|
ارسال به دوستان
دعاى روز بیست و چهارم ماه رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهمّ إنّی أسْألُکَ فیه ما یُرْضیکَ وأعوذُ بِکَ ممّا یؤذیک وأسألُکَ التّوفیقَ فیهِ لأنْ أطیعَکَ ولا أعْصیکَ یا جَوادَ السّائلین
خدایا من از تو میخواهم در آن آنچه تو را خشنود کند و پناه مىبرم به تو از آنچه تو را بیازارد و از تو خواهم توفیق در آن براى اینکه فرمانت برم و نافرمانى تو ننمایم، اى بخشنده سائلان».
ارسال به دوستان
اخبار
سارا رسولزاده به «آنها دروغ میگویند» پیوست
نمایش «آنها دروغ میگویند» به نویسندگی و کارگردانی سهراب حسینی اردیبهشت در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه میرود و سارا رسولزاده در کنار سهیل مستجابیان بازیگران این نمایش هستند. حسن مصطفوی تهیهکنندگی این اثر را بر عهده دارد و مریم نراقی مجری طرح پروژه است. همچنین ارکستر موسیقی ۱۵ نفره به آهنگسازی بهزاد عبدی بازیگران را همراهی میکنند. سارا رسولزاده با بازی در نمایشهای «خاطرات و کابوسهای یک جامهدار»، «یرما» و «خانه برنارد آلبا» به کارگردانی دکتر علی رفیعی، پیشینه بسیار موفقی در تئاتر ایران دارد و پس از سالها غیبت به صحنه باز میگردد. «آنها دروغ میگویند» روایت زن و مردی جوان است که پس از آشنایی با هم دست به طراحی یک سرقت میزنند و در مسیر این کار، فجایعی پیش میآید.
***
میزبانی از ۳۲ هزار گردشگر در موزه سینما
مجموعه فرهنگی- تاریخی موزه سینما در تعطیلات نوروز ۱۴۰۳ از دوم تا دوازدهم فروردین (۱۱ روز) میزبان گردشگران و علاقهمندان به فرهنگ و هنر ایران بود که بر اساس آمار احصا شده ۳۲ هزار و ۶۶۵ نفر از موزه بازدید کردند. علاقهمندان برای بازدید از تالارهای موزه سینمای ایران در ایام ماه مبارک رمضان میتوانند هر روز غیر از شنبهها از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ عصر به این مجموعه فرهنگی - تاریخی مراجعه کنند. سالنهای سینماهای موزه (سینماتوگراف، سینمافردوس و سینماتمدن) از ساعت ۱۱ صبح تا ۲۳ فیلمهای سینمایی مندرج در جدول اکران سینماهای تهران را نمایش میدهند.
***
«پیانو»ی ایرانی در ایتالیا مینوازد
انیمیشن «پیانو» به کارگردانی مرجان کشانی و شهاب شمسی، محصول مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی به ۲ جشنواره بینالمللی راه پیدا کرد. پانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی «Timeline» ایتالیا که از ۹ تا ۱۲ آوریل (۲۱ تا ۲۴ فروردین) میزبان مخاطبان خود است، «پیانو» را برای مخاطبان خود به نمایش درمیآورد، همچنین نخستین دوره جشنواره «La citta dell Utopia» که در شهر رم ایتالیا برگزار میشود، از ۱۶ تا ۱۹ مه (۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت) به نمایش این انیمیشن خواهد پرداخت. در خلاصه داستان «پیانو» آمده است: «جوانی که آرزوی نواختن پیانو را دارد، در تلاش برای جمع کردن پول و تهیه آن است اما شرایط زمانه او را از آرزویش دور میکند، تا اینکه...».
***
از سرگیری پخش مسابقات «جام رمضان ۱۴۰۳»
همزمان با از سرگیری پخش مسابقات «جام رمضان ۱۴۰۳» که به دلیل شبهای قدر پخش آن متوقف شده بود، از تیزر جدید این مسابقات رونمایی شد. مسابقات «جام رمضان ۱۴۰۳» به تهیهکنندگی پویا خسروی که پخش خود را همزمان با تقارن ایام نوروز و ماه مبارک رمضان آغاز کرده بود، پس از وقفهای کوتاه به مناسبت شبهای قدر از امشب پخش خود را آغاز میکند. این مسابقات پس از پشت سر گذاشتن مرحله مقدماتی، در مرحله یک چهارم نهایی با دیدار دو تیم سایپا و فوتسالیها ادامه پیدا میکند. سری سوم مسابقه تلویزیونی «جام رمضان» با اجرای علی فریادی و گزارشگری نیما تاجیک و سعید زلفی تا اواخر ماه مبارک رمضان هر روز ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه ورزش سیما پخش میشود. نوید مظفری، داور بینالمللی فوتبال ناظر این دوره از مسابقات و مسعود مرادی نیز سرپرست گروه داوری است.
***
نمایشگاه کتاب امسال در مصلی برگزار میشود
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به استقبال مردم از نمایشگاه قرآن گفت: حضور مردم در نمایشگاه قرآن برای همه ما خارج از تصور بود. بخش عفاف و حجاب و پوشش اسلامی و دیگر بخشها با استقبال بسیار خوبی روبهرو شد که جای تقدیر و تشکر دارد. انشاءالله با توکل به خدا بتوانیم در سالهای آینده کمی و کیفی به این اشتیاق و مطالبه مردم پاسخ دهیم و حوزه کاری را در این زمینه گسترش دهیم. وی افزود: از ابتدای توفان الاقصی چند کار مهم فرهنگی در موضوع حمایت از غزه داشتیم. در شورای فرهنگ هم به همین مناسبت 2 روز اختصاص داده شد. در نمایشگاه قرآن گفتوگوهای تهران با موضوع غزه و فلسطین برگزار کردیم و ۲۸ کشور در این موضوع مشارکت کردند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تمهیدات خوبی برای نمایشگاه کتاب امسال اندیشیده شده است. نمایشگاه کتاب امسال در مصلی برگزار میشود. اسماعیلی اعلام کرد: با کشورهای دوست و همسایه مذاکراتی برای حضور داشتهایم؛ هندوستان میهمان ویژه نمایشگاه امسال است. وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن از اول فروردین افزود: واقعا حضور مردم برای همه ما خارج از تصور بود. پویشهایی که در حاشیه این نمایشگاه برگزار شد از جمله «آیههای زندگی» و پویش «حافظ شو» که اعداد و ارقام بسیار بالایی از مشارکت عمومی را ایجاد کرد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بخشهای مختلف مثل بخش عفاف و حجاب، پوشش اسلامی، بخشهای مربوط به نشر و فناوریهای نوین همه با استقبال بسیار خوبی روبهرو شد که جای تقدیر و تشکر دارد، ابراز امیدواری کرد در سالهای آینده بتوانیم به صورت کمی و کیفی به این اشتیاق و مطالبه مردم پاسخ بدهیم و حوزه کاری را در این موضوعات گسترش دهیم.
ارسال به دوستان
به بهانه نخستین سالگرد درگذشت کیومرث پوراحمد
قصههای کیو
گروه فرهنگ و هنر: یک روز صبح دلش را به دریا میزند و عطای کار کردن در کارخانه ذوبآهن را به لقایش میبخشد و راهی تهران میشود تا به آنچه از بچگی آرزویش را داشت برسد... کیومرث پوراحمد عاشق سینما بود ولی برای رسیدن به آن باید راهی طولانی میپیمود اما هرگز فکرش را نمیکرد زمانی که جوانی 20 ساله بود و به عنوان منتقد در نشریات سینمایی به دور از خانه و در شهر غریب همزمان درس میخواند و نقد سینما مینوشت، چند دهه بعد به یکی از نامآشناترین و سرشناسترین فیلمسازان سینمای ایران بدل شود. قطعا در 5 دهه فیلمسازی باید دهه 70 را دهه پوراحمد نامید؛ سالهایی که کیومرث پوراحمد بهترین و مهمترین آثارش را در آن برهه ساخت اما این قدرت و شهرت به پیشینه او در دهه ۶۰ بازمیگردد. او که فارغالتحصیل کارگردانی سینما بود، کار خودش را اوایل 30 سالگی با دستیاری کارگردانی و بعد فیلمنامهنویسی شروع کرد. او با چند تجربه متفاوت پا به دهه 60 گذاشت، تجربههایی مانند فیلم «تاتوره» که به موضوع کاپیتولاسیون در زمان پهلوی میپرداخت. اواسط دهه 60 زمانی برای پیشرفت او در فیلمسازی بود که پس از مدتی به امضای او بدل شد؛ فیلمهایی نوجوانمحور با دنیایی که شبیه فیلمهای آن سالها نبود و رگههایی از تلخی و تاریکی را به همراه داشت. نخستین فیلم او با همان نگاه به نام «بیبی چلچله» در سال 1363 ساخته شد؛ فیلمی که در آن نوجوانی از ناپدری خود آزار میبیند و با درختی درد دل میکند. پوراحمد این نگاه را در فیلم «آلبوم تمبر» در سال 65 هم حفظ کرد؛ 2 پسر که علاقهمند جمعآوری تمبرهای اداره پست میشوند و داستانهایی احساسی و غمانگیز برایشان پیش میآید.
این نوع نگاه در آثار بعدی پوراحمد یعنی «گاویار» و «شکار خاموش» هم ادامه یافت تا اینکه دهه 70 فرارسید. حالا او آنقدر بر دنیایی که همیشه در فیلمسازی به آن علاقهمند بود مسلط شده بود که هوشنگ مرادیکرمانی را راضی کرد کتابش را به سریال تبدیل کند. «قصههای مجید» به یکی از ماندگارترین سریالهای تلویزیون بدل شد؛ مجموعهای که همچنان در امتداد نگاه خاص پوراحمد باعث شد حتی یکی از شادترین رمانهای مرادیکرمانی را در عین آمیختگی با نوعی غم به ماندگارترین سریالها در دهه 70 بدل کند؛ مجموعهای که آنقدر برای پوراحمد خوشیمن بود که تصمیم گرفت پس از اتمام سریال 4 فیلم سینمایی هم بر اساس قصههای کتاب بسازد؛ «شرم»، «صبح روز بعد»، «نان و شعر» و «سفرنامه شیراز». 2 فیلم اول بسیار دیده شدند و حتی در جشنواره فجر مورد تحسین و تقدیر قرار گرفتند، اما 2 فیلم دوم به اندازه قبلیها دیده نشدند.
شاید عدم اقبال به «نان و شعر» و «سفرنامه شیراز» است که پوراحمد را مجاب میکند پرونده مجید را برای همیشه ببندد اما نگاهش به دنیای بچهها را تغییر نمیدهد و فیلم «به خاطر هانیه» را میسازد؛ فیلمی که محور داستان آن یک کودک خردسال فلج و تلاش خانواده برای بهبود او است. همین نگاه در سال 74 پوراحمد را به سمت ساخت داستانی میبرد که پیشتر کیانوش عیاری هم در پی ساختن آن بود. داستان 2 خواهر دوقلو که به واسطه جدایی پدر و مادر از هم دور ماندهاند و پس از سالها همدیگر را پیدا میکنند. این قصه زمینهساز ساخت یکی از فیلمهای ماندگار پوراحمد یعنی «خواهران غریب» شد؛ فیلمی که حضور خسرو شکیبایی در نقش اصلی آن و موزیکال بودنش، آن را به یک اثر بسیار محبوب تبدیل کرد. اواسط دهه 70 خواهران غریب، پوراحمد را پس از افتی کوتاه دوباره به اوج بازگرداند و جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر را هم برای او به همراه آورد.
کیومرث پوراحمد خوب میدانست چطور خود را در اوج نگه دارد. او که حالا دیگر بیش از 10 سال بود در سینما و تلویزیون کار کرده بود، احتیاج به یک تغییر در نوع نگاهش به جهان داشت. انگار تغییرات سیاسی و اجتماعی جامعه در اواسط دهه 70 او را هم مجاب کرد از دنیای نوجوانان فاصله بگیرد و ریسک تغییر مسیر را بپذیرد. همین بود که ژانری بسیار متفاوت را انتخاب کرد و سال 75 با سریال «سرنخ» به تلویزیون بازگشت؛ سریالی پلیسی - جنایی با یک کارآگاه اصفهانی طناز اما سختگیر.
«سرنخ» در برههای تبدیل به سریالی اصطلاحا خیابان خلوتکن شده بود. داستانهای جنایی به قلم خود پوراحمد، حضور بازیگران میهمان و ساختار سریال، آن را به یک اثر موفق در دهه 70 تلویزیون تبدیل کرد که هنوز هم ماندگار است. بعد از این مجموعه اما پوراحمد چند سالی را به نوشتن گذراند و فیلم یا سریالی نساخت تا اینکه اواخر دهه 70 دوباره با یک اثر متفاوت به سینما بازگشت.
اگر قرار باشد لیست فیلمهای برتر عاشقانه ایرانی را گردآوری کنیم، قطعا «شب یلدا» یکی از برجستهترین آثار این لیست خواهد بود؛ فیلمی که نه تنها پوراحمد را دوباره با ریسک تغییر ژانر روبهرو کرد، بلکه پای زندگی خصوصی او را هم به سینما باز کرد. بیش از 30 سال از ساخت «شب یلدا» میگذرد اما ممکن نیست دنبالکننده سینمای ایران باشید و سکانسهای رقص همراه با اشک محمدرضا فروتن در این فیلم را فراموش کنید یا حتی دیالوگهای این فیلم. «شب یلدا» حدیث نفسی بود که توانست برنده تندیس بهترین فیلم از جشن انجمن منتقدان سینما شود؛ فیلمی که نشان داد پوراحمد در 50 سالگی هنوز تغییر ژانر میدهد، ریسک میکند و موفق است.
همانقدر که «شب یلدا» همراه با محبوبیت و موفقیت بود، از سوی دیگر انتظارات را هم از پوراحمد بالا برد. دهه 80 معیارهای سینمای ایران تغییر یافت و پوراحمد چارهای نداشت جز آنکه مانند دیگران به این موج بپیوندد. به گفته خودش برای تامین مالی پروژهای که در ذهن داشت سال 83 سراغ بازسازی یکی از فیلمهای مشهور پیش از انقلاب یعنی «سلطان قلبها» رفت و با حضور گلزار و الناز شاکردوست «گل یخ» را ساخت که شبیه هیچکدام از آثار قبلی کارنامه پوراحمد نبود و با شکست سختی روبهرو شد اما ریسکپذیری پوراحمد باز هم پابرجا ماند و تصمیم گرفت حالا ژانرهای دیگر را امتحان کند اما مانند گل یخ مجدد شکست خورد.
فیلمسازی که اوایل دهه 70 به چهرهای شاخص و محبوب با تمام غمها و تلخیها در آثارش بدل شده بود، اوسط دهه 80 آخرین اثر دیدنی و ماندگار کارنامهاش را خلق کرد و بعد از آن دیگر نتوانست به روزهای اوج بازگردد. پوراحمد در این سال براساس قصهای از کتاب «شهر جنگی» حبیب احمدزاده، فیلم «اتوبوس شب» را ساخت؛ فیلمی که در آن خسرو شکیبایی و محمدرضا فروتن، بازیگران 2 فیلم ماندگار قبلیاش بازی کردند و داستانی نوجوانمحور داشت؛ مانند سالهای دور در اوج بودنش. پسری نوجوان قرار بود تعدادی اسیر عراقی را به مقصدی برساند. فیلم به سبک اصطلاحا جادهای و به شکل سیاه و سفید ساخته شد و در جشنوارههای داخلی و خارجی مورد تحسین قرار گرفت.
پس از «اتوبوس شب» او دوباره خود را در اوج میدید و تصمیم گرفت به تلویزیون بازگردد تا شاید روزهای خوش گذشته را تکرار کند اما مخاطب تلویزیون در اواخر دهه 80 دیگر آن مخاطب تلویزیون اواسط دهه 70 نبود و پوراحمد نیز نتوانست با سریال «پرانتز باز» اتفاق ویژهای رقم بزند.
ساخت فیلمی در دل جنگ و موفقیت «اتوبوس شب» در اوایل دهه 90 پوراحمد را به سمت ساخت یک اثر جنگی دیگر کشاند؛ «50 قدم آخر» که دوباره بر اساس داستانی از حبیب احمدزاده ساخته شد؛ فیلمی که در هیاهو و اوجگیری سینمای اجتماعی سالهای ابتدای دهه 90 نتوانست انتظارات را برآورده کند.
سال 94 در اوج اقبال ناگهانی به سینما در میان مردم و جابهجا شدن آمارهای نجومی فروش گیشه، پوراحمد دوباره سراغ داستانی شخصی رفت. او حالا در اواسط دهه هفتم زندگیاش بود و ترس از پیری باعث شده بود حدیث نفسی دیگر بسازد به نام «کفشهایم کو؟»؛ فیلمی که موردپسند عامه مردم قرار نگرفت اما نظر منتقدان را جلب کرد و بازی خوب رضا کیانیان، مشکلات فیلمنامه و ساختار آن را پوشش داد. پس از این فیلم پوراحمد خسته بود و بارها در مصاحبههای مختلف گفته بود کار برایش سخت شده است. حتی تیغ سانسور و نظارت را وسیلهای برای عدم آرامش فیلمساز پیری مانند خودش میدانست. او پس از «کفشهایم کو؟» 3 سال صبر کرد و بعد با فیلمی اجتماعی به نام «تیغ و ترمه» به سینما بازگشت؛ فیلمی که شاید اگر دهه 70 ساخته میشد بسیار پرمخاطب و دیدنی بود اما با معیارها و انتظارات میانه دهه 90 همخوانی نداشت و در جشنواره با هجمه زیادی روبهرو شد.
واکنشها به «تیغ و ترمه»، پوراحمد را دلگیر کرد و او تصمیم گرفت مدتی فیلمسازی را کنار بگذارد اما اتفاق جالب این بود که او سینما را کنار نگذاشت و طی ۴ سال دوری از کارگردانی در چند فیلم سینمایی مانند «جمشیدیه» و «نگهبان شب» به عنوان بازیگر حضور پیدا کرد؛ اتفاقی که باعث شد نظرها به او و بازی بیتکلف و رئالش جلب شود.
اما بدون تردید آنچه با تمام تغییرات و ریسکها همیشه و همواره ضمیمه پرونده کاری پوراحمد بود، نوع نگاه تلخ و تاریک در آثار ماندگارش بود؛ هنرمندی که تماشای دوباره فیلمهایش با تمام عشق و علاقه نوعی حس غم و اندوه را به همره دارد و شاید همین نگاه به دنیا بود که موجب شد سرانجام زندگیاش در 16 فروردین سال گذشته با خودکشی به پایان برسد.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان صداوسیما در ضیافت افطار با تعدادی از هنرمندان:
مرجعیت رسانه ملی حفظ و تقویت خواهد شد
گروه فرهنگ و هنر: رئیس رسانه ملی هنرمندان را صاحبان سازمان صداوسیما و یاریرسان خلق دوران جدیدی از تحول در رسانه ملی دانست و با اشاره به برنامهریزی و تلاش گسترده برای تقویت مرجعیت رسانه ملی گفت: تمرکزمان به طور جدی بر حوزه سرگرمی و تولیدات نمایشی است و تنوعبخشی به محتوای تولیدات را مدنظر داریم.
پیمان جبلی در ضیافت افطار که با جمعی از هنرمندان در مرکز همایشهای سازمان صداوسیما داشت، هنرمندان را صاحبان اصلی رسانه ملی دانست و گفت: هنرمندان متعهد سالهای سال است که در خدمت مردماند، دست به آفرینش هنری میزنند، فرهنگ میسازند و با عشق و علاقه به مردم از هیچ تلاشی برای خلق آثار ماندگار دریغ نمیکنند.
وی به اقتضائات رسانهای در زیستبوم جدید که با تغییرات تکنولوژیک روزآمد روبهرو است اشاره کرد و افزود: ناگزیر به فهم و درک زیستبوم جدید هستیم و واقفیم ذائقه فرهنگی و مصرف رسانهای در طول زمان از نسلی به نسل دیگر در حال تغییر است.
جبلی با اشاره به 2 سرفصل هویت محوری و عدالتگستری در دوره تحول صداوسیما، به نتایج نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما پیرامون میزان تمایل مردم به تولید و تماشای مجموعههای نمایشی در فضای روستا اشاره کرد و گفت: 63 درصد مخاطبان رسانه ملی اعلام کردهاند تاکنون شهر و استان خودشان را در مجموعههای تلویزیونی صداوسیما ندیدهاند؛ 78.9 درصد پاسخگویان نیز گفتهاند علاقهمند تماشای مجموعههای نمایشی هستند که در روستاها تولید شود. وی ادامه داد: تجربه نشان داده است در آثار نمایشی هر چقدر بیشتر به فرهنگها، خردهفرهنگها و آداب و رسوم مختلف و متنوع کشورمان بپردازیم، جامعه بیشتر استقبال میکند. رئیس رسانه ملی به برنامهریزی و تلاش گسترده برای تقویت روزافزون مرجعیت رسانه ملی اشاره کرد و گفت: علاوه بر پیگیری مستمر برای پیشبرد مجموعههای نمایشی و تمرکز در پی احیای جایگاه ژورنالیستی رسانه ملی هستیم. وی راهاندازی ۲۰۰ کانال تلویزیونی در انتخابات اخیر و تهیه و پخش برنامههای چالشی مختلف برای تبیین دیدگاههای مختلف را از جمله مصادیق احیای نقش رسانگی صداوسیما دانست و بر استمرار این سیاست تاکید کرد.
جبلی افزود: در دوره تحولی جدید با هدف تنوعبخشی به تولیدات و عمل به 2 سرفصل هویتمحوری و عدالتگستری 12 کارگروه تخصصی محتوایی فعال شده است تا در برخی گونههای موضوعی یا برنامهسازی دچار تورم تولیدات و در دیگری دچار خلأ و کمتوجهی نشویم. وی خطاب به هنرمندان حاضر در این نشست تاکید کرد که مرجعیت رسانه ملی حفظ و تقویت خواهد شد. رئیس رسانه ملی با اشاره به خیل افراد هنرمند و جوانان توانمند و مستعد در نقاط مختلف کشور تاکید کرد: رسانه ملی هیچگاه دچار محدودیت و بنبست نخواهد شد. وی با اشاره به نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات گفت: پاییز سال گذشته میزان مخاطب رسانه ملی نسبت به تابستان، 6 درصد و در زمستان نسبت به پاییز 5 درصد رشد داشت. همچنین هفته اول سال نو و در ایام نوروز میزان مخاطبانمان 8 درصد بیش از سال گذشته بود و این یافتهها امیدبخش و حاکی از آن است که به یاری خدا و با تلاش مضاعف تحولی که پرچمش را رسانه ملی برافراشته است به سرمنزل مقصود خواهد رسید.
رئیس رسانه ملی در پایان گفت: توجه به هویت فرهنگی، دینی و اجتماعی مردم و عدالتگستری به معنای آنکه همه مردم خودشان را در تلویزیون ببینند شعار محوری تحول رسانه ملی است و معتقدیم میتوانیم با کمک شما دوران جدیدی خلق کنیم.
ارسال به دوستان
با همراهی هنرمندان داخلی و خارجی به همت حوزه هنری برپا میشود
قیام هنرمندان تجسمی از سوریه تا کوبا
گروه فرهنگ و هنر: یکی از ویژگیهای منحصر به فرد و خاص هنرهای تجسمی اقدام سریع و واکنشهای بهموقعی است که این هنر را از سایر هنرها متمایز کرده است به همین سبب در مواجهههای مختلف هنرمندان حوزه تجسمی در ارائه و بازخورد هنرمندانه رویدادها به عنوان راویان اول و پیشقراولان، نقش مهم و موثری را ایفا میکنند. از همین رو چند سالی است که هنرمندان تجسمی در مواجهه با رویدادها و وقایع داخلی و خارجی نقش و سهم مهم و قابل توجهی را ایفا می کنند اما بدون شک این نقشآفرینی شکل اجرایی به خود نمیگرفت مگر با هدایت و حمایت نهادها و دستگاههای تصمیمگیر از جمله حوزه هنری انقلاب اسلامی که نقش بسیار پررنگ و قابل تقدیر در آن ایفا کردهاند. صد البته که سایر نهادها نیز همراه و همگام با حوزه هنری در مقاطع مختلف دست به اقدام و برپایی نمایشگاههای مختلف از جمله انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس چون ملک کشتی ربا یا نمایشگاه پوستر و کاریکاتور غزه و مقاومت یمن که در نوبه خود بسیار قابل تقدیر بود، زدهاند اما بدون شک مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری همراه با هنرمندان بینالمللی پرچمدار و علمدار اقدامات سریع و واکنشهای فوری به رویدادها و وقایع روز به شمار میرود. از همین رو حوزه هنری انقلاب اسلامی برای حمایت از مقاومت فلسطین 2 برنامه مهم با همراهی و همکاری تعدادی از هنرمندان مطرح و سرشناس در سوریه و کوبا در دست اقدام دارد.
خلق دیوارنگارهای با موضوع همبستگی با مردم فلسطین در کوبا نخستین برنامهای بود که مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی و با محوریت «آریستید استبان ارناندس گررو» معروف به آرس کارتونیست مشهور کوبایی شکل گرفت. این دیوارنگاره به همت 6 هنرمند کوبایی بر یکی از دیوارهای شهر هاوانا، پایتخت کوبا نقش بست.
همچنین در آستانه فرارسیدن روز جهانی قدس، 6 هنرمند از 5 کشور جهان اسلام این روزها در سوریه حضور دارند تا با برگزاری یک رویداد هنری، یاد مقاومت مردم فلسطین را به زبان هنر زنده کنند.
رویداد هنری «الثار قادم» (انتقام در راه است) با مشارکت مسعود نجابتی از ایران، عبدالعزیز دهر از عراق، ادیر جودار و بلیعد جعودان از الجزایر، علی جروان از فلسطین و محیالدین الحمصی از سوریه در اردوگاه یرموک و در میان آوارگان فلسطینی برگزار میشود. اساتید حاضر در این رویداد 2 روزه، 7 اثر هنری در پاسداشت مجاهدان راه قدس خلق میکنند. این آثار همزمان با روز جهانی قدس در شهر دمشق، جنب سفارت جمهوری اسلامی ایران و در محل جنایت اخیر رژیم صهیونیستی رونمایی خواهد شد. این رویداد هنری به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی با مشارکت موسسه هنری «صبا» و اتحادیه هنرهای تجسمی سوریه برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|