|
لاوروف: حمله حماس به اسرائیل بیدلیل نبود
وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه مجازات دستهجمعی مردم فلسطین قابل توجیه نیست، تاکید کرد حمله جنبش حماس علیه رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر بیدلیل نبود. سرگئی لاوروف گفت که باید نظارت بینالمللی بر اوضاع غزه باشد و سیاست مجازات دستهجمعی مردم فلسطین به بهانه حمله جنبش حماس قابل توجیه نیست. وی گفت: مسکو به اعمال فشار سیاسی جهت دستیابی به آتشبس انسانی موقت و آتشبس دائم در نوار غزه ادامه میدهد.
ارسال به دوستان
فرامتن ۲ تصویر نمادین از دیپلماسی آمریکا؛ از دستهایی که به نشانه اعتراض در کنگره بالا رفت تا دستی که در سازمان ملل مانع آتشبس شد
یک دست علیه دیپلماسی
علیرضا حجتی: توفان الاقصی تمام بنیانهای سیاسی و دیپلماتیک آمریکا را لرزانده است و تبعات عملیات مقاومت فلسطینی، هزاران کیلومتر دورتر از غزه در پایتخت سیاسی آمریکا قابل مشاهده است.
کشتار جنونوار ارتش صهیونیستی در نوار غزه در مقابل دیدگان جهان آن هم با سلاحهای آمریکایی، در جبهه دیپلماتیک با وتوی قطعنامه آتشبس توسط واشنگتن در سازمان ملل متحد ترکیب شده است. حالا سلاحهای آمریکایی در میدان جنگی نابرابر، مشغول کشتار مردم فلسطین در نوار محصور غزه هستند و در صحنه دیپلماتیک هم واشنگتن به «دیپلماسی صلح» مجال تنفس نمیدهد. مجوز آشکار برای سلاخی سیستماتیک و منظم صدها هزار غیرنظامی بیگناه و بیپناه، موضوعی نیست که در قرن بیستویکم مردم آمریکا آن را مدال افتخاری برای کاخ سفید بدانند؛ برعکس در جامعه بشدت دوپاره و قطبی شده، این موضوع دستاویزی برای تکانههای شدید در ساختار سیاسی ایالات کمتر متحده امروز شده است، در واقع 7 اکتبر 2023 برای آمریکا تاثیرات پایداری درست مانند 6 ژانویه 2021 داشته است.
دولت جو بایدن جمعه شب ضد انسانیترین وتوی تاریخ را به نام خود ثبت کرد. شلیک به آتشبس از سوی واشنگتن، بار دیگر تلاشهای جهانی برای توقف کشتار بیامان مردم غزه را ناکام گذاشت. تصویر نمادین جلسه جمعه شب شورای امنیت در نیویورک، بالا آوردن دست نماینده ایالات متحده بود که به عنوان تنها دستی که برای ادامه جنگ بالا رفت، در تاریخ ثبت شد؛ دستی که شاید برای نخستینبار یک فرامتن در دل خود داشت و پیرنگ نظم آمریکایی را بیش از گذشته به نمایش میگذاشت: آمریکا دستها را به نشانه انزوای خود بالا برده است؛ جمعه شب واشنگتن حتی در نیویورک هم غریب بود.
پیش از تصویر نمادین نماینده دولت آمریکا در سازمان ملل که دستهای خود را به نشانه منزجرکنندهترین مخالفت تاریخ با پایان یک نسلکشی بالا برد، تصویر نمادین دیگری از ایالات متحده در قاب دوربینها ثبت شده بود: دستهای متحد و خونین کارکنان وزارت خارجه در جلسه استماع کنگره به نشانه اعتراض به حمایت همهجانبه آمریکا از جنایتهای اسرائیل در غزه، در حضور وزیر خارجه دولت بایدن بالا رفت. این حضور سرخ در پس چهره فلو و محو آنتونی بلینکن، به عنوان چشمنوازترین قاب خبری جهان، چشمها را به خود خیره کرد.
این اتفاق در روزهایی افتاد که جسته و گریخته اخباری از تنش در دپارتمان حکومتی آمریکا موسوم به وزارت خارجه درباره حمایت کامل دولت بایدن از جنایات جنگی اسرائیل به بیرون درز کرده بود. امواج توفان الاقصی به هزاران کیلومتر دورتر از فلسطین به خیابان بیستویکم واشنگتندیسی رسیده بود، ساختمان وزارت خارجه ایالاتمتحدهآمریکا به کانون تنشهای فزاینده درباره سیاست خارجی دولت بایدن در جنگ خونبار غزه بدل شده بود.
در همان روزها که آمریکا میزبان رئیسجمهور چین بود، تصاویری از آنتونی بلینکن منتشر شد که برای کسانی که عمق اختلافات در دستگاه سیاست خارجی را درنیافته بودند، بسیار عجیب به نظر میرسید. این تصویر وایرال شده، وزیر خارجه ابرقدرت جهان را هنگام صحبتهای مثل همیشه مبهم رئیسجمهور آمریکا در حال بغض نشان میداد و این بغض وزیر خارجه نشاندهنده روزهای سختی بود که بلینکن در دفترش سپری میکرد و او را تا آستانه فروپاشی پیش برده بود. دیپلمات امروز و گیتاریست دیروز، از هدایت «ساز مخالف و ناکوک» همقطارانش در وزارت خارجه ناتوان شده است. برخی مقامات فعلی و سابق آمریکا تاکید کردند در واشنگتن، افزایش مخالفتهای داخلی یکی از بزرگترین چالشها را برای تصدی بلینکن در وزارت خارجه تاکنون ایجاد کرده است.
رسانههای آمریکایی بعد از این اتفاق درباره آنچه در دپارتمان وزارت خارجه گذشته، عمق بحران دیپلماتیک دولت بایدن در خانه را به نمایش گذاشتند. فارن پالیسی در گزارشی از شکاف گسترده در دستگاه دیپلماسی آمریکا درباره جنگ غزه پردهبرداری کرد؛ گزارشی که نشان میداد دولت با موج فزایندهای از انتقادات و استعفای کارکنان وزارت خارجه روبهرو است. آنتونی بلینکن ۲۰ اکتبر در پیامی خطاب به اعضای هیات دیپلماتیک نوشت: «ما باید همچنان فضای بحث و مخالفت را که سیاستها و نهادهای ما را بهتر میکند، حفظ کرده و گسترش دهیم».
به نوشته فارن پالیسی، هنگامی که بلینکن بین پایتختهای خاورمیانه رفت و آمد میکرد، توفان فزایندهای از نارضایتی در بدنه دیپلماتیک در خانه در حال شکلگیری بود؛ جایی که بسیاری از دیپلماتهای آمریکایی از آنچه آنها چک سفیدامضای واشنگتن به اسرائیل در انجام عملیات نظامی گسترده در غزه با هزینه انسانی هنگفت برای غیرنظامیان فلسطینی محاصرهشده میدانند، خشمگین، شوکه و مأیوس شده بودند.
بعد از گزارش فارن پالیسی، نوبت به نشنال ریویو رسید که گزارش داد دهها دیپلمات آمریکایی در یادداشتی به بلینکن، مخالفت خود را با سیاست آمریکا در قبال غزه اعلام کرده و خواستار آتشبس شدهاند. بیش از ۵۰۰ کارمند از 40 سازمان دولتی آمریکا هم طی نامهای به بایدن به حمایت دولت وی از اسرائیل اعتراض کرده و خواهان آتشبس شدند.
اما دولت تصمیم گرفته است پاسخ همه این انتقادات را با حمایت کامل خود از اسرائیل به بهای انزوای دیپلماتیک و ضربه خوردن به اعتبار جهانیاش دهد. این انتحار بزرگ از دولتی که سکاندارش فاقد سلامت عقل است، آخرین اقدام واشنگتن در اثبات نقش مستقیم خود در نسلکشی مردم غزه و به مخاطره انداختن صلح و ثبات بینالمللی است.
دولت بایدن که با وعده «بازگشت آمریکا» و احیای «نقش رهبری» ایالات متحده در اتاق بیضی کاخ سفید مستقر شد، در جلسه شورای امنیت شاهد تنها ماندن کشورش بود. وتوی آمریکا نه تنها شلیک به صلح، که نابودکردن همه ارزشها و هنجارهای بههمپیوسته آمریکایی که با آن نظم جهانی را تعریف کرده بود، قلمداد میشود.
بن رودز یکی از مردان امنیت ملی کاخ سفید در دوران باراک اوباما شاید بدرستی این اتفاق را توصیف میکند؛ جایی که در وصف میراث «هنری کیسینجر» در نیویورکتایمز مینویسد: «در طول دههها، داستان ما درباره دموکراسی برای تعداد فزایندهای از مردم که میتوانند به مکانهایی ( اشاره نویسنده به جنایات آمریکا در ویتنام، کامبوج، شیلی و...) اشاره کنند که اقدامات ما معنای کلمات را خالی کرده و «دموکراسی» فقط به عنوان بسط منافع آمریکا به نظر میرسد، پوچ شده است. به همین ترتیب، اصرار ما بر نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین، توسط نیروهای قدرتمندی که برای توجیه گناهان خود به گناهان آمریکا اشاره میکنند، نادیده گرفته شده است».
دولت فرسوده بایدن انتخاب کرده است در چند جبهه دشوار مبارزه کند؛ در خارج از خانه، باید بهای جنایات رژیم صهیونیستی را بپردازد و بار دیگر آماده شود پایش را در یک باتلاق غیرقابل بازگشت قرار دهد. در داخل خانه هم، بایدن و تیم امنیت ملی و سیاست خارجیاش باید محدودیتهای هنجاری و موانع قدرتمند داخلی را برای اعطای مجوز رسمی به اسرائیل برای پیشروی کشتار هدفمند زنان و کودکان فلسطینی کنار بزنند. این جدا از سایه سنگین ترامپ بر انتخابات پیش رو و تشدید شکافهای اجتماعی در آمریکاست.
کاخ سفید در دشوارترین وضعیت تاریخ سیاسی خود گرفتار شده است. ایالات متحده در حال پرداخت بهای سنگینی برای تداوم حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه است. انگار این مقاومت قهرمانانه فلسطینیهاست که آمریکا را خلع سلاح کرده و این مردم غزه هستند که با سلاح مظلومیت و استقامت، ابتکار عمل را در دست دارند و دولت بایدن را در گرداب بدنامی غرق کردهاند.
دولت بایدن شاید همچنان منتظر است صهیونیستها در زمین غزه دستاوردی عینی کسب کنند تا مفتضحانه از این باتلاق جنگی خارج نشوند اما اگر زلنسکی در زمین اوکراین توفیقی برای آمریکاییها کسب کرد، نتانیاهو هم حتما در زمین غزه موفق به انجام آن خواهد شد!
***
گوترش: جنگ غزه اعتبار و اقتدار شورای امنیت را تضعیف کرده است
به دنبال ناکامی شورای امنیت در تصویب قطعنامه آتشبس در غزه با وتوی آمریکا، دبیرکل سازمان ملل علیه این نهاد زیر نظر سازمان ملل موضعگیری کرد. بعد از اقدام کمسابقه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در فعال کردن ماده 99 منشور ملل متحد برای برقراری آتشبس فوری در غزه که با وتوی ایالات متحده ناکام ماند، گوترش دیروز تاکید کرد از اصرار به آتشبس انسانی در غزه دست نخواهد کشید.
این ماده که در تاریخ سازمان ملل متحد تنها ۹ بار توسط دبیران کل وقت این سازمان مورد استفاده قرار گرفته، به دبیرکل این اجازه را میدهد در مواردی که احساس میکند «امنیت و صلح جهان» در خطر است، اعضای شورای امنیت را به جلسهای فوری دعوت کند و از آنها بخواهد اقدامی اضطراری در این زمینه انجام دهند.
گوترش که در کنفرانسی در دوحه، پایتخت قطر سخنرانی میکرد، اذعان کرد: «جنگ غزه اعتبار و مشروعیت شورای امنیت سازمان ملل را تضعیف کرده است». گوترش در ادامه سخنرانی خود افزود: «من از شورای امنیت خواستم برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی فشار بیاورد و درخواست خود را برای اعلام آتشبس بشردوستانه تکرار کردم». وی گفت: «متأسفانه شورای امنیت نتوانست این کار را انجام دهد اما این باعث نمیشود این کار کمتر شود». گوترش همچنین تاکید کرد: «تسلیم نمیشوم».
ارسال به دوستان
جنگ غزه و افشای راز مگوی غرب
بیش از 2 ماه از آغاز حملات گسترده ارتش رژیم اشغالگر قدس از زمین، هوا و دریا به نوار غزه میگذرد؛ حملاتی که به زعم بسیاری از گروههای حقوق بشری و تحلیلگران، جلوهای عینی از نسلکشی و پاکسازی قومیتی را پیش چشم جهانیان قرار داده و بر اساس آمارهای رسمی، نرخ و نسبت تلفات غیرنظامیان در جنگ غزه، بیشترین میزان را در قیاس با تمام جنگهای قرن بیستم به ثبت رسانده است.
جنگ غزه واکنشهای منفی گستردهای را در اقصی نقاط جهان علیه رژیم اشغالگر قدس برانگیخته است، بویژه در کشورهای غربی که مردم از سیاست رسمی دولتهای خود که حمایت گسترده از رژیم صهیونیستی است اعلام برائت کرده و با حمایت از مردم فلسطین، موجب خشم دولتهای غربی و لابیهای صهیونیستی شدهاند. به همین خاطر دولت «ریشی سوناک» و نهادهای امنیتی انگلستان سعی در مهار همهجانبه برگزاری راهپیماییهای حمایت از مردم فلسطین در این کشور را داشته و در قالب ادعاهای واهی، ایران یا افراد و گروههای خارجی ساکن در انگلیس را در پس اعتراضات گسترده در این کشور معرفی کردهاند.
با این همه، نکته مهم این است که جنگ غزه توانسته از واقعیتی دردناک برای دولتهای غربی رونمایی کند. در این چارچوب، شمار قابل توجهی از چهرههای دانشگاهی، سیاسی و حتی هنرمندان غربی، به واسطه حمایت از ملت فلسطین در کشورهای خود، با واکنشهای منفی و برخوردهای نامناسبی روبهرو شدهاند. به عنوان مثال، بتازگی «الیزابت مکگیل»، رئیس دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا به دلیل آنچه خودداری کردن وی از محکوم کردن شعارهای دانشجویان این دانشگاه علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس عنوان شده، مجبور به استعفا شده است. جالب اینکه روسای دانشگاههای هاروارد و ماساچوست نیز در اقدامی مشابه، از درخواستهای کنگره آمریکا مبنی بر اینکه شعارهای دانشجویان دانشگاههای مذکور را بهمثابه اقدامی یهودیستیزانه قلداد کنند خودداری کردهاند و از کنگره فشارهای زیادی به آنها وارد میشود تا آنها نیز از سمت خود استعفا کنند. در رویدادی دیگر، حزب کارگر انگلستان، «اندی مک دونالد» یک قانونگذار انگلیسی عضو این حزب را به دلیل شرکت در تظاهرات همبستگی با مردم فلسطین و انجام سخنرانی در جریان آن، از فعالیت تعلیق کرده است. جالب اینکه اقدامات تقابلی علیه حامیان مردم فلسطین در دنیای هنر در غرب نیز جلوههای عینی و برجستهای را به خود گرفته است. به عنوان مثال، «سوزان ساراندون» بازیگر آمریکایی برنده جایزه اسکار یا «ملیسا باررا»، بازیگر شناختهشده مجموعه فیلمهای «جیغ»، به دلیل حمایتهای صریح خود از مردم غزه، با قطع همکاری از سوی شرکتهای هالیوودی روبهرو شدهاند. در این راستا، ملیسا باررا از پروژه فیلم جیغ کنار گذاشته شده و شرکتی که مدیریت برنامههای سوزان ساراندون را برعهده دارد نیز به دلیل آنچه حضور وی در یک تجمع حمایت از مردم فلسطین در آمریکا و سخنرانی در آن عنوان شده، از قطع همکاری خود با او خبر داده است. جالب اینکه «مها دخیل» از مدیران یکی از شرکتهای فعال در سینمای هالیوود نیز که در شبکههای اجتماعی به حمایت از مردم فلسطین و انتقاد از رژیم اشغالگر قدس پرداخته بود از سمت خود اخراج شده است؛ موضوعی که سبب شد «تام کروز» بازیگر شناختهشده هالیوود با حضور در دفتر وی، به او دلگرمی دهد و از وی تقدیر و حمایت کند. در این راستا، هنرمندان سرشناس دیگری نظیر کیت بلانشت، واکین فینیکس، کریستین استوارت، ماهرشا علی، اسکار ایزاک، مارک روفالو، جنینگ تاتوم، اندرو گارفیلد و جیسکا چستین هم از جمله افرادی بودهاند که نامه انتقادی را خطاب به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با محوریت حمایت خود از مردم فلسطین امضا کردهاند. در بریتانیا هم هنرمندان سینما و تلویزیون این کشور در نامهای مشابه که به امضای بیش از 2000 چهره مطرح این کشور هم رسیده، خواستار توقف جنایات صهیونیستها در نوار غزه شدهاند. فیلمسازان شناختهشدهای نظیر مایک لی و مایکل وینترباتم، از جمله امضاکنندگان نامه مذکور بودهاند. افرادی نظیر پیتر مولتان و استیو کوگان نیز این نامه انتقادی را امضا کردهاند. نکته قابل توجه اینکه «جیسون استاتهام» هنرپیشه شناخته شده بریتانیایی نیز در مدت اخیر در اقدامی جالب، پرچم فلسطین را روی ماشین خود نصب و اقدام به تردد میکند.
آنچه از کلیت معادله برخوردها با چهرههای سرشناس در جهان غرب به واسطه حمایت آنها از مردم فلسطین استنباط میشود، به 3 نکته محوری اشاره دارد:
اولا، مثالهایی نظیر آنچه در این گزارش به آنها اشاره شد، به وضوح نشان میدهند ادعاهای دور و دراز غرب در زمینه حمایت از حقوق بشر و دموکراسی و آزادی بیان، صرفا هیاهوهای متوهمانهای هستند که دولتهای غربی از آنها در زمینه لاپوشانی جنایات و پیشبرد منافع خود علیه دیگر کشورها و ملتها استفاده میکنند و هر زمان که لازم ببینند، با تمسک به استانداردهای دوگانه، آن اصولی که خودشان را به مثابه منادی آنها میدانند، به واضحترین شکل ممکن زیر پا میگذارند.
دوم اینکه برخوردهای تقابلی با طیف گستردهای از چهرههای شناخته شده در غرب که صرفا به حمایت از ملت فلسطین پرداختهاند، این نکته را نیز آشکار میکند که تا چه اندازه لابیهای صهیونیستی در این قبیل کشورها ریشه دواندهاند و هر اقدامی را در راستای منافع خود انجام میدهند. در این رابطه، زمانی آریل شارون، نخستوزیر سابق رژیم اشغالگر قدس در موضعگیریای گفته بود: «اگر مردم آمریکا بدانند تا چه اندازه کشورشان تحت سلطه لابیهای اسرائیلی است، مطمئنا علیه دولت خود قیام خواهند کرد». البته مشابه این روند را در کشورهای اروپایی نیز مشاهده میکنیم. کما اینکه قبل از جنگ غزه، برخی گروههای مدنی در انگلیس نسبت به نفوذ عجیب و غریب لابیهای صهیونیستی در نظام آموزشی این کشور و به طور خاص مغزشویی کودکان و نوجوانان انگلیسی هشدار میدادند.
در نهایت، نمایش جلوههای عینی زیرپا گذاشتن اصول ابتدایی حقوق بشر و دموکراسی از سوی دولتهای مدعی غربی در بحبوحه جنگ غزه، حامل درسهای معناداری برای دیگر ملتهای جهان نیز است. به بیان سادهتر، جهان اکنون بیش از پیش با ماهیت منافق قدرتهای غربی آشنا شده و البته که افکار عمومی جهان متوجه شدهاند تکیه بر شعارهای غربیها در این حوزهها، چیزی جز تکیه بر باد نیست؛ موضوعی که به یک آبروریزی بزرگ برای صهیونیستها و حامیان غربی آنها تبدیل شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
عصبانیت نتانیاهو از همکاری میان روسیه و ایران
بنیامین نتانیاهو در گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، به شدت از روابط روسیه با ایران انتقاد کرد و همکاری 2 کشور را «خطرناک» دانست. دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اسرائیل دیروز (۱۹ آذر) از تماس تلفنی او با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه خبر داد؛ گفتوگویی که چندان دوستانه به نظر نمیرسید. طبق بیانیه صادره، 2 طرف در این گفتوگو مسأله جنگ در غزه و شرایط کلی منطقه را مورد بررسی قرار دادند و بنیامین نتانیاهو از مواضع نمایندگان روسیه در سازمان ملل و دیگر محافل درباره اسرائیل، انتقاد و ابراز ناامیدی کرد. نخستوزیر اسرائیل همچنین در این تماس تلفنی بشدت از همکاری میان تهران و مسکو انتقاد کرد و آن را خطرناک دانست. نتانیاهو مدعی شد: «هر کشوری که در معرض حمله تروریستی جنایتکارانه همانند آنچه برای اسرائیل اتفاق افتاد، قرار میگرفت، همان کاری را میکرد که اسرائیل میکند». او البته از تلاشهای روسیه برای آزادی چند تبعه روس - اسرائیلی تقدیر کرد و از پوتین نیز خواست به صلیب سرخ جهانی برای دیدار با اسرای نزد حماس و رساندن دارو به آنها فشار آورد. نخستوزیر رژیم صهیونیستی ۱۵آگوست گذشته نیز به نمایندگان پارلمان اسرائیل گفت در تماس با دولت روسیه از افزایش همکاریهای نظامی میان ایران و روسیه ابراز نگرانی و انتقاد کرده است.
***
آخرین تحولات جنگ غزه
هلاکت 10 اسرائیلی و حمله پهپادی حزبالله به پایگاه رژیم صهیونیستی
شاخه نظامی حماس اعلام کرد 10 نظامی اسرائیلی را از پا درآورده و چند خودروی زرهی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است. شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، ظهر یکشنبه اعلام کرد رزمندگان مقاومت توانستهاند ۱۰ نظامی را از فاصله صفر در منطقه «الفالوجا» در شمال نوار غزه از پا درآورند. مقاومت فلسطین همچنین اعلام کرد گروهی از نظامیان اسرائیلی را که در غرب اردوگاه جبالیا مستقر شده بودند، همچنین گروهی دیگر را که در شمال جبالیا مستقر بودهاند، هدف حمله قرار داده است. کتائب القسام در عین حال اعلام کرد تکتیراندازان مقاومت یک نظامی اسرائیلی را در منطقه الفالوجا هدف قرار دادهاند، همچنین در جبهه شمالی حزبالله لبنان هم اعلام کرد روز گذشته پایگاه تازه تاسیس رژیم صهیونیستی را هدف حمله پهپادی قرار داده است. حزبالله لبنان در بیانیهای اعلام کرد: مبارزان ما در حمایت از ملت پایدار فلسطین در نوار غزه و پشتیبانی از مقاومت جسور و شریف، پایگاه جل العلام دشمن صهیونیستی را با سلاح مناسب هدف قرار دادند که تلفاتی در میان نیروهای دشمن برجا گذاشت. حزبالله همچنین از حمله به پایگاه تازهتاسیس ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
***
منابع عبری: اوضاع جنگ بحرانیتر شده است
رسانههای صهیونیستی از مشکلات پیش روی ارتش این رژیم برای پیشروی در نوار غزه صحبت میکنند و اینکه تیمهای صهیونیستی با مقاومت قویتری نسبت به گذشته روبهرو هستند. روزنامه هاآرتص نوشت: «زمان باقیمانده برای نبرد در خان یونس در حال کوتاه شدن است و جنگ بحرانیتر شده است». ارتش رژیم صهیونیستی در پیشروی در نوار غزه با دشواری روبهروست. میان اهداف جنگ و زمان تعیینشده برای آن هماهنگی وجود ندارد. تیمهای صهیونیستی اکنون در زمان واحد در 3 جبهه درگیرند و در همه این جبههها با مقاومتی قویتر از قبل مواجهند. این روزنامه نوشت: ارتش امیدوار است ظرف یک هفته بیشتر عملیاتها در شمال نوار غزه پایان یابد اما پس از آن نبرد در خانیونس بحرانیتر میشود. این تحولات درگیری را در هفتههای آینده پیچیدهتر خواهد کرد. هاآرتص نوشت: ارتش اسرائیل تصویر اطلاعاتی کاملی از پایگاههایی که حماس اسرای صهیونیستی را در آنها مخفی کرده، ندارد و بدون شک ادامه جنگ زندگی این اسرا را به خطر میاندازد. پیش از این روزنامه یدیعوت آحارانوت در صفحه اول خود گزارشی با عنوان «جنگ سخت و کند است و زمان زیادی خواهد برد تا ارتش به اهدافش برسد»، منتشر کرد. شبکه 7 رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد طبق ارزیابیهایی این رژیم جنگ دستکم 2 ماه ادامه خواهد داشت و در آینده نزدیک تلاشهایی برای تبادل اسرا انجام خواهد شد.
***
نیویورکتایمز خبر داد
احتمال خروج آمریکا از ناتو با پیروزی ترامپ
نیویورکتایمز گزارش داد پیروزی احتمالی دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا در انتخابات ۲۰۲۴ این کشور ممکن است به خروج واشنگتن از ناتو منجر شود. این روزنامه آمریکایی گزارش داد دیپلماتهای مختلف همچنین دولتهای کشورهای عضو ناتو هشدار دادهاند که «بازگشت ترامپ میتواند نه تنها به معنای رها کردن اوکراین ، بلکه به معنای عقبنشینی گستردهتر آمریکا از قاره (اروپا) و از بین بردن ائتلاف آتلانتیک (ناتو) باشد». در این گزارش به نقل از دریاسالار بازنشسته نیروی دریایی آمریکا جیمز استاوریدیس که بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ فرمانده ارشد ناتو بود، آمده است: «ترس بزرگی در اروپا وجود دارد که ریاستجمهوری دور دوم ترامپ منجر به خروج واقعی ایالاتمتحده از ناتو شود. این شکست استراتژیک و تاریخی بزرگ از سوی کشور ما خواهد بود». نیویورکتایمز افزود: اغلب کشورهای اروپایی درباره انتخاب مسیر احتمالی در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات نامطمئن هستند. به نوشته این روزنامه، «انتظار میرود کشورهای کوچکتر با افزایش سفارش تسلیحات آمریکایی یا انجام اقدامات بزرگ ستایشآمیز سعی کنند راهی به سوی جلب لطف ترامپ بیابند». مجله آمریکایی «آتلانتیک» اخیرا در گزارشی تحت عنوان «شکاف میان آمریکا و اروپا درباره موضوع اوکراین» نوشت: در صورتی که ترامپ یا یک جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده پیروز شود، احتمالا واشنگتن کمک به کییف را متوقف خواهد کرد، بنابراین اتحادیه اروپایی باید برای احتمال نابودی ناتو به دست واشنگتن در مدت زمان کوتاهی بعد از آن آمادگی داشته باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|