|
سفیر ایران در دمشق: اقدام آمریکا به منظور تقویت تروریستهای تکفیری انجام شد
حسین اکبری، سفیر ایران در دمشق در واکنش به تجاوز آمریکا به خاک عراق و سوریه نوشت: اقدام تروریستی دولت آمریکا در تجاوز بیش از هر چیز با هدف جبران شکستهای رژیم صهیونیستى در غزه و ایجاد خلأ در مرزهای عراق و سوریه به منظور تقویت تروریستهای تکفیری مسلح انجام شد. برخلاف ادعاها مبنی بر هدف قرار دادن پایگاهها و مستشاران ایرانی، حملات بر نابودی زیرساختهای مدنی سوریه با هدف انتقام از جامعه مقاومت و مردمی است که در تمام این سالها همراه آرمان مقاومت بودهاند.
ارسال به دوستان
آمریکا در حالی به 85 مرکز نیروهای مقاومت حمله کرد که آنها در حال مبارزه با داعش و نیروهای تکفیری هستند
کمکی داعش
* سوریه: حملات آمریکا برای احیای داعش است/ * رویترز: حمله آمریکا تنها نمایش صدا و نور بود
گروه بینالملل: آمریکا در پاسخ به حمله مرگبار به نیروهایش در اردن، از شب شنبه حملاتی را به برخی مراکز نیروهای مقاومت در عراق و سوریه آغاز کرد که به گفته نیروهای مقاومت تاکنون 16 نفر در این حملات شهید شدهاند؛ حملاتی که باعث تقویت داعش در منطقه شام و عراق خواهد شد و همین موضوع نشاندهنده آن است که یکی از راهبردهای واشنگتن احیای مجدد نیروهای تکفیری در منطقه برای درگیر کردن نیروهای مقاومت است.
وزارت دفاع سوریه روز گذشته به حملات هوایی بامداد شنبه آمریکا به مناطقی از سوریه و عراق واکنش نشان داد و گفت اشغالگری آمریکا در سوریه پایان خواهد یافت. به نوشته خبرگزاری سانا، در این بیانیه آمده است: «بامداد امروز، نیروهای اشغالگر آمریکایی در برخی مواضع و روستاها در منطقه شرقیه در سوریه و نزدیک مرز عراق، اقدام به حملات هوایی کردند که منجر به شهادت تعدادی از غیرنظامیان و نظامیان و مجروح شدن تعدادی دیگر و وارد آمدن خسارت قابل توجه به اموال عمومی و خصوصی شد». وزارت دفاع سوریه افزود: «منطقه مورد هدف حملات آمریکا در شرق سوریه همان منطقهای است که ارتش عربی سوریه با بقایای گروه تروریستی داعش میجنگد؛ این مساله بر این واقعیت تاکید میکند که ایالات متحده همسو و متحد تروریستهاست و با تمام ابزارهای کثیف برای احیای آن به عنوان بازوی میدانی خود در سوریه و عراق تلاش میکند». به گفته این وزارتخانه، حمله نیروهای اشغالگر آمریکایی در بامداد شنبه هیچ توجیهی جز تلاش برای تضعیف توانایی ارتش عربی سوریه و همپیمانان آن در زمینه مبارزه با تروریسم ندارد. وزارت دفاع سوریه در پایان تأکید کرد اشغالگری آمریکا در بخشهایی از خاک سوریه نمیتواند تداوم داشته باشد و ارتش و نیروهای مسلح سوریه بر نبرد خود علیه تروریسم تا نابودی کامل آن و آزادی تمام خاک سوریه از اشغالگری و تروریسم ادامه میدهند. این در حالی است که ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) بامداد شنبه در بیانیهای اعلام کرد در واکنش به کشته شدن ۳ نظامی این کشور در حمله به پایگاه «برج ۲۲» در مرز سوریه و اردن، حملاتی را به مواضع «گروههای تحت حمایت ایران» در عراق و سوریه انجام داده است. ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد ساعت ۱۶ به وقت منطقه زمانی شرقی به بیش از ۸۵ نقطه در خاک عراق و سوریه حمله کرده است.
دولت عراق نیز ظهر دیروز در بیانیهای جزئیات تجاوز جنگندههای آمریکایی به حریم این کشور را اعلام کرد. جنگندههای آمریکایی در واپسین ساعات شامگاه جمعه ۸۵ موضع را در خاک عراق و سوریه در واکنش به کشته شدن ۳ نظامی این کشور طی روزهای اخیر هدف حمله قرار دادند. دولت عراق این اقدام را «تجاوز جدید» آمریکا به حاکمیت این کشور خواند و اعلام کرد طی این حمله منطقههای «عکاشات» و «القائم» در غرب عراق و چند نقطه غیرنظامی در مجاورت این مناطق توسط جنگندههای آمریکایی هدف قرار گرفته است. بر اساس این بیانیه، در پی این حمله ۱۶ نفر از جمله چند غیرنظامی شهید و همچنین ۲۵ نفر دیگر مجروح شدند و به برخی ساختمانهای مسکونی و اموال شخصی مردم خسارت وارد شده است.
در همین زمینه بسیاری اعتقاد دارند رفتارهای آمریکا در منطقه با ۲ دلیل انجام میشود؛ اول اینکه داعش دوباره ظهور و بروز یابد تا مقاومت با آن درگیر شود و دوم «بازدارندگی» خود را دوباره بازیابد.
جان هافمن، تحلیلگر مسائل دفاعی و سیاست خارجی در اندیشکده کاتو، در مقالهای برای پایگاه خبری - تحلیلی نشنال اینترست، به طور خاص به این نکته اشاره کرده که حمایتهای بیچون و چرای آمریکا از رژیم اشغالگر قدس در بحبوحه جنگ غزه تا حد زیادی منافع ملی آمریکا و آینده منافع آن در خاورمیانه را به خطر انداخته است. هافمن تاکید میکند اقدامات آمریکا و اسرائیل در منطقه از هیچ توجیه منطقی سیاسی برخوردار نیست و هیچ چشمانداز روشنی ندارد. از این رو، فرمولهای سیاسی به این مساله اشاره دارد که جنگافروزی، بدون اهداف سیاسی دستیافتنی، چیزی جز ایجاد خشونت و بیثباتی و به خطر افتادن منافع بانیان جنگها به همراه ندارد. در عین حال، هافمن به این مساله نیز پرداخته که نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، به هیچ عنوان در راستای وظایف تعیینشده برای آنها عمل نمیکنند. در این رابطه، بمبارانهای اخیر آمریکاییها علیه اهدافی در عراق و سوریه نیز در حقیقت همانطور که وزارت دفاع سوریه بتازگی اعلام کرده، در منطقهای رخ داده که نبرد علیه داعش در جریان بوده است. به بیان سادهتر، آمریکاییها به هیچ عنوان در پی محقق کردن هدف ادعایی خود که انتقامجویی از حمله اخیر به نظامیانشان در اردن اعلام شده، نبودهاند و به دنبال احیای داعش و افراطگرایی در منطقه در راستای منافع خود هستند؛ گزارهای که واشنگتن فکر میکند شاید از رهگذر آن بتواند تا حدی برای حضور خود در منطقه مشروعیت بخرد و البته حوزههای بحرانزا را علیه جریانهای رقیب با خود نیز زنده نگه دارد.
هافمن در گزارش خود مینویسد: «جو بایدن رئیسجمهور آمریکا وعده داده واکنش مقتضی را به این موضوع نشان دهد؛ مسالهای که عملا ریسک و خطر تشدید تنشها در منطقه خاورمیانه را که چند ماه است درگیر آشوب است، به نحو قابل توجهی افزایش داده است. از غزه تا لبنان و سوریه و عراق و یمن، این پیام مخابره میشود که مشکلات سیاسی خاورمیانه را با استفاده از نیروی نظامی نمیتوان حل کرد. در اقصی نقاط منطقه، تنشها و درگیریهایی اوج میگیرد که تحقق اهداف سیاسی در قالب آنها چندان محتمل نیست. کشتارهای گسترده اسرائیل در غزه و حمایتهای بیچون و چرای آمریکا از این رژیم، در قلب تمام منازعات و درگیریهای جاری در منطقه غرب آسیا قرار دارد. درگیریهایی که آمریکا اکنون در آنهاست، از یمن تا سوریه و عراق، مستقیما به گزاره حمایت واشنگتن از اسرائیل در جریان جنگ غزه ارتباط دارد.
برقراری آتشبس در غزه، اصلیترین عاملی است که میتواند به تنشهای جاری در منطقه خاتمه دهد یا سطح تنشهای مذکور را به نحو قابل ملاحظهای کاهش دهد. جنگ اسرائیل در غزه از اهداف سیاسی ظاهریای که از سوی تلآویو تعریف شده، جداست. در پی اجرای موفقیتآمیز عملیات 7 اکتبر توسط حماس، کارزار نظامی گسترده اسرائیل علیه نوار غزه به این منطقه خسارات زیادی وارد کرده است. از سوی دیگر اسرائیل هیچ چشمانداز قابل تحققی در قالب جنگ غزه تعریف نکرده و درست به همین دلیل بسیاری بر این باورند اسرائیل در غزه چیزی جز جنگهای بیپایان را مدیریت و راهبری نمیکند. در خارج از نوار غزه نیز تبعات و آثار جنگافروزی اسرائیل حقیقتا قابل توجه بوده است. در وضعیت کنونی، احتمال ایجاد جنگ و درگیری میان حزبالله لبنان و اسرائیل نیز افزایش قابل توجهی یافته است. اسرائیل در مدت اخیر بر شدت موضعگیریهای تهاجمی خود علیه حزبالله افزوده و از جنگ قریبالوقوع با حزبالله خبر داده است. اگر اسرائیل به چنین اقدامی دست بزند، این دقیقا به این معناست که جنگی تازه از سوی اسرائیل بدون هرگونه چشمانداز روشن و اهداف سیاسی مشخص، آغاز خواهد شد؛ دقیقا شبیه آنچه در جنگ غزه میبینیم. البته این فقط اسرائیل نیست که بدون هرگونه چشمانداز مشخصی دست به اقدامات تهاجمی میزند، دولت بایدن نیز حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه را افزایش داده و به مواضع جریانهای نزدیک به ایران در سطح منطقه حمله میکند. آمریکا بدون هرگونه هدف نظامی منسجمی اقدام به اعزام نیروهای خود به عراق و سوریه کرده و البته یک سناریوی خطرناک که جنگ با ایران است را نیز تحریک میکند. آمریکا مدعی است 900 نیرویش در سوریه و 2500 نیرویش در عراق، به ترتیب مشغول جنگ با داعش و همچنین آموزش نیروهای امنیتی عراق هستند. با این حال، در عرصه میدانی آنها هیچکدام از ۲ دستورکار مذکور را انجام نمیدهند. درباره حوثیهای یمن نیز آمریکا عملا در حال راهبری یک جنگ و کارزار نظامی بیهدف است. اقدامات آمریکا علیه یمن تا حد زیادی آتشبس میان عربستان و حوثیها را که مدتها برای حصول آن زمان گذاشته شده، به خطر انداخته است. البته دقیقا مشخص نیست آمریکا در پایان این درگیری به دنبال چیست و آیا میتواند به اهداف خود دست یابد؟ جالب است بایدن اخیرا در پاسخ به این سوال که آیا اقدامات نظامی واشنگتن علیه حوثیها، این جنبش را متوقف میکند؟ گفت: خیر! و در پاسخ به این سوال که آیا این حملات ادامه مییابد؟ گفت: بله!
شکست و ناکامیهای آمریکا در خاورمیانه حقیقتا تومار بزرگی را تشکیل میدهد. سیاستهای آمریکا در منطقه نه ایجاد بازدارندگی میکند و نه در آن ثبات ایجاد میکند. واشنگتن باید از تنشزایی بیجا در منطقه بپرهیزد و نیروهای آمریکایی را به خانه بازگرداند. دولت بایدن باید بپذیرد تا آتشبسی در قالب جنگ غزه برقرار نشود، ثبات و آرامشی نیز ایجاد نخواهد شد. هرچه جنگ غزه فرسایشیتر شود، خاورمیانه به سمت درگیریهای بیشتر حرکت خواهد کرد. آنهایی که در واشنگتن و تلآویو معتقدند اهداف سیاسیشان با ابزار نظامی قابل تحقق است، در اشتباهند و جز چرخه خشونت را تغذیه نمیکنند. هر چه این وضعیت ادامه یابد، منافع ملی آمریکا و نسلهای مختلف آن ضعیف و ضعیفتر خواهد شد».
این در حالی است که افسر اطلاعات سابق ارتش آمریکا در واکنش به حملات هوایی بامداد شنبه آمریکا علیه اهدافی در عراق و سوریه گفت: «اگر کسی فکر میکند این (حمله) چیزی غیر از یک نمایش بزرگ صدا و نور بود، دیوانه است».
اسکات ریتر در پیام انتقادی خود گفت این پاسخ 5 روز بعد از کشته شدن نظامیان آمریکایی انجام شد و افزود: «هیچ چیز مهمی مورد اصابت قرار نگرفت. هیچ چیز تغییر نخواهد کرد. سالانه یک تریلیون دلار برای این هزینه میکنیم». از سویی رابرت اف.کندی نیز گفت: «اگر به دنبال درگیری نیستیم، پس بیایید نیروها را از آنجا (خاورمیانه) خارج کنیم». این واکنش نامزد مستقل انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا به اظهارات متناقض رئیسجمهور آمریکا جو بایدن بود که بعد از حمله بامداد شنبه ارتش ایالات متحده به ۸۵ نقطه در داخل عراق و سوریه، تاکید کرد «به دنبال درگیری در غرب آسیا نیستیم!». کندی در پیام خود در شبکه اجتماعی ایکس در پاسخ به پیام رئیسجمهور آمریکا، با بیان اینکه ایالات متحده باید نیروهایش را از کشورهای خاورمیانه خارج کند، افزود: «از آنها استقبال نمیشود. به آنها نیازی نیست... آنها را ببر بیرون!»
این در حالی است که شماری از قانونگذاران برجسته جمهوریخواه در آمریکا به سرعت نسبت به حملات هوایی این کشور به خاک عراق و سوریه واکنش نشان داده و عنوان کردهاند این حملات ناکافی بوده و باید با قدرت بیشتری ادامه یابد. به گزارش پلیتیکو، ارتش ایالات متحده در بیانیهای اعلام کرد در جریان اقدامات تلافیجویانه بیش از ۸۰ منطقه را با هواپیماهای بمبافکن آمریکایی در خاک عراق و سوریه مورد هدف قرار داده است. با این حال، قانونگذاران جمهوریخواه از بایدن خواستار حملات شدیدتری در این مناطق شدهاند. مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا و سناتور «راجر ویکر» از ایالت میسیسیپی از اقدامات انجام شده استقبال کرده و گفتهاند این اقدامات خیلی دیر و خیلی کم بوده است.
ویکر به عنوان عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح سنا در بیانیهای نوشت: زمان آن فرا رسیده که فرمانده کل ما رویکرد جدیدی اتخاذ کند و حامیان واقعی تروریسم را در منطقه هدف قرار دهد. وی در جریان ادعاهایش از بایدن خواست به استمرار حملات تلافیجویانه و اجرای تحریمهای نفتی در منطقه پایبند باشد. دیگر نمایندگان جمهوریخواه هم از بایدن خواستهاند قدمهای بعدیای که در منطقه در جریان اقدامات نظامیاش برمیدارد، بسیار قویتر از حملات روز گذشته باشد. خبرنگار بیبیسی هم اعلام کرد حملات آمریکا به جاهایی بود که آن مکانها قبلتر خالی شده بود.
ارسال به دوستان
کابینه اسرائیل بعد از نرسیدن به اهداف نظامیاش در غزه دچار اختلافات عمیق شده و مقامات امنیتی و نظامی این رژیم گفتهاند بعد از جنگ استعفا میکنند
تبعات شکست
گروه بینالملل: بعد از عدم دستیابی ارتش اسرائیل به اهداف خود از جمله آزادی اسرایش، همچنین خلع سلاح و تسلیم حماس و جهاد اسلامی در غزه، اعضای کابینه این رژیم دچار اختلاف نظر شدید شده و برخی اعضای نظامی و امنیتی از استعفای خود بعد از جنگ خبر دادهاند.
وبسایت کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی نوشت: سران نیروهای امنیتی که قبلا مسؤولیت شکست در شنبه سیاه [7 اکتبر] را پذیرفته بودند، گفتهاند در زمان مناسب استعفا خواهند کرد. به گفته این شبکه، «هرتزی هالوی» رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، «رونان بار» رئیس شاباک [آژانس امنیت داخلی اسرائیل] و «آهارون حالیوا» رئیس امان [اطلاعات نظامی] از جمله این مقامات هستند. با این حال تا زمانی که جنگ ادامه دارد، این افراد در مناصب خود باقی خواهند ماند. شکست بیسابقه اطلاعاتی اسرائیل در جریان عملیات توفان الاقصی در ۱۵ مهر بسیاری از مقامات این رژیم را تحت فشار قرار داده و حجم وسیعی از انتقادات را متوجه نهادهای نظامی و امنیتی کرده است.
در این راستا «رونان بار» ۲۴ مهر در پیامی به کارکنان شاباک، موفقیت حماس در روز عملیات توفان الاقصی را به «بدشانسی» مرتبط دانست و گفت: «در مقام ریاست سازمان، مسؤولیت این شکست بر گردن من است. وقت برای انجام تحقیقات وجود دارد اما اکنون وقت جنگ است». نهتنها رونان بار، بلکه بسیاری آینده سیاسی نتانیاهو را نیز پایانیافته میدانند و تنها جنگ غزه توانسته همچنان او را در مسند نگه دارد. خانواده کشتهشدگان در حمله 7 اکتبر حماس و خانواده اسرای اسرائیلی از باانگیزهترین افراد برای محاکمه سران نظامی، سیاسی و امنیتی این رژیم به اتهام اهمالکاری و شکست اطلاعاتی و نظامی در مقابل حماس هستند. در این راستا ساکنان شهرک «بئیری» در نزدیکی غزه هفته گذشته از شکایت خود علیه ارتش اسرائیل خبر دادند. «زِویکا فوگل» رئیس کمیسیون امنیت داخلی در کنست [پارلمان] اسرائیل در مخالفت با توافق تبادل اسرا، گفت این توافق طبق شروط حماس است.
اختلافات در میان مقامات اسرائیلی بر سر توافق تبادل اسرا در حالی است که کابینه این رژیم در انتظار واکنش رسمی حماس به مفاد طرح نشست پاریس برای آتشبس و تبادل اسرا است، هرچند «اسامه حمدان»، یکی از اعضای ارشد حماس گفته است جنبش مقاومت فلسطین فقط آتشبس دائمی را میپذیرد. «زویکا فوگل» در این باره در گفتوگو با کانال ۱۲ اسرائیل، آتشبس دائمی را مورد قبول احزاب چپ اسرائیل دانست و گفت: «شروط یحیی سنوار مورد قبول احزاب چپ اسرائیل است». وی افزود: «دلیلی برای توافق نیست. ما طرف قویتر و پیروز هستیم. شروط را ما تعیین میکنیم... پذیرش شروط سنوار یعنی پایان جنگ». او ضمن مخالفت با درخواست آزادی تعداد زیادی از اسرای فلسطینی گفت: «چه کسی از ما میخواهد دوباره دخترش، نوهاش یا پسرش به دست کسانی که آزاد میشوند، ربوده شود. آینده موجودیت اسرائیل در خطر خواهد بود اگر دشمن را شکست ندهیم».
پیشتر نیز «یائیر لاپید» رئیس مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی خواستار استعفای نتانیاهو و توقف جنگ و تبادل اسرا جهت آزادی نظامیان اسرائیلی از غزه شده بود. با این حال هنوز نه حماس و نه کابینه نتانیاهو موضع رسمی خود درباره مفاد طرح نشست پاریس را بیان نکردهاند، هرچند مقامات رژیم اشغالگر تحت فشار شدید افکار عمومی و خانوادههای اسرای اسرائیلی نزد حماس هستند. در این راستا شامگاه پنجشنبه (اول فوریه) همزمان با برگزاری جلسه کابینه جنگ برای بررسی طرح پیشنهادی مبادله اسرا، خانوادههای اسرای اسرائیلی مقابل مقر وزارت جنگ دست به تظاهرات زدند و خواستار امضای فوری توافق مبادله اسرا برای آزادی اعضای خانواده خود در غزه شدند.
مذاکرهکنندگان اسرائیل، آمریکا، مصر و قطر یکشنبه هفته گذشته (۸ بهمن) در پاریس بر سر چارچوبی برای توقف جنگ و آزادی سایر اسرای اسرائیلی نزد حماس به توافق رسیدند؛ توافقی که با استقبال آمریکا مواجه شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
7 سال زندان، سومین محکومیت عمران خان در چند روز اخیر
نخستوزیر پیشین پاکستان عمران خان و همسرش بوشرا خان روز شنبه به 7 سال زندان و پرداخت جریمه محکوم شدند. به گزارش رویترز به نقل از رسانههای پاکستانی، این حکم توسط دادگاهی تعیین شده که ازدواج آنها در سال ۲۰۱۸ را نقض قانون خوانده است. این سومین حکم علیه نخستوزیر پیشین پاکستان در چند روز اخیر و در آستانه انتخابات پنجشنبه گذشته است که او از شرکت در آن منع شده است. خان ۷۱ ساله پیشتر به تحمل ۱۰ سال زندان به دلیل افشای اسرار دولتی و ۱۴ سال به همراه همسرش به دلیل فروش غیرقانونی هدایای دولتی محکوم شده است. عمران خان آوریل ۲۰۲۲ به دنبال کسب رای عدم اعتماد از سوی پارلمان پاکستان از نخستوزیری برکنار و سپس شهباز شریف، برادر نواز شریف جانشین او شد. دوره نخستوزیری شهباز شریف نیز تا زمان استعفای او در ماه اوت ادامه یافت و هماکنون دولت انورالحق کاکار، نخستوزیر موقت پاکستان تا زمان برگزاری انتخابات جدید اداره امور این کشور را برعهده دارد. پیش از این نیز عمران خان به اتهام فساد مالی در یک پرونده دیگر موسوم به «قادر تراست» بازداشت و به ۳ سال حبس محکوم شده بود که با قرار وثیقه آزاد شد. با این حال او همچنان یکی از محبوبترین سیاستمداران پاکستان محسوب میشود.
***
حمله مقاومت عراق به پایگاه آمریکا در اربیل
گروه مقاومت اسلامی عراق، شنبه ۳ فوریه اعلام کرد پایگاه اشغالگران آمریکایی «حریر» واقع در منطقه کردستان را هدف حمله پهپادی قرار داده است. مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و در راستای مقاومت در برابر اشغالگران آمریکایی در عراق و منطقه، پایگاه حریر در اربیل واقع در شمال عراق را با پهپاد هدف قرار داده است و به درهم کوبیدن مواضع دشمن در منطقه ادامه خواهد داد. مقاومت عراق همچنین در نخستین واکنش به تجاوز آمریکا به مناطقی در سوریه و عراق، ۳ پایگاه نظامی آمریکا در عراق و سوریه را هدف قرار داد و اعلام کرد با استفاده از پهپاد و راکت، پایگاههای التنف و روستای الخضراء را در کشور سوریه و پایگاه عینالاسد را درغرب استان الانبار عراق هدف قرار داده است.
***
واکنش وزارت خارجه به حمله آمریکا علیه مواضع مقاومت
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته به حملات نظامی آمریکا به مناطقی در عراق و سوریه واکنش نشان داد و این حملات را شدیدا محکوم کرد. ناصر کنعانی این حملات را ناقض حاکمیت و تمامیت ارضی عراق و سوریه، حقوق بینالملل و نقض صریح منشور ملل متحد خواند و افزود: افزون بر حمایت تمام عیار آمریکا از 4 ماه حملات بیامان و وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه و کرانه غربی، همچنین حملات نظامی به یمن و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور، حمله شب گذشته به سوریه و عراق، اقدام ماجراجویانه و خطای راهبردی دیگری توسط دولت آمریکاست که نتیجهای جز تشدید تنش و بیثباتی در منطقه نخواهد داشت. سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران حملات نظامی آمریکا به عراق و سوریه و یمن را صرفا تامینکننده اهداف رژیم صهیونیستی برشمرد و گفت: اینگونه حملات، دولت آمریکا را بیشتر از قبل در منطقه درگیر میکند و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را تحتالشعاع قرار میدهد. وی ضمن هشدار مجدد نسبت به خطر گسترش ابعاد و جغرافیای جنگ و درگیری در منطقه، تداوم اینگونه ماجراجوییها را تهدیدی برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی خواند و گفت: جمهوری اسلامی ایران مجددا بر مسؤولیت جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل متحد در پیشگیری از حملات غیرقانونی و یکجانبه آمریکا در منطقه و پیشگیری از توسعه دامنههای بحران تأکید میکند. این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: همانگونه که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده ریشه تنش و بحران در منطقه، به اشغالگری رژیم اسرائیل و تداوم عملیات نظامی این رژیم در غزه و نسلکشی فلسطینیها با حمایت نامحدود آمریکا برمیگردد و بازگشت ثبات و امنیت در منطقه جز در سایه تمرکز بر ریشه بحران و علاج آن متصور نیست.
***
امیرعبداللهیان:
رویکرد نظامی آمریکا راهحل سیاسی را با مشکل مواجه کرده است
هانس گروندبرگ، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن در جریان سفر به تهران با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد. طرفین در این دیدار درباره آخرین تحولات منطقه با تمرکز بر موضوع یمن گفتوگو کردند. وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار تاکید کرد که رویکرد نظامی دولت آمریکا بویژه حملات نظامی آمریکا و انگلیس علیه یمن و قرار دادن مجدد نام انصارالله در فهرست تروریستی ایالات متحده، شرایط را پیچیدهتر و راهحل سیاسی را با مشکل مواجه کرده است. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین با محکوم کردن تجاوزات اخیر آمریکا به اهدافی در سوریه و عراق، آن را ناشی از تداوم رویکرد اشتباه و ناکام این کشور برای حلوفصل مسائل با توسل به زور و نظامیگری دانست. امیرعبداللهیان با اشاره به تداوم حمایت کشورمان از برقراری صلح و امنیت پایدار در یمن، تاکید کرد تلاشها در جهت برقراری ثبات و امنیت در سراسر منطقه، به نفع همه کشورهای منطقه خواهد بود. نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن نیز در ابتدای این دیدار، مراتب تسلیت مجدد خود را به امیرعبداللهیان و خانواده شهدای حادثه تروریستی در حاشیه مراسم سالگرد بزرگداشت شهید سلیمانی در کرمان ابراز داشت. هانس گروندبرگ با تقدیر از موضع و اهتمام جمهوری اسلامی ایران به ثبات و امنیت در منطقه بویژه یمن، گزارشی از اقدامات سازمان ملل متحد درباره ایجاد صلح و آرامش در یمن و کاهش تنشها در داخل این کشور ارائه کرد و ضرورت حل و فصل ریشهای بحرانهای منطقه با استفاده از ظرفیتهای درونمنطقهای را مورد تاکید قرار داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|