|
نگاهی به سیوپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران که 19 اردیبهشت در مصلا امامخمینی(ره) آغاز میشود
نوروز کتاب ایران
محمدرضا اسماعیلی: سیوپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه 19 اردیبهشت به مدت 10 روز آغاز به کار خواهد کرد. به گزارش «وطن امروز» این دوره نیز در مصلای امام خمینی. علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران درباره افزایش متراژ مورد استفاده برای ناشران گفت:« فضای نمایشگاهی این دوره با افزایش 20 هزار مترمربع، به ۱۴۰ هزار مترمربع رسیده و تعداد ناشران متقاضی نیز 50 درصد رشد داشته است». با توجه به این گفته رمضانی، تعداد ناشران این دوره باید نزدیک به 4 هزار باشد. البته تعدادی از ناشرانی که سال گذشته به دلایلی چون نداشتن صرفه اقتصادی، افزایش هزینهها و ... شرکت نکرده بودند، امسال نامشان در میان ناشران به چشم میخورد.
دومین تجربه حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب
در این دوره نیز همانند دوره قبل کتابفروشان در بخش مجازی همراه با ناشران به عرضه محصولات خود میپردازند که در روزهای گذشته اعتراض ناشران را به همراه داشته است؛ این در حالی است که ناشران سال گذشته تنها 8 درصد از 400 میلیارد تومان فروش نمایشگاه سهم داشتند.
بخش مجازی نمایشگاه کتاب سال گذشته با توجه به آمار خانه کتاب و ادبیات ایران، نزدیک به یک میلیون و ۳۶۹ هزار و ۷۲۴ نسخه از ۲ هزار و ۲۳۱ فروشگاه (از میان فروشندگان آثار ۲ هزار و ۵۹ ناشر و ۱۷۲ کتابفروش شرکت کرده بودند) فروش داشته است.
از مجموع آثار به فروش رسیده هم ۸۲ درصد آن را ناشران به فروش رساندند، یعنی نزدیک به یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۴۶۸ نسخه کتاب و ۱۸ درصد را هم کتابفروشان که کمتر از 260 هزار نسخه بوده است.
این آمار و ارقام فقط برای بخش مجازی است و از میزان فروش حضوری ناشران عدد رسمی وجود ندارد تا بدانیم حضور کتابفروشان چقدر بر فروش کل ناشران تأثیر گذاشته است اما تأثیر کتابفروشان بر تعداد فروش مستقیم ناشران در بخش مجازی ۱۸ درصد است.
محمدحسین اسلامیفر، مدیر کتابفروشی پاتوق کتاب تهران درباره حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب گفت: «کار بزرگی که طی یکی دو سال اخیر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رخ داد، حضور کتابفروشان در این رویداد است؛ حضوری که در فضای مجازی محقق شد و همزمانی آن با نمایشگاه کتاب تهران یک کار بزرگ است، زیرا رکودی که از قبل این نمایشگاه تا بعد از نمایشگاه کتاب در کتابفروشیها، حدود یک تا 2 ماه بعد وجود دارد، رفع میشود».
از طرفی هم میانگین قیمت محصولات عرضهشده ۱۲۳ هزار تومان بوده است و از تمام ۱۶۸ میلیارد و ۴۷۶ میلیون تومان فروش در بخش مجازی ۱۸ درصد به اقتصاد کتابفروشان کمک کرده است، یعنی ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان. هر کتاب فروش (۱۷۲ کتابفروش در طرح شرکت کردند) نیز به طور میانگین ۱۸۳ میلیون تومان! که البته باز از این عدد هم به ناشر درصدی میرسد و حتی برخی ناشران هم خودشان کتابفروشی دارند و اینطور نیست که دریافتی ناشر از فروش کتابفروشان صفر باشد.
ناشر کتاب خود را با میانگین تخفیف ۲۵ تا ۳۰ درصد به کتابفروش میدهد. در این دوره نیز کتابفروش باید ۱۰ درصد تخفیف، ۳ درصد سهم خانه کتاب و ادبیات، هزینه پست و نیرو را هم بدهد. مجموع سود کتابفروشی نیز شاید به کمتر از 15 درصد برسد. اگر بخواهیم سود خالص کتابفروش را همان ۱۵ درصد از ۳۱ میلیارد و ۵۱۹ میلیون تومان برآورد کنیم، در کل هر کتابفروش ۲۷ میلیون تومان از فروش مجازی نمایشگاه سود خالص برده است، البته باز هم برای ناشران، حضور کتابفروشان سودی هم به همراه داشته است. نبود کتابفروشان برای ناشران از این جهت اهمیت دارد که در این ۱۰ روز بتوانند نقدینگی خود را در سریعترین زمان ممکن جمع آوری کنند.
اما هر ناشر نزدیک به ۶۶ میلیون تومان فروش خالص داشته است. این رویه که ناشران آثارشان را به طور انحصاری به فروش برسانند به مرور به حیات کتابفروشان ضربه میزند و ویترین ناشران روزبهروز کوچک و کوچکتر میشود و ناشران فروشنده انحصاری آثارشان میشوند با حاشیه سود نزدیک به ۷۰ درصد که در چاپهای بعدی نیز این عدد بیشتر خواهد شد.
البته سهم کتابفروشان از حجم اقتصادی نمایشگاه کتاب در ۲ بخش مجازی و فیزیکی سال گذشته ۷.۸ درصد بوده است.
یارانه کتاب به 800 هزار تومان رسید
درباره سقف یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه دانشجویان، طلاب و اعضای هیأت علمی، محمد خلج، مدیر کمیته اداری و مالی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی گفت: سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب ۷۰۰ هزار تومان است که از این مقدار۴۲۰ هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و ۲۸۰ هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیأت علمی ۸۰۰ هزار تومان است که از این مقدار معادل ۴۰۰ هزار تومان سهم عضو هیأت علمی و ۴۰۰ هزار تومان نیز بر عهده معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.
مدیر کمیته اداری و مالی ادامه داد: یارانه اعتباری خرید کتاب (بُن کتاب) صرفا در بخش مجازی سی وپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران قابل استفاده است و به صورت «اعتبار خرید» به کد ملی متقاضیان اختصاص پیدا میکند. برای دریافت این یارانه هنگام درخواست نیازی به واریز وجه نیست و یارانه اختصاصی در زمان خرید کتاب محاسبه و کسر خواهد شد.
کوشک کتاب
از سال گذشته در مرکز شبستان که سالن ناشران عمومی است فضایی ایجاد شد به نام کوشک کتاب. در این سازه برنامههای متنوعی از جمله استندآپ کمدی با موضوع کتاب و کتابخوانی، نقد کتاب، بزرگداشتها و... برگزار شد که از سوی مخاطبان هم مورد توجه قرار گرفت. سعید مجیدی، مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیان اینکه این دوره در سرای «کوشک کتاب» با یک تغییر و شکل جدید روبهرو خواهیم بود، ادامه داد: در این سرا بعضی برنامهها در قالبهای جدیدی اجرا میشود. نقد فیلم کوتاه برای نخستین بار در این بخش انجام میشود و نسبت به دوره گذشته تکریم و گرامیداشتها تقویت شده و برنامههای میدانی به سرای «کوشک کتاب» اضافه شده است.
وی به برنامهها و فعالیتهای سرای «جوایز ادبی» و غرفه «کتاب آرا» اشاره کرد و افزود: در بخش سرای «جوایز ادبی» نیز یک تغییر رویکرد کلی نسبت به 2 سال گذشته رخ داده است. در این غرفه همه جوایز کتابمحور کشور به مخاطبان معرفی میشود. در غرفه «کتاب آرا» که امسال برای سومین سال در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برپا میشود نیز فعالیتها نسبت به سال قبل جنبه تکاملی و رو به جلو دارد و در این غرفه دوره پیشرفته کارگاههای آموزشی دورههای گذشته برگزار میشود. نشستهای نقد و بررسی عمومی در حوزه تخصصی کتابآرایی نیز به فعالیتهای این بخش اضافه شده است.
یمن در آخرین روزها میهمان ویژه شد
اما درباره میهمان ویژه نیز باید گفت پس از صدور بیانیه دولت هند در ۲۴ فروردین که در آن به شهروندانش توصیه کرد با توجه «به شرایط حاکم بر منطقه» تا اطلاع ثانوی از سفر به ایران و رژیم صهیونیستی خودداری کنند، علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، با انتشار پیامی در فضای مجازی از انصراف هند برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران که ۲ سال رایزنی برای حضورش بهعنوان مهمان ویژه صورت گرفته بود، خبر داد.
در این متن آمده بود: «بهرغم تلاش جامعه فرهنگی هند، نظر به ادامه محدودیت حضور اتباع این کشور در ایران، پس از عملیات «وعده صادق» و اتمام فرصت رفع محدودیت، بعد از دیدار اخیر سفیر هند حضور این کشور منتفی و یمن میهمان ویژه سیوپنجمین دوره کتاب تهران خواهد
بود».
ارسال به دوستان
مروری بر کارگردانان شاخص حاضر در معتبرترین فستیوال سینمایی جهان
از کوپولا تا شریدر
محمد محمدی: 7روز تا برگزاری هفتادوهفتمین فستیوال کن زمان باقی مانده است؛ فستیوالی که سال 1936 در واکنش به نفوذ دولتهای آلمان و ایتالیا در انتخاب فیلمهای جشنواره ونیز در جنوبیترین شهر فرانسه یعنی کن راهاندازی شد اما به دلیل وقوع جنگ دوم جهانی، دوره بعد آن با تاخیر 10 ساله در سال 1946 برگزار شد.
حال با گذشت 88 سال از عمر این رویداد، به جرأت میتوان گفت فستیوال کن به یکی از مهمترین رویدادهای سینمایی جهان بدل شده است تا جایی با وجود انتقادات و برخی رفتارهای ناشی از سیاستهای این فستیوال، همواره سینمای ایران نیز به عنوان یکی از شرکتکنندگان در این جشنواره حضور داشته است.
جشنواره کن در طول 76 دوره برگزاری، بخشهای مختلفی چون کن کلاسیک، 2 هفته کارگردانان، خارج از مسابقه، نمایش ویژه، سینهفوندانسین و... را به خود دیده است که هر بخش فارغ از تعریف مجزا از جایزه ویژه به خود نیز برخوردار است اما بخش اصلی یا رقابتی همراه با جایزه نخل طلایی به عنوان معتبرترین بخش، از اهمیت ویژه و دوچندانی برخوردار است، از همین رو بسیاری از فیلمسازان جهان فارغ از حضور در بخشهای مختلف، در تلاشند اثر خود را روانه این رویداد مهم سینمایی کنند. در این بین رقابت اصلی کن بین بیش از 30 فیلم و کارگردان برای تصاحب نخل طلا خواهد بود؛ جایزه ویژهای که اواخر سال ۱۹۵۴ از سوی گروهی از جواهرسازان که با دعوت هیات مدیره جشنواره کن برای طراحی یک جایزه جدید به این شهر رفته بودند، ساخته شد. بر این اساس با پیشنهاد «لوچینه لازون» جواهرساز پاریسی برگ نخل که نماد شهر کن به شمار میرود، به عنوان جایزه ویژه این جشنواره انتخاب و در نهایت از سال ۱۹۵۵ جایزه نخل طلا جایگزین جایزه بزرگ این جشنواره شد اما در کنار این بخش، سایر بخشها نیز از اهمیت قبل توجهی برخوردارند که کسب جوایز در آن نیز برای کارگردانان سینما از اهمیت بسیاری برخوردار است.
امسال در هفتادوهفتمین فستیوال کن که 14 مه/ 25 اردیبهشت آغاز خواهد شد، بیش از 30 کارگردان آثار خود را برای نخستینبار در این رویداد اکران خواهند کرد اما بدون شک یکی از مهمترین و سرشناسترین کارگردانهای حاضر در کن 77 کسی نیست جز «فرانسیس فورد کوپولا»؛ کارگردانی که از آخرین حضورش در این فستیوال چند دهه میگذرد و امسال نیز با فیلمی به نام «مگالوپلیس» قرار است حاضران را شگفتزده کند. «مگالوپلیس» داستان معماری را روایت میکند که میخواهد شهر نیویورک را پس از وقوع یک فاجعه ویرانگر که تقریبا شهر را با خاک یکسان کرده، به عنوان یک آرمانشهر بازسازی کند. فیلمبرداری این فیلم پاییز ۲۰۲۲ آغاز شد و بازیگرانی همچون «آدام درایور»، «فارست ویتاکر»، «ناتالی امانوئل»، «جان ویت» و «لارنس فیشبرن» در نقشهای اصلی آن به ایفای نقش پرداختهاند. کوپولا این فیلم را با بودجه 120 میلیون دلاری تهیه کرده است؛ عددی که به رغم هنگفت بودنش اما در سینمایی که فیلم «اوپنهایمر» در آن با بیش از 180 میلیون دلار ساخته میشود، اصلا اعجابانگیز نیست.
اما از میان کارگردانان حاضر در بخش رقابت اصلی، فرانسیس فورد کوپولا پیشتر 2 بار برای فیلمهای «مکالمه» (۱۹۷۴) و «اینک آخرالزمان» (۱۹۷۹) برنده نخل طلا شده و به همراه ۸ کارگردان دیگر که تازهنفسترینشان «روبن استلوند» سوئدی است، به افتخار بزرگ دریافت ۲ نخل طلا نائل شده است.
«ژاک اودیار» دیگر کارگردانی است که قبلا برای «دیپان» (۲۰۱۵) لذت دریافت جایزه نخل طلا را چشیده است. فیلم جدید اودیار در کن امسال «امیلیا پرز» نام دارد که موزیکالی جنایی - کمدی است و «سلنا گومز» و «زویی سالدانا» در آن، «کارلا سوفیا گاسکون» را در نقش اصلی فیلم همراهی میکنند.
«پل شریدر» هم که با فیلم «آه، کانادا» در بخش رقابتی حاضر است، قبلا نخل طلا را برای فیلمنامه «راننده تاکسی» برده است. «ریچارد گر» و «یوما تورمن» در درام اقتباسی شریدر حضور دارند. از نکات قابل توجه اینکه این کارگردان و نویسنده آمریکایی اردیبهشت 98 در قالب جشنواره جهانی فیلم فجر به ایران آمد و در خلال این جشنواره فجر کارگاه فیلمنامهنویسی برگزار کرد که با اقبال و استقبال اهالی سینما روبهرو شد.
«جورج میلر» کارگردان ۷۹ ساله استرالیایی «فیوریوسا: حماسه مکس دیوانه» را با بازی «آنیا تیلر جوی» و «کریس همسورث» در نقشهای اصلی به کن آورده است. منتقدان «کایه دو سینما»، نشریه سینمایی مهم فرانسوی، سال ۲۰۱۵ از «مکس دیوانه: جاده خشم» استقبال کردند و باید صبر کرد و دید واکنشها به قسمت جدید از مجموعه «مکس دیوانه» چطور خواهد بود.
شخصیت فیوریوسا با بازی «شارلیز ترون» در «مکس دیوانه: جاده خشم» با آن دست مصنوعی و اجرای چشمگیر ترون به محبوبیتی فراوان رسید و تصمیم بر این شد فیلمی مجزا درباره این شخصیت ساخته شود. با توجه به موفقیت ترون در ایفای این نقش تصور بر این بود او در فیلم مربوط به فیوریوسای جوان خودش عهدهدار نقش اصلی شود اما این اتفاق نیفتاد و «آنیا تیلر جوی» جای او را در این دنباله گرفت.
همچنین «لئو کاراکس» فیلم «این من نیستم» را که گویا به لحظات مهم حرفه کارگردانیاش در طول ۴۰ سال میپردازد، به کن آورده است. «آلن گیرودی» نیز که با فیلم عجیب و غریب «عمودی ایستادن» (۲۰۱۶) مورد توجه قرار گرفت، تریلر «Misericordia» را در کن به نمایش میگذارد.
فیلمهای گیرودی معمولا موافقان و مخالفان سرسختی دارد و این فیلمش هم احتمالا از این ویژگی مستثنا نیست. هر دوی این کارگردانان در بخش «کن پریمیر» هستند که از سال ۲۰۲۱ ایجاد شده است.
«مگوئل گومز» و «آندرهآ آرنولد» هم از جمله کارگردانانی هستند که مطمئنا با فیلمهایشان به گرمای جشنواره خواهند افزود. گومز با «گرند تور» و آرنولد با «پرنده» در روز نمایش فیلمشان در کن صندلیهای سینما را پر خواهند کرد و منتقدان با اشتیاق به تماشای فیلمشان خواهند نشست.
فیلم «شایعات» «گای مدین»، «ایوان جانسون» و «گالن جانسون» هم که یک کمدی سیاه است، از دیگر کنجکاویبرانگیزهای کن امسال است.
ارسال به دوستان
اخبار
وداع با آقای صدای ورزش
مراسم تشییع پیکر زندهیاد مسعود اسکویی گوینده و گزارشگر پیشکسوت رادیو روز گذشته با حضور جمعی از پیشکسوتهای ورزشی و هنرمندان رادیو از جمله حمید استیلی، مریم نشیبی، مهدی تاج و علیرضا جاویدنیا از مقابل مسجد بلال صداوسیما برگزار شد.
در این مراسم پیمان جبلی، رئیس صداوسیما بیان کرد: تک تک همکارانی که در این جلسه حضور دارند، شهادت میدهند غیر از بزرگی و خضوع از او ندیدهاند، او در کنار حرفه خود و تسلط بر کار ورزشی استاد بزرگمردی و تواضع بود.
در پایان این مراسم پیکر زنده یاد اسکویی به سمت قطعه نامآوران بهشت زهرا (س) تشییع شد. مسعود اسکویی، گوینده و مجری - کارشناس پیشکسوت رادیو ورزش روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت درگذشت.
سینماهای کشور عطرآلود میشود
پنجمین جلسه شورای صنفی نمایش روز گذشته 16 اردیبهشت با ثبت 2 فیلم برگزار شد.
بر این اساس فیلم سینمایی «تگزاس۳» به کارگردانی سیدمسعود اطیابی و تهیهکنندگی ابراهیم عامریان به سرگروهی پردیس سینمایی هویزه مشهد به ثبت رسید. همچنین فیلم سینمایی «عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدمدوست و تهیهکنندگی یوسف منصوری با پخش «بهمن سبز» به سرگروهی پردیس سینمایی هنرشهر آفتاب شیراز بعد از فیلم «تاوان» اکران خواهد شد.
مقرر شد اکران فیلم سینمایی «تگزاس ۳» از دوم خرداد در سینماهای سراسر کشور آغاز شود.
خوانندگی پولاد کیمیایی برای گالیله
مراحل ضبط قطعه موسیقی نمایش «گالیله» با خوانندگی پولاد کیمیایی که این شبها در تئاتر شهر روی صحنه است، منتشر شد. در این قطعه «آهای گالیله» از زبان یک خواننده دورهگرد در نمایش «گالیله» خوانده میشود که ترانه آن را کاوه آفاق سروده و آهنگسازی و تنظیم موسیقی نمایش، همچنین این ترانه بر عهده محمدرضا چراغعلی آهنگساز شاخص کشور است.
نمایش «گالیله» به تهیهکنندگی آزیتا موگویی و کارگردانی شهابالدین حسینپور با نقشآفرینی فرهاد آییش، صدف اسپهبدی، نورا هاشمی، محمد نادری، حمید رحیمی، شهروز دلافکار، آرش فلاحتپیشه، محمد معتضدی، اشکان صادقی، فربد فرهنگ، علیرضا ساوهدرودی، سامان کرمی و علیرضا مویدی در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه است.
صدور مجوز برای عکاسان سینما
انجمن عکاسان سینما در ارتباط با فعالیت عکاسان غیرعضو در پروژههای سینمایی و نمایش خانگی اطلاعیهای صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: بنا به مصوبات هیات مدیره انجمن عکاسان سینما، همچون سنوات قبل به اطلاع تمامی عکاسان غیر عضو این انجمن میرساند چنانچه برای عکاسی پروژهای سینمایی یا نمایش خانگی دعوت به کار میشوند، پیش از آغاز رسمی پروژه، باید به صورت کتبی از انجمن صنفی عکاسان سینما مجوز لازم را دریافت کنند.
احترام و پایبندی به حقوق حرفهای انجمن عکاسان سینما میتواند در مسیر عضویت عزیزان فعال دراین حوزه بسیار موثر باشد.
عیاری به موزه سینما می رود
همزمان با زادروز کیانوش عیاری طی مراسم ویژهای در روز ۲۲ اردیبهشت، گنجینه این کارگردان مولف سینمای ایران در موزه سینما افتتاح میشود و تعدادی از هنرمندان و سینماگران درباره ویژگیهای آثار عیاری و نقش او در ارتقای سینمای ایران سخنرانی خواهند کرد و همزمان فیلمهای ۸ میلیمتری این هنرمند نیز به نمایش درخواهد آمد.
همچنین از روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت تا چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ساعت ۱۷ نسخههای اصلاح و مرمت شده فیلمهای سینمایی «آبادانیها»، «شبح کژدم»، «بیدارشو آرزو» و «بودن یا نبودن» با همکاری فیلمخانه ملی ایران در سالن فردوس به نمایش در میآید و پس از نمایش فیلمها جلسه نقد و بررسی با حضور مخاطبان و اهالی رسانه برگزار میشود.
فیلمهای ایرانی از جشنواره خارجی به اسکار میروند؟
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه «اوبرهاوزن» آلمان به عنوان یکی از قدیمیترین رویدادهای سینمایی ویژه آثار کوتاه میزبان 3 فیلم ایرانی است.
در این رویداد سینمایی که از تاریخ دوم مه (۱۳ اردیبهشت) آغاز شده و تا ششم مه (۱۷ اردیبهشت) در کشور آلمان ادامه خواهد داشت، مستند کوتاه «به قید محرمانگی» به کارگردانی مشترک شروین وحدت و پیام عزیزی و 2 فیلم کوتاه داستانی «ریزو» ساخته آزاده ناوی و «کدام خانه، کدام دوست» به کارگردانی عباس طاهری در این رویداد سینمایی به نمایش گذاشته میشوند.
جشنواره «اوبرهاوزن» که امسال هفتادمین دوره خود را برگزار میکند، یکی از قدیمیترین و معتبرترین جشنوارههای فیلم کوتاه در دنیاست و برنده جایزه بزرگ این جشنواره به رقابتهای آکادمی اسکار معرفی خواهد شد.
«تیرنگ» راهی بازار نشر شد
کتاب «تیرنگ» شامل بر 4 نمایشنامه از 4 نویسنده جوان در انتشارات سورهمهر به چاپ رسید.
«سرخ او» به قلم مهیار هزارجریبی، «کسی در گور میگرید» به قلم محمد فخراییمطلق، «میراِشکار» به نویسندگی بهناز دوستی پاشاکلایی و «میانبر» به نویسندگی سجاد بحری 4 نمایشنامه هستند که در قالب مجموعه تیرنگ چاپ و روانه بازار نشر شد. «تیرنگ» به همت دفتر هنرهای نمایشی در ۵۰۰ نسخه و با قیمت ۲۱۵ هزار تومان در دسترس علاقهمندان است.
ارسال به دوستان
استقبال 16 هزار نفری طی یک هفته از نمایشهای روی صحنه
سالی که نکوست از بهارش پیداست
گروه فرهنگ و هنر: مخاطب رکن رکین هنرهای نمایشی به شمار میرود؛ عنصری که بدون آن هرگز نمیتوان معنا و مفهومی چون خلق اثر هنری را ترجمه کرد اما این رکن اصلی طی سالهای 99 و 1400 با توجه به شیوع کرونا ضعیف شد و در این 2 سال وضعیت دهشتناکی را از جنبه مخاطب در تئاتر کشور شاهد بودیم.
اما از مرداد 1400 با تغییر دولت و به تبع آن تغییر سیاستگذاریها در حوزه هنرهای نمایشی، شاهد رونق دوباره سالنهای تئاتر شدیم. افزایش 2 برابری مخاطبان تئاتر در سال گذشته نشان از بازگشت رونق به سالنها دارد. با شروع سال 1403 سیر صعودی افزایش مخاطبان تئاتر شدت بیشتری به خود گرفته که گواه آن حضور 16 هزار مخاطب طی یک هفته گذشته در سالنهای تئاتر است.
در آماری که از سوی مرکز هنرهای نمایشی منتشر شده است، طی 2 هفته گذشته در مجموعه تئاتر شهر و سالن اصلی، نمایش «گالیله» به کارگردانی شهابالدین حسینپور با میزبانی از 5 هزار و 317 مخاطب توانست به فروشی معادل یک میلیارد و 238 هزار تومان دست یابد.
همچنین نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست با 13 اجرا و میزبانی از 841 مخاطب توانست به فروشی معادل 115 میلیون و 974 هزار تومان برسد.
نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطاییفر نیز با 19 اجرا و میزبانی از هزار و 352 مخاطب، توانست به فروشی معادل 183 میلیون و 960 هزار تومان دست یابد.
نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی هم با میزبانی از هزار و 805 مخاطب، فروشی معادل 273 میلیون و 581 هزار تومان داشته است.
نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز طی این مدت با میزبانی از هزار و 642 مخاطب توانست به فروشی معادل 191 میلیون و 660 هزار تومان دست یابد.
همچنین نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی هم با میزبانی از 664 مخاطب، «کان لم یکن» به کارگردانی سیدعلی موسویان با 467 مخاطب و «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی با میزبان از 222 مخاطب در مجموعه تئاترشهر مواجه شدند.
در تماشاخانه سنگلج نیز نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی طی 9 اجرا میزبان 431 تماشاگر بوده و نمایش «جادوی شهرزاد» به کارگردانی احمد دهقان طی 4 اجرا توانسته است 204 تماشاگر را به این تماشاخانه جلب کند.
تالار هنر نیز که میزبان نمایش «انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی است طی 11 اجرا توانست هزار و 100 تماشاگر را جلب کند.
همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی میزبان هزار و 132 تماشاگر و نمایشنامهخوانی «پینوکیو» به کارگردانی داوود زارع طی 3 نوبت اجرا میزبان 675 تماشاگر بودهاند.
حال با توجه به این آمار میتوان امیدوار بود امسال سال پرمخاطبی برای تئاتر باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|