|
تعداد شهدای رسانه به 132 نفر رسید
الجزیره روز گذشته اعلام کرد محمد یاغی، خبرنگار فلسطینی در بمباران خانهاش در دیر البلح در مرکز نوار غزه همراه با همسر و دخترش به شهادت رسید. با شهادت این خبرنگار، شمار شهدای رسانه در غزه از آغاز جنگ در 7 اکتبر به 132 نفر افزایش یافت.
ارسال به دوستان
52 کشور جهان با ارائه استدلالهای شفاهی در دیوان دادگستری لاهه، خواستار توقف جنایات اسرائیل در غزه شدند
دادگاه هولوکاست غزه
نماینده نروژ: اشغال فلسطین نباید ادامه داشته باشد، شهرکسازی غیرقانونی است
گروه بینالملل: پنجمین روز دادگاه بینالمللی دادگستری درباره پیامدهای جنایات اسرائیل در نوار غزه روز گذشته برگزار شد و نمایندگان چند کشور از جمله ایران در این دادگاه صحبت کردند و خواستار پایان جنگ غزه و توقف جنایتهای رژیم صهیونیستی در این باریکه شدند. روز گذشته دیوان بینالمللی دادگستری در شهر لاهه هلند پنجمین روز جلسات استماع خود را به عنوان بخشی از فرآیند یک هفتهای برگزار کرد که در آن نمایندگان ۵۲ کشور به ارائه استدلال شفاهی درباره پیامدهای حقوقی اشغال کرانه باختری و بخش شرقی قدس اشغالی توسط اسرائیل پرداختند. در دومین روز جلسات علنی دیوان بینالمللی دادگستری برای رسیدگی به جنایتهای رژیم صهیونیستی، نمایندگان کشورهای مختلف با محکوم کردن جنایتهای وحشیانه صهیونیستها علیه مردم فلسطین خواستار پایان اشغالگری اسرائیل در اراضی فلسطینی شدند. در طول این جلسات قرار است افزون بر شکایات اتحادیه آفریقا، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب، به درخواستهای رسیده به دیوان بینالمللی دادگستری از ۵۲ کشور جهان که در تاریخ دادگاه بیسابقه است، رسیدگی شود.
نماینده نروژ در دیوان بینالمللی عدالت تصریح کرد که احداث دیوار نژادپرستانه حائل نقض قوانین بینالمللی است و باعث میشود رسیدن به راهحل تشکیل ۲ دولت دشوار شود. وی ابراز داشت: نوار غزه و کرانه باختری صرفنظر از عقبنشینی یا عدم عقبنشینی اسرائیل جزو اراضی اشغالی به شمار میرود و اشغالگری در این مناطق موقت است و نمیتواند استمرار داشته باشد، یا توجیهی برای آن مطرح شود. اسرائیل همچنان به نقض قوانین بینالمللی ادامه میدهد، تلآویو باید به این قوانین احترام بگذارد و حق تعیین سرنوشت فلسطینیها را به رسمیت بشناسد. وی گفت: اقدامات اسرائیل در اراضی اشغالی نقض قوانین بینالمللی است. الحاق اراضی فلسطین یا تحمیل شرایط جدید به فلسطینیان اقدامی غیرقانونی به شمار میرود، همچنان که ایجاد شهرکهای جدید در اراضی فلسطین نیز مخالف ماده ۴۱۶ معاهده ژنو است. در این زمینه نگرانیهایی درباره طرحهای جدید تلآویو برای گسترش شهرکسازی در کرانه باختری وجود دارد. نماینده نروژ همچنین تصریح کرد: اسرائیل از ثروتهای طبیعی فلسطین برای استمرار اشغالگری خود بر این مناطق سوءاستفاده میکند. تلآویو به عنوان یک قدرت اشغالگر برخی تکالیف قانونی برعهده دارد که باید در زمینه حفاظت از جان ساکنان غزه آن را انجام دهد. تلآویو باید به تعهدات خود در زمینه تامین دسترسی فلسطینیهای غزه به کمکهای انسانی عمل کند و مانعتراشی در زمینه فعالیت کادرهای انسانی در زمینه اقدامات بشردوستانه انجام ندهد.
حیدر البراق، رئیس اداره حقوق وزارت امور خارجه عراق نیز طی سخنانی در جلسه دیوان بینالمللی دادگستری برای بررسی جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین گفت اسرائیل به مثابه یک «اشغالگر» عمل میکند و بسیاری از اقدامات را انجام میدهد که به سطح نسلکشی میرسد. البراق که در این جلسه نمایندگی عراق را برعهده داشت، از آفریقای جنوبی به دلیل آغاز پرونده نسلکشی مردم فلسطین توسط اسرائیل تشکر کرد. وی با بیان اینکه عراق برای حاکمیت حقوق بینالملل اهمیت زیادی قائل است، تصریح کرد: دیوان دارای اختیارات مشورتی درباره نقض قوانین اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین است، همانطور که قبلا در رای مشورتی خود تشخیص داده بود. نماینده عراق با تاکید بر اینکه اسرائیل باید قوانین حقوق بشر، همچنین قانون جنگ را رعایت کند و به آن احترام بگذارد، گفت: اسرائیل به عنوان یک «اشغالگر» در سرزمینهای اشغالی فلسطین عمل میکند، از این رو ما بر رعایت قواعد حقوق بینالملل و تصمیمات دادگاه محترم شما تاکید و درخواست میکنیم. نماینده پادشاهی عمان در دیوان عدالت بینالمللی نیز در اظهاراتی درباره پیامدهای اشغالگری صهیونیستها در اراضی فلسطین گفت دنیا امروز شاهد یکی از بزرگترین جنایتهایی است که در نوار غزه رخ میدهد. وی ادامه داد: فلسطینیها از ۷۵ سال پیش تاکنون در معرض اشغالگری و سرکوب و تحقیر روزانه زندگی میکنند. نماینده عمان در دادگاه لاهه خواستار بررسی تجاوزهای رژیم صهیونیستی ضد حق تعیین سرنوشت فلسطینیها شده و تاکید کرد اشغالگران برای تغییر ترکیب مردمشناختی در اراضی اشغالی تلاش میکنند. وی ادامه داد که توافق بینالمللی درباره حق فلسطینیها برای تعیین سرنوشت خودشان وجود دارد. رژیم صهیونیستی باید تمام فعالیتهایی را که مانع حق تعیین سرنوشت فلسطینیها میشود متوقف کند. نماینده عمان همچنین شهرکسازی و الحاق اراضی فلسطین به مناطق اشغالی و مهاجرت اجباری فلسطینیان را با هدف طولانیتر کردن میزان اشغالگری در فلسطین دانست و گفت: ادامه اشغالگری و انکار حق فلسطینیان در تعیین سرنوشتشان هیچ توجیه قانونی ندارد.
ریچارد ویزیک، نماینده ایالات متحده در دیوان بینالمللی دادگستری هم گفت حمایت بینالمللی گستردهای از راهحل ۲دولتی اسرائیل و فلسطین وجود دارد. ویزیک مدعی شد گزینههای دشواری برای دستیابی به امنیت و صلح واقعی وجود دارد و گفت: پایان دادن به شرایط غمانگیز کنونی جز با اجرای قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد محقق نمیشود، هرچند خروج اسرائیل از غزه با پایان دادن به بحران و خشونت مرتبط است. وی در ادامه ادعاها و حمایتهای آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی گفت: نمیتوان بدون تأمین امنیت از اسرائیل خواست عقبنشینی کند، اسرائیل نمیتواند فورا از سرزمینهای فلسطینی خارج شود و قوانین بینالمللی چارچوب زمانی برای اشغال تعیین نکرده است. نماینده آمریکا در دیوان بینالمللی دادگستری مدعی شد «کشورش نمیگوید که دیوان بینالمللی نقشی در ابراز نظر مشورتی خود درباره اقدامات اسرائیل در سرزمینهای فلسطینی ندارد» و از دادگاه خواست «پیشنهاد عدهای مبنی بر رسیدگی به اقدامات اسرائیل به عنوان تنها طرف جنگ را نپذیرد». او مدعی شد کشورش «مکررا مخالفت خود را با هرگونه تلاش یکجانبه و توسل به زور برای تغییر وضعیت موجود سرزمینهای کشورها در هر نقطه از جهان اعلام کرده است». نماینده فرانسه نیز در دادگاه بینالمللی دادگستری گفت ادامه شهرکسازی توسط رژیم صهیونیستی «تشکیل کشور مستقل فلسطینی را تضعیف میکند». در طول جلسات استماع دادگاه بینالمللی دادگستری در لاهه بر اساس درخواست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای ارائه نظرات مشورتی درباره پیامدهای حقوقی ناشی از سیاستها و اقدامات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین، دیگو کولا، نماینده فرانسه در دادگاه تاکید کرد: «فرانسه حمایت دائمی خود را از راهحل ۲دولتی، تضمین امنیت اسرائیل و آرمانهای فلسطینیها برای ایجاد یک کشور مستقل اعلام میکند».
ژاپن نیز خواستار ایجاد کشوری برای فلسطینیها شد تا در صلح و کرامت زندگی کنند. توموهیرو میکاناگی، مشاور حقوقی وزارت خارجه ژاپن، به دیوان بینالمللی دادگستری گفت کشورش معتقد است «راهحل2 دولتی که در آن اسرائیل و کشور مستقل فلسطینی در آینده در صلح و کرامت در کنار یکدیگر زندگی کنند، تنها راه قابل دوام برای هر ۲ طرف باقی خواهد ماند». وی افزود: ژاپن تاکید میکند که مناقشه بین طرف اسرائیلی و فلسطینی باید نه از طریق اعمال خشونت یا اقدام یکجانبه، بلکه از طریق مذاکره و تلاش برای اعتماد متقابل میان طرفهای ذیربط با رعایت قوانین بینالمللی حل شود. قانون بینالمللی درباره غیرقابل قبول بودن تصرف هر سرزمینی با زور حتی درباره سرزمینهایی که در داخل مرزها به رسمیت شناخته نشدهاند نیز اعمال میشود. ایرلند به این نتیجه رسیده است که «اسرائیل با اشغال طولانیمدت سرزمین فلسطین و فعالیتهای شهرکسازی که بیش از نیم قرن در آنجا انجام داده است، تعدادی از هنجارهای ضروری حقوق بینالملل عمومی را نقض جدی کرده است». نماینده ایرلند در این جلسه افزود که اسرائیل همچنین قوانین اساسی حقوق بینالملل بشردوستانه از جمله حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین و ممنوعیت تصرف اراضی را با زور نقض کرده است. نماینده ایرلند در دیوان بینالمللی دادگستری گفت: «ویژگی تعیینکننده» اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط اسرائیل در کرانه باختری اشغالی، از جمله قدس شرقی، «فعالیت مستمر شهرکسازی» بوده است. اسرائیل از ابزارهای مختلفی برای به دست گرفتن و اعمال کنترل بر اهداف غیرنظامی هر چه بیشتر سرزمین فلسطین استفاده کرده است. اسرائیل پس از کنترل، ساخت و سازهای دائمی را در این سرزمین انجام داده است، بویژه توسعه یا تشویق توسعه شهرکهای دائمی که تعداد زیادی از شهروندان خود را برای انتقال به آن ترغیب کرده است. او گفت: اسرائیل از طریق اقدامات خود به طور اساسی جمعیتشناسی کرانه باختری
را تغییر داده است.
نماینده چین در این جلسات به حرفهای نماینده ایالات متحده یک روز قبل گوش داد و اساسا با تمام استدلالهایی که ایالات متحده مطرح ساخت مقابله کرد. نماینده چین گفت: اسرائیل یک طرف خارجی است که فلسطین را اشغال کرده است، بنابراین حق دفاع از خود بیشتر با فلسطینیها است تا اسرائیلیها. نماینده چین گفت که در واقع بسیار مهم است که نظر مشورتی از عالیترین دادگاه جهان ارائه شود زیرا هرگونه مذاکرات آینده را هدایت میکند. ما شین مین، مشاور حقوقی وزارت خارجه چین گفت چین پیوسته از آرمان عادلانه مردم فلسطین در احیای حق مشروع آنها حمایت کرده است. شیجینپینگ، رئیسجمهور چین بارها تاکید کرده است که چین خواستار آتشبس جامع و حل زودهنگام مساله فلسطین بر اساس راهحل 2دولتی از طریق مذاکره است. او گفت: «در تعقیب حق تعیین سرنوشت»، استفاده مردم فلسطین از زور برای «مقاومت در برابر ظلم خارجی» و تکمیل تشکیل یک کشور مستقل، «حق مسلم» است.
***
نماینده ایران در دادگاه لاهه: شورای امنیت در رابطه با غزه فلج شده است
رضا نجفی، معاون بینالملل وزارت امور خارجه ایران در نشست دادگاه لاهه در رابطه با جنایات اسرائیل در غزه گفت: «عدم اقدام یا ناکافی بودن اقدامات شورای امنیت» یکی از «علل اصلی اشغال طولانیمدت فلسطین» است. نجفی، نماینده ایران گفت: «همه جنایاتی که رژیم اسرائیل در نزدیک به 80 سال گذشته مرتکب شده، پیامد چنین انفعالی است». او افزود حتی امروز نیز شورای امنیت سازمان ملل به دلیل بنبست ناشی از یک «عضو دائمی خاص» فلج شده است. انتظار میرود دادگاه نظر مشورتی خود را به گونهای ارائه کند که «به طور موثر و عملی حاکمیت قانون را تحکیم کند» و «برای فلسطینیان عدالت در نهایت پیروز شود». زمانی که فلسطینیها بیش از همه به حمایت و کمک بشریت نیاز دارند، نباید آنها را تنها بگذاریم و ناامیدشان کنیم. این یک مسؤولیت حقوقی و اخلاقی جمعی است و باید مسؤولانه آن را انجام دهیم.
ارسال به دوستان
نتانیاهو بستهای را برای آینده غزه به کابینه خود ارائه کرده که با مخالفت شدید فلسطینیها روبهرو شده است
طرح شیطانی!
گروه بینالملل: نخستوزیر رژیم صهیونیستی طرحی را به کابینه این رژیم برای آینده غزه ارائه کرده که با انتقاد شدید کشورهای مختلف جهان و حتی تشکیلات خودگردان فلسطین روبهرو شده است و جنبش حماس هم با رد این طرح گفته تا آخر مقابل اسرائیل در غزه مبارزه خواهد کرد.
بنیامین نتانیاهو به دلیل مشکلات عدیدهای که در داخل دارد و با اطلاع از این موضوع که پایان جنگ مساوی با خاتمه کابینه وی و عمر سیاسیاش در اسرائیل است، با ارائه طرحی قصد دارد به مدت چند سال جنگ و خونریزی را در غزه ادامه دهد. سازمان پخش رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد: بنیامین نتانیاهو سند و طرحی را درباره سیاست کابینه وی برای روز «پساجنگ» در نوار غزه به کابینه امنیتی ارائه کرد.
طبق گزارش رسانههای اسرائیلی، نکات اصلی این طرح مربوط به ایجاد نهادی در سطح غیرنظامی است که مسؤول غیرنظامی کردن نوار غزه خواهد بود و آزادی عمل ارتش اسرائیل را حفظ میکند. طبق طرح بنیامین نتانیاهو، پس از پایان جنگ، کنترل امنیتی نوار غزه و کرانه باختری حفظ میشود و حکومت محلی فلسطینی متشکل از تکنوکراتها در این منطقه شکل میگیرد. این سند کوتاه که تنها به نکات اصولی و مختصر در جزئیات مشخص میپردازد، وضعیت را به ۳ دوره کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تقسیم میکند.
این طرح میگوید ارتش اسرائیل تا رسیدن به اهدافش به جنگ ادامه خواهد داد و توان نظامی و زیرساختهای حماس و جهاد اسلامی را از بین میبرد، اسرا را آزاد میکند و از هرگونه تهدید جدید از نوار غزه جلوگیری خواهد کرد. او همچنین چارچوب زمانی را برای طرح خود که به جنبههای امنیتی و غیرنظامی زندگی در غزه پس از جنگ میپردازد، تعیین نکرده است.
به نظر میرسد این طرح به دنبال مدلی باشد که اکنون در کرانه باختری رود اردن وجود دارد، جایی که نیروهای پلیس فلسطینی حضور دارند اما ارتش اسرائیل کنترل کلی امنیت را حفظ میکند.
طبق این طرح، تنها سلاحهای مجاز در غزه «آن چیزی خواهد بود که برای حفظ نظم عمومی لازم است». این طرح مخالفت آمریکا با ایجاد منطقه حائل در مرز غزه با اسرائیل را رد کرده است. در این طرح آمده است: «منطقه امنیتی ایجاد شده در نوار غزه در منطقه هممرز با اسرائیل تا زمانی وجود خواهد داشت که نیاز امنیتی به آن احساس شود».
در این سند به منطقه حائل در مرز غزه با مصر اشاره نشده است؛ منطقهای که طبق گفته رسانههای اسرائیلی، حماس در گذشته از طریق آن، تسلیحات را به داخل باریکه قاچاق میکرده است. مصر نسبت به تسلط اسرائیل بر این منطقه هشدار داده است.
طبق دوره میانمدت در طرح نتانیاهو، حکومت غزه که در دست حماس بود از سوی فلسطینیهای محلی با تجربه اداری مدیریت میشود. نتانیاهو در این طرح متعهد شده است که برای تعطیلی آژانس امداد و کار سازمان ملل «که عوامل آن در کشتار 7 اکتبر دست داشتند» تلاش کند. آنروا (UNRWA) بزرگترین سازمان امدادرسانی به آوارگان فلسطینی است که به 5.9 میلیون نفر در سوریه، لبنان، اردن، غزه، کرانه باختری و بیتالمقدس خدماترسانی میکند اما اسرائیل مدعی است شماری از کارکنان آن در حمله حماس در 7 اکتبر دست داشتهاند. این طرح میگوید اسرائیل برای توقف فعالیتهای سازمان ملل در نوار غزه و جایگزینی آن با آژانسهای امدادرسان بینالمللی مسؤول تلاش خواهد کرد.
اما طرح نتانیاهو در بخش برنامههای بلندمدت بسیار خلاصه است. طبق طرح بلندمدت نتانیاهو، «آینده غزه از طریق مذاکره تعیین میشود». این طرح مشخص نمیکند اسرائیل با چه کسی مذاکره خواهد کرد. اسرائیل در این طرح تاکید کرده است با ایجاد کشور فلسطینی مخالف است. در این طرح آمده است به رسمیت شناختن کشور فلسطینی در پی کشتار 7 اکتبر پاداش بزرگی به تروریسم خواهد داد و از هر گونه توافق صلح در آینده جلوگیری میکند.
وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیهای در این باره اعلام کرد: آنچه را رسانههای اسرائیلی «اصول نتانیاهو برای روز پس از جنگ» خواندهاند، قویا رد میکنیم. در این بیانیه آمده است: طرح نتانیاهو به منزله به رسمیت شناختن رسمی اشغال مجدد نوار غزه و تحمیل کنترل اسرائیل بر آن است. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین اعلام کرد: طرح نتانیاهو طرحی برای طولانی کردن نسلکشی علیه مردم ما و تلاش برای به دست آوردن زمان بیشتر برای اجرای طرح آوارگی فلسطینیهاست.
این وزارتخانه همچنین اضافه کرد: این طرح یک مانور مشخص برای خنثی کردن تلاشهای انجام شده برای توقف جنگ و حل مناقشه است. اصول نتانیاهو حقیقت موضع او در رد مشروعیت کشور فلسطین و راهحلهای سیاسی برای درگیری و انتخاب گزینه جنگ به جای آنها را آشکار میکند. در ادامه این بیانیه تاکید شده است: ما از آمریکا و غرب میخواهیم به سرعت کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند و از عضویت کامل آن در سازمان ملل حمایت کنند.
ارسال به دوستان
آسوشیتدپرس: یمن معادلات آمریکا را به هم ریخت
پدیده منطقه
گروه بینالملل: با ادامه عملیاتهای موشکی و پهپادی یمن علیه مواضع نیروهای آمریکایی و اسرائیلی در دریایی سرخ و همچنین سرزمینهای اشغالی، برخی رسانهها اعلام کردند عملیاتهای یمن باعث سردرگمی آمریکا شده است.
سرلشکر یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت ارتش ۳ عملیات نظامی منحصربهفرد جدید را در دفاع از فلسطین به شرح زیر انجام داد. وی افزود: در عملیات اول، نیروهای مسلح یمن با استفاده از چند موشک و پهپاد، اهداف مختلف دشمن صهیونیست در منطقه «ام الرشراش» در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار دادند. در عملیات دوم، نیروهای دریایی ارتش یمن با تعدادی موشک مناسب یک کشتی انگلیسی با نام «ISLANDER» را در خلیج عدن هدف قرار دادند که مستقیما به آن اصابت کرد و به لطف خدا باعث آتشسوزی آن شد. در سومین عملیات، یک ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ با تعدادی پهپاد هدف قرار گرفت.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به قلم «جان گامبرل» تحلیلگر خود با عنوان «حملات به کشتیها و سرنگونی پهپادهای آمریکا؛ حوثیهای یمن به رغم حملات هوایی تحت رهبری آمریکا میجنگند» هشدار میدهد: «تحلیلگران هشدار میدهند حملات آنها هر چه بیشتر طول بکشد ریسک اثرگذاری اختلالات در کشتیرانی بینالمللی بر اقتصاد جهانی بیشتر خواهد شد.
«الئونورا آرماگنی»، یک کارشناس انستیتو مطالعات سیاست بینالملل واقع در ایتالیا هم نوشت: حوثیها بدون برقراری یک آتشبس در غزه ممکن است به تشدید بیشتر حملات علیه منافع آمریکا در دریای سرخ و در منطقه راغب شوند و «گزینههای بازدارندگی» برای واشنگتن کمتر میشود. کارشناسان در این باره معتقدند عملیات بیسابقه ارتش یمن علاوه بر اینکه مانع تلاشهای آمریکا و انگلیس برای شکستن محاصره دریایی رژیم صهیونیستی شده، توان نظامیای را نشان میدهد که واشنگتن از آن بیاطلاع بود و در واقع معادلات آن را به هم ریخت.
آسوشیتدپرس در تحلیل خود نوشته است: آمریکا همچنان در حال از دست دادن پهپادهایش به ارزش میلیونها دلار است و موشکهایی را برای مقابله با یمنیها شلیک میکند که میلیونها دلار قیمتشان است اما یمنیها متقابلا از تسلیحاتی بسیار ارزانتر که مناسب جنگ نامتقارن است استفاده میکنند و به وارد کردن ضرباتشان ادامه میدهند.
***
عضو انصارالله: اگر راه ورود باز میشد، اسرائیلیها را مثل سگ میبستیم
البخیتی، عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن گفت: اگر عربستان و اردن مرزها را به روی ما باز کنند، مرد نیستیم به کمک فلسطینیها نرویم. مشکل غزه بیعملی اعراب است. به خدا اگر یمن با فلسطین مرز داشت، ما وارد میشدیم و اسرائیلیها را مثل سگ میبستیم. فقط عربستان و اردن مرزها را روی ما باز کنند، آنگاه فقط بایستید و تماشا کنید که چه میکنیم.
ارسال به دوستان
دور دنیا
رایزنی تلفنی وزیران خارجه ایران و پاکستان
وزیران خارجه ایران و پاکستان در یک گفت وگوی تلفنی به رایزنی پرداختند. حسین امیرعبداللهیان در این گفتوگوی تلفنی با توجه به برگزاری انتخابات سراسری پاکستان، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری موفق این انتخابات، اظهار امیدواری کرد هر چه زودتر با تشکیل پارلمان، نخستوزیر و کابینه جدید پاکستان معرفی شوند و کار رسمی خود را شروع کنند. وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در این گفتوگوی تلفنی با طرح موضوعات توافق شده در سفر اخیرش به اسلامآباد، بر اهمیت ارتباط بین دستگاههای مسؤول در هر 2 کشور برای پیگیری و اجرای توافقات به عمل آمده تاکید کرد. جیلانی، وزیر خارجه پاکستان نیز با آرزوی برگزاری موفق انتخابات هفته آینده مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در ایران، ضمن تشریح مراحل و چگونگی تشکیل دولت و معرفی نخستوزیر در پاکستان، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی پاکستان را جایگاهی بالا و فراتر از تحولات داخلی این کشور دانست و افزود: همه در پاکستان منتظر سفر جناب آقای رئیسی، رئیسجمهور اسلامی ایران به این کشور هستند. طرفین همچنین آخرین تحولات غزه را مورد بررسی قرار دادند. وزیر خارجه پاکستان از پیشنهاد ایران در برگزاری نشست فوقالعاده وزرای خارجه کشورهای اسلامی با هدف خاتمه نسلکشی در غزه و کرانه باختری استقبال کرد.
***
تعداد شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه به ۲۹ هزار و ۴۱۰ تن رسید
در یکصدوسیونهمین روز عملیات توفان الاقصی، وزارت بهداشت غزه روز گذشته از افزایش شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه به ۲۹ هزار و ۴۱۰ تن خبر داد. به گزارش ایسنا، «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه در این باره اعلام کرد رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته ۹ جنایت جدید در مناطق مختلف نوار غزه انجام داد که منجر به شهادت ۹۷ نفر شد و ۱۳۲ زخمی نیز برجا گذاشت. طبق گزارش خبرگزاری شهاب، وی گفت با احتساب شهدای جدید، شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) تا روز گذشته به ۲۹ هزار و ۴۱۰ نفر افزایش یافته است. القدره در ادامه آخرین آمار مجروحان این تجاوزات را ۶۹ هزار و ۴۶۵ نفر اعلام کرد.
***
وزیر دفاع روسیه عنوان کرد
فقط به سمت پیروزی!
وزیر دفاع روسیه در مقر گروه مشترک نیروهای روس گفت نیروهای مسلح روسیه باید سخت کار کنند تا به پیروزی دست یابند. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد سرگئی شویگو نشانهای دولتی را طی مراسمی به پرسنل نظامیای که حین انجام ماموریتهای رزمی متمایز بودند، اعطا کرد. به گزارش اسپوتنیک، وی در این مراسم گفت: «دوستان و همکاران عزیز! دریافت این نشانها را صمیمانه به شما تبریک میگویم. مطمئنم آخرینها نخواهند بود. ما کار زیادی در پیش داریم. شما با عزت میجنگید و برای این به شما نشان دولتی اعطا شد. کشور به درستی از خدمت سربازی شما قدردانی کرده است. فقط به سمت جلو، فقط به سمت پیروزی!»
***
هیلی: آنقدر بدهی داریم که باید یک حسابدار رئیسجمهور شود!
نیکی هیلی با اشاره به افزایش بیسابقه بدهی دولتی ایالات متحده، گفت در انتخابات ۲۰۲۴ باید یک «حسابدار» به کاخ سفید راه پیدا کند. «نیکی هیلی» نماینده سابق ایالات متحده در سازمان ملل در یک رویداد انتخاباتی گفت رئیسجمهور آمریکا باید در حد یک حسابدار در امور مالی تخصص داشته باشد تا به مشکل بدهی ۳۴ تریلیون دلاری دولت این کشور رسیدگی کند. هیلی که برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا نامزد شده و در حزب جمهوریخواه تنها رقیب دونالد ترامپ محسوب میشود، طی سخنرانی خود در پنجشنبه گذشته گفت: ما در کاخ سفید به یک حسابدار نیاز داریم. دادههای وزارت خزانهداری آمریکا حاکی از آن است که تا ۵ فوریه سال جاری، مجموع بدهیهای دولتی آمریکا به 34.154 تریلیون دلار رسیده که بالاترین میزان در تاریخ این کشور است. در ماه میلادی گذشته «جنت یلن» وزیر خزانهداری آمریکا گفت بدهی دولتی ۳۴ تریلیون دلاری آمار «ترسناکی» است اما میتوان به آن رسیدگی کرد، زیرا ایالات متحده اقتصاد عظیمی دارد.
***
حملات موشکی حزبالله لبنان به پایگاههای صهیونیستها
چندین موشک دیروز از جنوب لبنان به سمت شهرک اصبعالجلیل شلیک شد. شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد چندین موشک از جنوب لبنان به سمت جولان اشغالی شلیک شد. حزبالله لبنان روز گذشته در بیانیهای اعلام کرد پادگان معالیه گولان را با موشک هدف قرار داده است. حزبالله همچنین عصر پنجشنبه تجهیزات جاسوسی در پایگاه برکه ریشا و محل تجمع سربازان ارتش رژیم صهیونیستی در المناره و متولا را هدف قرار داد. حزبالله لبنان تأکید کرد این حملات را در واکنش به تجاوزات دشمن صهیونیستی به روستاها و منازل غیرنظامیان در جنوب لبنان و در حمایت از مردم و مقاومت غزه انجام داده است.
***
پرواز پوتین با بمبافکن هستهای
رئیسجمهور روسیه روز پنجشنبه پس از پرواز با یک بمبافکن استراتژیک امتییو 160 گفت این مدل بمبافکن آماده است تا به نیروهای مسلح روسیه اضافه شود. ولادیمیر پوتین ۳۰ دقیقه با این مدل بمبافکن پرواز کرد و پس از آن به خبرنگاران گفت: «تجربه خوبی است اما این نکته نیست. نکته این است که ما تجهیزات جدید دریافت میکنیم، این تجهیزات عالی هستند، واقعا از نسل جدید هستند. البته میتوان آنها را در نیروهای مسلح پذیرفت».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|