|
آغاز مذاکرات معاون ارزی بانک مرکزی در عربستان سعودی
معاون ارزی بانک مرکزی به منظور توسعه مناسبات ارزی – بانکی، همچنین دیدار و گفتوگو با همتای خود در بانک مرکزی عربستان سعودی به ریاض سفر کرد. طبق اعلام بانک مرکزی، محمد آرام را در سفر به عربستان سعودی هیاتی تخصصی متشکل از مدیران ارزی بانک مرکزی و مدیران دستگاههای مرتبط همراهی میکنند. چندی پیش نیز معاون ارزی بانک مرکزی به منظور توسعه همکاریهای مالی به امارات و چین سفر کرده بود.
ارسال به دوستان
مهرداد بذرپاش در مراسم افتتاح ترمینال فرودگاه کیش خبر داد: هدفگذاری ۲۷ نقطه در کشور برای احداث شهرک ساحلی
محورهای توسعه دریایی
مسیرهای ترانزیتی به اندازه نفت مهم است
گروه اقتصادی: وزیر راه و شهرسازی گفت: ما امروز در شرایط ویژهای قرار داریم که موضوع ترانزیت را در حد موضوع نفت برایمان با اهمیت کرده است. توافقهای مهمی با کشورهای منطقه در این راستا انجام شده که خط ریلی شلمچه - بصره - سوریه، توافق با کشور آذربایجان در رابطه با کریدور ارس، توافق با روسیه برای خط ریلی رشت - آستارا، توافق با ترکمنستان برای اتصال نقطه مرزی ایران به بندر ترکمن به ارزش ۴۰۰ میلیون دلاری و امضای توافقنامه برای احداث مسیر جادهای ارمنستان به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار از مهمترین آنهاست.
وی افزود: خط ترانزیتی چابهار - مشهد یکی دیگر از مهمترین پروژههای راهبردی ترانزیتی کشور محسوب میشود؛ همچنین خط ریلی شرق به غرب کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است. باید قبول کنیم که سخن گفتن از این پروژهها در یک دوره خاص آرزو بود اما امروز توسط دولت سیزدهم عملیاتی میشود.
مهرداد بذرپاش با بیان اینکه هر ماه تعدادی هواپیما خریداری میشود، گفت: تعداد قابل توجهی هواپیما تا پایان دولت سیزدهم به ناوگان حملونقل هوایی اضافه میشود. مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم افتتاح ترمینال جدید فرودگاه بینالمللی کیش در جمع خبرنگاران، ساخت این پایانه با چنین ابعادی را یکی از ضرورتهای منطقه دانست و گفت: ارزش روز این پروژه حدود ۵ هزار میلیارد تومان بوده و یکی از نمادهای توسعه منطقه محسوب میشود. بذرپاش با بیان اینکه مناطق آزاد یکی از فرصتهای اصلی سرمایهگذاری است، افزود: در راستای سیاست توسعه زیرساختهای فرودگاهی برای تکمیل این خدمات باید ترمینال بار نیز احداث شود و تعداد پروازها برای دسترسی راحتتر در جزیره کیش افزایش یابد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با توجه به اینکه جزیره کیش قرار است نقش سرمایهگذاری را در کشور ایفا کند، باید زیرساختها را برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی از طریق این جزیره فراهم کنیم. وی در ادامه به توسعه زیرساختها در بخش حملونقل دریایی جزیره کیش اشاره کرد و گفت: با توجه به وجود بنادر مهم و راهبردی در استان هرمزگان و جابهجایی حجم بالای کالاها از این بنادر، توسعه زیرساختهای بندری استان هرمزگان در دستور کار قرار دارد. وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: همچنین اتصال به شمال کشور از طریق خطوط ریلی که زنجیرههای شمال - جنوب را تکمیل میکند نیز تقاضای مردم و سایر کشورهای منطقه است و در اولویت برنامهها قرار دارد. بذرپاش یادآور شد: اینروزها محور همه اجلاس بینالمللی مسیرهای ترانزیتی است و ایران با وجود فرصتهای ترانزیتی ویژه، در مرکز توجه قرار دارد.
* تعداد قابل توجهی هواپیما تا پایان دولت سیزدهم به ناوگان حملونقل هوایی اضافه میشود
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه ناوگان هوایی اشاره کرد و گفت: با وجود تحریمهای ناجوانمردانه در صنعت هوایی کشورمان، تابآوری این صنعت روزبهروز در حال افزایش است و توسعه ناوگان نیز از روشهای مختلف در حال پیگیری است. وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم تقریبا هر ماه تعدادی هواپیما خریداری میشود، افزود: تا پایان دولت تعداد قابل توجهی هواپیما به ناوگان حملونقل هوایی کشور اضافه میشود. بذرپاش شرایط تردد و خدمات هوایی در جزیره کیش را مناسب دانست و گفت: با توجه به زیرساختهای فراهمشده در تلاش برای افزایش تعداد پروازهای روزانه در این جزیره هستیم.
* هدفگذاری ایجاد ۲۷ شهرک ساحلی
وزیر راه و شهرسازی در ادامه درباره سیاستهای کلی توسعه دریامحور ابلاغشده از سوی مقام معظم رهبری، توضیح داد: بخش زیادی از این سند مربوط به وزارت راه و شهرسازی در اقتصاد دریاست و یکی از طرحهای وزارت راه و شهرسازی در این حوزه هدفگذاری ۲۷ نقطه در کشور برای احداث شهرک ساحلی در قالب طرح «همپیوندی» استانها با اقتصاد دریاست. وی ادامه داد: مصوبات لازم این طرح در شورای برنامهریزی ۴ استان خوزستان، هرمزگان، بوشهر و سیستانوبلوچستان اخذ شده و در شورای عالی معماری و شهرسازی نیز طی ماههای آینده به نتیجه میرسد. بذرپاش طرح «همپیوندی» استانها با اقتصاد دریا را یکی از طرحهای مهم، بزرگ و راهبردی کشور دانست که زمینه جمعیتپذیری را در کشور افزایش میدهد. وی ادامه داد: این شهرها، شهرهای مولد در همه صنایع از جمله کشاورزی و پتروشیمی است و ساخت مسکن در شهرکهای ساحلی نیز یکی از برنامههای جدی وزارت راه و شهرسازی است که با جمعیتپذیری این شهرکها محقق میشود. به گفته بذرپاش، فرصتهای سرمایهگذاری در این شهرکهای ساحلی طی ۲ ماه آینده در همایشی معرفی خواهد شد.
ارسال به دوستان
اوپک: تولید نفت ایران به بیش از 3.1 میلیون بشکه در روز رسید
ایران سومین تولیدکننده
گروه اقتصادی: جدیدترین گزارش اوپک نشان میدهد تولید نفت ایران در مهرماه با افزایش 46 هزار بشکهای به 3 میلیون و 115 هزار بشکه در روز رسید و همچنان جایگاه سوم خود در اوپک را حفظ کرده است.
جدیدترین آمار تولید نفت ایران به نقل از منابع ثانویه در گزارش ماهانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام نشان میدهد تولید نفت ایران در ماه اکتبر ۲۰۲۳ برابر با مهر ۱۴۰۲ به 3.115 میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به ماه پیش از آن 46 هزار بشکه در روز افزایش یافته است. ایران در ماه سپتامبر (شهریور ۱۴۰۲) ۳ میلیون و 69 هزار بشکه نفت در روز تولید کرده بود. ایران از ماه آگوست یا همان مرداد 1402 جایگاه سوم تولید نفت اوپک را از آن خود کرده و همچنان این جایگاه را حفظ کرده است. بر اساس گزارشهای اوپک، ایران در ماه آگوست (مرداد) 3.43 میلیون بشکه، در جولای (تیر) ۲,۸۷۲ میلیون بشکه، در ماه ژوئن (خرداد) ۲ میلیون و ۶۷۵ هزار بشکه، در مه (اردیبهشت) ۲ میلیون و ۶۹۸ هزار بشکه و در آوریل (فروردین ۱۴۰۲) ۲ میلیون و ۶۲۵ هزار بشکه در روز نفت تولید کرده است. رقم تولید روزانه نفت ایران در نیمه دوم سال گذشته شمسی نیز به این ترتیب بوده است: در ماه مارس 2023 (اسفند ۱۴۰۱) ۲ میلیون و ۵۷۷ هزار بشکه، در فوریه 2023 (بهمن) ۲ میلیون و ۵۷۴ هزار بشکه، در ژانویه2023 (دی) ۲ میلیون و ۵۵۴ هزار بشکه، در دسامبر 2022 (آذر) ۲ میلیون و ۵۷۹ هزار بشکه، در نوامبر 2022 (آبان) ۲ میلیون و ۵۷۹ هزار بشکه و در اکتبر 2022 (مهر) ۲ میلیون و ۵۶۱ هزار بشکه.
* حفظ جایگاه سوم تولید اوپک
ایران فروردین ۱۴۰۰ جایگاه چهارمین تولیدکننده نفت اوپک را از کویت پس گرفت و از آن زمان تا مهر ۱۴۰۰ (اکتبر ۲۰۲۱) این جایگاه را حفظ کرد، اما نوامبر ۲۰۲۱ یعنی آبان ۱۴۰۰، بار دیگر تولید نفت کویت از ایران پیشی گرفت و در جایگاه چهارم نشست و ایران به رتبه ۵ بازگشت. ایران خرداد ۱۴۰۲ (ژوئن ۲۰۲۳) پس از یک سال و ۷ ماه، دوباره به جایگاه چهارمی تولید نفت در اوپک بازگشت و کویت در جایگاه پنجم قرار گرفت و در ماه بعد یعنی مرداد ۱۴۰۲ (آگوست ۲۰۲۳) با پیشی گرفتن از امارات، جایگاه سوم تولید نفت در اوپک را از آن خود کرد و از آن زمان تاکنون این جایگاه را حفظ کرده است. در حال حاضر، کشورهای عربستان با تولید ۸ میلیون و ۹۹۲ هزار بشکه در روز و عراق با تولید ۴ میلیون و ۳۲۹ هزار بشکه در روز در جایگاههای اول و دوم قرار دارند و امارات با تولید ۲ میلیون و ۹۴۰ هزار بشکه در روز در جایگاه چهارم و کویت با تولید ۲ میلیون و ۵۵۳ هزار بشکه در روز در جایگاه پنجم قرار گرفتهاند. ایران پیش از تحریمهای آمریکا از سال ۲۰۱۸، سومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک پس از عربستان و عراق بود.
* افزایش ۴۲۵ هزار بشکهای تولید نفت ایران در 3 ماه سوم ۲۰۲۳
با توجه به اینکه ایران در 3 ماه دوم سال جاری میلادی روزانه ۲ میلیون و ۶۹۸ هزار بشکه نفت تولید کرده است، تولید نفت این کشور در 3 ماه سوم، افزایش 298 هزار بشکهای را نشان میدهد. ایران در 3 ماه سوم امسال ۲ میلیون و ۹۹۶ هزار بشکه نفت در روز تولید کرده است. تولید نفت ایران در 3 ماه سوم امسال نسبت به 3 ماه سوم ۲۰۲۲ نیز افزایش 431 هزار بشکهای را نشان میدهد.
* تولید نفت ایران در فصول ۲۰۲۲
ایران در 3 ماه نخست سال ۲۰۲۲ روزانه ۲ میلیون و ۵۲۹ هزار بشکه، در 3 ماه دوم ۲ میلیون و ۵۵۵ هزار بشکه و در 3 ماه سوم ۲ میلیون و ۵۶۵ هزار بشکه، در 3 ماه چهارم ۲ میلیون و ۵۶۷ هزار بشکه نفت تولید کرده است. ایران در 3 ماه پایانی سال ۲۰۲۱ روزانه ۲ میلیون و ۴۷۲ هزار بشکه نفت تولید کرده بود.
* نفت ایران مهرماه 91.5 دلار در هر بشکه معامله شد
گزارش سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام (اوپک) نشان میدهد متوسط قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) نسبت به ماه پیش از آن 3 دلار و 8 سنت کاهش یافته و بشکهای 91.55 دلار معامله شده است. نفت سنگین ایران در ماه سپتامبر (شهریور ۱۴۰۲) نیز 94.63 دلار فروخته شده بود. در عین حال، متوسط قیمت نفت ایران در 10 ماه نخست سال ۲۰۲۳ به ازای هر بشکه 83.31 دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ کاهش 19.78 دلاری را نشان میدهد. متوسط قیمت نفت ایران در 10 ماه نخست سال ۲۰۲۲ به ازای هر بشکه 103.09 دلار بوده است.
* کاهش قیمت تمام نفتهای اوپک
قیمت تمام انواع نفت اوپک در ماه اکتبر کاهش یافته که بیشترین کاهش برای نفت سبک عربستان با 3 دلار و 12 سنت و کمترین کاهش برای نفت بونی لایت نیجریه با یک دلار و 50 سنت ثبت شده است.
* نفت ایران گرانتر از متوسط اوپک
متوسط قیمت سبد نفتی اوپک در ماه سپتامبر با 7 دلار و ۲۷ سنت افزایش نسبت به ماه قبل از آن به 94.60 دلار در هر بشکه رسید. این رقم برای سبد نفتی اوپک در ماه آگوست 87.33 دلار در هر بشکه بود. نفت سبک عربستان هم به 96.51 دلار در هر بشکه رسیده است که به این ترتیب، تفاوت قیمتی نفت ایران و عربستان یک دلار و 88 سنت است.
* نفت ایران گرانتر از نفت برنت
هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز در این ماه به طور متوسط 91.12 دلار به فروش رفته است که 2 دلار و 84 سنت نسبت به ماه پیش از آن کاهش یافته است. هر بشکه نفت خام آمریکا نیز 3 دلار و 81 سنت نسبت به ماه پیش کاهش را ثبت کرده و 85.57 دلار معامله شده است. به این ترتیب، نفت ایران در مهرماه همانند ماه گذشته گرانتر از نفت برنت معامله شده است.
* رشد ۳۰ دلاری متوسط قیمت نفت ایران در سال ۲۰۲۲
متوسط قیمت نفت ایران در سال ۲۰۲۲ به ازای هر بشکه 99.92 دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱ افزایش 30.12 دلاری را نشان میدهد. متوسط قیمت نفت ایران در سال ۲۰۲۱ به ازای هر بشکه 69.80 دلار بود. نفت ایران در سال ۲۰۲۱ نیز به طور متوسط 69.8 دلار فروخته شد. این در حالی است که نفت ایران در سال ۲۰۲۰ به ازای هر بشکه به طور متوسط 40.77 دلار فروخته شده بود و این بدان معناست که متوسط قیمت نفت ایران در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۹ دلار و ۳ سنت افزایش یافته است. متوسط قیمت نفت ایران در سال ۲۰۱۹ برابر با 61.85 دلار در هر بشکه برآورد شده بود. بر اساس این گزارش، این رقم طی سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۷ به ترتیب 67.97 دلار و ۴۹,۶۰ دلار به ازای هر بشکه بود. قیمت نفت ایران فوریه ۲۰۲۰ (بهمن ۹۸) نزدیک به ۱۰ دلار کاهش یافته بود؛ همان زمان که بیشتر جهان پس از چین، درگیر شیوع ویروس کرونا شده بود.
ارسال به دوستان
خاندوزی مالیات بانکهایی که سهم ۲۰ درصدی تسهیلات مسکن را ندادند، اعلام کرد
۲۶ هزار میلیارد تومان جریمه کمکاری ها
وزیر اقتصاد از جریمه مالیاتی۲۶ هزار میلیارد تومانی بانکهای متخلف در حوزه اعطای تسهیلات مسکن موضوع قانون جهش تولید مسکن خبر داد. سیداحسان خاندوزی با اعلام جریمه ۲۶ هزار میلیارد تومانی بانکهای متخلف در حوزه اعطای تسهیلات مسکن یادآور شد: بر اساس قانون جهش تولید مسکن، بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مکلفند دستکم ۲۰ درصد تسهیلات پرداختی نظام بانکی در هر سال را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند. وی افزود: سازمان امور مالیاتی کشور موظف است در صورت عدم رعایت این ماده قانونی، در قالب بودجه سنواتی، مالیاتی برابر ۲۰ درصد تعهد انجامنشده را از بانکها و مؤسسات اعتباری مستنکف اخذ و به خزانهداری کل کشور واریز کند و بر اساس این قانون این مبلغ به حساب صندوق ملی مسکن واریز میشود.
خاندوزی با اشاره به دستور رئیسجمهور درباره جلسه هفته گذشته شورای عالی مسکن به وزارت اقتصاد درباره ارائه گزارش در این زمینه گفت: بر اساس گزارش تهیهشده از عملکرد ۲۵ بانک، تا ۱۵ آبان امسال بر مبنای رای تجدید نظر دادرسی انجامشده، ۲۶ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان جریمه برای بانکهای متخلف نهایی شده است. وی گفت: مبلغ مطالبهشده از بانکهای متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن بر مبنای قانون جهش تولید مسکن ۶۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که در مرحله بدوی ۵۹ هزار و ۱۵۲ میلیارد تومان برای آنها رای صادر شده است و با نهایی شدن برخی دیگر از این آرا، جریمه ۲۶ هزار میلیارد تومانی گفتهشده بیشتر خواهد شد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه فرآیندهای اینچنینی در ادوار گذشته سالهای متمادی به طول میانجامید، خاطرنشانکرد: سازمان امور مالیاتی در کمترین زمان ممکن اقدام به رسیدگی به این تخلف قانونی کرد و پرونده همه بانکها در این باره بهزودی به طور کامل نهایی خواهد شد. خاندوزی اظهار داشت: تاکنون برای موسسه اعتباری نور، بانک دی، بانک صادرات، موسسه اعتباری ملل، بانک ایران زمین، بانک سامان، بانک کارآفرین، بانک پاسارگاد، بانک سینا، بانک شهر، بانک گردشگری، بانک پارسیان، بانک کشاورزی، بانک سپه، بانک سرمایه و پست بانک رای تجدید نظر صادر شده است.
وی ادامه داد: درباره بانک مسکن، بانک توسعه تعاون، بانک ملی، بانک خاورمیانه، بانک آینده، بانک اقتصاد نوین، بانک ملت، بانک رفاه و بانک تجارت هنوز رای نهایی صادر نشده است که این موضوع بهسرعت انجام و عدد جریمه نهایی تمام بانکها بزودی اعلام خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس سازمان بورس تشریح کرد
جزئیات انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد سامانه میراث که هفته گذشته راهاندازی شد و به بهرهبرداری رسید آماده انتقال سهام عدالت از متوفی به وراث است و در این مراحل نیاز به پرداخت هیچ مبلغی نیست. مجید عشقی درباره سامانه میراث اظهار کرد: براساس زمانبندی که شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرده است یکی از وراث میتواند به سایت شرکت سپردهگذاری مرکزی مراجعه و مشخصات متوفی را در آنجا وارد کند و در نهایت مشخص میشود که به کجا برای اقدام مراجعه کند. وی اضافه کرد: وارث مورد نظر در این مرحله به یکی از شعب کارگزاری مراجعه میکند. در ادامه مدارک هویتی خود را شخص به همراه گواهی انحصار وراثت باید ارائه کند. شرکت کارگزاری پس از کنترل و بررسی مدارک آن را وارد سامانه میکند و در مرحله بعدی عملیات انتقال تحریر را به صورت الکترونیکی به وراث متوفی انجام خواهد داد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمام وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت، اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی و ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیتنامه در صورت وجود آن و اشاره به وصیتنامه در گواهی حصر وراثت از جمله مدارکی است که مردم برای مراجعه به دفاتر کارگزاری و انجام فرآیند انتقال سهام عدالت به آن نیاز دارند. عشقی گفت: مردم بدانند در تمام این مراحل و برای انتقال سهام عدالت از متوفی به وراث نیاز به پرداخت هیچ وجهی نیست، چرا که کارمزد از طریق شرکت سپردهگذاری از محل منابعی که سهام عدالت دارد، پرداخت میشود و هیچ یک از وراث نیاز به پرداخت مبلغ ندارند.
***
معاون وزیر جهاد کشاورزی:
مشکلی در تأمین مرغ نداریم
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت موضوع کاهش جوجهریزی صحت ندارد و جوجهریزی به اندازه کافی انجام شده و مشکلی بابت تامین مرغ نداریم. محمدابراهیم حسننژاد گفت: اگر بخواهیم به اندازه نیاز کشور مرغ تولید کنیم، باید ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی داشته باشیم چون روند استفاده از گوشت سفید بشدت رو به رشد است و مردم تمایل بیشتری به استفاده از مرغ و تخم مرغ دارند. وی اضافه کرد: برای تولید ۱۳۰ میلیون جوجه باید مراکز مرغ مادر را تقویت کنیم و به اندازه کافی مرغ مادر داشته باشیم تا بتوانیم مرغ گوشتی تولید کنیم. متاسفانه در این بخش نواقصی وجود دارد و در بخش مرغ اجداد نیز شرایط به همین صورت است اما این نواقص برطرف شده و میانگین ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی انجام شده است. حسننژاد تصریح کرد: موضوع کاهش جوجهریزی که برای برخی نمایندگان پیامک شده بود صحت ندارد. جوجهریزی به اندازه کافی انجام شده و مشکلی از بابت تامین مرغ نداریم.
***
احتمال ادامه معافیت ارزی عراق در قبال ایران
منابع آمریکایی میگویند احتمالا واشنگتن امروز با دسترسی ایران به 10 میلیارد دلار از پول برق صادراتی به عراق موافقت میکند و این مبالغ به حسابهای بانکی ایران در اروپا و عمان منتقل میشود. پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن دیروز طی گزارشی نوشت: احتمال دارد دولت آمریکا با دسترسی ایران به حداقل 10 میلیارد دلار منابع مالی خود در عراق موافقت کند. به این ترتیب، معافیتی که ماه جولای برای نخستین بار برای دسترسی ایران به منابع مالیاش در عراق صادر شده بود و فردا منقضی میشود، تمدید خواهد شد.
بر اساس این گزارش، این معافیت به دولت عراق اجازه میدهد پول برق صادراتی ایران را به حسابهای بانکی ایران در اروپا و عمان واریز کند. دولت ترامپ برای نخستین بار به عراق اجازه داد برق و گاز از ایران وارد کند اما تنها در شرایطی که پرداختها در یک حساب سپرده در بغداد نگهداری شود. دولت بایدن به تمدید این معافیت ادامه داد و از ماه جولای این امکان را فراهم کرد تا عراق بتواند بیش از 10 میلیارد دلار از این مبالغ را به خارج از کشورش انتقال دهد تا تهران بتواند از آن برای نیازهای بشردوستانه استفاده کند. گفته میشود رئیس کل بانک مرکزی ایران اواخر ماه اکتبر با همتای عمانی خود بر سر تسریع در دسترسی ایران به این مبالغ گفتوگو کرده است. دولت بایدن اصرار دارد همانند 6 میلیارد دلاری که به قطر انتقال داده شده است، ایران از این 10 میلیارد دلار هم تنها برای اهداف غیرتحریمی استفاده کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|