|
ابراز نگرانی یونیسف از وضعیت 600 هزار کودک فلسطینی در رفح
سخنگوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد 600 هزار کودک در رفح در جنوب نوار غزه از گرسنگی و ترس رنج میبرند و در معرض خطر حمله رژیم صهیونیستی قرار دارند. یونیسف در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، ویدئویی درباره رنج کودکان در رفح که تحت حملات رژیم صهیونیستی برای بقا تلاش میکنند، منتشر کرد.
ارسال به دوستان
6 ماه از جنگ غزه گذشت؛ رژیم صهیونیستی برای مقابله با مقاومت راهبرد موفقی ندارد
ویتنام نتانیاهو
* فارن افرز: 130 اسیر اسرائیلی در اختیار حماسند که عملیات نظامی باعث نجات آنها نشد/ * آسوشیتدپرس: حماس همچنان در غزه سرپاست و اسرائیل موفق به شکست آن نشد
گروه بینالملل: رسانه آمریکایی روز جمعه به افول جایگاه رژیم صهیونیستی در خلال ۶ ماه جنگ در غزه پرداخت و نوشت: «اسرائیل در موقعیتی متفاوتی نسبت به ۶ ماه قبل قرار دارد؛ در غزه زمینگیر شده، درگیر اختلافات داخلی است، از منظر بینالمللی منزوی شده و دائما اختلافاتش با نزدیکترین متحدش (آمریکا) زیاد میشود. خطر وقوع یک جنگ منطقهای بزرگتر هم همچنان جدی است». آسوشیتدپرس همچنین با اشاره به اینکه حماس همچنان در غزه سرپاست و حملات رژیم صهیونیستی با بیش از یک میلیون آواره منجر به نابودی آن نشده، گزارش داد: «با این همه، اسرائیل هنوز چشماندازی از فردای جنگ اراده نکرده که مورد قبول شرکایش واقع شود و مذاکرات آتشبس نیز به بنبست خورده است». در این گزارش با اشاره به تلاشهای رژیم صهیونیستی و حامیانش برای طراحی حملهای زمینی به شهر رفح آمده است: «حتی اگر اسرائیل به رفح حمله کند، هیچ تضمینی برای پیروزی در درازمدت وجود ندارد». به گزارش این خبرگزاری آمریکایی اگرچه حماس بر اثر حملات صهیونیستها آسیبهایی دیده اما نیروهای این جنبش مقاومت منطقه توانستهاند در مناطقی که رژیم صهیونیستی تخلیه کرده، تجدید قوا کنند. علاوه بر اینها، این رژیم در جبهه شمالی نیز با حزبالله لبنان درگیر است و تنش با ایران هم افزایش مییابد؛ بویژه با حمله اخیر این رژیم به کنسولگری ایران در دمشق که به قتل ۷ ایرانی منجر شد.
از سویی سایت فارن افرز نیز در گزارشی به قلم «دانیل بایمن» به توصیف 6 ماه جنگ غزه و عملیات توفان الاقصی پرداخته است و به این موضوع اشاره میکند که «اسرائیل در این جنگ یک راهبرد مناسب نداشته» و هنوز یک استراتژی قابل اجرا برای جنگ در غزه ندارد.
6 ماه قبل بود که حماس و جهاد اسلامی یک عملیات بزرگ علیه اسرائیل با نام «توفان الاقصی» انجام دادند که بسیاری از راهبردهای اسرائیل را تغییر داد. این عملیات نقطه عطفی در تحولات منطقه شد. در همین رابطه ماهنامه فارن افرز در گزارشی به قلم دانیل بایمن به نقاط ضعف اسرائیل بعد از عملیات توفان الاقصی پرداخته است.
بایمن مینویسد بعد از 7 اکتبر بود که نتانیاهو قسم خورد تمام رهبران حماس را نابود و غزه را برای همیشه به یک مکان امن برای صهیونیستها مبدل کند و دیگر هیچ خطری از این باریکه متوجه اسرائیلیها نخواهد شد. نخستین نقطه ضعف راهبرد اسرائیل و نتانیاهو در غزه این بود که شاید این رژیم در زمین توانست خانههای فلسطینیان را ویران کند اما هنوز نتوانسته آلترناتیوی برای حماس در غزه ایجاد کند و هیچ دولتی در این منطقه وجود ندارد و اسرائیل هم توان مدیریت این منطقه را ندارد. نویسنده آمریکایی به این موضوع اعتراف میکند که یک سال پیش اسرائیل نقشهای برای نابودی حماس کشیده بود که در آن سران حماس، تونلهای این گروه و موشکهای آن را هدف قرار میداد اما این طرح عملی نشد. با همه اینها کارزار نظامی اسرائیل در حال گسست است. این شاید درست باشد که اسرائیل توانسته بخشهایی از غزه را اشغال کند و ضرباتی به نیروهای حماس وارد کند اما کماکان از یک راهبرد منسجم پیروی نمیکند. از نظر بایمن هنوز حماس زنده است. این گروه راهبرد جدیدی برای خود پی ریخته است. به جای یک ارتش کلاسیک و منظم دست به ایجاد گروههای چند نفره در تمام نقاط غزه زده است که خود ابتکار عمل را در دست دارند و دائم از تونلها خارج شده و به نظامیان رژیم صهیونیستی ضربه وارد میکنند. بایمن معتقد است نیروهای حماس هنوز اسلحه دارند و علیه نیروهای اسرائیل مبارزه میکنند. از طرفی نویسنده سایت فارن افرز بزرگترین شکست اسرائیل را عدم موفقیت در آزادی اسرا میداند. هنوز بیش از 130 اسیر اسرائیلی در اختیار حماس و گروههای مرتبط با مقاومت است و اسرائیل بعد از 6 ماه عملیات نظامی تاکنون به آنها دست نیافته است. حتی 34 نفر از این اسرا در عملیاتهای اسرائیل علیه غزه کشته شدهاند و پیکر آنها هم در اختیار اسرائیل قرار نگرفته است. اکنون در درون اسرائیل هم اختلاف وجود دارد. در این رژیم ۲ نگاه درباره اسرای اسرائیلی وجود دارد؛ دستهای افراطی که میخواهند با مبارزه و جنگ اسرا آزاد شوند و بخش دیگر از اپوزیسیون کابینه این رژیم که میگویند باید با حماس توافق کرد و اسرا را به خانه بازگرداند.
از سوی دیگر فرسایشی شدن جنگ به سود اسرائیل نیست. تاکنون 34 هزار فلسطینی به شهادت رسیدهاند و همین موضوع باعث شده اسرائیل در یک انزوای سیاسی در جهان به سر ببرد و دادگاه لاهه هم پروندهای برای این رژیم ایجاد کرده است که باعث خدشهدار شدن آن میشود. بنابراین از طرفی جنگ ادامه دارد، از سوی دیگر دولتی جدید در غزه روی کار نیامده تا جایگزین حماس شود. همچنین آمدن تشکیلات خودگردان در غزه هم ناممکن به نظر میرسد، زیرا میزان محبوبیت حماس در بین مردم غزه نزدیک به 70 درصد است و این عدد برای تشکیلات خودگردان زیر 15 درصد برآورد میشود.
روند صلح و عادیسازی اسرائیل با رژیمهای عربی از جمله عربستان و امارات هم به خطر افتاده است. مردم این رژیمها بشدت دولتهای خود را تحت فشار قرار دادهاند و به نظر میرسد تا اتمام جنگ و بازسازی و کمکرسانی به مردم غزه هیچ آیندهای برای عادیسازی روابط وجود ندارد و روند صلح هم به زمان نتانیاهو نخواهد رسید و او قطعا بعد از جنگ از دنیای سیاست کنار میرود.
فشارهای بینالمللی تا آنجا پیش رفته که حتی اصلیترین حامی این رژیم هم در ۲۵ مارس نتوانست مانع تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل شود؛ قطعنامهای که اعضای شورای امنیت در آن خواستار آتشبس فوری در نوار غزه شدند. در همین ارتباط به گزارش آسوشیتدپرس، امروز میتوان دید حمایتی که در روزهای نخست جنگ غزه از رژیم صهیونیستی وجود داشت، رفتهرفته جای خود را به درخواست برای پایان جنگ داده و مراجع قضایی بینالمللی هم به بررسی جنایات این رژیم میپردازند. در اراضی اشغالی نیز اعتراضات هفتگی علیه کابینه رژیم صهیونیستی افزایش یافته و هزاران نفر به آن پیوستهاند؛ اعتراضاتی که از نارضایتیهای ریشهدار از بنیامین نتانیاهو ناشی میشود. نتانیاهو با عوامل متعددی مانند ائتلاف با احزاب راست افراطی و پروندههای فساد، ساکنان اراضی اشغالی را ناراضیتر از قبل کرده است. از سوی دیگر، ناتوانی او در آزاد کردن اسرایی که حماس در عملیات توفان الاقصی با خود به غزه برد نیز به زمینه دیگری برای مخالفت با وی تبدیل شده است.
آسوشیتدپرس با اشاره به عدم ارائه چشماندازی مشخص برای روزهای پس از جنگ توسط رژیم صهیونیستی و با تاکید بر سرپا بودن حماس در نوار غزه، به نقل از یک تحلیلگر نوشت: «در جنگهای چریکی، پیروزی و شکست با بقا مشخص میشود. اگر حماس بتواند به عنوان یک نهاد حکمرانی بقا داشته باشد، این یک پیروزی خواهد بود».
نویسنده فارن افرز هم در رابطه با راهکارهای نتانیاهو نوشته است: اسرائیل میتوانست اجازه دهد کمکهای بسیار بیشتری به غزه سرازیر شود تا بخشی از هزینههای بشردوستانه را کاهش دهد و انتقادات بینالمللی مبنی بر مجازات غیرنظامیان را رفع کند. میتوانست آتشبسی (فراتر از 7 روز در نوامبر) را به عنوان بخشی از مبادله اسرا بپذیرد که نه تنها ممکن بود زندانیان بیشتری را آزاد کند، بلکه به این رژیم کمک کند تا حمایت بینالمللی را دوباره به دست آورد. میتوانست عملیات نظامی خود در غزه را دقیقتر و محدودتر نگه دارد و تلفات غیرنظامیان را کاهش دهد. آمریکا همچنان به دنبال دولت محبوب خود در فلسطین یعنی تشکیلات خودگردان به رهبری محمود عباس است اما نتانیاهو به چنین دولت نزدیک به غرب هم اعتنا نمیکند. در چند روز گذشته هم رئیس دستگاه استخبارات فتح قصد وارد کردن برخی نیروهای خود را به غزه داشت که توسط حماس دستگیر شدند. این موضوع نشان میدهد نیروهای حماس زنده هستند و هر زمان میتوانند دوباره در غیاب یک دولت جدید خود را در غزه احیا کنند. بایمن در پایان مینویسد: «در حال حاضر، به نظر میرسد نتانیاهو و بایدن در تلاشند منتظر یکدیگر بمانند، به امید اینکه دیگری مقام خود را ترک کند. تصمیم دولت بایدن برای اجازه دادن به تصویب قطعنامه آتشبس در سازمان ملل نخستین گام خوب است. پیشنهاد بایدن مبنی بر اینکه کمک بیشتر ایالات متحده به اسرائیل مشروط به اصلاح مسیر در غزه خواهد بود - تهدیدی که طی تماس تلفنی پرتنش با نتانیاهو مطرح شد - نیز امیدوارکننده بود».
ارسال به دوستان
رژیم صهیونیستی تعدادی از اسرای فلسطینی را در پایگاه نظامی سدیتیمان شهید کرد
گوانتاناموی اسرائیل در غزه
شهادت تعدادی از زندانیان غزه در پایگاه نظامی «سدی تیمان» رژیم صهیونیستی، مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفتن تعدادی دیگر از این اسیران، حبس در قفس، سوءاستفاده نیروهای اشغالگر از آنها، دست بسته نگه داشتنشان و تغذیه برخی از آنها با کاه، تنها بخشی از آنچه است که پشت دیوارهای این پایگاه میگذرد و به بیرون درز کرده، در حالی که آنچه از این پایگاه مخفی مانده است، بسیار بیشتر از موارد فاش شده است. گزارشها و مستندات حاکی از نقض مداوم قوانین بشردوستانه در این بازداشتگاه است که در یک پایگاه نظامی متعلق به فرماندهی جنوبی ارتش اشغالگر قرار دارد. همچنین بر اساس اظهارات منابع آگاه، فردی که وارد این زندان میشود تا زمانی که نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی ارتباط نداشتن او با محور مقاومت را تشخیص ندهد و تصمیم به آزادی او نگیرد، مفقود است. این در حالی است که نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی و شاخههای آن درباره بسیاری از موارد دستگیری سکوت کرده و حتی به درخواستهای سازمانهای حقوق بشری درباره سرنوشت بازداشتیها پاسخی نمیدهند. پیشتر نهادهای بینالمللی با استناد به اظهارات مردم غزه که از این بازداشتگاه آزاد شدهاند، درباره میزان شکنجه در آن گزارشهایی منتشر کرده بودند اما روزنامه العربی الجدید به شواهدی دست یافته است که نشان میدهد در میان بازداشتشدگان در این پایگاه یا دیگر زندانهای رژیم اشغالگر، کسانی هستند که با وجود گذشت چندین هفته از آزادی، هنوز تحت درمان ناشی از اثرات شکنجه هستند و برخی از آنها از مشکلات سلامتی و جسمی مداوم رنج میبرند. این یافتهها علاوه بر گزارشهای منابع صهیونیستی بویژه در روزنامه عبریزبان هاآرتص درباره موارد مرگ یا به عبارت دیگر، مرگ تدریجی و غیرقانونی بودن بسیاری از اقدامات در این بازداشتگاه است که توسط یک پزشک صهیونیست که در بیمارستان صحرایی پایگاه سدی تیمان کار میکند، فاش شده است. او هفته گذشته نامهای به «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و دیگر مقامات ذیربط این رژیم ارسال کرد و نسبت به تداوم تخلفات قانونی و حرفهای عمده در این بازداشتگاه هشدار داد. بازداشتگاه سدی تیمان در سال ۱۹۵۰ در 5 کیلومتری شمال غرب شهر «بئرالسبع» در صحرای «النقب» تأسیس شد. امروز این بازداشتگاه داستانهایی از زندان معروف گوانتانامو را تداعی میکند. پایگاه نظامی سدی تیمان علاوه بر چندین بازداشتگاه، شامل مقر تیپ گفعاتی، یک پایگاه پلیس نظامی، یک واحد فرماندهی نیروهای مهندسی، یک مرکز تدارکات، ستاد تیپ ۱۶، یک ستاد جایگزین برای اداره هماهنگی و ارتباط (غزه) و سایر واحدها نیز هست. در جنگ اکتبر ۱۹۷۳ این پایگاه حاوی اسلحه و انبارهای زرهی متعلق به چندین واحد در ارتش اشغالگر بود که در همان جنگ مورد استفاده قرار گرفت. در طول جنگهای سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴، ارتش رژیم صهیونیستی بنا به دستور وزارت جنگ این رژیم در این پایگاه که آن را مکانی برای حبس «مبارزان غیرقانونی» میدانست، بازداشتگاههایی برای اسیران فلسطینی ایجاد کرد و از ابتدای عملیات «توفان الاقصی» و نسلکشی فعلی که رژیم صهیونیستی در نوار غزه به راه انداخته، صدها فلسطینی اهل غزه را در بازداشتگاههای داخل این پایگاه زندانی کرده است. «قانون مبارزان غیرقانونی» به رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی اجازه میدهد درباره اجرای بازداشت موقت اداری تصمیمگیری کند. مشابه جنگهای قبلی، سال ۲۰۲۳ یوآو گالانت با صدور حکمی، پایگاه نظامی سدی تیمان را بازداشتگاه اعلام کرد و از آغاز جنگ کنونی در غزه، حداقل 4 مرکز حاوی قفس در آن برای نگهداری صدها نفر از بازداشتشدگان غزه ساخته شده است. تعدادی از بازداشتیها در جهنم این بازداشتگاهها به شهادت رسیدهاند و حال برخی از آنها در نتیجه شکنجه، بدرفتاری و سهلانگاری پزشکی وخیم است و برخی از اعضای بدن آنها قطع شده است. علاوه بر آن بیمارستان صحرایی این بازداشتگاه همواره قوانین را نقض میکند تا جایی که سازمانهای حقوق بشری و گزارشهای مطبوعاتی بشدت از اقدامات وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی و رفتار غیراخلاقی و خلاف قانون پزشکان و سربازان در بیمارستان صحرایی با زندانیان انتقاد کردهاند. وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی دستورات غیرمعمولی را برای پزشکان این پایگاه صادر کرده و از آنها خواسته است «درمان حداقلی» را به زندانیان این بازداشتگاه ارائه دهند و نام پزشکان در پرونده درمانی یا در مقابل چشمان بیماران ذکر نشود؛ ممکن است این تلاش برای پنهان کردن هویت پزشکان و اسناد به خاطر شرارتی باشد که در حق زندانیان فلسطینی این بازداشتگاه اعمال میشود.
ارسال به دوستان
منابع خبری اعلام کردند عربستان سعودی بودجه احداث پروژه چند تریلیون دلاری نئوم را کاهش داد
عقبنشینی از افسانه نئوم
بلومبرگ در گزارشی خبر داد عربستان سعودی از بلندپروازیهای خود درباره احداث پروژه 1.5تریلیون دلاری «نئوم» و دیگر طرحها عقبنشینی کرده است. منابع آگاه به خبرگزاری بلومبرگ اعلام کردند عربستان سعودی بلندپروازیها و جاهطلبیهای خود در رابطه با پروژه شهر نئوم را که بزرگترین پروژه در چارچوب برنامههای ولیعهد این کشور برای تنوعبخشی به اقتصاد وابسته به نفت به شمار میآید، کاهش داده است. به گزارش الحره، مقامات عربستان سعودی به گونهای برنامهریزی کرده بودند که تا سال 2030 حدود 1.5 میلیون نفر در بخش موسوم به «لاین» این شهر که هزینه احداث آن بالغ بر 500 میلیارد دلار برآورد شده است، اسکان یابند اما آنها اکنون سطح توقعات خود را پایین آورده و انتظار دارند این پروژه تا آن تاریخ کمتر از 300 هزار نفر را در خود جای دهد. برخی منابع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، تصریح کردند مقامات سعودی انتظار دارند تا سال 2030 تنها 2.4 کیلومتر از این پروژه را تکمیل کنند و بر اساس سندی که به دست بلومبرگ رسیده است حداقل یکی از پیمانکاران تعدادی از کارگرانی را که استخدام کرده بود، اخراج کرده است. این در حالی است که شهر نئوم به گونهای طراحی شده است که دارای آسمانخراشهای موازی با یکدیگر و پوشیده شده با آینه باشد و در مساحتی بالغ بر 170 کیلومتر بین مناطق کوهستانی و بیابانی امتداد داشته باشد. در همین حال خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد نمایندگان نئوم و صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی که مالک و تامینکننده مالی این پروژه هستند، از پاسخ به درخواستها برای اظهار نظر درباره کاهش بودجه این پروژه خودداری کردهاند. افزون بر پروژه موسوم به لاین، برنامههای نئوم با ارزش کل 1.5 تریلیون دلار شامل ایجاد شهر صنعتی، بنادر و تأسیسات گردشگری بوده و همچنین قرار است این شهر میزبان بازیهای آسیایی زمستانی 2029 در یک تفریحگاه کوهستانی به نام «تروجینا» باشد. منابع آگاه تاکید کردند تأخیر در پروژه لاین درست زمانی رخ میدهد که صندوق سرمایهگذاری دولتی، بودجه نئوم را برای سال 2024 تصویب نکرده است. گفتنی است عربستان سعودی با هدف تنوعبخشی به منابع رشد اقتصادی به دور از صادرات نفت و گاز، طرحی را به نام چشمانداز 2030 کلید زده است و قصد دارد در چارچوب آن هزینهها را به منظور پیشبرد رشد اقتصادی و حمایت از تولید داخلی غیرنفتی افزایش دهد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آغاز مذاکره آتشبس جنگ غزه
یک منبع آگاه در رهبری جنبش حماس روز گذشته با اعلام این خبر که یک هیات از این جنبش با هدف ازسرگیری مذاکرات آتشبس امروز عازم قاهره میشود، از شروط اسماعیل هنیه برای آغاز این مذاکرات خبر داد. این منبع در گفتوگو با الجزیره افزود: پس از دعوت مصر برای بررسی تحولات مربوط به آتشبس در غزه، هنیه تماسهای متعددی طی ساعات اخیر با میانجیگران برقرار و به آنها تاکید کرده دور جدید مذاکرات باید «بر اساس اصل آتشبس دائم، عقبنشینی کامل رژیم اشغالگر و بازگشت بدون شرط آوارگان» باشد. ۲ روز پیش بود که اسامه حمدان از مقامات ارشد حماس در یک نشست خبری در بیروت گفت با وجود انعطافپذیری این جنبش، هیچ پیشرفتی در مذاکرات آتشبس انجام نشده است. حماس موضع خود درباره این مذاکرات را از 14 مارس گذشته به میانجیگران ابلاغ کرده و همچنان به اصولش در این باره پایبند خواهد ماند. وی افزود: پس از دور اخیر مذاکرات در قاهره، کابینه رژیم صهیونیستی همچنان به تعلل و طفره رفتن ادامه میدهد و این امر موجب میشود مذاکرات «در یک دور باطل» ادامه یابد. صبح دیروز نیز یک منبع آگاه در رهبری مقاومت فلسطین اعلام کرد بزودی یک هیات از حماس به قاهره سفر خواهد کرد و پس از ورود این هیات به مصر، مذاکرات مربوط به آتشبس در غزه از سر گرفته خواهد شد. این منبع در گفتوگو با شبکه المیادین با تایید فشارها از جانب ایالات متحده آمریکا علیه میانجیگران مصری و قطری برای برقراری آتشبس در غزه، گفت با وجود چند بار شکست مذاکرات آتشبس، بار دیگر این روند در قاهره آزموده خواهد شد.
***
حمله مقاومت عراق به پالایشگاههای رژیم صهیونیستی
مقاومت اسلامی عراق طی بیانیهای اعلام کرد بامداد روز شنبه پالایشگاههای نفت در بندر اشغالی حیفا را با پهپاد هدف قرار داده است. این دومین حمله مقاومت عراق به این بندر طی یک هفته اخیر است. مقاومت اسلامی عراق هفته گذشته فرودگاه بینالمللی حیفا را هدف قرار داده بود. در بیانیه مقاومت عراق آمده است: ما بر تداوم حمله به مراکز و مواضع دشمنان در راستای تکمیل مرحله دوم عملیات مقابله با اشغالگران و کمک به برادرانمان در غزه در پاسخ به جنایتهای صهیونیستها در حق غیرنظامیان فلسطین تأکید داریم. مقاومت عراق اعلام کرد هدف نظامی مهمی را نیز در جولان اشغالی سوریه هدف قرار داده است.
***
پیشنهاد روسیه برای تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد، تأکید کرد اعضای شورای امنیت باید درباره وضع تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل بهدلیل نقض قطعنامههای این سازمان به توافق برسند. به گفته وی، طرف اسرائیلی به الزامات قطعنامههای اخیرا تصویب شده شورای امنیت سازمان ملل که مستلزم آتشبس فوری و همچنین تضمین دسترسی بدون مانع کمکهای انساندوستانه به ساکنان نوار غزه و ایجاد حداقل شرایط لازم برای فعالیت آژانسهای بشردوستانه است، عمل نمیکند. نبنزیا در نشست بامداد دیروز (شنبه) شورای امنیت افزود: ما در این زمینه معتقدیم اعضای شورا باید درباره اقداماتی که باید علیه طرف اسرائیلی به دلیل چنین بیاحترامی آشکاری که نسبت به تصمیمات شورای امنیت و منشور ملل متحد اتخاذ میشود، به توافق دست یابند. به عقیده وی، چنین اقداماتی میتواند برای مثال شامل تحریمهای تسلیحاتی و دیگر انواع تحریمها باشد. دیپلمات روس یادآور شد: وضعیت انسانی در نوار غزه همچنان رو به وخامت است. برای جلوگیری از آخرالزمان انسانی، «آتشبس واقعی» و رعایت تمام قوانین بینالمللی ضروری است. نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تأکید کرد: این تنها راه جلوگیری از فجایع جدید است. پیش از این، در اواخر ماه مارس، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، فرانچسکا آلبانیز گفته بود: پس از 5 ماه نظارت و تجزیه و تحلیل اقدامات اسرائیل در نوار غزه، «مبنای منطقی وجود دارد که باور کنیم اسرائیل مرتکب جنایت نسلکشی علیه فلسطینیها شده است».
***
افشای هویت یک فرمانده مخفی ارتش رژیم صهیونیستی
هویت فرمانده یگان 8200 ارتش اسرائیل که یکی از اصلیترین یگانهای شنود، جمعآوری اطلاعات و جاسوسی است، افشا شد. این برای اولینبار است که هویت فرمانده این یگان در حین خدمت افشا میشود. روزنامه گاردین انگلیس ادعا کرد توانسته است هویت فرمانده یگان 8200 ارتش رژیم صهیونیستی را از روی کتابی که قبلا با نام مستعار ys درباره هوش مصنوعی نوشته شده است، فاش کند. گفته شده است نام این فرمانده صهیونیست، سرتیپ «یوسی شرئیل» است. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی رخنه به اطلاعات یگان 8200 و افشای اطلاعاتی در رابطه با فرمانده این یگان را بهشکل ضمنی مورد تأیید قرار داد.
***
خروج ناوشکن دانمارک از دریای سرخ از ترس یمن
منابع رسانهای از خروج ناوشکن دانمارک از دریای سرخ به دلیل آسیب وارد شده به آن در نتیجه حملات ارتش یمن خبر دادند. روزنامه الاخبار در این باره گزارش داد: در نتیجه تشدید حملات نیروهای ارتش یمن به کشتیهای نظامی متخاصم خارجی در دریای سرخ، دانمارک سرانجام حدود یک ماه پس از مشارکت ناوشکن «ایو هاتفیلد» در ائتلاف موسوم به «نگهبان رفاه» به رهبری آمریکا، این ناوشکن را از منطقه درگیری در نزدیکی تنگه بابالمندب خارج کرد. دانمارک مدعی شده است این ناوشکن به دلیل نقص فنی از منطقه خارج شده است. منابع نظامی وابسته به ارتش یمن در واکنش به این ادعای دانمارک به الاخبار اعلام کردند این ناوشکن که عملیات خود را چهارم فوریه در دریای سرخ در کنار ناو آمریکایی «یواساس کارنی» در نزدیکی بابالمندب آغاز کرد، حدود یک هفته پس از آغاز عملیات خود با چند حمله از سوی نیروی دریایی یمن مواجه شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|