|
اخبار
نهایی شدن محل آرامستان جدید تهران
معاون خدمات شهری شهرداری تهران از نهایی شدن توافق با مالک زمین محل احداث آرامستان جدید تهران در شرق خبر داد. حسین نظری دیروز در آیین بهرهبرداری از 4 بازار میوه و تربار شهرداری تهران گفت: در حوزه احداث بازارهای میوه و تربار هر تعداد که آماده میشود تحویل شهروندان تهرانی میدهیم تا روند خدمترسانی سرعت بگیرد. امروز در قالب یکصدوبیستمین پویش امید و افتخار 4 بازار میوه و تربار در مناطق 11، 9، 6 و 22 به بهرهبرداری رسید تا از این پس در روند خدمترسانی به شهروندان تهرانی قرار بگیرند. تا پایان سال جاری نیز 40 بازار میوه و تربار دیگر احداث میشود و به بهرهبرداری خواهد رسید. وی درباره نقطهیابی آرامستانهای جدید شهر تهران نیز گفت: نقطهیابیها انجام شده اما تا با مالک توافق کامل حاصل نشود این نقاط قابل اعلام نیست، البته زمینی در شرق تهران نقطهیابی شده و تقریبا توافق نهایی آن حاصل شده است.
***
۱۲ مصدوم در حادثه آتشسوزی محله نامجو
سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری تهران جزئیات انفجار شدید در یک ساختمان مسکونی در خیابان نامجو را تشریح کرد. سیدجلال ملکی، دیروز در گفتوگو با مهر درباره وقوع حادثه در خیابان نامجو اعلام کرد: ساعت ۱۵ دقیقه بامداد حادثه انفجار در خیابان نامجو، خیابان شیخ صفی از طریق سامانه ۱۲۵ به نیروهای آتشنشانی اعلام و در کمتر از ۳ دقیقه آتشنشانان به محل حادثه اعزام شدند. وی افزود: انفجار شدید در یک ساختمان ۴ طبقه رخ داده بود به طوری که حتی پنجرههای منازل مسکونی اطراف تخریب و حتی دیوارهای مجاور و ستونها دچار آسیب جدی شده بود، همچنین حریق هم در طبقه چهارم به دلیل این انفجار رخ داده بود که بر اثر این حادثه یک مرد تقریباً ۴۵ ساله دچار سوختگی و تحویل نیروهای اورژانس شد. سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری تهران ادامه داد: یک دستگاه موتوسیکلت و یک خودرو هم در پارکینگ دچار تخریب شده بود ولی خوشبختانه کسی در این حادثه زیر آوار محبوس نشده بود. ملکی اظهار داشت: ایمنسازی محل توسط آتشنشانان انجام شد و کارشناس آتشنشانی بررسی علت حادثه را به صورت اولیه انجام داد و احتمالاً نشت گاز از وسایل منزل و ایجاد شعله و جرقه دلیل این انفجار بوده است ولی بررسی کامل در این زمینه ادامه دارد. اورژانس تهران اعلام کرد: همچنین بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان اورژانس استان تهران، آتشسوزی در محله نامجو، ۱۲ مصدوم برجای گذاشت.
***
قائممقام بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد
راهاندازی خانه نخبگان و ایجاد ۵ میز اقتصادی کشور
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه هسته اولیه خانه نخبگان با حضور چند هزار نفر از نخبگان سازماندهی خواهد شد، گفت: در سال جاری با توجه به تمرکز دولت بر موضوع اقتصاد، 5 میز حول 5 موضوع کلیدی اقتصاد ایجاد میشود تا راهکارهای مناسب را به مسؤولان ارائه دهند. سید سلمان سیدافقهی با اشاره به اصلاح رویکردهای بنیاد ملی نخبگان در حوزه شناسایی مستعدان و نخبگان، اظهار کرد: در دور جدید، شناسایی به معنای خوداظهاری وجود نخواهد داشت و بنیاد ملی نخبگان شناسایی فعال را سرلوحه کار خود قرار داده و نخبگان را طبق شاخصهای تعیینشده شناسایی و سپس با آنها ارتباط هدفمند برقرار میکند. این روند در سال جاری برای نخستین بار در تاریخ بنیاد ملی نخبگان اجرا میشود. قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به راهاندازی خانه نخبگان، یادآور شد: خانه نخبگان با این هدف شکل گرفت که مجموعه نخبگان کشور در همه شئون مختلف حول مسائل اساسی کشور هماندیشی کنند و به صورت هدفمند راهکاری متناسب با شرایط کنونی ارائه دهند. هسته اولیه خانه نخبگان با حضور چند هزار نفر از نخبگان سازماندهی خواهد شد و در سال جاری با توجه به تمرکز دولت بر موضوع اقتصاد، 5 میز حول 5 موضوع کلیدی اقتصاد ایجاد خواهد شد تا راهکارهای مناسب را به مسؤولان ارائه دهند.
***
راهاندازی کارگاه تولید شمش آلومینیوم از ضایعات
مجری طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکت استان خوزستان گفت: با همت جوانان استان خوزستان، یک کارگاه کوچک تولید شمش آلومینیوم از ضایعات که زمینهساز ایجاد اشتغال برای ۵ تا ۶ نفر شده، راهاندازی شد. مصطفی اسکندری، با بیان اینکه برای ایجاد ۱۵۰۰ طرح اشتغالزایی در استان خوزستان و در شهرهای بهبهان، آغاجاری، رامهرمز باغملک و هفتگل هدفگذاری صورت گرفت، گفت: تا امروز ۷۰۰ طرح اشتغالزایی به بانک معرفی شده و تا یکی دو ماه آینده ۷۰۰ طرح دیگر به بانک برای دریافت تسهیلات معرفی خواهند شد. وی افزود: راهاندازی کارگاههای یخچالسازی ویترینی، ایجاد کارگاههای پوشاک و تهیه البسه ورزشی و راهاندازی کارگاه روغنگیری از مهمترین فعالیتهای اشتغالزایی بوده که هر یک از این کارگاهها زمینهساز ایجاد اشتغال بین ۵ تا ۶ نفر شده بود. اسکندری با اشاره به تکمیل زنجیره سبز و آبی در استان خوزستان، گفت: احداث کانالهای آبی برای آبرسانی به مزارع کشاورزی به میزان ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر از مهمترین برنامههای ما در استان خوزستان در قالب زنجیره سبز و آبی بوده است. اسکندی به راهاندازی کارگاه کوچک شمش آلومینیوم در استان خوزستان به همت 2 جوان مهندس متالوژی در این استان اشاره کرد و گفت: این کارگاه از ضایعاتهای موجود در استان شمش تولید و به بازار ارائه میکند. اسکندری افزود: با همت این 2 جوان متخصص و حمایت مالی بنیاد برکت، کوره و نیازمندهای این طرح تهیه شد و روزانه این کارگاه در حال تفکیک آلومینیوم و سپس ذوب آن است.
ارسال به دوستان
پلیس نیروی جدید استخدام میکند
فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد به منظور تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود، از بین جوانان (مرد) مومن، متعهد و کارآمد که دارای مدرک تحصیلی دیپلم در رشتههای نظری، فنیوحرفهای و کارودانش هستند، در مقطع درجهداری استخدام میکند. بر اساس اعلام پلیس، افراد علاقهمند میتوانند برای ثبت نام، به مدیریت گزینش و استخدام فرماندهی انتظامی استانها یا سایت ثبتنام اینترنتی مرکز گزینش و استخدام به آدرس gozinesh.police.ìr مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از افزایش مصرف دخانیات درکشور بویژه بین دختران و زنان گزارش میدهد
ناگهان چقدر دود میشود!
عوامل فرهنگی و تنوع سیگارها در ترغیب دختران به مصرف دخانیات موثر است
گروه اجتماعی: آمار مصرف دخانیات در کشور به گونهای است که گزارشهای رسمی، حکایت از افزایش 3 برابری کارخانههای تولید سیگار با برندهای مختلف تحت لیسانس شرکتهای بزرگ دخانیاتی جهان در داخل دارد. تولید سیگار در این کارخانهها در کنار واردات سالانه
15-10میلیارد نخی سیگار قاچاق نشان میدهد سطح تقاضا برای مصرف سیگار افزایش یافته است. یکی از دلایل افزایش مصرف سیگار این است که مصرف سیگار در زنان 133 درصد رشد داشته است. اینکه چرا این روزها قبح مصرف سیگار بین دختران و زنان شکسته شده و آنها نیز پابهپای مردان در انظار عمومی سیگار میکشند، ریشه در مسائل متعدد فرهنگی، نبود آموزشهای لازم درباره مضرات مصرف سیگار و وجود انواع سیگارها با برندهای مختلف و طعمهای متنوع و اشکال فریبنده در کنار سیگارهای الکترونیک دارد. از این نکته آخر یعنی وجود سیگارهای متنوع با طعمهای جذاب و رایحههایی که آزاردهنده نیست نباید براحتی گذشت که در نگاه زنان و دختران اهمیت دارد و همچون دامی میماند که آنها را به سوی خود میکشد و در این میان سودهای هنگفت است که به جیب تولیدکنندگان این نوع سیگارها میرود. در واقع به نظر میرسد تولید چنین محصولاتی از سوی برندهای خارجی کاملا هدفمند است. این در حالی است که سیگار دروازه ورود به دنیای مواد مخدر شناخته میشود که متاسفانه به اشکال مختلف، چه به صورت صنعتی و چه سنتی در دسترس است.
* اقدام هدفمند برای افزایش میزان مصرف
حمیدرضا شاهسون، دبیر شورای طرح «پاد» جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: مصرف سیگار به دلیل کمتوجهی نسبت به جلوگیری از استعمال آن با راهکارهای کارشناسی و فرهنگی در کشور در حال افزایش است، به طوری که سالانه 70 میلیارد نخ سیگار در ایران تولید، توزیع و مصرف میشود. وی با بیان اینکه رشد روزافزون مصرف سیگار در کنار سود کلان فروشندگان آن باعث شده است در 10 سال اخیر شرکتهای تولید دخانیات از 8 کارخانه به 28 کارخانه برسد، افزود: افزایش 3 برابری تولید سیگار در کشور بیانگر رشد بسیار بالای استعمال دخانیات در کشور است.
شاهسون به کاهش سن اعتیاد به مصرف سیگار و سایر مخدرها و مواد توهمزای صنعتی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: سن مصرف سیگار اکنون در کشور به کودکان دبستانی رسیده، در حالی که سیگار دروازه ورود به سایر مواد مخدر سنگین است و با فرو ریختن قبح آن، فرد سیگاری یا قلیانی به راحتی هر دود خانمانسوزی را امتحان میکند که خیلی از آنها خواسته یا ناخواسته به دام اعتیاد کشیده میشوند.
دبیر شورای طرح «پاد» جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در ادامه اظهار داشت: مطابق تحقیقات میدانی مشخص شده است دانشآموزان سوم و چهارم ابتدایی در بیرون از مدارس سیگار کشیدن را تجربه کرده و در دوران متوسطه مصرف دخانیات بین دانشآموزان به اوج میرسد. وی با بیان اینکه متاسفانه خیلی از والدین در کنار خانواده با مصرف سیگار و قلیان در خانه یا در اماکن عمومی چون پارکها، زمینه ترغیب فرزندانشان به مصرف دخانیات یا سایر مواد را فراهم میآورند، اضافه کرد: تحقیقات نشان میدهد اغلب نوجوانان سیگاری پدر، مادر یا اعضای خانوادهشان دخانیات مصرف کرده و فرزندانشان نیز با مصرف سیگار آشنا میشوند و به همین دلیل آنان هم به استعمال سیگار روی میآورند. شاهسون یکی دیگر از عوامل ترویج مصرف بالای دخانیات در کشور را ترویج استعمال سیگار در فیلمها و نمایشهای خانگی عنوان کرد و گفت: این افراد به دلیل درآمدهای نجومی که از فروش سیگار کسب میکنند صاحب قدرتهای مالی هستند که به نفع خود مانع عدم ترویج مصرف سیگار شده و چهبسا تلاش میکنند مصرف دخانیات به دلیل افزایش تولید و فروش بیشتر زیاد شود و صداوسیما نیز در این زمینه ترک فعل میکند، چرا که طبق قانون از سال 85 هر گونه تبلیغ دخانیات ممنوع است.
دبیر شورای طرح «پاد» جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران همچنین در پاسخ به این سوال که چرا سن مصرف سیگار در بین دختران کاهش یافته است؟ گفت: افزایش واردات سیگارهای طعمدار و شیرین و همینطور سیگارهای سبک با بستهبندیهای ظریف باعث شده اکنون دختران پا به پای پسران در مدارس و دانشگاهها یا خانه و محل کار سیگار مصرف میکنند. این در حالی است که طی یک دهه گذشته دختران و زنان از مصرف سیگار در انظار عمومی حیا میکردند ولی اکنون قبح آن نیز شکسته شده است. یعنی تغییرات فرهنگی در این موضوع مؤثر بوده است.
شاهسون افزود: آمارهای رسمی نشان میدهد مصرف دخانیات، سیگارهای الکترونیکی و سایر مخدرها برای دختران به سنین پایین آمده است و مصرف سیگار نوجوانان و جوانان بین سنین 14 تا 18 سال 133 درصد افزایشی شده که این آمار نیز برای چند سال گذشته است. علاوه بر مصرف سیگار، دختران و پسران نوجوان با یک پا فراتر از مصرف سیگار بشدت به استعمال « گل» و دیگر مواد صنعتی روی آوردهاند که بسیار نگرانکننده است.
وی در ادامه افزود: هر چند وزارت بهداشت با جدیت تلاش میکند با اقدامات پیشگیرانه مصرف سیگار و سایر مخدرات در کشور کم شود اما این وزارتخانه به تنهایی توان لازم را برای این کار ندارد. البته در حال حاضر این وزارتخانه برای پیشگیری از مصرف سیگار اقدامات خاصی انجام داده است تا در مدارس دانشآموزان را از مضرات، مخاطرات و تبعات مصرف سیگار آگاه کنند. این طرح در برخی شهرستانها چون ورامین و رباطکریم کلید خورده و قرار است در 4 استان نیز شکل اجرایی به خود بگیرد تا دانشآموزان متوسطه آموزش لازم را ببینند.
همچنین ایجاد کارگاههای آموزشی برای والدین در مدارس به منظور آگاه کردن آنها از وضعیت مصرف دخانیات شروع شده و خود بچههای آموزشدیده نیز سفیر جلوگیری از مصرف دخانیات در محلات میشوند.
* ۳ ماده مخدر پرطرفدار در بین معتادان
با آنکه تا دهه گذشته مصرف مواد مخدر معمولا در چند ماده چون تریاک، حشیش و... خلاصه میشد اما اکنون علاوه به این مواد، مواد روانگردان صنعتی هم اضافه شده است که متاسفانه به دلیل فراوانی و مصرف راحت آن، جوانان به این سمت سوق داده میشوند. دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی در این باره میگوید: مادههای بازیافت شده از خشخاش مانند تریاک، شیره و مواد صنعتی مانند هروئین بیشترین مصرف را بین معتادان دارند. پس از آن استحصالات گیاه کوکا و شاهدانه مانند شیشه و گل در رتبه بعدی مصرف مواد مخدر قرار دارند.
ابوالحسن صفرپور، دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به پرسشی که آمار مصرف دخانیات در کشور به چه میزان رسیده است، گفت: تحقیقاتی که اواخر سال ۱۴۰۰ انجام شد نشان میدهد آمار مصرف دخانیات در کشور بشدت رو به افزایش است و هم مدلهای جدید و دستگاههای جدیدی برای مصرف ظهور کرده و هم در میان دختران و زنان ۱۵ تا ۳۰ سال، شاهد رشد ۱۳۳ درصدی مصرف دخانیات هستیم. وی افزود: از سال ۱۳۹۴، در مصرف مخدرها و اعتیاد شاهد رشد افزایشی بودهایم، به طوری که از یک سو شاهد افزایش مصرف مواد مخدر و کاهش سن اعتیاد و از سویی هم تغییر الگوی مصرف مخدر در کشور هستیم تا آنجا که الگوی مصرف به سمت مصرف مخدرهای صنعتی و محرکهای پرخطر و استحصالات (بازیافت شده) شاهدانه حرکت کرده است.
صفرپور ادامه داد: به طور کلی ۳۰ گرم شیشه میتواند هزار نفر را نشئه و درگیر اعتیاد کند اما در تریاک چندین کیلو میتواند همین میزان از افراد را نشئه کند و این ۲ ماده مخدر قابل مقایسه نیستند. دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره سن اعتیاد در کشور نیز گفت: بر اساس پیمایشهای سال ۱۳۹۴، سن اعتیاد کشور در آن زمان ۲۴ سال بود اما امروز این را که به چند سال رسیده نمیدانیم، چرا که آمار دقیقی در دست نداریم و این دلیل همان نبود پیمایشهای حوزه مواد مخدر است. وی در ادامه با اشاره به میزان مصرف مواد مخدر در کشور گفت: به خاطر سبقه کشت و تولید مواد مخدر در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و کشت خشخاش در کشورهای اطراف ایران، طبیعتا مادههای بازیافت شده از خشخاش مانند تریاک و شیره و مواد صنعتی مانند هروئین، بیشترین مصرف را در کشور دارند. پس از مصرف این مواد مخدر، استحصالات گیاه کوکا و شاهدانه مانند شیشه و گل در رتبه بعدی مصرف مواد مخدر کشور قرار دارند اما در دنیا این برعکس است، بیشترین مادههای مخدری که در کشورهای غربی مصرف میشود، استحصالات شاهدانه مانند حشیش و ماری جوانا بوده و پس از آن استحصالات خشخاش و کوکا بیشترین مصرف را در کشورهای غربی دارند.
گفتنی است سالانه حدود ۶۰ هزار مرگ و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان هزینههای بهداشتی - درمانی ناشی از مصرف دخانیات در کشور در حالی گزارش میشود که شاهد روند افزایش مصرف دخانیات بویژه بین زنان و دختران آن هم با رشدی ۱۳۳ درصدی هستیم؛ موضوعی که زنگ خطر افزایش مصرف مواد دخانی در گروههای سنی پایین را به صدا درآورده است.
ارسال به دوستان
خدمات باروری و سلامت از سوی 54 هزار بهورز و مراقب سلامت در کشور ارائه میشود
مأموریت ویژه برای جوانی جمعیت
به گفته معاون وزیر بهداشت، افزایش بارداری مادران ۲۰ تا ۲5 ساله، برنامهریزی با هدف افزایش ۲۰ میلیونی جمعیت طی بازه زمانی ۴ ساله، توجه به جوانی جمعیت و انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از نپیوستن ایران به کشورهای پیر دنیا باعث شده طی ۲ سال اخیر نه تنها مانع سقوط آزاد کاهش جمعیت در کشور شویم، بلکه شاهد بهبود رشد میزان موالید باشیم به طوری که رشد جمعیت در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ بهتر بوده است. طبق گزارشهای موجود، میزان مادران باردار ۲۰ تا ۲۵ ساله در سال ۱۴۰۲ به مرز ۱۸ درصد رسید، در حالی که این عدد سال ۱۴۰۱ معادل ۱۶ درصد بود. در این باره رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت ضمن تشریح ساختار شبکه بهداشتی کشور در حوزه باروری اظهار کرد: وزارت بهداشت سال گذشته به عنوان برترین سازمان در حوزه جوانی جمعیت انتخاب شد. صابر جباری در نشست خبری «هفته ملی جمعیت» که دیروز در محل وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: ۳۲ هزار بهورز در مناطق روستایی و شهری به ارائه خدمات سلامت میپردازند، همچنین ۲۲ هزار مراقب سلامت در حوزه شهری به ارائه خدمات باروری مشغول هستند. ۱۳ هزار و ۸۰۹ ماما از مجموع بهورزان و مراقبان سلامت نیز در شبکه نظام سلامت حضور دارند. رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت ادامه داد: ۱۰ هزار و ۲۰۰ ماما در بلوکهای زایمان مشغول فعالیت هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۶ متخصص زنان در بخش دولتی و ۶ هزار و ۶۸۹ نفر در بخش خصوصی مشغول به فعالیت هستند. رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه طی ۲ سال اخیر ثبت ازدواج در کشور به میزان 8.7 درصد کاهش یافته است، افزود: نه تنها آمار مربوط به ثبت ازدواج در کشور کاهش یافته بلکه آمار مربوط به ثبت طلاق نیز روند کاهشی داشته است. وی با بیان اینکه ۱۳۰ خدمت به صورت رایگان در مراکز بهداشتی و درمانی برای مادران باردار ارائه میشود، افزود: بررسیها بیانگر این است که شاخص مراقبتهای بهداشتی پیش از بارداری به میزان ۵۰ درصد افزایش یافته است. هدف از افزایش مراقبتهای بهداشتی پیش از بارداری این است که سلامت مادر و جنین را حفظ کنیم. جباری با بیان اینکه میزان تولد نوزادان مبتلا به ناهنجاریهای ژنتیکی افزایش نیافته است، افزود: میزان تولد نوزادان با اختلالات ژنتیکی به دلیل حذف غربالگری افزایش نیافته است. میزان غربالگری ۲۰۰ هزار مورد کاهش یافته اما میزان تولد نوزادان با ناهنجاری ژنتیکی افزایش نیافته است. وی درباره میزان تولد سوم و چهارم در کشور گفت: بیش از ۱۸۸ هزار تولد در زایمان سوم و بیش از ۶۳ هزار مورد برای زایمان چهارم ثبت شده است، همچنین میزان زایمان پنجم نیز بیش از ۲۰ هزار تولد در سال گذشته در کشور ثبت شده است.
* افزایش میزان بارداری در میان مادران ۲۵ تا ۲۹ سال
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۴۳ ماده از مجموع ۷۳ ماده قانون جوانی جمعیت برعهده وزارت بهداشت است، گفت: وزارت بهداشت در حوزه جوانی جمعیت در کانون توجه قرار گرفته و ماموریت ویژه دارد. دکتر حسین فرشیدی در این نشست اظهار کرد: ۲ سال از زمان اجرای قانون «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» میگذرد. بررسیها بیانگر این است که تمام معاونتهای وزارت بهداشت در اجرای قانون جوانی جمعیت نقشآفرینی کردهاند. وی با بیان اینکه فرهنگسازی و مولفهای به نام فرهنگ در امر بحث جوانی جمعیت بسیار حائز اهمیت است، افزود: ما با فرهنگسازی توانستیم به رشد خوبی در حوزه جمعیت دست یابیم به نحوی که میزان رشد جمعیت در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ بهتر بود. وی با بیان اینکه سن در موضوع باروری از اهمیت فراوانی برخوردار است، اظهار کرد: اگر میزان باروری در سنین ۲۰ تا ۲۵ سال افزایش یابد، نه تنها میانگین سنی مادران کاهش مییابد بلکه فرصت برای بارداریهای دیگر نیز وجود دارد. میزان مادران باردار ۲۰ تا ۲۵ ساله در سال ۱۴۰۲ به مرز ۱۸ درصد رسید، در حالی که میزان مادران باردار این گروه سنی در سال ۱۴۰۱ معادل ۱۶ درصد بود.
فرشیدی با بیان اینکه میزان بارداری در میان مادران ۲۵ تا ۲۹ سال نیز افزایش یافته است، ادامه داد: میزان نرخ بارداری مادران ۲۵ تا ۲۹ ساله در سال گذشته به مرز ۲۴ درصد رسید که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد کرده است. فرشیدی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال افزایش موالید با اختلال ژنتیکی به دلیل حذف برخی غربالگریها گفت: بررسیها بیانگر این است که میزان موارد مبتلا به اختلالات ژنتیکی به دلیل حذف غربالگری افزایش نیافته است و آنچه مطرح میشود شایعه است. وی افزود: اگر چه جمعیت کشور افزایش یافته اما به میزان مد نظر نرسیده است. شرایط باید به نحوی باشد که جمعیت کشور طی ۴ سال آینده ۲۰ میلیون نفر افزایش یابد.
ارسال به دوستان
سازمان تأمین اجتماعی جزئیات افزایش حقوق و عائلهمندی بازنشستگان را اعلام کرد
پرداخت مابهالتفاوت حقوق فروردین بازنشستگان و مستمریبگیران در خرداد
جزئیات افزایش مستمری بازنشستگان و مستمریبگیران توسط سازمان تامین اجتماعی اعلام شد. بر اساس بخشنامه صادره از سوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، در اجرای مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی و تصمیمات شورای عالی کار و تصویب نامه هیات وزیران؛ از اول فروردین ۱۴۰۳ کلیه مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان مشمول قانون تامین اجتماعی که تا پایان سال ۱۴۰۲ برقرار شده است، برای دریافتکنندگان حداقل مستمری و کمتر از آن به میزان ۳۵ درصد و برای سایر سطوح بالاتر از حداقل، به میزان ۲۲ درصد مستمری پایان اسفندماه سال گذشته به همراه مبلغ ثابت ۶۹۰ هزار و ۷۸ تومان افزایش مییابد. بر اساس این گزارش، در این بخشنامه حداقل میزان مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان مشمول اجرای ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی از 1/1/1403 ماهانه ۷۱ میلیون و ۶۶۱ هزار و ۸۴۰ ریال تعیین شده که متناسب با شرایط هر یک از مستمریبگیران، برخی مزایای جنبی نیز به این رقم افزوده میشود. در این بخشنامه کمکهای جنبی قابل پرداخت به مستمریبگیران تامین اجتماعی شامل حق سنوات، کمک هزینه عائلهمندی، کمک هزینه اولاد و کمک هزینه همسر متکفل فرزند، کمک هزینه مسکن و کمک به تأمین معیشت مستمریبگیران تعیین شده است. به موجب این بخشنامه، حق سنوات مازاد بر ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه بازنشستگان و مستمریبگیران (سوابق اصلی و ارفاقی) در سال ۱۴۰۳ به میزان ۵ هزار ریال به ازای هر سال سابقه مازاد بر ۲۰ سال افزایش مییابد، همچنین میزان کمک هزینه عائلهمندی مستمریبگیران دارای حداکثر ۲ فرزند ۱۴ میلیون و ۴۱۰۰ ریال، مبلغ کمک هزینه عائلهمندی مستمریبگیران دارای ۳ فرزند و بیشتر ۱۸ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۳۳۰ ریال، میزان کمک هزینه اولاد تا ۲ فرزند ۸ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۶۲۰ ریال و برای فرزند سوم و بیشتر ۱۱ میلیون و ۱۷۴ و ۳۰۶ ریال، مبلغ کمکهزینه همسر متکفل فرزند پروندههای بازماندگان دارای حداکثر ۲ فرزند ۱۴ میلیون و ۴,۱۰۰ ریال و مبلغ کمک هزینه همسر متکفل فرزند پروندههای بازماندگان دارای ۳ فرزند و بیشتر ۱۸ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۳۳۰ ریال تعیین شده است. این گزارش حاکی است میزان کمکهزینه مسکن قابل پرداخت به مستمریبگیران نیز به ازای هر پرونده مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و بازماندگان ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال و میزان ریالی کمک به تأمین معیشت مستمریبگیران نیز به ازای هر پرونده مبلغ ۴ میلیون ریال تعیین شده است. پرداخت مستمری اردیبهشتماه بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی از چند روز پیش آغاز شده است و حقوق این ماه آنان بر مبنای افزایشهای موضوع این بخشنامه در حال پرداخت است. سازمان تامین اجتماعی همچنین اعلام کرده است مابهالتفاوت حقوق فروردینماه بازنشستگان و مستمریبگیران این سازمان نیز خردادماه پرداخت خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|