|
35 هزار شهید و مفقود در غزه
دفتر اطلاعرسانی دولت فلسطین در نوار غزه طی بیانیهای آخرین آمار تلفات و خسارات مربوط به جنگ غزه پس از گذشت 134 روز را اعلام کرد. ارتش صهیونیستی 2512 کشتار و جنایت را در نوار غزه مرتکب شده است. 35858 نفر شهید و مفقود شدهاند و 28858 هم شهید تاکنون به بیمارستانها منتقل شده است.
ارسال به دوستان
تهدید دبیرکل حزبالله لبنان درباره برد موشکی حزبالله باعث وحشت صهیونیستها شده است
معادله موشکی نصرالله
بخش رسانهای حزبالله لبنان کلیپی از برد 511 کیلومتری موشکهای خود منتشر کرد
گروه بینالملل: دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانی خود اعلام کرد «برد موشک»های این حزب از کل سرزمینهای اشغالی از کریات شمونه تا بندر امالرشاش یا ایلات در جنوب فلسطین اشغالی را شامل میشود؛ موضوعی که باعث وحشت صهیونیستها شده است که آیا حزبالله به موشکهای با برد بالای 500 کیلومتر دست یافته است، که میتواند معادله جنگ را تغییر دهد؟
سیدحسن نصرالله گفت: وزیر جنگ دیوانه و مجنون صهیونیستها از خطر موشکهای حزبالله تا عمق ۵۰ کیلومتری میگوید اما باید بداند موشکهای دقیق و سنگین حزبالله از کریات شمونه در شمالیترین نقطه سرزمینهای اشغالی فلسطین تا بندر امالرشاش (ایلات) در جنوبیترین نقطه فلسطین اشغالی را میتواند هدف قرار دهد.
همچنین روز گذشته بخش رسانهای حزبالله لبنان کلیپی را منتشر کرد که در ابتدای آن عدد «511» آورده شده است. این عدد بدان معنی است که برد موشکهای حزبالله لبنان از مرزهای شمالی میتواند فراتر برود و تا ام الرشاش که از مرز لبنان 511 کیلومتر فاصله دارد، برسد.
در همین راستا بسیاری از رسانههای اسرائیلی اعتقاد دارند موشکهای حزبالله میتواند سرتاسر سرزمینهای اشغالی را مورد هدف قرار دهد. «موشیه داویدوویچ» یکی از مسؤولان ارشد شهرکهای شمالی فلسطین اشغالی در این زمینه اعلام کرد، ما در پادشاهی نصرالله (دبیرکل حزبالله) زندگی میکنیم و اوست که معادلات را در شمال تعیین میکند. ما از مسؤولان اسرائیلی از جمله بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر میخواهیم بیدار شوند و بدانند بدون امنیت، اساسا منطقه شمالی برای اسرائیل وجود نخواهد داشت.
«آویگدور لیبرمن» وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی و رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» در این زمینه گفت، خط قرمزی که اسرائیل ترسیم کرده بود به پرچم سفید (نشانه تسلیم مقابل حزبالله) تبدیل شد، زیرا کابینه جنگ اسرائیل مقابل حزبالله تسلیم شده است.
«آشیر بن لولو» رئیس سابق ستاد فرماندهی منطقه شمال در ارتش اسرائیل نیز گفت: هیچوقت به اندازه امروز وضعیت ما در شمال بد نبوده است.
رسانههای عبری نیز اعلام کردند سامانه گنبد آهنین قادر به رهگیری موشکهای نقطهزنی که حزبالله به سمت صفد شلیک کرد، نبود. این عملیات حزبالله بزرگتر از عملیاتهای قبلی بود و نشان میدهد سطح شلیک موشکهای این حزب به شکل تدریجی افزایش مییابد. اتفاقی که امروز در شمال رخ داد خطرناکترین اتفاق برای اسرائیل از زمان آغاز درگیریها در مرز با لبنان بود. این رسانهها تاکید کردند اتفاقی که در صفد افتاد چیزی بود که ما از آغاز جنگ تاکنون ندیده بودیم. دستکم 50 درصد شهرکهای شمالی حفاظت شده نیستند. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارش خود از حمله حزبالله به شهر صفد در شمال فلسطین اشغالی، اعلام کرد میتوان گفت اکنون اسرائیل در میان معادله گسترده و پیچیدهای که حزبالله ترسیم کرده است، زندگی میکند. «اور هیلر» خبرنگار امور نظامی در شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اظهار داشت: ما در میان یک رویداد سخت قرار گرفتهایم و موشکهایی که به صفد شلیک شد ضربه بزرگ و بزرگترین عملیاتی بود که حزبالله از 7 اکتبر تاکنون انجام داده است. این نشاندهنده پیشرفتی مهم در عملیاتهای موشکی حزبالله ضد اسرائیل است.
«روعی شارون» تحلیلگر نظامی شبکه کان رژیم صهیونیستی هم در این زمینه گفت: وضعیت ما در منطقه شمالی واقعا برای اسرائیل شرمآور است. ساکنان این مناطق نمیتوانند حتی در خواب هم ببینند که به خانههایشان بازگشتهاند، زیرا ما به هیچ توافقی نزدیک نشدهایم.
ظهر روز گذشته رسانههای صهیونیستی از حمله موشکی حزبالله به پایگاههای نظامی ارتش اشغالگر در منطقه صفد در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند که یکی از بزرگترین و شدیدترین حملات حزبالله از زمان آغاز جنگ تاکنون بوده است و تلفات جانی و مالی سنگینی به اشغالگران وارد کرد.
این رسانهها گزارش دادند حزبالله از موشکهای هدایتشونده و بسیار پیشرفته در این حملات استفاده کرده است. این عملیات حزبالله، صهیونیستها را مجبور به برگزاری نشست اضطراری کابینه جنگ کرد. رسانههای صهیونیستی بعد از اعتراف به ایجاد رعب و وحشت در میان محافل این رژیم در پی سخنرانی روز گذشته سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزبالله اعلام کردند چندین جاده در شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) بسته شده است.
شبکه کان رژیم صهیونیستی در این زمینه گزارش داد بعد از تهدیدات نصرالله، مقامات اسرائیلی دستور بستن چند جاده در شمال را صادر کردند.
از طرف دیگر، «دانی یاتوم» رئیس اسبق موساد با ابراز نگرانی درباره پیامدهای جنگ با مقاومت لبنان اعلام کرد گشوده شدن جبهه جنگ با حزبالله به نفع اسرائیل نیست. وی تاکید کرد اسرائیل امروز به تنهایی مقابل محور مقاومت قرار گرفته است و به جای اینکه محور «لیبرال - دموکراتیک» به رهبری آمریکا با این محور (مقاومت) بجنگد، اسرائیل مجبور به جنگیدن با آن شده است. رئیس پیشین سرویس جاسوسی موساد تصریح کرد: من 7 اکتبر زمانی که فهمیدم برای نجات اسرائیل نیاز به 2 ناو هواپیمابر داریم بسیار شوکه شدم. ما گمان میکردیم در حال جنگیدن با «پابرهنهها» (نیروهای حماس) هستیم اما اسرائیل باید از این واقعیت درس عبرت بگیرد تا دیگر به این مزخرفات بازنگردد. «گرشون هکوهن» فرمانده پیشین ستاد ارتش رژیم اشغالگر و ژنرال ذخیره این ارتش نیز گفت: وضعیت ما در شمال بسیار بد و دشوار بوده و ما در یک وضعیت بیسابقه و فاجعهبار قرار داریم. شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم گزارش داد: ما در سال 1967 زندگی نمیکنیم. اسرائیل اکنون نه ارتشی دارد و نه قدرتی که بتواند وارد جنگی برای عقب راندن حزبالله شود و همه تهدیداتی هم که اسرائیل در این زمینه مطرح میکند با هدف تحریک برای انجام یک عملیات بینالمللی است. رسانههای صهیونیستی همچنین در واکنش به سخنرانی دیروز دبیرکل حزبالله اعلام کردند: نصرالله با حالتی بسیار خشمگین تهدید کرد این بار پاسخ به حملات ارتش اسرائیل در جنوب لبنان که این هفته غیرنظامیان را هدف قرار داده، بسیار متفاوت خواهد بود. این رسانهها با ابراز نگرانی درباره تهدیدات دبیرکل حزبالله تأکید کردند: تجربههای گذشته به اسرائیلیها آموخته است نصرالله هر تهدیدی را که مطرح کند روز بعد آن را انجام میدهد. بعد از تهدیدات دبیرکل حزبالله مبنی بر اینکه بهای هدف قرار دادن غیرنظامیان برای اسرائیل بسیار سنگین و خونین خواهد بود، وضعیت هشدار در شمال اسرائیل (اراضی اشغالی) بالا رفته است.
ارسال به دوستان
نتانیاهو طرحی برای آواره کردن مجدد مردم غزه از جنوب این باریکه در سر دارد
نقشه شوم برای رفح
نتانیاهو برای حمله به رفح نقشه شومی در سر دارد که با مخالفت شدید کشورهای جهان روبهرو شده است اما آمریکا باز کمکهای خود به اسرائیل را دوچندان میکند.
شبکه خبری الجزیره همزمان با طرح گمانهزنیهای مختلف درباره قریبالوقوع بودن حمله ارتش اسرائیل به شهر رفح، به طور خاص به واکاوی ابعاد مختلف طرحهای ادعایی صهیونیستها در قالب آنچه حراست از جان غیرنظامیان فلسطینی در بحبوحه جنگ غزه ادعا شده و میشود، پرداخته است. الجزیره تاکید میکند اسرائیل به دنبال خارج کردن فلسطینیها از رفح به خاطر امنیت آنها نیست، بلکه برعکس این رژیم سعی دارد با استفاده از ابزارها و شیوههای مختلف، یا آنها را بکشد یا از سرزمین آبا و اجدادیشان اخراج و آواره کند. نکته قابل تامل اینکه به تازگی پایگاه خبری «میدلایست آی» در گزارشی از شهر رفح گفته است والدین فلسطینی اقدام به قرار دادن فرزندان خود در قفسهای مرغداریها میکنند تا شاید آنها را در برابر حملات هوایی صهیونیستها در امان نگه دارند. در حقیقت، نبودِ پناهگاههای امن در رفح موجب شده این وضعیت به وجود آید.
وبگاه شبکه خبری الجزیره در گزارش خود مینویسد: «به تازگی و در بحبوحه طرح گمانهزنیهای مختلف درباره حمله قریبالوقوع ارتش اسرائیل به شهر رفح، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل در مصاحبه با شبکه آمریکایی «ایبیسی نیوز»، به هشدارهای مقامهای غربی از جمله آمریکاییها مبنی بر اینکه چنین حملهای میتواند تلفات بالایی را در میان غیرنظامیان به بار آورد، پرداخته است. نتانیاهو گفته «ما حمله به رفح را انجام خواهیم داد و در عین حال گذرگاههایی را برای غیرنظامیان ایجاد خواهیم کرد تا آنها بتوانند از منطقه خطر خارج شوند». وقتی «جاناتان کارل» خبرنگار شبکه «ایبیسی نیوز» از وی سوال کرد 1.4 میلیون نفر فلسطینی آواره قرار است کجا بروند؟ نتانیاهو گفت: «آنها به مناطقی در شمال رفح خواهند رفت. البته مناطق و محلهای زیادی وجود دارد، با این حال ما در حال کار روی یک طرح دقیق و جزئی هستیم». اینطور به نظر میرسد که نتانیاهو با پاسخی که به خبرنگار ایبیسی نیوز داده بود چندان احساس راحتی و اطمینان نداشت. یک روز قبل از مصاحبه نتانیاهو با ایبیسی نیوز، «آیلون لوی» سخنگوی رژیم اسرائیل نیز با رادیو LBC که در لندن مستقر است گفتوگو داشت و او هم چندان در پاسخ به پرسشها با محوریت حمله اسرائیل به رفح احساس راحتی نمیکرد. وی 4 مرتبه با این پرسش که قرار است آوارگان فلسطینی در رفح کجا اسکان داده شوند؟ مواجه شد و هیچ پاسخ روشنی به این سوال نداد. تمام چیزی که وی گفت این بود: «مناطق روباز زیادی در نوار غزه وجود دارند. یکی از گزینهها این است که نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد با ما همکاری کنند تا فلسطینیها را در مکانها و محیطی روباز در نوار غزه اسکان دهیم». با این حال، این مقام اسرائیلی پاسخ نداد دقیقا
منظورِ وی کجاست.
* هیچ جای امنی در غزه نیست
از زمان آغاز جنگ غزه و تجاوز اسرائیل به این منطقه، رژیم اسرائیل تا حد زیادی بر ترویج اطلاعات غلط و نادرست تکیه داشته است. در این رابطه شاید یکی از عینیترین جلوههای دروغپراکنی اسرائیلیها این بوده که مدام تاکید داشتهاند گذرگاههایی را برای عبور امن غیرنظامیان فلسطینی اختصاص دادهاند یا قصد دارند از جان غیرنظامیان فلسطینی حفاظت کنند. البته جهت اثبات دروغ بودن این مساله، کافی است نگاهی به عملکرد ارتش اسرائیل در 4 ماهی که از جنگ غزه میگذرد بیندازیم؛ موضوعی که اسناد و شواهد زیادی را به ما ارائه میکند. اول اینکه اسرائیل به مردم غزه اعلام کرد جنوب نوار غزه برای آنها امن خواهد بود اما هنگامی که مردم غزه از مناطق درگیری خارج میشدند، ارتش اسرائیل در مناطقی که از آنها به عنوان «گذرگاه امن» یاد کرده بود، به فلسطینیها حمله و آنها را بمباران کرد، البته گزارشهای مختلفی نیز دال بر هدف قرار گرفتن مردم عادی در گذرگاههای عبور امن از سوی تکتیراندازان اسرائیلی یا بازداشت و ناپدید شدن آنها هم منتشر شده است. در خانیونس، ارتش اسرائیل به مردم اعلام کرده بود در بیمارستانها و پناهگاهها بمانند. با این حال، تکتیراندازان اسرائیلی مردمی را که قصد داشتند به بیمارستانها یا پناهگاهها برسند، هدف گرفتهاند. حتی زمانی که ارتش اسرائیل به مردم خانیونس گفت شهر را ترک کنند، گزارشهای مختلفی مبنی بر هدف قرار دادن آنها منتشر شده است. رفح میزبان آوارگان فلسطینی زیادی است و اکنون ارتش اسرائیل میگوید آنها باید از رفح خارج شوند و به مناطق روباز و عاری از امکانات کوچ کنند. رژیم اسرائیل هر مرتبه که به مردم غزه گفته خانه و کاشانه خود را ترک کنند، عملا آنها را هدف قرار داده و قتلعام کرده است. جالب اینکه مقامهای اسرائیلی مدام با رسانههای غربی مصاحبه میکنند و مدعی میشوند حافظ جان غیرنظامیان فلسطینی هستند. آنها هر کاری را که میتوانستند انجام دادهاند تا این حقیقت را لاپوشانی کنند که هیچ جای امنی در نوار غزه وجود ندارد. آنها حتی نهادها و کارکنان بینالمللی مستقر در غزه را که علیه ارتش اسرائیل افشاگری کنند، به دروغگویی متهم میکنند.
* دروغ بزرگ اسرائیل علیه حماس
بر اساس تخمینها و ارزیابیهای اسرائیل، حماس قبل از آغاز جنگ غزه 30 هزار نیروی نظامی داشته است. اگر حتی ما ادعاهای بیپایه اسرائیل را که میگوید اغلب مناطق نوار غزه را از وجود نیروهای حماس پاکسازی کرده و شهر رفح آخرین پایگاه حماس است، بپذیریم، این به آن معناست که حداقل 10 هزار نیروی حماس در این شهر در ماه ژانویه که اسرائیل به مردم غزه گفته است باید به سمت رفح به عنوان منطقهای امن حرکت کنند، حضور داشتهاند. اسرائیل همواره مدعی بوده حماس از مردم غیرنظامی به عنوان سپر خود استفاده میکند. در حالی که تحرکات اخیر اسرائیلیها جهت حمله زمینی به رفح، خود نشان میدهد اسرائیل عملا مردم فلسطین را به شهر رفح کشانده تا در این شهر آنها را هدف قرار دهد و طرح این ادعا که حماس از مردم فلسطین به عنوان سپر استفاده میکند کاملا غلط است. این در حالی است که اساسا تحلیلهای اسرائیل در رابطه با حماس کاملا اشتباه است، زیرا این جنبش نشان داده میتواند «همه جا باشد و در عین حال هیچ جا نباشد». واقعیت اسرائیل این است که این رژیم معتقد است برای شکست حماس باید غیرنظامیان فلسطینی را نابود کند.
ارسال به دوستان
نتایج انتخابات پاکستان باعث افزایش تنشهای سیاسی در این کشور شده است
پاکستان میان ارتش و خان!
نتیجه شگفتانگیز انتخابات پارلمانی پاکستان در شرایطی رقم خورد که این کشور با چالشهای متعددی در ابعاد داخلی و منطقهای مواجه است و دولت بعدی که روی کار آید باید نسبت به اصلاح اقتصاد اقدام کند، ضمن اینکه باید تلاش کند روابط پاکستان را هم با کشورهای همسایه بهبود بخشد بویژه آنکه با دغدغههایی از جمله افغانستان تحت حاکمیت طالبان و حتی گروههای تندرو در این کشور مواجه است. کمیسیون انتخابات پاکستان پس از ۳ روز از برگزاری انتخابات، نتایج نهایی را اعلام کرد که بر اساس آن نامزدهای مستقل وابسته به حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) به رهبری عمران خان با کسب ۱۰۲ کرسی از ۲۶۵ کرسی، توانستند بیشترین کرسی پارلمان را از آن خود کنند. بعد از این حزب در جایگاه دوم حزب مسلم لیگ پاکستان نواز شریف (PML-N) با ۷۳ کرسی قرار گرفت و حزب مردم پاکستان (PPP) به رهبری بلاول بوتو زرداری نیز با کسب ۵۴ کرسی در جایگاه سوم ایستاد. این نخستین بار در تاریخ سیاسی پاکستان است که نمایندگان مستقل بیشترین رای را به دست میآورند اما هنوز برای اینکه گفته شود احزاب حامی عمران خان یا نماینده او میتوانند قدرت را در اختیار بگیرند زود و موضوعی مبهم است، زیرا نواز شریف از حمایت ارتش در این کشور برخوردار است و در حال حاضر نیز علاوه بر اینکه حامیان منطقهای و غیرمنطقهای خود را دارد، به دنبال این است تا با ائتلافسازی بتواند یکبار دیگر بر مسند قدرت بنشیند. باید در نظر داشت همواره ارتش نقش مهم و اثرگذاری در فرآیند قدرت در پاکستان داشته است اما با توجه به مباحث امنیتی و نقش ارتش در منافع راهبردی پاکستان، حتی اگر برخی مولفههای منطقهای خواسته باشند در مسائل داخلی دخالت کنند، نمیتوانند نقش تعیینکننده و اصلی را داشته باشند. با این وجود همچنان نمیتوان چشمانداز روشنی را برای دولت آینده پاکستان متصور شد، چرا که متغیرها و فاکتورهای متعددی در این مساله موثر هستند و نقش ایفا میکنند. در حال حاضر هر کدام از ۲ حزبی که خود را پیروز این دوره از رقابتها میدانند، نماینده خود برای تصدی پست نخستوزیری را معرفی کردهاند. حزب مردم پاکستان (PPP) بعد از اعلام نتایج نهایی انتخابات اعلام کرد از حزب شریف (مسلم لیگ شاخه نواز) برای تشکیل یک دولت اقلیت حمایت میکند. همچنین مریم اورنگزیب، سخنگوی حزب شریف، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «نواز شریف» برادر بزرگ «شهباز شریف»، او را برای این پست نامزد کرده است. شهباز شریف متعلق به حزب برادرش، حزب «مسلم لیگ نواز پاکستان» (PML-N) است که بزرگترین حزب شناختهشده با 73 کرسی است و حزب مردم پاکستان با ۵۴ کرسی دوم است. این ۲ حزب با هم برای تشکیل یک اکثریت حداقلی در مجلسی با ۲۶۴ کرسی کافی هستند. آصف علی زرداری، رئیسجمهور پیشین پاکستان و از رهبران حزب مردم پاکستان، در یک کنفرانس خبری در کنار شهباز شریف و رهبران احزاب سیاسی دیگر گفت: «ما تصمیم گرفتهایم با هم دولت تشکیل دهیم تا پاکستان را از بحران خارج کنیم». این ائتلاف از آن جهت اهمیت دارد که تضمین میکند حزب عمران خان با وجود آنکه بیشترین آرا را در انتخابات به دست آورده، به قدرت نمیرسد. همچنین طبق گزارش رویترز، «اسد قیصر» دستیار ارشد و کلیدی عمرانخان پس از دیدار با او در زندان، به خبرنگاران گفت: «ایوبخان نامزد ما برای نخستوزیری خواهد بود و توسط عمرانخان انتخاب شده است». او افزود حزب تحریک انصاف با احزاب دیگر تماس خواهد گرفت تا درباره حمایت از نامزدی ایوب گفتوگو و رایزنی کنند. ایوب با وجود غیبت در کمپین انتخاباتی به رقابت پرداخت و در انتخابات کرسی به دست آورد. ایوب همچنین نوه «ایوب خان» است که از سال ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۹ میلادی بر پاکستان حکومت کرد. شرایط فعلیای که در پاکستان حاکم است، از جمله وضعیت نامطلوب اقتصادی، از عمدهترین چالشهای جدی دولت آینده در این کشور خواهد بود. به نظر میرسد حتی در صورتی که دولت ائتلافی هم در اسلامآباد تشکیل شود، مشخص نیست تا پیش از به پایان رسیدن دورهاش بتواند اقدام خاصی برای بهبود شرایط کشور انجام دهد و تنشی که میان حزب مسلم لیگ نواز و حزب تحریک انصاف وجود دارد، میتواند زمینهساز تنش در پاکستان باشد که به راحتی قابل حل هم نیست. به هر حال تحولات پاکستان شاید تاثیر چندانی در امور منطقهای نداشته باشد اما با توجه به وضعیتی که اسلامآباد در مواجهه با همسایگان از جمله افغانستان و هندوستان با آن مواجه است، باید تلاش کند تا به تنشهای داخلی پایان دهد، در غیر این صورت تندروها و برخی بازیگران موثر از فرصت به وجود آمده برای تشدید تنش در این منطقه جغرافیایی استفاده خواهند کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ در میان اعتراض گسترده مخالفان صنایع تسلیحاتی و مدافعان محیط زیست
ذبح امنیت در مونیخ
گروه بینالملل: جنگسالاران جهانی دوباره در مونیخ گرد هم آمدهاند تا به شکلی هجوآمیز درباره موضوعات و چالشهای امنیتی صحبت کنند؛ نمایشی که البته هر ساله با اعتراض گسترده مردم معترض به این بزرگترین صنعتگران سلاح روبهرو میشود. شصتمین کنفرانس امنیتی مونیخ برای دومین سال پیاپی در غیاب روسیه و ایران روز جمعه آغاز به کار کرد و تا بعدازظهر یکشنبه ۱٨ فوریه (امروز) ادامه دارد. سران غرب که اوکراین را قربانی اهداف خود کرده و با حمایت از بیسابقهترین جنایات بشری در غزه توسط جنایتکاران جنگی صهیونیست، یک بدنامی تاریخی را برای خود رقم زدند، کنفرانس مونیخ را به محلی برای دشمنی با ایران تبدیل کردند. در این میان دعوت از رئیس رژیم کودککش صهیونیست به مونیخ، بیش از هر چیزی ماهیت پوچ و غیرواقعبینانه ترتیبدهندگان این به اصطلاح کنفرانس امنیتی را نشان میدهد. پنلی که با حضور آنتونی بلینکن و آنالنا بربوک وزرای خارجه آمریکا و آلمان برگزار شد، یکی از نمایشهای مضحکی بود که اعتبار کنفرانس امنیتی مونیخ را بیش از گذشته مخدوش کرد؛ جایی که یکی از عناصر بدنام ضد ایرانی در میانه این نشست از وزیر خارجه دولت بایدن سوالهایی ضد ایرانی پرسید و بلینکن این فضا را مغتنم شمرد تا درباره رژیم صهیونیستی دست به مظلومنمایی بزند. کنفرانس امنیتی مونیخ برای دومین سال پیاپی از دعوت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه خودداری کرد. به گزارش رسانههای محلی مونیخ، در 3 روز برگزاری این کنفرانس، ۱٩ برنامه اعتراضی از سوی گروههای مختلف در مونیخ برگزار میشود. مخالفان صنایع تسلیحاتی و گروههای مدافع محیطزیست در شمار این گروهها هستند. به گزارش رادیو فرانسه، شصتمین کنفرانس امنیتی مونیخ که توسط گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد افتتاح شد، به جنگ اوکراین، تهدیدهای روسیه علیه ناتو و سرنوشت غزه میپردازد. روز جمعه ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین و رئیسجمهور اسرائیل در برلین با اولاف شولتس صدراعظم آلمان دیدار کردند. شولتس و زلنسکی یک پیمان امنیتی متقابل امضا کردند که آلمان را به تجهیز نظامی بیشتر اوکراین پایبند میکند. این اتفاقات در شرایطی است که ایالاتمتحده به پایان راه کمکهای خود به اوکراین رسیده است. امسال تدابیر بسیار شدیدتری برای حفظ امنیت ۵٠ رئیس کشور و ۱٠٠ وزیر و صدها نماینده نهادهای غیردولتی اتخاذ شده است و ۵ هزار پلیس آلمانی مسؤولیت این کار را بر عهده گرفتهاند. برگزاری هر ساله کنفرانس امنیتی مونیخ در قلب این کلانشهر معترضان بیشماری دارد، زیرا به خاطر حفظ امنیت سیاستمداران میهمان، زندگی روزمره آنها به شکلی خارج از تحمل مختل میشود.
***
ارتش یمن از هدف قرار دادن نفتکش انگلیس خبر داد
سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیروز طی بیانیهای از عملیات موفق نیروهای این کشور علیه نفتکش Pollux انگلیس در آبهای دریای سرخ خبر داد. او گفت نیروهای مسلح یمن این عملیات را در حمایت از مردم مظلوم فلسطین در غزه در برابر جنایتهای رژیم اسرائیل در این منطقه انجام دادهاند. سرلشکر یحیی سریع گفت: در این عملیات چند موشک به سمت نفتکش انگلیسی مذکور شلیک شده و موشکها مستقیم به هدف اصابت کرده است. او تأکید کرد که این عملیاتها علیه کشتیهای رژیم اسرائیل و کشتیهایی که عازم بنادر فلسطین اشغالی است، تا زمان توقف حملات علیه نوار غزه و شکست محاصره این منطقه ادامه خواهد داشت. سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین تأکید کرد که نیروهای این کشور هرگز در اجرا و توسعه عملیاتهای خود علیه رژیم اسرائیل و حامیان آنها در حمایت از مردم فلسطین و یمن مردد نخواهند بود و این عملیات ادامه خواهد داشت.
***
جریمه سنگین ترامپ در پرونده کلاهبرداری و فساد مالی
دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان برای انتخابات 2024، در پرونده کلاهبرداری و فساد مالی به پرداخت 355 میلیون دلار جریمه و 3 سال ممنوعیت از انجام فعالیتهای تجاری در نیویورک محکوم شد. بر این اساس، قاضی آرتور انگورون، پس از چند جلسه دادگاه طی 3 ماه، ترامپ را به پرداخت 354 میلیون و 900 هزار دلار جریمه و 3 سال ممنوعیت مدیریت هر شرکت تجاری در شهر نیویورک محکوم کرد. دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوریخواهان برای انتخابات 2024، دو فرزند پسر ارشدش و تنی چند از کارکنان سازمان خانوادگی آنها متهم به کلاهبرداری و بیش از حد نشان دادن ارزش داراییها و املاک ترامپ برای دریافت وامهای بهتر و شرایط بیمهای مطلوب تر طی یک دهه بودند. این قاضی ضمن رد حکم قبلی خود مبنی بر انحلال شرکتهایی که ارکان امپراتوری املاک ترامپ را کنترل میکنند، حکم داد که دیگر انجام این کار لازم نیست، زیرا یک مدیر مستقل و قانونمدار را برای ارزیابی تجارت ترامپ برگزیده است.
***
فرماندار نیویورک عذرخواهی کرد
«کتی هوچول» فرماندار نیویورک که در بخشی از سخنرانی خود در رویدادی برای فدراسیون یهودیان متحد در نیویورک گفته بود «اسرائیل بابت عملیات توفان الاقصی حق داشته به غزه حمله کند»، بابت این گفتههایش عذرخواهی کرد. به نقل از خبرگزاری رویترز، وی در بیانیهای که جمعه شب منتشر کرد گفت بابت استفاده از یک تشبیه نامناسب که اکنون متوجه شده میتواند برای اعضای جامعه آسیبزا و مخرب باشد، پشیمان شده و به خاطر «انتخاب ضعیف کلمات» خود عذرخواهی کرد. فرماندار نیویورک ادامه داد: در حالی که من از اسرائیل بابت حملاتش حمایت کردهام، همچنین بارها گفتهام و همچنان معتقدم باید از تلفات غیرنظامیان فلسطینی اجتناب و کمکهای بشردوستانه بیشتری به مردم غزه ارسال شود. بحران بشردوستانه در غزه باعث شده جمعیت غزه در آستانه قحطی قرار بگیرند. تاکنون ۲۹ هزار تن در حملات رژیم صهیونیستی شهید شدهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|