|
کشته شدن ۹ نظامی ترکیه در شمال عراق
وزارت دفاع ترکیه روز گذشته اعلام کرد در نتیجه حمله عناصر پکک به پایگاه نظامی این کشور در شمال عراق، 5 نظامی ترکیه کشته و 8 نفر دیگر زخمی شدند که حال 3 نفر از آنها وخیم است اما پس از ساعتی اعلام شد 4 نظامی دیگر نیز کشته شدهاند تا به این ترتیب تعداد نظامیان کشته شده ترکیه در عراق به 9 نفر برسد.
ارسال به دوستان
آمریکا دور دوم حملات خود به یمن را به تنهایی انجام داد که نشان میدهد ائتلاف علیه یمن شکست خورده است
تنهایی جو
* اسکای عربی: طرف آمریکایی قبل از حمله به مواضع یمنیها به انصارالله اطلاع داده بود/ * فارنپالیسی: بایدن در مواجهه با یمنیها گزینه بدتر را انتخاب کرده است/ * گاردین: قدم گذاشتن آمریکا به جنگ یمن یعنی رفتن به ناکجاآباد!
گروه بینالملل: آمریکا و انگلیس بتازگی در قالب ائتلاف اعلامی، ادعایی و خودساخته خود در دریای سرخ که تاکنون گزارشهای مختلفی از شکست و ناکامی آن منتشر شده، دست به انجام حملاتی علیه یمن زدهاند. به گزارش «وطن امروز»، در دور اول حملات که یمنیها گفتهاند 73 حمله انجام شده، 16 هدف در بخشهای مختلف یمن از سوی آمریکاییها و انگلیسیها مورد حمله قرار گرفت. در عین حال، آمریکاییها در دور دوم حملات که خود به تنهایی آن را انجام دادند به اهداف محدودتری در خاک یمن حمله کردند.
بسیاری از ناظران و تحلیلگران، تحلیل و تفسیرهای مختلفی را درباره محرکهای اصلی دولت بایدن در حمله به یمن مطرح میکنند اما تقریبا اغلب تحلیلگران حتی در رسانههای مطرح غربی بر این باورند این دولت از حمله به یمن راه به جایی نخواهد برد و پرونده ماجراجویی آن در یمن از همین حالا نیز در کلکسیون شکستهای دولت بایدن جا گرفته است؛ معادلهای که عملا سیاست بایدن در قبال یمن را به یک شکست عینی در سیاست خارجی آمریکا تبدیل کرده است.
در این رابطه به طور خاص 3 استدلال عمده و محوری مطرح میشود.
اولا تحلیلگران مختلفی به این نکته اشاره کردهاند که دولت بایدن با ابتکار حمله به یمن، به نوعی سعی داشته فضا و جو غالب در عرصه بینالمللی را که به طور خاص پس از اقدام اخیر آفریقای جنوبی در ثبت شکایت علیه رژیم اشغالگر قدس در دیوان بینالمللی دادگستری به دلیل ارتکاب نسلکشی در نوار غزه که تا حد زیادی به نفع مقاومت و ملت فلسطین تقویت شده، منحرف و یک رویداد انحرافی را با پرداختها و جنجالهای رسانهای گسترده برجستهسازی کند. در واقع، آمریکاییها برای اینکه از ابعاد فشارهای قابل توجه اقدام اخیر دولت آفریقای جنوبی در طرح شکایت علیه صهیونیستها در دیوان بینالمللی دادگستری تا جای ممکن بکاهند، ماجراجویی علیه یمن را آن هم با طرح این شعار زیبا و ادعایی که میخواهند امنیت کشتیرانی بینالمللی را تضمین کنند، در دستور کار قرار دادهاند. این در حالی است که این ادعای آنها نیز از هیچ بنیان منطقی برخوردار نیست و انصارالله یمن تاکنون بارها و بارها اعلام کرده هدف اصلی آن از هدف قرار دادن کشتیهای تجاری اسرائیلی یا کشتیهایی که به سمت اراضی اشغالی حرکت میکنند، صرفا واداشتن صهیونیستها و دولت آمریکا به پایان دادن به جنایت و نسلکشی در نوار غزه است و الا یمن قویا به امنیت کشتیرانی بینالمللی متعهد است و کاری با کشتیهای دیگر کشورها یا دیگر مقاصدی که عازمشان هستند ندارد. از این رو، حمله به یمن، در واقع ابتکار دولت بایدن جهت فرار از شکست سخت و قریبالوقوعی است که در آینده نزدیک احتمالا در چارچوب دیوان بینالمللی دادگستری به صهیونیستها و البته متحد اصلی آنها دولت آمریکا تحمیل خواهد شد.
دوم اینکه دولت بایدن در فضای عدم ابتکار عمل وارد معادله جنگافروزی علیه یمنیها شده است. به بیان سادهتر، آمریکاییها جنگی را علیه انصارالله یمن آغاز کردهاند که نمیتوانند آن را آنگونه که مطلوبشان است اداره کنند یا به پایان برسانند؛ معادلهای که انتقادات زیادی را از دولت بایدن در آمریکا برانگیخته است. اکنون دولت بایدن در پروندههای مهمی نظیر جنگ اوکراین، جنگ غزه یا رقابتهای راهبردی با چین در شرق آسیا، عمیقا گرفتار است و مثلا درباره جنگ اوکراین، پنتاگون به صراحت اعلام کرده دیگر پولی ندارد تا به اوکراینیها تخصیص دهد. حال در این شرایط، حمله به اهداف مختلف در یمن آن هم در شرایطی که انصارالله یمن نشان داده از ظرفیتهای قابل ملاحظهای جهت پاسخ دادن به حملاتی که علیه آن میشود برخوردار است، پالسهای منفی را درباره وارد آمدن ضربات قریبالوقوع به منافع ملی آمریکا در منطقه غرب آسیا مخابره میکند. در این چارچوب، برخی گزارشها به این مساله اشاره داشتهاند که آمریکاییها قبل از حملات اخیر خود به یمن، این مساله را به مقامهای یمنی اطلاع داده بودند یا منابع یمنی گزارش دادهاند آمریکا در جریان حمله به یمن به برخی اهداف حمله کرده که پیشتر متروک شده و از کار افتاده بودند.
نکته جالب و قابل تامل اینکه حتی در درون دولت آمریکا نیز میزان مخالفتها با ماجراجویی اخیر دولت بایدن علیه یمن به نحو قابل توجهی افزایش یافته و مثلا نشریه المانیتور بتازگی در گزارشی از اراده برخی کارکنان دولت آمریکا جهت برگزاری اعتصاب به دلیل نارضایتی از سیاستهای دولت بایدن در رابطه با جنگ غزه یا جنگافروزی علیه یمن خبر داده است. البته جو بایدن رئیسجمهور آمریکا پس از حملات مشترک با انگلیس به یمن در بامداد جمعه، گفت معتقد نیست کشورش در جنگ نیابتی با ایران قرار دارد. بایدن بامداد شنبه که به بازدید یک مرکز کسب و کار کوچک در آلنتاون در ایالت پنسیلوانیا رفته بود، در پاسخ به سوالی درباره اینکه «آیا آمریکا در جنگ نیابتی با ایران قرار دارد» پاسخ داد: «نه! ایران جنگ با ما را نمیخواهد». رئیسجمهور آمریکا همچنین گفت: «من پیام را به ایران رساندهام. آنها میدانند نباید کاری انجام دهند».
در این راستا، نشریه فارن پالیسی نیز بتازگی در گزارشی مبسوط با عنوان «حوثیها را بمباران نکنید» تاکید کرده آنهایی که در آمریکا از حمله به مواضع انصارالله یمن حمایت میکنند، دقیقا توضیح نمیدهند برای بعد از انجام بمبارانها چه برنامهای دارند؟ آیا آنها توجه ندارند که حوثیها 8 سال تحت بمبارانهای شدید ائتلاف سعودی بودند و در پایان نیز شکست نخوردند؟ فارن پالیسی افزوده توانمندیهای قابل ملاحظه حوثیها در حوزههای موشکی و پهپادی میتواند صورتحسابهای سنگینی را روی دست آمریکا بگذارد؛ مسالهای که آمریکا در شرایط کنونی قادر به تحمل تبعات آن نیست.
نشریه فارن پالیسی در مقاله دیگری به قلم کریستینا لو و رابی گرامر تاکید میکند دولت بایدن در مساله یمن گزینه بدتر را انتخاب کرده و اگر قرار باشد همچون وضعیت کنونی بیبرنامه پیش رود، وضعیت برای منافع و امنیت ملی آمریکا میتواند بد و بدتر شود.
سوم اینکه انصارالله یمن از سرمایه اجتماعی قابل توجهی برخوردار است و البته توانمندیها و مقاومت خود را در جریان حملات 8 ساله ائتلاف سعودی به خاک یمن نیز به نمایش گذاشت. در این چارچوب، به طور خاص دولت بایدن علیه یک گروه کوچک وارد عمل نشده، بلکه عملا علیه یک ملت اقدام کرده که میتوانند ضربات راهبردی و کاری را به منافع آمریکا و دیگر قدرتهای غربی در دریای سرخ و تنگه بابالمندب وارد کنند؛ معادلهای که باز هم از قدم گذاشتن آمریکاییها در فضایی ناشناخته خبر میدهد که میتواند تبعات سنگینی برای آنها داشته باشد.
اساسا به همین دلیل هم هست که شاهد بودهایم نشریه گاردین بتازگی در گزارشی به دولت بایدن توصیه کرده قدم در ناکجاآباد جنگ با یمنیها نگذارد و بفهمد صورت مساله اصلی غربیها در وضعیت کنونی در غرب آسیا، جنگ غزه و نه یک جنگ جدید است. اگر هم دولت بایدن بنا داشته باشد بر آتش جنگ با یمن بدمد، باید خود را آماده شرایطی کند که حداقل در وضعیت کنونی کمترین بایستههای آن را هم ندارد؛ مسالهای که از دستهای خالی سیاست خارجی دولت بایدن در رابطه با یمن حکایت دارد. همچنین روزنامه گاردین با اشاره به حملات اخیر آمریکا و انگلیس به مناطقی در یمن که در کنترل انصارالله قرار دارد، نوشت: ایالات متحده و متحدانش باید از اشتباهات گذشته خود در خاورمیانه درس بگیرند و به جای هدف قرار دادن انصارالله، اسرائیل را برای آتشبس در غزه تحت فشار قرار دهند.
***
انصارالله یمن: پایگاهی که آمریکا هدف قرار داد از کار افتاده بود
نصرالدین عامر، نایبرئیس هیات اطلاعرسانی جنبش انصارالله یمن روز گذشته خاطرنشان کرد: پایگاهی که ارتش آمریکا آن را امروز هدف قرار داد، از کار افتاده بود و نیروهای ارتش یمن حضور آمریکاییها در منطقه را غیرقانونی تلقی میکنند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» درباره شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در دیوان دادگستری بینالمللی به خاطر نسل کشی در غزه
آزادگی علیه نژادپرستی
والاستریت ژورنال: صدور رأی آتشبس موقت از سوی دادگاه لاهه، اسرائیل و متحدانش را در تنگنا قرار خواهد داد
گروه بینالملل: مدت زمان زیادی از اعلام موضع دولت آفریقای جنوبی مبنی بر طرح شکایت از رژیم اشغالگر قدس در دیوان بینالمللی دادگستری لاهه به دلیل اقدامات این رژیم در ارتکاب نسلکشی علیه مردم نوار غزه نمیگذرد، با این حال این موضوع به یکی از مسائل پربحث و داغ با محوریت جنگ غزه تبدیل شده است. جدا از حمایتهای گستردهای که در عرصه بینالمللی از اقدام دولت آفریقای جنوبی شده، به تازگی فرآیند قضایی رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل، از سوی دیوان بینالمللی دادگستری آغاز شده است. در این راستا، «نیویورکتایمز» در گزارشی، حضور اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری را که برای نخستین بار اتفاق میافتد، گواهی روشن بر جدی بودن اتهامات و خطرات علیه تلآویو ارزیابی کرده است. نشریه آمریکایی والاستریت ژورنال نیز تاکید کرده اگرچه دیوان بینالمللی دادگستری از توانایی لازم برای صدور احکام لازمالاجرا برخوردار نیست، با این حال، حتی صدور دستور آتشبس موقت از جانب آن نیز اسرائیل و متحدانش نظیر آمریکا را به شدت در تنگنا قرار خواهد داد. یکی از کارشناسان امور بینالملل نیز تاکید کرده است شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی میتواند یک موج اجتماعی را علیه اسرائیل در محیط بینالمللی به راه بیندازد و انزوای موثری برای اسرائیل رقم بزند؛ مسائلی که همه و همه از اهمیت شکایت دولت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری حکایت دارد. از این رو خبرگزاری الجزیره در گزارشی، به واکاوی 5 محور و بنیان اصلی شکایت دولت آفریقای جنوبی از رژیم اشغالگر قدس به دلیل ارتکاب نسلکشی در نوار غزه پرداخته و در عین حال، آنچه که در ادامه احتمالا پیش خواهد آمد و واکنش اسرائیل به این شکایت را نیز مورد بررسی قرار داده است.
الجزیره در گزارش خود مینویسد: «روند قضایی اقدام تاریخی دولت آفریقای جنوبی در ثبت شکایت علیه رژیم اسرائیل به دیوان بینالمللی دادگستری به دلیل اقدامات آن در جنگ غزه (در قالب اجرای پروژه نسلکشی)، پنجشنبه گذشته در دیوان بینالمللی دادگستری که در شهر لاهه هلند قرار دارد، آغاز شد. آفریقای جنوبی، اسرائیل را متهم به نسلکشی و نقض کنوانسیون نسلکشی 1948 کرده است. تاکنون ۲۴ هزار فلسطینی در نوار غزه در نتیجه حملات سراسری اسرائیل به این منطقه جان خود را از دست دادهاند که در میان آنها چیزی حدود 10 هزار کودک حضور دارند. تیم حقوقی آفریقای جنوبی در ارائه و طرح درخواست ۳ ساعته خود به قضات دیوان بینالمللی دادگستری، وضعیت اسفناک مردم فلسطین در نوار غزه را که تحت بمباران سنگین اسرائیلیها و حملات زمینی ارتش اسرائیل هستند تشریح کرد. ممکن است سالها طول بکشد که دیوان بینالمللی دادگستری تصمیم و رای نهایی خود را اعلام کند اما روند قضاییای که به تازگی در لاهه آغاز شده متمرکز بر درخواست ویژه آفریقایجنوبی برای صدور یک حکم موقت علیه تداوم کشتار و اقدامات ویرانگر اسرائیل در نوار غزه است. کارشناسان و تحلیلگران حقوقی معتقدند یک حکم موقت میتواند ظرف چند هفته آینده صادر شود. «آدیلا حسیم»، یکی از حامیان و عوامل اقدام اخیر آفریقای جنوبی علیه رژیم اسرائیل بر این باور است که لازم نیست دادگاه همین حالا درباره اتهامات مرتبط با نسلکشی اسرائیل به نتیجه نهایی برسد، با این حال، این دادگاه میتواند تایید کند که برخی اقدامات اسرائیلیها در بحبوحه جنگ غزه مشمول آنچه در کنوانسیون نسلکشی تصریح شده، قرار میگیرد. در این چارچوب، آدیلا حسیم به طور خاص به 5 اقدام و جنایت صهیونیستها که در چارچوب آنها ارتکاب نسلکشی معنا و مفهوم پیدا میکند، اشاره کرده است.
1- کشتارهای جمعی فلسطینیها
نخستین اقدام مرتبط با نسلکشی علیه ملت فلسطین در نوار غزه از سوی اسرائیلیها مرتبط با کشتار گسترده آنها در غزه است. در این رابطه، تصاویر گورهای جمعی که فلسطینیها در آنها دفن شدهاند به دیوان بینالمللی دادگستری نشان داده شده است. اغلب این گورستانها نیز بینام و نشان هستند. در این میان، نکته قابل تامل این است که اسرائیلیها اقدام به ریختن بیش از ۲ هزار پوند بمب بر بخشهایی از نوار غزه کردهاند که خودشان آنها را مناطق امن اعلام کرده بودند. بیش از 1800 خانواده فلسطینی ساکن در نوار غزه اعضای خود را از دست دادهاند و متاسفانه برخی از خانوادهها هیچ باقیماندهای ندارند. شواهد و قرائن عینی حاکی از این است که هیچکس، از افراد سالخورده گرفته تا نوزادان، در جریان حملات اسرائیلیها به نوار غزه در امنیت نبوده و نیستند.
2- وارد آمدن آسیبهای روحی و جسمی به فلسطینیها
آدیلا حسیم میگوید دومین اقدام مرتبط با نسلکشی اسرائیلیها در نوار غزه، تحمیل آسیبهای جدی روحی و جسمی به مردم این منطقه است. تاکنون 60 هزار نفر در نوار غزه بر اثر حملات اسرائیلیها به این منطقه مجروح و معلول شدهاند که اغلب آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند. این اتفاق در جایی رخ داده که نظام بهداشت و سلامت آن دچار فروپاشی شده است. در عین حال، گزارشها و شواهد مختلفی دال بر دستگیری شمار زیادی از فلسطینیها از جمله کودکان فلسطینی، برهنه کردنشان و انتقال آنها به مناطق نامعلوم ارائه شده است. در این چارچوب، وارد آمدن آسیبها و خسارتهای روحی و جسمی به فلسطینیها امری انکارناپذیر است.
3- آوارهسازی فلسطینیها و تحریم غذایی آنها
اسرائیل به صورت عامدانه شرایطی را علیه مردم فلسطین در نوار غزه تحمیل کرده که در قالب آن تداوم زندگی عادی برای آنها ممکن نیست و هدف از آن نابودسازی غزه به واسطه جابهجایی اجباری جمعیت این منطقه است. در شرایط کنونی و از ابتدای جنگ غزه، هزاران خانواده فلسطینی ساکن نوار غزه چند مرتبه آواره شدهاند و اکنون نیم میلیون نفر در نوار غزه هیچ خانه و کاشانهای برای بازگشت ندارند. در بحبوحه جنگ غزه، اسرائیل به شمار مختلفی از بیمارستانهای این منطقه دستور داد ظرف 24 ساعت باید این اماکن را تخلیه کنند و البته در این مسیر هیچ کمکی را نیز جهت جابهجایی مجروحان و یا تجهیزات پزشکی انجام ندادند. اسرائیل این اقدامات را در بخشهای قابل توجهی از شمال نوار غزه انجام داده است. جایی که بیش از یکمیلیون فلسطینی زندگی میکردند و اسرائیل آنها را به اجبار و زور به مناطق دیگر کوچ داده است. صرفا همین حرکت اسرائیلیها که انسانها را به اجبار از خانه و کاشانه خود آواره کردهاند، یک اقدام مرتبط با نسلکشی محسوب میشود و ناقض مفاد کنوانسیون نسلکشی است. اسرائیل همچنین جریان آب و غذا به نوار غزه را مسدود کرده است و موجب ایجاد سیلی از گرسنگی تحمیلی در این منطقه و البته چالش برای کارکنان سازمانهای بینالمللی برای کمک به مردم نوار غزه شده است. در این رابطه تاکنون ویدئوهای مختلفی از دویدن صدها فلسطینی در پی کامیونهایی که کمکهای مختلفی را به نوار غزه حمل میکردهاند، منتشر شده است.
در عین حال، اسرائیل اقداماتی را در دستور کار قرار داده که در قالب آنها به صورت عامدانه مردم فلسطین از برخورداری از هرگونه پناهگاه، لباس، پتو و دیگر اقلام حیاتی محروم شدهاند. اکنون آب سالم و بهداشتی در نوار غزه برای آشامیدن، نظافت و بهداشت و آشپزی بسیار محدود است و البته موارد ابتلا به بیماریهای مختلف نیز در حال افزایش است. در این راستا، امکان دارد فلسطینیهای بیشتری بر اثر ابتلا به بیماری یا گرسنگی، جان خود را از دست بدهند؛ معادلهای که در وضعیت تداوم محاصره نوار غزه ابعاد جدیتری را نیز به خود میگیرد.
4- نابودسازی نظام بهداشت و سلامت نوار غزه
چهارمین نمود تحرکات اسرائیلیها در اجرای پروژه نسلکشیشان در نوار غزه، حمله به نظام بهداشت و سلامت این منطقه است که عملا زندگی در نوار غزه را برای مردم آن دشوار کرده است. نظام بهداشت و سلامت نوار غزه پیش از آغاز جنگ اسرائیل علیه این منطقه نیز با چالشهای عدیدهای دست و پنجه نرم میکرد، با این حال، جنگ جدید غزه تا حد زیادی نظام بهداشت و سلامت این منطقه را در یاری رساندن به ساکنانش ضعیفتر کرده است.
5- جلوگیری از تولد نوزادان فلسطینی
در نهایت باید گفت اسرائیل به واسطه اقدامات خود علیه مراکز بهداشت و درمان نوار غزه، عملا مانع تولد نوزادان فلسطینی نیز شده و میشود. این حرکت یکی از نمودهای عینی نسلکشی است. در این راستا، اخیرا نیز «رئیم السالم»، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه اعمال خشونت علیه زنان و دختران، نسبت به خشونت اسرائیلیها علیه زنان فلسطینی و نوزادان و کودکان آنها هشدار داده و آن را یکی از نمودهای عینی نسلکشی توصیف کرده است.
* ادامه فرآیند شکایت علیه اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری چه خواهد شد؟
ریاست تیم حقوقی اسرائیل را یک وکیل انگلیسی به نام مالکوم شاو برعهده دارد. کارشناسان حقوقی میگویند تلآویو احتمالا استدلال خواهد کرد که اقداماتش در قالب حق دفاع از خود معنا و مفهوم مییابد و واکنشی به عملیات توفان الاقصی است.
مقامهای ارشد اسرائیلی در مدت اخیر انتقادات فراوانی را از اقدام آفریقای جنوبی در ثبت شکایت علیه تلآویو در دیوان بینالمللی دادگستری مطرح کردهاند. نتانیاهو نخستوزیر رژیم اسرائیل به طور خاص دولت آفریقایجنوبی را به دورویی و طرح دروغ به دیوان بینالمللی دادگستری متهم کرده است. تیم حقوقی آفریقای جنوبی نهتنها باید اثبات کند آنچه اسرائیل در نوار غزه انجام داده و میدهد واقعا نسلکشی است بلکه باید این نکته را نیز اثبات کند که اسرائیلیها در این رابطه حقیقتا از قصد و غرض مشخصی نیز برخوردار بودهاند. اگرچه آنچه در قالب اقدامات پنجگانه اسرائیل در نوار غزه مطرح شد، همگی از ظرفیتهای این مساله برخوردارند که عنوان نسلکشی را به خود بگیرند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رزمایش یمنیها با نام «برای جهاد آمادهایم» برگزار شد
رزمایش ارتش یمن با نام «برای فتح موعود و جهاد مقدس آمادهایم» دیروز در منطقه ششم نظامی یمن برگزار شد. یگانهای مختلف ارتش یمن از تیپ ۱۴۱ دیروز در رزمایش بزرگ «برای فتح موعود و جهاد مقدس آمادهایم» همزمان با حملات موشکی آمریکا و انگلیس شرکت کردند. منطقه ششم نظامی یمن شامل استانهای شمالی این کشور (صعده، عمران و الجوف) میشود. در این رزمایش نظامیان یمن تمرینهای مقابله با اسرائیل و آمریکا، همچنین عملیات علیه مواضع دشمنان مردم یمن و فلسطین را تمرین کردند.
***
هدف قرار دادن پایگاههای نظامی «العاصی» و «برکه ریشا» توسط حزبالله
مقاومت اسلامی لبنان با صدور بیانیههای جداگانه اعلام کرد رزمندگان مقاومت روز شنبه توانستند ۲ پایگاه نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را با سلاحهای مناسب هدف قرار دهند. مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه اول خود اعلام کرد در راستای حمایت از مردم مقاوم فلسطین و پشتیبانی از مقاومت شجاع و شریف آن، رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان، روز شنبه ساعت 11:20 پایگاه نظامی «العاصی» را با سلاحهای مناسب هدف قرار دادند و مستقیما به هدف اصابت کردند. مقاومت اسلامی لبنان با صدور دومین بیانیه خود اعلام کرد رزمندگان مقاومت پایگاه «برکه ریشا» ارتش رژیم صهیونیستی در مرز فلسطین اشغالی و لبنان را با سلاح مناسب هدف قرار دادند و تلفات قطعی به دشمن وارد کردند. مقاومت اسلامی لبنان بارها تاکید کرده است تا زمان توقف کامل حملات نظامی رژیم صهیونیستی به غزه به حملات خود علیه فلسطین اشغالی ادامه میدهد.
***
واللا: 4 هزار نظامی اسرائیلی در جنگ غزه معلول شدهاند
طبق آمارهای ارائهشده واللا، در 100 روزی که از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه میگذرد، دستکم 4 هزار نظامی اسرائیلی به دلیل جراحات جنگ دچار معلولیت شدهاند و تخمینها حاکی از این است این تعداد میتواند افزایش یابد و به 30 هزار نفر هم برسد. واللا در ادامه اضافه میکند که ارتش اسرائیل از ترس پایین آمدن روحیه مردم همه جزئیات و آمارهای مربوط به مجروحان جنگی را اعلام نمیکند. بعد از گذشت ۹۰ روز از حملات هوایی و زمینی اسرائیل به نوار غزه، سخنگوی ارتش با اعلام قطرهچکانی آمار تلفات نظامی این رژیم، تاکنون به کشته شدن بیش از ۵۰۰ اسرائیلی اعتراف کرده اما آمار رسمی و واقعی تعداد مجروحان را هرگز اعلام نکرده است. واللا در ادامه گزارش خود نوشت در حال حاضر 4 هزار نظامی معلول بر اساس طبقهبندی 3 شناسایی شدهاند. به این معنا که این افراد واجد شرایط لازم برای دریافت همه خدمات درمانی و سایر حقوقی هستند که افراد معلول در ارتش اسرائیل از آن برخوردارند.
***
اذعان آمریکا به ۱۳۰ حمله به مواضعش در عراق و سوریه
یک مقام نظامی آمریکایی به شبکه المیادین اعلام کرد نیروهای آمریکایی از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر) تا پنجشنبه گذشته دستکم با ۱۳۰ حمله در سوریه و عراق مواجه بودهاند. وی اعلام کرد: در این بازه زمانی ۵۳ حمله در عراق و ۷۷ حمله در سوریه انجام شده است. مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیدهدم ۷ اکتبر (۱۵ مهر) عملیات منحصربهفردی را با حمله به شهرکهای صهیونیستنشین منطقه «غلاف غزه» آغاز کرد و دهها صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را شکستی راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانهای» ادعایی آن ارزیابی میکنند. این عملیات باعث آغاز تجاوزات وحشیانه ارتش رژیم اشغالگر به مناطق مسکونی در نوار غزه شد. مقاومت اسلامی عراق نیز در مقابل جنایات روزافزون صهیونیستها علیه ملت فلسطین ساکت ننشست و از ۱۷ اکتبر پشتیبانی خود از ملت و مقاومت فلسطین را با هدف قرار دادن چند پایگاه اشغالگران آمریکا در عراق و سوریه آغاز کرد و به دیگر جبهههای داغ علیه رژیم اشغالگر و آمریکا ملحق شد تا جبهه جدیدی علیه دشمن آمریکایی - صهیونیستی در منطقه بگشاید و دشمن بیش از پیش سردرگم شود.
***
۲ عضو نیروی دریایی آمریکا در سواحل سومالی ناپدید شدند
فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا در بیانیهای از مفقود شدن ۲ ملوان نیروی دریایی آمریکا در آبهای امتداد سواحل سومالی خبر داد. طبق اعلام فرماندهی مرکزی آمریکا عملیات جستوجو و نجات برای این ۲ ملوان نیروی دریایی ایالات متحده در جریان است. با این حال جزئیات بیشتر از جمله درباره کشتیای که این ۲ عضو نیروی دریایی آمریکا سوار بر آن بودند، یا حتی نام این ملوانها تاکنون منتشر نشده است. ۲ ملوان نیروی دریایی آمریکا از نیروهای ناوگان پنجم ایالات متحده آمریکا بودهاند که مسؤولیت انجام مأموریتهای مختلف را داشتند. در ۲ ماه گذشته، ایالات متحده کشتیهای زیادی را به دریای سرخ و خلیج عدن به بهانه مقابله با حملات نیروهای انصارالله یمن روانه کرده است.
***
نامزد استقلالطلب تایوان در انتخابات پیروز شد
نتایج ۹۹ درصد آرای شمارش شده شعب اخذ رای در انتخابات ریاستجمهوری تایوان نشان میدهد نامزد حزب حاکم تایوان، «ویلیام لای چینگتی» با نزدیک به یک میلیون رای بیشتر در انتخابات ریاستجمهوری این جزیره خودمختار پیروز شده و ۲ رقیب وی نیز شکست خود را پذیرفتهاند. نتایج حاصل از شمارش ۹۹ درصد آرا نشان میدهد «لای چینگ» که حامی استقلال کامل تایوان از چین است، با 40.1 درصد آرا در جایگاه نخست ایستاده است. «هو یو ای»، اپوزیسیون دولت کنونی تایوان و چهره نزدیک به چین، با 33.4 درصد آرا در جایگاه دوم ایستاده و پس از او «کو ون جه» با 26.4 درصد در جایگاه سوم قرار دارد؛ سیاستمداری که گفتوگوی همزمان با آمریکا و چین را ترجیح میدهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|