|
اخبار
وزیر کشور:
صحنه سیاست در دست رأیاولیها است
وزیر کشور با بیان اینکه ترسیم صحنه سیاسی جدید ایران به دست رایاولیها است، گفت: شما جوانان باید با تشویق دیگران برای حضور در انتخابات، به جنبش بزرگ عدالتخواهانه کمک کنید.
احمد وحیدی روز سهشنبه در اجتماع بزرگ رایاولیها که در تالار وزارت کشور برگزار شد، افزود: شما جوانان با قلب پاک، صداقت، صفا و مسؤولیتپذیری، برای همه جوانان الگو هستید، همانگونه که پیشتر، جوانانی هم سن و سال شما در مقابل چشمان حیرتزده دنیا جنگیدند و پیروزی را به ارمغان آوردند.
وزیر کشور ادامه داد: جهان به نقشآفرینی بزرگ جوانان ما در صحنه نگاه میکند. به گزارش ایرنا، وزیر کشور بیان داشت: رایاولیها با عمل به مسؤولیت سیاسی - اجتماعی خود، جهان را متحیر کرده و نقطه آغاز حرکت ملت بزرگ ایران برای ساخت تمدن نوین اسلامی خواهند بود و این صحنه جشن تکلیف سیاسی شما برای اقتدار کشورمان است.
وی با بیان اینکه ترسیم صحنه سیاسی جدید کشور به دست رایاولیها است، عنوان کرد: شما جوانان نهتنها برای یک ملت بلکه برای همه ملتهای آزادیخواه، تصمیمگیری خواهید کرد و باید با تشویق دیگران نیز، به جنبش بزرگ عدالتخواهانه کمک کنید.
***
در تهران ۳۸۲۶ شعبه اخذ رأی میزبان مردم هستند
رئیس ستاد انتخابات تهران با اشاره به اقدامات انجامشده از سوی فرمانداری تهران در زمینه برگزاری انتخابات روز ۱۱ اسفند عنوان کرد: در تهران ۳۸۲۶ شعبه اخذ رای میزبان مردم هستند و در مجموع در حوزههای انتخابیه تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس ۵ هزار شعبه اخذ رای پیشبینی شده است. حامد شایان صبح دیروز در نخستین اجتماع نامزدهای حوزه انتخابیه تهران که در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، گفت: تقریبا ۲ سال است که برای برگزاری انتخابات ۱۱ اسفند در تهران مشغول به کار هستیم و نزدیک به ۴۰ هزار نفر در حوزه اجرا با ما همکاری دارند.
معاون سیاسی فرماندار تهران با اشاره به امکان معرفی نماینده از سوی داوطلبان انتخابات مجلس جهت حضور در حوزههای اخذ رای عنوان کرد: نامزدهای انتخابات میتوانند به ازای هر ۵۰ صندوق، یک نماینده را در حوزههای اخذ رای معرفی کنند. در تهران ۳۸۲۶ شعبه اخذ رای میزبان مردم هستند و در مجموع در حوزههای انتخابیه تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس ۵ هزار شعبه اخذ رای پیشبینی شده است و انشاءالله بعد از پایان انتخابات همه نامزدهای انتخاباتی خواهند دید که انتخابات به بهترین شکل انجام شده است.
***
برای هر کرسی مجلس 52 نفر رقابت میکنند
عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اهمیت حضور در انتخابات گفت: در انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی برای هر کرسی، 52 نفر رقابت میکنند. طحاننظیف همچنین از کسانی که تا پیش از این عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها را عامل اصلی میزان مشارکت در انتخابات القا میکردند، انتقاد کرد و گفت مسائلی مانند اقتصاد و معیشت نیز در میزان کشارکت در انتخابات موثر است.
به گزارش فارس، وی در برنامه تلویزیونی «به اضافه یک» شبکه 3 سیما حضور یافت و ابتدا در پاسخ به مجری این برنامه درباره مشارکت در انتخابات بیان داشت: مولفههای مختلفی در مشارکت اثرگذار هستند. برخی افراد مدعی بودند مشارکت فقط به شورای نگهبان برمیگردد اما هم نظرسنجیهای کنونی و هم نظرسنجیها در ادوار گذشته نشان میدهد موضوعات مختلفی همچون مسائل اقتصادی و معیشتی در مشارکت نقش دارند.
طحاننظیف خاطرنشان کرد: حتی وعدههایی که مسؤولان میدهند و محقق نمیشود نیز در مشارکت اثرگذار است. البته یک سهم هم به بررسی صلاحیتها اختصاص دارد که طبق نظرسنجیها اندک است ولی برای ما مهم است.
این در حالی است که موضوعات معیشتی و اقتصادی درصد زیادی به خود اختصاص داده که گاهی میزان تاثیر آن تا 60 - 50 درصد است و سهم موضوع بررسی صلاحیتها حدود 3-2 درصد است. با این وجود معتقدیم باید نسبت به آن مقدار سهممان ولو اندک باشد هم حساس باشیم و تلاشمان را انجام دهیم.
طحاننظیف یکی از اقداماتی که در این راستا انجام شده را اصلاح قانون انتخابات مجلس معرفی کرد و گفت: با اصلاح قانون انتخابات، مهلتهای بررسی صلاحیتها توسعه یافت و توانستیم در این دوره احراز صلاحیتهای بیشتری داشته باشیم؛ از حدود 20 هزار داوطلب، 75 درصد و به تعبیری بیش از 15 هزار نفر تایید صلاحیت شدند و اکنون برای هر کرسی مجلس 52 نفر نامزد هستند.
ارسال به دوستان
دیدار رأیاولیها و خانوادههای شهدا با رهبر انقلاب
جمعی از رایاولیها و خانوادههای شهدا امروز با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار میکنند. در آستانه برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، جمعی از رایاولیها و خانوادههای معظم شهدا، امروز چهارشنبه 9 اسفند 1402 با حضور در حسینیه امام خمینی رحمهالله، با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار خواهند کرد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ تازهترین نظرسنجیها درباره انتخابات 11 اسفند چه میگوید
آمار صعودی مشارکت
آیا مشارکت از دوره قبل بیشتر میشود؟
گروه سیاسی: جدیدترین نظرسنجیهای صورتگرفته از سوی مراکز معتبر افکارسنجی، حاکی از افزایش آمار مشارکت در انتخابات 11 اسفند است.
به گزارش «وطن امروز»، با نزدیک شدن به موعد انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، مراکز افکارسنجی به صورت روزانه اقدام به انجام نظرسنجی میکنند. با توجه به اینکه از پنجشنبه 3 اسفند تبلیغات انتخاباتی کاندیداها به صورت رسمی آغاز شده است، تغییر در دادههای نظرسنجیها به صورت ملموسی انجام میشود. با گرم شدن تنور انتخابات در حوزههای انتخابیه و جلب شدن توجه مردم به اخبار انتخابات، میل به مشارکت بیشتر شده و در نتایج نظرسنجیها خود را نشان میدهد.
«وطن امروز» در شماره روز پنجشنبه 3 اسفند خود و در گزارشی با عنوان «گرم شدن انتخابات در شهرستانها»، آمار تجمیعی چند مرکز معتبر افکارسنجی را منتشر کرد و توضیح داد که بر اساس تجمیع آمار این مراکز افکارسنجی و بر اساس نظرسنجیهای صورتگرفته این مراکز تا پایان بهمن 1402، میزان مشارکت حدود 40 درصد تخمین زده میشود. البته در این گزارش توضیح داده شد که این آمار به صورت تجمیعی بوده و مربوط به پایان ماه بهمن است و همچنین بر اساس برآوردهای همیشگی از میزان تغییرات دادههای نظرسنجیها در هفته منتهی به روز برگزاری انتخابات، امکان تغییر در این برآوردها وجود دارد. با پایان ماه بهمن و با توجه به اینکه از روز 3 اسفند تبلیغات رسمی کاندیداها آغاز شد، مراکز به صورت روزانه اقدام به برگزاری نظرسنجی درباره مشارکت در انتخابات 11 اسفند کردهاند. نتیجه این نظرسنجیها نشان میدهد طبق پیشبینیها آمار مشارکت بیشتر شده است.
به عنوان نمونه تازهترین نظرسنجی صداوسیما که دوشنبه 7 اسفند در سراسر کشور انجام شد، حکایت از روند رو به رشد مشارکت در انتخابات دارد. بر اساس گزارشی که دیروز خبرگزاری فارس منتشر کرد، در این نظرسنجی 41.5 درصد از شرکتکنندگان گفتهاند قطعا در انتخابات شرکت خواهند کرد، 29.5 درصد مردد هستند و هنوز تصمیم نگرفتهاند و 29 درصد هم اعلام کردهاند قطعا در انتخابات شرکت نمیکنند. در میان مرددین، 16.3 درصد اعلام کردهاند احتمالا رای میدهند، 9.1 هنوز تصمیم نگرفتهاند و 4.1 درصد هم گفتهاند احتمالا شرکت نمیکنند. البته این نتایج نظرسنجی از سوی خبرگزاری فارس منتشر شده و خود سازمان صداوسیما و مرکز افکارسنجی آن درباره این آمار اظهارنظری نکردهاند.
* نتایج سایر مراکز چیست؟
یکی از موضوعاتی که درباره نظرسنجیهای مربوط به انتخابات 11 اسفند باید در نظر گرفته شود برگزاری روزانه نظرسنجیها و تغییر روزانه دادههای این نظرسنجیها است. همانگونه که گفته شد؛ با شروع تبلیغات رسمی کاندیداها، فضای حوزههای انتخابیه کاملا انتخاباتی میشود، بنابراین توجه مردم به اخبار انتخابات بیشتر و در نتیجه تمایل آنها برای مشارکت در انتخابات بیشتر میشود. به همین دلیل از روز شنبه، دادههای تمام نظرسنجیهای صورتگرفته توسط مراکز معتبر افکارسنجی به سمت افزایش تمایل مردم برای مشارکت در انتخابات است. این مراکز معتبر، روزانه به تحلیل آمار و دادههای نظرسنجیهای خود میپردازند و بر اساس آن اقدام به «جمعبندی» میکنند. جمعبندی این مراکز نیز به این شکل است که دادهها بر اساس رفتارشناسی مردم در موعد انتخابات که از طریق نظرسنجیهای انجام شده در موضوعات مختلف و همچنین تطبیق نظرسنجیها با رفتار مردم در انتخاباتهای گذشته به دست آمده، ارائه میشود. دادههایی مثل نتیجه مشارکت قطعی، عدم مشارکت قطعی، احتمال مشارکت، احتمال عدم مشارکت و نیز برخی موضوعات غیرمربوط به انتخابات مانند حوادث طبیعی، اخبار خوب، اخبار بد و... در جمعبندی نهایی مراکز افکارسنجی اعمال میشود. بر همین اساس جمعبندی نتایج نظرسنجیها تابع فرمولهای دقیقی است که مراکز معتبر افکارسنجی در تحلیل دادههای نظرسنجی استفاده میکنند.
از ابتدای هفته جاری چندین مرکز معتبر افکارسنجی، نظرسنجیهای انتخاباتی در سراسر کشور انجام دادهاند. بر اساس گزارشهای رسیده به «وطن امروز»، آمار و دادههای این مراکز معتبر در سراسر کشور نشان میدهد مشارکت در انتخابات در حال افزایش است اما نکته مهمتر در این باره این است که شیب تمایل برای مشارکت در انتخابات 11 اسفند، بیشتر از پیشبینیهای صورتگرفته در ماه بهمن است.
در مجموع جمعبندی دادههای به دست آمده از نتایج نظرسنجیهای چند مرکز افکارسنجی تا پایان روز دوشنبه 7 اسفند، نشان میدهد تمایل برای مشارکت در انتخابات 11 اسفند با شیب قابل ملاحظهای در حال افزایش است.
اما به صورت دقیق آنچه دادههای این مراکز نظرسنجی تا پایان 7 اسفند نشان داده و روی آن جمعبندی شده، این است که «پیشبینی میشود احتمالا مشارکت در انتخابات این دوره (دوازدهم) مجلس شورای اسلامی از میزان مشارکت در انتخابات دوره قبل (دوره یازدهم) بیشتر میشود».
در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی که اسفند 1398 برگزار شد؛ 75/42 درصد واجدان شرایط رای دادن، در انتخابات شرکت کردند.
* نظر حدادعادل درباره مشارکت
روز گذشته غلامعلی حدادعادل نیز درباره میزان مشارکت در انتخابات پیش رو اظهارنظر کرد. در حالی که علی مطهری، سرلیست صدای ملت در تهران طی چند روز گذشته اعلام کرده است میزان مشارکت در انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از دوره قبل بیشتر خواهد بود، غلامعلی حدادعادل نیز معتقد است مشارکت در این دوره از انتخابات مطلوب خواهد بود.
حدادعادل دیروز در یک نشست خبری گفت: درباره مشارکت اظهارنظر قطعی نمیتوان کرد. من خودم احتمال میدهم میزان مشارکت در حد قابل قبول باشد، البته تصدیق میکنیم به دلیل تحریمهای سنگین که بیش از 12 سال بر ملت ایران تحمیل شده، درصدی از مردم به دلیل مشکلات اقتصادی، تورم، گرانی و بیکاری در انتخابات شرکت نمیکنند.
ارسال به دوستان
پس از نوبخت، از تاجگردون هم حمایت کرد
بازی بدون توپ لاریجانی
علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی پس از حمایت انتخاباتی از محمدباقر نوبخت، این بار در کلیپی از غلامرضا تاجگردون نماینده مجلس دهم اعلام حمایت کرده است. لاریجانی در این کلیپ گفته است: آقای تاجگردون از نمایندگان زبده در مجلس محسوب میشود و در کار بودجهریزی و برنامهریزیهای کلان کشور انصافا فرد متبحری است و غالبا رئیس کمیسیون بودجه مجلس انتخاب میشد. رئیس سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرده است: ایشان (تاجگردون) فردی است که چندین سال در تنظیم بودجه به طور شبانهروز کار میکرد و به موقع کار را تحویل میداد، علاوه بر این نسبت به حل مشکلات منطقه خودش فعال بود و کار زیادی هم انجام داده است. امیدوارم این سرمایه برای مجلس از طرف مردم مورد پذیرش واقع شود و فعالیتشان در دوره دوم را ناظر باشیم.
«وطن امروز» در شماره روز گذشته خود در گزارشی با عنوان «چرا لاریجانی از نوبخت حمایت کرد؟» نوشت این سبک فعالیت انتخاباتی لاریجانی در واقع یک نوع برنامهریزی هم برای مشارکت و هم ایجاد تشکیلات سیاسی در همافزایی با طیف موسوم به اعتدالگرایان در آینده است.
لاریجانی تاکنون از نوبخت و تاجگردون حمایت کرده است. بررسی وضعیت سبد رای این 2 نفر در حوزههای انتخابیه رشت و گچساران نشان میدهد تقریبا پیروزی هر 2 نفر در انتخابات قطعی است و در واقع حمایت آقای لاریجانی از این 2 کاندیدا تاثیر چندان زیادی در جلب آرا برای این کاندیداها نخواهد داشت اما این حمایت لاریجانی به نوعی یک اعتبار سیاسی برای این افراد است. ضمن اینکه علی لاریجانی نیز با حمایت از این 2 نفر که در واقع احتمال پیروزی آنها در انتخابات بسیار زیاد است تلاش میکند یک نوع اتبار اجتماعی برای خود دست و پا کند.
در کنار این موارد، به نظر میرسد علی لاریجانی در حال تلاش است در مجلس آینده یک نقش ویژه ایفا کند. در واقع لاریجانی با حمایت از برخی افراد نشاندار میخواهد ضمن اثرگذاری در تصمیمگیریهای آینده مجلس، زمینههای ایجاد یک تشکیلات جدید سیاسی یا ایجاد یک ائتلاف جدید سیاسی را برای آینده فراهم کند.
بر همین اساس میتوان اینگونه ارزیابی کرد که لاریجانی در تلاش است از دل انتخابات مجلس دوازدهم، زمینههای تشکیل یک ائتلاف جدید سیاسی را برای تاثیرگذاری هم در مجلس آینده و هم تحولات سیاسی آینده ایجاد کند.
با توجه به تجربیات علی لاریجانی در موضوع فرآیندهای تصمیمگیری در مجلس، همینطور آشنایی امثال نوبخت و تاجگردون با مجلس، به نظر میرسد از هم اکنون باید منتظر نشانهها و مصادیق نقش جدید علی لاریجانی در فضای سیاسی بویژه فضای پارلمانی باشیم.
ارسال به دوستان
گزارش فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی درباره ارتقای توانمندیهای هوانیروز
ماجرای «شلیک کن، فراموش کن»
گروه سیاسی: فرماندهان هوانیروز و نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گزارشی درباره ارتقای توانمندیهای هوانیروز جمهوری اسلامی ایران مطرح کردهاند که نشان میدهد نهتنها ایران اکنون قدرتمندترین بالگردهای منطقه را در اختیار دارد، بلکه در فرآیند ارتقای این بالگردها، بویژه در حوزه موشکی دستاوردهای مهمی در هوانیروز حاصل شده است.
امیر سرتیپ یوسف قربانی، فرمانده هوانیروز در گفتوگویی با اشاره به اینکه هوانیروز با وجود اعمال تحریمها، قدرتمندترین ناوگان بالگردی آسیا را در اختیار دارد، اظهار داشت: در این مدت با تلاشهای متخصصان و مهندسان هوانیروز ارتش بالگردهای هوانیروز زمینگیر نشدهاند و هماکنون خلبانهای هوانیروز برای انجام ماموریت آماده و دست به ماشه هستند.
فرمانده هوانیروز ارتش با بیان اینکه چند مولفه برای برونرفت از مساله زمینگیر شدن بالگردها در این نیرو مورد توجه قرار گرفته است، افزود: نیروی انسانی یکی از این مؤلفهها بود و پس از انقلاب اسلامی نیروی انسانی ارزشمندی برای تعمیرات و نگهداری از بالگردهای هوانیروز سازماندهی شد.
به گفته امیر سرتیپ یوسف قربانی، دومین مولفه تشکیل یک اتاق فکر بود برای آماده نگه داشتن بالگردها مطابق آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی روز دنیا.
فرمانده هوانیروز ارتش، آمادگی رزمی بالگردهای هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران را ۷ درصد بالاتر از استاندارد جهانی دانست و گفت: در کشورهای پیشرفته سازنده بالگرد استاندارد آمادگی رزمی بالگردها ۷۵ درصد است اما این درصد در بالگردهای هوانیروز ارتش با وجود همه تحریمها ۸۲ درصد است.
امیر سرتیپ یوسف قربانی با بیان اینکه هر آنچه امروز یک بالگرد پیشرفته در دنیا به آن مجهز است، بالگردهای هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز به آن مجهز هستند، گفت: نهضت قطعهسازی پس از انقلاب اسلامی راهاندازی شد و تاکنون ۸۵۲ نوع قطعه در تیراژ ۸۰۰ هزارتایی ساخته شده و روی بالگردها نیز نصب شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: بالگردهای هوانیروز ارتش امروز به صورت ایستایی موشک شلیک نمیکنند، بلکه شلیک آنها امروز به صورت Fire & Forget یا همان طریقه «شلیک کن، فراموش کن» انجام میشود یا اینکه به سامانههای جنگال یا همان جنگ الکترونیک، اخلال راداری و اخلال لیزری نیز مجهز شدهاند تا بتوانند در میدان برد به رزم بپردازند که همه اینها از مصادیق تطابق هوانیروز ارتش جمهوری اسلام ایران به استانداردهای جهانی است.
* «شلیک کن، فراموش کن» یعنی چه؟
فرمانده هوانیروز درباره توانمندی جدید بالگردهای این نیرو از اصطلاح «شلیک کن، فراموش کن» استفاده کرده است اما منظور وی از این توانمندی بالگردهای ایرانی چیست؟
«شلیک کن، فراموش کن» به موشکهایی گفته میشود که بعد از شلیک، در هدفیابی دیگر نیازی به راهنمایی شخص یا دستگاهی دیگر (مثلا از طریق هدایت سیمی یا روشنسازی هدف) نداشته و لازم نیست پرتابکننده آنها خود را در یک خط مستقیم با هدف نگه دارد، بلکه تمام مراحل هدفیابی پس از شلیک توسط خود موشک انجام میشود.
اینکه موشک برای خود یک نفر راهنما یا یک سیستم هدفیابی داشته باشد تا آن را به طرف هدف سوق دهد (برای مثال از نقشدهندههای لیزری استفاده کند) به بهبود کارایی آن کمک میکند اما این حالت موجب در خطر قرار گرفتن شخص و دستگاه شلیککننده موشک میشود که مجبور هستند خود را در مکان ثابتی در نزدیکی هدف نگه دارند و همچنین باعث ناتوانی آنها در رسیدگی به کارهای دیگر میشود.
در سیستم هدفگیری «شلیک کن، فراموش کن» فقط کافی است اطلاعات کلی هدف قبل از شلیک در حافظه موشک برنامهریزی شوند. این اطلاعات شامل نشانهگیری به سوی هدف، اندازهگیریهای راداری (از جمله شتاب هدف) و تصویر مادون قرمز (حرارتی) هدف میشود. بعد از شلیک موشک سامانه هدایتی موشک با استفاده از گردشبینها (ژیروسکوپ)، شتابسنجها، جیپیاس، رادار داخلی خود و دید حرارتی (مادون قرمز) خود به سوی هدف میرود. هر موشکی که از یکی از امکانات بالا برای راهیابی بهره بگیرد موشکی با قابلیت «شلیک کن، فراموش کن» شناخته میشود.
* برد موشکهای هوانیروز به ۲۰۰ کیلومتر رسیده است
فرمانده نیروی زمینی ارتش نیز درباره توانمندی بالگردی ایران میگوید ارتش جمهوری اسلامی ایران بالاترین تعداد بالگرد را در میان کشورهای منطقه غرب آسیا دارد.
به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ کیومرث حیدری در گفتوگویی درباره تغییرات رخ داده در هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: برد موشکهای بالگردهای هوانیروز از ۲ و ۲۰ کیلومتر دیروز به ۲۰۰ کیلومتر امروز رسیده تا این بالگردها بتوانند اهداف متحرک در سطح دریاها را شناسایی، تعقیب و در فاصله ۲۰۰ کیلومتری از خود آن را منهدم کنند.
به گفته فرمانده نیروی زمینی ارتش، اکنون بالگردهای هوانیروز این توان را دارند تا در محیط جنگ الکترونیک از خود دفاع کنند.
امیر سرتیپ کیومرث حیدری درباره توان هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: متخصصان و مهندسان هوانیروز تاکنون بیش از ۸۰۰ نوع قطعه بالگردی را تولید کردهاند تا نهتنها ناوگان بالگردهای هوانیروز زمینگیر نشود، بلکه در عرصههای بینالمللی بدرخشد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش همچنین با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از لحاظ کمیت بالاترین تعداد بالگرد را در میان کشورهای منطقه غرب آسیا دارد، گفت: از لحاظ کیفیت نیز بالاترین کیفیت عملیاتی روی این بالگردها اعمال شده تا بتوانند در انواع محیطهای عملیاتی از جمله در شب عملیاتهایی مثل عملیات هلیبرن انجام دهند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|