|
دیپلمات انگلیسی: حمله ایران به اسرائیل دفاع مشروع بود
دیپلمات کهنهکار انگلیس حمله ایران به رژیم صهیونیستی را دفاع مشروع خواند و به دیگر کشورها هم یادآور شد که میتوانند برای جلوگیری از نسلکشی در غزه، به صورت کاملا قانونی به اسرائیل حمله کنند.«کرگ موری» دیپلمات کهنهکار انگلیسی به مخالفت غرب با حمله ایران به رژیم صهیونیستی پرداخت و یادآور شد که دیگر کشورهای جهان هم میتوانند برای جلوگیری از نسلکشی در غزه، به اسرائیل حمله کنند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از سناریوهای مختلف درباره واکنش اسرائیل به حمله موشکی ایران
بازی با آتش
* عاموس یادلین: پاسخ ایران میتواند به تغییر راهبردی جنگ و حتی پایان آن منجر شود/ * رویترز: آمریکا به اسرائیل هشدار داد توان جنگ با ایران را ندارد
گروه بینالملل: «نتانیاهو، بازدارندگی اسرائیل را از بین برده است». این صحبتهای یک مقام ایرانی یا منطقهای نیست، بلکه یائیر لاپید، رهبر مخالفان کابینه نتانیاهو و نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی این موضوع را عنوان کرده است. نتانیاهو با یک دوراهی بزرگ روبهرو شده است؛ از طرفی حمله موشکی و پهپادی سنگین تهران منصب او را بهشدت متزلزل کرده و از طرف دیگر پاسخ به تهران میتواند عواقب بسیار بدی برای رژیم صهیونیستی داشته باشد.
روند تحولات بعد از حمله موشکی و پهپادی ایران به مراکز نظامی اسرائیل بهشدت تند شده است. تلفنها در پایتختهای جهان به صدا درآمده و بسیاری از وزرای خارجه کشورهای غربی، شرقی و عربی با تهران و تلآویو در تماس هستند. هاآرتص گزارش داد نتانیاهو 24 ساعت به تماس تلفنی برخی رهبران غرب پاسخ نمیداد تا تحت فشار آنها برای عدم واکنش به حمله موشکی ایران قرار نگیرد.
سالها ایران با سیاست «ring of fire» با تسلیح گروههای مقاومت روند مبارزه با اسرائیل را دنبال میکرد و تلآویو هم سالها بود با سیاست «war between the wars» در مراکز هستهای ایران خرابکاری و به مراکز تسلیحاتی تهران در سوریه و لبنان حمله میکرد و ایران «صبر استراتژیک» را دنبال میکرد اما حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق پایان صبر ایران بود. تهران با حمله موشکی و پهپادی به رژیم صهیونیستی این پیام مستقیم را به این رژیم و آمریکا در منطقه داد که با خط قرمز ایران نمیتوان بازی کرد.
اکنون نتانیاهو با یک تجربه دردناک روبهرو شده است که به گفته روزنامه هاآرتص یک شکست بزرگ بود. بعد از حمله موشکی ایران به مراکز نظامی رژیم صهیونیستی در چند روز گذشته، بسیاری از مقامات اسرائیلی اعلام کردند قصد پاسخ به ایران را دارند. نکته مهم در سخنان مقامات رژیم صهیونیستی عدم وحدت و یکپارچگی است که نشان میدهد آنها درباره چگونگی پاسخ اختلاف اساسی دارند. بنیگانتس، عضو کابینه جنگ رژیم اسرائیل بعد از جلسه امنیتی کابینه اسرائیل اعلام کرده بود در زمان و مکان مناسب به تهران پاسخ خواهیم داد.
برخی رسانهها چند سناریو را درباره واکنش اسرائیل به حمله موشکی ایران اعلام کردهاند. فارن پالیسی در گزارشی تفصیلی به این موضوع اشاره کرده که یکی از گزینههای نتانیاهو برای پاسخ به تهران حمله مستقیم به مراکز اقتصادی و حیاتی تهران است! این مفروض در صورتی مطرح میشود که فاصله زمانی و بعد مسافت تلآویو تا ایران چند هزار کیلومتر است. رویترز هم در این رابطه اعلام کرد: «ایالات متحده به اسرائیل هشدار داد که توان جنگ با ایران را ندارد». نکته مهم گزارش این رسانه انگلیسی آن است که آمریکا و بایدن قصد ندارند وارد جنگ با تهران شوند. بایدن در دیدار با السودانی، نخستوزیر عراق اعلام کرد از گسترش درگیری (در منطقه) به فراتر از آنچه قبلا بوده، جلوگیری میکند. وزیر دفاع آمریکا هم پیش از این گفته بود قصد ندارند وارد درگیری با تهران شوند.
به همین دلیل سناریوی نخست یعنی حمله مستقیم به مراکز حیاتی و اقتصادی کمی ناممکن به نظر میرسد یا شاید اسرائیل در حد توان این موضوع نباشد، بویژه اینکه توان اصلی اسرائیل هواپیماهای نظامی بویژه اف35 است ولی توان سوختگیری این هواپیماها بدون دادن تانکرهای مخصوص آمریکا عملا شدنی نیست و با پرواز بر مناطق مرکزی ایران مورد هدف قرار خواهند گرفت.
به همین دلیل است که تاکنون 5 جلسه در کابینه نظامی اسرائیل برگزار شده است و هنوز بر سر پاسخ به ایران به جمعبندی قطعی نرسیدهاند. هاآرتص در همین رابطه مینویسد: سطوح سیاسی و نظامی اسرائیل به ضرورت حمله به ایران متقاعد شدهاند اما در مقابل، دولت آمریکا خواهان پاسخ حساب شده اسرائیل است و نتانیاهو با چالشی از سوی بن گویر و اسموتریچ مواجه است که خواستار پاسخ تلافیجویانه هستند. هیچ کس نمیداند به چه منجر خواهد شد.
از سوی دیگر واشنگتن تمایلی به پاسخ و جنگ مستقیم ایران و اسرائیل ندارد و نمیخواهد در این ورطه بیفتد. یدیعوت آحارانوت در این باره نوشته است: «ایالات متحده انتظار دارد پاسخ اسرائیل «محدود» یا خارج از ایران باشد».
دومین گزینه نتانیاهو حمله به تاسیسات هستهای یا مراکز نظامی ایران در داخل یا اطراف مرز است. این گزینه هم مانند گزینه نخست برای اسرائیل دردناک خواهد بود و با پاسخ مارپیچی تهران روبهرو میشود و زمانی که این پینگپنگ جنگی ادامه یابد، اسرائیل بازنده اصلی میدان میشود. در همین رابطه عاموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل گفت: پاسخ ایران به حمله اسرائیل در دمشق، اقدامی بیسابقه و نخستین حمله به اسرائیل از خاک ایران بود و تهران آن را یک موفقیت بزرگ اعلام کرد. این حمله میتواند منجر به تغییر راهبردی در جنگ و حتی پایان آن شود.
تهران اعلام کرده گزینههای هدف قرار گرفته در سرزمینهای اشغالی مناطق نظامی بودند. بویژه ۲ فرودگاه نظامی نواتیم و رامون که هواپیماهای جنگنده اسرائیلی از آن فرودگاهها کنسولگری ایران در دمشق را مورد هدف قرار دادند. طبق گفته شبکه ABC News، حداقل ۹ موشک بالستیک ایران به پایگاههای هوایی استراتژیک اسرائیل اصابت کرد و به باند اصلی، یک هواپیمای ترابری C -130 و چندین انبار آسیب رساند. بنابراین ایران قصد حمله به غیرنظامیان را نداشت. البته گزینه حمله به مراکز نظامی توسط برخی اندیشکدههای اسرائیلی و رسانههای آنها هم بیان شده بود. رئیس برنامه ایران در موسسه مطالعات امنیت قومی اسرائیل گفته بود شاید پاسخ اسرائیل همانند ایران معطوف به مراکز نظامی باشد. این موضوع هم باعث میشود تهران بلافاصله به تلآویو پاسخ دهد و معادله جنگ برای رژیم بسیار مبهمتر از قبل شود. همین موضوع باعث شد برخی رسانههای اسرائیلی اعلام کنند پاسخ مجدد ایران میتواند منجر به تغییرات معادلات جنگ در غزه شود و اسرائیل شکست بخورد.
یک کارشناس آمریکایی هم گفته حمله ایران نهایت قدرت هجومی آن نبود ولی دفاع اسرائیل نهایت قدرت دفاعی اسرائیل بود و این یعنی شکست بزرگ برای اسرائیل که نشان میدهد هیچ شانسی در مقابل ایران ندارد. اگر تهران بخواهد دوباره حملهای به رژیم صهیونیستی انجام دهد قطعا مراکزی غیر از نظامی را هم هدف قرار میدهد که برای اسرائیل و شهرکنشینان آن مشکلساز خواهد شد. به نظر میرسد تحلیل برخی شبکههای آمریکایی در این باره صحیح باشد. ۴ مقام آمریکایی به NBC گفتند ایالات متحده معتقد است پاسخ اسرائیل به حمله بیسابقه ایران در اوایل صبح یکشنبه، احتمالا حملهای محدود است و ممکن است بر حمله به اهداف کلیدی در خارج از ایران تمرکز کند.
طبق این گمانهزنی، اسرائیل به جای حمله مستقیم به ایران که خطر وارد شدن به یک جنگ همهجانبه را در پی دارد، ممکن است به نیروهای نیابتی ایران، مانند شبهنظامیان آن در سوریه یا حزبالله در لبنان حمله کند.
گزینه سومی که اسرائیل میتواند در نظر بگیرد حمله به متحدان ایران در سوریه، عراق یا لبنان است. این گزینه محتملتر به نظر میرسد. تلآویو و نتانیاهو قصد دارند با یک حمله از زیر بار فشار حمله موشکی ایران خارج شوند و شاید بهترین حرکت برای آنها که دوباره با پاسخ تهران روبهرو نشوند، حمله به برخی گروههای مقاومت در منطقه باشد. البته این موضوع هم برای اسرائیل کمخطر نیست. مقاومت عراق چند ماه بسیاری از بنادر اسرائیل از جمله حیفا و ایلات را هدف قرار داده است و در یک عملیات بزرگ به پایگاه نظامی آمریکا در اردن حمله کرد که ۳ نظامی آمریکایی کشته شدند.
از سوی دیگر واشنگتن هم قصد دارد آتش جنگ شعلهور نشود. جورج فریدمن، استراتژیست آمریکایی در تازهترین نوشتار برای geopolitical future درباره تنش جدید میان ایران و رژیم اسرائیل و نقش ایالات متحده در آن مینویسد: ایالات متحده قدرت ایران را تهدیدی برای منافع آمریکا میداند. اسرائیل ممکن است متحد آمریکا باشد اما دفاع از اسرائیل انگیزه اصلی واشنگتن نبود. انگیزه اصلی آن جلوگیری از رفتارهای ایران بود. به عبارت دیگر، استراتژی واشنگتن در درگیری در خاورمیانه شبیه به راهبردی است که در اوکراین دنبال کرده است؛ تقویت متحدانش با سلاحهای قدرتمند و در عین حال اجتناب از تلفات خود. ما اکنون شاهد ظهور چیزی مشابه در خاورمیانه هستیم. همانطور که منافع ایالات متحده در اوکراین کمتر به اوکراین مربوط میشود و بیشتر متمرکز بر مهار روسیه است، مداخله ایالاتمتحده در خاورمیانه نیز به صرف حمایت از اسرائیل نیست بلکه بیشتر برای مهار ایران است.
تهران بعد از حمله موشکی به مراکز نظامی اسرائیل نشان داد دیگر قصد ندارد در منطقه خاکستری نبرد با تلآویو جنگ کند و از سایه خارج شده و به اقدامات مستقیم تلآویو علیه منافع تهران پاسخ مستقیم خواهد داد. در بعد دیپلماسی هم اسرائیل قصد دارد با حرکات دیپلماتیک ایران را محکوم کند که جلسه شورای امنیت به نمادی برای شکست رژیم تبدیل شد، تا حدی که شورای امنیت به منازعه غرب و شرق یعنی روسیه و چین و انگلیس و آمریکا تبدیل شد.
***
ایران دفعه بعد طوری میزند که اسرائیل قادر به دفاع نخواهد بود
اسکات ریتر، افسر بازنشسته ارتش آمریکا و بازرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل گفت: ایران دفعه بعد طوری میزند که اسرائیل قادر به دفاع نخواهد بود. جمهوری اسلامی مدل جدیدی از بازدارندگی را نشان داد. تهران نشان داد حمله به منافع ملی ایران تاوان بزرگی خواهد داشت و از این به بعد ایران مستقیم به تهدیدات علیه منافع ملی خود پاسخ خواهد داد. ایران یک خط قرمز بزرگ هم برای تلآویو ترسیم کرد که نباید پا را از آن جلوتر قرار دهد. ایرانیها هیچ اسرائیلیای را نکشتند، بلکه حمله آنها این پیام را داشت که میتوانیم و توانمندی نابودی اسرائیل را داریم.
ارسال به دوستان
سکوت اردوغان درباره حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی، سؤالهای جدی درباره موضع ترکیه ایجاد کرده است
دوست یا دشمن اسرائیل؟
با گذشت چند روز از عملیات موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی یا به عبارت بهتر دفاع مشروع ایران در مقابل نقض قوانین بینالمللی توسط رژیم اسرائیل، شاهد واکنشهای متفاوتی از سوی سران کشورها، همچنین افکار عمومی جهانیان بودهایم. برخی از این بازخوردها که از سوی سران کشورهای غرب صورت گرفت مبنی بر محکومیت پاسخ نظامی ایران بنا نهاده شد اما افکار عمومی جهان با استقبال از این اقدام ایران آن را در جهت حمایت از مردم مظلوم غزه تفسیر کرد. در این میان برخی کشورهای اسلامی که داعیه حمایت از آرمان فلسطین و دفاع از مردم مظلوم غزه را پشت میکروفنها فریاد میزدند و هر روز نتانیاهو را با هیتلر قیاس میکردند، نه تنها از عملیات تنبیهی ایران در جهت دفاع از مظلومان غزه پشتیبانی نکردند، بلکه با سکوت محض خود در حال تقویت اردوگاه دشمن صهیونیست هستند. دولت رجب طیب اردوغان پس از روی کار آمدن از سال 2002 روابط ترکیه و رژیمصهیونیستی را دچار انقلابی بزرگ کرد. پیش از روی کار آمدن اردوغان ۳ گرایش نسبت به اسرائیل و رابطه با این رژیم در فضای سیاسی - اجتماعی ترکیه حاکم بود؛ دسته اول شامل نخبگان سیاسی در وزارت خارجه، ارتش و همچنین سرمایهداران بزرگ این کشور معتقد به ایجاد ارتباط مستحکم با اسرائیل بودند. آنان اعتقاد داشتند ارتباط با این رژیم پل مستحکمی است که میتواند ترکیه را به جهان غرب متصل کند و ترکیه را از پشتیبانی کشورها و نهادهای غربی بهرهمند سازد. طیف دوم دولتهایی بودند که ورای جهتگیری سیاسی آنان در آنکارا قدرت سیاسی را به دست میگرفتند. آنان به دلیل ترس از واکنش مردم نسبت به رابطه دولت ترکیه با تلآویو سعی در عدم برقراری رابطه و یا پنهان کردن هرگونه رابطه با اسرائیل داشتند. دسته سوم شامل مردم و افکار عمومی داخل ترکیه فارغ از مذهب و پیوندهای سیاسی، هرگونه رابطه با رژیمصهیونیستی را امری غیرقابل قبول و شرمآور میپنداشتند و آرمان مردم فلسطین برای آنان از درجه اهمیت بالایی برخوردار بود. با روی کار آمدن دولت اردوغان در ترکیه با شعارهای اسلامگرایانه تحولی عظیم در نوع رابطه با اسرائیل در ترکیه به وجود آمد. در طول 20 سال زمامداری اردوغان در ترکیه چنان انقلابی در نوع دیدگاه سیاستمداران و مردم مسلمان حامی اردوغان نسبت به رابطه با اسرائیل به وجود آمد که سال 2024 وسیعترین رابطه سیاسی، تجاری و امنیتی در طول تاریخ 76 ساله روابط آنکارا و تلآویو در دولت اسلامگرای رجب طیب اردوغان رقم خورده است، به شکلی که بعد از 20 سال اسلامگرایان طرفدار رئیسجمهور ترکیه از تقابل با رژیم به توجیه روابط ترکیه و اسرائیل رسیدهاند. سال 2002 که حزب عدالت و توسعه به قدرت رسید میزان صادرات ترکیه به اسرائیل 900 میلیون دلار بود و سال 2022 بالغ بر 6.5 میلیارد دلار و بر اساس اسناد وزارت بازرگانی این کشور این رقم سال 2023 به ۶ میلیارد دلار رسیده است. بیشترین حجم مراوده سیاسی، بیشترین حجم سرمایهگذاری یهودیان در ترکیه و بیشترین میزان ورود گردشگران یهودی از مبدا سرزمینهای اشغالی در دوران حکومت حزب عدالت و توسعه رقم خورده است. پس از شروع عملیات نظامی رژیم اسرائیل در غزه، دولت اردوغان برخورد مزورانهای با اقدامات وحشیانه رژیم داشته است؛ از همراهی با ائتلاف آمریکا، انگلیس و اسرائیل در گشتزنی دریایی یا اخراج سران حماس از ترکیه در روزهای ابتدایی عملیات توفان الاقصی تا حملات لفظی شدید ضد کابینه اسرائیل و شخص نتانیاهو را میتوان مشاهده کرد. مطبوعات ترکیه فاش کردهاند درست یک ماه پس از شروع عملیات توفان الاقصی و یک روز قبل از ورود آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالاتمتحده، پیامی از ترکیه به تلآویو و واشنگتن صادر شد با این مضمون که ترکیه مشکلی با اسرائیل و رابطه با این رژیم ندارد و به هیچ عنوان خواهان قطع روابط با تلآویو نیست، بلکه مشکل اردوغان با شخص نتانیاهو و کابینه وی است. گذشت ۶ ماه از کشتار مردم غزه، افزایش روند تجاری این کشور با سرزمینهای اشغالی در این بازه زمانی به مبلغ ۲ میلیارد و 305 میلیون دلار و صادرات اقلامی که بهمثابه شاهرگ حیاتی این رژیم بوده مانند صادرات 65 درصد از فولاد رژیم، 60 درصد از سیمان، بالغ بر 45 درصد از نفت و گاز، صادرات برق و همچنین مقدار زیادی میوه و سبزیجات و غلات مورد استفاده رژیم به اسرائیل برخلاف لفاظیهای دولت اردوغان، خشم بسیاری از مردم مسلمان ترکیه و دیگر مسلمانان جهان را برانگیخت. این تناقض در گفتار و عمل بشدت به جایگاهی که اردوغان سالها در پی آن است یعنی رهبری جریان اسلام سیاسی اهل سنت یا همان جریان اخوانی صدمه وارد کرد. از سوی دیگر اقدامات هوشمندانه ایران در حمایت از مسلمانان جهان بویژه آرمان فلسطین و مردم بیدفاع غزه و تقدیم شهیدانی در راه مقابله با صهیونیسم جهانی توانست باعث تغییر نگاه مسلمانان به ایران شود. در این بین حوادث دیگری همچون سفر رسمی رهبران مقاومت فلسطین به ایران و حمله تروریستی به مقر کنسولگری ایران در دمشق موجب سرعتبخشی در این تغییر رویکرد میان افکار عمومی جهان اسلام شد. شاید بتوان تحریم اخیر صادرات برخی کالاها از مبدا ترکیه به سرزمینهای اشغالی را نوعی کنش منفعلانه آنکارا در بازیابی چهره مخدوششده خود و محبوبیت روزافزون جمهوری اسلامی در میان افکار عمومی مسلمانان جهان دانست و نه یک کنش سیاسی از سر اقتدار در مقابله با رژیم صهیونیستی و دفاع از مردم غزه. در ادامه همینروند در روزهای گذشته شاهد سکوت سنگین و منفعلانه دولت ترکیه در پی اقدام مقتدرانه ایران در تنبیه رژیم اسرائیل بودهایم. رسانههای دولتی و نزدیک به اردوغان نیز اقدامات ایران را با نگاهی خصمانه و موذیانه به نفع اسرائیل و ضرر مردم غزه تحلیل کردند و آن را نمایشی مسخره دانستند.
اما مطمئنا رجبطیب اردوغان میداند پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی موجب تثبیت هرچه بیشتر جایگاه ایران بهعنوان مهمترین حامی مردم فلسطین شده است و در عین حال به عنوان کشوری شناخته خواهد شد که حمله به اماکن دیپلماتیک خود را برنمیتابد. پیداست که این سطح از قدرت، برای همسایهای همچون ترکیه که همواره ایران را رقیب خود میپندارد و با اسرائیل روابط سیاسی و تجاری گسترده دارد، قابل تحمل نخواهد بود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
۵۰ صهیونیست نجاتیافته از عملیات ۷ اکتبر خودکشی کردند
برخی اطلاعات فاش شده درباره صهیونیستهای نجاتیافته از جشنواره موسیقی که 7 اکتبر گذشته در منطقه النقب، واقع در جنوب فلسطین اشغالی برپا بود، حاکی از سرنوشت مرگبار تعداد زیادی از آنهاست. بر اساس اطلاعاتی که یکی از افراد نجاتیافته به کمیته بررسی در پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) ارائه کرد، نزدیک به ۵۰ نفر از نجاتیافتگان در جشنواره موسیقی «نوفا» پس از نجات از عملیات توفان الاقصی، دست به خودکشی زدند. به گفته این منبع، همچنین تعداد زیادی از این افراد به دلیل وضعیت روانی بدی که داشتند، به بیمارستان منتقل شدند. یکی از نجاتیافتگان این عملیات در کمیته کنست گفت: آزمایش پزشکی انجام دادم، شرایط جسمی بسیار بدی دارم. میانگین خوابم در شبانهروز یک تا ۲ ساعت است و دچار اختلالهای روانی شدهام تا جایی که زمانی که ببینم فردی به من نزدیک میشود، احساس خطر میکنم و با پلیس تماس میگیرم.
***
لیبرمن: در ارزیابی حمله ایران اشتباه کردیم
یک مقام صهیونیست با اشاره به حمایت آمریکا از این رژیم در مقابله با عملیات ایران، گفت: بخش اطلاعات ما در ارزیابی حمله ایران اشتباه کرد. آویگدور لیبرمن، رئیس حزب «اسرائیل بیتنا» در اظهاراتی گفت: بخش اطلاعات نظامی ما در ارزیابی حمله ایران اشتباه کرد. طبق گزارش المیادین، وی اعتراف کرد: اگر رادارهای زمینی، دریایی و هوایی آمریکا و اطلاعاتی که این کشور به ما داد نبود، امکان مواجهه با حمله ایران را نداشتیم. این مقام صهیونیست خاطرنشان کرد: اکنون زمانی که میخواهیم به سوی عملیات دیگری برویم باید در نظر داشته باشیم که آیا پاسخ ما پاسخی دیگر به دنبال خواهد داشت و این پاسخ در چند مرتبه خواهد بود.
***
رسانه عبری:
ایران مهمترین پایگاه نیروی هوایی اسرائیل را هدف قرار داد
یک رسانه عبریزبان در پی هدف قرار گرفتن پایگاه «نواتیم» در حمله کشورمان به اراضی اشغالی، از این پایگاه به عنوان «مهمترین پایگاه نیروی هوایی اسرائیل» نام برد. روزنامه «یدیعوت آحارانوت» در این باره نوشت: پایگاه هوایی «نواتیم» که هدف موشکهای ایران قرار گرفت، مهمترین پایگاه نیروی هوایی اسرائیل است. در همین راستا روزنامه صهیونیستی «یسرائیل هیوم» نیز اذعان کرد: حمله ایران یادآور از دست رفتن بازدارندگی استراتژیک برای اسرائیل و آمریکاست. این روزنامه گزارش داد: ایران نمیترسد و این خبر بدی برای آمریکاییها و متحدان آنها در منطقه است.
***
بورل: اتحادیه اروپایی نمیتواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در سخنانی گفت این اتحادیه در شرایط فعلی نمیتواند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را «تروریستی» اعلام کند. «جوزپ بورل» در گفتوگو با روزنامه لوموند در این باره گفت: «ما بارها درباره افزودن نام سپاه پاسداران ایران به فهرست سازمانهای تروریستی صحبت کردهایم و این کاری بود که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا انجام داد، با این وجود مقام قضایی اتحادیه اروپایی باید تشخیص دهد که سپاه مرتکب اقدام تروریستی شده است و در حال حاضر چنین نیست». وی درباره تحریمهای جدید علیه تهران نیز گفت: این اقدام ابتدا مستلزم وجود چیزهایی است که قابل تحریم باشد. بورل همچنین تاکید کرد: در پی پاسخ احتمالی اسرائیل به حملهای که ایران با پهپاد و موشک انجام داده است، به نفع همه است که شاهد رویارویی منطقهای نباشیم.
***
صهیونیستها ۳ هزار فلسطینی را از غزه ربودند
در پی افشای جنایتهای ضدبشری صهیونیستها علیه اسرا و بازداشتشدگان فلسطینی از نوار غزه، یک مرکز حقوقبشری گزارشی درباره شرایط هولناک این بازداشتشدگان در زندانهای رژیم اشغالگر ارائه داد. مرکز حقوق بشری المیزان در گزارش خود به این منظور روز سهشنبه اعلام کرد نظامیان رژیم اشغالگر از ابتدای تجاوزات وحشیانه خود به نوار غزه، 3 هزار فلسطینی از جمله زنان و کودکان و سالمندان و پزشکان را از این منطقه ربودهاند و آنها را در زندانهای نفحه و النقب در انزوای کامل از جهان بیرون قرار دادهاند. بر اساس این گزارش، 300 تن از این فلسطینیها از جمله 10 کودک به زندانهای مخوف عسقلان و عوفر منتقل شدهاند و همه بازداشتشدگان از لحظه بازداشت تا انتقال به مراکز بازجویی و زندان، مورد شکنجه و رفتارهای جنایتکارانه و تحقیرآمیز قرار گرفتهاند. روز گذشته شماری از بازداشتشدگان فلسطینی که آزاد شدهاند اطلاعات وحشتناکی درباره رفتار نظامیان صهیونیست با آنها ارائه دادند.
***
امیرعبداللهیان: دنبال توسعه تنش نیستیم
وزیر امور خارجه کشورمان و خانم رتنو مارسودی، وزیر خارجه اندونزی در یک تماس تلفنی آخرین تحولات منطقه و همچنین روند روابط دوجانبه تهران و جاکارتا را مورد بحث و بررسی قرار دادند. حسین امیرعبداللهیان ضمن تشکر از اندونزی در تلاش برای احقاق حقوق و کمک به فلسطین و همچنین رای منفی این کشور در شورای حقوق بشر به نفع ایران، از وزیر خارجه این کشور جهت سفر به تهران دعوت کرد. امیرعبداللهیان از موضع جاکارتا در محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت ایران در دمشق قدردانی کرد و همتای خود را در جریان آخرین تحولات منطقه و بویژه دفاع مشروع نیروهای مسلح ایران قرار داد و اعلام کرد دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|