|
ارسال به دوستان
اخبار
همایون شجریان با آلبوم جدید میآید
آلبوم جدیدی با صدای همایون شجریان و آهنگسازی کیخسرو پورناظری روانه بازار موسیقی میشود. صفحه «خانه شجریان» از انتشار آلبوم جدید همایون شجریان به آهنگسازی کیخسرو پورناظری و همراهی گروه تنبور شمس خبر داد. قطعات این آلبوم که 5 سال پیش در فستیوال موسیقی قونیه اجرا شده بود، اکنون در قالب یک آلبوم صوتی منتشر خواهد شد. آلبومهای «نه فرشتهام نه شیطان»، «آرایش غلیظ»، «خداوندان اسرار»، «رگ خواب» و «ایران من» از جمله کارهای مشترک همایون شجریان با برادران پورناظری است. گفتنی است گروه «شمس» گروه موسیقی ایرانی به سرپرستی کیخسرو پورناظری است که با خوانندههای معتبر زیادی کار کرده است و هماکنون در این کار حضور دارد.
***
درخواست مهم داریوش ارجمند از رئیس جمهور
وعده مجدد وزیر ارشاد برای «خانه جشنوارهها»
یکی دو روز قبل در جریان دیدار سیدابراهیم رئیسی با اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر مطالبهای از سوی داریوش ارجمند مطرح شد که پاسخ مثبت وزیر ارشاد را به دنبال داشت؛ پاسخی که در صورت انجام آن یکی از مهمترین دغدغههای اهالی هنر برطرف خواهد شد. در این دیدار داریوش ارجمند - از اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر - با ذکر این نکته که «تالار وحدت هم دیگر جوابگوی هنر ما نیست»، از رئیسجمهور خواست دستور ساخت مکانی متناسب با فرهنگ و هنر کشور به عنوان محل ثابت برگزاری جشنوارهها و رویدادهای مهم بدهند. رئیسجمهور هم که پیشتر دستور احداث یک ورزشگاه فوتبال در پایتخت را صادر کرده بود از وزیر ارشاد خواست این کار را انجام دهد. دستوری که محمدمهدی اسماعیلی انجامش را پذیرفت و تاکید کرد: «بزودی این اتفاق رخ خواهد داد، زمین و نقشه آن آماده است». این مجموعه به عنوان کاخ جشنوارههای هنری کشور و در محدوده بلوار حجاب ساخته خواهد شد و محلی برای هنرهای تجسمی، تئاتر، موسیقی و جشنوارههای سینمایی خواهد بود.
***
نماهنگ «قدس شریف» در آستانه روز غزه رونمایی شد
در آستانه روز «غزه» از نماهنگ «قدس شریف» با شعری از علیرضا قزوه و آهنگسازی زندهیاد فریدون ناصری رونمایی شد. قطعه ارکسترال «قدس شریف» با شعری از علیرضا قزوه و آهنگسازی زندهیاد استاد ناصری در بزرگداشت عملیات غرورانگیز توفانالاقصی، ابتدای آذر در استودیوی 103 مرکز شعر و موسیقی و سرود با حضور پیمان جبلی رئیس رسانه ملی و علیرضا قزوه رئیس مرکز شعر و موسیقی و سرود صداوسیما توسط ارکستر سمفونیک رسانه ملی اجرا، رونمایی و تقدیم حماسهآفرینان غزه شد. شاعر این قطعه علیرضا قزوه است و فریدون ناصری آهنگسازی آن را برعهده داشته است. رهبر این ارکستر سمفونیک حسین شریفی است. کارگردانی این اثر را مصطفی ملوان انجام داده و حمیدرضا صابونی هم تهیهکنندگی آن را برعهده داشته است. مرکز موسیقی رسانه ملی و خانه تولیدات جوان مرکز سیمرغ معاونت سیما با هدف «نمایش جلوهای از مقاومت و ایستادگی مردم فلسطین در برابر صهیونیستهای جنایتکار و همراهی مردم ایران با مقاومت مردم فلسطین» به مناسبت روز غزه، قطعه تصویری «ارکستر سمفونیک قدس شریف» را طراحی، اجرا و تصویرگذاری کردهاند. این نماهنگ روز ۲۹ دیماه رونمایی و از شبکههای تلویزیونی پخش میشود.
***
اطلاعیه سازمان سینمایی کشور درباره حواشی فیلم «هاوایی»
فیلم «هاوایی» با ایده مرکزی ضد مهاجرت و هشدار به افرادی که بدون مطالعه، شناخت کافی و درست، مسیر مهاجرت یا پناهندگی را در پیش میگیرند، تولید شده و با زبان طنز به مسائل و مشکلات پیش روی این افراد پرداخته است. با این وجود به دلیل مهاجرت یکی از بازیگران زن این فیلم و وجود برخی لحظههای نه چندان مناسب در بخشهایی از آن، این اثر چند سالی امکان اکران نداشته است تا اینکه با انجام اصلاحات بسیار و با رویکرد هشدار به جامعه هدف که سودای مهاجرت دارند و البته با نگاه مساعدت به سرمایهگذار فیلم که دچار مشکلات مالی شده بود، روانه پرده شد. حالا با مطرح شدن این موارد درباره فیلم، سازمان سینمایی اطلاعیهای صادر کرده است. در بخشی از این اطلاعیه آمده است: فیلم «هاوایی» سال ۱۳۹۷ تولید شده و سال ۱۴۰۲ با اصلاحات بسیار روی پرده رفته است. بنا بر تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره توجه به دغدغه دلسوزانه عرصه فرهنگ و هنر، فیلم سینمایی «هاوایی» مجددا مورد بازبینی قرار گرفته و موارد دیگری که موجب ایجاد حساسیت یا نگرانی در مخاطبان شده از فیلم حذف یا تغییر پیدا کرده است. بدین منظور اکران این فیلم پس از نظارت مجدد با اصلاحات انجامشده، به نمایش گذاشته خواهد شد. برخی از نماهای فیلم مذکور که در فضای مجازی منتشر شده و در حال بازنشر است، جزو اصلاحات فیلم قبل از اکران به شمار رفته و بدون اجازه اداره نظارت سازمان سینمایی منتشر شده است و قطعا طبق قانون با عوامل انتشار برخورد قانونی خواهد شد.
ارسال به دوستان
به بهانه رونمایی از پوستر نخستین دوره جایزه «قلم مقدس»
تندیسی از جنس رسانه
13 بهمن سال 96 خبر درگذشت یکی از روزنامهنگاران باسواد و مقید به اخلاق که سالها در فضای رسانهای کشور تجربه کسب کرده بود، سایهای از غم بر آسمان رسانه کشور انداخت. رضا مقدسی که در 50 سالگی بعد از یک سال تحمل بیماری چشم از جهان فرو بست، فعالیت رسانهای خود را از نوجوانی با نوشتن در نشریه دانشآموزی حزب جمهوری اسلامی آغاز کرد. او در نهایت پس از کسب تجربه در نشریات داخلی و دانشآموزی موفق شد در 20 سالگی از مسیر روزنامه قدس وارد فضای حرفهای رسانه شود. مقدسی در ادامه همکاری با این روزنامه، مسؤولیتهایی نظیر پروژه سراسری روزنامه قدس و سردبیری و معاونت مدیرمسؤول این روزنامه در تهران را عهدهدار شد. مقدسی علاوه بر روزنامهنگاری، در حوزه روابط عمومی نیز صاحب تجربه بود و مدتی هم مشاور وزیر و مدیرکل روابط عمومی وزارت کار و امور اجتماعی بود.
حضور در بخشهای مختلف تحریریه صداوسیما، دبیری سرویسهای جامعه و سیاسی روزنامه جامجم، قائممقامی مدیرمسؤول همشهری، مدیرمسؤولی روزنامه خبر، مدیرعاملی خبرگزاری مهر و مدیرمسؤولی روزنامه بینالمللی تهران تایمز، از مقدسی یک مدیر باتجربه در حوزه رسانه و صاحبنظر در زمینه «روزنامهنگاری تراز انقلاب اسلامی» ساخت.
رضا مقدسی که در مقطع کارشناسی، تاریخ خوانده بود و کارشناسی ارشد را در رشته ارتباطات به اتمام رسانده بود، دارای سوابقی در زمینه فعالیت تشکیلاتی در حوزه روزنامهنگاری نیز بود و ۲ دوره عضویت در هیاتمدیره انجمن روزنامهنگاران مسلمان، حکایت از دغدغههای صنفی و تشکیلاتی او در حوزه حرفهای داشت.
از سویی مدتها بود مطالبه درستی از سوی اهالی رسانهای مطرح میشد؛ اینکه چرا در سینما، تئاتر، موسیقی، ادبیات و... دستکم یک جایزه مطرح و درست وجود داشت که هر سال بهترینهای هر بخش را داوری و نتیجه آن را اعلام میکرد اما در رسانه، جشنواره منظم و مشخصی که مورد قبول اهالی رسانه باشد یا سنجش و معیار و تندیس و... هیچ کدام نبود.
در نهایت با خوشسلیقگی وزیر ارشاد و معاون رسانهای و مطبوعاتی او در سال 1401، راهاندازی یک جایزه هم دغدغه پاسداشت رضا مقدسی را پاسخ گفت و هم مطالبه اهالی رسانه برای داشتن یک جشنواره یا جایزه.
اولین دوره اهدای این نشان بهمنماه سال گذشته در تالار رودکی همزمان با پنجمین سالگرد درگذشت مرحوم مقدسی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانواده مرحوم رضا مقدسی برگزار و در این مراسم نشان قلم مقدس روزنامهنگار تراز انقلاب اسلامی رونمایی شد.
نشانی که قرار شد همهساله به عنوان جایزه «روزنامهنگار تراز انقلاب اسلامی» به روزنامهنگارانی اعطا شود که بر اساس انتخاب هیاتی از اساتید روزنامهنگاری معرفی میشوند.
حالا اما در دومین دوره اهدای این نشان بناست با کارشناسیهای انجام شده، سازوکاری طراحی شود که این نشان، تنها یک نشان تشریفاتی نباشد و جنبه رقابتی آن پررنگ شود و هم طیف وسیع و نسبتا جامعی از اهالی رسانه را پوشش دهد. این رویداد 14 بهمن سال جاری در تالار رودکی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسؤولان کشوری، نخبگان و اصحاب رسانه برگزار خواهد شد و روزنامهنگاران تراز انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲ معرفی خواهند شد.
شاخصها برای انتخاب روزنامهنگار تراز انقلاب اسلامی عبارتند از خوشنامی در جامعه، تلاش در جهت وحدت ملی حول محور ولایت فقیه، ترویج و تعمیق ارزشهای اسلام و انقلاب اسلامی، مقابله با انحصار رسانهای و جنگ نرم دشمنان با افزایش سواد رسانهای مخاطب، تشخیص اولویتها در اطلاعرسانی و ارائه اطلاعات صحیح و تحلیل مطابق با واقع درباره حوادث و اتفاقات روز، ایجاد و تقویت روحیه خودباوری و امید و تلاش جهت تحقق اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی، افشا و روشنگری منصفانه پلشتیها و جریانات رودرروی انقلاب اسلامی و در نهایت انعکاس مشکلات واقعی مردم در کنار ارائه راهحل. شاخصها پس از تدوین توسط شورای سیاستگذاری «قلم مقدس»، در اختیار هیات انتخاب قرار گرفت و بزودی نامزدهای روزنامهنگار تراز انقلاب اسلامی معرفی میشوند.
حسن بشیر، مدیر سابق موسسه مطالعات اسلامی لندن و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره قلم مقدس، ضمن اعلام اینکه روزنامهنگار تراز انقلاب نهتنها باید دارای بصیرت انقلابی باشد، بلکه باید همیشه قلم را در خدمت به اهداف انقلاب، رهبر انقلاب و مردم انقلابی به کار گیرد، تاکید دارد: روزنامهنگار تراز انقلاب پس از تجربه طولانی مقاومت، مبارزه و شهادت، باید به این سطح از باور و ایمان رسیده باشد که قلم، باید در جایگاه مقدس خود، از اهداف و آرمانهای انقلاب به خوبی و با شهامت و بصیرت کامل دفاع کند و در این دفاع استقامت ورزد.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره قلم مقدس معتقد است: در زمان انقلاب شکوهمند اسلامی و در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران نیز ما نه فقط شاهد خبرنگاران متعهد، انقلابی، فداکار و با بصیرت بودیم، بلکه رسانههایی در تمام سطوح داشتیم که با نقدهای سازنده و منصفانه، افشاگری و روشنگری، ترویج و تعمیق ارزشهای اسلام و انقلاب اسلامی از هیچ چیزی فروگذار نبودند.
او راهاندازی این جشنواره را تقدیر از قلمهایی میداند که همچون شهیدان که با خون خود درخت تنومند انقلاب اسلامی را آبیاری کردند، با واژهها، کلمات، گفتارها، تحلیلها، خبرها و عکسها توانستند نقشآفرینی کنند و در خدمت جامعه اسلامی و اهداف بلند آن باشند.
مدیر سابق موسسه مطالعات اسلامی لندن تاکید دارد: اگر چه شاخصهای قلم تراز انقلاب اسلامی برای جامعه فهیم، بصیر و متعهد روزنامهنگاران و خبرنگاران ما روشن است و مردم ما نیز با تیزبینی ناظر و شاهد قلمهایی هستند که در خدمت انقلاب از افشای هرگونه کژی و کاستی و حرکت علیه انقلاب اسلامی نمیگذرند و همزمان قلمهای مزدور، ضد مردم و مخالف اهداف بلند انقلاب اسلامی را بخوبی میشناسند و این خود از برکات مهم انقلاب اسلامی است که «بصیرت انقلابی» با هدایت رهبری انقلاب در جامعه گسترش یافته و به ادبیات و اخلاق رفتاری انقلابی نهادینه شده است ولی تدوین شاخصهای روزنامهنگار تراز انقلاب نیازمند دقت، جامعیت و مصداقسازی عینی و روشن است.
بشیر در زمینه شاخصسازی برای روزنامهنگار تراز انقلاب تاکید کرد: باید در ۳ حوزه این موضوع مورد بررسی جدی قرار گیرد: روزنامـــهنگار، محتوای رسانـهای و زمان نشر محتوای رسانـــــهای. روزنامهنگار تراز انقلاب، نباید با یک محتوای روزنامهای مورد شناسایی قرار گیرد. تداوم شخصیت انقلابی در روزنامهنگار تراز انقلاب از مهمترین ویژگیهای وی است.
محتوای رسانهای نیز از یک سو باید دارای شاخصهای اخلاق خبرنگاری و روزنامهنگاری، مانند صداقت و شفافیت و امثالهم که در جهان معروف و مورد تایید هستند باشد اما از سوی دیگر باید در جهت اهداف انقلاب و آرمانهای آن و تعمیق و گسترش این اهداف گامم بردارد.
زمان نشر محتوای رسانهای نیز از این جهت مهم است که روزنامهنگار تراز انقلاب باید به «زمانه خود آشنا باشد»، بداند چه چیزی را باید رصد کند، چه گفتمانی را باید مورد تقویت قرار دهد، با کدام جریانهای انحرافی باید مبارزه آگاهانه کند و با چه رویکرد، ناقد منصف و صادق باشد. بدون شناخت این ۳ حوزه، نمیتوان به خوبی روزنامهنگاران تراز انقلاب را شناسایی کرد.
عضو شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره قلم مقدس اعتقاد دارد با راهاندازی این جشنواره مهم، حرکت روزنامهنگاران به سمت تعالی و معرفی هر چه بیشتر، عمیقتر و روشنتر اهداف و آرمانهای انقلاب برای تحقق تمدن نوین اسلامی زیر سایه رهبر معظم انقلاب شتاب بیشتری میگیرد. حالا باید ماند و دید آیا این نشان میتواند با تلاشهای انجامشده، در آینده شاخ و برگ بیشتری بگیرد و به سنگ محک و نشان معتبر رسانهها بدل شود یا مانند بسیاری از نشانها و جشنوارههای تشریفاتی، آرام آرام کوچک میشود و در نهایت از آن چیزی جز یک خاطره باقی نخواهد ماند.
ارسال به دوستان
جشنواره «همآغاز» پس از یک هفته به کار خود پایان داد
همآغاز؛ شروع یک راه ناتمام
گروه فرهنگ و هنر: همواره نسل جوان در تئاتر کشور نماد و نشانهای از ایدههای نو و خلاقانه است؛ موضوعی که نه اکنون بلکه طی ۴ دهه گذشته نمود آن را در بخشهای مختلف جشنوارهها بویژه در مهمترین رویداد تئاتری نسل جوان یعنی جشنواره دانشگاهی شاهد و ناظر بودهایم؛ جشنوارهای که چند سالی است از سوی متولیان و بانیان چندان جدی گرفته نشده و عملا هیچ خبری از آن نیست، از همین رو دغدغهمندان این حوزه تلاش کردند با ایجاد رویدادهای نو و جدید در کنار پر کردن خلأ موجود، ظرفیت بالقوه جوانان و نسل آینده تئاتر کشو را به منصه ظهور و بروز برسانند. یکی از این رویدادها جشنواره «همآغاز» بود که نخستین دوره آن به همت مجموعه تئاترشهر برگزار شد. مجموعهای که همواره به عنوان قطب مهم و اصلیترین پایگاه تئاتری کشور به شمار رفته و حضور در آن برای نسل جدید و جوان تئاتر کشور فراتر از یک آرزو به شمار میآید اما با تدبیر و همراه بسیاری از جوانان دهه 70 -که خود طعم حسرتها و آرزوهای حضور در این مجموعه را کشیده و چشیدهاند- تلاش کردند با برپایی این رویداد بخشی از خلأ موجود پیرامون عدم برپایی مهمترین رویداد تئاتر دانشگاهی را به نوعی جبران کنند؛ رویدادی که به گفته رئیس مجموعه تئاترشهر، در گام نخست در حالی بیش از ۱۶۰ طرح و ایده اجرایی به آن ارسال شد که 150 طرح آن کار اولی به شمار میرفت و در نهایت نیز با توجه به هیات انتخاب، 60 اثر به مرحله بازبینی و 20 اثر نیز به مرحله نهایی راه یافتند؛ آثاری که طی یک هفته در سالنهای تئاترشهر با هم به رقابت پرداختند و در نهایت نیز شامگاه سهشنبه این رویداد با حضور بسیاری از جوانان و دانشجویان نفرات برگزیده به کار خود پایان داد.
آیین اختتامیه این جشنواره با اجرای محمدامین نبیاللهی، مجری جوان تلویزیون و بازیگر تئاتر برگزار شد. در این مراسم ابتدا مستندی از روند برگزاری جشنواره و سخنان اعضای هیات داوران پخش شد و پس از اجرای موسیقی توسط گروه موسیقی «زاوش» و یک پانتومیم طنز توسط یکی از بازیگران تئاتر، سیدجواد طاهری، مدیر مجموعه تئاترشهر با اشاره به سیاستها و اهداف برپایی جشنواره همآغاز، طی سخنانی کوتاه گفت: این جشنواره مختص جوانان ۲۰ تا ۴۰ سال با هدف کشف استعدادهای جوان طرحریزی شد و سعی کردیم در همه مراحل جشنواره از توان جوانان استفاده کنیم، حتی در انتخاب دبیر و ممنونم از امیر موسی کاظمی که به بهترین شکل این جشنواره را مدیریت و برگزار کرد.
مدیر مجموعه تئاترشهر افزود: در مرحله بازخوانی طرحها هیات انتخاب متون متشکل از وحید نفر، حسن معینی، مجید شکری، اشکان پیرزندهدل و وحید منتظری از میان بیش از ۱۶۰ طرح و ایده اجرایی ارسالی به نخستین دوره این جشنواره و بیش از ۱۵۰ اثر ارسالی برای بخش کار اولیها، ۶۰ اثر را برای حضور در مرحله بازبینی معرفی کرد. مرحله بازبینی هیات انتخاب آثار نیز توسط امیر نوروزی، کورش شاهونه و حسن معینی انجام شد که در نهایت ۲۰ نمایش به مرحله اجرا رسید.
کیومرث مرادی دیگر سخنران مراسم بود که به عنوان نماینده هیات داوران سخنانی را درباره اهمیت حضور جوانان بر صحنه تئاتر بیان کرد. وی گفت: سال ۱۳۷۰ به عنوان یک جوان ۲۰ ساله در جشنواره تئاتر گلریزان شرکت و جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کردم. استادم مرحوم حمید سمندریان به من گفت فرآیند تئاتر، یک مسیر است و قرار نیست با گرفتن یک جایزه در یک کار بمانیم و یک کار ملاک ارزش ما نیست. او اضافه کرد که خوشحالم از این جشنواره لذت بردید و امیدوارم به خلق کردن و لذت بردن ادامه دهید.
امیرموسی کاظمی، دبیر نخستین جشنواره همآغاز در بخش پایانی مراسم به عنوان آخرین سخنران با اشاره به اینکه همآغاز نخستین جشنوارهای است که از ابتدای تاسیس مجموعه تئاترشهر، به صورت مستقل توسط این مجموعه برگزار شده است، گفت: روزی که سیدجواد طاهری پیشنهاد دبیری این جشنواره را مطرح کرد، تنها چیزی که باعث شد این مسؤولیت را بپذیرم، امید به این بود که این جشنواره دری باشد برای ورود و معرفی نسل جدیدی از استعدادهای تئاتری و امروز خوشحالم که در پایان جشنواره همآغاز، این هدف محقق شده است.
وی ادامه داد: جشنواره تئاتر همآغاز به صورت مستقل و بدون هیچگونه حمایت دولتی و به صورت خودگردان برگزار شد و در این راه سخت، تنها سایت تیوال بود که با حمایت مادی و معنوی خود ما را در برگزاری این جشنواره همراهی کرد.
کاظمی با بیان اینکه جشنوارهای در این ابعاد با ۲۰ کار نمایشی از تهران و سایر شهرهای کشور، با هزینهای حدود ۵۰۰ میلیون تومان برگزار شد، گفت: ما از ابتدا میخواستیم ثابت کنیم برای برگزاری یک جشنواره باکیفیت در چنین ابعادی نیازی به بودجههای میلیاردی و دبیرخانه عریض و طویل نیست و میتوان با همت و تلاش مضاعف، کارهای بزرگ کرد. دبیر جشنواره «همآغاز» ابراز امیدواری کرد هرچند این جشنواره به صورت مستقل و خودگردان اجرا شد اما امیدوارم با شور و هیجانی که ایجاد شد، در دورههای آینده نهادهای مختلف از آن حمایت کنند و به جای برگزاری جشنوارههای میلیاردی بعضا بیحاصل، روی این جوانان بااستعداد سرمایهگذاری کنند.
دبیر نخستین دوره جشنواره در پایان ضمن تبریک به برگزیدگان و تشکر از همکاران خود در ستاد برگزاری جشنواره و کارکنان مجموعه تئاترشهر، آثار منتخب جشنواره همآغاز برای اجرای عموم در سال ۱۴۰۳ در مجموعه تئاترشهر را معرفی کرد. سپس هیات داوران متشکل از شهره سلطانی، کیومرث مرادی و دکتر اسماعیلنجار به همراه هادی حجازیفر برای اهدای جوایز بهترین طراحی، بهترین بازیگری زن و بهترین بازیگری مرد روی صحنه حضور یافتند و جوایز این ۳ بخش را اهدا کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|