|
اخبار
علیرضا فغانی قطر را ترک کرد
علیرضا فغانی، داور ایرانی، قطر میزبان رقابتهای جام ملتهای آسیا را ترک کرد. با وجود بیانیه کنفدراسیون فوتبال آسیا و حمایت از عملکرد او در دیدار اردن - عراق و اخراج مهاجم تیم ملی عراق، علیرضا فغانی در دومین تورنمنت متوالی در قطر مجبور به ترک مسابقات شد. البته عنوان کردهاند این تصمیم نه به جهت خطای داوری که به علت درخواست فدراسیون فوتبال استرالیا انجام شده است. فغانی در روزهای گذشته هم چندان از محل اقامت خود در دوحه خارج نمیشد. او در بازی حساس عراق مقابل اردن با اخراج آقای گل رقابتها به دلیل تعلل در بازگشت به زمین خبرساز شده و حالا با خروج از این رقابتها بهای این تصمیم را خواهد پرداخت. البته اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا تمایل به همکاری با این داور داشت، بعید بود اجازه خروج او را بدهد. به نظر میرسد با وجود حمایت کنفدراسیون فوتبال آسیا از فغانی، او مجوز حضور در مراحل بعد را پیدا نکرد.
***
بیرانوند: حیف است بین ما و ژاپن یکی حذف میشود
دروازهبان ایران میگوید: «دومین بار است که در مرحله حذفی به ژاپن برمیخوریم. در بازی قبلی باختیم و فردا (امروز شنبه) بازی سختی مقابل آنها داریم». علیرضا بیرانوند، در نشست خبری پیش از این دیدار اظهار کرد: خوشحالم که خیلی از رسانههای کشورهای مختلف اینجا هستند که نشاندهنده بزرگی بازی فرداست. همانطور که آقای قلعهنویی گفتند، بازی میتوانست در فینال باشد و حیف است یکی از این 2 تیم حذف شوند. ژاپن نشان داده پیشرفت کرده و بازیکنان بزرگی دارد که در تمام تیمهای مطرح دنیا بازی میکنند. او افزود: ما برای موفقیت به اینجا آمدهایم و میخواهیم اتفاق مهمی برای مردممان رقم بزنیم. این برای دومین بار است که در مرحله حذفی به ژاپن برمیخوریم. در بازی قبلی باختیم و فردا بازی سختی مقابل آنها داریم. ما زمان کمی برای ریکاوری داشتیم و به آن ۷۲ ساعت قانونی نرسیدیم ولی با کادر فنی و پزشکی خوبی که داریم بخوبی ریکاوری کردیم و آماده بازی هستیم. فردا دعای 90-80 میلیون ایرانی پشت سر ماست و میخواهیم کاری کنیم که دل مردم شاد شود. او در پاسخ به این سوال که آیا مانند بازی قبل قول درخشش در ضربات پنالتی را میدهد؟ گفت: گذشتهها گذشته است. ما فردا بازی مهمی داریم و این ریکاوری که باید انجام دهیم به بازیکنان ایران برمیگردد. ما باید ذهنمان را آماده کنیم. ما بازیکنان بزرگی داریم که ذهن قویای دارند و میتوانیم با آمادگی در بازی فردا حاضر شویم. سخت است بویژه اینکه بازی قبلی ۱۲۰ دقیقه بازی کردیم و شما این موضوع را در بدن بازیکنان دیدید. این موضوع سخت است اما ذهن ما میتواند کمک کند. من امروز زمانی که بازیکنان را دیدم، آماده بازی فردا بودند.
***
نکونام کاپیتان ازبکستان را خواست
سرمربی استقلال که همچنان هیچکدام از گزینههای نقل و انتقالاتیاش جذب نشدهاند، از مدیریت باشگاه درخواست جدید داشته است.
در شرایطی که استقلال چند روز دیگر در جام حذفی فوتبال باید کارش را از سر بگیرد و نیمفصل دوم مسابقات نیز بزودی شروع میشود، هنوز غیر از رافائل سیلوا بازیکن دیگری به عضویت این تیم در نیامده است. جواد نکونام در جلساتی که در گذشته با مدیران باشگاه استقلال داشت، 3 لیست را در بازههای زمانی متفاوت به مسؤولان باشگاه ارائه کرد تا برای جذب آنها اقدام کنند اما حتی یک بازیکن هم از نفرات مد نظر سرمربی به عضویت استقلال درنیامده! عدم تحقق خواستههای نکونام در نقلوانتقالات زمستانی باعث شد سرمربی آبیها هفته پیش در مصاحبهای لب به گلایه بگشاید و در این باره صحبت کند. او حالا در جدیدترین اقدام نام یک ستاره خارجی و نامآشنا را به مسؤولان باشگاه ارائه کرده است. جلالالدین ماشاریپوف ستاره ازبکستانی که در النصر عربستان مدتی همبازی کریس رونالدو بود، در نقل و انتقالات تابستانی نیز یکی از گزینههای نکونام به شمار میرفت. در ابتدای فصل جاری مدیران استقلال با ماشاریپوف مذاکراتی داشتند اما در نهایت توافقی حاصل نشد و این بازیکن ملیپوش تصمیم گرفت به لیگ یونان برود و فوتبال خود را در تیم پانسرایکوش دنبال کند. ماشاریپوف با وجود اینکه از نظر مالی شرایط خوبی در یونان برایش محقق شد اما در نیمفصل گذشته تنها 7 بار فرصت بازی کردن را برای پانسرایکوش به دست آورد و به همین خاطر از این تیم جدا شده و بازیکن آزاد محسوب میشود. از این رو نکونام که از ماجرای جدایی ماشاریپوف از تیم یونانی باخبر شده، نام او را به مدیران باشگاه اعلام کرده تا برای جذب این بازیکن توانمند و باتجربه اقدام کنند. ماشاریپوف که هماکنون همراه با تیم ازبکستان در جام ملتهای آسیا حضور دارد، در ابتدای فصل نیز صحبتهایی با نکونام داشت و در مصاحبهای نیز گفت دوست دارد زیر نظر این سرمربی کار کند. به همین خاطر حالا که نکونام نام او را به علی خطیر اعلام کرده، این امیدواری وجود دارد که مدیریت باشگاه برای جذب وی اقدام کند. علی خطیر تاکنون در جذب هیچکدام از گزینههای مد نظر سرمربی استقلال موفق نبوده است؛ او اکنون که گزینه جدید نکونام را دریافت کرده، باید مکاتبات خود را شروع کند و باید منتظر ماند و دید مذاکرات 2 طرف چگونه پیش میرود و آیا ستاره ازبکها برای ادامه فوتبال خود راه ایران را در پیش میگیرد یا خیر.
ارسال به دوستان
نگاه
گوش نمیکنند
عباس عسکریساری*: پدری تجربه عجیبی است. بچهها در دورههای مختلف سنی رفتارهای مختلف و روحیات متفاوتی دارند که برای پدر شیرینیها و سختیهای گوناگونی را شکل میدهد. از یک طرف تربیت فرزند وظیفه پدر است، از طرف دیگر نوع مواجهه با فرزند اثرات گاه برخلاف غرض پدر را روی فرزند میگذارد. از یک سو لازم است پدر برای اداره خانواده رهنمودها و خطوط راهنمایی مشخص کند تا شخصیت خانواده در مواجهه با جامعه درست شکل بگیرد و امور خانواده بسامان باشد، از سوی دیگر الزام رعایت این خطوط با هر ابزاری میتواند کیان خانواده را در خطر قرار دهد.
در این مسیر فرزند در دورههای سنی مختلف و بر اساس تیپهای شخصیت گوناگون در مواجهه با رهنمودها و خطوط قرمز تعریف شده از سوی پدر خانواده وضعیت عدم تمکین یا تمرد و حتی مقابله با رهنمودها و خطوط قرمز به خود میگیرد.
در دوران کودکی پدر این عدم تمکین و حتی تمردها را تحمل میکند و شیطنتها را مایه رشد شخصیتی میبیند و برای پاسخ به غر زدنهای دیگران لبخند میزند که کودکند، گوش نمیکنند، شما تحمل کنید. اما فرزند به نوجوانی که میرسد با هدف تلاش برای تقویت قدرت تحلیل و برنامهریزی در فرزند در مقابل عدم تمکین او، وقت برای گفتوگو و بحث میگذارد اما همچنان در مقابل تمردها لبخند میزند و از دیگران میخواهد تحمل کنند و گاهی تشر مصنوعی میزند. اما وقتی فرزند به سن کار و زندگی میرسد، در مقابل تمردها و عدم تمکینها اگر پدر فهمیدهای باشد و خیرهسری یا سبکسری فرزند را نتواند مهار کند، لبخند تلخی میزند و میگوید گوش نمیکنند. یک جورهایی معنی درماندگی میدهد، چرا که فرزند را با تادیب و شلاق نمیشود هدایت کرد، گاهی مجبوری صبر کنی تا سر به سنگ تجربه بخورد تا بفهمد و سر به راه شود، البته تلخی و بیاعتباری حاصل از نتیجه عملکرد فرزند، برای پدر است.
در بازدید رهبری معظم از نمایشگاه توانمندیهای تولید داخل، از پنجره فرصتی که صنعت ICT برای کشور ایجاد کرده تا فاصله با کشورهای پیشرفته را با سرعت طی کنیم، گفتم و اهمیت سرمایه انسانی در این حوزه و حساس بودن این سرمایه همچون عطر که فقط با باز بودن شیشه از دست میرود، چه رسد که شیشه را به سنگ بزنند. از تحت فشارهای گوناگون بودن این سرمایه با بهانههای واهی؛ از امنیتی و نظارتی و پیشگیرانه و در نهایت گله کردم که به رغم این همه تاکید ایشان بر حمایت از بخش خصوصی و خارج شدن دولت از رقابت با بخش خصوصی و دوری کردن از مانعسازی برای این بخش، بویژه در سخنرانیهای ابتدای سال، باز همچنان دولتیها و ستادیها و بنیادیها با شدت مشغول موازیسازی برای بخش خصوصی هستند و ادارات مشغول مانعسازی.
صحبتم به اینجا که رسید با لبخند تلخی فرمودند «گوش نمیکنند که!»
لبخند تلخ بود، به تلخی لبخند پدر پیر حکیم از تمرد فرزندان خاماندیش.
رئیس هیات مدیره گروه مهیمن *
ارسال به دوستان
شکست تحقیرآمیز اینترمیامی برابر النصر در حضور مسی
اینترمیامی در دومین بازی خود در جام موسمالریاض به مصاف النصر رفت. این بازی با پیروزی قاطع النصر به پایان رسید. همتیمیهای کریستیانو رونالدو توانستند در غیاب این بازیکن با ۶ گل به پیروزی دست پیدا کنند تا همتیمیهای مسی و این بازیکن تحقیر شوند. قرار بود لیونل مسی و کریستیانو رونالدو به میدان بروند اما رونالدو به خاطر آسیبدیدگی این بازی را از دست داد هر چند در ورزشگاه حضور داشت.
ارسال به دوستان
تقابل سرنوشتساز امروز تیمهای ملی فوتبال ایران و ژاپن در یکچهارم نهایی جام ملتهای آسیا
جان میدهیم برای این جام
تیم ملی پس از صعود سخت و نفسگیر برابر سوریه، امروز باید به مصاف ژاپن، یکی از قدرتمندترین تیمهای آسیا برود؛ تیمی که با برتری ۳ بر یک مقابل بحرین حریف ایران شد. دیدار ایران با ژاپن در شرایطی در مرحله یکچهارم نهایی جام ملتها برگزار خواهد شد که اگر ساموراییها میتوانستند در گروه خود صدرنشین شده و به عراق نمیباختند، الان در سمت دیگر نمودار بودند و این بازی فقط میتوانست در فینال اتفاق بیفتد ولی قرارگیری ژاپن در جایگاه دوم گروه، آبیها را به سمتی که ایران حضور دارد، کشاند.
نکته جالب درباره ژاپن اینکه این تیم در 4 دیداری که در این مسابقات داشته، ۶ بار دروازه خود را باز شده دیده و نتوانسته هیچ کلینشیتی داشته باشد و از تیمهایی نظیر اندونزی، ویتنام و بحرین هم گل دریافت کرده است. با این حال ساموراییها در گل زده عملکرد بسیار خوبی داشتهاند و در این 4 مسابقه، ۱۱ بار دروازه حریفان خود را گشودهاند تا مشخص شود از خط آتش قدرتمندی برخوردارند.
گرانترین تیم تورنمنت ژاپن است، آنها لیستی پر و پیمان از بازیکنان سرشناس دارند؛ هیروکی ایتو مدافع اشتوتگارت آلمان، کو ایتاکورا مدافع مونشن گلادباخ، تاکههیرو تومیاسو از آرسنال، واتارو اندو از لیورپول، میتوما از برایتون و کوبو از رئالسوسیهداد، شاخصترین بازیکنان تیم تحت هدایت هاجیمه مورییاسو با برچسبهای چندین میلیون دلاری هستند.
اما 2 تیم ایران و ژاپن تاکنون ۹ بار در تاریخ به مصاف هم رفتهاند که سهم یوزهای ایرانی کسب ۲ پیروزی و سهم ساموراییها 3 برد بوده و ۴ مسابقه هم با تساوی به اتمام رسیده است. ایران در این ۹ مسابقه ۱۱ بار دروازه حریف خود را باز کرده و در مقابل ۱۵ بار توپ را درون دروازه خود دیده تا ژاپنیها دست بالا را در آمار ثبت شده داشته باشند. نکته منفی اما عدم پیروی و عدم گلزنی ایران مقابل ژاپن در 4 دیداری است که با آبیپوشان در جام ملتهای آسیا داشته و باید دید امروز در پنجمین مصاف خود در این رقابتها به این طلسم منفی پایان خواهد داد یا خیر.
باز هم بین برترین گلزنان دیدارهای رودرروی 2 تیم، نام علی دایی دیده میشود که با ۴ گل زده در صدر قرار دارد و بازیکنان بعد از وی از جمله وحید هاشمیان 2 گله هستند و نکته جالب اینکه هیچ کدام از بازیکنان کنونی تیم ملی سابقه گلزنی به ژاپنیها را ندارد و باید دید آیا کسی خواهد توانست این اتفاق را رقم بزند؟
آخرین تقابل 2 تیم هم به جام ملتهای قبلی برمیگردد که ژاپن با برتری 3 بر صفر مقابل تیم تحت هدایت کارلوس کیروش به پیروزی رسید و به فینال مسابقات صعود کرد. آخرین برتری ایران برابر حریف قدرتمند امروز خود ۱۹ سال پیش رقم خورده که ایران توانست در مسابقهای که در چارچوب انتخابی جامجهانی 2006 برگزار میشد، با دبل وحید هاشمیان با نتیجه 2 بر یک از سد ژاپن بگذرد. اگر مهدی طارمی در بازی امروز در میدان بود قطعا مهمترین بازیکن ما به حساب میآمد اما متاسفانه به خاطر اخراج در بازی قبل، جواز حضور در بازی سرنوستساز امروز را ندارد که امیدواریم این غیبت بهای سنگینی برای تیم ملی فوتبال ما نداشته باشد.
* قلعهنویی: ایران - ژاپن میتوانست در فینال باشد
امیر قلعهنویی در نشست خبری پیش از دیدار تیم ملی مقابل ژاپن، اظهار داشت: این بازی میتوانست در روز فینال انجام شود، هر چند الان هم یک فینال است. به هرحال قرعه است که در این مرحله با هم روبهرو میشویم. وی افزود: ژاپن تیم بسیار بابرنامهای است. بازیهای قبل از جام ملتها هم نشان داده با آمادگی کامل وارد مسابقات شدهاند. بازیهای مقدماتی و گروهی آنها با بازیهای حذفی خیلی فرق دارد. یعنی در این مرحله با مدل کاملتر بازی کردند. شاید در آن 3 بازی انرژی خودشان را نگه داشته بودند تا در مراحل حذفی عملکرد بهتری داشته باشند. سرمربی تیم ملی گفت: ژاپن را از چند ماه قبل آنالیز کردیم. در برنامه داشتیم تمام تیمهایی که احتمالا با ما روبهرو میشوند را آنالیز کنیم. از بازیکنان تیم خودمان به خاطر بازی قبلی تشکر میکنم، چرا که یکی از بهترین بازیهایی بود که در 10 ماه گذشته داشتیم.
وی در ادامه افزود: سوریه در دور گروهی یک گل خورد و 4 توپ به سمت دروازهاش رفت ولی مقابل ما 11 توپ به سمت دروازه این تیم رفت. امید گل، مالکیت و تعداد پاس ما هم زیاد بود. یعنی ایران هم فوتبال بسیار خوبی در این بازی ارائه داده است. امیدواریم یک بازی خوب و منطقی ارائه دهیم. آنچه واقعیت فوتبال است زمانی است که داور سوت را میزند. این تحلیلها برای بیرون زمین است ولی بازیکنان را توجیه کردیم که چه مدلی بازی کنند. تا حدودی هم ضرر کردهایم. استراحت ما کمتر بود و بدشانسی آوردیم که بازی ما 120 دقیقهای شد. به بازیکنان هم گفتم بازی با سوریه باید دقیقه 70 تمام میشد. اگر آن موقعیتها را گل میکردیم بعد از دقیقه 70 میتوانستیم 4-3 بازیکن را بیرون بیاوریم و استراحت بدهیم تا برای بازی بعد آماده شوند. خدا را شکر که توانستیم صعود کنیم. سرمربی تیم ملی درباره اینکه پس از بازی با سوریه اعلام کرد برخی بازیکنان بزرگی نکردند و باعث ایجاد دودستگی در رسانههای کشور شدند، گفت: یک سری بازیکنان فنی میتوانند وزن تیم را بالا ببرند. این در تیمهای باشگاهی و ملی دیگر هم هست. ما هم چند بازیکن داریم که از نظر فنی خیلی خوب بودند ولی باید خودشان بازی را اداره و دقیقه 70 تمام میکردند. بحث من فنی بود. حالا اینکه طور دیگری این گفته را تجزیه و تحلیل میکنند، دید خودشان است و باید از خودشان بپرسید. از تمام بازیکنانم نهایت تشکر را میکنم. واقعا یک گروه بودیم که در این چند سال مربیگریام چنین جو خوبی را ندیده بودم. قلعهنویی در ادامه تصریح کرد: در بازی ایران و بحرین که آن اتفاق برای علی دایی افتاد، نخستین نفری که بالای سر او رسید من بودم؛ بازی در هیروشیما بود. ما بزرگانی مانند دایی را داشتیم که 70 دقیقه با طحال پاره شده بازی کرد. این بازیکنان وارث آن بزرگان هستند. بازیکنان بزرگی در تاریخ داشتیم که با سر شکسته یا زانوی بانداژ شده بازی کردند. این عرق و تعصب را باید برای مملکت و مردم داشته باشیم.
* مورییاسو: طارمی بازیکن باکیفیتی است اما تمام بازیکنان ایران قدرتمند هستند
هاجیمه مورییاسو، سرمربی ژاپن نیز در نشست خبری پیش از بازی مقابل ایران در مرحله یکچهارم جام ملتهای آسیا، اظهار داشت: ۲ روز از بازی با بحرین میگذرد و باید بازی فردا (امروز) را انجام دهیم. بازیکنانم تمام تلاش خود را برای بهبود و آرامش حضور در بازی به کار گرفتهاند، بنابراین مشتاقانه منتظر دیدار با ایران هستم. احساس اعتماد به نفس دارم و آماده پذیرش چالش هستم. سرمربی تیم ملی ژاپن در پاسخ به این سوال که با توجه به گذشت فقط ۲ روز از دیدار مقابل بحرین چه تدبیری برای ترکیب اصلی ساموراییها مقابل ایران دارد، عنوان کرد: این مسابقه از نظر بدنی بسیار سخت است زیرا فقط ۲ روز از دیدار قبلی ما گذشته است و فکر میکنم برای بازیکنان مهم است که به صورت حرفهای و به بهترین شکل ممکن در چارچوب مقررات تعیین شده توسط مسابقات آماده شوند؛ بازیکنانم منتظر دیدار با ایران هستند. در این ۲ روز نیز تا جایی که توانستم بازیکنانم را آماده کردم. ایران نیز همین شرایط را دارد. مورییاسو ادامه داد: اگر زمان بیشتری برای ریکاوری و مبارزه داشتیم، بسیار عالی بود. فکر میکنم بازی سختی خواهد بود زیرا بازیکنان تمام تلاش خود را برای حفظ شرایطشان انجام میدهند. درباره ترکیب هم باید تا فردا (امروز) منتظر بمانیم. سرمربی تیم ملی ژاپن درباره غیبت مهدی طارمی عنوان کرد: او بازیکن خیلی قدرتمند و باکیفیتی است اما تمام بازیکنان ایران قدرتمند هستند. نظر خاصی در این مورد ندارم.
***
صعود اردن به نیمه نهایی با شکست تاجیکستان
دیدار تیمهای فوتبال اردن و تاجیکستان در مرحله یکچهارم نهایی با صعود اردن به نیمهنهایی به پایان رسید. تیمهای ملی فوتبال اردن و تاجیکستان در مرحله یکچهارم نهایی جام ملتهای آسیا روز گذشته ۱۳ بهمن ساعت ۱۵ در ورزشگاه «احمد بن علی» قطر با قضاوت «فومینگ» چینی به مصاف هم رفتند که این دیدار با نتیجه یک بر صفر به سود اردن به پایان رسید. وحدت هنانوف (۶۶ گل به خودی) گلزن این دیدار بود.
ارسال به دوستان
چرا این ژاپن شبیه قبل نیست
نائوکی تسوکوشی، فوتبالنویس ژاپنی: خیلی از همکاران خبرنگار ما از دیگر کشورها میپرسند چرا دیگر تیم ملیتان شبیه جامجهانی ۲۰۲۲ و روزهای خوب بعد از آن نیست.
راستش را بخواهید، باید اعتراف کنیم که تغییرات اعمال شده توسط هاجیمه مورییاسو، اجباری بوده است، زیرا کاپیتان تیم و ستون دفاعی سابق ما یعنی مایا یوشیدا همراه دفاع راست، هیروکی ساکای و مدافع چپ، یوتو ناگاتومو همگی از تیم ملی خداحافطی کردند. حتی در دوران جامجهانی ۲۰۲۲ در قطر هم اگر یوتا ناکایاما درست قبل از مسابقات مصدوم نمیشد، ناگاتومو حتی نخستین بازی را مقابل آلمان شروع نمیکرد. در عین حال شاید اگر جام آسیایی در تابستان برگزار میشد، ما تیم کاملتری داشتیم.
پارسال دایچی کامادا و آئو تاناکا که هر دو در قطر فیکس بودند، تصمیم گرفتند در میانه فصل فوتبال اروپا، باشگاههایشان را ترک نکنند تا جایگاه خود را از دست ندهند.
در میان هواداران ژاپنی کسی به این تصمیم منطقی آنها معترض نشد.
همچنین درباره جنجالیترین تصمیم مورییاسو یعنی سپردن شماره یک به زیون سوزوکی ۲۱ ساله هم دلایل منطقی وجود دارد.
شوئیجی گوندا که در جامجهانی گذشته فیکس بود، با باشگاهش شیمیزو اس پالس به جی-۲ (لیگ دسته دوم ژاپن) سقوط کرد و مورییاسو میخواست گزینه اصلی دروازهاش را به سنگربانی بدهد که در سطح فوتبال برتر بازی میکند.
از طرف دیگر دنیل اشمیت، گزینه طبیعی او هم با مشکل نقل و انتقالات مواجه شد و در تیم اروپاییاش نیمکتنشین شد.
طبیعی بود که مورییاسو سراغ استعداد جوانی مثل سوزوکی رفت که گفته میشد از منچستریونایتد پیشنهاد داشته. البته این جوان هنوز در حال کسب تجربه در راه دشوار یک رقابت قارهای است اما در هر مسابقه بهتر میشود.
البته از دیدگاه ما، هسته اصلی تیم تغییر نکرده و این فرصت خوبی برای مورییاسو است تا با تزریق خون جدید، بخت خود در آسیا را برای بار دوم پس از شکست در فینال ۲۰۱۹ امتحان کند.
در نهایت اگر بپرسید آیا فکر میکنم ما هنوز هم خود را مدعی عنوان قهرمانی میدانیم یا نه؟ پاسخم مثبت است.
ممکن است با وجود تیمهای قدرتمند دیگر، مدعی اصلی نباشیم اما اگر بتوانیم از ایران عبور کنیم، قطعا داعیهدار خواهیم بود.
ارسال به دوستان
با پیروزی در بازی امروز بروید در قلب تاریخ
خودتان را ثابت کنید
عبدالله دارابی: سختترین ایستگاه تیم ملی فوتبال از راه رسید و باز در جام ملتها حریف ژاپنی شدیم که تا به حال در چنین تورنمنتی موفق به شکست آن نشدهایم. ژاپنی که «در اوجترین دوران خود» را سپری میکند ولی «عراق حذف شده» موفق به شکستش در همین جام شد تا رویای غیرقابل شکست بودن آنها را در هم شکند و این خود امیدی برای تیم ما است.
در مصاف با ژاپن لحظات و تک فرصتها سرنوشت سازند؛ بازیای که به احتمال فراوان از موقعیتهای زیاد گلزنی خبری نخواهد بود و فرصت جبران نیز سخت خواهد بود. این بازی نیازمند هوشمندی خاصی است که اگر نباشد باز باید در حسرت بردن ژاپن در انتظار آینده بمانیم!
بدون تعارف برای این نبرد حساس باید به اشکال ساختار دفاعی تیم ایران، کمبود روحیه تیمی را هم اضافه کنیم؛ همان کمبود روحیهای که در بازی با هنگکنگ و بویژه سوریه به وضوح دیدیم و میرفت که برای ما گران تمام شود، آن هم در حالی که اسم، آوازه و تجربه یکی از ستارگان ما برابر با کل تیمهای فوق بود ولی همان ستارگان مطرح و نامدار نیز نه تنها نتوانستند این کمبود را از تیم بزدایند بلکه خود هم اسیر آن شدند و کادر فنی نیز نسخه عاجل و گرهگشایی برای آن نداشت؛ مشکل افزایش مصدومان نیز که جای سوال دارد!
شاید معضل روحی تیمی ما ریشه در «استرس» سرمربی تیم ملی و «در گذشته بودن» وی هم داشته باشد که به تیم منتقل میشود یا مانع کنترل کاهش روحیه تیمی در لحظات سخت بازی میشود؛ نکته منفیای که با توجه به تجربه و زیرکی سرمربی تیم ملی عجیب مینماید! چرا مشاوران قلعهنویی به وی نمیگویند اسیر گذشته بودن نهتنها گرهی از کار نمیگشاید بلکه خود گره بر گره میافزاید؟
آقای قلعهنویی! تیم ملی به رهبری شما در مرحله حساس و مهمی است، اگر جفایی به شما در دوره قبلی حضورتان در تیم ملی شده، بدترین وقت را برای پرداختن به آن انتخاب کردهاید، این کار شما جز زایش استرس در خودتان و تسری آن به تیم ملی، اثر دیگری نخواهد داشت و این از شما با آن سابقه و هوش بعید است! دو صد گفته، چون نیم کردار نیست، عملکرد موفقیتآمیز تیم ایران میتواند بهترین معرف و مدافع شما باشد و ساعتها صحبت درباره نقدتان به گذشته، هرگز ارزشی به کارتان نمیافزاید. وقت برای این قبیل گلهگذاریها بسیار است. وقت بدی را برای آن انتخاب کردهاید که ثمرهای جز لطمه به تیم ملی، خودتان و در نتیجه جولان مجدد و بیشتر مخالفانتان نخواهد داشت. آقای قلعهنویی! خود با آن سابقه، بهتر میدانید گذشته به خاطرهها پیوسته است و جز عبرتآموزی عایدی دیگری ندارد، در تاریخ فوتبال این کشور و اذهان مردم، عملکرد شماست که باقی میماند نه صحبت از جفایی که به شما رفته یا مظلومیتتان! پس الان که فرصت دوباره یافتهاید، خود را به مخالفانتان ثابت کنید، آن هم با عملکرد، نه با حرفهایی که هیچ بازدهی فنی و روانی ندارد.
ژاپن تیم حرفهای و بابرنامهای است، آنقدر که در آستانه بازی حساس با ایران یکی از لژیونرهایش را به خاطر تخلف اخلاقی به راحتی کنار میگذارد؛ کاری که اگر ما بودیم، حتما در این شرایط نمیکردیم و در توجیهش صغری و کبریهای فراوان میچیدیم. در برابر این تیم باید حرفهای، با برنامه و زیرکانه عمل کرد و برای ضربه زدن به آنها به اصل فریب و غافلگیری روی آورد. اکنون آنها بخوبی از نحوه بازی، چیدمان، تعویضهای تکراری و حتی بازه زمانی تعویضهایمان مطلعند و ما با تغییر در این فرآیندها میتوانیم غافلگیرشان کنیم تا بهتر به آنها ضربه بزنیم.
ارسال به دوستان
هوانیروز تیم ملی بر فراز دروازه ژاپن
شروین طاهری - دوحه: امروز ملیپوشان ایران یک مصاف کلاسیک را با تیم ملی ژاپن در پیش دارند؛ مصافی که برخلاف پیشبینیهای روزهای قبل از آغاز جام آسیایی قطر ۲۰۲۳، چندان هم یکطرفه به نظر نمیآید. از ساعت 15 (به وقت تهران) شنبه 14 بهمن تیم ملی ایران با پیشاهنگی هوانیروزهایش که شاید بهترین سرزنان جام نوزدهم آسیا باشند، در ورزشگاه اجوکیشنسیتی - که حالا دیگر حکم ورزشگاه خانگیاش را در دوحه پیدا کرده - به مصاف حریفی میرود که تا قبل از آغاز رقابتها قهرمان بلامنازع آسیا خوانده میشد. البته دیگر کمتر کسی چنان تصوری درباره آبیهای سرزمین آفتاب تابان دارد. ژاپن حالا فقط یک رقیب جدی بر سر راه ما برای پایان دادن به دوری 50 سالهمان از مهمترین جام فوتبال قاره کهن است. بنابراین انتقام از 2 شکست جامهای 1992 و 2019 از این قدرت جهانی فوتبال و کسب نخستین پیروزیمان مقابل آن در تاریخ جام آسیا، فقط گیلاسهای روی کیک قهرمانی خواهند بود. همان طور که هاجیمه مورییاسو، ظهر جمعه در نشست خبری قبل مسابقه عنوان کرد ایران-ژاپن دیگر نه یک مصاف صرفا آسیایی بلکه نبردی جهانی است.
* پیش از یک
در فاصله کمتر از ۲۴ ساعت قبل از آغاز دیدار شیرهای پارسی و ساموراییها - که البته خبرنگاران و نمایندگان رسانههای ژاپن اصلا از چنین عنوانی برای تیم ملیشان راضی نیستند- وضعیت اردوی ایران در باشگاه الریان در حومه غربی دوحه به مراتب آرامتر و امیدبخشتر از اردوی حریف در مجموعه تمرینی الارسال نزدیک سیتی سنتر است. اینها همان کمپهای 2 تیم از یک سال و 3 ماه پیش یعنی روزهای جامجهانی ۲۰۲۲ قطر بودهاند و جالب اینکه شاگردان قلعهنویی در این زمینه هم از حریف خود جاافتادگی و ثبات بیشتری دارند، چون برخلاف امیر قلعهنویی که تقریبا همان اسکلت تیم کارلوس کیروش در جامجهانی را به قطر بازگردانده، هاجیمه مورییاسو تغییرات زیادی در تیمی ایجاد کرده که پارسال تا آستانه صعود به جمع 8 تیم برتر دنیا هم رفت. برخلاف تصور عمومی در ایران، انگیزه او و اسلاف ژاپنیاش از خانهتکانی در تیم ملی بعد از بازگشت از هر جامجهانی فقط تربیت یک نسل جوان از ملیپوشان برای جامجهانی بعد نیست بلکه ژاپنیها عمیقا معتقدند باید برای تداوم موفقیتهایشان حتی در آسیا، میانگین سنی تیم ملیشان را پایین نگاه دارند.
اینکه آبیهای امروز، آن تیم توفانی یک سال و نیم گذشته نیستند یکی از بحثهای متداول روزهای اخیر میان خبرنگاران ژاپنی و همکارانشان از دیگر کشورها در راهروهای مرکز رسانهای بازیها و جایگاه ورزشگاههای مختلف بوده است. حتی برخی خبرنگاران ژاپنی اعتقاد دارند هر چه از جام گذشته است، تیم ملیشان ضعیفتر هم شده است.
* بحران دفاعی تیمی که چندان شبیه خودش نیست
این میتواند مایه امیدواری ما باشد که این ژاپن نه شباهتی به فینالیست دوره قبل جام آسیایی دارد که در آن بازی تلخ نیمهنهایی درس بزرگی به فوتبال ما داد و نه حتی شباهتی به تیمی که از جامجهانی ۲۰۲۲ رکوردهای آنچنانی برپا کرده؛ شکست آلمان و اسپانیا برای صعود از گروه جام جهانی، 2 بار شکست دادن آلمان در مدت یک سال از جمله تحقیر ژرمنها با نتیجه 4 بر یک در خانه خودشان، بیشکست ماندن در تمام بازیهای رسمی طی بیش از یک سال - تا قبل از باخت به عراق در مرحله گروهی جام آسیایی - و ۱۰ پیروزی پرگل متوالی مقابل تیمهایی از 5 قاره تا قبل از حضور در این جام که باعث شد آنها رکورد فوقالعاده ۵۸ گل در ۱۷ مسابقه را بعد از بازگشت از جامجهانی قطر برجا بگذارند.
اگر چه مورییاسو قدرت خط حملهاش را به رهبری آیاسه یوئدا، گلزن شماره ۹ کلاسیک خود حفظ کرده اما در آن سوی زمین، تغییرات، قهقرایی بوده است. شاخصترین بازیکنان، قلب دفاع و راست و چپ آن را ترک کردهاند تا بحران خط دفاعی گریبان مورییاسو را بگیرد. مصدومیتها هم دلیل مضاعفی شدند تا ترکیب خط دفاع 4 نفره این تیم بویژه در 2 بازی گذشته دستخوش تغییرات بسیار شود تا جایی که مورییاسو مجبور شد در دیدار یکهشتم نهایی برای جلوگیری از تزلزل عمق دفاع مقابل بحرین رو به دفاع میانی 3 نفره بیاورد. وضعیت درون دروازه از این هم بحرانیتر است. شعار مورییاسو در 6 سالی که سکان تیم ملی را در دست داشته، تیمی یک دست و با عمق کافی و بدون اتکا به تکچهرههاست. وضعیت فعلی، شعارهای او را کاملا به چالش میکشد چون حالا کل اعتبار فوتبال ژاپن در گروی یک جوان ۲۱ ساله دورگه آفریقایی - چشم بادامی است که نهتنها متزلزلترین سنگربانی است که تیم ملی این کشور در 3 دهه گذشته در یک تورنمنت بزرگ فوتبال به خود دیده، بلکه هیچ جایگزین مناسبی هم ندارد. او جانشین کسانی مثل شوئیجی گوندا، بهترین دروازهبان معاصر این کشور شده که پارسال بعد از جامجهانی در ۳۳ سالگی و فقط با ۳۸ بازی ملی خداحافظی کرد. مورییاسو بعد از او، اوساکو و ناکامورا را درون دروازه امتحان کرد اما با افت یا مصدومیت آنها از پاییز گذشته به گزینه ۲۱ساله آیندهداری به نام زیون سوزوکی رسید که پدری غنایی - آمریکایی دارد ولی طبق عرف بیگانهستیزانه ژاپنیها، نام فامیل بومی خانواده مادرش را یدک میکشد. سوزوکی تنها دروازهبان ژاپنی است که در سطح اول یکی از 10 لیگ معتبر جهان - در باشگاه سنت ترودن بلژیک - به طور ثابت بازی میکند و این در کنار استعداد و آیندهدار بودن، دلیل اعتماد سرمربی سختگیر ژاپن به او بوده است. مشکل اینجاست که ظاهرا این بچه غول میخواهد برای کسب تجربه لازم، همه اشتباهات جوانیاش را وسط مهمترین رقابت آسیایی انجام دهد. او تا اینجای کار در 4 بازی تیمش، 6 گل دریافت کرده که 4 تای آنها مقابل تیمهای درجه سوم آسیا مثل ویتنام، اندونزی و بحرین بوده است. بدتر اینکه او به وضوح روی توپهای بلند و جاگیری هنگام ارسالهای کناری خام و پراشتباه است. 5 گل از 6 گلی که ژاپن در این جام دریافت کرده روی ارسالهای کناری بودهاند، 4 تای آنها با ارسالهای بلند و نیمهبلند به عمق دفاع یا تیر دوم حاصل شدهاند و روی 3 تا از آنها شخص سوزوکی مقصر بوده، تا آنجا که خبرنگاران ژاپنی حاضر در دوحه به کنایه این دروازهبان جوان را مدعی عنوان کسب آقای گلی به خاطر دریافت 3 گل مشابه گل به خودی میدانند.
* بحران روحی ساموراییها
کاش دفاع متزلزل آخرین مشکل مورییاسو بود. ریزش بازیکنان کلیدی در هر 3 خط و بحران روحی هم به سرگیجههای او و شاگردانش افزوده است.
ژاپن نهتنها 2 تن از ستونهای دفاع و هافبکش را به خاطر مصدومیت از دست داده بلکه با ماجرایی که منجر به خروج - بخوانید اخراج - جونیا ایتو از کمپ الارسال شد، حالا بهترین بال هجومیاش را هم از دست داده است. به عبارت دیگر عمق تیم ساموراییها به حداقل رسیده و این از جانبی دیگر شعار اصلی مورییاسو را به چالش میکشد. بحران روحی ناشی از اتهام و دادگاهی شدن ایتو به جرم تجاوز به 2 زن را هم باید در نظر گرفت. دیروز در نشست خبری این تیم در دوحه، موج منفی ناشی از این رسوایی کاملا آشکار بود. بیشتر سوالات خبرنگاران از مورییاسو حول این مساله دور میزد و خبرنگاران ژاپنی حاضر، مشخصا در این کنفرانس مشارکتی اندک داشتند.
ترکشهای پرونده اخلاقی ایتو به اغلب ساموراییهای حاضر در دوحه اصابت کرده است.
مورییاسو در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چطور بحران روحی ناشی از اخراج ایتو را مدیریت میکند، صریحا اعتراف کرد تیمش ضربه خورده ولی باید جلوی ضربات بزرگتر را گرفت. ریمونی، عکاس باسابقه فوتبال ژاپن سر میز ناهار بعد از یادآوری خاطرات حضورش در تهران در مسابقه مقدماتی جامجهانی ۲۰۰۶ -که آخرین پیروزی تیم ملی ایران بر ژاپن محسوب میشود- ناگهان با یادآوری موضوع ایتو منقلب میشود. او اعتراف میکند این بال سرعتیشان را بیش از سایر بازیکنان دوست دارد و بعد دست به یک افشاگری مهم میزند. او میگوید: «فدراسیون فوتبال ژاپن ایتو را تنها گذاشت. پشت او را خالی و مجبورش کردند تیم را ترک کند چون به خاطر اتهامی که به او وارد شده، ممکن است حامیان مالی فدراسیون کنار بکشند!»
فراموش نکنیم که ژاپنیها چندان هم خود را آقای آسیا نمیدانند. آنها ۱۳ سال است در این رقابتها قهرمان نشدهاند و شکست دور قبل در فینال از قطر کوچک، ضربه بدی به هواداران ژاپنی زد.
* میراث دهداری برای قلعهنویی
۳7 سال پیش مرحوم پرویز دهداری، مربی متفکر فوتبال ملی ایران در راه حضور در جام ملتهای آسیای ۱۹۸۸ قطر، در پاسخ به اینکه چرا با وجود داشتن گوشهای سرعتی و با تکتیک و مهاجمان تند و تیز همچنان برای استفاده از مهاجمان بلندزن در خط حمله اصرار دارد، گفته بود: قد و بالا و قدرت پرش بازیکنان ایرانی، مزیت مطلق ما در مقابل رقبای آسیایی است.
شگفتا که با همه تحولاتی که فوتبال مدرن پشتسر گذاشته، قد و بالا و قدرت پرواز بازیکنان ملیپوش ایران بر بازیکنان ژاپن که بهترین تیم حال حاضر آسیا تلقی میشود، سایه میاندازد.
امیر قلعهنویی بعد از صعود سخت ایران مقابل سوریه، مدعی بود مهاجمان ما موقعیتهای زیادی را هدر دادهاند و تا قبل از دریافت گل مساوی از حریف، باید دستکم 6 گل میزدند.
دروازه و عمق دفاع متزلزل ژاپن، میتواند چراغ سبز خوبی برای گلزنی به بهترین تیم آسیا، به خط حمله ما حتی در غیاب مهدی طارمی بدهد.
اتفاقا ایران بالاترین میانگین قدی در این دوره جام را دارد.
مهرههای بزرگی که سرمربی همین 3 روز پیش از ناکارآمدیشان در پیشانی هجومی تیم انتقاد میکرد، امروز بهترین گزینهها برای یک فوتبال جناحی همراه با ارسالهای بلند در مقابل ژاپن هستند.
واقعیت این است که طارمی بهترین سرزن تحت فرمان قلعهنویی نبوده و نیست و هوانیروز تیم ملی اعضایی به مراتب بلندپروازتر دارد که قطعا بهترینشان، مهاجم گمشده ترکیب تیم است. سردار آزمون به عنوان یک شماره ۹ کلاسیک نوک حمله، فروغی در قطر - چه در جامجهانی پارسال و چه جام آسیایی امسال - نداشته است. در مقابل سوریه نیز به بیمیلی و گلنزنیهایش ادامه داد تا احتمالا بدترین بازیکن ایران باشد. حالا ولی میتواند دوباره تبدیل به یک قهرمان فوتبال ملی شود، اگر و فقط اگر شگردهای پرواز بر فراز دروازه حریف را که در ماههای گذشته، ژوزه مورینیو با او تمرین کرده بود، در مقابل یکی از آسیبپذیرترین خطوط دفاعی جام در بازی هوایی به کار گیرد. او تنها گل خود برای رم در سری آ را با یک پرواز زیبا در واپسین لحظات بازی با لچه به ثمر رساند.
علاوه بر اینکه شهریار مغانلو و کریم انصاریفرد هم دیگر سرزنان قهار در خط حمله ما هستند، محمد محبی، سعید عزتاللهی و حسین کنعانیزادگان نیز در ماههای گذشته در بازیهای باشگاهی و ملی نشان دادهاند اعضای ممتاز هوانیروز تیم ملی در زدن هدفها هستند.
قلعهنویی خوشبخت است که برای به پرواز درآوردن این هوانیروز، بهترین بالها را دارد. علیرضا جهانبخش که یکی دیگر از گمشدههای تیم ملی در ماههای اخیر بوده، با تجربه بازی به عنوان بال در لیگ برتر انگلیس، میتواند بهترین گزینه برای ارسالهای کناری باشد. او در این راه تنها نیست. رامین رضاییان از راست و احسان حاجصفی از چپ، بهترین ارسالکنندگان جناحی تیم ملی در تورنمنتهای بزرگ بودهاند.
سامان قدوس، هافبک طراح و شوتزن احیا شده و مهمترین تفاوت تیم قلعهنویی با تیم کیروش نیز در این سبک از بازی میتواند رهبر حملات موج دوم بعد از ارسالها باشد.
با این گزینهها و مزیتها، تیم ملی میتواند امروز از 5 روز جلوتر به پیشواز روز نیروی هوایی (۱۹ بهمن) برود تا یک قدم دیگر به قهرمانی شب ۲۲ بهمن نزدیکتر شویم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|