|
ظریف: دانشجویان آمریکایی بر خادمان حرمهای شریف شرف دارند
محمدجواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه کشورمان در واکنش به اعتراضات دانشجویی در آمریکا در توئیتی نوشت: دانشجویان معترض آمریکایی که توسط نیروهای امنیتی ایالات متحده سرکوب میشوند، در دفاع از مردم فلسطین بر خادمان حرمهای شریف شرف دارند. دولتها بر اساس کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ موظف به اتخاذ اقدامات لازم برای جلوگیری از نسلکشی هستند، نه تشویق نسلکشی از طریق عادیسازی با مجرمان.
ارسال به دوستان
نسلکشی ادامه دارد؛ تعداد شهدای حملات رژیم صهیونیستی به غزه به نزدیک 35 هزار نفر رسید
زخم باز غزه
هر 10 دقیقه یک کودک در غزه به شهادت میرسد
گروه بینالملل: تعداد شهدای جنگ غزه به 34 هزار و 683 نفر و تعداد زخمیها به 78 هزار و 18 نفر رسیده است که این ارقام بخشی از جنایتهای ادامهدار رژیم صهیونیستی در نوار غزه است. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد شمار شهدای نوار غزه از 7 اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۳۴ هزار و ۶83 نفر افزایش یافته است. پس از گذشت 212 روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبهروز بیشتر در باتلاق بحرانهای داخلی و خارجی خود فرو میرود.
رژیم اسرائیل طی این مدت دستاوردی غیر از قتلعام، ویرانی، جنایتهای جنگی، نقض قوانین بینالمللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است. رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از 212 روز نتوانسته گروههای مقاومت در یک منطقه کوچک را که سالها در محاصره است، شکست دهد و حتی همراهی افکار عمومی جهان را به خاطر ارتکاب جنایتهای آشکار در غزه از دست داده است. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد: نوار غزه شاهد فاجعه پزشکی بیسابقهای به دلیل 7 ماه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و حملات این رژیم علیه مراکز درمانی است. به نقل از سما، این وزارتخانه هشدار داد اگر رژیم صهیونیستی تهدیدهای خود را درباره حمله به رفح عملی کند احتمالا کشتار جمعی رخ خواهد داد.
وزارت بهداشت فلسطین تاکید کرد: حمله رژیم صهیونیستی به غزه موجب از کار افتادن ۳۲ بیمارستان و ۵۳ مرکز پزشکی در غزه و انهدام ۱۳۰ آمبولانس شده است. در تعدادی از بیمارستانهایی که به صورت جزئی فعالیت میکنند میزان استفاده از تختها به بیشتر از ۲۵۰ درصد رسیده است. از سوی دیگر سیندی مککین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: گرسنگی و قحطی گستردهای در شمال غزه وجود دارد که در جنوب غزه نیز گسترش خواهد یافت. امیدواریم طرفهای درگیر هرچه زودتر به توافقی برای آتشبس در غزه دست یابند. وی گفت: زمانی که چنین جنگهایی رخ میدهد و چنین اتفاقهایی در جنگ میافتد قحطی نیز ایجاد میشود. چیزی که ما میخواهیم توقف جنگ و تسهیل ورود کمکهای بشردوستانه به غزه است. از سوی دیگر آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا) در بیانیهای اعلام کرد: کودکان غزه با سطح مخربی از تنش روبهرو هستند. تیم آنروا برای کاهش تاثیر جنگ بر کودکان و کاستن از ترس آنها تلاش میکند. ما باید از حال و آینده این کودکان حمایت کنیم. آنروا مجددا بر لزوم توقف جنگ در غزه تاکید کرد. به رغم صدور قطعنامهای از سوی شورای امنیت درباره توقف فوری جنگ غزه و حکم دیوان بینالمللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ اقداماتی از سوی رژیم اشغالگر برای ممانعت از نسلکشی در غزه، این رژیم همچنان به جنگ خود علیه غزه ادامه میدهد. آنروا دیروز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت در حملات مستمر رژیم صهیونیستی تاکنون بیش از ۱۰ هزار زن شهید و ۱۹ هزار زن هم زخمی شدهاند. به نقل از روسیا الیوم، آنروا با اشاره به شرایط وخیم زنان غزه اعلام کرد: شرایط وحشتناک است، بیش از ۱۵۵ هزار زن باردار یا شیرده در تامین آب و لوازم بهداشتی با مشکل شدید مواجه هستند. آژانس آنروا وابسته به سازمان ملل اعلام کرد هر ۱۰ دقیقه یک کودک در نوار غزه به شهادت میرسد. آنروا تأکید کرد شمار زیادی از کودکان در حملات شدید و کورکورانه ارتش رژیم صهیونیستی جان خود را از دست میدهند. در همین رابطه سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه با بیان اینکه رژیم اشغالگر به شکل سیستماتیک کودکان فلسطینی را ترور میکند، تصریح کرد: ۱۳ هزار و ۸۰۰ کودک بر اثر حملات اسرائیل در غزه به شهادت رسیده و ۳۰ کودک هم بر اثر سوءتغذیه جان خود را از دست دادهاند. وی در ادامه با اشاره به اینکه روند خروج بیماران و مجروحان از نوار غزه همچنان امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: کمتر از ۳۰ درصد کسانی که به درمان در خارج از نوار غزه نیاز داشتند، توانستند غزه را ترک کنند. وی همچنین گفت: اشغالگران میخواهند به اجبار شهروندان را از شمال نوار غزه به سمت جنوب آواره کنند. سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه تأکید کرد: اشغالگران در حال انجام یک عملیات نظامی علیه سیستم بهداشتی نوار غزه هستند و بیمارستانهای شمال نوار غزه بویژه بیمارستان شفا کاملا ویران شده است.
آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: 7 ماه کوچ بیپایان؛ 1.7 میلیون نفر از آغاز جنگ غزه به اجبار پا به فرار گذاشتهاند. بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، آنروا همچنین اعلام کرد: «از زمان شروع جنگ در غزه، مراکز آنروا برای تامین سرپناه در شرایط اضطراری برای هزاران خانوادهای که در جستوجوی امنیت هستند و جایی برای رفتن ندارند، استفاده شده است». برنامه جهانی غذا مجددا هشدار داد «قحطی بیش از هر زمان دیگری در شمال نوار غزه نزدیک است». موسسه آموزش و تحقیقات سازمان ملل متحد در بیانیهای اعلام کرد تصاویر ماهوارهای نشان میدهد از 7 اکتبر تا امروز 85.8 درصد مدارس غزه آسیب دیده از جمله ۲۹ درصد مدارس سازمان ملل. در بیانیه این نهاد سازمان ملل آمده است که این گزارش به کمک مرکز ماهوارهای سازمان ملل متحد تهیه شده و اطلاعات جامعی درباره تاثیر مخرب جنگ غزه بر زیرساختهای آموزشی ارائه میدهد. بر اساس این گزارش، 85.8 درصد مدارس غزه به نحوی آسیب دیدهاند از جمله بر اثر حمله مستقیم. این نهاد همچنین اعلام کرد دستکم 72.5 درصد مدارس آسیبدیده به بازسازی اساسی نیاز دارند. بر اساس این گزارش، 65.3 درصد مدارسی که توسط آوارگان غزه به عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار داشت نیز به طور مستقیم هدف حمله قرار گرفته است. این نهاد سازمان ملل با تاکید بر لزوم برقراری آتشبس برای بازسازی زیرساختهای آموزشی غزه، نسبت به استفاده نظامی رژیم صهیونیستی از مدارس برای بازداشت و بازجویی فلسطینیان ابراز نگرانی کرد. موسسه آموزش و تحقیقات سازمان ملل همچنین اعلام کرد به دلیل نگرانیهای امنیتی و محدودیتهای فزاینده رژیم صهیونیستی امکان بازدید حضوری از مدارس وجود ندارد.
«کاترین راسل»، مدیر اجرایی یونیسف نیز با اشاره به تداوم حملات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین گفت: «میزان و سرعت تخریب و ویرانی در نوار غزه تکاندهنده و شوکهکننده است و خانهها، مدارس و بیمارستانها ویران شدهاند». وی اشاره کرد که جنگ باعث کشته شدن معلمان، پزشکان و کارکنان بخش بشردوستانه شده است. این مقام سازمان ملل در ادامه خواستار برقراری آتشبس در غزه شد. راسل همچنین هشدار داد خطر وقوع قحطی در غزه قریبالوقوع است. پیشتر نیز «جیمز الدر»، سخنگوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گفته بود: «۶۰۰ هزار کودک در رفح در جنوب نوار غزه از گرسنگی و ترس رنج میبرند و با خطر حمله اسرائیل روبهرو هستند». الدر با بیان اینکه به کودکان و خانوادههای آواره به دلیل حملات رژیم صهیونیستی گفته شده بود به رفح بروند و آنجا در امان خواهند بود، تصریح کرد: «با وجود این، حملات وحشیانه علیه آنها انجام شد».
«اسماعیل الثوابته» مدیر دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه هم به الجزیره گفت: رژیم اشغالگر بیش از ۱۵ بخش اشتغال در غزه را هدف قرار داده است. این مقام غزه اعلام کرد: ۹۵ درصد مؤسسات اقتصادی در غزه به دلیل حملات اسرائیل از کار افتادهاند. وی همچنین افزود: خسارات مستقیم اولیه جنگ در نوار غزه بالغ بر ۳۳ میلیارد دلار است. الثوابته ادامه داد: بیش از ۲۰۰ هزار نفر در نوار غزه در طول 3 ماه اول جنگ شغل خود را از دست دادند. وی همچنین گفت: از کشورهای سراسر جهان و سازمانهای بینالمللی میخواهیم از کارگران نوار غزه حمایت مستقیم کنند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در فلسطین اعلام کرد کاروانهای کمکهای بشردوستانه به دلیل موانع ایجاد شده توسط رژیم صهیونیستی قادر به رساندن سوخت به بیمارستانهای نوار غزه نیستند. طبق گزارش شبکه روسیاالیوم، حساب رسمی این نهاد در «ایکس» با انتشار پیامی نوشت: دوسوم ماموریتهای بشردوستانه هماهنگشده امروز در غزه با موانع مقامات اسرائیلی مواجه بوده و بهطور میانگین هر مأموریت با 5 ساعت تاخیر قبل از اجازه ورود مواجه است. این نهاد در ادامه گزارش خود آورده است: «در نتیجه این مانعتراشیها، تدارکات حیاتی، تجهیزات و سوخت برای ژنراتورهای پشتیبان به بیمارستانها تحویل نشد». پیش از این نیز «سلامه معروف»، رئیس دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه اعلام کرده بود جلوگیری از ورود گاز و سوخت به نوار غزه تهدیدی برای تشدید بحران انسانی در این باریکه است.
در همین حال سازمان ملل هزینه بازسازی نوار غزه را ۴۰ میلیارد دلار تخمین زد و تاکید کرد بازسازی ویرانیهای عظیم و بیسابقهای که بر اثر تجاوز طولانی مدت رژیم صهیونیستی به نوار غزه وارد شده، ممکن است ۸۰ سال به طول بینجامد. به گزارش الجزیره، عبدالله الدردری، دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر دفتر منطقهای کشورهای عربی در برنامه توسعه سازمان ملل متحد، در کنفرانسی خبری در امان پایتخت اردن اعلام کرد بازسازی نوار غزه کاری بسیار هزینهبر و زمانبر خواهد بود. بر اساس تصاویر ماهوارهای، برآورد هزینهها ۱۸ میلیارد دلار است اما روی زمین و در عمل وضعیت بسیار متفاوت است و این برآورد نهایی نیست. وی افزود: برآورد اولیه برنامه توسعه سازمان ملل متحد برای بازسازی همه چیزهایی که در غزه ویران شده، ۴۰ میلیارد دلار است و این ماموریتی است که جامعه بینالملل از جنگ دوم جهانی تاکنون هرگز با آن برخورد نکرده است. وی با اشاره به بحث و بررسی بازسازی غزه با برخی کشورهای عربی و وجود نشانههای مثبت در این زمینه افزود: اتکا به چارچوبهای سنتی برای بازسازی به این معناست که ممکن است این کار دههها طول بکشد و مردم فلسطین چند دهه از رفاه بهرهمند نباشند، بنابراین مهم است که مردم را به سرعت در خانههای مناسب اسکان دهیم و به حالت عادی اقتصادی و اجتماعی بازگردانیم. در همین حال، ارزیابی ساختوسازها نشان میدهد غزه نزدیک به ۸۰ سال برای بازسازی تمام واحدهای مسکونی تخریبشده به زمان نیاز دارد و این در صورتی است که سرعت بازسازی معقول باشد. الدردری تاکید کرد کل آواری که تاکنون در غزه انباشته شده است به ۳۷ میلیون تن میرسد و با توجه به افزایش بسیار زیاد و روزانه آن، آخرین دادهها نشان میدهد این آوارها تقریبا ۴۰ میلیون تن است. وی با اشاره به اینکه ۷۲ درصد ساختمانهای مسکونی به طور کامل یا جزئی تخریب شده است، خاطرنشان کرد: توسعه انسانی غزه با تمام مولفههای آن اعم از بهداشت، آموزش، اقتصاد و زیرساختها حدود ۴۰ سال به عقب رفته و این به معنای آن است که ۴۰ سال تلاش و کوشش و سرمایهگذاریها در نوار غزه بر باد رفته
است.
ارسال به دوستان
در حمله راکتی نیروهای مقاومت به پایگاه نظامی کرم ابوسالم 15 اسرائیلی کشته و زخمی شدند
ضربه از رفح
گروه بینالملل: منابع امنیتی و میدانی به شبکه الاقصی اعلام کردند اطلاعات موثقی که در اختیار مقاومت است، نشان میدهد در حمله موشکی به پایگاه کرم ابوسالم دست کم 5 نظامی اسرائیلی هلاک و 10 نظامی دیگر نیز زخمی شدند.
روز گذشته در یک عملیات بزرگ غافلگیرانه، نیروهای مقاومت فلسطین به یک مرکز نظامی این رژیم در منطقه کرم ابوسالم حمله کردند. در این حمله، رگباری از راکتهای «رجوم» شلیک شد که تاکنون طبق گفته منابع خبری 5 نظامی این رژیم به هلاکت رسیدهاند. پیش از این رسانههای صهیونیستی گزارش داده بودند آژیرهای هشدار در کرم ابوسالم در جنوب غلاف غزه به صدا درآمده است. به نوشته روزنامه یدیعوت آحارانوت، ارتش رژیم صهیونیستی بالگردهایی را به پایگاه کرم ابوسالم برای خارج کردن مجروحان فراخواند. رسانههای عبری همچنین گزارش دادند حادثه کرم ابوسالم خطرناک است و انتشار اطلاعات درباره محل سقوط موشکها و مجروحان ممنوع شده است. جنگ نوار غزه در حالی وارد هشتمین ماه خود شد که هواپیماهای رژیم صهیونیستی به بمباران مناطق مختلف نوار غزه ادامه دادند و دهها شهید و زخمی برجا گذاشتند. وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد: رژیم اشغالگر ظرف ۲۴ ساعت گذشته مرتکب 3 کشتار در غزه شد که ۲۹ شهید و ۱۱۰ مجروح برجا گذاشت.
در این بین حمله روز گذشته مقاومت فلسطین یک پیام مهم برای طرف اسرائیلی دارد. طبق گفته منابع خبری توافق آتشبس روی میز است و نتانیاهو قصد ندارد آتشبسی شکل بگیرد و میخواهد با خلاء ایجاد شده به شهر رفح حمله کند. پیام گردانهای القسام در حمله راکتی دیروز آن بود که در صورت حمله اسرائیل به رفح، چیزی گیر این رژیم نخواهد آمد و باید آماده مقابله با نیروهای حماس باشد. بنابراین رژیم صهیونیستی باید آتشبس را قبول کرده و تنها نقطه اختلاف در آتشبس یعنی پایان دائمی جنگ غزه را بپذیرد. در همین رابطه آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی گفته است باید تمام گذرگاهها با نوار غزه فورا بسته شود. بن گویر، وزیر رادیکال امنیت قومی اسرائیل هم در مطلبی اعلام کرد باید فورا وارد رفح شویم. یک منبع مطلع از روند مذاکرات آتشبس در نوار غزه در واکنش به ادعاهای مقامات رژیم صهیونیستی برای مقصر جلوه دادن مقاومت فلسطین در مذاکرات گفت اکنون توپ در زمین رژیم اشغالگر است.
یک منبع مصری در این باره گفت: توپ اکنون در زمین اسرائیل است و جنبش حماس خواستار شفافیت درباره برخی بندهای مذکور در پیشنویس توافق است. طبق گزارش شبکه المیادین، این منبع مصری اعلام کرد: اسرائیل تا زمانی که حماس پاسخ خود را تحویل ندهد، هیات خود را به قاهره نمیفرستد. در همین راستا، رسانههای عبریزبان مدعی شدند حماس پس از پایان مذاکرات شنبه پاسخ خود را ارائه نکرده است. این رسانهها گزارش دادند: حماس اصرار دارد به جای تضمین، بند پایان جنگ در توافقنامه نوشته شود. رسانهها روز یکشنبه درباره نتایج مذاکرات در قاهره درباره دستیابی به توافق آتشبس و تبادل اسرا در غزه گزارش دادند هنوز توافقی حاصل نشده است. شبکه خبری سیبیاس آمریکا به نقل از یک مقام ارشد حماس گزارش داد مذاکراتی که در قاهره از طریق میانجیگران مصری در حال انجام بود، روز شنبه بدون نتیجه پایان یافت و دور جدید آن دوباره برگزار میشود. در آخرین جزئیات مربوط به مذاکرات قاهره برای تبادل اسیران و آتشبس در غزه، رسانههای مصری تاکید کردند پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات بر سر آتشبس و توافق تبادل اسیران در نوار غزه حاصل شده است. منابع صهیونیستی شنبه جزئیاتی از توافق تبادل اسرا را که به جنبش حماس پیشنهاد شده است، منتشر کردند. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت در این باره گزارش داد پیشنویس توافق پیشنهاد شده به جنبش حماس دارای 3 مرحله در عرض ۱۲۴ روز بوده و بخشی از آن شامل آزادی ۲۰ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد در مقابل هر نظامی زن صهیونیست است. همچنین بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی تاکید دارد تغییری در اهداف جنگ ایجاد نشده است و این رژیم حل و فصلی را درباره رفح نمیپذیرد. وی همچنین مدعی شده این حمله «با یا بدون توافق» انجام میشود. از سویی اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در این باره اظهار کرد: در راستای تاکید بر جدی بودن و رویکرد مثبت جنبش حماس قبل از دور فعلی مذاکرات، تماسهایی با گروههای مقاومت و جلسات و مشاورههای فشرده را در داخل و خارج انجام دادیم و این پیش از اعزام هیاتمان به قاهره بود. طبق گزارش خبرگزاری سما، وی افزود: اولویت جنبش حماس متوقف کردن جنایات علیه ملت فلسطین است و این یک موضع قاطع و اصلی است و به آیندهای باثباتتر منجر خواهد شد. وی ادامه داد: اگر آتشبس نخستین نتیجه توافق نباشد، پس توافق چه معنا و مفهومی خواهد داشت؟ وی همچنین تاکید کرد: حماس همچنان بر دستیابی به توافقنامه جامع و مرحلهای اصرار دارد که شامل پایان دادن به جنایات، اطمینان از عقبنشینی و دستیابی به یک معامله مبادله جدی برای اسرا باشد. هنیه ادامه داد: جهان گروگان یک کابینه افراطی شده و این در حالی است که این کابینه با مشکلات سیاسی مواجه است و نخستوزیر آن نیز میخواهد توجیهات دائمی را برای ادامه جنایتگری و گسترش دایره درگیری و خرابکاری اختراع کند و تلاشهای انجام شده توسط میانجیگران و دیگر طرفها را ناکام بگذارد. وی افزود: آمریکا که جنایات رژیم اشغالگر را پوشش میدهد، باید به جای تهیه سلاحهای کشتار جمعی، این نسلکشی را متوقف کند. یک منبع ارشد در جنبش حماس نیز در اظهاراتی گفت: جنبش حماس خواهان رسیدن به توافق است اما این توافق نباید به هر بهایی باشد. بدون توقف کامل جنگ و عقبنشینی کامل نیروهای اشغالگر از غزه توافقی در کار نخواهد بود. وی در گفتوگو با العربی الجدید تاکید کرد: نتانیاهو به منظور ایجاد فشار و ممانعت از رسیدن به توافق به خاطر محاسبات شخصی، تهدید به حمله به رفح میکند. حمله به رفح به مثابه یک گردش نخواهد بود و رژیم اشغالگر برای هر نوع ماجراجویی بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد و با شکست مواجه خواهد شد. عضو ارشد حماس افزود: لجبازی رژیم اشغالگر مانع مذاکرات میشود و مسؤولیت کامل این امر برعهده بنیامین نتانیاهو است. جنگی که نتانیاهو و ارتشش در آن قرار دارند، بیهوده و بدون هدف است. نتانیاهو طفره میرود و به خانوادههای اسرا، کابینه خود و تمام دنیا دروغ میگوید. پیش از این عزت الرشق، عضو ارشد جنبش حماس با اشاره به سنگاندازی نتانیاهو در مذاکرات تبادل اسرا، گفته بود اگر رژیم صهیونیستی به رفح حمله کند، شکست خواهد خورد. اخیرا روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت گزارش داد یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، روسای ستاد ارتش، موساد و شاباک چند روز پیش به این توافق رسیدند که دادن امتیازات در مساله مذاکرات تبادل اسرا امری ضروری است و پیشرفت در مذاکرات کنونی بعد از نشست این مقامات به وجود آمد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی علوم هستهای در اصفهان
معاون سازمان انرژی اتمی اعلام کرد نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت در شهر اصفهان برگزار خواهد شد. جواد کریمیثابت صبح روز یکشنبه 16 اردیبهشت در نشست خبری نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای 2024 گفت: این کنفرانس، نشاندهنده بلوغ فناوری هستهای در کشور است؛ سال گذشته در جریان دیدار کارکنان صنعت هستهای با مقام معظم رهبری، ایشان بر گسترش همکاریهای بینالمللی با کشورهای همسو تاکید کردند که این موضوع در سازمان انرژی اتمی ایران هدفگذاری شد. وی افزود: با توجه به برنامهریزیهای انجام شده، انجمن هستهای ایران پس از 29 دوره کنفرانس هستهای در سطح ملی، شرایط را برای برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای مهیا دانست که در این زمینه شاهد استقبال بسیار خوب داخلی و خارجی برای حضور در کنفرانس هستیم. کریمیثابت ادامه داد: 50 دانشمند از 5 قاره جهان میهمان نخستین کنفرانس بینالمللی علوم و فنون هستهای هستند. بیش از 80 سخنران از دانشگاهها، صنعت هستهای ایران و نیز خارج از کشور در 16 میزگرد علمی و پنلهای تخصصی به سخنرانی میپردازند.
بارزانی به تهران آمد
«نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق در رأس هیأتی عالی رتبه از مقامات اقلیم، وارد تهران شد. ناظم دباغ، نماینده حکومت اقلیم کردستان در تهران، دیروز درباره سفر رسمی «نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران گفت: رئیس اقلیم کردستان عراق به همراه هیاتی عالی رتبه از جمله شیخ جعفر شیخ مصطفی معاون رئیس اقلیم کردستان، مصطفی سید قادر معاون رئیس اقلیم کردستان، دلشاد شهاب مشاور ارشد رئیس اقلیم کردستان، ریبر احمد وزیر امور داخلی اقلیم کردستان، فوزی حریری رئیس دیوان و عبدالله آکرهای مشاور رئیس اقلیم کردستان در امور ایران ظهر امروز (یکشنبه 16 اردیبهشت) وارد تهران شد. وی در ادامه سخنانش افزود: قرار است در این سفر رسمی، رئیس اقلیم کردستان با مسؤولان ارشد ایرانی، سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و رایزنی کند.
اذعان ارتش اسرائیل به شلیک 65 موشک توسط حزب الله
در ادامه حمایتهای حزبالله از مردم غزه و در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی، منابع خبری گزارش دادند حزبالله با دهها موشک، شهرکهای اسرائیلی واقع در منطقه «اصبع الجلیل» (شمال فلسطین اشغالی) را هدف قرار داده است. در پی این حملات، صدای آژیرهای خطر از این شهرکها شنیده شده است. برخی منابع، تعداد موشکها را بالغ بر 50 عدد اعلام کردهاند. نیروهای حزبالله همچنین چندین موشک به سمت پایگاههای نظامی رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی سوریه شلیک کردند. هنوز آماری از تلفات احتمالی در میان صهیونیستها منتشر نشده است. «دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد 65 موشک از جنوب لبنان به سمت شهرکهای صهیونیستنشین شلیک شده است. مقاومت لبنان صبح دیروز ساعتی پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به جنوب این کشور، شهرک صهیونیستنشین کریات شمونا را موشکباران کرد. در پی حمله دیروز اسرائیل به یک منطقه مسکونی در جنوب لبنان و به طور مشخص میسالجبل 4 نفر از اعضای یک خانواده لبنانی به شهادت رسیدند. مقاومت در این حملات، با بیش از 30 موشک، منطقه اصبع الجلیل را هدف قرار داد.
استقرار اتوبوسهای زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا
پلیس نیویورک با استقرار اتوبوسهای زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا و به پرواز درآوردن پهپادی که فیلمها و عکسهای دانشجویان معترض را در تلفنهای همراه آنان نشان میداد، به تسخیر یکی از ساختمانهای این دانشگاه توسط معترضان به جنگ غزه پایان داد. بر اساس این گزارش، تسخیر یکی از ساختمانهای دانشگاه کلمبیا از سوی معترضان حامی فلسطین در حالی است که پهپادهای شناسایی پلیس بر فراز آسمان این دانشگاه به پرواز درآمد و دانشجویان معترض را شناسایی کرد و تصاویر آنها را در تلفنهای همراهشان پخش کرد. همچنین نیروهای گارد پلیس مقابل در ورودی دانشگاه به صف ایستاده و اتوبوسهای زندان را برای دستگیری و انتقال دانشجویان معترض به زندان آماده کردند. این در حالی است که مقامات دانشگاه، رهبران دانشجویان معترض را که بیش از 2 هفته است در محوطه دانشگاه چادرهای اعتراضی خود را برپا کردهاند، به یک جلسه دعوت کردند، در حالی که جلسه قبلی آنان بینتیجه پایان یافته بود. در همین حال، پلیس دهها نفر از جمله 30 دانشجو، 6 فارغالتحصیل و 2 کارمند دانشگاه را به اتهام ورود غیرقانونی دستگیر و چادرهای معترضان در این ساختمان را جمعآوری کرد.
امیرعبداللهیان:
فشارها بر اسرائیل احتمال آتشبس در غزه را افزایش داده است
وزیر امور خارجه گفت: در فضایی قرار داریم که احتمال آتشبس جنگ در غزه نسبت به گذشته افزایش یافته و علت آن رایزنیها، تلاشها و فشارهای افکار عمومی در صحنه منطقهای و بینالمللی بر رژیم اسرائیل است. حسین امیرعبداللهیان افزود: علاوه برتوسعه پایدار کشورهای اسلامی، مساله توقف جنگ در غزه نیز در دستور کار نشست کشورهای اسلامی در آفریقا قرار داشت؛ در نشست کارشناسان و وزرای خارجه بحثهایی در سطح سران و وزرای خارجه شرکتکننده مطرح شد. امیرعبداللهیان با بیان اینکه ما در فضایی قرار داریم که احتمال آتشبس جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش یافته است، علت آن را رایزنیها، تلاشها و فشارهای افکار عمومی در صحنه منطقهای و بینالمللی بر رژیم اسرائیل دانست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|