|
افزایش 1429 واحدی شاخص بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با افزایش 1429 واحدی همراه شد. بورس اوراق بهادار تهران نخستین روز کاری هفته را با روند رو به رشد آغاز کرد؛ به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش 1429 واحدی به 2 میلیون و 24 هزار و 973 واحد رسید. شاخص هموزن نیز با افزایش 3 هزار و 269 واحدی به 686 هزار و 246 واحد رسید. همچنین ارزش بازار در بورس تهران دیروز به بیش از 7 میلیون و 97 هزار میلیارد تومان رسید.
ارسال به دوستان
واردات کشور نیمه نخست امسال ۶ میلیارد دلار بیشتر از صادرات بوده است
آژیر قرمز تراز تجاری
گروه اقتصادی: مراسم بزرگداشت روز ملی صادرات در حالی روز گذشته برگزار شد که بر اساس آمارهای ارائهشده از سوی مسؤولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، تراز تجاری کشورمان (بدون در نظر گرفتن صادرات نفت خام) نیمه نخست سال منفی 6 میلیارد دلار بوده است.
به گزارش «وطن امروز»، آمارهای ارائهشده از سوی گمرک ایران گویای آن است نیمه نخست امسال میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفتکوره، نفت سفید و تجارت چمدانی) بیش از 67 میلیون و 700 هزار تن انواع کالاهای غیرنفتی به ارزش 24 میلیارد و 144 میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن 29 درصد افزایش و از لحاظ ارزش 2.62 درصد کاهش داشته است. میزان واردات کشور در نیمسال اول امسال به 17 میلیون و 600 هزار تن و به ارزش 30 میلیارد و 443 میلیون دلار رسید که از افزایش 6.89 درصدی در وزن و 11.62 درصدی در ارزش نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده است. با وجود این ارقام کسری تجاری تجار که مابهالتفاوت بین صادرات و واردات کالاهاست به 6 میلیارد و 200 میلیون دلار رسیده است. در 6 ماه نخست امسال سه قلم عمده کالاهای صادراتی شامل گاز طبیعی مایعشده با 2 میلیارد و 200 میلیون دلار، پروپان مایعشده با یک میلیارد و 600 میلیون دلار و بوتان مایعشده با یک میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است. متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت از 473 دلار به 356 دلار رسیده که نشانگر کاهش 24.56 درصدی است. 3 قلم عمده کالاهای وارداتی در این مدت به ذرت دامی با یک میلیارد و 700 میلیون دلار، گوشیهای تلفن همراه با یک میلیارد و 200 میلیون دلار و دانه سویا با یک میلیارد دلار اختصاص داشت. متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی 1729 دلار بوده که نسبت به رقم 1656 دلار در 6 ماهه سال گذشته 4.42 درصد رشد داشته است، بنابراین در حالی که متوسط ارزش گمرکی هر تن صادرات با کاهش مواجه شده اما برای کالاهای وارداتی متوسط ارزش گمرکی هر تن با افزایش حدود 4.5 درصدی همراه شده است. بیشترین افزایش ارزش کالاهای وارداتی بین 10 قلم عمده بهترتیب شامل روغن خام سویا با رشد 188.53 درصدی، جو با رشد 1374.74 درصدی و گوشی تلفن همراه با رشد 134.94 درصدی بوده است.
با توجه به آمارهای موجود، میزان تجارت خارجی کشورمان و صادرات در نیمه نخست امسال افزایشی بوده اما به موازات اتفاقات مثبت میزان تراز تجاری هم رکوردی منفی از خود ثبت کرده است که اگر قدمی برای اصلاح آن برداشته نشود میتواند در بلندمدت در تمام لایههای اقتصادی ایران تبعات مختلف داشته باشد.
اولین دلیل مطرحشده برای منفی شدن تراز تجاری ثبات نسبی قیمت ارز است که تا حدودی منافع اقتصادی صادرات را کاهش میدهد.
* امضای قرارداد صادرات خودرو به کشورهای هدف
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه از امضای قرارداد صادرات خودرو به کشورهای هدف از جمله روسیه و بلاروس خبر داد و گفت: در بخش دانشبنیانها تلاش کردیم صدور خدمات مهندسی بالایی داشته باشیم که ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار پروژه دانشبنیان برای صادرات در دست اجراست.
مهدی صفری اظهار کرد: سیاست دولت سیزدهم برای توسعه تجارت با کشورهای همسایه، قاره آفریقا، آمریکای لاتین و آسیای شرق است که برخی از آنها حتی همسو با ایران نیز نبودند و حتی برخی از این کشورها هیچ ارتباطی با ایران نداشتند اما اکنون در موقعیت خوبی قرار داریم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه تلاشهای بسیاری برای صادرات خودرو به کشورهای هدف صادراتی از جمله روسیه و بلاروس انجام شده است، تاکید کرد: قراردادهای بسیار خوبی در این زمینه به امضا رسید که گامی رو به جلو محسوب میشود. وی با بیان اینکه صادرات خدمات فنی و مهندسی به صورت سنتی انجام میشد، تاکید کرد: در بخش دانشبنیانها تلاش کردیم صادرات خدمات مهندسی بالایی داشته باشیم که ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار پروژه دانشبنیان را برای به سرانجام رساندن در دست انجام داریم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه تاکید کرد: یکی از محورهای اصلی رئیسجمهوری در بازدید از کشورها، تمرکز بر خدمات فنی و مهندسی و دانشبنیانها بوده است که شرکتها و انتقال فناوری صورت بگیرد.
معاون وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه برای صادرات غیرنفتی و خدمات فنی و مهندسی به حوزه کشورهای عضو پیمان شانگهای و بریکس آمادگی داریم، اظهار داشت: پیوستن ایران به شانگهای و بریکس پس از رایزنیهای فراوان امکانات جدیدی را برای صادرات کشور فراهم میآورد.
صفری با بیان اینکه در بریکس بانکی وجود دارد که بانک مرکزی تلاش کرده سهامی از آن را بخرد، تصریح کرد: با سهامدار شدن در این بانک از امکانات وام آن برای صادرات در صدور خدمات فنی و مهندسی نیز میتوانیم بهرهمند شویم. وی بیان کرد: امکان جدیدی برای صدور خدمات فنی و مهندسی با استفاده از بانک توسعه اسلامی نیز ایجاد شده که با رفع بدهیهای این بانک، امکانات جدید برای صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور فراهم میشود.
* به سمت توسعه صادرات
عباس علیآبادی با بیان اینکه یکی از رویکردهای وزارت صمت رشد صادراتمحور در مقابل جایگزینی واردات است، تصریح کرد: رویکرد اصلی برنامههای ارائهشده خلق ثروت، اشتغال زایی و کاهش فاصله فناوری با کشورهای پیشرو و با تمرکز بر حمایت از تولید صادراتمحور یا خدمات دارای فناوری متوسط و بالا به جای تمرکز بر جایگزینی واردات است. علیآبادی گفت: این رویکرد با تمرکز بر توسعه صنایع دارای مزیت رقابتی در عرصه بینالمللی بدون یارانه و رانتهای پنهان به بهبود پایدار تراز تجاری کشور و در نهایت کاهش اثرگذاری تحریمها منجر خواهد شد.
* صادرات، موتور رشد تجارت با کشورها و پیشرفت اقتصاد
وی با بیان اینکه صادرات، موتور رشد تجارت با کشورها و پیشرفت اقتصاد به سمت دستیابی به رفاه و پیشرفت مردم است، گفت: در ایران نیز توسعه صادرات غیرنفتی و رهایی از صادرات نفت خام از اهداف محوری توسعه اقتصاد کشور است اما به منظور رسیدن به هدف صادرات پایدار و توسعه صنعتی باید زمینه لازم را فراهم کرد که یکی از مهمترین رویکردها برای رسیدن به این هدف افزایش رقابتپذیری، نوآوری و فناوری و پرهیز از ایجاد شرایط گلخانهای است. وی افزود: برای دستیابی به تجارت پایدار، باید فضای کلان اقتصادی قابل پیشبینی باشد و از صدور دستورالعمل و قوانین متعدد جلوگیری شود. علیآبادی خاطرنشان کرد: جایگاه صادرات در اسناد فرادستی و سیاستهای اقتصاد مقاومتی عبارت از موارد مهمی نظیر حمایت همهجانبه و هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارزآوری مثبت از طریق سیاستهایی مانند گسترش مشوقهای لازم و گسترش خدمات تجارت خارجی، ترانزیت و خدمات مورد نیاز، تشویق سرمایهگذاری خارجی برای تولید صادراتمحور در داخل کشور است.
ارسال به دوستان
مهرداد بذرپاش از تخصیص زمین جدید برای نهضت ملی مسکن خبر داد
نیم میلیون قطعه زمین برای مسکن روستایی
۱۰۵ هزار واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم تکمیل شد و در اختیار مردم قرار گرفت
وزیر راه و شهرسازی از تدارک ۵۰۰ هزار قطعه زمین در روستاهای سراسر کشور تا پایان سال خبر داد و گفت: ۱۰۵ هزار مسکن مهر تاکنون تکمیل شده و تعیین تکلیف مابقی آنها در دستور کار است.
مهرداد بذرپاش در نشست تخصصی نهضت ملی مسکن با حضور مدیران ملی و استانی و مسؤولان مرتبط که در استانهای سراسر کشور در حوزه مسکن تصمیمگیری و ایفای نقش میکنند، گفت: امروز درباره تصمیمات اتخاذشده و عملکردها در بخشهای مختلف مسکن و ظرفیتهایی که در حوزه آمادهسازی و کمک به پروژه نهضت ملی وزارت راه و شهرسازی را یاری میکند، بحث و تبادل نظر شد که همه پروژهها در چند بخش مرور میشود. وی ادامه داد: یک بخش تأمین زمین است که با رصد وضعیت آن، رشد خوبی محرز است و امروز با بیش از ۵۱ هزار هکتار که ۱۵ هزار هکتار در قالب شهرکهای جدید و مابقی در حوزه الحاق به محدوده است، جهش قابل توجهی شکل گرفته است.
وی افزود: احداث ۹۲ شهرک جدید نیز در دستور کار است و برخی از آنها در استان به تایید رسیده است که البته مسیر تصویب با رعایت تمام جوانب و ملاحظات انجام میشود و این مسیر تا آخر سال با سرعت ادامه مییابد.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: در بخشهای مسکن حمایتی بافت فرسوده، خودمالکی و... در فازهای مختلف با پیشرفتهای مختلف تا پایان سال به سرانجام میرسد.
بذرپاش در ادامه اصلیترین فاکتورهایی که ساخت را شدت میبخشد آورده متقاضی و تسهیلات بانکی عنوان کرد و گفت: بانکها تاکنون رشد ۲۱ درصدی در تعهد داشتهاند اما کافی نیست و نمیتواند ما را به نقطه قابل قبول برساند.
وی یادآور شد: جلسات شورای عالی مسکن با حضور رئیسجمهور به صورت مرتب برگزار میشود و مصوبات خوبی نیز به تصویب رسیده است. همچنین با همراهی تیمهای مختلف بازرسی، جلسات مشترک زیادی با بانک مرکزی داشتهایم تا در 6-5 ماه باقیمانده تا پایان سال عملیات ساخت شتاب بگیرد.
* تکمیل ۱۰۵ هزار مسکن مهر و تعیین تکلیف مابقی پروژههای آن
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: از طریق روشهای مختلف تهاتر زمین سعی شد خلأها پوشش داده شود. همچنین تلاش میشود تعهدات مسکن مهر تعیین تکلیف شود که در این راستا از تکمیل ۱۰۵ هزار واحد مسکونی عبور کردیم و سعی میشود بخشهایی که درصد پیشرفت بالاتر دارند، هرچه سریعتر انجام شود.
* لزوم تبعیت از قانون جهش تولید مسکن در مناطق آزاد
وی با اشاره به پیگیری مصوبات شورای عالی مسکن و تعاملات مربوط به حوزه راه و شهرسازی درباره زمینهای مناطق آزاد مثل جزایر کیش و قشم گفت: مناطق آزاد قوانین خاص دارند اما قانون مادر، قانون جهش تولید مسکن است که همه جا جاری و ساری است.
وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: در برخی استانها مشکل تأمین زمین داریم، مثل مناطق کوهستانی یا اراضی کشاورزی مثل کردستان، ایلام و لرستان که مقرر شده بخشی را از طریق شهرکهای جدید که در مجاورت شهرهاست و همچنین نقاط روستایی پوشش دهیم.
* تدارک ۵۰۰ هزار قطعه زمین در روستاهای سراسر کشور تا پایان سال
وی با بیان ساخت شهرکها و روستاهایی که در حریم شهرها هستند، تصریح کرد: تا پایان سال ۵۰۰ هزار قطعه زمین در روستاهای سراسر کشور تدارک میبینیم و این خط تلاش جدید ما است. بذرپاش توضیح داد: آمادهسازی زمین در مقیاس میلیونی نیز پروژه گسترده و مفصلی است و منابع مالی زیادی طلب میکند که امسال بخشی از آن از طریق واگذاری به قرارگاه خاتمالانبیا، قرارگاه امام حسن و شهرداریها انجام و سبب شد عملیات آمادهسازی سرعت بگیرد. وزیر راه و شهرسازی درباره آورده مردم گفت: متقاضیان نسبت به پیشرفت پروژهها اعتماد میکنند و آورده تزریق میکنند.
* رشد تولید و کاهش تورم با تأمین مسکن
وی ادامه داد: ما ۲ هدف در کشور داریم؛ رشد تولید و کاهش تورم که سهم عرضه گستردهتر زمین و مسکن برای کاهش تورم چشمگیر است و این موضوع نیازمند منابع مالی است. به گفته بذرپاش، رشد تولید نیز به مسکن مربوط میشود که اگر دستگاههای اقتصادی به دنبال رشد تولید و افزایش نرخ رشد تولید ناخالص داخلی هستند، این رشد تولید از مسیر مسکن میگذرد و از بانکها میخواهیم با تزریق منابع این مهم را انجام دهند.
وی درباره سرعت نهضت ملی و نقش انبوهسازان گفت: نهضت ملی مسکن یعنی همه اجزایی که در ساخت و ساز ایفای نقش میکنند باید پای کار باشند که در این راستا آوردن مجموعههای مختلف از جمله انبوهسازان و دیگر نهادها و گروهها، در برنامه بوده است، آییننامه مشارکت نقدی و غیرنقدی نیز به استانها ابلاغ شده است که ایجاد انگیزه کنند.
بذرپاش درباره تأمین مصالح ساختمانی و قیمت زمین توضیح داد: در پروژههای نهضت ملی مسکن، قیمت زمین تقریبا صفر شده است و هزینه ساخت مربوط به مصالح است که رئیسجمهور نیز در این حوزه کاهش قیمت تمامشده را خواستار شدند.
وی اظهار کرد: فولاد و سیمان بخش اعظم مصالح ساختمانی را تشکیل میدهند و هر روز تأخیر برای خروج این ۲ از بورس مایه خسران است و این موضوع کارشناسی شده است. همچنین در حوزه قیمت تمامشده مسکن، عوارض شهرداریها و بیمه نیز تا بخش قابل توجهی کاهش داده شد. از سوی دیگر قیمت عوارض و بیمههای ساخت نیز حداقلی است.
وزیر راه و شهرسازی در پایان یادآور شد: نهضت ملی مسکن یعنی مشارکت همه اجزای کشور که امیدواریم با همکاری همه سازمانها و اجزای مختلف، به درستی به سرمنزل مقصود برسد.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ۳۱ هزار خودروی وارداتی تا دی به مشتریان تحویل میشود، اعلام کرد
واردات خودروهای برقی از آبان
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت دیروز با بیان اینکه تا پایان دی امسال عرضه 31 هزار خودروی وارداتی به مشتریان در سامانه یکپارچه انجام میشود، از واردات خودروهای برقی از آبان سال جاری خبر داد.
مهدی ضیغمی در حاشیه مراسم بیستوهفتمین روز ملی صادرات در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عرضه خودروهای وارداتی هفته گذشته انجام شد، این هفته نیز عرضه بعدی انجام میشود؛ تمرکز ما در این مرحله از عرضه، عرضه خودروهایی است که در ایران است. رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: هفته قبل 2 هزار خودروی وارداتی در سامانه عرضه شد، در هفته جاری نیز احتمالا 2 هزار خودرو عرضه میشود که البته از آنجا که بسیاری از خودروها رزرو دارد، لذا افرادی که در سامانه خودرو انتخاب میکنند در رزرو میمانند تا طی ماه آینده خودروهای ثبت سفارش شده که روی آب است به کشور برسد و تحویل متقاضیان شود.
معاون وزیر صمت بیان داشت: هفته گذشته عرضه خودروهای وارداتی در سامانه انجام شد و در هفته جاری نیز فایل ثبتنامیها به دست شرکتهای واردکننده میرسد، لذا پس از این مرحله پیامک واریز وجه به صورت علیالحساب (حداقل نیمی از وجه خرید خودرو) به متقاضیان ارسال میشود تا زمانی که قیمت قطعی خودروها مشخص شود و پس از اعلام قیمت قطعی، شرکتها میتوانند ظرف یک ماه، ضمن ارسال دعوتنامه کل وجه خرید خودرو را دریافت کنند و خودرو را نیز کمتر از یک ماه تحویل دهند.
وی افزود: فرآیند ثبت سفارش شرکتها در کارخانههای اصلی انجام شده است و امیدواریم بر اساس تعهدی که دادهایم تا پایان آذرماه یا حداکثر دیماه عرضه را برای 31 هزار متقاضی خرید خودرو که ثبتنام کردهاند کامل کنیم، اگر چه روند واردات کماکان ادامه خواهد داشت. ضمن اینکه واردات خودروهای برقی نیز از آبانماه آغاز میشود و بعد از اینکه عرضه خودروهای برقی وارداتی به تاکسیرانی به اتمام رسید، میتوان برای عرضه خودروهای برقی عمومی نیز اقدام کرد.
ضیغمی بیان داشت: برنامهریزی برای واردات خودرو با شرکتهاست و از نظر ما واردات خودرو برای شرکتها تا 60 هزار دستگاه ممکن است، ضمن اینکه شرکتها 35 تا 40 هزار خودرو درخواست خرید داشتهاند و به صورت خرد ارزشان را برای واردات دریافت میکنند و بالغ بر 200 میلیون یورو تاکنون ارز تخصیص دادهایم و انشاءالله تخصیص ارز نیز تسهیل میشود.
وی درباره صادرات غیرنفتی نیز بیان داشت: موضوع کاهش ارزش جهانی در حوزه پتروشیمی و نفت باعث شد با وجود رشد بسیار خوب صادرات به لحاظ وزنی دچار کاهش صادرات به لحاظ ارزش شود؛ در 6 ماه ابتدای امسال 24 میلیارد و 100 میلیون دلار صادرات داشتیم که حدود 600 میلیون دلار کمتر از صادرات 6 ماه ابتدای سال گذشته است، در صورتی که اگر روند صادرات مطابق با ارزش صادرات سال گذشته پیش میرفت صادرات امسال به لحاظ ارزشی بیش از رقم مذکور بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: البته در ماه ششم وضعیت صادرات نسبت به 5 ماه اول بهتر شد، لذا با روند صادراتی که آغاز شده، پیشبینی میشود صادرات غیرنفتی امسال نسبت به سال گذشته افزایش یابد اما عوامل منطقهای و مباحثی که درباره عوارض صادرات در داخل تعیین میشود روی صادرات تاثیرگذار است؛ ولی امیدواریم با اصلاحاتی که میشود و بهرهگیری از مشوقها به رکورد صادرات سال گذشته برسیم و حتی افزایش هم داشته باشیم.
وی افزود: ارز صادرات خشکبار مانند ارز حاصل از صادرات محصولات غیر میتواند برای واردات خودرو و قطعات خودرو استفاده شود و حتی برای واردات موبایل بالای 600 دلار نیز میتواند استفاده شود.
ارسال به دوستان
اخبار
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد
رشد ۵۹ درصدی سود شستا
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در آستانه برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه منتهی به 31/3/1402 شرکت سرمایهگذاری تأمیناجتماعی - شستا - اعلام کرد: مطابق گزارش فعالیت و صورتهای مالی، سود خالص این مجموعه 328 هزار میلیارد ریال و سود انباشته شستا نیز 342 هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل، میزان رشد سود خالص ۵۴ درصد و رشد سود انباشته ۵۹ درصد بوده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، میرهاشم موسوی افزود: نکته قابل توجه دیگر، بازدهی این شرکت بورسی در میان شرکتهای همگروه است که در این رابطه نماد شستا بازدهی ۷۷ درصدی را در طول یک سال گذشته به ثبت رسانده و این عدد نسبت به سایر نمادهای گروه صنعت، شاخص کل بورس و برخی بازارهای موازی، بازدهی بالاتری را نشان میدهد. مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر بهبود کیفیت سود این مجموعه اقتصادی گفت: نکته مهم دیگر، کیفیت سود شناساییشده شستاست که بر خلاف رویه سالهای قبل که بخش اعظم سود، مربوط به فروشهای درونگروهی بوده؛ در سال ۱۴۰۱ سود شناساییشده بدون سود حاصل از فروش داراییها و عمدتاً از محل سود تقسیمی حاصل از عملکرد هولدینگها و شرکتهای تابعه شستا بوده که این نشاندهنده کیفیت بالای سود سال جاری آن شرکت است. موسوی در پایان ضمن تأکید بر اهمیت سوددهی و صیانت از حقوق ذینفعان گفت: شستا در حوزه سرمایهگذاری و استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان نیز اقدامات قابل توجهی انجام داده که برای نمونه میتوان به تولید داروهای جدید، توسعه سرمایهگذاری در صنایع مهم از جمله پتروشیمی و نفت و گاز و کشاورزی و دامداری اشاره کرد. در مجموع بر اساس شاخصهای رشد سود و تولید، میتوان ادعا کرد شستا در مسیر تحول قرار دارد و مطمئنیم به لطف خداوند متعال در بخش سرمایهگذاری، اراده مجموعه عظیم شستا در جهت آیندهسازی برای بازنشستگان و کارگران به عنوان سهامداران اصلی این مجموعه قرار دارد.
***
افزایش 3 درصدی قیمت طلا طی هفته گذشته
قیمت طلا طی هفته گذشته 2.9 درصد افزایش یافت. بر این اساس از زمان آغاز درگیریهای غزه 160 دلار بر قیمت اونس طلا افزوده شده است.
به گزارش رویترز، قیمت طلا در معاملات آخرین روز کاری بازارهای جهانی افزایش یافت.
دلیل افزایشهای اخیر طلا نگرانی درباره تشدید درگیریها در غرب آسیاست که بر جذابیت طلا افزوده است. بر اساس این گزارش، بهای هر اونس طلا با 6 دلار و 94 سنت افزایش به 1981.40 دلار رسید و به سطح 2000 دلار در هر اونس نزدیکتر شد.
در همین ارتباط فیلیپ استیربل، تحلیلگر بازار طلا گفت: «سرمایهگذاران سراسمیه به سوی طلا رفتهاند، زیرا احساس میکنند در میان خطرهای ژئوپلیتیکی ، سرمایهشان در این بخش امنیت دارد، چرا که اگر درگیری در غرب آسیا شدت یابد، قیمت طلا به 2000 دلار خواهد رسید». قیمت طلا هفته گذشته 2.9 درصد افزایش یافت و از زمان شروع درگیریها نزدیک به 160 دلار به قیمت طلا افزوده شده است.
از طرفی فعالان اقتصادی در حال هضم اظهارات جرم پاول، رئیس فدرال رزرو در روز پنجشنبه هستند که نیاز احتمالی برای افزایش بیشتر نرخ بهره را باز گذاشت، چراکه هر چه نرخ بهره بالاتر باشد، هزینههای نگهداری طلا که دارایی بدون بهره است، بیشتر میشود.
***
بهرهوری نیروی کار به ۷۲ درصد رسید
کاهش نرخ اشتغال ناقص
تابستان ۱۴۰۲ حدود 1.9میلیون نفر اشتغال ناقص داشتند اما سهم اشتغال ۴۴ ساعت به بالا یعنی تماموقت به ۷۲ درصد رسید که به گفته محمود کریمیبیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این موضوع نشان از پویایی بازار کار دارد؛ به عبارتی بهرهوری نیروی کار افزایش یافته است.
مطابق آخرین آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، بررسی نرخ بیکاری افراد 15ساله و بیشتر نشان میدهد 7.9 درصد جمعیت فعال (شاغل و بیکار) در تابستان امسال بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است این شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل (تابستان 1401)، 1.0 درصد کاهش یافته است.
جمعیت شاغلان 15ساله و بیشتر در این فصل 24میلیون و 686 هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل 907 هزار نفر افزایش داشته است.
تابستان 1402 بررسی سهم جمعیت 15ساله و بیشتر دارای اشتغال ناقص نشان میدهد 7.9 درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و...) کمتر از 44ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بودهاند. این در حالی است که 39.8 درصد شاغلان 15ساله و بیشتر، 49 ساعت و بیشتر در هفته کار کردهاند. تابستان 1402 نرخ اشتغال ناقص 7.9 درصد یعنی حدود یک میلیون و 942 هزار و 161 نفره بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل یعنی تابستان 1401 کاهش داشته است. این نرخ تابستان 1401 حدود 9.2 درصد یعنی حدود 2 میلیون و 183 هزار و 239 نفر بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|