|
زلنسکی در فکر برکناری وزیر خارجه اوکراین
بعد از تغییر فرمانده جنگ، یک رسانه اوکراینی جمعه گزارش داد ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور این کشور برکنار کردن وزیر خارجهاش دیمتیری کولبا را بررسی میکند. کولبا 42 ساله از مارس 2020 وزیر خارجه بوده است. او پیش از آن معاون نخستوزیر در امور ادغام اروپا - آتلانتیک و فرستاده اوکراین در شورای اروپا بود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از پرتاب بستههای مرگبار هوایی آمریکا بر شهر غزه
چتر مرگ
* 15 فلسطینی بر اثر پرتاب بستههای آمریکایی از آسمان غزه، شهید و زخمی شدند/ * شهردار جبالیا: راهحل کمک به مردم غزه پرتاب بسته از هوا نیست، بلکه باید گذرگاههای زمینی باز شود/ * کارشناس سازمان ملل: سیاستهای آمریکا مانند ایجاد بندر موقت و پرتاب هوایی تا زمانی که واشنگتن از اسرائیل حمایت میکند احمقانه است
گروه بینالملل: آمریکا مصداق همان ضربالمثل معروف شده است که آمد ابرو را درست کند، چشم طرف را هم کور کرد! بنا به گزارش گاردین، بستههای حاوی مواد غذایی و اقلام ضروری که توسط هواپیماهای آمریکایی بر فراز نوار غزه رها شد، باعث شهادت چند فلسطینی و زخمی شدن چند نفر دیگر شده است.
روزنامه گاردین انگلیس روز گذشته در گزارشی بر مبنای گفتههای یک شهروند غزه، اعلام کرد بستههای حاوی کمکهای دولت آمریکا که از طریق هوا برای مردم این باریکه پرتاب میشود، باعث کشته شدن 5 نفر و زخمی شدن 10 نفر شده است. فیلمهایی هم در این باره در فضای مجازی منتشر شده که نشان میدهد بستههای امدادی آمریکا نه تنها فرشته نجات مردم غزه نشده، بلکه باعث مرگ آنها هم شده است.
در حالی که حملات وحشیانه ارتش صهیونیستی علیه غیرنظامیان غزه برای صد و پنجاهوپنجمین روز متوالی همچنان ادامه دارد، شهردار منطقه جبالیا (در شمال نوار غزه) اعلام کرد شماری از شهروندان فلسطینی در میدانهای النابلسی و الکویت که منتظر دریافت کمکهای غذایی بودند، به شهادت رسیدند.
شهردار جبالیا در گفتوگو با الجزیره اظهار داشت: کمکهایی که از هوا به زمین پرتاب میشود، پاسخگوی نیازها نیست و ما آنها را در بازارها ندیدهایم. وی تاکید کرد: راهحل این است که گذرگاههای زمینی [برای کمکرسانی به مردم] باز شود و اتفاقی که امروز شاهد آن هستیم، گرسنگی ملت فلسطین است. تاکنون 23 وسیله نقلیه شهرداری و 75 درصد چاههای آب تخریب شده است. این مسؤول دولتی در غزه تصریح کرد: قیمت مواد غذایی با وجود انقضای آنها نجومی است.
این در حالی است که دیروز خبرگزاری آناتولی به نقل از شاهدان عینی گزارش داد چتر بعضی از صندوقهای کمکهای بشردوستانه که از هواپیما به پایین پرتاب شده بودند، باز نشد و این صندوقها بر سر فلسطینیهایی سقوط کرد که در انتظار این کمکها بودند و شماری از آنها زخمی و شهید شدند. گفتنی است مصر، امارات عربی متحده، اردن، قطر، عمان و بحرین همراه آمریکا هفته گذشته عملیات مشترکی را برای ارسال کمک هوایی به نوار غزه سازماندهی کرده بودند.
دولت آمریکا که در واقع نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه غزه را از 5 ماه قبل رهبری میکند و از هیچ حمایت سیاسی و نظامی و مالی برای ادامه جنایات این رژیم ضد مردم فلسطین دریغ نکرده و همچنان مانع برقراری آتشبس در غزه میشود، طی چند روز گذشته در یک اقدام نمایشی از ارسال کمکهای هوایی برای مردم غزه خبر داد.
دفتر رسانهای دولتی در نوار غزه در واکنش به مانور تبلیغاتی آمریکا اعلام کرد: پرتاب کمکهای هوایی به غزه همزمان با جلوگیری از باز شدن گذرگاههای زمینی با هدف دور زدن راهحلهای واقعی برای کمکرسانی به غزه بوده و در واقع یک اقدام نمایشی و تبلیغاتی و بیفایده است که واقعیت را تحریف میکند. این اقدام در چارچوب همسویی با سیاستهای اشغالگران در گرسنگی دادن به مردم غزه و خریدن زمان برای رژیم اشغالگر و گسترش قحطی و وارد کردن آسیبهای بیشتر به مردم فلسطین است.
از سوی دیگر وزارت بهداشت غزه در بیانیه دیروز خود اعلام کرد رژیم اشغالگر طی 24 ساعت گذشته 10 قتلعام در نوار غزه انجام داده که طی آن 82 نفر شهید و 122 فلسطینی زخمی شدهاند. بر اساس این گزارش، تعداد قربانیان حملات وحشیانه اسرائیل به غزه، به 30 هزار و 960 شهید و 72 هزار و 524 مجروح رسیده و این در حالی است که هنوز تعداد زیادی از فلسطینیها مفقود و زیر آوار هستند.
فرید زکریا، نظریهپرداز و تحلیلگر شناخته شده آمریکایی حوزه روابط بینالملل، در مقالهای برای واشنگتنپست، به طور خاص به این مساله اشاره کرده که سیاست دولت آمریکا در بحبوحه جنگ غزه، به معنای واقعی کلمه پوچ و ناامیدکننده است. فرید زکریا تاکید میکند هر هشدار و نکتهای که دولت بایدن از ابتدای جنگ غزه به رژیم صهیونیستی داده است، با بیاعتنایی اسرائیلیها روبهرو شده و این مساله موجب شده موقعیت بینالمللی آمریکا تا حد زیادی تضعیف و تحقیر شود.
از سویی به گزارش خبرگزاری رویترز، جنبش «هیچکدام» یا «عدم تعهد» از طرفداران حزب دموکرات آمریکا خواسته بود در برگههای رای به جای انتخاب نامزد مورد حمایت خود، گزینه «هیچکدام» را انتخاب کنند تا بدین وسیله اعتراض خود را به سیاستهای رئیسجمهور دموکرات آمریکا در قبال جنگ غزه نشان دهند. این جنبش که هفته گذشته در انتخابات درونحزبی ایالت میشیگان سروصدای زیادی به پا و بیش از ۱۰۰ هزار رایدهنده را مجاب به رایدهی اعتراضی کرد، در سهشنبه بزرگ ۶ ایالت دیگر آمریکا را نیز درگیر کرد.
گروه «بایدن را رها کن» در مینهسوتا پیش از برگزاری انتخابات گفت این ایالت حدود ۲۵۰ هزار مسلمان دارد و هدف این است دستکم ۱۰ هزار تن در برگههای رای گزینه «هیچکدام» را انتخاب کنند. با اینحال، با اعلام نتایج مشخص شد اقبال عمومی به این جنبش بسیار فراتر از انتظارات بوده است. سازماندهندگان این جنبش در مینهسوتا گفته بودند انتظار ندارند این اعتراض با همان سطح حمایتی مواجه شود که در میشیگان جلب توجه کرد اما در عمل حمایت بیشتر هم بود. در همین ارتباط یک کارشناس سازمان ملل روز جمعه از تلاشهای آمریکا برای افزایش کمکهای بشردوستانه به غزه در قالب طرحهایی مانند ایجاد بندر موقت و پرتابهای هوایی جهت ارسال کمکهای بشردوستانه انتقاد و عنوان کرد تا زمانی که کمکهای نظامی آمریکا به «اسرائیل» ادامه پیدا کند، سیاستهای حمایتی این کشور «احمقانه» است. به گزارش رویترز، اظهارات این کارشناس سازمان ملل در شرایطی عنوان میشود که ارتش آمریکا در بحبوحه تشدید هشدارهای صادر شده مبنی بر خطر قحطی قریبالوقوع در غزه پس از گذشت 5 ماه از عملیات رژیم صهیونیستی، برای فلسطینیها به صورت هوایی غذا فرستاده است و از ایجاد یک بندر موقت در سواحل غزه جهت ارسال کمکهای بشردوستانه خبر داده است. مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حق غذا در این باره عنوان کرد: ارسال کمکهای هوایی آمریکا به غزه نقش چندانی در رفع بحران کمبود مواد غذایی مردم غزه بازی نمیکند و نمیتواند بحران قحطی را در این منطقه حل کند. وی نسبت به گسترش هرج و مرج در غزه تحت تاثیر تلاش مردم برای پیدا کردن آذوقه هشدار داد و درباره طرح آمریکا در زمینه ایجاد یک بندر در سواحل غزه نیز تاکید کرد هیچکس خواستار چنین اقدامی نبوده است و چنین اقدامی به همراه ارسال کمکها به صورت هوایی میتواند «آخرین راهحل» باشد. در چنین شرایطی که بر سر برقراری آتشبس در غزه پیش از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان بحث میشود، آمریکا پیشنهاد طرح 17.6 میلیارد دلاری جهت ارسال کمکهای نظامی جدید به رژیم صهیونیستی را برای تداوم حملات این رژیم در نوار غزه مطرح کرده است.
جو بایدن در سخنرانی سالانه خود در کنگره، از طرحی برای ایجاد بندر موقت در غزه برای ورود کالا به این باریکه خبر داد. رئیسجمهور آمریکا پنجشنبه گذشته اعلام کرد کشورش یک بندر موقت در سواحل نوار غزه در دریای مدیترانه احداث خواهد کرد تا از آن برای ارسال کمکهای بشردوستانه به این باریکه استفاده شود.
شبکه روسیا الیوم نیز در گزارشی، صحبتهای گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حق غذا را پوشش داد. مایکل فخری در سخنانی این تصمیم آمریکا را محکوم کرد و آن را یک رفتار «خبیث» توصیف کرد، چرا که به عقیده وی، واشنگتن برای رژیم صهیونیستی مهمات ارسال کرده و همچنین از آن در جنگ غزه حمایت مالی میکند. وی در کنفرانس مطبوعاتی در ژنو گفت: برای نخستینبار است میشنوم شخصی میگوید ما باید از اسکله استفاده کنیم. هیچکس؛ نه ملت فلسطین و نه جامعه بشری، چنین اسکلهای را درخواست نکردهاند. این تصمیم آمریکا نگرانی فلسطینیها نسبت به استفاده احتمالی از این اسکله متحرک برای کوچاندن آنها از نوار غزه را تشدید کرده است.
وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیهای در این باره اعلام کرد: تمرکز اسرائیل بر اعطای مجوز به خطوط دریایی و جلوگیری از عبور کمکهای زمینی از طریق گذرگاهها، با هدف اجرای طرح کابینه رژیم اشغالگر برای تداوم اشغالگری، جداسازی کرانه باختری و نوار غزه از یکدیگر و همچنین کوچاندن ملت فلسطین انجام میشود. در این بیانیه آمده است: این بندر با توجه به کشتارها، گرسنگی و قطع راه نجات نوار غزه، خطراتی را به دنبال دارد که وضعیت جمعیتی در نوار غزه را هدف قرار میدهد.
مقامات آمریکایی نحوه عملکرد این بندر در غیاب پرسنل نظامی آمریکایی در غزه را مشخص نکردند اما تلویحا گفتند «شرکا و متحدان» علاوه بر سازمان ملل و سازمانهای امدادی در اجرای این پروژه مشارکت خواهند داشت. این در حالی است که به دلیل جنگ و محدودیتهای اعمال شده توسط اشغالگران، ساکنان غزه در سایه کمبود شدید مواد غذایی، آب، دارو و ذخایر سوخت در آستانه قحطی قرار دارند. البته حماس در بیانیهای از کمک توسط آمریکا استقبال کرد ولی به این نکته هم اشاره داشت که واشنگتن میتواند به جای کمک هوایی و ایجاد بندر در غزه، با فشار بر اسرائیل و عدم وتوی قطعنامه شورای امنیت برای آتشبس، جنگ را پایان دهد. «پت رایدر» سخنگوی پنتاگون هم در این باره گفت این بندر به ارائه بیش از ۲ میلیون وعده غذایی در روز به ساکنان نوار غزه کمک میکند و خاطرنشان کرد واشنگتن در هماهنگی با طرفهای شریک (که نامی از آنها نبرد و بدون اشاره به جزئیات بیشتر) از جمله اسرائیل که مسؤولیت امنیتی را برعهده خواهد داشت، به تلاش خود ادامه خواهد داد.
سخنگوی پنتاگون به مطبوعات توضیح داد ارتش ایالات متحده یک اسکله شناور در سواحل غزه ایجاد خواهد کرد تا کشتیهای باری بزرگ را قادر کند در آنجا پهلو بگیرند و کالاهای خود را در قایقهای کوچکتر تخلیه کنند تا این کمکها را به یک پل دریایی موقت که به ساحل غزه متصل میشود، منتقل کنند. در واقع این محمولهها به واسطه گذرگاه شناور که تقریبا ۱۸۰۰ فوت یا ۵۰۰ متر طول دارد، به خشکی منتقل شده و در نهایت در غزه توزیع میشوند. وی افزود: روند ساخت بندر و اسکله «بیش از ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی را میطلبد و تا ۶۰ روز» طول خواهد کشید.
از سویی شبکه عبریزبان «مکان» گزارش داد امارات مسؤول عملیات خط کمکهای بشردوستانه در سراسر دریاست که از جزیره قبرس تا سواحل نوار غزه امتداد دارد. این شبکه خبری مدعی شد: مهندس این عملیات، «محمد دحلان» رهبر ارشد سابق جنبش فتح است. منابع آگاه در این باره مدعی شدند دحلان در حال هماهنگی با حماس درباره روند انتقال کمکهای بشردوستانه از قبرس است و حتی ۳ هفته پیش با رهبری جنبش حماس در دوحه دیدار کرده بود. محمد دحلان در حال حاضر در ابوظبی زندگی میکند و با «محمد بن زاید» رئیس امارات رابطه نزدیکی دارد.
ارسال به دوستان
یک روانپزشک: بایدن برای سخنرانی سالانه دارو مصرف کرده بود
شیشه میزند؟
روانپزشکی که با بیماران مسن مبتلا به زوال عقل کار میکند، معتقد است جو بایدن برای پوشاندن زوال شناختی در جریان سخنرانی سالانه پرخاشگرانه خود، از داروهای محرک استفاده کرده است.
رئیسجمهور ۸۱ ساله آمریکا در جریان سخنرانی سالانه خود به رغم میکروفن مقابلش گاه همانند یک حراجگذار، با صدای بلند فریاد میزد! دکتر کارول لیبرمن، روانپزشک قانونی مستقر در بورلی هیلز کالیفرنیا میگوید: سرعت و حجم گفتار میتواند نشانه استفاده از آدرال یا آمفتامین باشد. بایدن معمولا کند و تلوتلوخوران است، در مقایسه با وضعیت او در زمان سخنرانی آتشین و عصبانی؛ اینها نشانه افرادی است که آدرال یا هر نوع آمفتامین مصرف میکنند. به نوشته واشنگتنتایمز، کاخ سفید به درخواست برای اظهار نظر پاسخی نداد. دکتر لیبرمن که شخصا رئیسجمهور را معاینه نکرده است، میگوید: نشانههای استفاده بالقوه دارویی، فراتر از نحوه صحبت بایدن در طول سخنرانی تقریبا ۹۰ دقیقهای، از رفتار او نیز مشهود است؛ برای مثال، بایدن معمولا هنگام سخنرانی دستان خود را روی تریبون قرار میدهد اما در طول سخنرانی سالانه، او مرتبا دستهایش را به سرعت حرکت میداد. در مقاطع مختلف، به نظر میرسید بایدن برخی سخنان را با لحنی توهینآمیز ادا میکند، این برای رئیسجمهور که گاهی اوقات هیجانزده میشود، چیز جدیدی نیست اما دکتر لیبرمن میگوید سرعت صحبت کردن نشان میدهد «داروهای فارماکولوژی به او کمک کرده است».
عملکرد غیرعادی و پرانرژی بایدن سوالاتی را در رسانههای اجتماعی ایجاد کرد. آری فلیشر، سخنگوی سابق کاخ سفید در ایکس نوشت: همه به یاد خواهند آورد که او چقدر هیجانانگیز و چقدر سریع صحبت کرد. فرانک لونتز، مشاور سیاسی جمهوریخواه نیز در رسانههای اجتماعی نوشت سخنرانی بایدن «بلندترین سخنرانی سالانه بود که به یاد دارم». شواهدی وجود دارد که نشان میدهد آدرال - که برای درمان اختلال کمبود توجه و بیشفعالی استفاده میشود - میتواند برای درمان بیماریهای شناختی مانند آلزایمر یا زوال عقل نیز استفاده شود. یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ که در مجله مغز و اعصاب و روانپزشکی منتشر شد، نشان داد داروهایی که اختلال کمبود توجه و بیشفعالی را درمان میکنند، مانند آدرال، به طور کلی میتوانند عملکرد شناختی را در بیماران آلزایمری بهبود بخشند.
دکتر لیبرمن درباره آدرال گفت: اگر آن را به کسی بدهید که تمرکز ندارد و قبل از رویداد بزرگی مانند سخنرانی سالانه این کار را بکنید، تمرکز او را بهبود میبخشد اما به جای تقویت مغز، علائم را درمان میکند و اعتیادآور است، بنابراین خطرناک است. بدون در نظر گرفتن این موضوع، دکتر لیبرمن گفت طی سخنرانی سالانه متوجه نشانههایی از آنچه به عقیده او کاهش شناختی در رئیسجمهور است، شده است.
او همچنین گفت عصبانیت و فریاد زدن هنگام سخنرانی میتواند نشانه زوال عقل باشد، زیرا برخی بیماران ممکن است قبل از رویدادهای مهم واکنش پرخاشگرانه نشان دهند. او فقط با صدای بلند صحبت نمیکرد. او در اتاقی فریاد میزد که همه صدایش را میشنیدند و میکروفن هم داشت. این نخستینبار نیست که کسی میگوید بایدن مجبور به مصرف دارو شده است. سال ۲۰۲۰ ترامپ، بایدن را به استفاده از مواد مخدر برای افزایش عملکرد خود در جریان مناظرههای اولیه دموکراتها متهم کرد. ترامپ تا آنجا پیش رفت که از بایدن خواست قبل از نخستین مناظره آنها آزمایش مواد مخدر بدهد و اضافه کرد او خودش آزمایش خواهد داد. ترامپ در آن زمان گفت: «من فکر میکنم احتمالا، احتمالا، مواد مخدر دخیل است».
ارسال به دوستان
«آصف علی زرداری» برای دومین بار بر مسند ریاستجمهوری پاکستان نشست
تخت مراد آصف
«آصف علی زرداری» نامزد مشترک جناح ائتلافی پاکستان با رای نمایندگان مجالس سنا، ملی و ایالتی این کشور به عنوان چهاردهمین رئیسجمهوری پاکستان انتخاب شد.
رایگیری در مجالس سنا، ملی و 4 مجلس ایالتی بلوچستان، خیبرپختونخوا، پنجاب و سند از ساعت ۱۰ صبح دیروز به وقت اسلامآباد آغاز شد و تا ساعت ۱۶ ادامه یافت. در انتخابات ریاستجمهوری پاکستان، آصف علی زرداری (نماینده مجلس ملی و رهبر حزب مردم) توسط احزاب متحد دولت و محمود خان اچک زی از جناح مخالف به عنوان نامزدهای انتخابات آتی ریاستجمهوری پاکستان با یکدیگر رقابت کردند. زرداری با کسب ۴۱۱ رای مجالس در برابر ۱۸۱ رای به دست آمده برای اچک زی به پیروزی رسید.
در همین حال حزب عمران خان با صدور بیانیهای ضمن اعتراض مجدد به نتایج انتخابات اخیر پاکستان، مدعی غیرقانونی بودن روند انتخاب رئیسجمهوری شد. آصف علی زرداری، نخستین شخصیت سیاسی در پاکستان است که برای دومین بار تصدی مسند ریاستجمهوری را برعهده میگیرد.
شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان با صدور بیانیهای درباره انتخاب آصف علی زرداری به عنوان رهبر حزب متحد (حزب مردم) با جناح حاکم فعلی این کشور گفت: دموکراسی در پاکستان ادامه دارد و انتخاب رئیسجمهوری بیانگر استمرار نظام دموکراتیک در کشور است.
رضا امیریمقدم، سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان نیز در حساب کاربری رسمی خود در ایکس، انتخاب آصف علی زرداری به عنوان چهاردهمین رئیسجمهور پاکستان را تبریک گفت.
وی نوشت: آقای زرداری یادآور روزهای درخشان و طلایی روابط ۲ کشور برادر، دوست و همسایه ایران و پاکستان است. تحکیم روابط همهجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان در طول مدت تصدی ایشان را آرزو میکنیم.
رئیسجمهوری پاکستان توسط اعضای پارلمان فدرال (شامل ۲ مجلس ملی و سنا) و ۴ مجلس ایالتی این کشور شامل مجلس ایالت پنجاب، مجلس ایالت خیبرپختونخوا، ایالت بلوچستان و مجلس ایالت سِند انتخاب میشود.
نمایندگان پارلمانهای ملی و ایالتی پاکستان و همچنین نمایندگان سنا که تعداد آنان بیش از 1000 نفر است، رئیسجمهوری جدید کشور را برای مدت 5 سال انتخاب کردند. رئیسجمهوری در پاکستان، مقامی تشریفاتی به شمار میآید و روند اخذ رای در انتخابات ریاستجمهوری پاکستان در اسلامآباد تحت نظارت کمیسیون انتخابات و دادگاه عالی اسلامآباد برگزار میشود. براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی پاکستان، انتخاب غیرمستقیم ریاستجمهوری در این کشور ۳۰ روز پس از اعلام نتایج انتخابات مجلس نمایندگان انجام میشود. بر اساس قانون، فردی که بتواند ۳۴۵ رای (نصف به علاوه یک رای) را از آن خود کند به عنوان رئیسجمهوری جدید این کشور انتخاب میشود.
دوره 5 ساله عارف علوی (وابسته به حزب جنبش عدالت) رئیسجمهور فعلی پاکستان سپتامبر (شهریور و مهر) امسال به پایان رسید ولی وی به دلیل پایان یافتن دوره 5 ساله پارلمان قبلی، به ادامه مسؤولیت خود تا انتخاب پارلمان جدید موظف شد.
زرداری ۶۸ ساله (همسر خانم بینظیر بوتو نخستوزیر فقید پاکستان و پدر بلاول بوتو زرداری وزیر سابق امور خارجه) از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ منصب یازدهمین رئیسجمهور پاکستان را برعهده داشت. حزب زرداری توانست در انتخابات اخیر پاکستان ۵۴ کرسی مجلس ملی را کسب کند و همزمان اکثریت کرسیهای مجلس ایالتی سِند را نیز به دست آورد که طی آن حزب مردم توانست بار دیگر دولت مستقل خود را در این ایالت تشکیل دهد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
حمله حزبالله لبنان به مقر صهیونیستها
حزبالله لبنان بامداد شنبه اعلام کرد مقر نظامی البغدادی را با موشک برکان هدف قرار داد. به گزارش ایسنا، حزبالله لبنان دیروز در بیانیهای اعلام کرد: در حمایت از ملت پایدار فلسطین در غزه و در پشتیبانی از مقاومت قهرمانانه و شرافتمندانه آن مبارزان، ساعت 6:30 دقیقه بامداد امروز مقر نظامی البغدادی را با موشک برکان هدف قرار دادیم که مستقیما به هدف مورد نظر اصابت کرد. خبرگزاری لبنان نیز گزارش داد جنگندههای رژیم صهیونیستی اندکی پس از نیمهشب به حومه شهر ناقوره و کوه اللبونه در منطقه جنگلی در جنوب لبنان حمله کردند که «به شعلهور شدن منطقه و سوختن درختانی مانند بلوط، کاج و زیتون منجر شد». به گزارش این خبرگزاری، این نخستینبار نیست که دشمن اسرائیلی جنگل کوه اللبونه را هدف قرار میدهد، چرا که از ابتدای جنگ غزه تاکنون بیش از دوسوم آن در آتش سوخته است. جنگل کوه اللبونه یکی از بزرگترین جنگلهای جنوب لبنان محسوب میشود.
***
انتشار نام ۴ اسیر صهیونیست که در بمبارانهای غزه کشته شدند
گردانهای القسام نام ۴ اسیر صهیونیست دیگر را که توسط ارتش این رژیم کشته شدند، منتشر کرد. سخنگوی گردانهای عزالدینالقسام شاخه نظامی حماس گفت: پیش از این اعلام کردیم ۷ اسیر صهیونیست در جریان بمباران وحشیانه این رژیم به نوار غزه کشته شدند و نام ۳ نفر از آنها را منتشر کرده بودیم. ابوعبیده تاکید کرد: اکنون بعد از بررسی هویت بقیه اسرای کشته شده مشخص شد ۴ نفر دیگر «اتسیک الجراط»، «الکس دنسیج»، «رونین تومی انجل» و «الیاهو مرگلیت» نام دارند. گردانهای القسام با انتشار ویدئویی به زبان عبری اعلام کرد: بهرغم اینکه ما خواهان محافظت از جان آنها هستیم، نتانیاهو بر قتل آنها پافشاری دارد. ابوعبیده یک هفته پیش تاکید کرده بود: ما قبلا اعلام کرده بودیم ارتباطمان با مبارزانمان که از تعدادی از اسرای دشمن در نوار غزه محافظت میکنند، قطع شده است و احتمال میدهیم تعدادی از اسرا در نتیجه بمبارانهای ارتش صهیونیستی کشته شدهاند. وی افزود: پس از بررسی دقیق طی هفتههای اخیر، شهادت تعدادی از مجاهدانمان و کشته شدن 7 نفر از اسرای دشمن در نوار غزه در نتیجه بمبارانهای دشمن صهیونیستی محرز شد، از جمله: حاییم جیرشون بیر، یورام إتاک میتزجر و أمیرام إسرائیل. ابوعبیده افزود: تاکید میکنیم تعداد اسرای دشمن که در نتیجه عملیاتهای نظامی ارتش اشغالگران در نوار غزه کشته شدهاند، ممکن است از 70 نفر فراتر رود. ما همواره بر حفظ جان اسرا اصرار داشتیم اما مشخص است سران دشمن عمدا اسرای خود را میکشند تا از این پرونده خلاص شوند.
***
نظر بایدن درباره آتشبس
رئیسجمهور آمریکا برخلاف اظهارات قبلی خوشبینانه خود درباره امکان دستیابی به توافقی پیش از فرا رسیدن ماه رمضان، تاکید کرد دستیابی به آتشبس میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس در نوار غزه تا ماه رمضان دشوار به نظر میرسد. به گزارش ایسنا، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره امکان دستیابی به آتشبس موقت جهت متوقف کردن جنگ در غزه پیش از ماه رمضان که از 5 ماه قبل در غزه ادامه دارد، گفت: این مساله دشوار به نظر میرسد. بایدن در ادامه نیز نسبت به احتمال آغاز خشونت در طول ماه رمضان در قدس اشغالی بهشدت ابراز نگرانی کرد. قطر، مصر و آمریکا برای رسیدن به توافق آتشبس در غزه پیش از ماه رمضان تلاش کردند اما مذاکرات اخیر در قاهره نتیجه چشمگیری نداشت.
***
اردوغان: نتانیاهو هیتلر است
رئیسجمهور ترکیه با اشاره به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه، گفت نخستوزیر این رژیم نام خود را در کنار افرادی نظیر رهبر آلمان نازی ثبت کرد. به گزارش ایسنا، «رجب طیب اردوغان» دیروز گفت آنکارا از گروه حماس، «قاطعانه حمایت میکند». خبرگزاری فرانسه در این باره گزارش داد اردوغان در یک سخنرانی در استانبول گفت: «هیچ کس نمیتواند ما را مجبور کند حماس را سازمانی تروریستی بدانیم». او تاکید کرد: ترکیه کشوری است که آشکارا با رهبران حماس گفتوگو و قاطعانه از آنها حمایت میکند. اردوغان از زمان آغاز جنگ غزه که تاکنون به شهادت بیش از ۳۰ هزار نفر از فلسطینیان غزه و مجروح شدن بیش از ۷۰ هزار نفر منجر شده است، به تندی از رژیم صهیونیستی انتقاد کرده است. رئیسجمهور ترکیه همچنین از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی بهشدت انتقاد کرد و گفت: «نتانیاهو و دولت او با جنایات انسانی که در غزه مرتکب شدهاند، نام خود را در کنار هیتلر، موسولینی و استالین به عنوان نازیهای زمان ما ثبت کردهاند».
***
یمن:
با ۳۷ پهپاد یک کشتی و ناوشکنهای آمریکایی را هدف قرار دادیم
سخنگوی نیروهای مسلح یمن طی بیانیهای اعلام کرد نیروهای مسلح این کشور در 2 عملیات منحصر به فرد یک کشتی و ناوشکنهای آمریکایی را با 37 پهپاد در دریای سرخ و خلیج عدن هدف قرار دادهاند. سرلشکر یحیی سریع گفت: در نخستین عملیات کشتی آمریکایی «PROPEL FORTUNE» را در خلیج عدن با موشکهای دریایی مناسب هدف قرار دادیم. در بیانیه نیروهای مسلح یمن آمده است: در عملیات دوم چندین ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ و خلیج عدن با 37 پهپاد هدف قرار گرفت. سرلشکر یحیی سریع اظهار داشت: هر 2 عملیات روی کشتی و ناوشکن آمریکایی با موفقیت انجام شد و نیروهای مسلح یمن به اهداف خود دست یافتند. سخنگوی ارتش یمن همچنین تاکید کرد: نیروهای مسلح یمن تا پایان تجاوز و رفع محاصره ملت فلسطین در نوار غزه به عملیات نظامی خود در دریای سرخ و عرب ادامه خواهند داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|