|
وزیر خارجه آفریقای جنوبی:حکم دیوان بینالمللی دادگستری، تاریخی است
وزیر خارجه آفریقای جنوبی تاکید کرد ابعاد مختلف حکم دیوان بینالمللی دادگستری و تعیین تدابیر موقت که اسرائیل باید در پیش بگیرد، نشاندهنده جدیت دادگاه در رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی است. نالدی باندور گفت این حکم نشاندهنده انتقال به بخش اجرایی مربوط به دلایل ارائهشده از سوی آفریقای جنوبی است. وی در ادامه افزود: این نخستین بار است که چنین شکایتی علیه اسرائیل مطرح میشود و صدور حکمی درباره اقدامات موقت با این سرعت، تاریخی است.
ارسال به دوستان
کشتی انگلیسی «مرلین لواندا» در خلیج عدن با اصابت موشک ارتش یمن آتش گرفت
صید روباه
آمریکا: دنبال افزایش تنش نیستیم!
گروه بینالملل: سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد یک کشتی متعلق به انگلیس را در خلیج عدن با موشک هدف قرار دادهاند که از تصاویر و شواهد اینطور برمیآید به این کشتی خسارت زیادی وارد شده است.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن شامگاه جمعه از حمله موشکی به یک نفتکش متعلق به انگلیس در خلیج عدن خبر داد. سرلشکر یحیی سریع با اشاره به اینکه موشکها به هدف اصابت کرد و باعث آتشسوزی آن شد، گفت: عملیات ما علیه کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهای عازم بنادر فلسطین اشغالی تا توقف حملات [اسرائیل] و وارد شدن غذا به غزه ادامه خواهد داشت. وی همچنین تأکید کرد یمن تمام تدابیر نظامی لازم را در راستای حق دفاع از خود اتخاذ خواهد کرد تا همبستگی عملیاش را با ملت فلسطین نشان دهد.
سازمان عملیات تجارت دریایی انگلیس نیز ساعاتی بعد از این اتفاق خبر داد یک حادثه در ۶۰ مایلی ساحل جنوب غرب شهر عدن واقع در جنوب یمن رخ داده است. به گفته این نهاد انگلیسی، یک انفجار هم در 0.5 مایلی این کشتی و یک انفجار هم در دریا رخ داده است. شرکت امنیت دریایی «امبری» که متعلق به انگلیس است، این خبر را تأیید کرد و گفت انفجار در نزدیکی تنگه بابالمندب رخ داده است. در این حمله، ۲ موشک به سمت یک کشتی شلیک شده که گفته میشود متعلق به هند است. عملیات هدفگیری علیه کشتی نفتی انگلیسی «مرلین لواندا» در خلیج عدن با تعدادی موشک انجام شده است.
این در حالی است که سرلشکر یحیی سریع بامداد پنجشنبه طی بیانیهای گفته بود نیروهای ارتش این کشور با تعدادی ناوشکن و ناو جنگی آمریکا در خلیج عدن و تنگه بابالمندب درگیر شد. سریع در این بیانیه توضیح داد تعدادی از موشکهای بالستیک مستقیما به کشتی جنگی آمریکا برخورد کرده و ۲ کشتی تجاری آمریکایی نیز از مهلکه گریختند. ارتش یمن ضمن اشاره به اینکه این درگیری ۲ ساعت طول کشید، اعلام کرد تا پایان تجاوز به غزه و رفع محاصره این منطقه، مانع حرکت کشتیهای صهیونیستی به بنادر فلسطین اشغالی میشود.
شبکه المیادین ظهر دیروز جزئیات جدیدی از عملیات اخیر ارتش یمن در دریای سرخ را فاش کرد. المیادین به نقل از منابع ویژه خود خبر داد برخلاف ادعای برخی منابع، کشتیای که نیروی دریایی یمن آن را اخیرا در دریای سرخ هدف قرار داد، در حال رفتن به فلسطین اشغالی بود و نه یونان. سرلشکر یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن جمعهشب از حمله موشکی به یک نفتکش متعلق به انگلیس در خلیج عدن خبر داده و اعلام کرده بود موشکها به هدف اصابت کردند و باعث آتشسوزی در کشتی شدند. المیادین در ادامه اضافه کرد: کشتی یادشده در حال حمل سوخت برای جنگندههای اسرائیلی بود که توسط ارتش یمن هدف حمله قرار گرفت. ارتش یمن به دنبال تشدید حملات ارتش اسرائیل به نوار غزه، در حمایت از مردم فلسطین به هیچ کشتی اسرائیلی و کشتیهایی که مقصد آنها فلسطین اشغالی است، اجازه عبور از دریای سرخ را نمیدهد.
بر اساس گزارش المیادین، ۲ کشتی آمریکایی و انگلیسی وظیفه تأمین امنیت کشتی «مرلین لواندا» را برعهده داشتند و آن را در دریا همراهی میکردند اما بعد از نزدیک شدن نیروهای یمنی به کشتی و آغاز درگیری، کشتیهای همراه محل را ترک کردند و «پا به فرار گذاشتند». شبکه المسیره نیز گزارش داده بود به دنبال عملیات ارتش یمن، آمریکا و انگلیس طی ۲ حمله هوایی منطقه «راس عیسی» را در استان الحدیده (غرب یمن) هدف حمله قرار دادند.
شبکه یمنی المسیره صبح دیروز از حمله هوایی مجدد آمریکا و انگلیس به غرب این کشور خبر داد. المسیره گزارش داد طی ۲ حمله هوایی از سوی آمریکا و انگلیس منطقه «راس عیسی» در استان الحدیده (غرب یمن) هدف حمله قرار گرفت. در این گزارش به جزئیات بیشتری درباره این حمله و خسارات مادی وارده اشارهای نشده است.
از سویی شرکت «ترافیگورا» با اشاره به اینکه «هیچ گزارشی مبنی بر مصدومیت ناشی از حادثه نفتکش مرلین لواندا در خلیج عدن» گزارش نشده است، توضیح داد: تلاش خدمه برای مهار آتشسوزی در یک مخزن باری نفتکش ادامه دارد.
فرماندهی مرکزی ارتش تروریست ایالات متحده (سنتکام) پیشتر اشاره کرده بود کشتی نیروی دریایی ایالات متحده در حال ارائه کمک به نفتکش آسیب دیده است.
این در حالی است که منابع سیاسی به المیادین گفتند: فرار ناوهای حفاظتی آمریکا و انگلیس سوالات جدی را برای کسانی که در جستوجوی راهی برای حفاظت خارجی در منطقه هستند ایجاد میکند.
منابع المیادین افزودند: با نزدیک شدن نیروهای یمنی و درگیری، 2 کشتی حفاظتی متواری شدند و کشتی باری انگلیسی را به حال خود رها کردند! منابع المیادین تاکید کردند: 2 کشتی حفاظتی و بیمهای انگلیسی و آمریکایی این کشتی انگلیسی را در مسیر دریایی خود همراهی میکردند.
آمریکاییها با توجه به اینکه به یمن حمله میکنند در عین حال پیامهایی مبنی بر عدم تنش میدهند. ژنرال چارلز براون، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در گفتوگو با شبکه ایبیسی نیوز که مشروح آن قرار است امروز منتشر شود، درباره حملات اخیر ایالات متحده و انگلیس به یمن به بهانه مقابله با حملات انصارالله به برخی کشتیهای تجاری در دریای سرخ که مقصدشان سرزمینهای اشغالی است، مدعی شد هدف واشنگتن ایجاد بازدارندگی و جلوگیری از درگیریهای بیشتر است و به دنبال تشدید تنشها در دریای سرخ نیست.
وی در بخشی از این مصاحبه در پاسخ به سوالی درباره موضع برخی منتقدان مبنی بر اینکه «دولت بایدن در برابر انصارالله یا ایران که حامی آن است، به اندازه کافی سختگیر نیست» گفت: من نیز میپرسم که آنها چه میخواهند؟ یک درگیری گستردهتر؟ آیا شما ما را در یک جنگ تمامعیار میخواهید؟ هدف ما بازدارندگی و در عین حال محافظت از نیروهای آمریکایی است، نه ورود به یک درگیری گسترده و جنگ تمامعیار.
از سوی دیگر تنشها در دریایی سرخ به اقتصاد اروپا ضربه زده است. نرخ روزانه حمل یک محموله بنزین از شمال غرب اروپا به سواحل شرق آمریکا، روز دوشنبه به ۳۸ هزار دلار رسید که رشد ۳ برابری نسبت به ابتدای سال ۲۰۲۴ را نشان میدهد.
بلومبرگ دوشنبه گذشته گزارش کرد کشتیها به طور فزاینده در حال تغییر مسیر برای دور زدن آفریقا هستند تا از منطقه دریای سرخ اجتناب کنند و سفرهای بسیار طولانیتر آنها، به معنای آن است که کشتیهای کمتری در بازار نقدی موجود هستند.
وضعیت در دریای سرخ از دوشنبه گذشته تشدید شد؛ جایی که سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد یک کشتی باری نظامی آمریکایی در خلیج عدن را هدف حمله موشکی قرار دادهاند. یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیهای که روز دوشنبه توسط رویترز منتشر شد، گفت: نیروهای مسلح یمن با هدف قرار دادن همه منابع تهدید در دریای سرخ و دریای عرب، به تلافی هرگونه تجاوز آمریکایی یا انگلیسی به کشورمان ادامه میدهند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، رویترز به نقل از یک شرکت امنیتی دریایی انگلیسی تایید کرد کشتیای که یمن میگوید به آن حمله کرده است، کشتی «اوشن جاز» بوده که تحت قرارداد ارتش آمریکاست.
***
درآمد روزانه نفتکشها به بالای ۱۰۰ هزار دلار رسید
بر اساس دادههای بازار بالتیک در لندن، هزینه حمل محصولات پالایش شده از خاورمیانه به ژاپن، پنجشنبه از ۳ درصد دیگر افزایش یافت و به ۱۰۱ هزار دلار در روز رسید. این بالاترین نرخ برای این مسیر از سال ۲۰۲۰ است که با آغاز پاندمی کرونا و سقوط تقاضا برای نفت، معاملهگران تلاش میکردند نفت را در هر نوع کشتیای که پیدا میکنند، ذخیره کنند. عملیات دریایی یمن علیه کشتیهای رژیم صهیونیستی باعث شده است اکثر کشتیها از منطقه دریای سرخ فاصله بگیرند و مسیر طولانیتر دیگری را انتخاب کنند. پس از حمله آمریکا و انگلیس به یمن، کشتیهای بیشتری از این منطقه دوری گزیدند. از آن زمان، نرخ نفتکشها برای حمل سوختهایی نظیر بنزین، دیزل و نفتا افزایش یافته است زیرا کشتیها، مسیر طولانیتری را برای حمل محمولهها به آسیا طی میکنند و هزاران مایل را پیموده و آفریقا را دور میزنند. بر اساس گزارش بلومبرگ، این وضعیت در درآمد کشتیهایی که نفت را از خاورمیانه به اروپا حمل میکنند، منعکس شده است. بر اساس اندازه کشتی، کشتیها در این مسیر اکنون روزانه بین ۹۷ تا ۱۱۷ هزار دلار درآمد دارند.
ارسال به دوستان
فرماندار تگزاس در واکنش به ضربالاجل بایدن برای بازگشایی مرز: آماده جنگ با دولت مرکزی هستیم
ایالت علیه دولت
بایدن هرگونه قرارداد جدید صادرات گاز مایع از تگزاس را ممنوع کرد
بحران در ایالت تگزاس و درگیری دولت فدرال با مقامات این ایالت به مراحل حساس رسیده است.
نشریه نیوزویک در گزارشی با اشاره به تشدید تنشها میان مقامهای ارشد ایالت تگزاس و دولت بایدن با محوریت نوع مدیریت مرزهای جنوبی آمریکا، از احتمال آغاز جنگ داخلی در این کشور و درگیری آمریکاییها با یکدیگر خبر داد و آن را تهدیدی جدی علیه امنیت ملی آمریکا قلمداد کرده است.
دیوان عالی آمریکا اخیرا در حکمی با خواسته دولت بایدن جهت برچیدن موانع مرزی در ایالت تگزاس نظیر سیمهای خاردار از این منطقه موافقت کرده است، با این حال مقامهای ارشد این ایالت از جمله فرماندار آن گرگ ابوت، به صراحت حکم دیوان عالی آمریکا را به چالش میکشند و معتقدند در صورت برچیده شدن موانع مرزی، سیلی از مهاجران غیرقانونی به خاک آمریکا هجوم خواهند آورد؛ موضوعی که نه به نفع تگزاس است و نه آمریکا. مقامهای ایالتی تگزاس قویا دولت بایدن را به تقویت و تشویق مهاجرت غیرقانونی به خاک آمریکا متهم میکنند. این در حالی است که در جبهه مقابل، حامیان دولت بایدن میگویند وی به عنوان رئیسجمهور آمریکا باید نیروهای گارد ملی آمریکا در ایالت تگزاس را فدرال اعلام کند و با تغییر وفاداری آنها از فرماندار تگزاس به رئیسجمهور آمریکا، زمینه را برای اجرای آنچه دادگاه عالی آمریکا حکم کرده، فراهم کند.
نشریه نیوزویک در گزارش خود مینویسد: «جنگ و نزاع میان دولت بایدن و گرگ ابوت، فرماندار تگزاس درباره مرزهای جنوبی آمریکا به قدری تشدید شده و افزایش یافته که بسیاری ابراز نگرانی میکنند مبادا آمریکا درگیر یک جنگ داخلی جدید شود. تنشها میان طرفهای مذکور در هفته جاری پس از آنکه دیوان عالی آمریکا به نفع تصمیم اخیر دولت بایدن رای داد و مقامهای ارشد ایالت تگزاس را موظف کرد موانع مرزیای را که برای مقابله با ورود مهاجران به خاک آمریکا ایجاد شده، بردارند، اوج گرفت. دولت فدرال آمریکا نگرانیهای بشردوستانه و زیستمحیطی را درباره موانع مرزی مستقر در مرزهای جنوبی این کشور (در ایالت تگزاس) مطرح کرده است. از سویی فرماندار تگزاس حکم دادگاه عالی آمریکا را در قالب چند بیانیه به چالش کشیده و طی پیامی در ایکس در واکنش به حکم مذکور نوشته است: «هنوز کار تمام نشده است». منتقدان دولت بایدن بر این باورند استفاده از سیمخاردارهای حلقوی و بزرگ، یکی از ابزارهای مهم و موثر در ممانعت از ورود مهاجران غیرقانونی به خاک آمریکاست. فرماندار تگزاس گفته است: «سیمخاردارهای مرزی ابزارهای مهمی هستند که از ورود مهاجران غیرقانونی به داخل خاک آمریکا یعنی همان چیزی که بایدن آن را تشویق میکند، جلوگیری میکنند. من به حمایت از اقتدار و قوانین ایالت تگزاس ادامه میدهم و مانع از این خواهم شد که دولت بایدن حفاظها و موانع مرزی ما را برچیند». در کنار اینها، برخی دموکراتها از جمله نماینده ایالت تگزاس «خواکین کاسترو» نیز از دولت بایدن خواستهاند ابزارهای قانونی خود در رابطه با فدرالی اعلام کردن فعالیت گارد ملی تگزاس را فعال کند و مانع از این شود که گرگ ابوت دستور دولت مرکزی آمریکا را به چالش بکشد. تنشها به قدری در آمریکا با محوریت مساله مذکور بالا گرفته که برخی تحلیلگران حتی از احتمال وقوع جنگ و درگیری داخلی در آمریکا نیز سخن میگویند. جالب است که یکی از اینفلوئنسرهای سرشناس فضای مجازی در آمریکا با نام «ترنس ویلیامز» که 1.7 میلیون دنبالکننده نیز دارد در پیامی گفته است: «جنگ داخلی در آمریکا در پیش است».
وی خطاب به رئیسجمهور آمریکا گفته است: «تو میخواهی یک جنگ داخلی راه بیندازی. تو میخواهی همه در ایالت تگزاس جلوی تو سر فرود آورند». «کارمین سابیا» از جمله تحلیلگران و مفسران محافظهکار آمریکایی نیز در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «جو بایدن سعی دارد در آمریکا با محوریت مدیریت مسائل مرزی، جنگ داخلی راه بیندازد». «تاکر کارلسون» از چهرههای رسانهای مطرح در آمریکا نیز گفته است: «مردان تگزاس کجا هستند؟ چرا آنها از دولت و ملت خود حمایت و حفاظت نمیکنند؟» «کلی هاگینز» از نمایندگان حزب جمهوریخواه نیز گفته است: «دولت فدرال آمریکا به دنبال راهاندازی یک جنگ داخلی است و در این شرایط تگزاس باید محکم و ثابتقدم بر موضع خود پافشاری کند». «مارجوری تیلور گرین» نماینده جمهوریخواه ایالت جورجیا هم در گفتوگو با «استیو بنن» مشاور اسبق دونالد ترامپ گفته تصمیم اخیر دیوان عالی آمریکا، عملا دولت بایدن و مقامهای ایالتی تگزاس را رو در روی یکدیگر قرار داده است.
«کوین استیت» فرماندار اوکلاهما نیز به وبسایت خبری نیوزمکس گفته است: «آمریکا اکنون با یک چالش بزرگ روبهرو است؛ چالشی که میتواند به یک درگیری و جنگ در آمریکا ختم شود». وی تصریح کرده: «ما بدون تردید در کنار تگزاس خواهیم ایستاد». با این اوصاف، بایدن وضعیت دشواری دارد. او قصد دارد نیروهای گارد ملی در ایالت تگزاس را فدرال اعلام کند؛ مسالهای که سبب میشود وفاداری این نیروها به جای فرماندار ایالت تگزاس به رئیسجمهور آمریکا منتقل و معطوف شود. بر اساس آنچه مقامهای آمریکایی اعلام کردهاند در مدت اخیر شمار مهاجران غیرقانونی در آمریکا افزایش یافته است. مقامهای تگزاس بتازگی در اقدامی مانع دسترسی نیروهای گارد مرزی به چیزی در حدود 2.3 مایل از مرزهای جنوبی آمریکا در ایالت مذکور شدهاند. بر اساس جدیدترین نظرسنجیها در آمریکا، مردم این کشور بیش از آنکه از تورم در کشورشان نگران باشند، نگران مساله ورود مهاجران غیرقانونی به آمریکا هستند. در این راستا 35 درصد آمریکاییها آنها را اولویت اصلی نگرانی خود درباره کشورشان عنوان کردهاند. این در حالی است که تورم با 32 درصد در جایگاه بعد قرار گرفته است.
همچنین تاکنون 25 فرماندار جمهوریخواه از گرگ ابوت، فرماندار تگزاس به خاطر مقاومت در برابر باز نگه داشتن مرزها به دستور جو بایدن حمایت کردهاند که تعداد آنها رو به افزایش است. ترامپ در کنار سایر جمهوریخواهان به همراه رسانههای محافظهکار به دنبال جا انداختن اصطلاح سیاسی «تهاجم به آمریکا» به خاطر وارد شدن میلیونها مهاجر غیرقانونی از مرزهای جنوبی آمریکا بویژه تگزاس هستند. جنجالها در تگزاس پس از صدور رای نهایی دیوان عالی ایالات متحده برای برداشتن موانع مرزی بین تگزاس و کشور مکزیک بشدت بالا گرفت و حالا محافظهکاران در سراسر آمریکا به پیشتازی فرماندار تگزاس، دست به مقاومت در برابر سیاستهای مرزی دولت بایدن زدهاند.
از سوی دیگر دولت بایدن هرگونه قرارداد جدید صادرات گاز مایع (LNG) را که ایالت تگزاس به درآمد آن بسیار وابسته است، به کلی ممنوع کرد. فرماندار تگزاس هم گفته است آماده جنگ داخلی با دولت بایدن هستم. یک مقام ارشد مرزبانی ایالات متحده به فاکسنیوز گفت گشت مرزی قصدی برای برداشتن حصار سیم خاردار نصب شده توسط تگزاس ندارد. کاخ سفید میگوید تگزاس از دادگاه عالی سرپیچی کرده است.
در همین راستا دان پاتریک، معاون فرماندار تگزاس هم پیرامون بحران مرزی گفته است: «ما به قانون اساسی خودمان اعتقاد داریم. ما به این حق باور داریم که باید از افرادمان حفاظت کنیم... ولی دولت فدرال این کارها را انجام نمیدهد. این بخشی از قانون اساسی است که ایالات متحده به وسیله ایالتها تاسیس شده، ما دولت را پایهگذاری کردیم، آنها قرار گذاشتند از ما در برابر تهاجم حمایت کنند. حالا جو بایدن میخواهد تازه استدلال کند که تهاجم چه هست؟! 8 میلیون نفر دارند به صورت غیرقانونی وارد این کشور میشوند؛ آدمکشها، متجاوزان، تروریستها، اعضای گنگها، قاچاقچیان مواد، آدمرباها، تهاجم این است! چه کسی همه اینها را به اینجا فرستاده؟! چه کسی برای اینکه اینها به اینجا بیایند پول داده؟!»
از سوی دیگر بایدن هم به جمهوریخواهان مجلس نمایندگان گفته است در صورتی که به ۲ لایحه در دست بررسی رای بدهند، او با آن موافقت خواهد کرد. این ۲ لایحه، یکی اصلاحات مرزی و دیگری بسته کمک به اوکراین است. جمهوریخواهان از اینکه آمریکا بارها به اوکراین کمک کرده است، ناراضی و خواستار پایان جنگ و همچنین کمکهای واشنگتن به کییف هستند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
گاردین:
حکم لاهه برای اسرائیل ویرانگر و برای آمریکا و انگلیس ناخوشایند است
شکایت آفریقای جنوبی در دیوان بینالمللی دادگستری نسبت به نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه نهتنها رفتار صهیونیستها در برابر فلسطینیها، بلکه کل نظام مبتنی بر قوانین پس از جنگ دوم جهانی از جمله اقتدار این دیوان بینالمللی را مورد آزمون و سنجش قرار داده است. البته هرگز چنین پرونده سطح بالایی در بحبوحه چنین درگیری خونینی مطرح نشده بود و بهندرت پیش آمده که اکثرا برای تحقق نتایج چنین خطری کنند. «پاتریک وینتور» روزنامهنگار انگلیسی و سردبیر بخش دیپلماتیک روزنامه گاردین در مطلبی برای این روزنامه نوشت: دادگاه به طرز فوقالعادهای از آنچه به عنوان مسؤولیتهایش شناخته میشود، عقبنشینی نکرد. اگر چه آتشبس کامل رخ نداد اما دستورات حفاظتی از جمله خاتمه دادن به کشتار فلسطینیها در غزه را صادر کرد؛ اقدامی که فراتر از آن چیزی بود که بسیاری از کارشناسان حقوق بینالملل پیشبینی کرده بودند. وی همچنین تاکید کرد: این حکم برای اسرائیل ویرانگر و برای سیاستمدارانی مانند «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده که گفت این پرونده بیفایده است یا «دیوید کامرون» وزیر خارجه بریتانیا که از آفریقای جنوبی خواست کلماتی مانند نسلکشی را بیمحابا بر زبان نیاورد، ناخوشایند است. به گزارش گاردین، از طرفی این پرونده در دیوان بینالمللی دادگستری موجب ایجاد مشکل در روابط دیپلماتیک میشود. یک سند محرمانه از سوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی توسط پایگاه خبری آکسیوس مشاهده شده که در آن آمده است: این پرونده میتواند پیامدهای بالقوهای را در حوزه روابط دوجانبه، اقتصادی و امنیتی به دنبال داشته باشد.
***
تأکید بورل بر اجرای مؤثر حکم دیوان بینالمللی دادگستری درباره اسرائیل
«جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و کمیسیون اروپا با صدور بیانیهای مشترک بر لزوم اجرای فوری و موثر حکم دیوان بینالمللی دادگستری علیه رژیم صهیونیستی تاکید کردند. در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای کمیسیون اروپا منتشر شد، آمده است: «اتحادیه اروپایی بر حمایت مستمر خود از دیوان بینالمللی دادگستری، ارگان قضایی اصلی سازمان ملل متحد تاکید میکند». اتحادیه اروپایی با بیان اینکه «احکام دیوان بینالمللی دادگستری برای طرفین لازمالاجراست و آنها باید از آن تبعیت کنند» خواستار اجرای «کامل، فوری و موثر» حکم این دیوان درباره حملات اسرائیل به نوار غزه شد. دیوان بینالمللی دادگستری جمعه حکم ویژه خود درباره شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی مبنی بر ارتکاب نسلکشی در غزه و لزوم اتخاذ اقدامات فوقالعاده را اعلام کرد. بر اساس این حکم، رژیم صهیونیستی باید اقدامات لازم برای ممانعت از جنایتهای کشتار علیه یک مجموعه انسانی را اتخاذ کند. این رژیم همچنین باید عدم ارتکاب به جنایت نسلکشی توسط نیروهایش را تضمین و اقداماتی در راستای بهبود اوضاع انسانی در غزه اتخاذ کند. دولت آفریقای جنوبی در واکنش به این حکم تاکید کرد که از تدابیر موقت اعمال شده توسط دادگاه دادگستری بینالمللی علیه رژیم صهیونیستی استقبال میکند. دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد: این حکم پیروزی قاطع قانونمداری بوده و نقطه عطف مهمی در زمینه تحقق عدالت برای مردم فلسطین است.
***
پرواز 33 هواپیمای نظامی چین اطراف تایوان
ارتش چین در ادامه نمایش قدرت خود به تایوان، روز شنبه 33 هواپیما و شماری کشتی جنگی به اطراف این جزیره اعزام کرد. وزارت دفاع تایوان روز شنبه اعلام کرد ۳۳ هواپیمای نظامی و چند فروند کشتی جنگی چین را اطراف این جزیره شناسایی کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این بزرگترین نمایش نظامی چین به جزیره تایوان از زمان برگزاری انتخابات است. تحلیلگران نظامی بر این باورند که هدف از رزمایشهای نظامی چین شکستن روحیه تایوان، خسته کردن خلبانان و پرسنل ارتش این جزیره و فرسودگی تجهیزات آنهاست. در بیانیه وزارت دفاع تایوان آمده است: ۳۳ هواپیمای نظامی چین و ۷ کشتی نیروی دریایی این کشور اطراف تایوان شناسایی شدهاند. در این بیانیه آمده است: «۱۳ فروند از این هواپیماها از خط میانی تنگه تایوان عبور کردند». تایوان اعلام کرده نیروهای مسلح این جزیره وضعیت را زیرنظر داشته و از هواپیماهای گشت هوایی، کشتیهای نیروی دریایی و سامانههای موشکی برای فراری دادن هواپیماها و کشتیهای جنگی چین استفاده کردند. 2 بالن چینی نیز در حال عبور از تنگه مهم تایوان شناسایی شدند. یک مقام وزارت دفاع تایوان گفت: برای در امان ماندن از حملات هوایی و موشکی چین، باندهای ۷ فرودگاه نظامی این کشور تعریض خواهند شد. این منبع تایوانی گفت مقامهای وزارتخانه و مشاوران آمریکایی پس از بررسی دادههای نظامی تصمیم گرفتند باندهای فرودگاهها را تا ۶۰ متر افزایش دهند. نیروی هوایی تایوان حدود ۷۰ هزار نیرو و بیش از ۴۰۰ هواپیمای جنگی دارد. اینها شامل ۱۸ جنگنده «اف-5»، ۶۰ فروند جنگنده «میراژ-۲۰۰۰» ساخت فرانسه و بیش از ۱۰۰ جنگنده بومی است، با این حال، نیروی هوایی تایوان به سختی با همتای چینی خود قادر به مقابله است. نیروی هوا دریای چین ناوگانی متشکل از ۱۷۰۰ فروند هواپیمای جنگی است. به گفته این مقام تایوانی، در سناریوی جنگی چین، پایگاههای هوایی تایوان هدف قرار خواهند گرفت.
این منبع مطلع گفت: «اگر باندهای فرودگاه در زمان جنگ مورد اصابت موشکها یا سلاحهای دیگر قرار گیرند، ممکن است عملیات برخاست و فرود فلج شود بنابراین باید آماده باشیم».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|