|
کشته و زخمی شدن 15 نظامی اسرائیلی در عملیات قسام در خانیونس
خبرگزاری شهاب به نقل از یک منبع میدانی اعلام کرد مجاهدان گردانهای قسام، گروهی 15نفره از نظامیان اشغالگر اسرائیلی را پس از ورود به داخل خانهای در منطقه عبسان بزرگ در شرق خان یونس با راکت ضدنفر هدف قرار داده، سپس با آنها درگیر شدند و تمام این نیروها را به هلاکت رسانده یا زخمی کردند.
ارسال به دوستان
تلفات اوکراین بعد از 2 سال جنگ با روسیه به 350 هزار نفر رسید
بازنده قطعی
اوکراین با از دست دادن 22 درصد خاک خود دیگر بزرگترین کشور اروپا نیست
گروه بینالملل: بیش از 700 روز از آغاز بزرگترین نبرد در اروپا بعد از جنگ دوم جهانی میگذرد؛ جنگی که بسیاری از تعاریف در حوزه روابط بینالملل را تغییر داد و باعث شد بزرگترین کشور اروپا بیش از 20 درصد خاک خود را از دست دهد و ناتو و آمریکا در مهیبترین درگیری ممکن در قاره سبز گرفتار شوند. اوایل سال بود که جان مرشایمر، از بزرگترین نظریهپردازان روابط بینالملل در پاسخی صریح درباره جنگ روسیه و اوکراین اعلام کرد «کییف و در رأس آن زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین چارهای ندارد جر آنکه با پوتین کنار بیاید و شاید در این مذاکره نابرابر باید نصف خاک خود را به روسیه بدهد و خلع سلاح را هم بپذیرد». این صحبت شاید بیراه هم نباشد. رئیسجمهور روسیه در آخرین مصاحبه خود که با تاکر کارلسون، مجری معروف سابق فاکسنیوز انجام داد، از واشنگتن خواست به جای رویارویی با مسکو از کییف بخواهد پای میز مذاکره بیاید. ولادیمیر پوتین چند شرط برای این موضوع در ذهن دارد؛ از جمله اینکه کییف باید از پیوستن به ناتو پرهیز کند و روند نازیزدایی در اوکراین ادامه یابد و دیگر این کشور خطری برای روسیه نداشته باشد. از سوی دیگر خسارتهای ناشی از جنگ اوکراین بسیار زیاد است. مهمترین و به نوعی مهلکترین ضربه به اوکراین بعد از 2 سال جنگ که شنبه 5 اسفند وارد سومین سال خود شد، از دست دادن 20 درصد خاک خود است؛ آن هم شامل استانهای شرقی که برای اقتصاد این کشور از درجه اهمیت بالایی برخوردار بودند. رئیسجمهور روسیه خوب میداند در منطق روابط بینالملل باید دست بالا برای مقابله با تهدیدات از سوی اوکراین را که اکنون به انبار مهمات ناتو و آمریکا تبدیل شده است، داشته باشد تا در روند مذاکرات بتواند امتیازات خوبی از زلنسکی و آمریکا بگیرد. در واقع اوکراین را میتوان بازنده بزرگ این جنگ دانست که روسیه معتقد است از سوی آمریکا راه انداخته شد. ناگفته نماند این جنگ، یک پیامد هم برای مسکو داشت و آن، تحمیل بزرگترین بستههای تحریمی علیه یک کشور در تاریخ بشر بود. اکنون مسکو تحت بیشترین تحریم در جهان است. در این میان پرسش اصلی این است: 2 سال تحریم همهجانبه آمریکا و اتحادیه اروپایی آیا توانسته در روند پیشروی و عزم روسیه برای مهار اوکراین اثری داشته باشد؟ قطعا پاسخ به این پرسش از سوی بسیاری از تحلیلگران و با مشاهده روند میدانی جنگ، منفی است. روسیه با همه تحریمها متوقف نشده و از سویی با چین یک ائتلاف راهبردی برای مقابله با آمریکا ایجاد کرده است. اروپا هم در بین جنگ اوکراین و روسیه یک بازنده بزرگ است. مسکو با استفاده از حربه گاز توانست 2 زمستان سرد را برای قاره سبز رقم بزند و روند قیمت گاز در این قاره بسیار افزایش یافت. از طرفی، پوتین بعد از تحریمهای اروپا در دستوری اعلام کرد از این به بعد باید هر مشتری اروپایی که خواهان گاز روسیه است با روبل آن را پرداخت کند که این هم نشاندهنده یک روند اقتصادی بد برای اروپاست. همین هم باعث تقویت روبل روسیه شد و نگذاشت روند اقتصادی روسیه به سمت تزلزل پیش برود.
از سویی خسارتهای جنگ هم برای اوکراین بسیار شدید بوده است. اوایل جنگ نزدیک 3 میلیون اوکراینی آواره شدند. همچنین به گفته مقامات آمریکایی و اروپایی، در 2 هفته اول ضدحمله کییف، 20 درصد تسلیحاتی که اوکراین به میدان نبرد فرستاده بود، آسیب دید یا منهدم شد. این تلفات شامل برخی ماشینهای جنگی قدرتمند غربی - تانکها و نفربرهای زرهی - بود که اوکراینیها برای شکست روسها روی آنها حساب میکردند. سندی که پنتاگون منتشر کرد، نشان میدهد تا فوریه، تلفات اوکراین به 350 هزار نفر رسیده است. در همین ارتباط «یوری لوتسنکو» دادستان کل سابق اوکراین گفت: مقامات کییف باید صراحتاً بپذیرند از آغاز درگیری با روسیه بیش از ۵۰۰ هزار نیروی نظامی خود را از دست دادهاند و ماهانه حدود ۳۰ هزار کشته به این آمار اضافه میشود. این حجم از تلفات به همراه از دست دادن بخشی از خاک اوکراین، هزینه گزافی برای این کشور و مردمش بوده است. این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی و مقامات دولت وی این میزان تلفات را نادیده میگیرند. وزیر خارجه اوکراین در آخرین اظهارات خود اعلام کرد دادن اراضی اوکراین اهمیت راهبردی ندارد!
از طرفی، حجم تسلیحاتی که آمریکا به اوکراین داده است با ناراحتی کییف و همچنین جمهوریخواهان روبهرو است. اوکراین اعتقاد دارد واشنگتن در میانه جنگ، کییف را تنها گذاشته است و در مقابل، جمهوریخواهان میگویند میلیاردها دلار هزینه برای ارسال سلاح به اوکراین باید متوقف شود و آمریکا مذاکره با روسیه را برای خاتمه جنگ در پیش گیرد. رئیسجمهوری اوکراین روز شنبه به مناسبت دومین سالگرد تهاجم گسترده روسیه به خاک این کشور، میزبان تعدادی از رهبران غربی بود، آن هم در حالی که هم اکنون نیروهای اوکراینی با کمبود مهمات و تسلیحات و کمکهای خارجی روبهرو هستند. در همین رابطه یورونیوز در گزارشی درباره دومین سالگرد جنگ اوکراین نوشت: « اوکراین نتوانست از عملیات تابستانی خود موسوم به «تهاجم متقابل» به موفقیت چندانی دست یابد و روسیه همچنان تقریبا یکچهارم خاک اوکراین را در دست دارد. در همین حال، میلیونها اوکراینی همچنان در شرایط متزلزل زندگی میکنند». خط مقدم که تقریبا هزار کیلومتر امتداد دارد، در ماههای اخیر تغییر چندانی نکرده است. به گفته «نیل ملوین» مدیر مطالعات امنیت بینالملل در موسسه خدمات متحد، این نشانهای است که درگیریها در حال حاضر در مرحله فرسایشی قرار دارد. وی گفت: ما واقعا در یک جنگ فرسایشی هستیم که در آن 2 طرف تلاش میکنند یکدیگر را فرسوده کنند.
این شکست ضربه بزرگی به روحیه و اعتبار ارتش اوکراین وارد کرده است؛ در غیاب پیشرفت در خشکی، کییف چندین موفقیت در دریای سیاه به دست آورده است. همین موضوع باعث شده پیشنویس قانونی در اوکراین برای کاهش سن خدمت اجباری از ۲۷ به ۲۵ سال پیشنهاد شود. میزان فرار جوانان برای وارد نشدن به جبهههای جنگ هم بشدت افزایش یافته است که زلنسکی را با مشکلات زیادی روبهرو میکند. در این بین، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا گفت همتای اوکراینیاش «نمیخواست» هشدارهای آمریکا را پیش از حمله روسیه به کشورش بشنود. بایدن که این روزها بیش از گذشته پشت زلنسکی را خالی کرده است، مدعی شد دولتش دادههای زیادی برای ارزیابی وضعیت داشت که نشان میداد پوتین تصمیم دارد به اوکراین حمله کند؛ چیزی که به گفته بایدن «زلنسکی و شمار زیاد دیگری نمیخواستند بشنوند». همه این موارد در کنار میزان خسارتها نشاندهنده آن است که کییف وارد ورطه خسارتباری شده است. از زمان شروع جنگ تاکنون ۱۹ فرودگاه و حداقل ۱۲۶ ایستگاه قطار آسیب دیده که در کل مبلغی معادل 36.2 میلیارد دلار هزینه روی دست اوکراین گذاشته است. در این میان، بعضی فرودگاهها چندین بار مورد حمله نیروهای روس قرار گرفتهاند. بیش از ۲۵ هزار کیلومتر جاده و ۳۴۴ پل تاکنون آسیب دیده یا به طور کامل تخریب شده است. رقمی بیشتر از ۲۹ میلیارد دلار زیان به اوکراین در این زمینه وارد شده است. بر اساس برآوردهای اولیه، ۵۰۷ کیلومتر راهآهن معادل 4.3 میلیارد دلار در پی جنگ آسیب دیده است. دیگر آمار مرتبط با حملونقل متعلق به خودروهای شخصی و عمومی است که برآورد میشود تاکنون ۲۰۷ هزار خودروی شخصی و ۱۶۲۹ خودروی آتشنشانی آسیب دیده یا به طور کامل از بین رفته است. آسیب مستقیم به زیرساختهای انرژی اوکراین 8.1 میلیارد دلار تخمین زده میشود. ۳۲۷ کیلومتر لولهکشی فاضلاب نابود شده و ۷۰ ایستگاه فاضلاب تخریب یا به طور کلی نابود شده است. تاکنون 5.3 میلیون اوکراینی به عنوان پناهنده وارد اتحادیه اروپایی شدهاند که با احتساب پناهندگان از دیگر نقاط جهان این رقم به ۷ میلیون نفر میرسد. اتحادیه اروپایی برای نخستینبار در تاریخ خود، سازوکار حمایتی مخصوصی را مورد اجرا قرار داده که به پناهندگان اوکراینی حق سکونت، استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی، تحصیل و کار تا ماه مارس سال ۲۰۲۴ میلادی را میدهد. از طرفی استان کریمه 26 هزار، لوهانسک 26 هزار و 800، دونتسک 26 هزار و 500، زاپروژیا 27 هزار و خرسون 28 هزار و 400 کیلومتر مربع وسعت دارند. مجموع وسعت این استانها 134 هزار کیلومترمربع است. این عدد نشان میدهد سرزمینهایی که روسیه تاکنون به خاک خود ملحق کرده و منطبق با سناریوی حداقلی هستند، 22 درصد وسعت اوکراین را تشکیل میدهد که همین موضوع باعث شده روسیه بخواهد برای هر چه بیشتر تخریب شدن اوکراین، جنگ را فرسایشی کند.
***
نیویورکتایمز: کارزار آمریکا برای انزوای روسیه راه به جایی نبرده است
بایدن و متحدان اروپایی وی، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه را «ظالم و جنایتکار جنگی» مینامند اما او جایگاهی ویژه در میان کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین دارد. روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی نوشت: با اینکه لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیسجمهوری برزیل میگوید اوکراین و روسیه هر 2 مقصر جنگی هستند اما خرید انرژی و کودهای شیمیایی از روسیه توسط برزیل افزایش یافته که همین امر به تزریق میلیاردها دلار به اقتصاد روسیه منجر شده است. وقتی روسیه ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ حمله خود را به اوکراین آغاز کرد، دولت بایدن حملهای دیپلماتیک را فعال کرد که به اندازه تلاشش برای ارسال سلاح به اوکراین مهم بود. آمریکا با وضع تحریمهای اقتصادی و درخواست برای دفاع جمعی نظم بینالملل به دنبال مجازات روسیه با رنجهای اقتصادی و تبعید سیاسی بود. هدف از این اقدامات قطع همکاری شرکتها و کشورها با مسکو بود. اما بعد از 2 سال، پوتین آنطور که مقامهای آمریکایی انتظارش را داشتند، منزوی نشد. قدرت ذاتی روسیه که ریشه در ذخایر عظیم نفت و گاز طبیعی آن دارد، به مقاومت مالی و سیاسی این کشور قدرت بخشیده که تهدیدی برای دوام مخالفان غربی محسوب میشود. نفوذ پوتین در بخشهایی از آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی مثل همیشه قوی است یا در حال رشد است و نفوذش بر قدرت در داخل نیز مانند همیشه قوی مانده است. چین، برزیل و هند در حال خرید نفت روسیه آن هم با بیشترین میزان هستند و همین مساله، باعث شده تا جای مصرفکنندههای اروپایی را بگیرند. همچنین رشد روابط اقتصادی باعث تقویت روابط دیپلماتیک بویژه با برخی شرکای آمریکا شده است. پوتین اکتبر ۲۰۲۳ به پکن رفت و دسامبر گذشته میلادی میزبان وزیر خارجه هند بود.
***
آسیاتایمز:تغییر رژیم اوکراین در راه است
«استفن براین» مدیر ارشد اسبق کمیته فرعی خاور نزدیک - که زیرمجموعه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا است - و جانشین معاون اسبق امور سیاستگذاری وزیر دفاع آمریکا، در مقالهای که در پایگاه «آسیا تایمز» انتشار یافت، نوشت: «واشنگتن مشتاقانه امید داشت که یک تغییر رژیم را در روسیه رقم بزند. حالا اما تغییر رژیم نه در روسیه بلکه در کییف محتملتر به نظر میرسد. نبرد خونین اخیر بر سر شهر آودیوکا که هماکنون خاتمه یافته، کاتالیزور این تغییر رژیم در کییف است». مقام دولتی اسبق آمریکایی با ارائه شرحی از نبرد اخیر روسیه بر سر شهر آودیوکا که سرانجام توانست آن را تصرف و از کنترل اوکراین خارج کند نوشت: «نبرد اخیر بر سر آودیوکا 4 ماه پیش آغاز شد. از ماه ژانویه اما روسها شروع به فرسوده کردن نظامیان اوکراینی که در تلاش برای حفظ این شهر بودند، کردند. روسیه برای تصرف این شهر مجموعهای از حملات را شامل حملاتی از سمت شمال که تمرکز برخی از آنها بر تصرف کارخانه عظیم تولید کُک آودیوکا بود و همچنین از چند محور در سمت جنوب و جناحهای شهر ترتیب داد. آمریکا و اروپا در این میان منتظرند تا جنگ پایان یافته و صدها میلیارد دلار خرج بازسازی اوکراین شود اما این اتفاق در مقابل دیدگان آنها احتمالش کمتر و کمتر میشود. مخلص کلام این است که رژیم زلنسکی به تزلزل افتاده است. به دلیل آنکه محوریت پیدا کردن حکومت نظامی در اوکراین چشماندازی برای برگزاری انتخابات و همچنین یک فرآیند سیاسی باز ندارد اما خشم در میان ردههای ارتش اوکراین در حال افزایش بوده و ارتش اوکراین دیر یا زود یک رهبر دیگر که به احتمال زیاد بار دیگر زالوژنی خواهد بود، برخواهد گزید». او در پایان این مقاله نوشت: «بزودی ما در کییف شاهد تغییر رژیم خواهیم بود».
ارسال به دوستان
واشنگتن در بنبست صنعا
سیدمحسن حسینی: یمن که از موقعیت ژئوپلیتیک ممتازی در زمینه حملونقل دریایی میان آسیا و اروپا برخوردار است، در حمایت از مردم غزه که از سوی رژیم صهیونیستی در محاصره قرار دارند، کشتیهای تجاری اسرائیل و کشتیهای مرتبط با این رژیم و عازم بندر اشغالی ایلات را جزو اهداف خود اعلام و تاکید کرد مادامی که صهیونیستها مانع ورود کمکهای بشردوستانه به مردم غزه شوند اجازه عبور امن این کشتیها را نخواهد داد و با حمله به این اهداف، تهدیدات خود فورا عملی کرد.
حمایت تمام قد یمن از حماس و مردم غزه که پس از عملیات توفان الاقصی آغاز شد از همان ابتدا عصبانیت رژیم مجعول صهیونیستی و متحدان غربی این رژیم را درپی داشت و آمریکا و انگلیس را به تلاش برای مقابله با آن واداشت.
1- آمریکا ابتدا درصدد تشکیل یک ائتلاف در دریای سرخ برآمد و بنا به ادعای خود ائتلافی متشکل از 10 کشور برای مقابله با تهدید یمن در آبهای دریای سرخ و تنگه بابالمندب تشکیل داد. با این حال این ائتلاف از همان ابتدا به دلیل عدم تمایل برخی کشورها از جمله متحدان نزدیک واشنگتن مثل فرانسه برای مشارکت در آن و عدم حضور کشورهایی مثل مصر، امارات و عربستان ناقص متولد شد و نه تنها کاری از پیش نبرد، بلکه باعث تشدید تنشها در دریای سرخ نیز شد. قدرت نیروهای مسلح یمن و تهدید این کشور مبنی بر حمله به کشتیهای کشورهایی که وارد این ائتلاف شوند موثر واقع شد و بسیاری از کشورها از ترس حمله به کشتیهای تجاری مرتبط با خود به آمریکا پشت کردند و تشکیل این ائتلاف به یک شکست کامل برای واشنگتن تبدیل شد.
2- تداوم ضربات انصارالله به کشتیهایی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ که اقتصاد این رژیم را هدف قرار داده، آمریکا و انگلیس را به فکر احیای اتحاد قدیمی واشنگتن - لندن در جنگ عراق انداخت. نیروی دریایی آمریکا با همکاری نیروی دریایی سلطنتی انگلیس حملات گستردهای را در استانهای مختلف یمن آغاز کرد و تصور آنها این بود که این حملات ضربتی به کاهش توان نظامی ارتش یمن منجر شود و یمنیها را از ادامه حملات در دریای سرخ منصرف کند؛ اشتباه محاسباتیای که نه تنها یمنیها را عصبانیتر کرد، بلکه حمایت بیشتر مردم یمن از ارتش را هم سبب شد. یک روز بعد از نخستین حمله متجاوزان به خاک یمن، میلیونها یمنی در صنعا ضمن محکومیت این تجاوز از ارتش این کشور قاطعانه حمایت کردند. علاوه بر این، تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس دامنه اهداف ارتش یمن را وسیعتر کرد و از آن زمان به بعد کشتیهای آمریکایی و انگلیسی نیز به بانک اهداف یمن در دریای سرخ اضافه شدند. طی همین چند روز گذشته با شدت گرفتن حملات شبانه آمریکا به یمن، نیروهای مسلح یمن یک کشتی تجاری انگلیسی را غرق، یک پهپاد آمریکایی را شکار و به ۲ ناو آمریکایی نیز حمله کردهاند.
سرلشکر یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن و محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی انصارالله، حملات آمریکا و انگلیس به یمن را بیاثر خوانده و تاکید کردند این اقدام باعث متحدتر شدن یمن شده است.
3- جنگ آمریکا و انگلیس با یمن در دریای سرخ نه تنها باعث تضعیف قدرت یمن نشده بلکه ابعاد جدیدی از قدرت نیروهای مسلح یمن را هم آشکار کرده است. هرچند یمن در جنگ با ائتلاف عربستان و امارات قدرت خود را ثابت کرده بود اما جنگ دریایی با ۲ قدرت نظامی برتر جهان حکایتی دیگر است. از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در غزه، یمن علاوه بر حملات موشکی و پهپادی که اهداف ثابت و متحرک در زمین، هوا و دریا را مورد اصابت قرار داده است، اخیرا و برای نخستین بار از زمان آغاز تنشها از یک زیردریایی بدون سرنشین خود رونمایی کرد که تعجب کارشناسان نظامی
را نیز برانگیخت.
«میک مولری» تحلیلگر دفاعی و امنیت ملی و یکی از مقامهای سابق پنتاگون و سازمان سیا درباره آن گفته این زیردریایی، یک شهپاد (UUV) است که نمایانگر پیشرفت واقعی انصارالله و تغییر راهبرد این گروه است.
4- حملات نیروهای مسلح یمن که نسبت به قبل از تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس علیه خاک این کشور کم نشده بلکه تشدید نیز شده است، نشاندهنده توان بالای نظامی انصارالله در مواجهه با جنگافروزان، همچنین به بنبست رسیدن راهبرد نظامی آمریکا و انگلیس در حمایت از رژیم تروریست صهیونیستی است. پایگاه خبری اینترسپت با اشاره به قدرت انصارالله یمن و حملات موشکی موفقیتآمیز این گروه نوشت: حملات ائتلاف آمریکا علیه انصارالله موجب شد این گروه
جسورتر شود.
آمریکا و انگلیس اکنون با یک بنبست ژئوپلیتیک در خلیج عدن و دریای سرخ روبهرو هستند اما باید بدانند عقبنشینی از تجاوز به یمن یک دردسر دارد اما ادامه حملات به یمن هزاران دردسر!
ارسال به دوستان
دور دنیا
هیلی: کنار نمیکشم!
نیکی هیلی، نامزد جمهوریخواهان گفت به رغم شکست در انتخابات مقدماتی کارولینای جنوبی، به رقابت برای ریاستجمهوری ایالاتمتحده ادامه خواهد داد. «سیانان» گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان کارولینای جنوبی، نزدیک به 60 درصد و هیلی حدود 40درصد آرا را به دست آوردهاند. هیلی در عصر انتخابات پس از شکست مقابل ترامپ به هوادارانش گفت: «۴۰درصد مقدار کمی نیست. تعداد زیادی از رایدهندگان در انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان ما وجود دارند که میگویند یک جایگزین میخواهند. . . من اوایل این هفته گفتم که مهم نیست در کارولینای جنوبی چه اتفاقی بیفتد، من به کاندیداتوری برای ریاستجمهوری ادامه خواهم داد. من زنم و سر حرفم میمانم».
***
تلفات اعلامی ارتش اسرائیل به 579 کشته رسید
ارتش رژیم اشغالگر بعدازظهر دیروز از کشته شدن یک نظامی دیگر از تیپ «گیواتی» خبر داد تا تعداد کشتههای اعلامی ارتش اشغالگر از ابتدای جنگ غزه به 579 نفر برسد. به نوشته الجزیره، همچنین از ابتدای ورود زمینی ارتش اسرائیل به غزه، آنگونه که اشغالگران میگویند، 240 نظامی کشته شدهاند. صبح دیروز نیز ارتش اسرائیل کشته شدن یک نظامی از تیپ «گیواتی» و زخمی شدن 3 نظامی دیگر را طی درگیریهای روز گذشته تایید کرد. این در حالی است که نیروهای مقاومت فلسطین تاکنون با انتشار تصاویر متعدد از لحظه کشته و زخمی شدن نظامیان اسرائیلی بارها تاکید کردهاند آمار اعلام شده از سوی ارتش اسرائیل درباره تعداد نیروهای کشته شده خود واقعی نیست و تعداد کشتهشدگان بسیار بیشتر از آمار اعلامشده است.
***
درگیری لفظی کشاورزان فرانسه با مکرون
رئیسجمهور فرانسه به تازگی متعهد شده 3 میلیارد یورو کمک نظامی به اوکراین تخصیص دهد و این در حالی است که کشاورزان معترض فرانسه میگویند درآمد آنها هر سال کاهش مییابد. مکرون که در نمایشگاهی حاضر شده بود و نیروهای امنیتی برای آنکه وی را از حمله کشاورزان معترض در امان نگه دارند، او را محاصره کرده بودند، تلاش داشت تا استدلال کند به اندازه کافی برای کشاورزی ملی هزینه کرده است اما کشاورزان فریاد میزدند درآمدهای آنها سالانه کاهش 10 درصدی دارد.
***
ارتش رژیم صهیونیستی از خانیونس هم دست خالی برگشت
ارتش رژیم صهیونیستی در مجتمع بیمارستان ناصر در شهر خانیونس هم کاری از پیش نبرد و دست خالی بازگشت. اشغالگران اسرائیلی با این ادعا که اسرای اسرائیلی در بیمارستان ناصر هستند، این بیمارستان را روزها تحت محاصره قرار داده و به آن حمله کردند و حتی در این حملات شماری غیرنظامی و افراد بیمار هم به شهادت رسیدند. در نهایت ارتش رژیم صهیونیستی پایان عملیات نظامی خود در بیمارستان ناصر را اعلام کرد، بدون اینکه بتواند به هیچکدام از رهبران حماس یا حتی اسرای خود دست یابد. صهیونیستهای اشغالگر قبلا نیز ادعای مشابهی را درباره بیمارستان شفا در شهر غزه مطرح کرده بودند. آنها مدعی بودند مقر فرماندهی حماس زیر این بیمارستان قرار دارد و اسرای اسرائیلی هم در آنجا نگهداری میشوند اما با وجود حملات وحشیانه به این بیمارستان و بازداشت شمار زیادی از کادر پزشکی و درمانی، نتوانستند ادعای خود را ثابت کنند.
***
تظاهرات علیه نتانیاهو در تلآویو
صدها تن از شهرکنشینان صهیونیست شنبه بار دیگر با برگزاری تظاهرات در مرکز تلآویو خواهان کنارهگیری نخستوزیر رژیم صهیونیستی و بازگشت اسرای صهیونیستی شدند. رسانههای صهیونیستی گزارش کردند خانوادههای اسرای صهیونیستی با تجمع در مرکز تلآویو خواهان سرنگونی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و کابینه وی و همچنین برگزاری انتخابات جدید در سرزمینهای اشغالی شدند. تظاهرات کنندگان از کابینه رژیم صهیونیستی خواستند یک قرارداد جدید برای تبادل اسرا و بازگرداندن آنها با حماس امضا کند. پلیس رژیم صهیونیستی با این ادعا که این تظاهرات غیرقانونی بوده و امنیت عمومی را مختل میکند، اعتراضات علیه نتانیاهو را سرکوب و تعدادی از معترضان را بازداشت کرد. شهرکنشینان صهیونیست برای چندمین بار پس از آغاز عملیات توفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ است که تظاهراتی اعتراضی را علیه نخستوزیر رژیم صهیونیستی و کابینه وی برگزار میکنند.
***
آغاز رأیگیری زودهنگام انتخابات ریاستجمهوری روسیه
خبرگزاری تاس روسیه اعلام کرد رأیگیری زودهنگام برای انتخابات ریاستجمهوری روسیه از روز یکشنبه در مناطق دورافتاده و صعبالعبور واقع در شرق دور روسیه آغاز شد. بر اساس این گزارش، «ایگور شامرایف» نایبرئیس کمیسیون انتخابات منطقهای «کامچاتکا» گفت: حدود ۳۰ هزار نفر میتوانند زودتر از موعد انتخابات ریاستجمهوری رأی بدهند. وی افزود بیش از ۱۲۰ مرکز رأیگیری برای ملوانان و ماهیگیران روی زیردریاییهایی که در آبهای شبهجزیره کامچاتکا واقع در شرق دور روسیه بین دریای اوخوتسک در غرب و اقیانوس آرام و دریای برینگ در شرق مشغول انجام مأموریت رزمی هستند، برپا خواهد شد. در اقلیم «خاباروفسک» دسترسی به تعداد زیادی از جوامع مسکونی فقط از طریق هوا امکانپذیر است. همچنین برای حدود 12.9 هزار رأیدهنده در یاکوتیا (خاور دور روسیه که بزرگترین منطقه خودمختار در جهان است)، ۱۵ هزار رأیدهنده در ماگادان (مناطق شمال شرقی روسیه) و بیش از ۵ هزار رأیدهنده در منطقه آمور (خاور دور روسیه) شرایط رأیگیری زودهنگام فراهم شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|