمرینات فردی فنی و ذهنی فشرده مرتفع کند تا حداقل همین داشتههایش حداکثر بازدهی خود را در زمین بروز دهند، چرا که میدانیم برخی از این بازیکنان قابلیتهای خوبی داشته و دارند و به نظر میرسد باید احیا شوند.
ارسال به دوستان
الزامی به نام شکلگیری امت واحد اسلامی
دکتر محمـدمهـدی ایمانیپور*: حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامـــی در زادروز باسعادت حضرت محمد مصطفی صلیالله علیهوآله و حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام با تأکید بر اینکه اتحاد کشورهای اسلامی در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا مانع دزدی، زورگویی و دخالتهای آمریکا خواهد شد، فرمودند: «اگر همه متحد باشیم و ایران، عراق، سوریه، لبنان، عربستان، مصر، اردن و کشورهای حاشیه خلیج فارس خط مشی واحدی را در مسائل اساسی و کلی اتخاذ کنند، قدرتهای زورگو نمیتوانند و جرأت نمیکنند در امور داخلی و سیاست خارجی آنها دخالت کنند». فرمایشات رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی را میتوان از ۲ جنبه گفتمانی - اعتقادی و راهبردی - امنیتی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. در جنبه گفتمانی، ما با گزارهای قرآنی تحت عنوان امت واحد مواجهیم. «امت واحده» اصطلاحی قرآنی است که چندین بار در آخرین کتاب آسمانی ذکر شده و اشاره به ماهیت و اصالت یک جامعه دارد: اینکه انسانها در قالب جامعهای واحد بودهاند که پس از مدتی، دچار اختلاف شده و همین مساله، منجر به ظهور پیامبران الهی جهت رفع اختلافات و دعوت آنها حول حقطلبی جمعی بوده است. زمانی که قید اسلامی، به امت واحد افزوده میشود، موضوع به مراتب از عمق و اصالت بیشتری بهرهمند میشود. اگر اتحاد ذاتی و برادری مسلمانان، دفاع همهجانبه آنها از مبانی دینی، برادری و ادراک جمعی آنها در برابر مخاطرات به عینیت برسد، دیگر روزنهای برای تنفس مسموم دشمنان در جهان اسلام باقی نخواهد ماند. یکی از مهمترین رسالتها و آرمانهای انقلاب اسلامی ایران، احیای همین امت واحد اسلامی با استناد به قوانین فطری و الهی مانند نفی سبیل و شورا بوده است. در آیه 141 سوره مبارکه نساء (لن یجعل الله للکافرین علی المومنین سبیلا) تصریح شده است خداوند متعال راهی برای تسلط کفار بر مسلمانان قرار نداده است.
از این رو تسلط تاسفبار کفار بر امور برخی کشورهای مسلمان، معلول تعدی از این اصل قرآنی و تن دادن به مناسباتی بوده که قطعا جنبه ذاتی و فطری ندارد. حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب امت واحد اسلامی را نه صرفا یک مفهوم دینی، بلکه یک ساختار عینی در مسیر استیفای حقوق حقه مسلمانان در قالب همکاری و همافزایی مستمر قلمداد کرده و بازگشت به این نسخه قرآنی را رمز پیروزی و صلابت مسلمانان در برابر دشمنان اسلام میدانند.
فرمایشات رهبر حکیم انقلاب اسلامی، از جنبه راهبردی - امنیتی نیز قابل تحلیل است.
وجه مشترک کشورهای ایران، مصر، اردن و عربستان سعودی، یکی خصایص ژئوپلیتیک و دیگری، قدرت بازیسازی آنها در منطقه است. همه این کشورها، دارای نوعی قدرت ذاتی (به واسطه تمرکز منابع انرژی، قدرت جغرافیایی و جایگاه منطقهای) هستند. این مختصات و ویژگیها، همواره این کشورها را به محلی برای طمعورزی و معاملهگری بازیگران مداخلهگر خارجی تبدیل کرده است. ایران، در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، تبدیل به متغیری وابسته به بازی واشنگتن و تلآویو در منطقه غرب آسیا شد و کشورهای مصر، اردن و عربستان سعودی نیز پس از شکست اعراب در جنگ ۶ روزه (1967 میلادی) از رژیم اشغالگر صهیونیستی، تبدیل به کانونهای منطقهای لابیگریهای پنهان و آشکار صهیونیستها و آمریکا شدند. ترویج گفتمان سازش، خلق بحرانهای مزمن امنیتی در منطقه و تبدیل اسلام سیاسی به یک الگوی انتزاعی و غیرعملیاتی در عرصه حکمرانی از جمله اهداف غرب و تلآویو در رایزنی و لابیگری با این کشورهای تاثیرگذار بود. پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفتمان مقاومت را تبدیل به یک الگوی عملیاتی، پویا و مستحکم در منطقه کرد و در مقابل، شاهد تضعیف گفتمان سازش در منطقه بودیم. از آن پس، دشمنان تلاش زیادی کردند تا با استفاده از ظرفیتهای منطقهای کشورهایی مانند مصر، عربستان و اردن مانع تبلور و شکلگیری این گفتمان پویا شوند. این در حالی است که خمیرمایه و جان کلام امامین انقلاب اسلامی، بازگشت به همین اصالت ذاتی و فطری و ارتقای قدرت تصمیمگیری جمعی کشورهای منطقه در برابر انواع توطئهها و تهدیدات موجود و آتی است. اتفاقا انقلاب اسلامی ایران، ارتقای قدرت جمعی جهان اسلام و کشورهای منطقه را نه تنها در تعارض با موجودیت خود قلمداد نمیکند، بلکه آن را به مثابه یکی از مهمترین اهداف خود در عرصه حکمرانی میداند. در اینجا کافی است کشورهای مصر، اردن و عربستان سعودی نیمنگاهی به تجربیات تاریخی خود از جمله توطئهها و بحرانسازیهای متعدد دشمنان در منطقه انداخته و بر اساس ماهیت اعتقادی جوامع خود و سنتهای الهی، زاویه دید خود را با این واقعیات و تجربیات تطبیق دهند. در این صورت، قطعا آینده درخشانی در انتظار جهان اسلام و تکتک کشورهای مسلمان خواهد بود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی *
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|