|
افتتاح ساختمان جدید کنسولگری ایران در سوریه
ساختمان جدید بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه بعدازظهر ۲۰ فروردین با حضور حسین امیرعبداللهیان افتتاح شد. ساختمان کنسولی ایران در سوریه دوشنبه هفته گذشته (۱۳ فروردین) در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی تخریب شد. در این حمله ۱۳ نفر از جمله ۷ مستشار نظامی ایران به شهادت رسیدند. امیرعبداللهیان ظهر روز دوشنبه به منظور دیدار و رایزنی با مقامات سوری از مسقط عازم دمشق شد.
ارسال به دوستان
همزمان با تجمعات اعتراضی علیه دولت، سفر مخالفان نتانیاهو به آمریکا بدون هماهنگی با کابینه، نشاندهنده فروپاشی ساختار سیاسی اسرائیل است
بیدولتی تلآویو
بن گویر: اگر نتانیاهو به رفح حمله نکند، دیگر نخستوزیر نخواهد بود
گروه بینالملل: رژیم صهیونیستی در بحرانیترین دوران 76 سالهاش از زمان اشغال فلسطین گرفتار شده است. جنگ غزه ساختار سیاسی این رژیم را دچار از همگسیختگی و فروپاشی کرده است.
به گزارش «وطن امروز»، شرایط وخامتبار جنگی در سرزمینهای اشغالی، اسرائیل را با یک وضعیت عنان گسیخته «بیدولتی» مواجه کرده است. طی یک ماه گذشته مخالفان دولت نتانیاهو بدون هماهنگی با کابینه به منظور رایزنی با کاخ سفید به ایالات متحده سفر کرده و خشم نخستوزیر صهیونیستها را برانگیختهاند.
تلآویو از همه جهات با بحرانهایی بیسابقه دست و پنجه نرم میکند که به تنهایی قادر به حلوفصل آنها نیست. در چنین وضعیتی بنیامین نتانیاهو که میداند در صورت توقف جنگ چه آینده وحشتناکی در حیات سیاسی او رقم خواهد خورد، تلاش میکند بقیه را هم با خود به انتهای چاه سقوط بکشاند. از طرف دیگر شرکای موتلف نتانیاهو در کابینه افراطیونی هستند که مسیر نتانیاهو برای هرگونه مماشات احتمالی را مسدود کردهاند.
در چنین شرایطی در سرزمینهای اشغالی یک «دولت سایه» متشکل از مخالفان کابینه تشکیل شده که دولت بایدن بخشی از مذاکرات خود را برای نجات از بحرانآفرینیهای نخستوزیر در حال سقوط اسرائیل به این کانال غیررسمی سوق داده است.
پس از سفر «بنیگانتس» به ایالات متحده و دیدار وی با مقامات آمریکایی، حالا «یاییر لاپید» رئیس حزب «یش عتید» و دومین رهبر اپوزیسیون کنست رژیم صهیونیستی به فاصله یک ماه از آن سفر، قرار است به ایالات متحده سفر کرده و طی سفری «رسمی» با مقامات آمریکایی دیدار کند. طبق اعلام حزب «لاپید» در شبکه اجتماعی ایکس، وی قرار است در ایالات متحده با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی و «چاک شومر» رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنای آمریکا دیدار کند.
این سفر در فضایی برنامهریزی شده است که ماه گذشته در پی عزیمت بنیگانتس به آمریکا، نتانیاهو به سفارت این رژیم در واشنگتن دستور داد هیچگونه همکاریای برای تسهیل سفر عضو کابینه جنگ رژیم به آمریکا انجام ندهد. «بنیامین نتانیاهو» بعد از عصبانیت شدید از گانتس، به خاطر سفر به آمریکا بدون هماهنگی با وی اعلام کرد اسرائیل فقط یک نخستوزیر دارد. این سفر همچنین باعث شد «مایکل هرتزوگ» سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا نیز در جریان سفر گانتس به این کشور، وی را همراهی نکند. گانتس در سفر خود با «کاملا هریس» معاون رئیسجمهوری آمریکا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی و شماری از نمایندگان ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه در کنگره دیدار کرد.
در چنین شرایطی یاییر لاپید به عنوان یکی از ۲ رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در شرایطی به ایالات متحده سفر میکند که روابط این رژیم و کابینه نتانیاهو با ایالاتمتحده در وضعیت چندان مناسبی قرار ندارد. رسانههای رژیم صهیونیستی بعد از گفتوگوی تلفنی 30 دقیقهای پنجشنبهشب بایدن با نتانیاهو آن را شدیداللحن و به گونهای توصیف کردند که طی 6 ماه گذشته و در اثنای جنگ سابقه نداشته است. گفته شده این گفتوگو درباره نوع عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی طی 6 ماه گذشته بوده است.
رسانههای صهیونیستی و غربی مدعی شدهاند آمریکا انتقادات بسیاری به نتانیاهو و کابینهاش درباره مدیریت جنگ در غزه و حمله زمینی به رفح دارد؛ جایی که 1.5 میلیون آواره فلسطینی در آنجا مستقر هستند. از سوی دیگر لاپید قرار است با چاک شومر رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنای آمریکا دیدار کند که قریب یک ماه قبل خواستار برگزاری انتخابات پیش از موعد کنست شده بود تا به صهیونیستها فرصت خلاص شدن از شر نتانیاهو به عنوان کسی که بزرگترین مانع صلح است را بدهد. در همین رابطه آدمیرال کربی، مشاور ارتباطات شورای امنیت ملی کاخ سفید هم روز گذشته گفت ایالاتمتحده بهطور فزایندهای از اقدامات رژیم صهیونیستی در نوار غزه ناامید شده است. سفر لاپید طبق اعلام حزب وی و رسانههای صهیونیستی برای بررسی برخی موضوعات خاص انجام میشود. یکی از این موضوعات خاص، اقدامی است که ارتش رژیم صهیونیستی، بیش از یک ماه است برای آن برنامهریزی و اظهارنظر میکند و آن حمله زمینی به منطقه رفح است.
نتانیاهو طی این مدت همواره در رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کرده است ارتش برای تکمیل اقدامات خود در نوار غزه، باید عملیات زمینی در رفح انجام دهد، در غیر این صورت، تصویر پیروزی در غزه تکمیل نخواهد شد. این ادعای نتانیاهو از آغاز با مخالفت ظاهری آمریکاییها روبهرو شده است و حالا رسانههای صهیونیستی و آمریکایی نوشتهاند چون ایالات متحده با نتانیاهو برای عملیات زمینی به دیدگاه مشترکی نرسیده است، قصد دارد دیدگاه خود را با مخالفان نتانیاهو مطرح کند.
در همین حال وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اخیرا تهدید کرده در صورت عدم حمله به شهر رفح در جنوب غزه، بنیامین نتانیاهو دیگر نمیتواند در پست نخستوزیری باقی بماند. ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اعلام کرد اگر بنیامین نتانیاهو تصمیم بگیرد بدون حمله به رفح به جنگ علیه غزه خاتمه ببخشد دیگر نخستوزیر این رژیم نخواهد بود. لاپید تنها شخصیت بارز سیاسی رژیم صهیونیستی است که از همان آغاز جنگ در نوار غزه خواستار برکناری نتانیاهو حین جنگ شده است و هنوز هم بر موضع خود تأکید دارد، در نتیجه یکی از موضوعات جدی در دیدار وی با مقامات آمریکایی مسالهای است که لاپید روی آن طی 6 ماه گذشته تأکید داشته است و کسانی که قرار است با آنها دیدار کند نیز نظر مثبتی نسبت به آن دارند.
بررسی این موضوع قطعا با هماهنگیهایی همراه خواهد بود که لاپید در صورت یا پیروزی در انتخابات، به آنها نیاز مبرم دارد و بدون دریافت تأیید از ایالات متحده نخواهد توانست در عرصه سیاسی عرضاندام کند.
رژیم صهیونیستی علاوه بر انتظاری که برای پاسخ ایران به ماجراجویی خود میکشد، در 3 حوزه نظامی و امنیتی در وضعیت عملیاتی قرار دارد: استمرار جنگ در غزه، سرکوب در کرانه باختری و عملیات در مرزهای شمالی. این 3 وضعیت، به دلیل نیازی که به پشتیبانی ایالات متحده دارد، بدون هماهنگی با مقامات نظامی و امنیتی آمریکایی مقدور نیست، لذا یکی از موضوعات محتمل برای بررسی در سفر لاپید خواهد بود.
***
دموکراتها نگران تأثیر نتانیاهو بر انتخابات
نشریه آمریکایی گزارش داد دموکراتهای این کشور نگران تاثیر حمایتهای جو بایدن از رژیم صهیونیستی بر انتخابات ۲۰۲۴ هستند و سعی دارند اشتباهات او را جبران کنند. جنگ ۶ ماهه غزه تصویر جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را در میان رایدهندگان آمریکایی تغییر داده است. بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ به «توانایی و تجربه» خود در حوزه سیاست خارجی میبالید و با اتکا به همین ویژگی بود که گوی سبقت را از «دونالد ترامپ» ربود اما جنگ غزه این تواناییهای بایدن را به چالش کشیده است. به گزارش نشریه آمریکایی پلیتیکو، رئیسجمهور آمریکا در زمان آغاز به کار خود وعده دورهای «سرشار از شفافیت اخلاقی» در حوزه روابط خارجی را داد؛ امری که با ریاستجمهوری ترامپ کاملا متفاوت به نظر میرسید. با این حال، جنگ غزه و عملکرد بایدن در قبال جنایات رژیم صهیونیستی، «ذکاوت و هوشیاری» و همچنین «شرافت و نوعدوستی» او را زیر سوال برده است. بر اساس گزارش پلیتیکو، با وقوع جنگ غزه و کشته شدن دهها هزار غیرنظامی فلسطینی و آوارگی میلیونها تن از ساکنان این باریکه، حمایت تمامعیار کاخ سفید از رژیم صهیونیستی و کابینه بنیامین نتانیاهو بسیار جلب توجه کرد و مورد ارزیابی و انتقاد قرار گرفت. حمایت تمامقد بایدن از نتانیاهو با وجود تلفات فراوان جنگ غزه، نهتنها خشم جهانیان را برانگیخت، بلکه همحزبیهای بایدن در حزب دموکرات را هم به انتقاد واداشته است. چهرههای برجسته مستقل و همچنین اعضای حزب دموکرات و ترقیخواهان آمریکا نسبت به سیاستهای بایدن در قبال جنگ غزه ابراز نگرانی کردهاند؛ چهرههایی مانند «برنی سندرز» و «تیم کین» که هر دو عضو مجلس سنای ایالات متحده هستند. این چهرهها هشدار دادهاند مواضع بایدن ممکن است بر عملکرد وی در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ تاثیر گذاشته و افرادی را که حامی حقوق بشر و همدلی هستند، از رای به بایدن منصرف کند. یکی از نقاط عطف کلیدی در مواضع آمریکا در قبال جنگ غزه موضعگیری اخیر این کشور در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به یک سازمان خیریه بود. هشدار ظاهری واشنگتن به رژیم صهیونیستی در پی این حمله نشان میدهد کاخ سفید هم متوجه کاهش محبوبیت بایدن در میان رایدهندگان دموکرات شده و سعی دارد در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، وجهه و اعتبار او را بهبود بخشد. با این حال، بسیاری از دموکراتها که مدتها قبل خواستار اعمال فشار آمریکا بر رژیم صهیونیستی بودند، با باز شدن این گذرگاه از قبل هم خشمگینتر شدند، چون دریافتند واشنگتن از ماهها پیش میتوانست به رژیم اشغالگر فشار بیاورد و نیاورد. به گزارش پلیتیکو، بسیاری حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی را با خروج پرهرجومرج آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ مقایسه میکنند؛ زمانی که بایدن به دلیل خروج بیبرنامه نظامیان آمریکایی از افغانستان مورد انتقاد شدید قرار گرفت و میزان محبوبیتش چنان سقوط کرد که تا امروز هنوز به طور کامل احیا نشده است. با گذشت 3 سال از ماجرای افغانستان، امروز دموکراتهای آمریکا بار دیگر از مدیریت بایدن در یک بحران خارجی ناراضی هستند. بر اساس این گزارش، تیم کین، سناتور آمریکایی که در سیاست خارجی سنا چهرهای مطرح است، در این باره گفت: «پرزیدنت بایدن را برای واداشتن نتانیاهو به بازکردن یک گذرگاه مرزی دیگر برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه تحسین میکنم اما این راهکاری واضح و روشن بود که باید چند ماه قبل اتفاق میافتاد. رویکرد کنونی بایدن کارآمد نیست».
ارسال به دوستان
روایت «گاردین» از وضعیت اسفناک اسرائیل در ۶ ماهگی جنگ غزه
صهیونیستها در کما!
بیش از 6 ماه از آغاز جنگ غزه و تجاوز صهیونیستها به این منطقه میگذرد؛ جنگی که تاکنون منجر به کشته، مجروح و مفقود شدن بیش از 100 هزار فلسطینی شده و لقب مرگبارترین جنگ قرن بیستویکم جهان علیه غیرنظامیان (فلسطینی) را به خود اختصاص داده است. به تازگی ارتش اسرائیل اقدام به خارج کردن تیپهای مختلف نظامی خود از نوار غزه کرده و تنها تیپ «ناحال» ارتش اسرائیل در نوار غزه باقی مانده است. وظیفه این تیپ نظامی نیز ممانعت از بازگشت فلسطینیها به خانه و کاشانه خود در شمال نوار غزه است. صهیونیستها به این مساله اشاره کردهاند که عقبنشینی اخیر آنها از نوار غزه با هدف احیای نظامیان اسرائیلی و رفع خستگیشان و آماده شدن برای عملیاتهای بیشتر در آینده (بویژه علیه شهر رفح) انجام شده، با این حال واقعیتهای میدانی حاکی از این است که تشدید بنبستهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی در عمق اراضی اشغالی بویژه افزایش فشارهای بینالمللی به دولت نتانیاهو در زمره اصلیترین محرکهای عقبنشینی اخیر ارتش اسرائیل از نوار غزه است. روزنامه «گاردین» نیز به تازگی در گزارش ویژه خود نوشته است جنگ غزه به طور خاص در ۶ ماهگی خود، اسرائیل را به یک رژیم مطرود و یاغی و منفور در عرصه بینالمللی تبدیل کرده که حتی متحدان غربی آن نیز در حال پشت کردن به آنان هستند.
گاردین در گزارش خود مینویسد: «بیش از 6 ماه از آغاز جنگ غزه میگذرد؛ جنگی که نتانیاهو از همان آغاز تا امروز، مدام از ضرورت نابودی جنبش حماس در قالب آن سخن گفته است، با این حال جنبش مذکور همچنان پابرجاست و مقاومت میکند. رهبران کلیدی و محوری حماس نیز همچنان زنده هستند و البته جنبش حماس همچنان بازیگر کلیدی فلسطین در نوار غزه است. در این بحبوحه، هیچ چشمانداز روشنی مبنی بر تحقق سناریوهایی که اسرائیل برای نوار غزه تدارک دیده و میبیند نیز وجود ندارد. بهرغم تمام رنجهایی که مردم غزه در بحبوحه حمله اسرائیل به نوار غزه متحمل شدهاند، میزان موافقت آنها با جنبش حماس 70 درصد ارزیابی میشود. در این رابطه، یکی از مهمترین محرکهای تقویت رضایتمندی مردم فلسطین از حماس، فعالیت و کنشهای مجرمانه اسرائیل در جنگ غزه است. تنها اندکی پس از عملیات 7 اکتبر طیف گستردهای از دولتهای غربی با اسرائیل همدردی کردند و حتی جو بایدن رئیسجمهور آمریکا نیز در سفری فوری عازم اسرائیل شد. حال اگر وضعیت آن زمان با وضعیت کنونی برای اسرائیل مقایسه شود، واقعیتهای معناداری ظاهر خواهد شد. اسرائیل هیچگاه به اندازه فعلی منزوی نبوده است، حتی اخیرا رئیسجمهور آمریکا در واکنش به کشتار چند عضو نهاد موسوم به «آشپزخانه جهانی غذا» در نوار غزه به دست ارتش اسرائیل، در موضعگیری صریحی گفت نخستوزیر اسرائیل یا باید به حرف او گوش دهد یا دیگر خبری از تسلیحات آمریکایی برای اسرائیل نخواهد بود. نکته قابل تامل اینکه دیگر دولتهای غربی نیز روند اعطای کمکهای تسلیحاتی خود به اسرائیل را یا قطع کردهاند یا در حال بررسی آن هستند. دولتهای غربی اکنون با فضا و جوی در محیط بینالمللی روبهرو هستند که دیگر نمیتوانند نسبت به آن بیاعتنا باشند. اکنون دیگر مخالفان اسرائیل نیستند که از آن انتقاد میکنند، بلکه دوستانش نیز آن را به باد انتقاد میگیرند. به طور خاص در انگلیس بسیاری از چهرههایی که به حمایت از اسرائیل شهره بودهاند، اکنون به آن پشت کردهاند. از جمله این افراد میتوان به «نیک فرای» اشاره کرد که پیشتر در هر مناسبتی در حمایت از اسرائیل حاضر میشد اما اکنون انتقاداتی جدی از تلآویو مطرح میکند. به تازگی بسیاری در انگلیس از اقدام اخیر ارتش اسرائیل در به قتل رساندن ۷ عضو نهاد «آشپزخانه جهانی غذا» انتقاد کردهاند. منتقدان بر این باورند این جنایت به وضوح نشان میدهد تا چه اندازه اسرائیل در هدف قرار دادن غیرنظامیان، بیمحابا و بدون ملاحظه عمل میکند.
اسرائیل بیش از 6 ماه است از جهانیان میخواهد آن را درک کنند. این رژیم بر آن بوده که بگوید با دشمنی خاص طرف است. در همین رابطه اسرائیل سعی داشته این پیام را به جهانیان برساند که حق دارد هر حملهای را به نوار غزه انجام دهد. با این حال، فشار افکار عمومی و دولتهای غربی به اسرائیل اکنون به نقطه قابل توجهی رسیده و صبر آنها هم تمام شده است. اکنون متحدان غربی اسرائیل و به طور خاص دولت آمریکا به این مساله اشاره دارند که اساسا اسرائیل نباید تا این حد برای اعطای کمکهای بینالمللی به مردم غزه ایجاد محدودیت و مانع کند. اساسا همین وضعیت نیز بوده که اسرائیل را واداشته تا اخیرا اقدام به بازگشایی یک کریدور برای رسیدن کمکها به مردم غزه کند. بانیان اسرائیل زمانی مدعی بودند قرار است این رژیم یک نور برای ملتهای مختلف دنیا باشد با این حال، اسرائیل اکنون یک جذامی در محیط بینالمللی است. با این همه، ساکنان اراضی اشغالی کمتر با این واقعیتها روبهرو هستند، زیرا رسانههای اسرائیلی آنچه را جهانیان میبینند به ساکنان فلسطین اشغالی نشان نمیدهند. این در حالی است که همین رسانهها، مانور گستردهای را درباره پاسخ احتمالی تهران به حمله اخیر ارتش اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق یا تهدیدات حزبالله لبنان علیه اراضی اشغالی انجام میدهند. جالب اینکه اشاره چندانی نیز به عدم آزادسازی اسرای اسرائیلی در کنترل حماس و بازگشت آنها به اسرائیل نیز نمیشود و در عوض مدام رسانههای صهیونیست بر وحشت ایجادشده در میان صهیونیستها در پی عملیات 7 اکتبر میپردازند و سعی در برجستهسازی آن دارند.
چالش اصلی اسرائیل این است که به جای جنگ با حماس، به جنگ با مردم غزه رفته و همین مساله آن را در محبط بینالمللی به کنشگری منفور تبدیل کرده است. نفرت از اسرائیل در دل نسلهای جدید در اقصی نقاط جهان کاشته شده است. اکنون اسرائیل به کنشگری منزوی و تنها در محیط بینالمللی تبدیل شده است. حماس پس از عملیات 7 اکتبر تلهای را برای اسرائیل و نتانیاهو گذاشت که آنها نیز با اشتیاق به داخل آن وارد شدند؛ موضوعی که در نهایت از یک پیروزی برای حماس خبر میدهد».
ارسال به دوستان
دور دنیا
امیرعبداللهیان در دمشق با اشاره به جلسه با اسد:
اسرائیل تنبیه خواهد شد صدای بلند انتقام
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه سوریه گفت: امروز گفتوگوهای مهمی را با آقای بشار اسد داشتم و علاوه بر موضوعات دوجانبه مسائل منطقهای و بینالمللی بویژه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و جنایت تروریستی رژیم صهیونیستی در کنسولگری ایران در دمشق را مورد توجه قرار دادیم. حسین امیرعبداللهیان ادامه داد: سوریه در خط مقدم مقاومت قرار دارد و مشورت با مقامات عالی رتبه سوریه مورد توجه جدی ایران قرار دارد. امیرعبداللهیان تصریح کرد: جنایت جنگی رژیم صهیونیستی با استقاده از هواپیما و موشکهای ساخت آمریکا علیه کنسولگری ایران در دمشق صفحه جدیدی از نقض حقوق بینالملل و مصونیتهای افراد و اماکن دیپلماتیک در جهان باز کرد. وی تاکید کرد: بلافاصله پس از این جنایت تروریستی نشست شورای عالی امنیت ملی در کشورمان برگزار شد و میخواهم از دمشق با صدای بلند اعلام کنم آمریکا در این حادثه مسؤولیت دارد و باید پاسخگو باشد و رژیم صهیونیستی تنبیه خواهد شد. عدم موافقت آمریکا و ۲ کشور اروپایی برای صدور بیانیهای در محکومیت نقض کنوانسیونهای وین و حمله به سفارت ایران در دمشق نشانهای از چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای مرتکب شدن این جرم است و آمریکا به دلیل این رفتار و حمایت از جنایت رژیم صهیونیستی باید پاسخگو باشد.
***
نصرالله: پاسخ ایران در راه است
دبیرکل حزبالله در مراسم بزرگداشت شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق سخنرانی کرد. سیدحسن نصرالله درباره حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه گفت که هدف قرار دادن مستشاران ایرانی در دمشق، بالاترین سطح تجاوز اسرائیل به سوریه در نوع خود طی سالهای اخیر است. هدف قرار دادن مستشاران ایرانی توسط اسرائیل به دلیل شکست جنگ جهانی علیه سوریه است که اسرائیل هم در این جنگ نقش داشت. دبیرکل حزبالله افزود: این تجاوز اسرائیل به آن دلیل است که میداند نقش مستشاری سپاه پاسداران در مقاومت در منطقه ما تا چه اندازه مهم است. دشمن صهیونیست با هدف قرار دادن مستشاران ایرانی میگوید هدف آن خارج کردن مستشاران ایرانی از سوریه است اما با وجود همه خونهایی که ریخته شد دشمن هرگز نمیتواند به این هدف خود برسد و نیروهای ایرانی در موضع حمایت از مقاومت در فلسطین و لبنان و سوریه باقی میمانند. سیدحسن نصرالله اظهار داشت: حمله به کنسولگری ایران در دمشق تنها تجاوز به سوریه محسوب نمیشود، بلکه به معنای تجاوز به ایران نیز هست و نکته جدید سطح ترور بود که ژنرال زاهدی رئیس مستشاران ایرانی در لبنان و سوریه را هدف قرار داد. دشمن صهیونیست در هدف قرار دادن کنسولگری ایران دچار اشتباه محاسباتی شد و پس از بررسی اطلاعات، مشخص شد آمریکاییها، خود اسرائیل و تمام دنیا پاسخ ایران به این حمله را پذیرفتهاند و این یک حق طبیعی برای ایران است که پاسخ بدهد. آمریکاییها و اسرائیلیها فهمیدهاند پاسخ ایران به این تجاوز صهیونیستها در راه است. سید مقاومت در ادامه به نگرانی آمریکا از روند جنگ غزه اشاره و تاکید کرد تماس اخیر بین بایدن و نتانیاهو صحت گفتههای ما را مبنی بر اینکه آمریکا اگر بخواهد میتواند اسرائیل را تحت فشار قرار دهد، ثابت کرد. حماقت صهیونیستها در هدف قرار دادن کنسولگری ایران موجب شد بایدن برای تماس با نتانیاهو عجله کند و آمریکا فهمیده که نتانیاهو شکست خورده است. سیدحسن نصرالله گفت: از جمله اعتراضاتی که در جبهه داخلی رژیم صهیونیستی علیه نتانیاهو وجود دارد این است که بدون آمریکا، اسرائیل هیچ ذخیرهای ندارد و نه میتواند در غزه بجنگد و نه در لبنان. وی تاکید کرد: امروز در آمریکا صحبت از این است که حزب دموکرات به دلیل موضع خود در حمایت از تجاوزات علیه غزه، آرای بسیاری از ایالتها را از دست داده و همین امر بایدن را مجبور کرد نتانیاهو را برای رسیدن به توافق در مذاکرات قاهره و ورود کمکها به غزه تحت فشار قرار دهد.
***
نگرانی رئیس کمیته اطلاعاتی سنا از حمله احتمالی ایران به اسرائیل
«مایک ترنر» رئیس کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا در گفتوگویی در پی افزایش تنشها در منطقه بر اثر حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق و بیم حمله تلافیجویانه تهران، مدعی شد جان آمریکاییها در منطقه در خطر است. پایگاه خبری هیل در این باره گزارش داد در پی حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، نگرانیها درباره هدف قرار گرفتن منافع آمریکا در منطقه دوباره بروز یافته است. مقامات آمریکایی پیشتر به دلیل هراس از هر گونه اقدام تلافیجویانه ایران مدعی شدند هیچ اطلاعی از قصد رژیم صهیونیستی برای انجام این حمله نداشتهاند. ترنر در پاسخ به سوالی درباره ماهیت تهدید ناشی از ایران و اینکه آیا آمریکاییها در خطر هستند، گفت: من فکر میکنم جان آمریکاییها در خطر است. به یاد داشته باشید که با وجود عملکرد کند دولت بایدن در پاسخ به این حملات، نیروهای نیابتی ایران حملات علیه نظامیان آمریکایی در منطقه را ادامه دادهاند». وی حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه را «بسیار غیرعقلانی» توصیف کرد، چرا که به گفته او این حمله همزمان با تلاش آمریکا برای جلوگیری از ورود ایران به یک درگیری گستردهتر انجام شد. ترنر گفت: در عین تلاش ما برای فشار آوردن به ایران به منظور جلوگیری از ورود آن به درگیری، هم از طریق حضور نظامی آمریکا و هم از طریق پاسخمان به حملات علیه نظامیانمان، این [حمله] مسلما باعث گسترش این مساله به سراسر منطقه میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|