|
مادورو: آمریکا در انتخابات ونزوئلا شیطنت میکند
نیکولاس مادورو در سخنانی تاکید کرد: امپریالیسم، سازمان سیا و راستگرایان میدانند در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ ونزوئلا ناکام خواهند ماند، بنابراین میخواهند در آن شیطنت کنند. رئیسجمهور ونزوئلا در برنامه هفتگی اخیر خود گفت: «انقلاب در حال پیشروی است و هیچ چیز مانع ما نمیشود و هیچ چیز و هیچکس نمیتواند مردم ونزوئلا را شکست دهد». مادورو همچنین «کمپین شیطنت رسانهای را که توسط خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در دستور کار قرار گرفته» و اظهارات وی را تحریف میکند، محکوم کرد.
ارسال به دوستان
شهرکنشینان صهیونیست در نامه به مقامات این رژیم: کابینه اسرائیل 7 اکتبر ما را رها کرد و ما آماده بازگشت به منطقه جنگی نیستیم
ترومای امنیتی اسرائیل
رؤسای شوراهای شهرکهای غلاف غزه در اعتراض به نتانیاهو، شب را بیرون دفترنخستوزیر رژیم صهیونیستی سپری کردند
گروه بینالملل: جنگ غزه، صهیونیستها را با شدیدترین آسیبهای روحی - روانی و جسمی مواجه کرده است؛ اثراتی که به نظر میرسد به این زودیها از تن و روان اشغالگران زدوده نشود. روزی نیست که خبری از اختلالات روانی نظامیان بازگشته از صحنه نبرد غزه در رسانههای عبریزبان منتشر نشود. در کنار اینها، عدم احساس امنیت نزد شهرکنشینان، یکی دیگر از بحرانهایی است که سردمداران صهیونیست را گرفتار کرده است. موضوع شهرکنشینانی که دیگر حاضر نیستند به غلاف غزه یا شهرکهای شمالی همجوار با مرز لبنان بازگردند، سرخط اخبار این روزهای سرزمینهای اشغالی است.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد روسای شوراهای شهرکهای غلاف غزه شب را بیرون دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی سپری کرده و خواستار ملاقات با وی شدند.
این شبکه عبریزبان همچنین گزارش داد روسای شوراهای شهرکهای غلاف غزه به رفتار ساکنان این منطقه و طرح پیشنهادی دولتی برای بازگرداندن آنها به منازلشان اعتراض دارند. در این راستا رسانههای عبریزبان تصاویری را منتشر کردند که روسای شورای شهرکهای غلاف غزه را نشان میداد که شب گذشته در خارج از دفتر نتانیاهو خوابیدند. بر این اساس آنها گفتهاند: «ما تا زمانی که نخستوزیر (نتانیاهو) به طور واضح با ساکنان غلاف غزه درباره بازگشت امن به منازلشان صحبت نکند از اینجا نمیرویم».
پیش از این، رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند شهرکنشینان غلاف غزه نامهای را برای بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی این رژیم فرستادند و در آن بر آماده نبودن خود برای بازگشت به منطقه جنگ تأکید کردند. ساکنان شهرکهای غلاف غزه در نامههای خود برای اسموتریچ قبل از نشست روسای غلاف غزه با رئیس دفتر بنیامین نتانیاهو تأکید کردند: کابینه اسرائیل 7 اکتبر ما را رها کرد. ما آماده بازگشت به منطقه جنگی نیستیم. تا زمانی که تهدید از بین نرفته به این مناطق باز نمیگردیم. ما میخواهیم کسانی که به تخلیه مناطق خود تمایل دارند همچنان تا پایان سال جاری میلادی بتوانند این مناطق را تخلیه کنند.
در همین راستا، روزنامه صهیونیستی «معاریو» با انتشار تصاویر مقامات برخی شهرکهای صهیونیستنشین که پشت در دفتر نخست وزیری خوابیده بودند، نوشت: شهرکنشینان از بازگشت به شهرکها هراس دارند. این روزنامه چاپ تلآویو، دادن مهلت به شهرکنشینان برای ماندن در اقامتگاههای موقت تا تابستان را درخواست مقامات شهرکهای صهیونیستنشین اعلام کرد و افزود: وزارت دارایی اعلام کرده شهرکنشینان باید تا اول مارس، اقامتگاههای موقت را ترک و به شهرکهای خود برگردند.
بر اساس این گزارش، تنها شهرکنشینانی که فاصله شهرکهای آنها با غزه کمتر از 7 کیلومتر است، میتوانند تا تابستان در اقامتگاههای موقت بمانند و بقیه باید تا ماه مارس به شهرکهایشان برگردند.
بعد از دستور وزارت دارایی رژیم صهیونیستی برای بازگشت شهرکنشینان به خانههای خود، مقامات این شهرکها اعلام کردند تا زمانی که وزارت جنگ و نخستوزیری تضمین ندهند امنیت این شهرکها تامین شده است، به آنجا باز نخواهند گشت. «ایتمار رابیو» رئیس شورای شهرک صهیونیستنشین «عسقلان» که دوشنبه شب را در ورودی دفتر نخستوزیری گذراند، در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد از پلیس خواسته شده مانع تجمع ما در مقابل دفتر نخست وزیری شود اما ما تا زمانی که شخص «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ تضمین ندهند امنیتمان در شهرکها برقرار خواهد بود، به خانه بازنمیگردیم. همچنین روسای شهرکهای مرزهای شمالی اراضی اشغالی نیز نامهای را برای بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی فرستاده و خواهان ممانعت از کاهش تعداد نیروها در این منطقه و بین شهرکهای حانیتا، شومیرا، ناتوعا، زرعیت و شتولا شدند. روسای شهرکهای شمال اراضی اشغالی در نامه خود تاکید کردند: ما تمایل داریم به مقامات و در رأس آنها نخستوزیر و وزیر جنگ اطلاع بدهیم هرگز اجازه نمیدهیم شهرکهای ما را که تخلیه شدهاند به مناطقی برای هشدار و تحریک نیروهای رضوان (نیروهای ویژه حزبالله لبنان) تبدیل کنند. در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد گروههای تشکیلشده از ساکنان شهرکها مجبور میشوند بدون کمک نظامی وارد جنگ شوند و در نتیجه جانشان به خطر میافتد.
* اسرائیلیها نیازمند رواندرمانی
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» هشدار داد بسیاری از نظامیان ذخیره ارتش صهیونیستی پس از بازگشت از جنگ غزه به مراقبتهای روانی احتیاج دارند. این روزنامه در گزارشی تاکید کرد این نظامیان به علت شرایط طاقت فرسایی که در جنگ علیه غزه با آن روبهرو بودند به مراقبتهای روانی نیازمند خواهند بود. در همین حال شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی چندی پیش اعلام کرد یک نظامی رژیم اسرائیل که به تازگی از جنگ غزه بازگشته بود به دلیل فشارهای روانی ناشی از جنگ با اسلحه خود به سوی یکی از دوستانش شلیک کرد و وی را کشت. منابع صهیونیستی نیز پیشتر اعلام کرده بودند ۹هزار نظامی صهیونیست از آغاز جنگ غزه خدمات رواندرمانی دریافت کردهاند و یکچهارم آنها دیگر به جنگ بازنگشتند. خودکشی نظامیان صهیونیست که دچار اختلالات روانی هستند به یک پدیده شایع تبدیل شده و بارها رسانههای صهیونیستی از خودسوزی، به دار آویختن و شلیک گلوله به خود توسط نیروهای نظامی خبر دادهاند.
* تلفات صهیونیستها بهروزرسانی شد
ارتش رژیم صهیونیستی در تازهترین بهروزرسانی تلفات خود در جنگ غزه اعتراف کرد از آغاز تجاوز به نوار غزه تاکنون 429 افسر و سرباز کشته شدهاند. به گفته منابع رسانهای، ارتش اشغالگر صهیونیستی تایید کرد از آغاز جنگ تاکنون ۲۸۲۸ افسر و سرباز مجروح شدهاند که ۱۳۰۴ نفر از زمان شروع تجاوز زمینی به باریکه غزه بوده است.
* حماس میماند
منابع عبری میگویند تمام میانجیهای مصری و قطری و حتی ایالات متحده، به شیوهای عمل میکنند که به طور ضمنی بر باقی ماندن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در غزه اشاره دارد. به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، در حالی که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نابودی حماس را از اهداف تجاوز خود علیه غزه اعلام کرده و مدعی است تا زمانی که غزه تهدیدی برای تلآویو نباشد به جنگ ادامه میدهد، «تسوی یحزکیلی» تحلیلگر صهیونیست در «کانال ۱۳» رژیم صهیونیستی مدعی شد: قطر میتواند با توقف حمایت و کمکهای مالی در یک روز به حماس پایان دهد و مصر هم حافظ منافع این جنبش است و حتی ایالات متحده هم با تاکید بر ادامه داشتن کمکهای بشردوستانه تلاش میکند حماس همچنان باقی بماند. یحزکیلی اذعان کرد: جنبش حماس در نوار غزه ریشه دوانده و از بین بردن آن کار سادهای نیست، ضمن آنکه این جنبش به جای دیگری نخواهد رفت. در همین راستا روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» هم گزارش داد کارشناسان اتفاق نظر دارند هدف اصلی تلآویو یعنی همان نابودی حماس، در آینده نزدیک به سختی محقق خواهد شد، حتی اگر نظامیان صهیونیست تمام منطقه غزه را تحت کنترل بگیرند. والاستریت ژورنال اذعان کرد از بین بردن رزمندگان حماس دشوارتر از آن چیزی بود که رژیم صهیونیستی در زمان آغاز تهاجم زمینی انتظار داشت و حماس هنوز هم به پرتاب موشک علیه رژیم اشغالگر ادامه میدهد و حجم بالای تونلهای زیرزمینی این جنبش قضیه را برای این رژیم پیچیدهتر کرده است.
ارسال به دوستان
جاه طلبیهای مرموز ابوظبی در دریای سرخ
سمیرا کریمشاهی: امارات عربی متحده با آگاهی از وضعیت امنیت شکننده خود، خطر ورود به یک ائتلاف نظامی را پذیرفت و در جبهه عربستان در تجاوز به یمن از سال 2015 قرار گرفت. در واقع سران امارات با پذیرش این تهدید امنیتی آیندهای را متصور شدند که متضمن امنیت آنها خواهد بود؛ یعنی تسلط بر اوضاع شبهجزیره عربستان و طی کردن روند کمهزینهتری برای آشکارسازی روابط خود با اسرائیل. اما زمینگیر شدن در خاک یمن و اختلافهای چندجانبه در میان اعضای ائتلاف پیام مهمی به ابوظبی مخابره کرد که با جا باز کردن برای اسرائیل در منطقه جنوب غرب آسیا خبری از امنیت جمعی نخواهد بود. این پیام غیر از در میدان جنگ یمن، بارها به صورت عملی از سوی انصارالله به حکام عرب رسید. بهمن 1400 حمله موشکی به خاک امارات همزمان با سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیمصهیونیستی به ابوظبی و حمله به خاک عربستان همزمان با دیدار مخفی بنسلمان و نتانیاهو، پیامهای واضح یمنیها بود که آنها جولان اسرائیل در منطقه را هزینهساز خواهند کرد. اکنون در میانه جنگ غزه، یمنیها بار دیگر با اقدامات خود هشدار خطر وجود رژیم صهیونیستی را مخابره میکنند. کاهش تردد کشتیها، اختلال در کمکرسانی به اسرائیل از طریق دریای سرخ و افزایش چند برابری هزینه بیمه کشتیرانی بینالمللی نه از کنش یمن بلکه از جنایتهای اسرائیل در فلسطین و منطقه نشأت میگیرد. این وضعیت اصلا خوشایند حکام عربی از جمله امارات و عربستان سعودی نیست به طوری که امارات و عربستان حتی از شرکت در عملیات دریایی آمریکا با نام «نگهبان سعادت» در دریای سرخ امتناع کردند. عدم برتری امارات در حوزه میدانی و رویارویی مستقیم با یمن، این کشور را به سمت استفاده از نقطه قوت خود یعنی عملیات نفوذ و مزدورپروری سوق داده است. این راهبرد ابوظبی به منظور تسلط بر جنوب و غرب شبهجزیره عربستان و مهار یمن از ۲ طریق دنبال میشود.
مورد ابتدایی آن که بشدت با انکار مقامات اماراتی روبهرو شده، عملیاتهای حذف و ترور در خاک یمن است. بتازگی بیبیسی مستندی جنجالی منتشر کرده که در آن اسناد ارتباط افسران اماراتی با القاعده یمن افشا شده است. امارات با اجیر کردن مزدوران خود در یمن و همچنین خریدن عناصر القاعده دست به یک سلسله عملیاتهای قتل و حذف در یمن زده است. نکته قابل تأمل مستند این است که عملیات حذف بیش از آنکه متمرکز بر افراد انصارالله باشد، نیروهای وابسته به اخوانالمسلمین یمن مانند حزب اصلاح و جریانهای اعتدالی این کشور و از طرف دیگر نیروهای وابسته به جبهه سعودی را هدف قرار میدهد. این امر نشاندهنده عمق اختلاف در ائتلاف از هم پاشیده سعودی است که سال ۲۰۱۵ به منظور تهاجم به یمن تشکیل شد. «هدی السراری» وکیلی که درباره نقض قوانین توسط نیروهای تحت حمایت امارات در یمن فعالیت میکند، در مصاحبه خود با بیبیسی میگوید بارها تهدید به مرگ شده و پسرش سال 2019 در عدن با تیراندازی مزدوران امارات به قتل رسیده است.
اما راه دوم امارات که از قتلهای زنجیرهای مهمتر است و اثراتی عمیق بر حوزه نفوذ ابوظبی در دریای سرخ و خلیج عدن دارد، رشد روزافزون حضور امارات در کشورهای آفریقایی دارای ساحل در دریای سرخ است. امارات بعد از چین، اتحادیه اروپایی و آمریکا به چهارمین سرمایهگذار بزرگ در آفریقا تبدیل شده است. اهمیت دسترسی به شهرهای ساحلی و بنادر کشورهای شاخ آفریقا، رقابتی میان کشورهای امارات، قطر، عربستان، چین و ترکیه به راه انداخته است تا بر وزن تاثیرگذاری خود در معادلات دریای سرخ و شرق و شمال آفریقا بیفزایند. طبق آمار تاکنون 12 بندر آفریقایی با سرمایهگذاری یا ایجاد پایگاه نظامی تحت نفوذ امارات قرار گرفته است. سرمایهگذاری ابوظبی در آفریقا طی یک دهه به رقم قابل توجه 60 میلیارد دلار میرسد که بر توسعه زیرساختها، انرژی، حملونقل، امنیت غذایی و پشتیبانی متمرکز شده است.
در روزهای آغازین سال ۲۰۲۴ خبری منتشر شد مبنی بر اینکه دولت اتیوپی طی توافقی با بخش جداییطلب سومالی، یعنی منطقه خودخوانده سومالیلند، در ازای به رسمیت شناختن آنها قرار است ۲۰ کیلومتر از سواحل سومالی در خلیج عدن و دریای سرخ را به مدت 50 سال اجاره کند. اتیوپی از سال 1993 با استقلال اریتره یک کشور محصور در خشکی و فاقد اتصال به آبهای آزاد محسوب میشود، لذا با پذیرش هزینه سنگین اعتراض و فشار کشورهای قاره آفریقا بویژه سومالی، تقویت ژئوپلیتیک خود را خریداری کرده است. مساله لازم به ذکر در این میان رد پای امارات است. جداییطلبان سومالیلند از حمایت آلنهیان برخوردارند، این اقدام با اینکه اعتراض سومالی به امارات مبنی بر زیر پا گذاشتن احترام تمامیت ارضی این کشور را در پی داشته اما امارات متمرکز بر موقعیت جغرافیایی مهم سومالیلند و خط ساحلی استراتژیکی است که تحت تسلط آنها در مجاور دریای سرخ قرار دارد. پیش از عقد قرارداد سومالیلند و اتیوپی، در سال 2016 مجموعه ترابری و خدمات دریایی دوبی (DP World) سرمایهگذاریای به ارزش 442 میلیون دلار در بندر بربرا در ساحل تحت تسلط سومالیلند انجام داد. هدف امارات فعال کردن «کریدور تجاری - لجستیکی بربرا» است تا این بندر مهم را از طریق اتصال به اتیوپی به قلب شاخ آفریقا وصل کند و تا سواحل شمالی آفریقا قابلیت گسترش داشته باشد. پیشبینی میشود در یک چشمانداز 10 ساله بالغ بر یک میلیارد دلار برای توسعه زیرساخت بندر بربرا هزینه شود. طبق اخبار تازهای که منتشر شده، امارات قرار است شریک اصلی اتیوپی در توسعه بندر باشد که در اصل طبق حقوق بینالملل، رسمیت آن باطل است و تصمیمگیری و مدیریت ساحل متعلق به دولت و ملت سومالی است اما به نظر میرسد مانند حوادث متعدد پیشین، لابی اماراتی قدرت بیاعتبار کردن حقوق و قوانین روی کاغذ را خواهد داشت.
از خلیج عدن که بگذریم، امارات از ۳ کشور ساحلی دریای سرخ در سمت آفریقا یعنی اریتره، جیبوتی و سودان غافل نیست. با آغاز تجاوز ائتلاف سعودی به یمن در سال 2015 بندر عصب اریتره با فاصله حدود 70 کیلومتری با یمن مورد توجه امارات قرار گرفت. ابوظبی یک پایگاه نظامی در آنجا تاسیس کرد که به مهمترین خط انتقال تجهیزات و مزدوران سودانی برای حضور در جنوب یمن و جنگ علیه جبهه انصارالله تبدیل شد. همچنین امارات از تاسیس پایگاه نظامی اسرائیل در جزیره دهلک اریتره حمایت کرد. با شکستهای پیدرپی در جنگ یمن، امارات بر آن شد برنامه جدیدی برای حفظ نفوذ در اریتره آماده کند. آنها سال 2018 میانجیگر صلح اریتره و اتیوپی بودند تا یکی از موانع کریدور اتیوپی را از میان بردارند. در همین سال امتیاز اجاره 30 ساله بندر به دوبی رسید تا امارات از فعالیت نظامی، بر تجارت و توسعه در عصب متمرکز شود. با آغاز مذاکرات چندجانبه صلح یمن از سال 2021، فعالیت نظامی امارات در بندر عصب بشدت کاهش یافت. در کشور جیبوتی نیز یک رقابت جدی میان امارات و چین برای تسلط بر شهرهای ساحلی این کشور جریان دارد. جیبوتی با آنکه یک کشور ذرهای محسوب میشود اما موقعیت دروازه جنوبی ورودی دریای سرخ اهمیت راهبردی به این کشور داده است. بندر دوراله به عنوان بندر اصلی این کشور، محل کشمکش مجموعههای تجاری امارات و چین برای کسب سهم بیشتر شده است. از سویی جنگ داخلی سودان و درگیری میان ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع به رهبری حمیدتی به یک سالگی خود نزدیک میشود. این بحران بیش از 7 میلیون آواره و هزاران کشته و زخمی به جا گذاشته است. بحران سودان هم مانند دیگر تنشها، پای بازیگران خارجی و حمایتهای آشکار و نهانشان را به میان کشیده است اما در این میان بیش از همه نام امارات تکرار میشود. دولت سودان بارها اعتراض خود را به اقدامات تنشزای امارات و کمک به نیروهای واکنش سریع اعلام کرده است. طبق گزارشها، اماراتیها با توجه به محدودیتهای هوایی، یک شبکه انتقالی از طریق چاد و لیبی برای ارسال تجهیزات به نیروهای حمیدتی تشکیل دادهاند. اخباری منتشر شد که تابستان گذشته، 109 پرواز باری از مقصد امارات به چاد ثبت شده که گفته میشود محموله بسیاری از آنها به مقصد دیگر یعنی سودان میرسد و حاکمان امارات با یک میلیارد دلار توانستند رضایت «محمد دوبی» رئیسجمهور چاد را جلب کنند. منابع «میدلایست آی» اعلام کردهاند «محمد حمدان دقلو» (حمیدتی)، پیش از آغاز درگیریهای سودان، در پی یک سفر طولانی به ابوظبی با «محمد بن زاید» حاکم امارات دیدار داشته است. تلاش امارات برای نقشآفرینی در تحولات سودان، ذیل کلانپروژه تسلط بر دریای سرخ میگنجد. مقامات ابوظبی قصد دارند با مدیریت وضعیت سودان، از ضربه احتمالی به سرمایهگذاریهایشان در سودان جلوگیری کنند. امارات بخش مهمی از مجموعه پروژههای بندری خود در امتداد خط ساحلی دریای سرخ را به سودان اختصاص داده است. از جمله آنها میتوان به یک طرح 6 میلیارد دلاری که سال گذشته برای بنادر شمال سودان طرحریزی شد اشاره کرد. در این میان «انور قرقاش» مشاور حاکم امارات اخیرا اعلام کرده است آنچه درباره اقدامات ابوظبی در یمن (عملیاتهای ترور) و سودان (پشتیبانی از نیروهای حمیدتی) مطرح شده، یک حمله رسانهای علیه امارات است. با فشار مقامات سودانی در سازمان ملل، امارات نگران است شورای امنیت به تحرکات و اقدامات آنها در آفریقا حساسیت نشان دهد.
نوع بسط نفوذ امارات در شاخ آفریقا به گونهای است که از مجموعه اقدامات آنها تنشزایی برداشت میشود؛ تقویت شبکه قاچاق و انتقال تسلیحات و نیرو، حمایت از نیروهای تجزیهطلب، دخالت در جنگهای داخلی، حضور در پشت پرده کودتاها، پشتیبانی از سرکوب جنبشهای آزادیخواه و اقداماتی از این قبیل که در پس طرحهای جذاب توسعه آفریقا، نیمه پنهان حضور ابوظبی در این منطقه نام گرفته است. از این رو آلنهیان تلاش دارد با ورود و تمرکز در حوزههایی مانند امنیت غذایی، انرژی پاک، فناوری و هوش مصنوعی و عملیات ورزششویی مانند سعودی به ترمیم چهرهای که همزمان با اقدامات در سایه مخدوش میشود، بپردازد.
ارسال به دوستان
ارتش یمن از هدف قرار دادن 2 کشتی آمریکایی و انگلیسی در دریای سرخ خبر داد
صید پربار یمنیها
سخنگوی نیروهای مسلح یمن از هدف قرار دادن یک کشتی آمریکایی و یک کشتی انگلیس در تازهترین عملیات خود در دریای سرخ خبر داد.
سرلشکر «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز گذشته در این باره اعلام کرد: نیروی دریایی کشورمان 2 عملیات نظامی در دریای سرخ انجام داد که در عملیات نخست، کشتی آمریکایی «STAR NASIA» و در عملیات دوم کشتی انگلیسی «Morning Tide» هدف قرار گرفت.
طبق گزارش شبکه المسیره، سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت: نیروی دریایی ارتش با استفاده از موشکهای دریایی مناسب، این 2 کشتی را در دریای سرخ هدف قرار داد و به لطف خدا این حمله دقیق و مستقیم بود. یحیی سریع ادامه داد: عملیات منحصربهفرد ما علیه اهداف متخاصم آمریکایی و انگلیسی در دریاهای سرخ و عرب، در چارچوب حق مشروع پاسخ به تجاوز علیه یمن و حق ما برای دفاع از یمن و ملت آن ادامه دارد. وی همچنین خاطرنشان کرد: ما بر ادامه عملیات دریایی خود علیه کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهای عازم بنادر فلسطین اشغالی تا پایان تجاوز به غزه و رفع محاصره تاکید میکنیم.
ساعاتی بعد از اظهارات سرلشکر یحیی سریع، مرکز عملیات تجارت دریایی انگلیس مجددا از وقوع حادثهای در فاصله 50 مایل دریایی جنوب عدن خبر داد. مرکز عملیات تجارت دریایی انگلیس ظهر روز سهشنبه اعلام کرد گزارشی از وقوع یک حادثه جدید حمله به یک فروند کشتی باری در فاصله ۵۰ مایل دریایی جنوب عدن دریافت کرده است. صبح روز گذشته همچنین خبرگزاری رویترز به نقل از سازمان دریانوردی انگلیس گزارش داد اخباری درباره وقوع یک حادثه امنیتی در ۵۷ مایل دریایی غرب استان الحدیده در یمن دریافت کرده است. در این راستا، شرکت امنیت دریایی «امبری» گفت کشتی باری انگلیسی در نتیجه حملهای در غرب الحدیده در یمن «خسارات جزئی» دیده است. این شرکت امنیتی دریایی سهشنبه مدعی شد این کشتی باری متعلق به یک شرکت انگلیسی در نتیجه حمله پهپادی که آن را در دریای سرخ در نزدیکی سواحل یمن هدف قرار داد، آسیب جزئی دید. شرکت بریتانیایی «امبری» اعلام کرد این کشتی با پرچم باربادوس در این منطقه حضور داشت. گفتنی است عملیات نظامی روز گذشته ارتش یمن در دریای سرخ بعد از آن صورت گرفت که آمریکا و انگلیس بامداد سهشنبه در 3 نوبت شرق شهر صعده را بمباران کردند.
ارسال به دوستان
ابراز نگرانی بایدن درباره سلامت پادشاه انگلیس
جدی میفرمایید؟
گروه بینالملل: وضعیت جهان سیاست به قدری «دارک» شده که رئیسجمهور آمریکا که زنگ خطر درباره سلامت عقلی و جسمانی خودش به صدا درآمده است، درباره وضعیت سلامت پادشاه انگلستان ابراز نگرانی میکند: «من نگران او هستم. تازه درباره آن تشخیص شنیدم»؛ بایدن این جمله را در یک رویداد تبلیغاتی در لاسوگاس با اعضای اتحادیه آشپزی در هتل Vdara پیش از انتخابات مقدماتی ریاستجمهوری ایالت نوادا در روز سهشنبه گفت.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه نسبت به وضعیت سلامت چارلز سوم، پادشاه انگلیس پس از انتشار خبر ابتلای وی به سرطان ابراز نگرانی کرد. وی در واکنش به این مساله گفت: من نگران او هستم. همین حالا خبر ابتلای او به دستم رسید. بایدن در ادامه نسبت به صحبت مجدد با پادشاه انگلیس در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرد.
کاخ باکینگهام دوشنبهشب رسما اعلام کرد چارلز سوم، پادشاه انگلیس به نوعی سرطان دچار شده است.
این کاخ همچنین اعلام کرد روند درمان پادشاه انگلیس آغاز شده است. در بیانیه کاخ باکینگهام آمده است که دکترها به پادشاه انگلیس توصیه کردهاند در این مدت وظایفی را که باید به خاطر آنها در برابر انظار عمومی حاضر شود به تعویق بیندازد.
بایدن در روزی درباره سلامتی چارلز سوم ابراز نگرانی کرد که فیلم گاف جدید او درباره رئیسجمهور فرانسه «وایرال» شد؛ جایی که رئیسجمهور آمریکا میگوید سال گذشته «فرانسوا میتران» را ملاقات کرده است؛ رئیسجمهور فرانسه که حدود 30 سال قبل درگذشته است!
رئیسجمهور آمریکا که از مدتها قبل به خاطر ایراد برخی صحبتها و سر زدن حرکات عجیب از وی در برابر انظار عمومی، سلامت جسمی و روانیاش زیر سوال رفته است، بار دیگر گاف دیگری داده و در سخنرانیای که روز یکشنبه خطاب به جمعیتی از مستمعان در شهر لاسوگاس ایراد کرد، گفت در دوره ریاستجمهوریاش دیداری با «فرانسوا میتران» (رئیسجمهور اسبق مرده) فرانسه داشته است.
رئیسجمهور آمریکا در این سخنرانی انتخاباتی تلاش داشت ماجرای دیدارش با امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در جریان اجلاس گروه ۷ در شهر کورنوال انگلیس در سال ۲۰۲۱ را تعریف کند.
بایدن در جریان این سخنرانی اما فرانسوا میتران، رئیسجمهور اسبق فرانسه را که سال ۱۹۹۶ از دنیا رفت با مکرون اشتباه گرفت.
شاید این قسمت از پیام بایدن درباره سرطان چارلز، بهانه گزارش رسانه سلطنتی بریتانیا بود که به طعنه درباره رئیسجمهور آمریکا نوشته است: «بو» پسر آقای بایدن در 46 سالگی بر اثر سرطان مغز درگذشت و دوست دیرینه او، سناتور جمهوریخواه جان مککین نیز سال 2018 بر اثر سرطان درگذشت.
در چنین روزی حتی فرزند وزیر افراطی امنیت داخلی صهیونیستها هم رئیسجمهور آمریکا را بینصیب نگذاشت. شوبال، پسر ایتمار بن گویر با به اشتراک گذاشتن عکسی از جو بایدن در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در این لحظات سخت مهم است که درباره بیماری آلزایمر بیشتر بدانید. این بیماریای است که مغز را تحت تأثیر قرار میدهد و شایعترین دلیل زوال عقل در دوران پیری است. این بیماری خطرناکی است که عملکرد فرد را ضعیف میکند».
رسانههای آمریکایی چندی قبل نوشتند: در حالی که تولد ۸۱ سالگی بایدن بحثهای بیشتری را درباره مساله سن و زوال ذهنی او برانگیخته است، رانی جکسون، پزشک سابق کاخ سفید بر این باور است که دلایلی واقعی برای نگرانی وجود دارد. وی گفت: «زوال عقل بایدن به سرعت در حال رخ دادن است. همانطور که گفتید من از 3 رئیسجمهوری مراقبت کردهام... بنابراین من از نزدیک میدانم برای فرمانده کل قوا و رئیس کشور بودن به چه چیزی نیاز است. این یک کار طاقتفرسا از نظر فیزیکی و روانی است و این مرد نمیتواند از پس آن برآید. او هر روز به ما ثابت میکند نمیتواند این وظیفه را انجام دهد اما این وضعیت روز به روز وخیمتر میشود».
جکسون که پزشک کاخ سفید در دولتهای جورج بوش، باراک اوباما و دونالد ترامپ بوده، گفت: «غیرقابل باور است که بایدن تا چه اندازه از نظر روانی فقط در دوره ریاستجمهوری خود دچار زوال شده است. ما نمیتوانیم او را برای باقیمانده دوره خود و برای 4 سال بعد داشته باشیم. او همین حالا هم ما را در معرض خطر بزرگی قرار داده است».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|