|
امیرعبداللهیان: ادعاهای حقوقبشری آمریکا فاقد اعتبار حقوقی است
وزیر امور خارجه در هماندیشی تحولات بینالمللی حقوق بشر با اشاره به نسلکشی ادامهدار در غزه و نقض فاحش و مستمر حقوق فلسطینیان طی 8 دهه اخیر و حمایت همهجانبه آمریکا و غرب از اشغالگری و آپارتاید رژیم صهیونیستی، ادعاهای حقوقبشری برخی کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران را فاقد هرگونه اعتبار حقوقی و اخلاقی دانست و خواستار توقف استفاده ابزاری برخی کشورهای غربی از شورای حقوق بشر سازمان ملل شد.
ارسال به دوستان
گردانهای قسام و گردانهای مجاهدین در عملیاتی مشترک بالگرد آپاچی رژیم صهیونیستی را در جنوب محله الزیتون با موشک «سام ۷» سرنگون کردند
تلفات معنادار اسرائیل
خط و نشان حزبالله برای رژیم صهیونیستی: بازگشت شهرکنشینان شمالی ممنوع
گروه بینالملل: مقاومت فلسطین یک بالگرد آپاچی اشغالگران را منهدم کرد. گردانهای قسام و گردانهای مجاهدین در عملیاتی مشترک یک بالگرد آپاچی ارتش رژیم صهیونیستی را در جنوب محله الزیتون در شهر غزه با موشک «سام ۷» هدف قرار دادند. به نقل از رسانههای فلسطینی، گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس در عملیات دیگری شماری از نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی را در محله التفاح با استفاده از بمب و راکت و همچنین تیربار و مسلسل هدف قرار دادند.
حزبالله لبنان هم روز گذشته اعلام کرد با یک فروند پهپاد موضع نظامی «رمثا» در کشتزارهای اشغالی «شبعا» را هدف قرار داده است. حزبالله افزود مبارزانش سایت حانیتا را با سلاحهای مناسب هدف قرار دادند و این حملات به هدف اصابت کردند. طبق گزارش شبکه المیادین، حزبالله همچنین از حمله به تجمع نظامیان صهیونیست در موضع نظامی «حرج عداثر» خبر داد. مقاومت لبنان همچنین اعلام کرد پادگان «رامیم» ارتش رژیم صهیونیستی در شمال سرزمینهای اشغالی را هدف قرار داده است. همزمان ارتش رژیم صهیونیستی نیز حملات هوایی را به مناطق مرزی لبنان انجام داد.
در تازه ترین تحولات میدان جنگ غزه، معاون دبیرکل حزبالله لبنان به رژیم صهیونیستی هشدار داد: اسرائیل نمیتواند در دل جنگ، شهرکنشینان را به شمال بازگرداند و هیچ دستاوردی در این جنگ نمیتواند داشته باشد. باید جنگ غزه متوقف شود ولی با ادامه بمباران غیرنظامیان در لبنان، پاسخ [حزبالله] هم قویتر خواهد بود. خبرگزاری رسمی لبنان به نقل از شیخ نعیم قاسم گزارش داد: ما به اسرائیل میگوییم «حزبالله اجازه نمیدهد به اهداف خود در غزه، لبنان و منطقه دست یابد». معاون سیدحسن نصرالله خاطرنشان کرد: ما تصمیم خود را گرفتهایم که همچنان در برابر اسرائیل، در وضعیت جنگی در جبهه جنوب بمانیم، لذا تهدیدهای اسرائیل هیچ ارزشی برای ما ندارد، زیرا آمادهایم. وی گفت: ما بیهوده وارد این جنگ نشدهایم، بلکه برای متوقف کردن قلدریهای اسرائیل و حمله به غزه، مجبور شدیم وارد شویم؛ هر چند میدانیم شهید میدهیم ولی این شهدا، طرح خطرناک علیه فلسطین و منطقه را از بین میبرد. با حملاتی که حزبالله و مقاومت فلسطین به شهرکهای اسرائیلی انجام میدهند، بخش اعظمی از شهرکهای واقع در شمال فلسطین اشغالی تخلیه شده است، البته مسؤولان اسرائیلی بارها مدعی شدهاند شرایط برای بازگشت صهیونیستها در حال فراهم شدن است. این مقام حزبالله ادامه داد: اسرائیل پیشنهادهایی درباره شمال فلسطین و جنوب لبنان مطرح میکند و سعی دارد این گونه نشان دهد که هنوز گزینههایی در اختیار دارد که بتواند شهرکنشینان را به صورت امن به شمال فلسطین اشغالی بازگرداند و حزبالله و مقاومت را از جنوب لبنان دور کند ولی اسرائیل در موقعیتی قرار ندارد که بخواهد گزینههای خود را تحمیل کند. بنیامین نتانیاهو در نطق شنبهشب خود اظهار کرد: تا زمانی که امنیت در شمال برقرار نشود، شهروندان را به خانههای خود در شمال بازنمیگردانیم.
* اقتصاد اسرائیل شبیه ویرانههای غزه شده است
واشنگتنپست نوشت: درحالی که ساختمانهای غزه در نتیجه بمبارانهای [رژیم] اسرائیل ویران میشوند، اقتصاد تلآویو نیز به دلیل هزینههای جنگ متحمل آسیبهای فراوان شده است. این روزنامه آمریکایی در مطلبی با عنوان «هزینههای جنگ اسرائیل علیه حماس چگونه رو به افزایش است»، نوشت: اقتصاد اسرائیل همچون ساختمانهای غزه ویران شده است به گونهای که برخی اقتصاددانان، شوک ناشی از این جنگ را بر اقتصاد اسرائیل، بیش از ضربه همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۰ ارزیابی کردهاند. واشنگتنپست از افزایش هزینههای اسرائیل و استقراض این رژیم خبر داده و در عین حال خاطرنشان کرده است: رشد فزاینده هزینههای دولت تلآویو در حالی است که درآمد مالیاتی آن به شدت کاهش یافته است. بر اساس گزارش بانک مرکزی اسرائیل، تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ کاهش خواهد یافت و به یک درصد میرسد؛ در حالی که این شاخص در سال ۲۰۲۳ میلادی 3 درصد بود. براساس ارزیابیهای اولیه، اسرائیل به طور متوسط در 3 ماه گذشته بیش از ۲۲۰ هزار تن از نیروهای ذخیره خود را به جنگ اعزام کرده و به حقوق آنها افزوده است. بسیاری از این نیروهای ذخیره کارگران بخش فناوری پیشرفته در حوزه سایبری، کشاورزی، مالی، ناوبری، هوش مصنوعی، داروسازی و حوزه آب و هوا هستند. همه این هزینهها و یارانهها به اضافه نگرانی سرمایهگذاران خارجی از بیثباتی در سرزمینهای اشغالی که پیش از جنگ آغاز و سبب کاهش سرمایهگذاری خارجی شده، [رژیم] اسرائیل را در این حوزه با نگرانیهای بسیاری روبهرو کرده است. علاوه بر این، [رژیم] اسرائیل باید در دوران جنگ هزینه نیروهای ذخیره، بمب و گلولهها را بپردازد و از ۲۰۰ هزار پناهجویی که از روستاهای اسرائیلی در امتداد مرز غزه و مرز شمالی با لبنان آواره شدهاند نیز حمایت کند. از دیگر مواردی که تحتالشعاع جنگ اسرائیل و حماس قرار گرفته، بخش ساخت و ساز است که معمولا به کارگران فلسطینی ساکن کرانه باختری محول میشد اما اکنون تقریبا متوقف شده است، زیرا از زمانی که اسرائیل جنگ با حماس را آغاز کرده، مجوز کار بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی را به حالت تعلیق درآورده است. اقتصاددانانی که واشنگتنپست با آنها مصاحبه کرده است تخمین میزنند جنگ ۱۸ میلیارد دلار یا ۲۲۰ میلیون دلار در روز برای اسرائیل هزینه داشته است. زوی اکستاین، معاون سابق رئیس بانک مرکزی اسرائیل و اقتصاددان دانشگاه رایشمن، در بررسیای که به تازگی انجام داده است، تاثیر جنگ بر بودجه [رژیم] اسرائیل را در 3 ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۹ میلیارد دلار ارزیابی و آن را برای 3 ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی، ۲۰ میلیارد دلار پیشبینی کرده است. وی در عین حال تاکید کرده است این میزان در صورتی است که اسرائیل وارد جنگ با حزبالله لبنان نشود. روزنامه کالکالیست چاپ اسرائیل پیش از این در ارزیابیای دیگر، تخمین زده بود چنانچه جنگ 5 تا ۱۰ ماه به طول انجامد، میتواند ۵۰ میلیارد دلار برای اسرائیل هزینه داشته باشد. این روزنامه خاطرنشان کرده است این هزینه معادل ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی اسرائیل است.
***
النخاله: جنگ متوقف نشود، تبادل اسرایی وجود نخواهد داشت
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به اظهارات شنبه شب بنیامین نتانیاهو که گفته بود تبادل اسرا در آینده اجرایی خواهد شد، شرط مقاومت برای تبادل اسرا را اعلام و تاکید کرد این اتفاق تنها در صورت توقف جنگ صورت خواهد گرفت. زیاد النخاله در این باره گفت: تا زمانی که تجاوز رژیم اشغالگر به غزه متوقف نشود، بین ما و دشمن هیچ معاملهای برای تبادل اسرا یا معامله دیگری وجود نخواهد داشت. طبق گزارش شبکه المیادین، وی افزود: بدون عقبنشینی کل نیروهای دشمن از نوار غزه، هیچ معاملهای برای تبادل اسرا وجود نخواهد داشت. در صورت عدم تکمیل این شرایط، صحبتهای دیگر هیچ فایدهای ندارد.
***
ارتش یمن:
آمریکا باید تبعات به شهادت رساندن نیروهای یمنی را بپذیرد
سخنگوی نیروهای مسلح یمن تأکید کرد که سایر کشورها نباید در مسیر خطرناک آمریکا در دریای سرخ حرکت کنند، زیرا این اقدامات پیامدهای منفی برای همه به همراه خواهد داشت. سرتیپ یحیی سریع جزئیاتی درباره تیراندازی نیروهای آمریکایی به سمت ۳ قایق متعلق به نیروی دریایی صنعا ارائه کرد. سریع با اشاره به اینکه آمریکا باید تبعات جنایت به شهادت رساندن نیروهای یمنی را بپذیرد، گفت: تحرکات دشمن آمریکایی در دریای سرخ برای حمایت از کشتیهای اسرائیلی، مانع از آن نخواهد شد که یمن به وظیفه خود در حمایت از فلسطین عمل نکند. شبکه خبری المسیره به نقل از این مقام یمنی گزارش داد سایر کشورها نباید در مسیر خطرناک آمریکا حرکت کنند، زیرا این اقدامات پیامدهای منفی برای همه به همراه خواهد داشت. منابع خبری دیروز از حمله نظامیان آمریکایی به نیروهای دریایی یمن در دریای سرخ خبر دادند. به گفته این منابع، در جریان این حملات، 10 نفر از نیروهای صنعا کشته شدند. البته منابع رسمی، آمار دقیقی از تعداد کشتهها ارائه نکردند. آمریکاییها اما مطابق معمول روایت دیگری ارائه کردند. سنتکام مدعی شد بالگردهای نیروی دریایی آمریکا برای دفاع از خود به آتش قایقهای یمنی پاسخ داده و سه قایق از ۴ قایق کوچک را غرق کردند و خدمه قایقها نیز کشته شدند. سریع در ادامه به حمله موشکی یمن یه یک کشتی باری متعلق به شرکت دانمارکی مرسک هانگژو اشاره کرد و گفت: این عملیات پس از آن صورت گرفت که خدمه کشتی باری، توجهی به هشدارهای نیروهای دریای یمن نداشتند. وی با اشاره به اینکه یمن بارها تأکید کرده است که اجازه نمیدهد کشتیهای اسرائیلی یا عازم فلسطین اشغالی از دریای سرخ عبور کنند، تصریح کرد: به همه کشورها توصیه میکنیم از طرحهای آمریکا دنبالهروی نکنند، زیرا هدف از این طرحها، ایجاد درگیری در دریای سرخ است. این فرمانده یمنی با تأکید بر اینکه در مقابله با هرگونه حمله دشمنان تردید نخواهند کرد، در پایان خاطرنشان کرد: از مردم خود و همه آزادگان میخواهیم برای همه گزینهها جهت مقابله با تنشهای آمریکا آماده باشند. این در حالی است که «جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه گفت آمریکا نمیخواهد با حوثیها وارد جنگ شود و بهتر این است که حملات آنها متوقف شود.
ارسال به دوستان
واکاوی پشت پرده بزرگترین دروغ تشکیلات خودگردان به مردم فلسطین
ساف با فلسطین نمیسازد!
پایگاه خبری «میدل ایستآی» در گزارشی با اشاره به تضعیف قابل توجه موضع و جایگاه تشکیلات خودگردان فلسطینی در میان جامعه فلسطین، به طور خاص به یکی از دروغهای بزرگ این تشکیلات که در نوع خود پوشش تبلیغاتی قابل توجهی را نیز برای رهبران آن ایجاد کرده، پرداخته است. در این راستا، رهبران تشکیلات خودگردان فلسطینی مدام تاکید دارند پس از امضای توافقات صلح اسلو در اوایل دهه 1990 میلادی، بیش از ۲ میلیون فلسطینی به خانه و کاشانه خود در نوار غزه و کرانه باختری بازگشتهاند، این در حالی است که آمارهای رسمی صرفا بازگشت تنها 32 هزار نفر را تایید میکند.
میدل ایستآی در گزارش خود مینویسد: «چند هفته قبل از اجرای موفقیتآمیز عملیات هفتم اکتبر توسط گروههای مقاومت فلسطینی، برخی فلسطینیها اقدام به بزرگداشت سیامین سالگرد انعقاد توافقات شکستخورده و ناکام صلح اسلو کردند و البته تحلیلهای مختلفی را نیز درباره نقش تشکیلات خودگردان فلسطینی در تداومبخشی به این سازوکار معیوب و غلط صلح ارائه میکردند. تا آن زمان، حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطینی مدتها بود در یک روند کاهشی قرار گرفته بود. با این حال، این سقوط در محبوبیت عمومی، پس از اجرای عملیات هفتم اکتبر، سرعت بیشتری نیز به خود گرفت. بر اساس جدیدترین نظرسنجیها در کرانه باختری، 92 درصد پاسخدهندگان خواستار استعفای محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان شدهاند. بسیاری بر این باورند تشکیلات تحت امر وی، به سمبلی از فساد، اقتدارگرایی و ناکارآمدی تبدیل شده است.
تشکیلات خودگردان فلسطینی تا حد زیادی ارتباط خود با جامعه فلسطین را از دست داده و این جامعه به نحو قابل توجهی به منتقد رویههای این تشکیلات تبدیل شده و معتقد است فعالیتهای آن، نتیجهای جز تقویت ستم و سیستم سرکوب علیه فلسطینیها به همراه نداشته است. با این حال، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و وزیر خارجه دولت وی «آنتونی بلینکن»، در کنار اتحادیه اروپایی، در راستای تلاشهای فراگیر خود برای نابودسازی جنبشهای مقاومت فلسطینی، سعی میکنند به هر نحو ممکن از مرگ قطعی تشکیلات خودگردان جلوگیری کنند.
* سازشکاری بزرگ تاریخی
پس از آنکه توافقات صلح اسلو سپتامبر سال 1993 میلادی میان اسحاق رابین، نخستوزیر وقت اسرائیل و یاسر عرفات، رئیس وقت سازمان آزادیبخش فلسطین به امضا رسید، سازمان مذکور عملا با تشکیلات خودگردان فلسطینی جایگزین شد و این تشکیلات تازهتاسیس، بهمثابه نهاد سیاسی مذاکرهکننده درباره آینده فلسطینیها تبدیل شد. از زمان تشکیل رژیم اسرائیل در سال 1948 میلادی، رژیم صهیونیستی همواره نسبت به مصائب و مشکلات ملت فلسطین بیاعتنا بوده و اساسا به دنبال یک راهکار عمیق و قابل توجه جهت مخاطب قرار دادن مشکلات مردم فلسطین نبوده است. به مدت چندین دهه، اسرائیل به هیچ عنوان حاضر نشده حقوق سیاسی یا قانونی ملت فلسطین را به رسمیت بشناسد. در این رابطه، اسرائیل شمار قابل توجهی از قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل متحد و همچنین شورای امنیت را نیز مورد بیاعتنایی قرار داده است. حتی سال 1993 که یاسر عرفات وجود اسرائیل در 78 درصد فلسطین تاریخی را به رسمیت شناخت، تنها چیزی که در ازای آن دریافت کرد این بود که تلآویو سازمان آزادیبخش فلسطین را به عنوان نماینده مردم فلسطین به رسمیت شناخت. این در حالی بود که هیچکدام از حقوق مردم فلسطین در این رابطه به رسمیت شناخته نشد. باید توجه داشت فرآیند اسلو مبتنی بر یک چارچوب مشخص با محوریت تشکیل ۲ دولت اسرائیلی و فلسطینی بود. یک دولت اسرائیلی که در 78 درصد سرزمینهای اشغال شده در سال 1948 توسط اسرائیل باید ایجاد شود و یک دولت فلسطینی که بر بخشهای پراکندهای از غزه، کرانه باختری و قدس شرقی که در سال 1967 اشغال شدند، کنترل خواهد داشت. با این حال، آنچه در این میان کمتر مورد توجه قرار گرفت، این مساله بود که اساسا رژیم اسرائیل تعهد بسیار کمی نسبت به اجرای وظایف و توافقات خود دارد. حتی قبل از ترور اسحاق رابین در سال 1995 توسط یک تندروی اسرائیلی، اسرائیل هرگز حاضر نشد حقوق مردم فلسطین را به رسمیت بشناسد و حدود سرزمینی آنها را محترم بشمارد. وقتی بنیامین نتانیاهو به عنوان مخالف توافقات صلح اسلو در سال 1996 قدرت را به دست گرفت و نخستوزیر اسرائیل شد، هر کاری که میتوانست انجام داد تا توافقات مذکور را از نفس بیندازد. اسرائیل در این دوره از بسیاری از تعهدات خود نظیر خروج از برخی سرزمینهای فلسطینی یا آزادسازی زندانیان عقبنشینی کرد. بعدها وقتی در سال 2000 میلادی، یاسر عرفات به ایهود باراک و بیل کلینتون، نخستوزیر و رئیسجمهور وقت اسرائیل و آمریکا در کمپ دیوید ملحق شد، بسیاری وی را سرزنش کردند که یک شکست بزرگ را برای ملت فلسطین به بار آورده و عملا در دام تبانی مقامهای اسرائیلی و آمریکایی افتاده است. در ۳ دهه اخیر، هیچکدام از دولتهای آمریکا به اسرائیل فشار نیاوردهاند که به تعهدات خود در قالب توافقات اسلو عمل کند و البته که با گذشت هر سال، این نکته نیز بیش از هر زمان دیگری آشکار شده که راهکار تشکیل ۲ دولت، یک توهم بزرگ بیش نیست. از زمان امضای توافقات صلح اسلو تا امروز، شمار شهرکسازیها و خانهسازیهای اسرائیلیها در اراضی ممنوعه و فلسطینی بیش از ۶ برابر افزایش یافته و از 116 هزار مورد در سال 1993 به 750 هزار مورد در شرایط کنونی رسیده است.
* ادعاهای نادرست تشکیلات خودگردان
مقامهای ارشد تشکیلات خودگردان از جمله محمود عباس، رئیس این تشکیلات به کرات میگویند توافقات صلح اسلو موفق شده زمینه را برای بازگشت ۲ میلیون فلسطینی از تبعید به کرانه باختری اشغالی و نوار غزه فراهم کند.
در پاسخ به این سوال باید گفت این ادعا کاملا غلط و دروغین است و مقامهای تشکیلات خودگردان برای مشروعیتبخشی به سیاستهای شکستخورده خود و دادن اعتبار به تداوم حضورشان در قدرت، ادعاهای اینچنینی را مطرح میکنند. سال 1994 شمار فلسطینیهای ساکن غزه چیزی حدود 731 هزار نفر بود. این تعداد در کرانه باختری، یک میلیون و 444 هزار نفر بود. نرخ رشد طبیعی جمعیت در نوار غزه و کرانه باختری به ترتیب 3.9 و 3.2 درصد بوده است. بر اساس نرخ رشد 3.9 درصدی، جمعیت کنونی غزه باید چیزی حدود 2.3 میلیون نفر باشد، جمعیتی که البته اکنون بسیاری از منابع تایید میکنند در واقعیت نیز جمعیت کنونی افراد ساکن در نوار غزه را تشکیل میدهد. در کرانه باختری نیز با نرخ رشد 3.2 درصدی، در سال 202۴ جمعیت 3.7 میلیون نفر میشود. این در حالی است که جمعیت کرانه باختری در وضعیت کنونی 3.2 میلیون نفر بیشتر نیست. به بیان سادهتر، از زمان امضای توافقات صلح اسلو، شمار فلسطینیهای ساکن در کرانه باختری نزدیک نیم میلیون نفر کاهش یافته است (این میزان، در نقطه مقابل ادعای مقامهای تشکیلات خودگردان فلسطینی است که از افزایش ۲ میلیون نفری جمعیت فلسطینیها پس از امضای توافقات اسلو خبر میدهند). به نظر میرسد کاهش جمعیت در این منطقه، تا حد زیادی تحت تاثیر سیاستهای ستمگرانه صهیونیستها و مصائب فراوانی است که مردم فلسطین متحمل شده و میشوند؛ مصائبی که پس از روی کار آمدن نتانیاهو در سال 2009 و دولتهای افراطی پس از وی، ابعاد جدیتر و گستردهتری را نیز به خود گرفته است. در این میان، هنوز سوال اصلی این گزارش سر جای خود باقی است: حقیقتا چه تعداد فلسطینی از زمان تاسیس تشکیلات خودگردان فلسطین و امضای توافقات اسلو به غزه و کرانه باختری بازگشتهاند؟ «دیانا بوتو» نویسنده و پژوهشگر در سال 2015 با همکاری شورای پناهجویان نروژ، تمام محدودیتهای تعیینشده بر سر راه بازگشت فلسطینیها به خانه و کاشانه و سرزمینشان را مستند کرد. ابتدا در سال 1994 اسرائیل فقط مجوز بازگشت 1500 فلسطینی را به صورت سالانه به کرانه باختری و نوار غزه صادر کرد که البته در رابطه با آنها، ملاحظات خاص و سختگیرانه «برنامه الحاق خانواده» نیز به اجرا درمیآمد. پس از شکایتهای فراوان تشکیلات خودگردان فلسطینی و فشارهای دولت وقت آمریکا، این سهمیه تا 2400 نفر (به صورت سالانه) در سال 1999 افزایش یافت. با این حال، در جریان انتفاضه دوم ملت فلسطین در سال 2001، این برنامه به مدت نامحدودی تعلیق شد. البته سال 2009 با حضور نتانیاهو در قدرت، سیاستهای وی در این رابطه سختگیرانهتر نیز شد. دیانا بوتو در پژوهشهای خود به این نتیجه رسیده که تا سال 2021 تنها 31 هزار و 830 فلسطینی اجازه بازگشت به کرانه باختری و نوار غزه را یافتهاند و رژیم اسرائیل به بسیاری از درخواستها در این رابطه جواب منفی داده است. سال 2021 که نتانیاهو به مدت یک سال از صحنه قدرت سیاسی اسرائیل دور ماند، تنها 442 فلسطینی اجازه بازگشت به کرانه باختری و نوار غزه را کسب کردند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
شمار شهدای غزه به مرز 22 هزار نفر رسید
وزارت بهداشت فلسطین ظهر روز (یکشنبه/ هشتادوششمین روز جنگ غزه)، از افزایش شمار قربانیان جنگ تمامعیار زمینی و هوایی رژیم صهیونیستی علیه غزه خبر داد و اعلام کرد شمار شهدای غزه به مرز ۲۲ هزار نفر رسید. بر اساس این گزارش، شمار شهدای غزه به ۲۱ هزار و ۸۲۲ نفر و شمار مجروحان به ۵۶ هزار و ۴۵۱ نفر رسیده است و نظامیان صهیونیست طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب ۱۲ جنایت جدید شدهاند که طی آن دستکم ۱۵۰ نفر به شهادت رسیدند. اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه افزود در میان شهدا، «یوسف سلامه» وزیر پیشین اوقاف و امور دینی به همراه شماری از اعضای خانوادهاش که در اردوگاه المغازی به سر میبرد نیز به چشم میخورد. بمبارانهای شدید زمینی و هوایی در مناطق مختلف نوار غزه در حالی ادامه دارد که نیروهای مقاومت همچنان در حال نبرد با اشغالگران و هدف قرار دادن آنها هستند.
***
ایران دلارزدایی را پیگیری میکند
علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با اسپوتنیک گفت ایران مانند سایر اعضای بریکس بروی دلارزدایی از مبادلات تجاری، اقتصادی و مالی در گروه اقتصادهای بزرگ نوظهور کار خواهد کرد و تلاشهایی در این راستا در حال انجام است. باقری همچنین به این رسانه روسی گفت: ما در چارچوب این سازمان ماموریتها و کارهای مشترک زیادی را با سایر اعضای بریکس برنامهریزی کردهایم که یکی از مهمترین وظایف، دلارزدایی از مبادلات تجاری و اقتصادی و همکاریهای مالی است. وی اظهار داشت: امیدواریم این فعالیتها را تقویت کنیم و گسترش دهیم تا هرچه زودتر به این هدف برسیم. بریکس که سال 2009 تاسیس شد، گروهی است که بزرگترین اقتصادهای در حال توسعه جهان را متحد میکند و در زمان حاضر شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است.
***
روایت الهیان از نشست کمیسیون امنیت ملی
امیرعبداللهیان: دوستان رژیم به دوران پسااسرائیل فکر میکنند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: وزیر امور خارجه عنوان کرد شرایط رژیم صهیونیستی امروز به گونهای است که دوستان این رژیم هم به دوران پسااسرائیل فکر میکنند. زهره الهیان در گفتوگو با ایرنا، با اشاره به نشست دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه با حضور در جلسه کمیسیون گزارشی را از آخرین تحولات منطقه به اعضای کمیسیون ارائه کرد. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: وزیر امور خارجه در گزارش خود عنوان کرد عملیات توفان الاقصی نقطه عطفی در تحولات منطقه و محور مقاومت بود. وی افزود: آقای امیرعبداللهیان گفت امروز رژیم صهیونیستی در شرایطی قرار دارد که حتی دوستان این رژیم به آن امیدی ندارند و به دوران پسااسرائیل فکر میکنند. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: وزیر امور خارجه همچنین عنوان کرد آمریکا نیز به عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی امروز دچار استیصال شده و نفرت افکار عمومی چه در داخل آمریکا و چه در عرصه بینالمللی از هیات حاکمه آمریکا بیشتر از همیشه شده است. وی افزود: آقای امیرعبداللهیان همچنین گزارشی را از اقدامات انجام شده در حوزه حمایتهای دیپلماتیک از ملت فلسطین و رایزنیهایی که در این راستا با کشورهای عربستان، قطر، مصر و اردن انجام شده، به اعضای کمیسیون ارائه کرد.
***
عملیات شدید روسیه علیه اوکراین
یک روز پس از آنکه روسیه، اوکراین را به حمله مرگبار به یک شهر مرزی خود متهم کرد، مقامات اوکراینی اعلام کردند دهها پهپاد روسی در ۲۴ ساعت گذشته اهداف مختلف در این کشور را هدف قرار دادند. به گزارش وبگاه شبکه خبری «انبیسی نیوز»، مقامات اوکراینی روز یکشنبه گفتند روسیه دستکم ۹ موشک و ۴۹ پهپاد را به سمت اوکراین پرتاب کرد. پدافند اوکراین مدعی شده ۲۱ پهپاد را سرنگون کرده است. اوکراین اعلام کرده این حمله شهرهایی از جمله «کییف» پایتخت را هدف قرار داده و به ساختمانهای اداری و مسکونی اصابت کرده است. ۴ پهپاد روسی نیز مرکز شهر «خارکف» را مورد اصابت قرار دادند. اوکراین روز شنبه حمله سنگینی به شهر مرزی «بلگورود» روسیه انجام داد. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد به دنبال حمله موشکی اوکراین، ۲۰ نفر کشته و ۱۰۸ نفر نیز مجروح شدند. روسیه نیز پنجشنبه گذشته بزرگترین حمله موشکی و پهپادی خود را علیه اوکراین انجام داد. این حمله چند ساعت طول کشید. ارتش اوکراین اعلام کرد در این حمله حداقل ۱۲۲ موشک و ۳۶ پهپاد روسی حضور داشتند. مقامات اوکراینی اعلام کردند در این حملات دستکم ۴۱ نفر کشته و حدود ۱۶۰ نفر زخمی شدند. نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد: «تاکنون ندیده بودیم این همه مکان به طور همزمان هدف قرار گیرد».
***
موافقت نتانیاهو با تعویق برگزاری انتخابات محلی رژیم صهیونیستی
رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند کابینه این رژیم با موکول کردن انتخابات محلی به ۲۷ فوریه موافقت کرد. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه گفت که تصمیم گرفته شد انتخابات محلی اسرائیل در پایان فوریه برگزار شود. نخستوزیر این رژیم افزود: انتخاباتی که در حال حاضر برای اواخر ژانویه برنامهریزی شده باید به تعویق بیفتد زیرا در حال حاضر حدود ۷۰۰ نامزد در خدمت بخش ذخیره ارتش اسرائیل هستند. رسانههای رژیم صهیونیستی نیز اعلام کردند کابینه این رژیم با موکول کردن انتخابات محلی به ۲۷ فوریه موافقت کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|