|
اخبار
وزیر کشور:
زمان نامنویسی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان اعلام میشود
نشست شورای اجتماعی روز گذشته با حضور وزیر کشور، وزیر علوم، معاونان وزارت علوم و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت کشور برگزار و در آن آسیبهای مسائل اجتماعی و فرهنگی حوزه دانشگاه بررسی شد. در حاشیه این نشست، وزیر کشور در پاسخ به سوالی پیرامون زمان نامنویسی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان گفت در آینده زمان نامنویسی از داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان اعلام میشود. احمد وحیدی درباره نشست شورای اجتماعی کشور که با حضور اعضای این شورا برگزار شد نیز گفت: در این نشست درباره موضوعات اجتماعی و مسائلی که در حیطه دانشگاهها مطرح است، در حضور وزیر علوم و معاونان وزارت بهداشت و درمان و رئیس دانشگاه آزاد و سایر اعضا بحث و گفتوگو شد. وی ادامه داد: محور اصلی این نشست بررسی و رفع برخی آسیبهای اجتماعی احتمالی در دانشگاهها بود اما عمده بحثها به تقویت هویت ملی، تقویت نشاط اجتماعی، تقویت گفتوگوهای اجتماعی و رفع برخی نارساییهایی که ممکن است موجب بروز آسیبهای اجتماعی شود، اختصاص داشت.
***
سخنگوی ستاد انتخابات کشور خبر داد
نامنویسی 5 هزار و ۲۳۰ داوطلب در انتخابات مجلس
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور دیروز گفت: در روز چهارم ثبتنام نهایی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، هزار و ۳۲۱ نفر نامنویسی کردند که در مجموع این 4 روز، تاکنون تعداد ثبتنامکنندکان به ۵ هزار و ۲۳۰ نفر رسیده است. ثبتنام نهایی داوطلبان مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۲۷ مهر آغاز شده و به مدت یک هفته ادامه دارد.
همچنین محمدتقی شاهچراغی، معاون سیاسی وزیر کشور مدت زمان نامنویسی را بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه عنوان کرد و گفت: بستگی به دستهبندی دارد که داوطلبان از قبل انجام دادهاند و باید اطلاعاتشان را از قبل آماده کنند که در اطلاعیههای ستاد انتخابات به اطلاع آنها خواهد رسید و در پیامکهایی که برای آنها ارسال شده، مشخص شده است. رئیس ستاد انتخابات کشور درباره جابهجایی حوزه انتخابیه نیز گفت: در طول دوره ثبتنام نهایی، داوطلبان از صبح ۲۷ مهر تا ۱۸ بعدازظهر سوم آبان میتوانند حوزه انتخابیه خود را جابهجا کنند.
***
مرکز پژوهشی آرا:
اندیشکدههای جهان سکوت مرگبار خود در برابر فجایع غزه را بشکنند
مرکز پژوهشی آرا طی نامهای به 130 اندیشکده جهان خواستار ارائه طریق درباره فجایع غزه شد. مرکز پژوهشی آرا در ابتکاری عملی، حدود یکصد اندیشکده مؤثر دنیا را مورد خطاب قرار داده و در نامهای از آنها خواسته است این سکوت مرگبار را شکسته و درباره فجایع غزه ارائه طریق کنند.
متن این نامه که به 4 زبان فارسی، عربی، انگلیسی و اسپانیایی منتشر شده به شرح زیر است:
به اندیشکدهها و اندیشمندان جهان!
فاجعهای که در روزهای گذشته در بمباران بیمارستان المعمدانی غزه روی داد، آنچنان فجیع و شنیع بود که جهان را در شوک فرو برد. با مروری بر خیابانها و شبکههای اجتماعی در جهان، میتوان ابعاد اثرگذاری این فاجعه را بر افکار عمومی و انفجار خشم نسبت به رژیم اشغالگر دریافت. البته که بسیار پیش از این تاریخ، تکلیف وجدانهای بیدار جهانیان با رژیم اشغالگر صهیونیست مشخص شده و 75 سال است جنایات رژیم کودککش موجب خشم و انزجار انسانهای آزاده جهان شده است.
اما در این لحظه و در این نقطه از تاریخ که ما ایستادهایم، پرسش اساسی پیش روی ما پژوهشگران و محققان آن است که این خشم چگونه باید در مطالعات و پژوهشهای علمی متبلور شود؟ جنایاتی که سالهاست بر انسان و کرامت انسانی در نقطهای به نام فلسطین اشغالی روی میدهد، چه جایگاهی در مطالعاتی دارد که در اندیشکدههای سراسر جهان در رابطه با حکمرانی مطلوب و متعالی انجام میگیرد؟ ما اندیشکدههایی که رسالتمان را بر تفکر و تحقیق در رابطه با راهبردهای سیاستگذاری مطلوب تعریف کردهایم و واسطه میان جامعه مدنی، دانشگاه و حاکمیت هستیم، با مساله افول کرامت انسانی و از آن فراتر کشتار بیرحمانه کودکانی که سرزمینشان اشغال شده، چگونه باید برخورد کنیم؟ علم که قرار بود جهان بهتری بسازد، چه موضعی نسبت به بمباران بیمارستانی در وسط جنگ میتواند بگیرد؟ بیمارستانی که نه تنها مجروحان را در خود جای داده بود، بلکه مأمن زنان و کودکان بیپناهی بود که از بمباران گریخته بودند.
آیا وقت آن نرسیده است اندیشکدههای جهان از ویرانه تخصصگرایی و دانش مبتنی بر عینیت دست کشیده و بر سر ارزش مشترکی به نام «کرامت انسانی» با یکدیگر بحث و گفتوگو کنند؟ واقعیت آن است که فلسطینیان هرگز هیچ گزینهای جز تسلیم بیقیدوشرط پیش روی خود ندیدهاند و مرگ تمام آن چیزی بوده است که به آنها پیشنهاد شده و از همین حیث پرسشی که لازم است در دستور کار متفکران و اندیشمندان جهان قرار گیرد، این است که اساساً نسبت میان دانش و زندگی اجتماعی چیست؟ مگر واقعیت اجتماعی غیر از این است سرزمین فلسطین سالهاست توسط عدهای که پایبند به هیچ آیینی نیستند، اشغال شده و با سنگینترین سلاحها انسانیت را به محاق بردهاند؟ در میانه چنین فاجعهای مبتنی بر کدام پارادایم نظری و کدام الگوی حکمرانی میتوان نسلکشی فلسطینیان را فهم کرد؟ اندیشه، علم و دانش اگر امروز نتواند نسبت به این فاجعه دردناک انسانی موضعگیری دقیق و شفافی داشته باشد، اعتبارش را برای همیشه از دست خواهد داد. در نهایت ما پژوهشگران مرکز پژوهشی «آرا» این اقدام وحشیانه رژیم غاصب و کودککش صهیونیستی را محکوم کرده و از اندیشکدهها و اندیشمندان جهان برای هماندیشی در باب این وضعیت غیرانسانی و بغرنج دعوت به هماندیشی میکنیم.
ارسال به دوستان
تفحص پیکر ۲۲ شهید در مناطق عملیاتی فکه، مجنون، شرق دجله و شلمچه
فرمانده کمیته جستوجوی مفقودان ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: پیکر 22 شهید دفاع مقدس تفحص شد و یکم آبان از مرز شلمچه وارد کشور میشود. سردار سیدمحمد باقرزاده گفت: پیکرهای این شهدا بتازگی از مناطق عملیاتی فکه، مجنون، شرق دجله و شلمچه تفحص شده است. وی افزود: پیکر این شهدا دوشنبه یکم آبان ساعت 9 صبح با استقبال مردم آبادان و خرمشهر از مرز شلمچه وارد کشور میشود.
ارسال به دوستان
عامل هتک حرمت قرآن کریم در سوئد پرچم رژیم صهیونیستی را در دست گرفت؛ بوسه شیطان بر پرچم صهیونیسم
کارفرما لو رفت
مرداد امسال وزارت اطلاعات از عضویت سلوان مومیکا در موساد خبر داده بود
گروه سیاسی: سلوان مومیکا، پناهنده عراقیالاصل ساکن سوئد که پیشتر بارها به قرآن کریم اهانت کرده است، روز شنبه (۲۹ مهرماه) در استکهلم پایتخت سوئد با تکرار هتک حرمت قرآن کریم، پرچم اسرائیل را به دست گرفت و حمایت خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کرد. مومیکا روز گذشته در حال بوسیدن پرچم اسرائیل با گستاخی تمام نسخهای از قرآن کریم را نیز لگدکوب کرد.
یک روز پیش از این اقدام، مومیکا اعلام کرده بود فردا پرچم اسرائیل را برافراشته، با اسرائیل اعلام همبستگی خواهم کرد و قرآن و پرچم فلسطین را هم در استکهلم به آتش خواهم کشید.
سلوان مومیکا اهل استان نینوا در شمال عراق و یک لیبرال، ملحد و افراطی است. او بنیانگذار حزب دموکراتیک سریانی و فرمانده یک گروه مسلح به نام صقور السریان بود.
وی سال ۲۰۱۷ به اتهام جنایت جنگی دستگیر و سپس با دخالت کشورهای غربی آزاد شد، به سوئد رفت و اکنون هم به یکی از احزاب تندروی این کشور پیوسته است.
مومیکا طی ماههای اخیر چند بار اقدام به قرآنسوزی کرد و واکنشهای زیادی را در جهان برانگیخت. مومیکا ۲۸ ژوئن در روز عید قربان در مقابل مسجد اصلی استکهلم این اقدام را با مجوز پلیس انجام داد. وی همچنین قرآنسوزی را مقابل سفارتخانههای کشورهای اسلامی از جمله عراق، ایران، ترکیه و مصر نیز تکرار کرد.
پس از این اقدامات مومیکا، مسلمانان جهان به ابراز نفرت و خشم او نسبت به اسلام و کتاب آسمانی پیامبر اکرم(ص) واکنش نشان دادند و از دولت سوئد خواستند نسبت به این قبیل اقدامات که خشم و نفرت را اشاعه میدهد، مقابله کنند. اعلام انزجار و اعتراض کشورهای اسلامی و سازمانهای منطقهای و بینالمللی نسبت به این اقدامات هتاکانه هم باعث نشد دولت سوئد اقدامی جدی در این زمینه و مقابله با اعمال نفرتپراکنانه مومیکا انجام دهد. دولت و مقامات سوئد که چند بار مدعی بررسی حقوقی و سیاسی این اقدامات در کشورشان شدهاند، در عمل به حمایت از جنایات علیه اسلام و تحریک احساسات مسلمانان جهان ادامه داده و حتی با بهانه و دستاویز آزادی بیان به وی مجوز قرآنسوزی و هتاکی نیز اعطا کردند.
جملگی این مسائل هم باعث شد اکنون، سلوان مومیکا پشتپرده تمام هتاکیها و نفرتپراکنیهایش نسبت به اسلام و قرآن کریم را برملا کند. در دست داشتن پرچم رژیم صهیونیستی آن هم در شرایطی که دولت اسرائیل به جنایت در فلسطین اشغالی اقدام میکند، خود حاوی پیامی است که ارتباط تنگاتنگ سلوان مومیکا با این رژیم را عیان میکند.
سامح عسکر، نویسنده مصری، استاد فلسفه و منطق و عضو کارگروه سازمان ملل برای صلح، پیش از این درباره رفتار سلوان مومیکا و هتاکیاش به قرآن کریم نوشته بود: این فرد جهان اسلام را تحریک میکند و الحاد را با حمایت از اسرائیل پیوند میزند، هرچند برخی ملحدان اروپایی در همبستگی با فلسطین ایستادهاند، اما رفتار این جوان را جز با نفرت نمیتوان توضیح داد.
این در حالی است که اقدامات ضدبشری رژیم صهیونیستی در کشتار زنان و کودکان و غیرنظامیان با عملیاتهای غیرانسانی چون بمباران بیمارستان المعمدانی، خشم مردم جهان اعم از مسلمان و غیرمسلمان را در پی داشت؛ خشمی که هر انسان آزادهای، با هر قومیت و آیینی، نتوانست آن را فروخورده و نسبت به اعمال ضدانسانی این رژیم سکوت کند.
سیر اقدامات این پناهنده عراقیالاصل ساکن سوئد، از قرآنسوزی و نفرتپراکنی نسبت به مسلمانان تا در دست داشتن پرچم اسرائیل و اعلام همبستگی با این رژیم که اقداماتش خشم مردم دنیا را برانگیخته است، بر این واقعیت صحه گذاشت که خط و ربط وی به کجا منتهی شده و فرمان قرآنسوزیای که اجرا کرد، از سوی چه کسانی صادر شده است. اقدام اخیر وی بهصورت کاملا شفاف و واضح نشان داد کارفرمای پروژه قرآنسوزی، هتاکی و نفرتپراکنی نسبت به اسلام، رژیم صهیونیستی است.
مردادماه امسال وزارت اطلاعات در بیانیهای، مستندات وابستگی سلوان مومیکا به رژیم صهیونیستی را منتشر کرد و از ارتباطات وی با موساد نیز پرده برداشت.
وزارت اطلاعات طی این بیانیه اعلام کرد سلوان مومیکا پس از متواری شدن از عراق به علت اقدامات ضدملی و تحرکات مشکوک، از چند کشور اروپایی درخواست اقامت میکند که پاسخی دریافت نمیکند، لذا تلاش گستردهای را برای تماس با رژیم اشغالگر قدس آغاز میکند. وی برای اثبات وفاداری و کارایی خود برای دستگاه جاسوسی صهیونیزم، کارنامهای از خویش ارائه و در این کارنامه، خود را از مهمترین معارضان دولت عراق معرفی میکند. همچنین ادعا میکند توسط جریان مقاومت اسلامی عراق به اتهام همکاری با رژیم اشغالگر قدس و تلاش برای تشکیل حکومت مستقل مسیحیان آرامی در استان نینوا، مدتی در بازداشت بوده است.
مومیکا برای اثبات ارادتش به رژیم اشغالگر قدس، تصاویری از خود با کلاه کیپا (کلاه کوچکی که یهودیان بر سر میگذارند) و تصویری از پرچم رژیم صهیونیستی را که در یکی از کلیساهای عراق کنار پرچم «اتحادیه دموکراتیک سریانی» نصب کرده بود برای صهیونیستها ارسال میکند.
دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی سال ۲۰۱۹ میلادی او را رسما به خدمت میگیرد و رابطی اطلاعاتی برایش تعیین میکند. ماموریت جاسوسی از مقرها و رهبران گروههای مقاومت عراق بویژه در استان نینوا از جمله ماموریتهای محوله به وی بوده است. مومیکا پس از خدمات فراوانش به دستگاه جاسوسی صهیونیستها، درخواست انتقال به یک کشور اروپایی را ارائه میدهد. عوامل رژیم صهیونیستی نیز با این ارزیابی که «مومیکا در قبال امکان اقامت در اروپا، به هر ماموریتی تن میدهد»، اقامت و سپس تابعیت پادشاهی سوئد، یعنی حیاط خلوت سرویس جاسوسی رژیم غاصب صهیونیستی را به او اعطا میکنند.
این بیانیه وزارت اطلاعات (که 3 مرداد 1402 منتشر شد) و اقدام اخیر سلوان مومیکا در هتاکی به قرآن کریم و حمایت از رژیم صهیونیستی، ارتباط تنگاتنگ و وابستگی او به رژیم صهیونیستی در پروژه هتاکی و نفرتپراکنی نسبت به اسلام و مسلمانان را به نحوی برملا کرد که برای مجریان این پروژه، نتیجهای معکوس نسبت به آنچه انتظار میکشیدند، در پی داشت.
همچنین اهداف برخی دولتها در دفاع همهجانبه و حمایت از سلوان مومیکا، آن هم با بهانه و دستاویز شعار آزادی بیان نیز در این پروژه مشخص شد. شعار آزادی بیان در حالی بود که دولتهای برخی کشورهای اروپایی با اعتراضهای گسترده به جنایتهای صهیونیستها و ایضا حمایت از فلسطین، مقابله کرده و خود بر گزینشی بودن این آزادی بیان صحه گذاشتند؛ جمعیت بزرگی که در نقاط مختلف اروپا از جمله انگلیس، آلمان و فرانسه با برگزاری تجمعهای عظیم با مردم غزه ابراز همدردی کردند اما با تلاشهای دولت و پلیس برای تضعیف و محدود کردن اعتراضها مواجه شدند. مسالهای که به تهدیدهای امنیتی و همچنین ممنوعیتهای گستردهای از سوی پلیس این کشورها نیز منتهی شد و اوج تناقضها را برملا کرد؛ تناقضی که از آزادی بیان تعریفی جدید ارائه داد.
ارسال به دوستان
در حالی که رسانهها و مردم اروپا حق حمایت از فلسطین را ندارند، پارلمان اروپا جایزه آزادی اندیشه ساخاروف را به آشوبطلبان زن، زندگی، آزادی اختصاص داد
تناقض در حد اروپا
گروه سیاسی: صلح، حقوق بشر، انساندوستی، آزادی بیان و عقاید، مفاهیمی است که اروپاییها برای ارائه چهرهای متمدن از غرب، روی آنها مانور میدهند اما حقیقت این است که در دنیای امروز، این مقولههای به ظاهر متمدنانه، بارها و بارها از سوی مدعیان جهان اولی به مسلخ رفته و سلاخی شدهاند.
حمایت آشکار آمریکا و اروپاییها از رژیم صهیونیستی در نسلکشی اخیری که این رژیم علیه مردم بیدفاع فلسطین به راه انداخته، شفافتر از هر زمان دیگری خوی انسانستیزی و درندگی جهان غرب را به نمایش گذاشت. ممنوعیت برگزاری تجمع حمایت از فلسطین، برخورد با اهتزاز پرچم فلسطین و سرکوب هر صدایی که در محکومیت رژیم کودککش صهیونیستی بلند میشود، اقداماتی است که در روزهای اخیر از سوی دولتهای اروپایی در راستای حمایت از جنایات جنگی اسرائیل علیه غزه شاهدش بودیم. با این حال اروپاییها از پررویی بی اندازهای برخوردار هستند.
نمایندگان پارلمان اروپا پنجشنبه هفته قبل اعلام کردند امسال جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه، به مهسا امینی و جریان موسوم به زن، زندگی، آزادی اعطا خواهد شد.
این جایزه هر سال توسط پارلمان اروپا برای قدردانی از افراد و سازمانهایی اعطا میشود که ظاهرا از حقوق بشر و آزادیهای اساسی دفاع میکنند.
نامزدی مهسا امینی و جریان زن، زندگی، آزادی برای دریافت این جایزه، با استقبال نمایندگان این نهاد روبهرو شد و حمایت گروههای اصلی پارلمان اروپا را هم به همراه داشت.
خبر اهدای این جایزه که بالاترین نشان اهدایی از سوی اتحادیه اروپایی برای ادای احترام به تلاشهای مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان است، از سوی روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا پس از برگزاری جلسهای با شرکت رؤسای گروههای سیاسی این پارلمان اعلام شد. این جایزه قرار است ۱۳ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی در مقر پارلمان اروپا در شهر استراسبورگ اهدا شود.
روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا در سخنرانی خود به مناسبت اهدای جایزه ساخاروف به جریان ضدایرانی و آشوبطلب زن، زندگی، آزادی، گفت: «پارلمان اروپا مفتخر است در کنار مردم شجاعی است که در ایران به مبارزه برای برابری، عزت و آزادی ادامه میدهند. ما در کنار کسانی هستیم که حتی در زندان، به تلاش برای حفظ جنبش زن، زندگی و آزادی ادامه میدهند. این پارلمان با انتخاب آنها به عنوان برندگان جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه در سال ۲۰۲۳ میلادی، مبارزاتشان را به یاد میآورد و همچنان به ادای احترام به همه کسانی که بهای داشتن آزادی را پرداختند، ادامه میدهد».
پس از اعلام این خبر توسط پارلمان اروپا، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه با انتشار تصویری از مهسا امینی در اینستاگرام، جایزه ساخاروف را نشانه «تعهد اروپا به آزادی» تعبیر کرد.
* کدام آزادی اندیشه، کدام حقوق بشر؟
اغتشاشاتی که سال گذشته به بهانه فوت مهسا امینی با بازیگری گروههای اپوزیسیون ایرانی در کشور به راه افتاد، با حمایت همهجانبه آمریکا و اروپا انجام شد. اظهارات حمایتی از آشوبطلبان در ایران و دیدار برخی مقامات اروپایی با چهرههای شاخص جریان ضدایرانی، نماد بارز این پشتیبانیها بود. در همین رابطه میتوان به دیدار مکرون رئیسجمهور فرانسه و مسیح علینژاد اشاره کرد.
اغتشاشات زن، زندگی، آزادی رسما امنیت ملی ایران را نشانه گرفته بود. میزان بالای خشونتی که اوباش آشوبطلب از خود نشان دادند و دهها مدافع امنیتی که در این آشوبها به شهادت رسیدند، مؤید این موضوع است. اظهارات صریح گروههای ضدایرانی مبنی بر تلاش برای براندازی جمهوری اسلامی و تجزیه ایران را نیز باید به این موارد اضافه کرد. به عبارت سادهتر، آنچه در آشوبهای سال گذشته شاهدش بودیم، نه آزادیخواهی، که ناامنیخواهی برای ایران بود که با شکست مواجه شد اما با همه اینها، اروپا از اغتشاشاتی که در ایران رخ داد به عنوان مطالبه آزادی تعبیر کرد و مکرون، اهدای جایزه ساخاروف به آشوبطلبان زن، زندگی، آزادی را تعهد اروپا به آزادی(!) دانست.
این اقدام درحالی است که در 17 روز گذشته، همزمان با حملات بیوقفه اسرائیل به غزه، اروپاییها هم به جنگ آزادی بیان رفتهاند. سانسور جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه در رسانههای غربی و قلع و قمع خبرنگاران حامی فلسطین، اقداماتی بوده که در روزهای اخیر از سوی اروپاییها انجام شد.
ممنوعیت برگزاری تجمعات اعتراضی نسبت به نسلکشی مردم فلسطین توسط اسرائیل را نیز باید به این موارد ضد آزادی بیان افزود.
در کنار اینها، پروژه تطهیر چهره جنایتکار اسرائیل نیز از همان روزهای ابتدای بمباران غزه از سوی رسانههای غربی آغاز شد.
سر بریدن کودکان شهرکنشین، بزرگترین و اصلیترین دروغی بود که از سوی این رسانهها ساخته و در ادامه توسط رسانههای فارسیزبان خارجنشین نیز بازنشر شد. اینترنشنال، بیبیسی فارسی، صدای آمریکا و منوتو، رسانههای فارسیزبانی بودند که در کنار رسانههای اصلی آمریکایی و اروپایی از جمله سیانان، یورونیوز، تایمز لندن و... دست به دروغسازی برای تحتالشعاع قرار دادن جنایات جنگی و کودککشی اسرائیل در نوار غزه زدند. برهنه کردن و تجاوز به زنان، غیرنظامیان و حمله به بیمارستانها و مراکز غیرنظامی نیز دیگر دروغهایی بود که از همان ساعات اولیه انجام عملیات ضدصهیونیستی توفان الاقصی، از سوی حامیان رسانهای اسرائیل ساخته و پرداخته شد؛ دروغهایی که البته هیچ وقت سندی برای اثبات آنها منتشر نشد و برعکس، یک به یک برملا شد.
با همه اینها پارلمان اروپا با چشمپوشی از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و با سرکوب آزادی بیان، بدون اینکه خندهاش بگیرد، از آشوبهای خیابانی، تروریسم و خشونت حداکثری در ایران تمجید و جایزه ساخاروف را به تروریستهای زن، زندگی، آزادی اهدا میکند.
ارسال به دوستان
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش خبر داد
تجهیز پهپاد «کرار» به مو «مجید» با برد 8 کیلومتر
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در آیین تجلیل از نخبگان طرح پهپادی هوا به هوای «رسول» که در دانشگاه خاتمالانبیای نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد، اظهار داشت: نتیجه و ماحصل اقدام جهادی علمی این نیرو که با موفقیت کامل و غرورآفرین در رزمایش پهپادی ۱۴۰۲ ارتش جمهوری اسلامی ایران در معرض دید جهانیان قرار گرفت، با بیش از ۴۵ هزار نفر کار کارشناسی و میدانی مستقیم و ۱۲ هزار نفر ساعت اقدام غیرمستقیم مؤثر در قالب کارگروههای مشترک فیمابین بخشها و سازمانها انجام شده است.
امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد افزود: همچنین طرح پهپادی رسول، ۹ مرحله تستهای میدانی و عملیاتی گسترده و حساس پروازی را نیز به دنبال داشته که از مهمترین نکات قابل توجه در انجام تستهای مختلف پروازی، همکاری عمیق و اثربخش تمام بخشها بوده است.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش بیان کرد: در این طرح با بهرهگیری از پهپادهای ارتقایافته به موشک هوا به هوای کاملا بومی، توانایی ردگیری و درگیری علیه هرگونه پرنده و اهداف متخاصم در برد عملیاتی حاصل شده است.
وی گفت: طرح رسول مفهوم جدیدی از پدافند هوایی با عنوان پدافند هوایی هواپایه بدون سرنشین را به جهانیان معرفی کرد که این میتواند نویدبخش روحیه خودباوری، اعتماد به نفس، عزت و عزم راسخ ملی برای جوانان و دوستداران جمهوری اسلامی ایران در جهت رشد و بالندگی و ارتقا در تمام عرصههای علم و فناوری باشد.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه در این طرح پهپاد جت کرار به موشک حرارتی با برد 8 کیلومتر تجهیز شده است، افزود: طی یک سال و نیم انجام تحقیقات و مطالعات میدانی گسترده روی موشکهای مختلف به منظور پیادهسازی و نصب روی پهپاد کرار، در نهایت موشک زمین به هوای «مجید» با انجام تغییرات فنی در قسمتهای مختلف با قابلیت شلیک به صورت هواپایه انتخاب شد.
صباحیفرد اضافه کرد: بر این اساس، موشک مجید در قالب تستهای زمینی و پروازی مورد ارزیابی عملکرد میدانی قرار گرفت؛ بدین ترتیب فرآیند تست و ارزیابی بدون سر جنگی در منطقه عمومی جندق در ارتفاع 3 هزار پایی و در فاصله 4 هزار و ۷۳۵ متری انجام شد و در ادامه پهپاد کرار مسلح به موشک مجید همراه با سر جنگی علیه پهپاد هدف، همزمان با رزمایش غرورآفرین پهپادی ۱۴۰۲ ارتش جمهوری اسلامی ایران برابر سناریویی که پیشبینی شده بود، مأموریت خود را با موفقیت انجام داد.
***
توضیحات فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ایجاد پایگاه در قطب جنوب
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی طی گفتوگویی، درباره برنامهها و تمهیدات اندیشیده شده برای احداث پایگاه ایران در قطب جنوب اظهار داشت: در این راستا باید همه ظرفیتهای موجود در کشور پای کار بیایند و دست در دست هم دهیم تا انشاءالله پرچم ایران اسلامی را در آن منطقه از جهان به اهتزاز درآوریم.
امیر دریادار شهرام ایرانی ادامه داد: این پایگاه متعلق به مردم بویژه دانشمندان ایران اسلامی است و ما وظیفه ایجاد و تأمین امنیت آن را به عهده داریم. فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به این سوال که آیا پایگاه ایران در قطب جنوب دائمی خواهد بود، عنوان کرد: این تدبیر باید ابلاغ شود.
وی همچنین درباره میزان آمادگی نیروی دریایی ارتش برای مقابله با تهدیدات گفت: آمادگی و اقتدار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به حدی بالاست که میتواند با هرگونه تهدیدی مقابله کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|