|
سکه ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شد
قیمت سکه امامی (طرح جدید) دیروز به ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار ۳ میلیون و ۴۳۹ هزار و ۷۰۰ تومان معامله شد. در معاملات دیروز قیمت سکه بهار آزادی 39 میلیون و 500 هزار تومان، نیم سکه به 25 میلیون تومان و ربع سکه به 15 میلیون و 650 هزار تومان رسید. قیمت انس طلا نیز در بازار جهانی ۲۲۶۲ دلار بود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از بسترهایی که باید در بازار سرمایه برای مشارکت مردم در تولید ایجاد شود
تولید به توان بورس
طراحی مشوقهای سرمایهگذاری، ایجاد ابزارهای نوین مالی و جذاب کردن بورس برای سهامداران خرد
زهرا فریدزادگان: سال 1403 از سوی رهبر معظم انقلاب همانند سالهای گذشته مزین به شعاری با مضمون اقتصادی شد؛ با این تفاوت که در شعار امسال جهش تولید و رشد اقتصادی با مشارکت مردم گره خورده است. بیشک نامگذاری سال جدید با بهرهمندی از واژههای تولیدی و اقتصادی برای چندمین سال پیاپی، خود نشاندهنده اهمیت نقش و مشارکت مردم در دستیابی به اهداف کلان اقتصادی کشور است. در همین راستا یکی از مهمترین خاستگاههای رشد اقتصادی، بازار سرمایه است که به نظر میرسد در سال جاری ظرفیتهای قابل توجهی برای مشارکت مردم داشته باشد. با آنکه در سال 1402 شاخص کل بورس روند کاهشی داشت اما آمارها نشان میدهد طی ماههایی همچون مرداد، دی و بهمن نهتنها شاخص کل رشد داشت، بلکه سهام تعدادی از شرکتهای فلزات اساسی، شیمیایی و پتروشیمی که نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند، افزایش داشت. از این رو نظر تعدادی از کارشناسان را درباره ظرفیت بازار سرمایه در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ جویا شدیم.
* * *
* توان بالای بازار سرمایه برای تحقق شعار سال
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به انتخاب هوشمندانه شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری، بر ظرفیت، توان بالا و آمادگی بازار سرمایه کشور برای تحقق شعار سال و برخی از مهمترین ظرفیتها و فرصتهای نهفته در آن تأکید کرد.
به گفته مجید عشقی، شعار امسال همراستا با سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی و شعارهای سالهای گذشته ولی با تاکید و تکیه مضاعف بر توان مردمی کشور برگزیده شده است و در همین راستا ظرفیت تامین منابع مالی و تشکیل سرمایه مورد نیاز صنایع برای پیشبرد و تکمیل طرحهای توسعهای با استفاده از ابزارهای تامین مالی موجود در بازار سرمایه از قبیل انتشار صکوک، افزایش سرمایه، تامین مالی جمعی یا تشکیل شرکت سهامی عام پروژه از جمله ظرفیتهای بازار سرمایه برای تحقق شعار سال است.
وی معتقد است عرضه اولیه شرکتهای سودآور و کمریسک با تمرکز بر شرکتهای دانشبنیان یکی دیگر از فرصتهای این بازار در سال 1403 است. همچنین افزایش میزان سهام شناور بنگاههای اقتصادی موفق پذیرفته شده در بورس و فرابورس و ظرفیت صندوقهای سرمایهگذاری غیرمستقیم در جذب منابع غیرمولد و خرد مردم با ذائقه و توان ریسکپذیری مختلف از دیگر ظرفیتهای بازار سرمایه در سال جاری خواهد بود.
* مشارکت واقعی مردم در بخشهای مختلف اقتصادی
ارائه ملزومات تحقق شعار سال در بستر بازار سرمایه که از سوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح شده است، نظرات بسیاری از کارشناسان این بازار را به همراه داشته است؛ فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است خواسته فعالان بازار سرمایه مشارکت واقعی مردم در بخشهای مختلف اقتصاد است، چرا که اصل ۴۴ قانون اساسی در 3 دهه گذشته مغفول مانده است، این در حالی است که ۱۷۰۰ میلیارد دلار سرمایه ایرانیان خارج از کشور است که قابلیت جذب دارد. لذا یکی دیگر از محورهای مهم مشارکت مردمی در اقتصاد نگاه ویژه به سرمایه ایرانیان خارج از کشور است.
به گفته وی، هدفگذاری سال 1403 اینگونه است که با شفافسازی و روانسازی و جلب اعتماد، منابع بخش خصوصی به سمت تولید و صنعت هدایت شود. در این راستا عواملی در جذب سرمایه بخش خصوصی در تولید تأثیرگذار است که از جمله آن میتوان به آزادی در امر سرمایهگذاری و شناسایی هدف سرمایهگذاری که انتفاع آن در چارچوب ضوابط و قواعد باشد (این قواعد شامل انواع تعرفهگذاریها، قواعد واردات و صادرات و... است) اشاره کرد.
وی به الزامات و پیشنیازهایی که رعایت آنها از سوی سیاستگذاران و متولیان منجر به توفیق در تحقق شعار سال چه در بخش جلب «مشارکت مردم» و چه در بخش «جهش تولید» میشود، اشاره کرد و گفت: افزایش شفافیت و قابلیت پیشبینیپذیری متغیرهای اقتصادی و عوامل موثر بر صنایع به منظور صیانت از حقوق سرمایهگذاران و سهامداران، افزایش اعتماد عمومی به نظام سرمایهگذاری در کشور و ایجاد انگیزه برای هدایت سرمایه به سمت پروژههای تولیدی از جمله الزامات تحقق شعار سال است.
* ضرورت ارائه مشوقهای سرمایهگذاری
سایر کارشناسان بازار سرمایه نیز بر این باورند برای تحقق شعار سال 1403، نه تنها موارد مطرحشده، بلکه مواردی از جمله خروج از بخشینگری توسط دستگاههای ذیربط در اقتصاد کشور و اتخاذ تصمیمات به صورت هماهنگ و فرابخشی با هدف افزایش اثربخشی و کاهش عوارض تصمیمات یک بخش بر سایر بخشها تأثیرگذار خواهد بود.
همچنین معرفی فرصتها و ارتقای مشوقهای سرمایهگذاری عمومی به خصوص در پروژههای پیشران و دانشبنیان دارای صرفه اقتصادی، ترویج فرهنگ سرمایهگذاری در جامعه و افزایش آگاهی مردم نسبت به منافع بلندمدت سرمایهگذاری در صنایع تولیدی و تأثیر مثبت آن بر توسعه و رشد اقتصادی کشور و افزایش نظارت بر کسبوکارهای غیررسمی و فرار مالیاتی در بازارهای خارج از بورس از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
* بسترسازی با تنوع ابزارهای مالی
احسان عسگری، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با «وطن امروز» با اشاره به شعار سال 1403 گفت: آنچه درباره نقش مشارکت مردم در رشد تولید از مسیر بازار سرمایه وجود دارد، این است که در بازار سرمایه به دلیل تنوع ابزارها و نهادهای مالی، بستر برای افزایش مشارکت مردم و کمک به رشد اقتصادی کاملا فراهم است.
به گفته وی، در چند سال گذشته در حوزه ابزارهای مالی، چه ابزارهای تأمین مالی از طریق اوراق بدهی و چه ابزارهای تأمین مالی از طریق سهام و انتشار اوراق سهام، شرایط سرمایهگذاری در بازار سرمایه وجود داشته است. همچنین انواع مختلف نهادهای مالی مانند شرکتهای تأمین سرمایه، شرکتهای مشاوره سرمایهگذاری، شرکتهای سبدگردانی و شرکتهای پردازش اطلاعات مالی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار تقویت شده که زمینه حضور حداکثری مردم در این بازارها را فراهم کرده است.
وی افزود: هم اکنون در بازار سرمایه طیف متنوعی از روشهای تأمین منابع مالی از طریق اوراق بدهی ایجاد شده است؛ از طرف دیگر در سالهای گذشته شاهد این بودهایم که بخش بزرگی از منابع درآمدی دولت از طریق انتشار اوراق بدهی در بازار سرمایه اتفاق افتاده است که این منابع مشخصا در راستای توسعه طرحهای زیربنایی و زیرساختی اقتصادی کشور هزینه شده است.
* سرمایهگذاری در سهام شرکتها
عسگری ادامه داد: سرمایهگذاری در سهام شرکتها که به نوعی شناختهشدهترین روش مشارکت مردم در رشد تولید اقتصادی است، بیتردید علاوه بر افزایش اشتغال، موجب توسعه و رشد اقتصادی کشور نیز میشود و منابع ارزی قابل توجهی را برای دولت فراهم میکند.
این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: در سالهای 98 و 99 به دلیل مطرح شدن موضوع سهام عدالت، شاهد حضور حداکثری مردم در بازار سرمایه بودیم اما اکنون به نظر میرسد که مسیر حرکت مردم در بازار سرمایه الزاماتی دارد.
وی با اشاره به الزامات ورود مردم به بازار سرمایه در سال جاری و تحقق شعار سال گفت: یکی از مزیتهای خوب بازار سرمایه تسهیل دسترسی مردم به بحث سرمایهگذاری از طریق خرید اوراق تأمین مالی و سهام شرکتها از طریق بسترهای آنلاین یا برخط است که افراد بدون حضور در باجهها و نمایندگان رسمی میتوانند به صورت برخط با احراز هویتهای آنلاین اقدام به سرمایهگذاری و مشارکت در رشد و توسعه اقتصادی کنند.
وی با تأکید بر اینکه آنچه در سال 1403 باید از سوی دولت، مردم و تصمیمسازان اقتصادی و نمایندگان مجلس محقق شود، ایجاد جذابیت و کاهش ریسک سرمایهگذاری در بازار سرمایه است، گفت: مردم ما عموما سرمایهگذاری در بانکها را یک سرمایهگذاری بدون ریسک تلقی میکنند و سایر بازارها را بازارهای پرریسک میدانند. در سالهای گذشته شاهد این بودیم که جذابیت بازارهای غیر مولد مانند ارز، سکه، خودرو و مسکن که بازارهایی غیرشفاف برای فرار مالیاتی هستند، بیشتر بوده است اما خوشبختانه با تصمیماتی که اتخاذ شد، هزینه سرمایهگذاری در این بازارها برای مردم افزایش یافت و در نتیجه جذابیت خود را برای سرمایهگذاری از دست دادند.
* لزوم افزایش جذابیت سرمایهگذاری
به گفته عسگری، اگر جذابیت بازار سرمایه برای مردم کاهش و منافع سرمایهگذاری در بازارهای غیرشفاف و غیرمولد افزایش یابد، در نتیجه مردم تلاش میکنند در یک بازار غیرشفاف که به رشد و توسعه کمک نمیکند، سرمایهگذاری کنند.
احسان عسگری ایجاد جذابیت برای حضور مردم در بازار سرمایه را نیازمند بسترسازی دانست و گفت: در وهله نخست حذف قیمتگذاری دستوری مهمترین اقدامی است که دولت میتواند برای جذب سرمایه مردم به بازار سرمایه انجام دهد. هر چند در سالهای گذشته دولت تلاش کرد از طریق قیمتگذاری دستوری، هزینههای زندگی مردم را تعدیل کند اما تجربه نشان میدهد هزینههای زیادی را به مردم تحمیل کرد و در این میان دلالان و سفتهبازان توانستند منافع کلانی را کسب کنند.
وی افزود: نرخ بهره بالا نیز از دیگر چالشهایی است که با توجه به سیاستهایی که در راستای کنترل تورم اتخاذ میشود، به رشد سرمایهگذاری و جذابیت سرمایهگذاری آسیب میزند و جذابیت سرمایهگذاری را برای مردم کاهش میدهد. در نتیجه عموما مردم سرمایهگذاری در داراییهای فیزیکی را نسبت به سرمایهگذاری در داراییهای مالی ترجیح میدهند.
ارسال به دوستان
معاون وزیر اقتصاد خبر داد
صادرات ۳۶ میلیارد دلار نفت در سال ۱۴۰۲
پس از حدود یک دهه دوباره گمرک ایران میزان صادرات نفت کشورمان را اعلام کرد. از ابتدای دهه ۹۰ به واسطه تشدید تحریمهای اقتصادی هیچ آمار رسمیای در رابطه با فروش نفت ایران اعلام نشده بود. با توجه به آمار صادرات ۳۶ میلیارد دلاری نفت در سال گذشته، میتوان گفت ایران مصائب و مشکلات مربوط به صادرات نفت را پشت سر گذاشته است.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران گفت: تجارت خارجی کشور (مجموع واردات و صادرات) در سال ۱۴۰۲ با 2.6 درصد افزایش به رقم ۱۵۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسید.
محمد رضوانیفر افزود: از این میزان تجارت خارجی کشور، 86 میلیارد و 890 میلیون دلار به صادرات با احتساب نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی و 66 میلیارد و 280 میلیون دلار به واردات اختصاص داشت.
وی درباره میزان صادرات بدون احتساب صادرات نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی در سال 1402 گفت: در این مدت میزان صادرات بدون احتساب نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی، 136 میلیون و 409 هزار تن کالا به ارزش 49 میلیارد و 330 میلیون دلار بوده که به لحاظ ارزش 8.87 درصد کاهش و از حیث وزن 82.9 درصد افزایش داشته است.
رضوانیفر اظهار کرد: در این مدت 35 میلیارد و 870 میلیون دلار نفت، 370 میلیون دلار برق و یک میلیارد و 293 میلیون دلار خدمات فنی - مهندسی صادر شد. وی افزود: در 12 ماهه سال 1402 بدون احتساب صادرات نفت خام، خدمات فنی - مهندسی و برق حدود 16.87 میلیارد دلار کسری تجارت خارجی و با احتساب صادرات نفت خام، خدمات فنی - مهندسی و برق شاهد 20.6 میلیارد دلار با مازاد تجارت خارجی بودیم.
به گفته رضوانیفر، در این مدت همچنین 48 میلیون و 800 هزار تن کالای پتروشیمی به ارزش 19 میلیارد و 400 میلیون دلار صادر شده است که به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب 11.32 و 28.59 درصد کاهش را نشان میدهد.
وی درباره ۳ قلم عمده کالای صادراتی در سال 1402 افزود: گاز طبیعی مایع شده با 3 میلیارد و 90 میلیون دلار، پروپان مایع شده با 3 میلیارد و 62 میلیون دلار و قیر نفت با 2 میلیارد و 197 میلیون دلار ۳ قلم عمده کالای صادراتی در این مدت بودند.
رضوانیفر اظهار داشت: در بین 10 قلم عمده کالای صادراتی بیشترین رشد به لحاظ ارزش به گازهای نفتی و هیدروکربنهای گازی شکل مایع شده با 62.68 درصد، سنگ آهن با 62.46 درصد و قیر نفت با 21.84 درصد و بیشترین کاهش در ارزش به گازهای طبیعی مایع شده با 59.11 درصد، پروپان مایع شده با 19.26 درصد و بوتان مایع شده با 5.84 درصد اختصاص یافت.
وی درباره بزرگترین مقاصد صادراتی ایران در سال 1402 گفت: چین با 13 میلیارد و 915 میلیون دلار، عراق با 9 میلیارد و 215 میلیون دلار، امارات عربی متحده با 6 میلیارد و 611 میلیون دلار، ترکیه با 4 میلیارد و 160 میلیون دلار و هند با 2 میلیارد و 173 میلیون دلار 5 کشور اول مقصد کالای صادراتی ایران بودند که در مجموع 53.74 درصد از وزن و 73.13 درصد از کل ارزش صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.
به گفته وی، متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی با 17 درصد کاهش به 362 دلار رسید.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران درباره واردات کالا به کشور در سال 1402 هم افزود: در این مدت 39 میلیون تن کالا به ارزش 66 میلیارد و 280 میلیون دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزن 4.39 درصد و از حیث ارزش 77.9 درصد افزایش نشان میدهد.
رضوانیفر با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در سال 1402 ذرت دامی، گوشی تلفن همراه و شمش طلا بوده است، اظهار داشت: در این مدت 3 میلیارد و 783 میلیون دلار ذرت دامی، 2 میلیارد و 906 میلیون دلار گوشی تلفن همراه و یک میلیارد و 936 میلیون دلار شمش طلا وارد کشور شده است.
وی درباره بیشترین افزایش و کاهش به لحاظ ارزش در بین اقلام عمده کالای وارداتی در سال 1402 افزود: واردات شمش طلا، تراکتور و قطعات منفصله جهت تولید خودروی سواری از بیشترین افزایش به لحاظ ارزش و گندم، برنج و دانه سویا از بیشترین کاهش در ارزش در بین اقلام عمده وارداتی در این مدت برخوردار بودند.
به گفته وی، امارات عربی متحده با 20 میلیارد و 782 میلیون دلار، چین با 18 میلیارد و 545 میلیون دلار، ترکیه با 7 میلیارد و 541 میلیون دلار، آلمان با 2 میلیارد و 155 میلیون دلار و هند با یک میلیارد و 917 میلیون دلار 5 کشور عمده طرف معامله واردات در سال 1402 بودهاند.
در سال 1402 حدود 65 درصد از وزن و 76 درصد از ارزش کل واردات کشور از 5 کشور فوقالذکر انجام گرفت.
رضوانیفر گفت: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی با 5.16 افزایش به رقم 1697 دلار رسید.
ارسال به دوستان
اخبار
وضعیت بازار گوشت قرمز در سال جدید
مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: بر اساس مستندات و با توجه به داشتهها و مهمتر از آن آسیبشناسی گذشته باید نقاط ضعف و اشتباهات چند سال گذشته را پذیرفت و برای آینده صنعت دام برنامهریزی درست داشت. افشین صدردادرس درباره وضعیت گوشت در سال جدید افزود: بر اساس آمار فصل پاییز منتشر شده از سوی مرکز آمار، حدود ۴۰ میلیون رأس دام گوسفند در کشور موجود بوده که حدود ۳۰ میلیون رأس دام مولد و ماده بالغ است. اگر شرایط همینگونه پیش برود بر اساس برآورد امروز که به آینده هم میتوان تعمیم داد، چون بر اساس آمار کشتار دام و تولید گوشت داخل نسبت به سال قبل و ماه قبل کاهش یافته، شرایط دشواری در حوزه دامپروری خواهیم داشت. وی اظهار کرد: دامدار چون آینده روشنی برای خودش در این شرایط نمیبیند و آستانه تابآوری به لحاظ مالی و عملیاتی بین دامداران متفاوت است، بخشی تعطیل خواهند کرد. صدردادرس ادامه داد: برخی امیدوارند جمعیت دام افزایش و وضعیت بهبود مییابد. میزان بارندگی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبلش ۳۷ درصد کاهش داشت. این امر تأثیر مستقیم در مراتع دارد. در مناطق نیمه جنوبی شرایط بدتر از نیمه شمالی است و خشکسالی فشار بیشتری میآورد. وی تاکید کرد: بر اساس مستندات و با توجه به داشتهها و مهمتر آسیبشناسی گذشته باید نقاط ضعف و اشتباهات ۶-۵ سال گذشته را پذیرفت و در ادامه برای آینده برنامهریزی درست داشت. مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اظهار کرد: تصمیمگیران کافی است بررسیای از وضعیت تولید و بازار گوشت سال گذشته داشته باشند؛ با وجود افزایش واردات، تولید کاهش یافت. برای تأمین امنیت غذایی پایدار باید توجهها متمرکز بر وضعیت تولید داخل باشد و در ادامه کمبودها با واردات جبران شود.
***
حذف کارت پایان خدمت از شروط دریافت وام
وام فرزندآوری در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال گذشته، تغییراتی مانند افزایش مبلغ و حذف کارت پایان خدمت به عنوان یکی از شروط دریافت وام داشته است. طبق اعلام بانک مرکزی، مشمولان وام فرزندآوری، والدین فرزندان متولدین یکم فروردین ۱۴۰۰ به بعد هستند و شروع اقساط آن با ۶ ماه دوره تنفس آغاز میشود. همچنین کارمزد این وام 4 درصد به صورت سالانه است. وثیقه مورد نیاز برای دریافت این وام شامل یکی از موارد داشتن حساب یارانه، سهام عدالت، سفته یک نفر ضامن و یک نفر از بستگان درجه اول میشود. همچنین داشتن کارت پایان خدمت برای دریافت این وام الزامی نیست. بازپرداخت اقساط وام فرزندآوری ۱۴۰۳ متناسب با حجم مبلغ دریافتی محاسبه میشود. بر این اساس، مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۳ بهازای فرزند اول ۴۰ میلیون تومان (۳ ساله)، فرزند دوم ۸۰ میلیون تومان (۴ ساله)، فرزند سوم ۱۲۰ میلیون تومان (۵ ساله)، فرزند چهارم ۱۵۰ میلیون تومان (۶ ساله) و برای فرزند پنجم به بعد ۲۰۰ میلیون با بازپرداخت 7 ساله درنظر گرفته شده است. والدین میتوانند برای دریافت این وام ابتدا با مراجعه به آدرس www.ve.cbi.ir، در سامانه بانک مرکزی ثبتنام کرده و در مرحله دوم کد رهگیری از سامانه را دریافت کنند. پس از دریافت کد رهگیری، ۱۲ روز فرصت دارند به بانک مراجعه کرده و پس از مراجعه به بانک، متقاضیان ۶۰ روز فرصت دارند مدارک مورد نیاز را ارائه دهند.
***
۳۲ همت تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شد
مدیرکل دفتر پایش طرحهای نهضت ملی مسکن از پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به میزان ۳۲ همت به ۴۳۱ هزار و ۴۰ متقاضی این تسهیلات از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون خبر داد. احمد خادمیان گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۳۵ هزار و ۲۰۱ متقاضی در سامانه تسهیلات ودیعه مسکن ثبتنام کردهاند که از این تعداد یک میلیون و ۳۶۲ هزار و ۶۵۱ متقاضی حائز شرایط شناخته شدند. وی ادامه داد: از این تعداد ۹۵۴ هزار و ۸۱۲ متقاضی به بانکها برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن معرفی شدند. خادمیان افزود: از ابتدای طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم تاکنون بانکها در مجموع ۳۲ همت به ۴۳۱ هزار و ۴۰ متقاضی وام ودیعه مسکن پرداخت کردهاند. وی در ادامه خاطرنشان کرد که بانکها باید به پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن سرعت بخشند. به گفته خادمیان، ترتیب بانکها در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن شامل؛ بانک ملی با ۹۹ هزار و ۱۵۱ فقره، بانک ملت با ۸۱ هزار و ۴۵۵ فقره، بانک تجارت با ۵۹ هزار و ۷۳۵ فقره، بانک صادرات با ۵۱ هزار فقره، رفاه کارگران با ۳۵ هزار و ۴۶۰ فقره، سپه با ۳۴ هزار و ۴۶۰ فقره، آینده با ۱۴ هزار و ۴۳۵ فقره، پارسیان با ۱۰ هزار و ۸۹۸ فقره، سینا با ۱۰ هزار و ۵۶ فقره، پاسارگاد با ۸ هزار و ۹۰۲ فقره، شهر با ۶ هزار و ۵۷۰ فقره، سامان با ۴ هزار و ۲۹۵ فقره، پست ایران با ۳ هزار و ۶۹۹ فقره، موسسه اعتباری غیربانکی ملل با ۳ هزار و ۲۹۲ فقره، کارآفرین با ۲ هزار و ۷۹۵ فقره، اقتصاد نوین با ۲ هزار و ۵۰ فقره، گردشگری با یکهزار و ۴۸۸ فقره، ایرانزمین با یکهزار و ۱۵۲ فقره، خاورمیانه با ۷۴ فقره و مسکن با ۳۰ فقره است.
وی گفت: بانک سامان سال گذشته تعهد کرده بود تسهیلات ودیعه مسکن را به طور کامل پرداخت کند و تمام تلاش خود را در پرداخت کامل واحدهای معرفی شده انجام دهد که طبق آمارها از ۷ هزار و ۹۷۴ واحدی که به بانک سامان معرفی شد، این بانک به تقریبا نیمی از تعهد خود پایبندی نشان داد و به ۴ هزار و ۲۹۵ نفر تسهیلات ودیعه مسکن را پرداخت کرد. خادمیان ادامه داد: انتظار میرود در سال جدید همه بانکها بویژه بانک سامان در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن همکاری بیشتری داشته باشند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|