|
کاهش ۲۰ درصدی قیمت پوشاک در نمایشگاههای بهاره
محمدمهدی برادران، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در حوزه تامین بازار پایان سال پوشاک برنامهریزی شده که کالاها بیش از ۲۰ درصد زیر قیمت ماههای گذشته در نمایشگاههای بهاره عرضه شود. امسال پنج طرح در حوزه مبارزه با قاچاق در بخشهای لوازم یدکی، لوازم خانگی، کالاهای دخانی، محصولات آرایشی و بهداشتی و پوشاک شروع شده که در حال انجام است.
ارسال به دوستان
از شروع دولت سیزدهم تاکنون ساخت 2 میلیون و 200 هزار واحد عملیاتی شده و سال آینده باید منتظر بهرهبرداری بخشی از این واحدها باشیم
1403؛ سال مسکن
مهرداد بذرپاش: سال آینده پرونده مسکن مهر بسته میشود
گروه اقتصادی: آخرین برآوردهای وزارت راه و شهرسازی گویای آن است که ساخت 2.2 میلیون واحد مسکونی از نهضت ملی مسکن در سراسر کشور عملیاتی شده است. این آمار فارغ از زمینهای واگذار شده به صورت رایگان برای طرح جوانی جمعیت است. اینطور که پیداست سال آینده باید شاهد به سرانجام رسیدن بخشی از این پروژه باشیم. مسلما تحویل این واحدها به متقاضیان میتواند تا حدودی باعث مدیریت بازار مسکن شود. کما اینکه تجربه 2 سال اخیر نشان داده است در مناطقی که واحدهای مسکن مهر باقیمانده تحویل متقاضیان شده، قیمت مسکن و زمین کاهش یافته است.
به گزارش «وطن امروز»، نشست پایش عملکرد استانها در طرح نهضت ملی مسکن پنجشنبه هفته گذشته در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد. روزهای پایانی سال فرصت مناسبی برای ارزیابی اجرایی شدن طرحها و برنامههاست. نهضت ملی مسکن اگر نگوییم بزرگترین، یکی از بزرگترین پروژههای دولت سیزدهم است. عقبماندگی ساخت مسکن در دهه 90 باعث شده بود مساله مسکن به یک بحران در کشور تبدیل شود و بلافاصله پس از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی موضوع ساخت 4 میلیون واحد مسکونی در 4 سال آغاز شد.
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در نشست پایش عملکرد استانها در طرح نهضت ملی مسکن، سال ۱۴۰۳ را سال ساخت مسکن دانست و گفت: در روزهای باقیمانده تا پایان سال آمادهسازی زمینها شتاب میگیرد تا سال آینده که آن را سال ساخت مسکن نامگذاری کردهایم، شاهد افزایش سرعت ساخت مسکن در کشور باشیم.
بذرپاش ضمن ارائه نظرات خود درباره عملکرد سال ۱۴۰۲ به تشریح ماموریتها و چشماندازهای سال آینده در این حوزه پرداخت و گفت: در حوزه تامین و آمادهسازی زمین بخش زیادی از اهداف محقق شده است، البته در حوزه سرعتبخشی به اتمام واحدهای مسکن مهر نیز رشد خوبی داشتیم اگرچه انتظار ما بیش از این بوده است، همچنین در حوزه جوانی جمعیت به ۱۰۰ درصد اهداف امسال دست یافتیم.
وی در ادامه افزود: در حوزه بافت فرسوده نیز که هدفگذاری ۲۴۰ هزار واحد را برنامهریزی کرده بودیم، در مراحل نهایی قرار دارد و این هدفگذاری نیز محقق میشود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به عملیات ساخت طرح نهضت ملی مسکن، بخش اعظم آن را منوط به تامین مالی از سوی شبکه بانکی دانست و گفت: میزان تسهیلات پرداختی با سال ۱۴۰۱ قابل مقایسه نیست و رشد چند برابری داشته است. از طرفی مبلغ تسهیلات بانکی از ۳۵۰ میلیون تومان به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش و نرخ سود از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافت. بذرپاش با بیان اینکه تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم، گفت: هدفگذاری ما برای سال ۱۴۰۳، سرعتبخشی برای آمادهسازی زمینها در روزهای باقیمانده از اسفند امسال است تا سال آینده که آن را سال ساخت مسکن نامگذاری کردهایم، هم در بخش واحدهای متمرکز در شهرهای جدید و هم در بخشی که به مردم واگذار شده، شاهد افزایش سرعت ساخت مسکن باشیم. وی افزود: سال آینده پرونده مسکن مهر جمعبندی میشود و شاید معدود پروژههایی از مسکن مهر باقی بماند که به طرح نهضت ملی مسکن منتقل میشوند، زیرا راهی به غیر از این وجود ندارد. وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: سال ۱۴۰۳ باید ساخت مسکن روستایی رونق بگیرد. آمارها بیانگر عبور از ۴۲۰ هزار مسکن ساختهشده روستایی است. همچنین در تامین زمین مسکن روستایی بیش از ۵۰۰ هزار قطعه زمین هدفگذاری شده بود که بیش از این عدد زمین تامین شده و هماکنون عملیات تخصیص به متقاضیان در حال انجام است و برای سال ۱۴۰۳ نیز همین تعداد هدفگذاری شده است. بذرپاش یادآور شد: مجموع یک میلیون قطعه زمین در بخش روستایی، بیش از ۴۰ هزار هکتار است، بنابراین این عدد نهتنها کمنظیر، بلکه بینظیر است. وی با اشاره به سهولت دسترسی مردم به خرید و فروش و اجاره مسکن گفت: راهاندازی سامانه خودنویس منجر به عقد بیش از ۱۰۰ هزار قرارداد بین موجر و مستاجر شد. از طرفی به همکارانمان در این بخش ابلاغ شده است تا بخش خرید و فروش هم به این سامانه اضافه شود و خرید و فروش در سال آینده از این طریق انجام شود.
* 2 میلیون و 283 هزار واحد در دست ساخت
بر اساس گزارش نهایی که وزارت راه و شهرسازی در رابطه با ساخت مسکن ارائه داده است، تعداد واحدهای شروع شده طرح نهضت ملی مسکن در قالب برنامههای مختلف تا نیمه اسفند سال جاری 2 میلیون و 283 هزار و 275 واحد بوده است. همچنین میزان واگذاری زمین رایگان در طرح جوانی جمعیت نیز 70 هزار مورد بوده است. این گزارش میافزاید 240 هزار واحد مسکونی نیز در بافتهای فرسوده در حال نوسازی است. شروع روند ساخت این تعداد واحد مسکونی در حالی است که بانکها به عنوان تامینکننده مالی طرح تاکنون پای کار نبودهاند و از میزان تعهداتی که داشتند در بهترین حالت 20 درصد وظایف خود را انجام دادهاند.
البته در برنامه هفتم توسعه مادهای تدوین شده که بانکهایی را که تعهدات مالی خود را در رابطه با مسکن انجام ندهند، با سقف ترازنامه تنبیه میکند.
این موضوع مورد وثوق مجمع تشخیص مصلحت نظام هم قرار گرفته و به نظر میرسد در صورت اجرایی شدن بتواند ضمانت اجرایی مناسبی برای تامین مالی نهضت ملی مسکن باشد.
* احتمال ثبتنام جدید نهضت ملی مسکن وجود دارد
اوایل بهمن معاون وزیر راه و شهرسازی درباره باز شدن دوباره سایت نهضت ملی مسکن برای ثبتنام متقاضیان گفت: سیاست وزارت راه و شهرسازی این است فعلا افرادی که ثبتنام کردهاند ساماندهی شوند و بعد از ساماندهی این افراد، سایت برای متقاضیان جدید باز میشود. هادی عباسیاصل اظهار کرد: یکی از بحثهای مهم در دولت کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن از ٢٣ درصد به ١٨ درصد بود که با ابلاغ و تاکید اخیر بانک مرکزی به شبکه بانکی این نرخ سود ١٨ درصد در پروژههای نهضت ملی مسکن که در اراضی ٩٩ ساله ساخته میشوند، تثبیت شد و مابهالتفاوت این سود از ١٨ به ٢٣ درصد از محلهای مختلفی تامین میشود که بخشی از آن از محل قرارداد سپردهگذاری ارزی صندوق توسعه ملی است.
وی افزود: موضوع دوم پلکانی کردن اقساط بود و بانک مرکزی مصوبهای در این باره داشت تا کسانی که تمایل دارند، اقساط نهضت ملی مسکن را به صورت پلکانی پرداخت کنند. در ۲ سال اول اقساط 5 میلیون و ٩٠٠ هزار تومان است و در سال سوم اقساط افزایش مییابد و این عدد پیشبینی شده که بر اساس حداقل حقوق کارگر قابل پرداخت باشد.
معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: در بخش مسکن روستایی هم وام را از ٢٠٠ تومان به ٣۵٠ میلیون تومان افزایش دادیم و ٢٠٠ هزار فقره وام را به ٣۵٠ هزار فقره رساندیم و وام نوسازی مسکن روستایی جهش پیدا کرده که در شهرهای زیر ٢۵ هزار نفر این شرایط حاکم است.
وی درباره باز شدن دوباره سایت نهضت ملی مسکن برای ثبتنام متقاضیان تاکید کرد: سیاست وزارت راه و شهرسازی این است فعلا افرادی که ثبتنام کردهاند ساماندهی شوند و بعد از ساماندهی این افراد، سایت برای متقاضیان جدید باز میشود. عباسی همچنین درباره احتمال حذف متقاضیانی که در واریز آورده اولیه تاخیر داشتند، گفت: ترجیح این است که به متقاضیانی که هنوز آورده اولیه را واریز نکردهاند، مهلت دهیم اما پروژههای با پیشرفت فیزیکی کمتر قرار میگیرند.
ارسال به دوستان
65 سال حبس برای قاچاق قطعات خودرو، جعل و اخلال در نظام اقتصادی کشور
عباس ایروانی راهی زندان شد
حکم متهمان پرونده گروه عظام در دادگاه ویژه جرائم اقتصادی صادر و عباس ایروانی برای اجرای حکم به زندان معرفی شد. در پی قطعی و لازمالاجرا شدن حکم عباس ایروانی که قبلا صادر شده بود، این حکم طی روزهای گذشته اجرا و این فرد بازداشت و به زندان معرفی شد. رای قطعی ۲ پرونده قضایی گروه عظام، از سوی شعبه ۴ دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی، صادر شد. پروندههای گروه عظام در دادگاه ویژه جرائم اقتصادی بررسی شد و متهم ردیف اول هر 2 پرونده، عباس ایروانی است. دادگاه بعد از انجام تحقیقات دقیق و اخذ دفاعیات از متهمان و وکلای مدافع آنها ختم رسیدگی در این پرونده را اعلام و مبادرت به صدور رای کرده است. عباس ایروانی در پرونده اول به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با توسل به قاچاق سازمانیافته و حرفهای قطعات خودرو به صورت عمده و کلان به میزان بیش از ۶۶۴ میلیون دلار و رهبری گروه مجرمانه سازمانیافته قاچاق قطعات خودرو به تحمل ۲۵ سال حبس و ضبط تمام اموالی که متهم از طریق خلاف قانون به دست آورده، محکوم شد. این دادگاه همچنین او را به اتهام معاونت در جعل اسناد به تحمل ۸ ماه حبس و جبران خسارت وارده، به اتهام معاونت در استفاده از اسناد مجعول به تحمل ۲ سال و یک ماه حبس، به اتهام معاونت در پرداخت رشوه به تحمل ۲ سال و یک ماه حبس و به اتهام مشارکت در فراری دادن حامد خاتمیپور به تحمل یک سال و یک ماه حبس محکوم کرده است.
همچنین در رابطه با جرائم گروه عظام، پرونده دیگری نیز در شعبه ۴ دادگاه ویژه رسیدگی به پروندههای اخلالگران و مفسدان اقتصادی تشکیل شد. عباس ایروانی در پرونده دوم به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از مجرای اخلال در نظام پولی و ارزی کشور از طریق تحصیل اموال و وجوه کلان از شبکه بانکی از طرق نامشروع و غیرقانونی مجموعا به بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون درهم امارات، ۴۸ میلیون دلار آمریکا، ۱۳ میلیون یورو، ۲۶۰۰ میلیارد ریال با توجه به عدم جبران ضرر و زیان و آثار زیانبار جرائم ارتکابی به تحمل ۲۵ سال حبس و ضبط تمام اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آورده و رد مال شبکه بانکی محکوم شد. او همچنین به اتهام معاونت در جعل ۳۶ فقره گواهی بازرسی از طریق پرداخت وجوه به منظور جعل گواهی به تحمل ۲ سال و یک ماه حبس، به اتهام استفاده از ۳۶ فقره گواهی بازرسی مجعول از طریق ارائه آنها به بانک جهت دریافت وجوه موضوع اعتبارات اسنادی به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس و به اتهام جعل ۶۹ فقره کارنامه و استفاده از آنها از طریق ارائه به بانک به تحمل ۳ سال و 6 ماه حبس و جبران خسارات وارده محکوم شده است. گفتنی است ایام بازداشت درباره متهمان کسر و محاسبه خواهد شد، همچنین حکم صادره در هر ۲ پرونده قطعی و لازمالاجرا است.
ارسال به دوستان
میدان نفتی سپهر و جفیر با ظرفیت روزانه بیش از ۵۰ هزار بشکه به بهرهبرداری رسید
اولین میدان نفتی «تمام ایرانی»
میدان نفتی سپهر و جفیر شاخصههای منحصربه فردی دارد که مهمترین آنها، «توسعه تماما ایرانی» آن است، به طوری که نخستین میدان نفتی کشور است که تمام مطالعات، مهندسی، طرحریزی توسعه و اجرای آن توسط متخصصان ایرانی انجام شده است.
رئیسجمهوری صبح دیروز وارد استان خوزستان شد تا از چند طرح بهرهبرداری کند. مهمترین طرحی که با حضور ریاستجمهوری بهبهرهبرداری رسید، میدان نفتی سپهر و جفیر بوده که تا امروز بیش از 50 هزار بشکه در روز به تولید روزانه نفت ایران افزوده است.
میدان نفتی سپهر و جفیر از جمله میدانهای نفتی مستقل کشور است که در استان خوزستان و منطقه غرب کارون و در فاصله 60 کیلومتری در جنوب غرب شهر اهواز قرار دارد و یکی از پیچیدهترین و پرفشارترین مخازن نفتی ایران است.
این میدان نفتی که توسعه آن به عنوان نخستین قرارداد IPC توسط شرکت گسترش انرژی پاسارگاد بهعنوان یکی از شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی به نتیجه رسیده است، مهرماه امسال به تولید پایدار رسید و امروز به ظرفیت تولید حدود 55 هزار بشکه در روز رسیده است.
این پروژه شاخصههای منحصربهفردی دارد که مهمترین شاخصه آن، «توسعه تمام ایرانی» آن است، بهطوری که نخستین میدان نفتی کشور است که تمام مطالعات، مهندسی، طرحریزی توسعه و اجرای آن توسط متخصصان ایرانی انجام شده و مصداق بارز واگذاری کامل کار به شرکتهای توانمند خصوصی صنعت نفت است.
محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این باره گفت: این پروژه ملی طی قراردادی به ارزش 2.8 میلیارد دلار با تولید روزانه 50 هزار بشکه نفت سبک صادراتی است.
وی با بیان اینکه در این طرح ملی به ساخت داخل توجه ویژه شده است، افزود: در این طرح با توجه به فشار بالای مخزن نفتی، استفاده از تجهیزات سرچاهی و درونچاهی معمول امکانپذیر نبود و از همین رو در جریان توسعه بومیسازی تجهیزات تکمیل چاه با فشار 10 هزار پیوند بر اینچ مربع (پام) انجام شد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت تصریح کرد: نصب، اجرا و تکمیل 51 کیلومتر خط لوله جریانی نفت و احداث بیش از 32 کیلومتر جاده دسترسی و معابر از دیگر اقدامهای انجام شده در توسعه میدان سپهر و جفیر است.
وی بیان کرد: از تلاش همکارانم در شرکت ملی نفت ایران، شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و شرکت پیمانکار (شرکت گسترش انرژی پاسارگاد) برای توسعه این طرح که نماد مهمی از تبلور ساخت داخل است، قدردانی میکنم.
طبق قراردادی که اسفند سال 1396 بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به امضا رسید، میزان تولید نفت در فاز اول این پروژه باید به 36 هزار بشکه در روز و در پایان فاز دوم به 110 هزار بشکه در روز برسد و هدفگذاری شده تا در مدت 20 سال، با سرمایهگذاری بیش از 2.8 میلیارد دلاری، در مجموع 540 میلیون بشکه نفت از این میدان برداشت شود.
این قرارداد 20 ساله که با هدف تولید نفت از یکی از عمیقترین و پرفشارترین لایههای نفتی ایران امضا شده، نخستین قرارداد از قراردادهای جدید نفتی است که به تولید نفت منجر شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
تأکید بانک مرکزی عراق بر تداوم فعالیت بانک ملی ایران در بغداد
بانک مرکزی عراق لغو مجوز فعالیت شعبه بانک ملی ایران در بغداد را تعلیق کرد. در نامه بانک مرکزی عراق خطاب به اداره کل بانک ملی ایران آمده است: بر اساس تصمیم اتخاذشده توسط شورای اداری بانک مرکزی عراق به شماره 47 در سال 2024 در یک هزار و ششصد و پنجاهمین جلسه بانک که سوم مارس 2024 برگزار شد (یکشنبه 13 اسفند 1402)، توافق شد لغو مجوز شعبه بانک ملی ایران در عراق با توجه به وجود تعهدات متقابل نسبت به شعبه بانک شما در عراق تعلیق شود. این نامه به تاریخ پنجم مارس 2023 (15 اسفند 1402) به امضای زینب هشام قاسم، معاون مدیرکل بانک مرکزی عراق رسیده است. در شانزدهم بهمن امسال رسانههای عراقی با انتشار سندی (نامه بانک مرکزی عراق به بانک ملی ایران) مدعی شدند عمار حمد خلف، معاون بانک مرکزی عراق خطاب به اداره کل بانک ملی ایران نوشته است که با توجه به ضرر و زیان شعبه این بانک در عراق و محدود بودن فعالیت آن و عدم امکان فعالیت یا گسترش آن، مجوز بانک ملی ایران در عراق ابطال شده است، تداوم فعالیت این بانک در عراق آوردهای ندارد، علاوه بر اینکه این بانک مشمول تحریمهای بینالمللی است.
***
تولید ۱۴۵ میلیون کیلوواتساعت برق از منابع تجدیدپذیر
تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر که از بهترین انواع انرژی به جهت حفظ محیط زیست است، بهمن امسال به ۱۴۵ میلیون کیلوواتساعت رسید. توسعه ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر یکی از اهداف و برنامههای وزارت نیرو در دولت سیزدهم است. بر همین اساس وزارت نیرو طرحهای گستردهای را برای توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر اجرایی کرده است. افزایش تعرفه خرید تضمینی برق از منابع تجدیدپذیر، امکان عرضه برق تولیدی در تابلوی برق سبز بورس انرژی، امکان صادرات برق تجدیدپذیر و الزام دستگاههای اجرایی به تأمین ۲۰ درصد از برق مورد نیاز از منابع تجدیدپذیر از جمله اقداماتی است که برای توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در وزارت نیرو اجرایی شده است. مجموع این اقدامها سبب شده میزان تولید برق از منابع انرژیهای تجدیدپذیر در بهمنماه امسال به ۱۴۵ میلیون کیلوواتساعت برسد. این میزان برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر سبب شده صرفهجویی در مصرف سوخت فسیلی به میزان ۳۹ معادل میلیون مترمکعب گاز طبیعی در کشور برسد. علاوه بر آن این میزان برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر سبب صرفهجویی ۳۲ میلیونلیتری در مصرف آب شود. برق تولیدشده از منابع تجدیدپذیر در بهمنماه توانسته از انتشار ۸۱ هزار تن گاز گلخانهای جلوگیری کند.
***
پاکستان: جایی برای مخالفت آمریکا با ساخت خط لوله گاز وجود ندارد
پاکستان پنجشنبه گذشته اعلام کرد تصمیم گرفته است کار روی بخش ۸۰ کیلومتری از خط لوله پاکستان - ایران را آغاز کند و هیچگونه جای اعتراضی از سوی کشور ثالثی مانند آمریکا وجود ندارد، زیرا ساخت این پروژه در داخل خاک پاکستان انجام میشود. ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان پنجشنبه گذشته در نشست هفتگی در پاسخ به این سوال که آیا اسلامآباد درباره تصمیم برای شروع ساخت خط لوله با واشنگتن تماس گرفته است، گفت: کابینه پاکستان چند روز پیش تصمیم گرفت کار ساخت ۸۰ کیلومتر از خط لوله پاکستان - ایران را آغاز کند و این آغاز کار ساخت خط لوله و مطابق با تعهد ما به خط لوله ایران - پاکستان است و از آنجا این خط لوله در داخل خاک پاکستان در حال ساخت است، تصور نمیکنیم در این مقطع، جایی برای اعتراض طرف ثالث وجود داشته باشد. پروژه ۷,۵ میلیارد دلاری خط لوله ۲۷۷۵ کیلومتری ایران-پاکستان از زمانی که در دهه ۱۹۹۰ برای متصل کردن میدان گازی غول پیکر پارس جنوبی ایران به مصرفکنندگان در پاکستان و هند اعلام شد، بارها با تاخیر مواجه شده است. پاکستان این خط لوله را به عنوان راهی برای کاهش کمبود شدید انرژی که اقتصاد این کشور را فلج کرده، دنبال کرده است. در عین حال، اسلام آباد بشدت به میلیاردها دلار کمکی که از آمریکا دریافت میکند، نیاز دارد و آمریکا سرسختانه با این پروژه مخالفت میکند و میگوید این پروژه، تحریمهای هستهای اعمالشده علیه ایران را نقض میکند. ایران چنین ادعایی را رد کرده است. با این حال، پاکستان در ۲۳ فوریه، به دلیل ترس از جریمه احتمالی ۱۸ میلیارد دلاری برای عدم تکمیل به موقع پروژه، ساخت بخشی از خط لوله را تصویب کرد. بر اساس گزارش عرب نیوز، هند برخلاف پاکستان، در سال ۲۰۰۹ - یک سال پس از امضای توافق هستهای با واشنگتن - به دلیل هزینه و مسائل امنیتی از این پروژه خارج شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|