|
اخبار
دلیل جراحی ۶ ساعته حسن یزدانی
پزشک جراح حسن یزدانی ضمن تشریح دلیل طولانی بودن مدت زمان جراحی این ملیپوش کشتی آزاد، درباره زمان پیشبینیشده برای بازگشت وی به میدان و مرور فن کشتی توضیح داد. به گزارش مهر، حسن یزدانی ستاره کشتی آزاد ایران و جهان و دارنده ۹ مدال مسابقات جهانی و المپیک روز جمعه در بیمارستان بهمن تهران با حمایت فدراسیون پزشکی ورزشی توسط دکتر حمیدرضا اصلانی، فلوشیپ جراحی دست تحت عمل جراحی موفقیتآمیز قرار گرفت. در این راستا غلامرضا نوروزی، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی به همراه دکتر اصلانی با حضور در بیمارستان، آخرین شرایط حسن یزدانی را بررسی کردند. غلامرضا نوروزی در این باره اظهار داشت: حسن یزدانی سرمایه ورزش کشور است و فدراسیون پزشکی ورزشی وظیفه خود میداند در کنار این قهرمان شایسته باشد تا در مرحله اول سلامتی کامل خود را به دست آورده و در ادامه ضمن بازگشت به دنیای قهرمانی، شاهد کسب مدال خوشرنگ او در المپیک پاریس باشیم. طبیعی است پس از انجام عمل جراحی و با نظر پزشک معالج، فدراسیون پزشکی ورزشی هر اقدامی در جهت فیزیوتراپی و توانبخشی لازم باشد برای یزدانی دریغ نخواهد کرد و این قهرمان عزیز ما نباید دغدغهای جز بازگشت پرقدرت به دنیای قهرمانی داشته باشد. رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ادامه داد: جا دارد از دکتر اصلانی بابت عمل جراحی سنگین و موفقیتآمیز این قهرمان ورزش کشور قدردانی کنم، چرا که این پزشک متبحر مثل همیشه یار فدراسیون پزشکی ورزشی و یاور قهرمانان عزیز ما است. دکتر اصلانی هم در این باره گفت: حسن یزدانی از ناحیه تاندونهای شانه راست دچار آسیبدیدگی شده بود و طی یک عمل جراحی 6 ساعته تمام اقدامات لازم به شکل موفقیتآمیز انجام شد. وی در تشریح دلیل طولانی بودن این عمل جراحی گفت: عمل پیچیدهای بود و از ۳ ناحیه نیاز به ترمیم وجود داشت، در واقع میتوان گفت ۳ آسیب طی یک عمل ترمیم شد. فلوشیپ جراحی دست درباره زمان بازگشت یزدانی به دنیای قهرمانی گفت: بین ۵ تا ۶ ماه دیگر او میتواند مرور فن کشتی را آغاز کند که در این رابطه توصیهها و نکات لازم را تا زمان بازگشتش به دنیای قهرمانی به او خواهیم داشت و به امید خدا با آمادگی کامل راهی المپیک و صاحب مدال طلا شود.
***
چرا مسی رکورددار توپ طلا نیست؟
لیونل مسی در صورت کسب توپ طلای ۲۰۲۳ به عنوان رکورددار کسب این جایزه معتبر شناخته خواهد شد. به گزارش ایسنا، لیونل مسی میتواند این هفته به عنوان برترین برنده توپ طلا معرفی شود. اگرچه بسیاری فکر میکردند او قبلا این رکورد را شکسته اما او هنوز به این افتخار دست نیافته است. از آنجا که توپ طلا تا سال ۱۹۹۵ شامل بازیکنان قاره آمریکای جنوبی نمیشد، پله افسانهای هرگز به طور رسمی توپ طلا را نبرد. با این حال، سال ۲۰۱۶ فرانس فوتبال یک «ارزیابی مجدد بینالمللی» انجام داد. بر همین اساس، اگر اسطوره برزیلی در زمان حرفهای خود در میان کاندیداهای توپ طلا قرار میگرفت، ۷ بار (در سالهای ۱۹۵۸، ۱۹۵۹، ۱۹۶۰، ۱۹۶۱، ۱۹۶۳، ۱۹۶۴ و ۱۹۷۰) برنده این جایزه میشد. اگر قرار باشد به این ترتیب جوایزی را که پله به دست آورده معادل با توپ طلای فعلی فرانس فوتبال در نظر بگیریم، مسی تنها در صورتی دارنده بیشترین توپ طلا میشود که هشتمین جایزه را کسب کند. انتظار میرود به دلیل کسب عنوان قهرمانی در جامجهانی قطر ۲۰۲۲ با تیم ملی آرژانتین، مسی امسال هم توپ طلا را به خانه ببرد. ارلینگ هالند پس از به ثمر رساندن ۵۲ گل در ۵۳ بازی نخستش در نخستین فصل حضور در منچسترسیتی، یکی از نامزدهای برجسته توپ طلای امسال است.
***
مدال نقره کاراته قهرمانی جهان بر گردن خدابخشی
کاراتهکای وزن 84- کیلوگرم کشورمان مدال نقره مسابقات قهرمانی جهان 2023 را به دست آورد.
به گزارش فارس، دیروز در روز پنجم مسابقات کاراته قهرمانی جهان 2023 به میزبانی بوداپست مجارستان، در وزن 84- کیلوگرم، مهدی خدابخشی، نماینده شایسته کاراته ایران در دیدار فینال به مصاف بداوی از مصر رفت و در پایان با نتیجه 9 بر 2 مغلوب شد تا در نهایت صاحب مدال نقره مسابقات کاراته قهرمانی جهان شود. این نخستین مدال مهدی خدابخشی در مسابقات انفرادی قهرمانی جهان است. پیش از این سجاد گنجزاده در وزن 84+ کیلوگرم موفق به کسب مدال برنز برای کاراته ایران شده بود.
ارسال به دوستان
جواد نکونام محروم شد
کمیته انضباطی پس از اخذ گزارشات مقامات رسمی مسابقات هفته هفتم لیگ برتر مبادرت به صدور 2 قرار دستور موقت کرد که یکی از آنها مربوط به جواد نکونام بود. در این حکم آمده است: جواد نکونام به دلیل عدم رعایت مفاد ماده 71 آییننامه انضباطی مبنی بر اظهارات علیه داور مسابقه پس از دیدار مورخ پنجم آبانماه مقابل آلومینیوم اراک به استناد ماده 100 مقررات انضباطی و تا صدور رای مقتضی، از همراهی تیم خود در مسابقات محروم بوده و لازم است دفاعیات خود را ظرف مهلت 48 ساعت به کمیته انضباطی فدراسیون ارسال کند.
ارسال به دوستان
کاروان ایران در بازیهای پارآسیایی 2022 هانگژو با ۱۳۱ مدال برای نخستینبار در تاریخ این مسابقات در جایگاه دوم قرار گرفت
ایستاده در قلب تاریخ
کاروان «فرزندان ایران» پس از ۶ روز رقابت رسمی در چهارمین دوره بازیهای پارآسیایی با کسب جایگاه دوم به کار خود پایان داد؛ این برای نخستینبار است که ایران در این جایگاه قرار میگیرد. کاروان ورزش ایران در چهارمین دوره بازیهای پارآسیایی در حالی روز جمعه به کار خود در روز پنجم این بازیها پایان داد که پس از 4 روز جایگاه دومی جدول توزیع مدالها را از دست داد. در پایان روز پنجم بازیها ژاپنیها با ۳۹ مدال طلا با ایران برابر شدند و به واسطه مدالهای نقره بیشتر جایگاه دوم را از آن خود کردند. این جایگاه اما دیروز شنبه با طلایی شدن نمایندگان کشورمان در پارادوومیدانی، پاراشطرنج و پاراوزنهبرداری دوباره به ایران بازگردانده شد و در نهایت به نام ایران ثبت شد. ورزشکاران ایران دیروز در روز پایانی چهارمین دوره بازیهای پارآسیایی در مجموع ۵ طلا، ۷ نقره و ۴ برنز در رشتههای پارادوومیدانی، پاراتیروکمان، پاراشطرنج، پاراوزنهبرداری و تیم ملی فوتبال نابینایان کسب کردند. به این ترتیب کاروان ورزش ایران با ۱۳۱ مدال شامل ۴۴ طلا، ۴۶ نقره و ۴۱ برنز در جدول توزیع مدالها در جایگاه دوم ایستاد و به کار خود پایان داد. این برای نخستینبار است که ایران در بازیهای پارآسیایی صاحب جایگاه دوم میشود. کاروان ورزش ایران در ۲ دوره ابتدایی این بازیها چهارم شد و در دوره پیشین هم در رده سوم قرار گرفت. در ادامه به عملکرد نمایندگان ایران در روز ششم و پایانی چهارمین دوره بازیهای پارآسیایی میپردازیم.
* نایبقهرمانی تیم ملی فوتبال نابینایان
تیم ملی فوتبال نابینایان ایران با کسب عنوان نایبقهرمانی به کار خود در بازیهای پارآسیایی پایان داد.
* طلا و نقره سنگینوزن برای پاراوزنهبرداران ایران
در جریان رقابتهای دسته فوقسنگین پاراوزنهبرداری احمد امینزاده و مهدی صیادی با ثبت رکوردهای ۲۶۶ و ۲۴۴ کیلوگرم موفق به کسب مدالهای طلا و نقره شدند. نماینده اردن هم در جایگاه سوم قرار گرفت و به مدال برنز دست یافت. همچنین در رقابتهای دسته 86+ کیلوگرم بانوان، نیکو روزبهانی با مهار وزنه 126 کیلوگرمی سوم شد و به مدال برنز رسید.
* شطرنجبازان صاحب 8 مدال شدند
رقابتهای شطرنج بازیهای پارآسیایی با برگزاری دیدارهای دورهای باقیمانده بخش سرعت پیگیری شد که حاصل آن برای نمایندگان ایران کسب 8 مدال بود. بر این اساس تیم بانوان در کلاس VI-B۱ و ملیحه صفایی در انفرادی بانوان کلاس VI-B۱ مدال طلا گرفتند. در بخش تیمی مردان در کلاسهای VI-B۱ و کلاس PI و VI-B۲/B۳ ایران مدال نقره گرفت. دیگر مدال نقره ایران توسط ابوالفضل کاظمیان به دست آمد. همچنین عاطفه نقوی و لیلا زارعزاده هم مدال برنز گرفتند.
* آخرین تیر زندی برنزی شد
در مرحله ردهبندی مسابقات پاراتیروکمان بازیهای پارآسیایی در ماده W۱ محمدرضا زندی در رقابت با حریفی از ژاپن با نتیجه ۱۳۶ بر ۱۳۰ به پیروزی رسید و صاحب مدال برنز شد. زندی در مرحله نیمهنهایی برابر کمانداری از چین با نتیجه ۱۳۷ بر ۱۳۶ شکست خورد و از صعود به فینال بازماند.
* ظفر به دومین مدال نقره خود رسید
در جریان رقابت پرتاب نیزه مردان کلاس F۵۵، ظفر ذاکر که پیش از این یک مدال نقره در پرتاب وزنه کسب کرده بود، با حدنصاب 33.58 متر به مقام نایبقهرمانی رسید و یک مدال نقره دیگر برای کاروان ایران کسب کرد. حامد امیری با رکورد 28.83 متر به مقام پنجم بسنده کرد.
* دختر دونده ایران قهرمان شد
فاطمه امیرزادگانی، ملیپوش پارادوومیدانی ایران با حریفانش در ماده دوی ۴۰۰ متر کلاس T۱۲ رقابت کرد که با ثبت زمان 59.88 ثانیه که بهترین عملکرد شخصیاش نیز بود، به مقام قهرمانی دست یافت و مدال طلا را به خود اختصاص داد.
* آغاز روز پایانی بازیها با طلای مرادی
فینال مسابقه دوی ۴۰۰ متر مردان در کلاس T۱۲ در حالی برگزار شد که مهرداد مرادی ملیپوش کشورمان در آن حضور داشت. مرادی با زمان ۴۹.۶۰ ثانیه زودتر از سایر دوندهها از خط پایان عبور کرد و قهرمان شد. وی پیش از این هم یک مدال کسب کرده بود.
* عملکرد ایران در ۴ دوره پارآسیایی
ایران در نخستین دوره بازیهای پارآسیایی؛ کسب ۸۰ مدال و جایگاه چهارم
ورزشکارانی از ۴۱ کشور برگزارکننده نخستین دوره بازیهای پارآسیایی در سال ۲۰۱۰ بودند. کاروان «فرهنگی - ورزشی محرم» ایران با در اختیار داشتن ۱۲۳ ورزشکار مرد و ۲۴ ورزشکار زن در ۱۵ رشته آن دوره بازیها شرکت کرد. حاصل حضور ۱47 ورزشکار ایرانی در نخستین دوره بازیهای پارآسیایی کسب ۸۰ مدال (۲۷ طلا، ۲۴ نقره و ۲۹ برنز) بود. کاروان ایران با این تعداد مدال در جایگاه چهارم ایستاد.
* ایران در دومین دوره بازیهای پارآسیایی؛ کسب ۱۲۰ مدال و جایگاه چهارم
دومین دوره بازیهای پارآسیایی سال ۲۰۱۴ به میزبانی اینچئون کرهجنوبی برگزار شد. از مجموع ۲۴۹۷ ورزشکاری که برگزارکننده آن دوره بازیها بودند، ۲۰۰ نفر ایرانی تشکیلدهنده کاروان «غدیر» بودند.
۱۲۰ مدال (۳۷ طلا، ۵۲ نقره، ۳۱ برنز) نتیجه حضور ۱۴۴ ورزشکار مرد و ۵۶ ورزشکار زن ایرانی در ۱۶ رشته بازیهای پارآسیایی ۲۰۱۴ شد. با این تعداد مدال، کاروان ورزش ایران در میان ۴۱ کشور شرکتکننده در دومین دوره بازیهای پارآسیایی در رده چهارم ایستاد.
* ایران در سومین دوره بازیهای پارآسیایی؛ کسب ۱۳۶ مدال و جایگاه سوم
حضور ایران در بازیهای پارآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا با ۱۳۶ مدال (۵۱ طلا، ۴۳ نقره و ۴۲ برنز) به پایان رسید. این تعداد مدال نتیجه اعزام ۲0۸ ورزشکار بود که در ۱۳ رشته بازیها با حریفانشان از ۴۲ کشور دیگر رقابت کردند.
۱۳۵ ورزشکار مرد و ۷۳ ورزشکار زن ترکیب کاروان «خودباوری و امید» در جاکارتا را تشکیل دادند و با عملکرد خود جایگاه سوم را برای این کاروان به دست آوردند.
* ایران در چهارمین دوره بازیهای پارآسیایی؛ کسب ۱۳۱ مدال و جایگاه دوم
کاروان ورزش ایران با ۲۱۰ ورزشکار شامل ۱۲۸ ورزشکار مرد و ۸۲ ورزشکار زن و با نام «فرزندان ایران» در بازیهای پارآسیایی ۲۰۲۲ شرکت کرد. «ایمان، ایران، افتخار» شعار فرزندان ایران در این دوره بازیهای پارآسیایی است.
طی ۶ روز رقابت رسمی میان شرکتکنندگان در این دوره بازیها، کاروان ایران ۱۳۱ مدال شامل ۴۴ طلا، ۴۶ نقره و ۴۱ برنز به دست آورد و بعد از چین و بالاتر از ژاپن در رده دوم جدول توزیع مدالها ایستاد.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با کیانوش رحمتی، مربی استقلال پس از برد برابر آلومینیوم اراک
لیگ ما به VAR نیاز دارد
تیم استقلال توانست در یک دیدار سخت و جنجالی بر تیم آلومینیوم اراک غلبه و به صدر جدول صعود کند. آرمان رمضانی، مهاجم آبیها دقیقه ۳۷ روی سانتر سعید مهری توانست گل ۳ امتیازی تیمش را به ثمر برساند تا در دیداری که یک اخراجی برای استقلال داشت و این تیم دقایق پایانی را ۱۰ نفره بازی کرد، به برتری دست یابد. خبرنگار «وطن امروز» بلافاصله پس از پایان بازی گفتوگویی با کیانوش رحمتی، مربی استقلال انجام داد.
رحمتی ابتدا درباره بازی اظهار داشت: بازی خوبی بود. نیمه اول بازی کاملا تیم برتر زمین بودیم. موقعیتهای زیادی ایجاد کردیم و میتوانستیم حداقل با اختلاف ۲ یا ۳ گل از زمین خارج شویم. به نظر من داور در دقیقه ۷ میتوانست بابت خطایی که روی مهرداد محمدی اتفاق افتاد، پنالتی بگیرد اما مثل همیشه و کماکان مشکل نبود VAR در فوتبال ما وجود دارد. باید زودتر مشکل ورود VAR رفع شود تا تیمها با خیال راحتتری به بازی بپردازند.
وی افزود: موضوع آمدن VAR به لیگ برتر به بالاتر از فدراسیون فوتبال ارتباط دارد. آنها باید کمک کنند تا این مشکل رفع شود تا حق به حقدار برسد. اگر در این دیدار VAR بود خیلی راحتتر میتوانستیم بازی را به اتمام برسانیم.
مربی استقلال درباره درگیریای که در زمین مسابقه ایجاد و باعث متوقف شدن
چند دقیقهای بازی شد هم گفت: درگیری به خاطر بازیکن جوان تیم آلومینیوم بود. یک چلنج فوتبالی بود اما او یک فن کشتی به بازیکن ما زد. مشکل خاصی نبود، فقط بر اثر هیجان و شرایط بازی این درگیری به وجود آمد.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با سعید مهری پس از پیروزی استقلال مقابل آلومینیوم
مهم ۳ امتیاز بود
زهره فلاحزاده: استقلال در حالی با تک گل آرمان رمضانی، مهاجم خود مقابل تیم سختکوش آلومینیوم اراک به برتری رسید که سعید مهری، هافبک این تیم پاس گل بازی را داد. خبرنگار «وطن امروز» بلافاصله پس از این دیدار با سعید مهری گفتوگویی انجام داد.
مهری در رابطه با برتری استقلال مقابل آلومینیوم اراک اظهار داشت: هر چند ۲۰ دقیقه پایانی بازی به دلیل اخراج مرادمند تحت فشار بودیم اما خدا را صد هزار مرتبه شکر توانستیم ۳ امتیاز مسابقه را کسب کنیم.
وی در رابطه با صحنه درگیری و اخراج محمدحسین مرادمند، مدافع استقلال هم گفت: به نظر من اصلا خطا نبود. ۲ بازیکن برای توپ پریدند. امیدوارم هر چه زودتر VAR در لیگمان داشته باشیم تا دیگر شاهد این اشتباهات نباشیم. تیم ما به دلیل این اخراج اشتباه ۲۰ دقیقه تحت فشار بود. اگر خدای نکرده تیم ما در این دقایق گل میخورد، چه کسی پاسخگو بود؟ این اشتباهات تاثیرگذار است. صحنه دقیقه ۷ بازی خطا روی مهرداد محمدی به نظر من پنالتی واضح بود.
هافبک استقلال در رابطه با قرارداد ۱۶۰ میلیون تومانیاش که در رسانهها خبر از اصلاح و افزایش رقم آن داده بودند، با رد این خبر، تصریح کرد: انشاءالله در آینده نزدیک قراردادم اصلاح میشود.
مهری درباره کم کردن قرارداد همتیمیهایش برای ثبت شدن قرارداد گوستاوو بلانکو، مهاجم خارجیشان هم گفت: بچهها با همت و همدلی کاری کردند تا قرارداد بلانکو که بازیکن باکیفیتی است، ثبت شود. امیدوارم این همدلی تا پایان فصل وجود داشته باشد.
ارسال به دوستان
جیک سالیوان اخیرا در متنی دکترین دفاکتو دولت بایدن را تقریر کرد
ناگهان در میانه دکترینسازی از هیچ
رضا باقریپور*: بتازگی جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی بایدن مقالهای با عنوان «منابع قدرت آمریکا» برای شماره آتی «فارن افرز» نوشته که نسخه آنلاین آن پیشاپیش منتشر شد. این مقاله مورد توجه قرار گرفت و شاید بتوان آن را ماندگار قلمداد کرد چرا که تا الان شسته رفتهترین رهنامه تدوینشده برای دولت بایدن است. برای دنیایی که هنوز سردرنیاورده آمریکای بایدن دقیقاً مشغول چه کاری است، این صورتبندی تا حدی هدایتکننده است.
سالیوان آمریکا را پس از مرحله اول یعنی ساختن دموکراسیها در جهان و انهدام شوروی و مرحله دوم یعنی حداکثرسازی قدرت این کشور با ساختن نهادهای جهانی، اکنون در مرحله سوم یعنی رقابت و وابستگی متقابل میبیند. آمریکا طبق معمول توجه خود را نیز در این رقابت متوجه چین ساخته است.
مطابق این یادداشت، قدرت ایالات متحده 2 سرمنشأ دارد؛ نخست قدرت داخلی ایالات متحده و دوم اتحادهای بینالمللی آن.
به توضیح سالیوان، قدرت بینالمللی، پیوستی از قدرت داخلی است. او اعتقاد دارد رؤیاپردازیهای معروف به «پایان تاریخ» و «همکاری متقابل» باعث شد آمریکا عرصههایی ازسرمایهگذاری را رها سازد. به همین جهت برتری آمریکا در موضوعات مختلف از بین رفت. در اینجا سالیوان به صورت نظری خیلی پنجه در پنجه نئولیبرالیسم نمیاندازد اما سرمایهگذاری و رشد صنعتی تحت هدایت و فرمان دولت، تصریح متن اوست.
او قانون سرمایهگذاری زیرساختی و قانون تراشه و علم و ریسکزدایی از زنجیره تامین مواد معدنی را که عمدتاً تحت سیطره چین بود بروز همین ایده در کابینه بایدن میداند. او دستور کلی اقتصاد در دولت بایدن را با مفهوم Bidenomics صورتبندی میکند. به عبارت بهتر به کاربرد این مفهوم راضی میشود چراکه قبلا این مفهوم خلق شده بود و کمی طول کشید تا کابینه بایدن بالاخره حاضر به استفاده از آن شود.
در بعد بینالمللی نیز گسترش ناتو، پیمان AKUS، پیمان QUAD، عضویت اتحادیه آفریقا در20 G، موافقت اعضای ناتو با تخصیص 2 درصد از درآمد ناخالص خود برای این سازمان و 2برابر شدن بودجه نظامی ژاپن را از مصادیق تقویت چشمه دوم قدرت آمریکا یعنی اتحادها برمیشمرد.
او در متن خود تکرار سرگذشت شوروی برای چین را ناممکن دانسته و مطالبه برای آمریکا را «وجود حسی مطمئن از پیشرفت» بیان میکند.
* حجت ناکافی برای بودن
سالیوان برای تمام تکاپوی خود برای حفظ هژمونی آمریکا بنیان اخلاقیای بهتر از این نمیتواند پیدا کند که «اگر آمریکا نباشد، هیچکس دیگری در دنیا برای مدیریت و مهار چالشهای جهانی پا پیش نمیگذارد». او از جنگها و بیماریها بویژه کرونا به عنوان شواهد این ادعا استفاده میکند.
ضعف شواهد او واضحتر از آن است که اقتضای نقد داشته باشد و شاید به همین دلیل سالیوان در رد شدن از این ادعاهای مبهم سرعت به خرج میدهد. کشورهایی به واسطه تحریم آمریکا از دریافت کالاهای اساسی برای مداوای بیماران کرونا محروم بودند. کشورهای جهان به صورت محلی ابتکارات خود برای مواجهه با بیماری را شروع کرده بودند، درست زمانی که در آمریکا رئیسجمهور توصیه به تزریق وایتکس و سفیدکننده لباس به بیماران کرده بود. ایالات متحده از آخرین کشورهایی بود که توانست کرونا را مهار سازد؛ در روز صفر شدن جانباختگان کرونا در ایران، آمریکا هنوز روزانه صدها کشته داشت. واکسنهای چینی با سرعت بسیار بیشتر به اقصینقاط جهان میرسید و قیمت پایین آن امکان استفاده وسیع را ممکن میساخت، در حالی که در آمریکا جنجال داخلی گسترده بر سر تقدم آمریکاییها برای واکسیناسیون در اوج خود بود.
طی سالهای اخیر، «بیزینس بحران» چهره اصلی سیاست خارجی آمریکا بوده است. وابستهسازی اروپا به آمریکا و تحریک روسیه برای آغاز تهاجم علیه اوکراین و در ادامه انفجار خط لوله نورد استریم از جمله آخرین مظاهر مدیریت چالشهای جهانی توسط آمریکاست.
* آش ریخته شده نذر دکترین بایدن
بسیاری از آنچه سالیوان به عنوان اقدام دولت بایدن بر اساس یک ایده و دکترین یادآور میشود، در حقیقت واکنش دولت به اقدامات سایر قدرتهای جهانی است. مواردی مثل گسترش ناتو و کمک به دولتهای غیر عضو، نظیر اوکراین، چیزی نیست که اراده آمریکا مولفه موثر و اصلی آن باشد. سالیوان در حالی که ناتوان از انکار تصاویر زشت خروج از افغانستان است این عمل را با جنگ اوکراین، یعنی نبردی که بعد از آن اتفاق افتاد، توجیه میکند. به نظر او آمریکا از یکی از مهلکههایی که میتوانست عرصه نبرد نیابتی فرساینده با روسیه شود، گریخته است!
فاکتور کردن رخدادهای خارج از کنترل ایالات متحده به حساب تدبیر دولت بایدن، بخشهای زیادی از این دکترین دفاکتو به قلم سالیوان را شامل میشود. چه آنکه برخی از این رخدادها اساساً وضعیت مطلوبی برای آمریکا نیستند. مصادره به مطلوبهای جالب سالیوان به غرب آسیا که میرسد، طنز بامزهای رقم میزند که ویرایش متن در نسخه نهایی نشریه را برای او ضروری میسازد. غافلگیری تاریخی آمریکا از عملیات «توفان الاقصی» و عمق دگرگونسازی آن به شکل سلبی در متن سالیوان به بهترین نحو بازتاب یافته است.
توضیح غرب آسیا در نوشته سالیوان تا حد زیادی متمرکز بر امنیت رژیم صهیونیستی است. او شروع میکند به فهرست کردن پویشهای خاورمیانهای که به سمت موافق با اسرائیل وزیده است. از زیرساختها و کریدورهایی که قرار است بین اعراب و رژیم صهیونیستی قفل و جوشهای اقتصادی محکم ایجاد کند سخن میگوید و دقیقا در انتهای تمام این دستاوردها مجبور میشود پرانتزی باز کند و بنویسد: «متن این یادداشت متعلق به قبل از عملیات 7 اکتبر حماس است».
سالیوان هفته قبل از شروع عملیات توفان الاقصی نیز در یک نشست دقیقاً این جمله را بر زبان آورده بود: «امروز منطقه خاورمیانه ساکتتر از هر زمانی در تمام 2 دهه قبل از این است».
آنچه سالیوان درباره غرب آسیا میگوید، قرار بود تشریح افق این منطقه باشد که البته الان تبدیل به سناریونویسی خیالی در صورت ورق نخوردن تاریخ توسط توفان الاقصی شده است. آنچه سالیوان نوشته اگر به واقع دکترین آمریکاست پس میتوان اینگونه نتیجه گرفت که توفان الاقصی کل خاورمیانه را از نقشه آمریکایی بیرون کشید. پازل آمریکایی جهان در حال حاضر جایی برای تکه غرب آسیا با مختصات جدید ندارد. این منطقه گویی به ثانیه دچار دگردیسی شده که ابعاد و شکل جدید آن در فهم تصمیمگیران غرب جا نمیگیرد.
از این نکته ساده نباید گذشت! به هر حال مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا متنی نوشته و بخشی از این متن قرار است حساب آمریکا را با غرب آسیا روشن سازد اما گذشته از کل متن که پر از حفرههای بزرگ است، به صورت خاص درباره این منطقه بدون هیچ پایان و جمعبندیای خاتمه مییابد.
از قضا رساترین بخش توضیح مشاور امنیت ملی ایالات متحده همان اضافهای است که در پرانتز جا داده بود: «متن این یادداشت متعلق به قبل از عملیات 7 اکتبر حماس است». به معنای روشنتر، هیچ چیز به قبل از عملیات 7 اکتبر بازنمیگردد. تاریخ ورق خورده است. همه دکترینهایشان را از نو بنویسند.
پژوهشگر سیاستگذاری عمومی *
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|