|
توزیع اقلام خوراکی زیر قیمت بازار در میادین تربار
مواد پروتئینی ۵۶ درصد، غلات ۲۰ درصد، مرغ ۷ درصد و تخم مرغ ۱۴ درصد ارزانتر از سطح شهر در میادین تربار توزیع میشود. میوه و برخی اقلام اساسی در میادین و بازارهای میوه و تربار ۴۴ درصد ارزانتر از سطح شهر به فروش میرسد. انواع میوه ۴۴ درصد، سبزیجات ۳۲ درصد و حبوبات ۲۰ درصد ارزانتر از خردهفروشیهای سطح شهر عرضه میشود.
ارسال به دوستان
بلومبرگ: اسلامآباد استفاده از بودجه دولتی برای ساخت تنها 80 کیلومتر از ۷۸۰ کیلومتر خط لوله صلح را در خاک پاکستان تصویب کرد
نمایش گازی پاکستان
رسانههای پاکستانی پیشتر خبر داده بودند مقامات تهران هشدار دادهاند در صورتی که این کشور تا فروردین پروژه انتقال گاز را اجرایی نکند باید آماده پرداخت غرامت 18 میلیارد دلاری شود
گروه اقتصادی: اواخر سال 1401 رسانههای پاکستانی از هشدار مقامات ایران به این کشور بابت تاخیر در ساخت و تکمیل خط لوله واردات گاز ایران تا مارس سال 2024 (فروردین 1403) خبر دادند. بر اساس این گزارشها، ایران از پاکستان خواسته بود بخشی از پروژه خط لوله واردات گاز از ایران را تا مارس 2024 در خاک خود بسازد یا آماده پرداخت جریمه 18 میلیارد دلاری باشد. یک مقام ارشد وزارت نیروی پاکستان در گفتوگو با وبگاه خبری «نیوز پاکستان» ضمن اعلام این خبر گفت: مقامات تهران دیماه سال گذشته در جریان سفرشان به پاکستان این موضوع را به طرف پاکستانی ابلاغ کردند.
به گفته این مقام پاکستانی، در جریان این سفر مقامات ایرانی گفتند تحریمهای آمریکا علیه ایران غیرقانونی است و پاکستان بر اساس توافق بازنگریشده سال 2019 موظف است این خط لوله را تا مارس 2024 در خاک خود احداث کند. ایران این خط لوله را در خاک خود از میدان گازی تا نقطه صفر مرزی با پاکستان تکمیل کرده و منتظر اقدام پاکستان برای احداث بیش از 780 کیلومتر خط لوله تا مرز ایران است.
بنا بر این گزارش، قرارداد 25 ساله صادرات گاز طبیعی ایران از طریق خط لوله به پاکستان سال 2009 بین ۲ کشور به امضا رسید و قرار بود تا سال 2015 اجرایی شود اما تاکنون تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران و فشارهای آمریکا به دولت پاکستان مانع اجرایی شدن آن شده است. ۲ کشور سپتامبر 2019 این قرارداد را بازنگری کردند و ایران از حق شکایت خود به محاکم بینالمللی علیه پاکستان صرفنظر کرد؛ به شرطی که پاکستان تا مارس سال 2024 این خط لوله را در خاک خود تکمیل کند.
مقامهای ایران بهمن سال گذشته به گفته رسانههای پاکستانی، موعد اندک باقی مانده تا فروردین 1403 را به طرف پاکستانی گوشزد کرده و گفته بودند اگر دولت اسلامآباد تا 15 ماه دیگر این خط لوله را تکمیل نکند، ایران بابت ضرر و زیان خود از کشیدن خط لوله تا مرز پاکستان، در محاکم بینالمللی طلب غرامت 18 میلیارد دلاری خواهد کرد.
بر اساس قرارداد بازنگریشده در سال 2019، این خط لوله قرار است روزانه 750 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی ایران را به پاکستان انتقال دهد. پاکستان باید برای اجرایی شدن این قرارداد، 781 کیلومتر خط لوله از منطقه «نوابشاه» تا نقطه مرزی خود با ایران بکشد.
در قرارداد اولیه که سال 2009 منعقد شده بود، دولت پاکستان موظف شده بود در صورت تاخیر در احداث خط لوله تا مرز ایران، از ژانویه سال 2015 روزانه یک میلیون دلار غرامت بابت تاخیر در پروژه به طرف ایرانی پرداخت کند اما با وجود تاخیر، طرف پاکستانی به بهانه تحریمهای ایران مبلغی بابت تاخیر در پروژه به ایران نپرداخت و در عوض ۲ کشور سپتامبر 2019 با قراردادی جدید، قرارداد قبلی را بازنگری کردند و حالا موعد مارس 2024 (فروردین 1403) به عنوان زمان نهایی تکمیل خط لوله در طرف پاکستان در نظر گرفته شده است و ایران بر اساس بندهای این قرارداد میتواند در صورت تاخیر طرف پاکستانی، به محاکم داوری بینالمللی شکایت و از پاکستان طلب غرامت کند.
* فرار از غرامت یا کوتاه آمدن پاکستان
14 سال است خط لوله انتقال گاز پارس جنوبی به پاکستان نیمهتمام مانده است و اسلامآباد به بهانه تحریمهای آمریکا از انجام تعهدات خود در احداث خط لوله در خاک خود سر باز میزند.
سال جاری میلادی ایران میتواند برای عدم احداث خط لوله شکایت و درخواست غرامت کند اما اسلامآباد به دنبال راهی برای عدم پرداخت این جریمه است.
روزنامه پاکستانی نیشن به نقل از منابع آگاه نوشته پاکستان برای فرار از پرداخت جریمه 18 میلیارد دلاری به ایران، تصمیم گرفته 80 کیلومتر از 781 کیلومتر خط لولهای که باید در خاکش میساخت را احداث کند.
توافقنامه انتقال گاز ایران به پاکستان موسوم به خط لوله صلح ماه مه سال 2009 میان دولتهای ایران و پاکستان به امضا رسید. بر این اساس قرار بود به مدت 25 سال روزانه 750 میلیون فوت مکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی به پاکستان ارسال شود.
از این خط لوله 1931 کیلومتری 1150 کیلومتر خط لوله در ایران و 781 کیلومتر خط لوله در پاکستان قرار دارد. هر 2 کشور ملزم بودند این پروژه را در خاک خود به سرانجام برسانند.
اما بر اساس توافق جدید ایران و پاکستان در سال 2019 قرار شد ایران تا سال 2024 برای هرگونه تاخیر در اجرای این خط لوله به هیچ دادگاه بینالمللی مراجعه نکند اما پس از این تاریخ برای شکایت و دریافت خسارت آزاد است.
آبان 1402 رسانههای پاکستانی خبر دادند اسلامآباد به منظور جلوگیری از پرداخت جریمه چانهزنی میکند و دوباره از ایران مهلت خواسته است.
به گفته یک منبع آگاه که یک مقام رسمی در وزارت انرژی پاکستان است، اسلامآباد همچنین تصمیم گرفته درخواستی برای معافیت از تحریمهای آمریکا علیه خط لوله صلح ارسال کند.
این منبع آگاه میگوید قرار است در فاز نخست این پروژه احداث 80 کیلومتر از این خط لوله از مرز ایران و پاکستان تا بندر گوادر آغاز شود. هزینه این بخش 185 میلیون دلار برآورد شده است.
* خط لوله به دلیل نگرانی پاکستان از تحریمها با تأخیر مواجه شد
حالا بلومبرگ در گزارشی اعلام کرده پاکستان به دنبال آن است که 80 کیلومتر از خط لوله صلح را در خاک خود اجرایی کند. به گزارش بلومبرگ در شهر بندری گوادر پاکستان، کمیته انرژی آغاز ساخت خط لوله از مرز ایران به گوادر را تصویب کرد.
پاکستان در حال پیشبرد ساخت خط لولهای است که گاز طبیعی را از ایران منتقل میکند؛ اقدامی که به گفته آن برای تامین نیازهای انرژی این کشور لازم است اما مطمئنا باعث ایجاد نگرانی در میان متحدان غربی این کشور جنوب آسیا خواهد شد.
کمیته انرژی کابینه آغاز ساخت 80 کیلومتری خط لوله 800 کیلومتری از مرز ایران تا شهر بندری گوادر پاکستان را با استفاده از بودجه دولتی تصویب کرد.
پاکستان برای چند سال تمایلی به کار روی خط لوله نداشت زیرا سرمایهگذاران به دلیل تحریمهای سازمان ملل متحد علیه ایران و همچنین محدودیتهای مبادلات دلاری از حمایت از این پروژه اجتناب کردند. ۲ کشور در سال 2013 یک قرارداد 25 ساله گازی امضا کردند که به ایران دلیلی برای تهدید به شکایت در دادگاههای بینالمللی داد.
پاکستان به طور سنتی روابط نزدیکی با آمریکا و ایران دارد. پاکستان میگوید به منابع گاز کافی برای تغذیه صنعت خود نیاز دارد زیرا منابع داخلی آن به سرعت در حال اتمام است. سهم گاز طبیعی مایع وارداتی به ۲۹درصد از کل عرضه رسیده است.
ارسال به دوستان
مصرف روزانه بنزین به ۱۳۲ میلیون لیتر رسید
رکوردشکنی مصرف بنزین در تعطیلات اخیر
پیشبینی وزارت نفت این بود که با شروع تعطیلات عید نوروز مصرف روزانه بنزین به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر برسد اما اینطور که پیداست این اتفاق در تعطیلات ماههای پایانی سال رخ داده است. تولید روزانه بنزین کشور در حال حاضر ۱۰۵ میلیون لیتر است. وزیر نفت گفت: شرکتهای ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بیش از ۱۳۲ میلیون لیتر بنزین در تعطیلات اخیر توزیع کردند.
جواد اوجی ظهر دیروز در حاشیه بازدید از مرکز دیسپچینگ شرکت ملی نفت ایران، در جمع خبرنگاران با اشاره به کاهش محسوس دمای هوا طی هفته جاری و ادامه این روند در هفته آینده اظهار کرد: با تلاش همکارانم در بخش بالادست و پاییندست صنعت نفت هیچ نقطهای از کشور دچار افت فشار نشده است.
وی ادامه داد: امسال نسبت به دوره مشابه پارسال روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب گاز بیشتر تولید میشود که سهم فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی در بخش دریا و فاز ۱۴ در بخش خشکی در این میان از همه بیشتر است.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه کارکنان صنعت نفت در بخش بالادستی و پاییندستی با آمادگی کامل وارد فصل زمستان شدهاند، افزود: این کارکنان در کوتاهترین زمان ممکن توانستند آسیب ناشی از حمله تروریستی رژیم غاصب صهیونیستی به خطوط لوله سراسری گاز کشور را برطرف کنند و پایداری گاز را به شبکه گاز کشور بازگردانند.
* تزریق روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین بهشبکه سراسری
اوجی با اشاره به سرمای بیسابقه هوا در اسفند امسال اظهار کرد: بر اساس گزارش همکارانم در شرکت ملی نفت ایران بیش از یک میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب گاز خام در کشور تولید میشود که پس از پالایش بیش از ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری گاز کشور تزریق میشود.
* همکاری مردم در زمینه رعایت الگوی مصرف گاز
وی با اشاره به همکاری مردم در زمینه رعایت الگوی مصرف گاز و نیز ارائه مشوقهای خوب شرکتملی گاز ایران برای مشترکان کممصرف گاز گفت: الگوی مصرف گاز در حالی در کشور از سوی مردم رعایت میشود که خدا را شکر شاهد بارش یک متری برف در برخی نقاط همچون شمال شرق کشور بودهایم. وزیر نفت حفظ دمای ۱۸ تا ۲۲ درجه منزل، استفاده از پردههای ضخیم برای پنجرهها و خاموش کردن سیستم گرمایشی بخشهای بیاستفاده منزل را از جمله راههای کاهش مصرف گاز در هفتههای باقیمانده از فصل زمستان دانست.
* بنزین رکوردشکنی کرد
اوجی به افزایش مصرف روزانه بنزین کشور در تعطیلات اخیر اشاره کرد و گفت: مصرف بنزین کشور در تعطیلات اخیر به ۱۳۲ میلیون لیتر در روز رسید اما با وجود سرمای شدید در کشور در روزهای اخیر هیچیک از ۴ هزار و ۲۰۰ جایگاه عرضه سوخت مایع کشور دچار اختلال و کمبود سوخت نشد. همکاران من در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران همزمان با تأمین بنزین به صورت شبانهروز، سوخت مایع نیروگاههای کشور را نیز در این ایام به نحو احسن تأمین کردند.
ارسال به دوستان
مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق:
تعرفه شارژ خودروهای برقی برای هر کیلووات ۵۴۷ تومان است
یکی از موارد مهم در اشاعه استفاده از خودروهای برقی قیمت انرژی آنهاست. کارشناسان معتقدند قیمت انرژی این خودروها باید نرخی بین مصرفکنندگان خانگی و نرخ صادراتی باشد. حالا وزارت نیرو به طور رسمی قیمت حدود ۵۰۰ تومان برای هر کیلووات را برای خودروهای برقی مشخص کرده است؛ نرخی که هماندازه نرخ مصرفکنندگان تجاری است. مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) گفت: تعرفه شارژ خودروهای برقی همانند تعرفه مشترکان تجاری با نرخ کیلوواتی ۵۴۷ تومان محاسبه میشود.
مصطفی رجبیمشهدی درباره ایجاد جایگاه شارژ خودروهای برقی افزود: ۸ نقطه در تهران و سایر مناطق کشور برای ایجاد جایگاه شارژ خودروهای برقی در نظر گرفته شده که در جانمایی و تعبیه ایستگاههای مورد نظر، قطعا وزارت نیرو همکاری لازم را برای تأمین برق آنها خواهد داشت.
وی با اشاره به تنوع خودروهای برقی در جهان ادامه داد: در ایران اما این خودروها محدود هستند که حدود ۸۰ هزار خودرو اعم از عمومی و سواری را دربر میگیرد و از این تعداد نیز درخواستهایی برای ۱۰ هزار خودرو ارائه شده و پیرو آن نیز وزارت صمت درخواست ۷ تا ۸ مگاوات تأمین برق ایستگاههای شارژ این تعداد خودرو را ارائه کرده است که با افزایش تعداد خودروها این میزان تا ۴۰ مگاوات نیز قابل افزایش است. مدیرعامل شرکت توانیر خاطرنشان کرد: تقویت زیرساختهای تأمین برق خودروهای برقی در دستور کار قرار گرفته که با نهایی شدن آن از سوی وزارت صمت ابلاغ خواهد شد.
به گفته رجبیمشهدی، در این طرح ملاحظات تأمین برق اکثر مردم که خودروی برقی نداشته اما باید برق پایدار داشته باشند، در نظر گرفته شده تا ایستگاههای شارژ خودروهای برق معمولا در ساعتهایی که حداقل بار است، قابل استفاده باشد.
وی با بیان اینکه در حال تأمین زیرساختهای مربوط به اجرای این طرح هستیم، خاطرنشان کرد: برنامههایی برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر داریم که عملیات اجرایی آنها آغاز شده تا در سال ۱۴۰۳ از توان تولید برق این نیروگاهها در شبکه برق کشور استفاده کنیم.
مدیرعامل توانیر تصریح کرد: وقتی از نیروگاه تجدیدپذیر برق تولید میکنیم و سپس خودروی برقی استفاده میکنیم، آلودگی هوا را مهار کرده و از سوختهای فسیلی به سمت نیروگاههای تجدیدپذیر حرکت میکنیم.
رجبیمشهدی با اشاره به افزایش مصرف گاز با سرد شدن هوا گفت: این مهم، سوخترسانی به نیروگاهها را دچار مشکل میکند، از این رو به هموطنان توصیه میشود روزهای پیش رو بیش از پیش در مصرف انرژی صرفهجویی کنند و وسایل گرمایشی را روی ۲۱ درجه تنظیم کنند تا گازرسانی به مناطق سردسیر با افت فشار همراه نشده و تأمین برق مشترکان این مناطق دچار مشکل نشود.
ارسال به دوستان
اخبار
یک میلیون و ۲۳۰ هزار خودرو از ابتدای سال تولید شده است
سرپرست دفتر صنایع خودروی وزارت صمت از تولید حدود یک میلیون و ۲۳۰ هزار دستگاه خودرو از ابتدای امسال تا پایان بهمن ۱۴۰۲ خبر داد. مهرداد خسروی گفت: در سال جاری حدود یک میلیون و 40 هزار دستگاه خودروی سواری تولید شده که در مقایسه با تولید 980 هزار دستگاه در مدت مشابه پارسال، رشد 6 درصدی را نشان میدهد. وی افزود: از ابتدای سال تا پایان بهمن 1402، 152 هزار دستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 34 درصد رشد داشته، همچنین حدود 34 هزار دستگاه انواع خودروی سنگین (کامیون، کامیونت و کشنده) با رشد 10 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تولید شده است. خسروی ادامه داد: در 11 ماه امسال، بخش خصوصی با تولید حدود 280 هزار دستگاه خودرو، سهم 23 درصدی در میان خودروسازان کشور داشته که نشان میدهد در مقایسه با آمار 173 هزار دستگاه خودرو در مدت مشابه سال گذشته، این بخش رشد حدود 61 درصدی را در تولید ثبت کرده است. سرپرست دفتر صنایع خودروی وزارت صمت گفت: ۲ عارضه مزمنی که در بازار خودروی کشور طی سالهای 1397 تا 1400 شکل گرفته بود، یعنی کاهش تولید خودروسازان به زیر یک میلیون دستگاه همراه با تولید خودروهای ناقص و همچنین تلاطم بازار خودرو، براساس برنامههای اجرا شده، مدیریت شده است به طوری که در تولید داخل امسال هم همانند سال گذشته رشد تولید خودروی کامل را خواهیم داشت.
***
666 هزار واحد نهضت ملی مسکن در شهرها و روستاها اجرایی شد
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه ۶۶۶ هزار و ۲۷۹ واحد نهضت ملی مسکن در شهرها و روستاها از ابتدای اجرای طرح تاکنون اجرایی شد، از تکمیل و تحویل ۲۳۰ هزار و ۷۲۲ واحد از واحدهای اجرا شده به مردم خبر داد. غلامرضا صالحی روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرها و روستاهای حوزه مسؤولیت بنیاد را تشریح کرد و گفت: طبق آمارها، احداث واحدهای مسکونی شهری و روستایی که توسط بنیاد مسکن به اجرا درآمد به ۶۶۶ هزار و ۲۷۹ واحد رسیده است. از واحدهای اجرایی شده بنیاد مسکن تاکنون ۲۳۰ هزار و ۷۲۲ واحد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است. رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه هماکنون ۴۳۵ هزار و ۵۵۷ واحد در دست اجراست که ۲۰۶ هزار و ۲۱۵ واحد آن روستایی و ۱۹۸ هزار و ۱۳۷ واحد شهری است، توضیح داد: از ۲۳۰ هزار و ۷۲۲ واحدی که تکمیل و تحویل شد، ۲۱۶ هزار و ۵۸۴ واحد روستایی و ۱۴ هزار و ۱۳۸ واحد شهری است. بنیاد مسکن تعهد کرده است از ۴ میلیون واحد مسکونی قانون جهش تولید مسکن، یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد را در شهرها و روستاها عملیاتی و اجرایی کند.
***
36 هزار میلیارد تومان کالای خوراکی فجرانه به دست مردم رسید
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به استقبال 68 درصدی مشمولان از طرح فجرانه، گفت: از ابتدای این طرح تاکنون 36 هزار میلیارد تومان کالای خوراکی سر سفره مردم قرار گرفته است. علیرضا عسگریان درباره استقبال مردم از طرح یارانه تشویقی فجرانه، اظهار داشت: با اجرای این طرح از 18 بهمن تاکنون 36 هزار میلیارد تومان کالاهای خوراکی سر سفره مردم قرار گرفته است. به گفته وی، از این رقم 8 هزار میلیارد تومان سهم دولت و 28 هزار میلیارد تومان سهم آورده مردم در طرح فجرانه است. میزان استقبال مردم از طرح فجرانه تاکنون به 68 درصد رسیده است. معاون امور رفاهی وزیر تعاون همچنین درباره جمعیت استفادهکننده از طرح فجرانه گفت: تاکنون حدود 14 میلیون خانوار با جمعیت بیش از 42 میلیون نفر از طرح فجرانه استقبال کردهاند.
همچنین سیدرضا یحیوی، مشاور معاون رفاهی وزیر تعاون درباره فروشگاههای همکار در طرح فجرانه میگوید: 210 هزار فروشگاه خرد و زنجیرهای در سراسر کشور به این طرح پیوستهاند، همچنین ۲ فروشگاه اینترنتی دیجیکالا و اسنپ مارکت نیز برای خرید غیرحضوری مردم از طرح یارانه تشویقی فجرانه در دسترس مردم برای خرید غیرحضوری قرار دارند. یحیوی این را هم یادآور شد که مرحله اول طرح فجرانه تا 18 اسفند ادامه دارد و از آن به بعد شارژ منابع مرحله دوم به حساب سرپرستان خانوار در 7 دهک کمدرآمد انجام میشود. یحیوی درباره استقبال دهکها از طرح فجرانه، عنوان کرد در ۳ دهک یک تا 3، میزان استقبال 75 درصد بوده است.
***
بورس خونین شد
ریزش سخت ۱۶۷۰۰ واحدی بورس
شاخص کل بورس در انتهای معاملات دیروز با ریزش سخت بیش از ۱۶ هزار واحدی مواجه شد، ارزش معاملات خرد در کمترین میزان قرار داشت و وضعیت بورس به هیچ عنوان خوب نیست. از سویی ۵۶۰ نماد بورسی در وضعیت منفی قرار داشتند که از میان ۱۰۳ نماد در صف فروش قرار گرفتند، تنها ۹۱ نماد در وضعیت مثبت قرار داشتند که از بین آنها تنها ۳۴ نماد در وضعیت صف خرید قرار گرفتند. با اعلام گواهی سپرده ۳۰ درصدی بانک مرکزی، وضعیت صندوقهای با درآمد ثابت نیز به هیچ عنوان خوب نبوده و نوعی رخوت و رکود بازار سرمایه را گرفته است. همچنین ارزش معاملات خرد عدد ۳,۶۰۹ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، کاهش قابل توجهی نداشته است اما نسبت به میانگین ماهانه، ۱۶ درصد کاهش داشته است. در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱,۱۱۶ میلیارد تومان را نشان میدهد. دیروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای سیزدهمین روز متوالی با ثبت رقم ۳۴۸ میلیارد تومان ادامه داشت. در یک هفته گذشته بر شدت خروج هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است. برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۵۳۷ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است اما دیروز ۳۵۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت خارج شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|