|
خبر
در رزمایش مدافعان آسمان ولایت 1402 انجام شد
رونمایی عملیاتی از سامانه ۹ دی
اجرای عملیاتی سامانه ۹ دی برای نخستین بار در رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 1402 انجام شد.
به گزارش فارس، امیر سرتیپ دوم عباس فرجپور، سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ گفت: سامانههای دفاع هوایی کوتاهبرد و ارتفاع پایین ۹ دی نیروی هوافضای سپاه در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت، اهداف واگذارشده توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را با موفقیت رهگیری و منهدم کردند.
امیر سرتیپ دوم عباس فرجپور گفت: استفاده از تجهیزات پدافندی مختلف و متعدد پدافند هوایی در ارتش جمهوری اسلامی و نیروی هوا فضای سپاه تحت هدایت و راهبری قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) در این رزمایش بیانگر قدرت و توانمندی جمهوری اسلامی ایران در عرصه پدافند هوایی است که توانسته طی سالهای گذشته در مقاطع مختلف قدرتهای استکباری را مغلوب قاطعیت و توانمندی خود کند.
سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت 1402 اظهار کرد: توجه به موضوع دفاع در برابر تهاجم الکترونیک و سایبری و توانمندیهای سامانههای بومی در این حوزه از جمله دستاوردهای این رزمایش است، چرا که سامانههای پدافند هوایی ارتش و سپاه در این رزمایش در محیط جنگ الکترونیک به مقابله با اهداف متخاصم پرداختند.
وی برقراری ارتباطات امن در لایههای مختلف را از جمله ضرورتهای شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور برشمرد و گفت: یکپارچگی امنیت در عرصه سایبرالکترونیک و پایداری ارتباطات در تمام سطوح و لایههای ارتباطی از جمله مسائلی است که در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ مورد توجه و تأکید جدی قرار گرفته است.
همچنین سامانه پدافندی برد کوتاه 9 دی که 31 شهریور امسال در جریان رژه نیروهای مسلح در جوار حرم مطهر امام خمینی(ره) برای نخستین بار به نمایش در آمد، در این رزمایش نیز برای نخستین بار به کار گرفته میشود.
ارسال به دوستان
توفان الاقصی و تصویر جدید از اسلام در اروپا
عابد اکبری*: توفان الاقصی و تحولات اخیر در نوار غزه تصویری متفاوت از آنچه رسانههای اروپایی از اسلام روایت میکردند را بازتاب داده است.
به نظر میرسد بهرغم تلاش گسترده رسانههای همسو با صهیونیستها در اروپا برای تخریب وجهه اسلام و گسترش موج اسلامهراسی، روایت رایج از جنگ غزه نهتنها این تلاشهای مسموم را خنثی کرده است بلکه دلیلی شده تا نگرش مردم اروپا نسبت به اسلام به طرز مثبتی تغییر کند.
روایتسازیهای شتابزده و کاریکاتورگونه رسانههای اروپایی در هفتههای اخیر علیه مسلمانان و مظلومنمایی درباره وضعیت یهودیان ساکن اروپا حتی انتقاداتی جدی در بین جوامع رسانهای درون اروپایی نیز به همراه داشته است.
شبکه تلویزیونی دویچهوله آلمان که در چند نوبت گزارشاتی را مبنی بر مشکلات تحصیلی کودکان یهودی در آلمان پس از توفان الاقصی منتشر کرده بود، در گزارشی عنوان کرد 4 دانشآموز مسلمان در شهر نویس ایالت نوردراین وستفالن، قصد اجرای قوانین سختگیرانه شریعت اسلامی در مدرسه را داشتهاند.
برخورداری زنان از حجاب اسلامی، تفکیک جنسیتی در کلاسهای شنا و اجازه ترک زودهنگام مدرسه برای دانشآموزان مسلمان به قصد شرکت در نماز جمعه بخشی از به زعم این رسانه طراحی سختگیرانه شریعت اسلام بوده که این دانشآموزان قصد اجرای آن را داشتهاند! موضوعی که پس از جنجال رسانهای به راه افتاده در این باره و ورود پلیس و سازمان اطلاعات داخلی آلمان به این ماجرا، بیاساس بودن این تهدیدنمایی برای مقامات امنیتی آلمان نیز به اثبات
رسید.
در فرانسه هم که طی سالهای اخیر به مرکز اسلامهراسی در اروپا تبدیل شده است، وضع بر همین منوال است. اسلامهراسی بعد از توفان الاقصی در فرانسه در یک روایت صهیونیستی با نژادپرستی درهم تنیده شده است به طوری که مسلمان بودن مانند یک نژاد خاص شناخته میشود.
یک تحلیلگر فرانسوی در همین ارتباط عنوان داشت: فضای امروز جامعه فرانسوی به شکلی است که اگر یک نفر در فرانسه به اسلام روی آورد اما به کسی نگوید، احتمالا با تبعیض مواجه نخواهد شد اما برعکس اگر یک نفر دارای اسم اسلامی باشد یا دارای چهرهای خاورمیانهای باشد بهرغم عدم معرفی خود به عنوان مسلمان نیز با تبعیض مواجه خواهد شد.
آنگونه که رئیس کمیته عدالت و آزادی فرانسه عنوان کرده، امروز اسلامهراسی در این کشور یک مشکل سازمانیافته است و در حقیقت یکی از اجزای دیانای جمهوری فرانسه بهشمار میرود؛ هر چند به نظر میرسد این اقدامات با پاسخهای متفاوتی از جانب جامعه فرانسوی مواجه بوده است.
در همین ارتباط طی روزهای گذشته عبدالله بن منصور، رئیس اتحادیه انجمنهای اسلامی در اروپا عنوان کرد از زمان آغاز تجاوزگری به نوار غزه، شاهد موج عظیمی از گرویدن به اسلام در فرانسه هستیم که طی ۴۰ سال اخیر بیسابقه است، به نحوی که شمار افرادی که مسلمان میشوند از ۸۰ نفر در روز به ۴۰۰ نفر افزایش یافته است. به گفته عبدالله بن منصور، از زمان حملات تجاوزکارانه رژیم اسرائیل به نوار غزه، ۲۰ هزار نفر در فرانسه مسلمان شدهاند که بیشتر آنها را جوانان تشکیل میدهند.
وضعیت در انگلستان هم مشابه آلمان و فرانسه است. طی 100 روز گذشته انگلستان شاهد افزایش قابل توجه جنایات ناشی از نفرتپراکنی سازمانیافته علیه مسلمانان بوده است و در حالی که رژیم صهیونیستی محاصره نوار غزه را تشدید میکند، این جرائم به طرز نگرانکنندهای در مناطق مختلف انگلستان افزایش یافته است. طبق گزارش صندوق امنیت جامعه، چند روز پس از عملیات توفان الاقصی موارد مربوط به جرائم مبتنی بر نفرتپراکنی علیه مسلمانان در انگلستان افزایش قابل ملاحظهای داشته است و جرائم مربوط به اسلامستیزی، افزایشی ۶ برابری را نشان
میدهد.
این در حالی است که افزایش جرائم مرتبط با اسلامهراسی بر جامعه مسلمانان نیز تأثیر گذاشته، تا حدی که آنها نسبت به امنیت فرزندان خود در راه رفتن به مدرسه و زمان حضور در مدرسه نگران هستند.
اما بهرغم همه این خشونتهای سازمانیافته، پیامدهای توفان الاقصی در حوزههای مختلف اجتماعی و حتی نحوه تعامل مبارزان فلسطینی در نوار غزه با اسرای اسرائیلی، جهان را مبهوت کرده است. صبر، آرامش، یقین و اعتماد مردم غزه که با مشکلات و مصائب از دست دادن عزیزان و خانههایشان دست و پنجه نرم میکنند، این سوال را در ذهن شهروندان اروپایی ایجاد کرد: عامل این همه آرامش و صبر چیست؟! و آنها پاسخ سوالشان را در اعتقادات دینی مردم مظلوم فلسطین یافتهاند.
کارشناس مسائل اروپا *
ارسال به دوستان
پاکستان پایان تنش با ایران را اعلام کرد
پس از نشست دیروز کمیته امنیت ملی پاکستان، اعضای کابینه این کشور با تصمیم نهایی رهبران سیاسی و نظامی برای از سرگیری روابط کامل دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران و بازگشت سفرای 2 کشور به پایتختهای یکدیگر موافقت کردند. بر اساس تصمیم کمیته امنیت ملی پاکستان، این کشور سطح کامل روابط دیپلماتیک با ایران را از سرگرفته و بزودی سفیران ایران و پاکستان به پایتختهای یکدیگر اعزام میشوند.
ارسال به دوستان
اطلاعیه سوم وزارت اطلاعات درباره حادثه تروریستی کرمان از شناسایی، دستگیری و هلاکت تعدادی از سرکردگان داعش در ایران خبر میدهد
شکار ادامه دارد
وزارت اطلاعات تصاویر محمدعادل عارف معروف به عادل پنجشیری یکی از سرکردگان داعش که در غربتهران پنهانشده
را برای شناسایی و گزارش مردمی منتشر کرد
گروه سیاسی: پس از حادثه تروریستی کرمان، وزارت اطلاعات در تشریح این جنایت و ابعاد امنیتی آن، چه در حوزه تدارک تروریستها برای انجام این حادثه و چه در حوزه اقدامات رصد، مراقبت و دستگیری تروریستها 2 اطلاعیه منتشر کرد.
به گزارش «وطن امروز»، در اطلاعیه دوم وزارت اطلاعات، اسامی تروریستهای انتحاری اعلام شد، همچنین درباره نحوه جذب این تروریستهای تاجیکستانی و اسرائیلی همچنین مسیر عزیمت آنها از سوریه و ترکیه تا افغانستان و سپس ورود به خاک ایران، توضیحاتی ارائه شد. وزارت اطلاعات در بیانیه دوم همچنین از دستگیری برخی عوامل پشتیبان این جنایت و تحت تعقیب قرار گرفتن برخی دیگر از عوامل همدست تروریستها خبر داد.
دیروز وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران سومین بیانیه تبیینی خود درباره حادثه تروریستی کرمان را منتشر کرد. بیانیهای که ابعاد بسیار مهمتری از این حادثه و میزان نفوذ عناصر داعشی در خاک ایران را توضیح میدهد. روز گذشته همزمان با انتشار این اطلاعیه وزارت اطلاعات، فیلم مربوط به یکی از درگیریهای سربازان گمنام امام زمان(عج) با عناصر تروریستی داعش و هلاکت آنها در کرمان منتشر شد. موضوعی که نشان میدهد تروریستها تدارکات ویژهای برای اجرای عملیاتهای تروریستی خود در خاک ایران دیدهاند اما مهمترین بخش سومین اطلاعیه وزارت اطلاعات درباره حادثه تروریستی کرمان، اعلام دستگیری چند نفر از به اصطلاح امیران و سرکردگان و مرتبطان با فرماندهان عملیات تروریستی کرمان در ایران است؛ موضوعی که هم از برنامهریزی گسترده داعش برای ایجاد ناامنی در ایران خبر میدهد و هم نشاندهنده اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام روی این شبکه تروریستی است. ضمن اینکه این دستگیریها میتواند منجر به کشفهای مهمتری درباره شبکه تروریستهای داعش در ایران شود. در این اطلاعیه همچنین مشخصات و تصویر یکی از تروریستهای خطرناک داعشی در ایران منتشر و گفته شده است این تروریست در غرب تهران پنهان شده است. وزارت اطلاعات از مردم خواست اگر اطلاعاتی از این تروریست در اختیار دارند فورا به شماره 113 گزارش دهند.
متن کامل سومین اطلاعیه وزارت اطلاعات درباره حادثه تروریستی کرمان به شرح زیر است:
بسمه تعالی
در پی وقوع فاجعه غمبار در مراسم سالگرد شهادت سردار بزرگ مبارزه با تروریسم تکفیری، شهید سپهبد قاسم سلیمانی(ره) در کرمان و در ادامه جمعآوریهای گسترده اطلاعاتی و تدابیر امنیتی در داخل و خارج از کشور، اطلاعات قابلتوجهی از لایههای دخیل در طراحی و اجرای آن عملیات تروریستی حاصل شد. به دنبال آن تعداد دیگری از عناصر مرتبط با واقعه مذکور، در سطوح برخی سرکردگان گروهک مزدور داعش تا عوامل عملیاتی و از اتباع چند کشور، شناسایی، بازداشت و به بازداشتگاههای کشور منتقل شدند. با توجه به ادامهدار بودن عملیات آفندی و پدافندی و استمرار حضور مترصد سربازان گمنام امام زمان(عج) در محیطهای هدف، ذیلا به بخش دیگری از اطلاعات حاصله و اقدامات انجامشده اشاره میشود:
1- ۲ تروریست تکفیری که چند روز پس از حادثه جنایتکارانه کرمان، با هدف انجام عملیات مجدد در دیار کریمان وارد کشور شده بودند، با تدابیر هوشمندانه و اقدام فداکارانه سربازان گمنام امام زمان(عج) در ادارهکل اطلاعات استان کرمان، به محاصره دلاورمردان گمنام کرمانی درآمده و در تیراندازیهای متقابل، هر دو عنصر تکفیری به هلاکت رسیدند. در این عملیات، سناریوی دومرحلهای و خطرناک حمله به یکی از مراکز انتظامی (حمله مسلحانه به مرکز مورد نظر، سپس دامگذاری انفجاری در مسیر نیروهای کمکی)، خنثی شد و ۲ تروریست تکفیری از اتباع بیگانه از پای درآمدند، همچنین ۲ بمب دستساز بسیار قوی به وزن 20 کیلوگرم توقیف شد. علاوه بر بمبها، 10 عدد چاشنی الکتریکی، 4 عدد چاشنی ساده، یک قبضه مسلسل امپی 4 آمریکایی همراه با 8 تیغه خشاب و 278 عدد فشنگ، و یک قبضه مسلسل کلاشنیکف همراه با 5 تیغه خشاب و 181 عدد فشنگ، 7 قبضه نارنجک، 2 عدد دوربین معمولی و دید در شب، 2 دستگاه بیسیم، 3 عدد ریموت، 12 متر سیم با فتیله باروتی و الکتریکی و مقادیر قابلتوجهی تجهیزات مرتبط دیگر کشف و ضبط شد.
2- بازداشت یکی از سرکردگان (به اصطلاح امیران) داعشی بهنام «محمد عمران تنویر» با نام مستعار «ابوعمران». وی از امرای داعش موسوم به ولایت خراسان بوده است. نامبرده که متخصص بمبسازی گروهک مزدور داعش است، از مرتبطین «عبدالله تاجیکی» (مندرج در اطلاعیه دوم این وزارتخانه) بوده است. محمد عمران تنویر حدود 8 سال پیش به داعش پیوسته، در چند کشور منطقه حضور داشته و به عنوان یکی از اُمرای گروهک مزدور داعش ارتقا یافته است. تحقیقات از نامبرده ادامه دارد.
3- بازداشت یکی دیگر از به اصطلاح امیران داعشی به نام «مهتاب» (مذکر) که او نیز از عوامل مرتبط با «عبدالله تاجیکی» بوده و با طراحی عبدالله، در پوشش کارگری وارد کشور شده بود. این فرد نیز در مرحله بازجویی قرار دارد.
4- شناسایی و بازداشت تروریستی دیگر از سرکردگان موسوم به داعش خراسان همراه با 4 نفر از اعضای تیم وی. او فردی آموزشدیده، کاملا آشنا به روشهای حفاظتی و شگردهای امنیتی، رابط اصلی «عبدالحکیم توحیدی»، فرمانده عملیات تروریستی گروهک که نقش سرپلِ سرکرده فوقالذکر با عناصر اعزامی به ایران را ایفا میکرده است.
5- شناسایی و بازداشت یک تروریست که قصد انجام عملیات تروریستی در بارگاه یکی از امامزادگان در حومه شهر مقدس مشهد را داشت. بررسیهای اولیه نشان میدهد نامبرده از طریق فضای مجازی با گروهک مزدور و آمریکاساخته داعش آشنا و با آن مرتبط شده است. از این فرد اسلحه و متعلقات آن کشف شده و تحت تحقیق و بازجویی قرار دارد.
6- و بالاخره شناسایی و رهگیری یکی از سرکردگان گروهک صهیونیستی داعش، به نام «محمدعادل عارف» معروف به «عادل پنجشیری» که طبق آخرین ردهای بهدست آمده، وارد منطقهای در غرب تهران شده است.
این تروریست نیز از جمله مرتبطان مستقیم عبدالحکیم توحیدی (فرمانده عملیات تروریستی داعش) است که در گذشته به اتهام طراحی عملیات انتحاری در دانشگاه کابل، بازداشت و پس از یک سال حضور در زندان بگرام، از زندان آزاد شده و مجددا به اعمال تبهکارانه روی آورده بود. تاکنون تعدادی از اطرافیان وی (تماما عضو داعش) شناسایی و بازداشت شدهاند اما شخص محمدعادل عارف (عادل پنجشیری) متواری و تحت تعقیب قرار دارد. لذا ضمن انتشار تصویر این تروریست سابقهدار، از شهروندان گرامی تقاضا دارد هرگونه اطلاعاتی از نامبرده را به ستاد خبری وزارت اطلاعات (شماره 113) گزارش فرمایند.
ارسال به دوستان
حمله پاکستان به روستایی در جدار مرزی ایران؛ ایران اعلام کرد حمله سهشنبه به تروریستها در خاک پاکستان اقدامی برای جلوگیری از یک عملیات تروریستی بوده است
شروعی علیه تروریسم
خنثیسازی عملیاتهای تروریستی در مبدأ ادامه خواهد داشت
گروه سیاسی: بامداد پنجشنبه گذشته ارتش پاکستان به یکی از مناطق در جدار مرزی ایران حمله کرد. در این حمله که توسط 3 پهپاد انجام شد؛ 10 نفر کشته شدند و به 4 منزل مسکونی نیز آسیب وارد شد.
به گزارش «وطن امروز»، بلافاصله پس از این حمله، وزارت خارجه پاکستان مدعی شد این حمله علیه مخفیگاههای گروهی پاکستانی به نام سرمچار که اسلامآباد آنها را تروریستی میداند انجام شده است.
پاکستانیها همچنین اعلام کردند حمله به یکی از روستاهای سراوان در پاسخ به حمله ایران به مقر تروریستهای موسوم به جیشالعدل در خاک پاکستان انجام شده است. سهشنبه گذشته (26 دی) اعلام شد برخی مقرهای گروهک تروریستی موسوم به جیشالعدل در خاک پاکستان مورد هدف پهپاد و موشک قرار گرفت. گروهک تروریستی جیشالعدل در سالهای اخیر عملیاتهای تروریستی متنوعی در خاک ایران بویژه در استان سیستانوبلوچستان انجام داده است که طی آن دهها نفر از مردم عادی و نیروهای نظامی و انتظامی به شهادت رسیدهاند. ایران در سالهای اخیر بارها نسبت به تحرکات این گروهک تروریستی در خاک پاکستان هشدار داد. سال 1391 توافقنامه امنیت مرزها توسط ایران و پاکستان امضا شد اما از آن زمان تاکنون دولت پاکستان نسبت به حضور تروریستهای ضد ایرانی در خاک خود اقدامی انجام نداده. نمونه بارز آن گروهک تروریستی ریگی بود که نهتنها در منطقه بلوچستان پاکستان دژهای نظامی ایجاد کرده بود، بلکه در کویته نیز دفتر ایجاد کرد. ریگی در فاصله نزدیک به 10 سال بارها عملیاتهای تروریستی در شرق ایران انجام داد که مهمترین آن کشتار جاده تاسوکی در سال 1384 و نیز ترور فرماندهان ایرانی و سران عشایر بلوچ از جمله سرلشکر شهید شوشتری در مهر 1388 بود. سرانجام ریگی با یک عملیات پیچیده اطلاعاتی دستگیر شد اما خاک پاکستان پناهگاه تروریستهای جدیدالتاسیس شد. این بار گروهی تروریستی موسوم به جیشالعدل در خاک پاکستان تاسیس شد و اقدام به انجام عملیاتهای تروریستی در خاک ایران کرد.
مسؤولیتناپذیری پاکستان و نیز برخی شواهد نشان داده است ارتش پاکستان و سرویس امنیتی این کشور تحت نفوذ آمریکا و انگلیس و نیز تامین مالی عربستان سعودی و امارات، اقدامی برای کنترل و برخورد با تروریستها انجام نمیدهند. به گونهای که خاک پاکستان تبدیل به پناهگاهی امن برای تروریستها شده. آزادی عمل تروریستها در خاک پاکستان به گونهای است که این تروریستها طی ماههای اخیر فیلمهایی از رزمایشهای صدها نفری خود در خاک پاکستان منتشر کردهاند. عملیاتهای اخیر این تروریستها در خاک ایران نیز نشان میدهد آنها هم در حوزه لجستیکی و هم در حوزه آموزش، سطح بالاتری از عملیاتهای تروریستی را انجام میدهند.
در حمله تروریستی گروهک جیشالظلم به پاسگاه راسک که 24 آذرماه انجام شد؛ 11 نفر از پرسنل مظلوم فراجا به شهادت رسیدند. به اعتقاد کارشناسان نظامی و امنیتی، تدارک این عملیات تروریستی و نیز برنامهریزی آنها برای جلوگیری از اقدام تیمهای پشتیبان نیروهای نظامی و انتظامی از نیروهای فراجا در راسک، نشان میدهد این تروریستها تحت آموزشهای جدیدتری قرار گرفتهاند.
پس از حادثه تروریستی راسک، تروریستهای جیشالظلم چندین عملیات و ترور کور دیگر در استان سیستانوبلوچستان انجام دادند. با وجود تذکرات مکرر ایران اما باز هم دولت و ارتش و سرویس امنیتی پاکستان همانند 20 سال گذشته، از پذیرش مسؤولیت سر باز زدند. در نهایت سهشنبه 26 دی یکی از مقرهای فرماندهی تروریستهای موسوم به جیشالعدل در عمق 50 کیلومتری خاک پاکستان مورد هدف پهپاد و موشک قرار گرفت و طی آن تعدادی از تروریستها به هلاکت رسیدند. پس از این اقدام، دولت پاکستان ضمن محکوم کردن ایران مدعی شد آنها کنترلی روی این مناطق از خاک خود ندارند! پاکستان همچنین واکنش شتابزده و عجولانهای علیه ایران انجام داد. آنها سفیر خود را از ایران فراخواندند و اجازه بازگشت سفیر ایران را به اسلامآباد هم ندادند. در نهایت ارتش پاکستان با حمله پهپادی به یکی از روستاهای جدار مرزی با ایران، 10 نفر از اتباع پاکستانی مقیم خاک ایران را کشت تا به نوعی اعتراض خود را نسبت به حمله به مقر تروریستهای جیشالظلم نشان دهد.
* واکنش معنادار وزارت امور خارجه
پس از حمله بامداد پنجشنبه گذشته به یکی از روستاهای سراوان، ایران بلافاصله این اقدام ارتش پاکستان را محکوم کرد و خواستار توضیح فوری اسلامآباد درباره این حادثه شد. وزارت امور خارجه ایران نیز بیانیهای منتشر کرد که حاوی نکات مهمی بود. متن این بیانیه به شرح زیر است: «وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اقدام غیرمتوازن و غیرقابل پذیرش پاکستان در حمله پهپادی به شهروندان غیرایرانی روستایی در جدار مرزی 2 کشور را محکوم میکند. جمهوری اسلامی ایران در عین حال که به سیاست حسن همجواری و برادری بین 2 ملت و 2 دولت ایران و پاکستان پایبند است و اجازه نمیدهد دشمنان روابط خوب و برادرانه 2 کشور را تیره کنند؛ امنیت مردم و تمامیت ارضی کشور را خط قرمز خود برمیشمرد و از دولت دوست و برادر پاکستان قویا انتظار دارد به تعهدات خود در ممانعت از استقرار پایگاهها و گروههای مسلح تروریستی در خاک پاکستان پایبند باشد. در حادثه سهشنبه 26/۱۰/1402، قرارگاه مرزی نیروی زمینی سپاه مستقر در استان سیستانوبلوچستان، با مشاهده آمادگی یک گروه تروریستی برای عزیمت به سمت خاک جمهوری اسلامی ایران جهت انجام عملیات تروریستی دیگری مانند اقدام جنایتکارانه راسک، اقدام به عملیات پیشگیرانه علیه این گروه تروریستی در پادگان و مقر استقرار آنان در ارتفاعات منطقه و کیلومترها دورتر از مناطق مسکونی کرد که این رویه بخشی از وظایف ذاتی نیروهای مرزی ایران برای مقابله «متناسب» با هرگونه تهدید تروریستی قریبالوقوع علیه مردم و شهروندان کشور است. تاکید مینماید حساب دولت دوست و برادر پاکستان از تروریستهای مسلح جداست و ایران همواره به سیاست همسایگی خود پایبند است و اجازه نمیدهد دشمنان و ایادی تروریست آنها این روابط را بویژه در زمانی که نسلکشی و جنایات رژیم صهیونیستی مسأله اول جهان اسلام است، تیره کنند».
بیانیه وزارت امور خارجه ایران در کنار اینکه بهدرستی تاکید کرده است حساب دولت پاکستان را از حساب تروریستهای مسلح جدا میداند؛ به این نکته نیز تاکید کرده است که حمله نیروی زمینی سپاه به تروریستهای مستقر در پاکستان، در واقع جلوگیری از وقوع یک عملیات تروریستی بود که تروریستها در حال آماده شدن برای اجرای آن در خاک ایران بودند. بیانیه وزارت امور خارجه ایران این نکته را نیز مورد اشاره قرار داده است که سپاه این تروریستها را در مکانی دورتر از مناطق مسکونی مورد هدف قرار داد. این در حالی است که ارتش پاکستان به بهانه واهی مقابله با تروریستها، جان تعدادی از مردم یک روستا را گرفت.
* سپاه جلوی چه چیزی را گرفت
دیروز جزئیاتی جدید از وقایع مرتبط با عملیات ضدتروریستی جمهوری اسلامی در شرق کشور ارائه شد. یک منبع آگاه در این باره به ایرنا گفت: این گروه تروریستی در مناطق غیرمسکونی کوههای عمق پاکستان اقدام به تاسیس پادگان نظامی و آموزشی کرده که اطلاعات دریافتی حاکی از طراحی یک عملیات بزرگ تروریستی قریبالوقوع توسط این گروه در مناطق شرق ایران بود. این مقام مسؤول افزود: سطح اشراف بر این گروه تروریستی و قدرت عملیاتی نیروهای مسؤول به میزانی بود که به محض آغاز حرکت تروریستها زیر ضربه عملیاتی رفته و بخش قابل توجهی از تاسیسات، تجهیزات و نیروهای این گروهک نابود شد. این مقام آگاه با اشاره به اقدام تقابلی پاکستان در واکنش به این عملیات، از تشکیل جلسه فوری شورای عالی امنیت ملی در صبح پنجشنبه خبر داد و افزود: بررسیها حاکی از آن است که برخلاف اخبار منتشر شده در رسانهها، این واکنش در جدار مرزی ایران و توسط چند پهپاد کوچک انفجاری صورت گرفته و برخلاف عملیات ایران، بخشی از اتباع عادی پاکستانی ساکن در جدار مرزی در این حادثه مورد هدف قرار گرفتهاند. وی با اشاره به برگزاری 2 جلسه شورای عالی امنیت ملی در صبح و بعدازظهر پنجشنبه گذشته به ریاست رئیسجمهور افزود: سیاست قطعی جمهوری اسلامی صیانت از چارچوب امنیت ملی کشور با همه ابزارهای موجود است و بر این اساس در آینده نیز هرگونه تحرکات و تدارک عملیات تروریستی از این دست، تحمل نخواهد شد. این مقام مسؤول در پایان گفت: هر چند اولویت برای ما همکاری امنیتی با همسایگان برای حل مساله تروریسم است اما این سیاست قطعی مورد اشاره، در مراودات امنیتی با کشورهای همسایه به صورت رسمی به آنها منتقل شده و مبنای عمل خواهد بود.
* پاکستان: به تروریستها اجازه سوءاستفاده ندهیم
دیروز جمعه جلیل عباس جیلانی، وزیر خارجه پاکستان با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران تماس گرفت و گفت نباید به تروریستها و دشمنان روابط، اجازه سوءاستفاده داد.
در این گفتوگوی تلفنی، حسین امیرعبداللهیان ضمن بااهمیت خواندن جایگاه پاکستان در سیاست خارجی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران، گفت: مناسب است محور همکاریهای امنیتی و نظامی که در گذشته مورد توافق و تاکید مقامات 2 کشور قرار گرفته است، با جدیت دنبال شود.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه نیروهای امنیتی ایران در قرارگاههای عملیاتی خود با هرگونه عملیات تروریستی در همان ابتدا مقابله میکنند، گفت این نیروها اجازه تحرک عملیاتی به تروریستها را نمیدهند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با اشاره به عملیات ضد تروریستی اخیر قرارگاه محلی ایران علیه گروهک جیشالظلم که مسؤولیت بسیاری از عملیات تروریستی از جمله حمله اخیر به پاسگاه انتظامی راسک را بر عهده گرفته، تاکید کرد: این اقدام عملیاتی در راستای وظایف آنی قرارگاه عملیاتی منطقه سیستانوبلوچستان و در جهت خنثیسازی تهدید تروریستی فوری بود که با توجه به شواهد و مستندات بیش از 50 تروریست در این مکان در حال آمادهسازی برای انجام اقدام تروریستی علیه ایران بودند که با اقدام بهموقع نیروهای ایرانی ناکام ماندند.
امیرعبداللهیان با تاکید بر احترام جمهوری اسلامی ایران به حاکمیت و تمامیت ارضی کشور دوست، برادر و همسایه پاکستان، گفت: حاکمیت و تمامیت ارضی پاکستان قویا مورد توجه ماست و همکاریهای 2 کشور برای خنثی و نابود کردن اردوگاههای تروریستی در خاک پاکستان ضروری است.
وی افزود: در شرایطی که رژیم صهیونیستی به کشتار زنان و کودکان در فلسطین مبادرت میورزد، لزوم اتحاد جهان اسلام و کشورهای بزرگ و موثر، بیش از پیش احساس میشود.
جلیل عباس جیلانی، وزیر خارجه پاکستان نیز در این گفتوگوی تلفنی با اشاره به آرمانهای مشترک 2 کشور در مبارزه با تروریسم، گفت: نگرش مشترک در مبارزه با تروریسم هسته اصلی همکاری 2 کشور است و پاکستان همواره بر روابط برادرانه و سازنده با ایران تاکید داشته و حق حاکمیت و تمامیت ارضی همواره مورد توجه جدی پاکستان است.
وی با تاکید بر علاقه و احترام ویژه ملت و دولت پاکستان به جمهوری اسلامی ایران، بر توسعه مناسبات برادرانه در تمام ابعاد بین 2 کشور تاکید کرد و افزود: ما 2 همسایه دیرینه و مسلمان هستیم، تروریسم دشمن مشترک ما است و نباید به تروریستها و دشمنان روابط، اجازه سوءاستفاده داد.
وزیر خارجه پاکستان گفت همکاری و برادری محور اصلی کار ما است. وزیر خارجه پاکستان همچنین از امیرعبداللهیان برای دیدار رسمی از اسلامآباد دعوت کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|