|
قیمت جهانی نفت برنت ۷۷ دلار و ۷۹ سنت شد
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال روز گذشته با 50 سنت معادل 0.64 درصد کاهش به 77 دلار و 79 سنت رسید. به نقل از رویترز، نفت وستتگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 53 سنت معادل 0.73 درصد کاهش 71 دلار و 87 سنت معامله شد. درگیریهای اخیر در دریای سرخ نگرانی درباره تغییر مسیر نفتکشها را افزایش داده که هزینه کشتیرانی و زمان به مقصد رسیدن محمولهها را بالا برده است.
ارسال به دوستان
قیمت هر کیلو ران گوسفندی در قصابیهای پایتخت به 650 هزار تومان رسید
قیمت قرمز گوشت
قائممقام وزارت جهاد کشاورزی خبر از افزایش واردات برای کنترل بازار داد
گروه اقتصادی: قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی هفته جاری (شقه) به 500 هزار تومان رسید که نشانگر رشد 150 درصدی آن نسبت به سال گذشته است. بر پایه اطلاعات مرکز آمار، قیمت هر کیلو گوشت قرمز دیماه سال گذشته 200 هزار تومان بود.
به گزارش «وطن امروز»، چند هفته پس از جهش قیمت مرغ و رسیدن آن به بیش از 100 هزار تومان، به نظر میرسد قیمت گوشت قرمز هم هوس رکوردشکنی کرده است، البته بیان این نکته ضروری است که از ابتدای هفته جاری قیمت هر کیلو مرغ در پروتئینیهای شهر تهران به محدوده 80 هزار تومان بازگشت.
مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت گوشت گوسفندی تفکیکشده بویژه اجزای پرتقاضایی مثل ران و سردست از کیلویی ۶5۰ هزار تومان هم گذشته است. گوشت بیاستخوان از جمله راسته و خورشتی نیز تا کیلویی ۹۰۰ هزار تومان بالا رفته و قیمت شقه گوسفندی هم در بیشتر قصابیهای پایتخت به کیلویی ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. شرایط قیمت در پلتفرمهای فروش آنلاین به مراتب بدتر است؛ قیمت یککیلو گوشت گوسفندی پاک شده و به اصطلاح خورشتی یک میلیون تومان را نیز رد کرده است. البته اغلب فروشگاههای آنلاین چند روزی است که اساسا فروش گوشت قرمز را متوقف کردهاند و این کالا در شرایط ناموجود قرار گرفته است.
* کاهش تولید گوشت در پاییز امسال
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، در مهرماه امسال ۳۸۷۶۰ تن انواع گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور تولید و عرضه شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۹ درصد کاهش یافته است. همچنین، وزن گوشت قرمز عرضهشده انواع دامهای ذبحشده در کشتارگاههای رسمی کشور در مهر ۱۴۰۲، جمعا ۳۸۷۶۰ تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است. بر اساس نتایج این آمارگیری، مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در مهر ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (شهریور) نیز حدود ٢ درصد کاهش داشته است. بر همین اساس، مقدار تولید گوشت مهر ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ برای گوسفند و بره ۴۰ درصد، برای بز و بزغاله ١٤ درصد، برای گاو و گوساله ٢٢ درصد و برای گاومیش و بچهگاومیش ٢٧ درصد کاهش داشته است. همانطور که پیداست میزان تولید گوشت قرمز در گزارش آخر مرکز آمار که مربوط به حدود 80 روز پیش است کاهش قابل توجهی داشته است. موضوع کاهش تولید و عرضه، مورد وثوق و تاکید فعالان صنفی این حوزه نیز است. علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در این رابطه و در گفتوگو با یکی از رسانهها گفت: دام در ایران به تعداد کافی وجود ندارد و این امر امکان ورود دامدارها به نرخگذاری را فراهم کرده است. رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اضافه کرد: در چند سال گذشته دامهای مولد زیادی را به علت گرانی نهاده از دست دادهایم و دامداران دامهایشان را روانه کشتارگاه کردند. از طرف دیگر امسال تا حدی بارش و رویش در غرب کشور خوب بوده و دامداران نهاده ذخیره کردهاند و دامدارانی که توانستهاند دامهایشان را نگه دارند قصد دارند آنها را در بازار بهتری عرضه کنند.
* قیمت گوشت گاو نوسان آنچنانی نداشته است
سیدمهدی میرزاامین، نایبرئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گاوی نیز در این باره گفته است: در حال حاضر بازار گوشت گوسفند اوضاع بسامانی ندارد و به نظر میرسد کاهش تولید اینگونه دامی و مجاز نبودن کشتار بره ریز موجب افزایش مستمر قیمت آن شده است. وی در تشریح قیمت انواع کنونی انواع گوشت قرمز اظهار کرد: قیمت گوشت گاو تفاوت چندانی پیدا نکرده و در 2 هفته گذشته تنها ۱۰هزار تا ۱۵ هزار تومان افزایش داشته است؛ در حال حاضر گوشت لخم گاو ۵۳۵ هزار تا ۵۴۵ هزار در هر کیلو عرضه میشود اما شقه گوشت گوسفند با استخوان و چربی به ۵۵۰ هزار تومان در هر کیلو رسیده و احتمال افزایش بیشتر قیمت هم وجود دارد. نایبرئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گاوی ادامه داد: البته تلاش شده کمبود تولید و عرضه گوشت گوسفند با واردات گوشت گرم از کشورهای همسایه جبران و تعادل بازار برقرار شود اما گوشت وارداتی چربتر از گوشت تولید داخل بود و بو و طعم آن با ذائقه ایرانی هماهنگی نداشت. با این حال چون قیمت آن پایینتر بود به قدرت خرید مردم کمک کرد و البته قیمت را متعادل نگه داشت. در صورتی که اگر گوشت گوسفند وارد نشده بود امروز قیمت آن در کشور سر به فلک میگذاشت.
* ضرر قصابیها
وی در ادامه از متضرر شدن صنف قصابان در پی کاهش قدرت خرید مردم گفت و توضیح داد: اطلاعات اتحادیه از ارتباط با قصابان حاکی از کاهش قدرت خرید مردم با وجود عرضه مطلوب و فراوان انواع گوشت گاو و گوسفندی است. کاهش قدرت خرید مردم برای صنف قصابان به ضرردهی کامل آنها میانجامد، زیرا این صنف غیر از گوشت کالای دیگری عرضه نمیکند.
* واردات افزایش یافته است
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی سهشنبه هفته جاری خبر از واردات گوشت برای کنترل قیمت داد. علیرضا پیمانپاک در اینباره افزود: واردات گوشت قرمز گرم از هفته گذشته افزایش یافته است، هر چند به دلیل تعطیلات کریسمس مدتی متوقف شده بود. وی گفت: از نیمه دوم اسفند سال جاری گوشت دام پرواربندیشده تولید داخل هم به عرضه گوشت قرمز کشور اضافه میشود و همه اینها به کاهش قیمت این کالا میانجامد، بنابراین از نیمه دوم اسفند شاهد کاهش قیمت گوشت قرمز خواهیم بود. موضوع قیمت گوشت به قدری دارای اهمیت بود که به نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت نیز راه یافت. سید احسان خاندوزی در پاسخ به سوالی خبرنگاری که نسبت به قیمت گوشت قرمز و مرغ در ایام نوروز اظهار نگرانی کرده بود، گفت: رئیسجمهور این هفته جویای این موضوع بوده است و دستورات لازم در این باره داده شده؛ وزارت جهاد کشاورزی برای شب عید و ماه مبارک رمضان یک برنامه ویژه دارد. خاندوزی عامل اصلی افزایش قیمت و نوسانات روزها و هفتههای اخیر در اقلام پروتئینی را کاهش تولید اعلام کرد و نوید این را داده است که روند تامین نهاده تسریع خواهد شد.
ارسال به دوستان
مهرداد بذرپاش با اعلام تحویل ۱۱۳ هزار مسکن به مردم در دولت سیزدهم خبر داد
تحویل پروژه مسکن مهر: ۱۴۰۳
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم ۲۴۰ هزار واحد باقیمانده مسکن مهر از گذشته به دولت ارث رسید، از اتمام ۱۱۳ هزار واحد از این تعداد خبر داد و تاکید کرد: تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر با سرعت در حال انجام است و همکاران در مجموعه وزارت راه و شهرسازی با وجود کمبود منابع، کار را به شکل مناسب در دست پیگیری دارند. مهرداد بذرپاش دیروز در حاشیه جلسه هیأت دولت تصریح کرد: در تلاش هستیم تا آخر امسال عدد خوبی از این تعداد واحدهای باقیمانده مسکن مهر را به اتمام برسانیم و در سال آینده به افرادی که بیش از ۱۰ سال و بیشتر منتظر دریافت واحدهای مسکونی خود بودند واحدهای مسکونی مهر را تحویل دهیم. وی افزود: در حوزه طرح جوانی جمعیت از مجلس خواستم بار جدیدی را بر وزارتخانه تحمیل نکنند تا ما بتوانیم هم قانون جهش تولید مسکن و هم طرح جوانی جمعیت را به نحو شایسته به سرانجام برسانیم. چنانچه تکالیف جدیدی به وزارت راه و شهرسازی بار شود تامین زمین و تامین منابع کار را برای ما دشوار خواهد کرد.
* یک میلیون و ۹۶۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در سراسر کشور در حال ساخت است
عضو کابینه سیزدهم گفت: هماکنون ساخت مسکن از یک میلیون و ۹۶۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی عبور کرده است و با سرعت خوبی تامین زمین و عملیات ساخت در بخشهای مختلف در جریان است و کمکهای خوبی از سمت مجلس انجام شده است، بنابراین درخواست ما این است مجلس کمک کند تا تکالیفی را که در قانون برای ما ایجاد شده است بتوانیم انجام دهیم.
* قراردادهای نوسازی در سامانه شرکت بازآفرینی شهری از ۲۱۰ واحد عبور کرد
بذرپاش در بخش دیگری از گفتوگوی خود در جمع خبرنگاران به موضوع بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: قراردادهای ثبت شده در سامانه شرکت بازآفرینی شهری ایران از ۲۱۰ هزار عبور کرده است و روزانه رشد فزایندهای دارد و عملیات احداث ۶۰ هزار واحد مسکونی ثبت شده در سامانه بازآفرینی شهری ایران به اتمام رسیده است.
* فعالیت سامانه خودنویس برای ثبت رایگان قراردادهای اجاره
وزیر راه و شهرسازی گفت: سامانه خودنویس در وزارت راه و شهرسازی سامانهای است که مدتها شروع به کار کرده و سامانه قراردادهای اجاره است که به صورت رایگان موجر و مستاجر میتوانند قراردادهایی را بین هم تنظیم و شاهدان امضا کنند و این کار بدون پرداخت هزینه است و این قراردادها در شوراهای حل اختلاف دارای اعتبار و قابل استناد است. عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: تاکنون حدود ۲۰۰ هزار نفر در سامانه وارد شدهاند و قراردادهای ۶۰ هزار نفر در سامانه خودنویس ثبت نهایی شده و با ارائه کد رهگیری کاملا معتبر است. بذرپاش اظهار امیدواری کرد این سامانه بتواند در کاهش هزینههای مربوط به اجاره واحدهای مسکونی اثر مطلوب داشته باشد.
* قرارداد بندر شهید بهشتی چابهار به مراحل خوبی رسید
بذرپاش درباره جلسه خود با وزیر خارجه هند گفت:: در جلسهای که با وزیر خارجه هند داشتیم آخرین مذاکرات و مراحل نهایی مذاکرات درباره قرارداد بندر شهید بهشتی چابهار انجام شد. چابهار یکی از مهمترین بنادر راهبردی است و دسترسی به آبهای آزاد را فراهم میکند. در توافق با هند موافقت کردیم طی یک ماه توافقات باقیمانده تکمیل شود و قرارداد بین مدیران اجرایی به امضا برسد. همه تلاش خود را خواهیم کرد تا در یک ماه آینده قرارداد چابهار را به اتمام برسانیم.
* راهآهن چابهار - زاهدان سال آینده به اتمام میرسد
وی ادامه داد: از سوی دیگر در تلاش هستیم راهآهن چابهار به زاهدان تا سال آینده به اتمام برسد. با اتمام این مسیر عملا با مسیر کریدوری بسیار خوبی مواجه خواهیم بود. بذرپاش گفت: دیروز صبح در حضور رئیسجمهور آخرین اقدامات کریدورهای منطقهای گزارش شد و در این جلسه، آخرین تصمیمات گرفته و آخرین دستورات در این باره ارائه شد. مقرر شده است سایر بخشها در تکمیل این کریدورها نقش داشته باشند تا این زنجیرههای مهم و راهبردی کریدوری را هر چه سریعتر به اتمام برسانیم. اولویت در تکمیل این زنجیره کریدوری چابهار - زاهدان و زاهدان - یونسی است. وزیر راه و شهرسازی افزود: قطعه رشت به کاسپین در برنامه بهرهبرداری در دولت سیزدهم است که با تکمیل این قطعه در مسیر کریدور شمال - جنوب، اتصال دریا به دریا از بندرعباس به بندر کاسپین محقق خواهد شد. بذرپاش در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرنگاران در حوزه هوایی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: یکی از خواستههای ما از شرکتهای هواپیمایی این است که در حوزه تامین هواپیما سرمایهگذاری کنند. اخیرا خود ایرلاینها هواپیماهایی را به کشور وارد کردند که جا دارد از آنها تشکر کنم. این ظرفیت خوبی است که شرکتهای هواپیمایی منابع خود را در حوزه تامین هواپیما هزینه کنند و ما حمایت میکنیم. وی تصریح کرد: درباره ترخیص قطعات هواپیما از گمرک حداکثر حمایت را از شرکتهای هواپیمایی خواهیم داشت. توقع ما از شرکتهای هواپیمایی رعایت مقررات بازار است و اینکه مردم هر چه سریعتر و با قیمت مناسب بتوانند بلیت هواپیما را تهیه کنند. به گفته بذرپاش، حسابرسهایی برای تعیین قیمت بلیت هواپیما تعیین شده است.
ارسال به دوستان
چرخه گرانی خودرو ایجاد میشود؟
به عقیده کارشناسان، تلاش خودروسازان برای تشنه نگه داشتن بازار و سپس عرضه به قیمت دلالی در بازار انحصاری، موجب تشکیل چرخه گرانی خودرو میشود، چون بازار اختلاف قیمت خود را حفظ میکند اما افزایش قیمت به مذاق خودروساز خوش خواهد آمد و دفعه بعد نیز مجدداً تصمیم میگیرد 5 درصد زیر قیمت بازاری که افزایش یافته، بفروشد. پس از انتشار مصوبه فروش 120 هزار دستگاه خودرو تا پایان سال با قیمت 5 درصد کمتر از حاشیه بازار توسط ایران خودرو و سایپا، منوچهر منطقی معاون وزیر صنعت اعلام کرد: «فروش خودرو با نرخ آزاد برنامه وزارت صمت برای جبران زیان خودروساز است». در حالی که در مصوبه مذکور ادعا شده بود این محصولات در حاشیه بازار و با نرخ 5 درصد کمتر از نرخ بازار به ترتیبی به فروش میرسد که تا پایان سال جاری فاصله قیمت هر یک از محصولات در بازار آزاد با قیمت مصوب به حداقل برسد، اما این متن مصوبه تبدیل به بهانهای برای افزایش قیمت خودرو در بازاری شد که مدتها در آرامش به سر میبرد و نهتنها افزایش قیمت نداشته، بلکه در مقاطعی قیمت برخی خودروها کاهشی هم شده بود. به هر حال اگر وزارت صمت و خودروسازان بخواهند قیمت دلالی را به رسمیت بشناسند، قطعا با رسمی کردن قیمتهای دلالی خودرو، واسطهگران بازار هم بیکار نمینشینند و قیمت دلالی (قیمت بازار) به بهانه افزایش قیمت کارخانه سازنده، گرانتر میشود.
* توقف عرضه خودرو در سامانه یکپارچه به بهانه تکمیل ظرفیت خودروسازان
بعد از دستور 8 مادهای رئیسجمهور در اسفندماه 1400 برای تحول در صنعت خودروی کشور، وزارت صمت در دوره فعالیت فاطمیامین برنامه تحولی صنعت خودرو را آغاز کرد. یکی از این برنامهها آغاز عرضه خودرو در سامانه یکپارچه بر اساس فرآیند نوبتدهی بود که طی 2 دوره این شیوه عرضه اجرایی شد اما بعدها به بهانه اینکه ظرفیت خودروسازان در 2 بار عرضه تکمیل شده است، این روش عرضه در عمل متوقف شد. اجرای طرح عرضه یکپارچه خودرو در سامانه یکپارچه در کنار تثبیت قیمت ارز توسط بانک مرکزی، بلافاصله اثرات مثبت خود را در بازار خودرو گذاشت، زیرا با آغاز عرضه خودروها در اوایل امسال به متقاضیانی که برای خرید خودرو ثبتنام کرده بودند قیمتها در بازار کاهشی شد، البته آغاز فرآیند قیمتگذاری خودرو توسط شورای رقابت نیز از ابتدای امسال از دیگر عوامل کنترلکننده قیمت خودرو در بازار بود اما با استیضاح فاطمیامین و رفتن وی از وزارت صمت، سیاستهای وزارتخانه درباره تنظیم بازار خودرو و عرضه آن تغییر کرد و شیوه عرضه خودرو در سامانه از حالت انبوه به عرضه متعدد و متوالی تغییر کرد. منطقی درباره دلیل تغییر شیوه عرضه خودرو در سامانه یکپارچه اظهار کرد: «با توجه به افزایش تیراژ تولید و واردات خودروهای نو و کارکرده به جایی میرسیم که کمکم بازار خودرو به حالت اشباع نزدیک میشود و لذا در نظر گرفته شده است که خودروسازان محصولات خودشان را به صورت مستقل عرضه اما عرضهها را در سامانه یکپارچه ثبت کنند، بنابراین عرضه یکپارچه به عرضههای متعدد و پیدرپی تبدیل میشود.» بهتدریج سیاستهای دیگر وزارت صمت نمودار شد و آخرین مورد هم همین مصوبهای است که گفته میشود به امضای وزارت صمت، خودروسازان و قطعهسازان رسیده مبنی بر اینکه بر اساس آن مقرر شده است تا پایان سال هر خودروساز (ایران خودرو و سایپا) حداقل 60 هزار دستگاه خودرو با قیمت 5 درصد زیر حاشیه بازار به فروش برساند. سؤال اینجاست: اگر ایرانخودرو، برای نوبتهای دوم به بعد سامانه یکپارچه، خودرویی به بهانه نداشتن ظرفیت عرضه نکرد، خودروهای جدیدی را که قرار است با قیمت بازار عرضه کند از کجا آورده؟ آیا این خودروها جایی احتکار شده است؟
ارسال به دوستان
اخبار
قیمت خرید تضمینی گندم ۱۷۵۰۰ تومان اعلام شد
وزیر جهاد کشاورزی در نشست شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با تشریح روند قانونی بررسی و تعیین قیمت محصولات راهبردی کشاورزی گفت: شورای قیمتگذاری با حضور همه اعضا و تبادل نظر در جلسات متعدد کارشناسی، قیمت خرید تضمینی گندم را برای سال زراعی 1403-1402 تعیین و مصوب کرد. محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی با تصریح بر مصوبه شورا که نماینده کشاورزان هم از اعضای آن هستند، اعلام کرد: بر اساس خردجمعی، کار کارشناسی و هماهنگیهای انجامشده با دولت، نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی 1403-1402 مبلغ 17 هزار و 500 تومان تصویب و اعلام میشود. گفتنی است هر ساله بنا بر قانون مجلس شورای اسلامی اختیار تعیین قیمت خرید محصولات اساسی کشاورزی به شورای قیمتگذاری، مرکب از 11 عضو سپرده شده است؛ کشاورزان خبره، نماینده سازمان برنامه و بودجه، نماینده بانک مرکزی، نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت جهادکشاورزی از جمله اعضای این شورا هستند.
***
حراج حضوری شمش طلا
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران از آغاز حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله از ساعت 12 روز گذشته خبر داد. اصغر بالسینی افزود: عرضه شمش طلا به ۲ صورت حراج حضوری و سامانهای در مرکز مبادله ارز و طلا انجام میشود و ادامه دارد. سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران درباره میزان تقاضای ارائه شده، گفت: هر تعداد تقاضا که باشد پاسخ میدهیم، همچنین علاوه بر حراج حضوری، حراج سامانهای غیرحضوری هم فعال است؛ در هفته یک روز حراج حضوری داریم و بقیه حراج سامانهای است. به گفته بالسینی، حراج حضوری در چند نوبت در هفته ادامه پیدا میکند. سیاست دولت، مهار تورم از طریق جمعآوری نقدینگی بویژه در روزهای نزدیک به پایان سال است. وجهالضمان مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است؛ امکان خرید حداقل یک کیلو و حداکثر ۳ کیلوگرم شمش طلا در یک هفته برای متقاضیان است. برای خرید شمش طلا ضرورت دارد خریدار معرفینامه اتحادیه طلا و جواهر در کنار پروانه کسب داشته باشد. تنها شمش طلایی مورد مبادله است که عیار آن ۹۹۵ به بالا باشد.
***
دولت هیچ دستور کاری برای آزادسازی قیمت و سهمیهبندی نان ندارد
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دولت هیچ دستورکاری در موضوع آرد و نان و آزادسازی قیمت آن ندارد؛ نه سهمیهبندی نان و نه آزادسازی نان جزو مفروضات طرح هوشمندسازی آرد و نان نیست. محمد جلال اظهار کرد: طرح هوشمندسازی، اصولا طرح سهمیهبندی یا کالابرگ نان و مفاهیم اینچنینی نیست. پس اگر احیانا روایت یا تعبیری در این باره وجود داشته باشد که برای خرید نان مردم محدودیت وجود دارد، قویا این موضوع را رد میکنیم و چنین فرآیندی وجود ندارد. وی افزود: سامانهای تحت عنوان nazar.ir خدمت مردم معرفی شده و مردم میتوانند روی نقشه گوشیهای تلفن همراه خودشان، محل نانواییهای مختلف را ببینند و بعد از اینکه به نانوایی مراجعه کردند و خرید انجام دادند، بلادرنگ و بدون فاصله تراکنش خریدشان را میتوانند مشاهده کنند و اگر احیانا خریدی که اتفاق افتاده و مبلغی که ثبت شده با هم انطباق نداشت، سریعا تجربه خرید خودشان را ثبت کنند.
***
تخصیص 11.5 هزار میلیارد تومان به توسعه زیرساختهای حملونقل
داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در توئیتی اعلام کرد در راستای تحقق راهبرد رشد تولید، ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان جهت توسعه زیرساختهای حملونقل به بیش از ۱۲ کلانپروژه در این حوزه تخصیص داده شد. گفتنی است رئیس سازمان برنامه و بودجه در حال حاضر کلانپروژههایی از جمله کریدور شمال - جنوب که در قالب «ایران راه» انجام میشود و توسعه زیرساختها از جمله افزایش خطوط ریلی و جادهای در حال انجام است که البته برای دستیابی به این اهداف، جلساتی هم با کمیسیونهای مشترک کشورهای همسایه برگزار میشود اما در عین حال برخی از این پروژهها به اعتبارات کلان نیز نیاز دارد؛ از این رو در بودجه نیز اعتباراتی به آنها اختصاص یافته است.
***
هیچ کمبودی در توزیع سوخت زمستانی کشور نیست
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: هیچ کمبودی در توزیع سوخت زمستانی کشور وجود ندارد و در ۳ روز گذشته نیز ۸۲ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی به صورت ویژه در مناطق پربارش کشور توزیع شده است. بهگزارش ایسنا، جعفر سالارینسب در این باره توضیح داد: افزون بر سوخت ذخیرهسازیشده در تابستان، تنها در ۳ روز (۲۳، ۲۴ و ۲۵ دی) با توجه به برودت هوای کشور و افزایش بارشها در بسیاری از نقاط، ۸۲ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی در مناطق شمال و شمال غرب کشور شامل اردبیل، میاندوآب، آذربایجان شرقی، کردستان، ارومیه، گیلان، زنجان، همدان، کرمانشاه و چالوس به صورت ویژه توزیع شد. وی تأکید کرد: ذخیرهسازی سوخت زمستانی شامل نفت سفید و نفتگاز، امسال نیز مانند سالهای گذشته با توجه به پیشبینیهای انجامشده، از مردادماه در فروشندگیهای روستایی سراسر کشور آغاز و تا پایان شهریورماه تکمیل شد. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران بیان کرد: فرآوردههای نفتی برخی مناطق کشور که با کاهش دمای هوا و بارشهای بیشتری روبهرو بودند، با وجود برفگیر بودن جادهها و حملونقل سخت نفتکشها به نحو احسن تأمین شده است. سالارینسب با تأکید بر کامل بودن مخازن جایگاههای عرضه سوخت در همه مناطق بویژه مناطق سردسیر کشور گفت: خوشبختانه با وجود کاهش محسوس دما در روزهای گذشته به مشکلی برنخوردیم و هیچ کمبودی در زمینه توزیع سوخت وجود ندارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|