|
افزایش قیمت بیتکوین تا ۶۶ هزار دلار
قیمت بزرگترین ارز مجازی دنیا طی 24 ساعت گذشته 4 درصد افزایش یافت و به 66264 دلار و 2 سنت رسید. ارزش بیتکوین تا 66700 دلار بالا رفته بود. ارزش اتریوم به عنوان دومین ارز مجازی بزرگ دنیا هم 1.4 درصد افزایش یافت و XPR هم 2.2 درصد بالا رفته است. بیشترین افزایش قیمت مربوط به سولانا بوده که 9.5 درصد طی یک ماه گذشته افزایش قیمت داشته است.
ارسال به دوستان
فصل ثمر در مازندران
تحقق وعدههای سفر استانی اول دولت سیزدهم به ساری در دور دوم سفرها؛ از احیای ۳۹۵ واحد راکد تا افتتاح بزرگترین مدرسه روستایی کشور
گروه اقتصادی: رئیسجمهور در شانزدهمین مقصد دور دوم سفرهای استانی دولت، به ساری مرکز استان مازندران سفر کرد. در این سفر علاوه بر پیگیری روند اجرای مصوبات سفر دور اول دولت سیزدهم، چند طرح بهداشتی - درمانی از جمله بیمارستان 300 تختخوابی قائمشهر به بهرهبرداری رسید. دیدارهای عمومی با مردم شریف ساری و نوشهر، شرکت در جشن احیای دهها واحد تولیدی و صنعتی راکد و حضور در نشست شورای اداری استان از دیگر برنامههای سفر حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی به استان مازندران بود.
***
احیای 395 واحد راکد تولیدی و صنعتی استان مازندران
در ابتدای این سفر با حضور رئیسجمهور جشن احیای 395 واحد راکد تولیدی - صنعتی مازندران که در دولت سیزدهم به چرخه تولید بازگشتهاند، برگزار شد. رئیسی در مراسم جشن احیای 395 واحد تولیدی و صنعتی استان مازندران که به طور میانگین بیش از 7 سال تعطیل و نیمهتعطیل بودند و در دولت مردمی به چرخه تولید بازگشتهاند، حضور یافت. با بازگشت این تعداد واحدهای احیا شده به چرخه تولید در استان مازندران در بخشهای صنعتی و معدنی، کشاورزی، صنایع غذایی و تبدیلی و خدمات بازرگانی، بالغ بر 159 هزار و 542 هزار میلیارد ریال سرمایه احیا و برای بیش از 9 هزار و 564 نفر اشتغال ایجاد شده است.
***
بهرهبرداری از 350 گلخانه روستایی
از دیگر پروژههای افتتاح شده در سفر رئیسجمهور و هیات همراه به ساری، بهرهبرداری از 350 واحد گلخانه روستایی با مشارکت مردم و تسهیلات معاونت توسعه روستایی ریاستجمهوری بود. دولت در راستای حمایت از بخش کشاورزی به متقاضیان این بخش و تولیدکنندگان گلخانهای تسهیلات پرداخت میکند. با بهرهبرداری از این گلخانههای روستایی، تولید و بهرهوری در روستاهای شهرستان قائمشهر به 7 تا 10 برابر افزایش مییابد. در استان مازندران هزار و 33 هکتار اراضی باغی زیر کشت گل و گیاه قرار دارد و سالانه حدود 430 میلیون گیاهان آپارتمانی، 21 میلیون گلدانی، 226 میلیون گل شاخه بریده، 85 میلیون درخت و درختچه و 53 میلیون بدنه گل تولید میشود.
***
آغاز عملیات اجرایی احداث ۳ شهرک مسکونی در مازندران
عملیات اجرایی احداث ۳ شهرک مسکونی در گلوگاه، گهرباران ساری وکرفون بابلسر در زمینهایی به مساحت ۲۲۶ هکتار با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد. در سفر مهرداد بذرپاش در همراهی با رئیسجمهور به استان مازندران، احداث ۳ شهرک مسکونی در استان مازندران آغاز شد. در سفر ۸ ماه پیش وزیر راه و شهرسازی به استان مازندران احداث این شهرکها در دستور کار قرار گرفته بود که با طی مراحل قانونی، مجوزهای لازم برای احداث این ۳ شهرک در گلوگاه، گهرباران ساری و کرفون بابلسر اخذ و دیروز عملیات اجرایی آنها با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد. گفتنی است این ۳ شهرک مسکونی در ۲۲۶ هکتار زمین و با ظرفیت احداث ۲۰ هزار واحد مسکونی احداث خواهند شد. همچنین در این سفر دستگاه کمک ناوبری ILS فرودگاه شهدای ساری و همچنین پارک جنگلی شهید نوبخت و ۸۴۳۳ واحد مسکونی افتتاح و نیز ۱۴۷ قطعه زمین در مازندران به متقاضیان طرح جوانی جمعیت واگذار شد.
***
افتتاح بزرگترین مدرسه روستایی کشور در خرماکلا
در ادامه برنامههای دومین سفر استانی هیات دولت به مازندران، مجتمع آموزشی برکت زندهیاد مرحوم «حاجحسن اصغرزاده» در روستای خرماکلای قائمشهر که یکی از مدارس نسل جدید با رویکرد و محوریت پیشرفت جامعه پیرامونی و با زیرساختها و فضاهای جانبی متفاوتی است، به بهرهبرداری رسید. این مجتمع آموزشی که ساخت آن جزو مصوبات دور اول سفر رئیسجمهور است، در زمینی به مساحت 2 هزار و 400 متر مربع با اعتبارات دولتی، حمایت بنیاد برکت و خیران مدرسهساز ساخته و تجهیز شده است. برای ساخت و تجهیز این مجتمع آموزشی در روستای خرماکلا که علاوه بر کلاس درس، دارای زمین چمن ورزشی، آمفیتئاتر، کلاسهای آموزشی روباز و تجهیزات آموزشی هوشمند است، 330 میلیارد ریال هزینه شده و این نخستین مجموعه با عنوان «مدرسه، کانون توسعه و پیشرفت روستا» در کشور است. از ویژگیهای مهم این مجتمع بزرگ آموزشی روستایی، مهارتآموزی و کارآفرینی عملی به دانشآموزان است. در فضای جانبی این مجتمع آموزشی فضایی برای آموزش دامداری، مرغداری، احداث و نگهداری گلخانهای گلهای تزیینی به دانشآموزان در نظر گرفته شده که علاوه بر تحصیل، اشتغالزایی و کارآفرینی را نیز آموزش ببینند.
***
۴ پروژه در بندر امیرآباد به ارزش ۲۵۵ میلیارد تومان افتتاح شد
وزیر راه و شهرسازی همچنین در این سفر ۴ پروژه بندری به ارزش بیش از ۲۵۵ میلیارد تومان را افتتاح کرد. بر اساس اعلام مدیرکل بندر امیرآباد ۲ پروژه از این ۴ پروژه با سرمایه بخش خصوصی و ۲ پروژه دیگر نیز جزو پروژههای سرمایهای و دولتی بود که در سفر مهرداد بذرپاش به استان مازندران به افتتاح رسید. پروژههای بندری افتتاح شده با سرمایه بخش خصوصی شامل کارخانه تولید خوراک دام و طیور برای شرکت آرین پروتئین سویای پارس به ظرفیت ۴۸ هزار تن با اشتغالزایی ۳۰ نفر و پروژه احداث مخازن روغن خوراکی متعلق به شرکت آرین پروتئین سویای فارس با اشتغالزایی ۱۱۰ نفر است که توسط وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد. همچنین پروژههای سرمایهای و دولتی افتتاح شده در بندر امیرآباد شامل سیستم اطفای حریق بندر با ۲۷ کیلومتر لولهگذاری به شکل فنی از نوع پلیاتیلن در محدوده ۱۱۳ هکتار از اراضی عملیاتی این بندر با اعتبار ۱۷۰۰ میلیارد ریال طی مدت ۳۲ ماه و پروژه مرکز نگهداری تجهیزات مقابله با آلودگی نفتی در دریا، سولهای به مساحت ۵۲۰ مترمربع در محوطه ۳۵۰۰ مترمربع با راه دسترسی به طول ۱۰۰ متر و عرض ۱۲ متر است.
***
افتتاح بیمارستان 300 تختخوابی رازی
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در ادامه برنامههای سفر به استان مازندران، ضمن افتتاح ساختمان جدید مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی رازی شهرستان قائمشهر، 574 تخت بیمارستانی جدید را در استان به صورت همزمان و از طریق ویدئوکنفرانس افتتاح کرد. ساختمان جدید بیمارستان رازی قائمشهر از جمله طرحهای نیمه تمام استان مازندران بود که پس از 18 سال وقفه، با اهتمام دولت مردمی و با اعتباری بالغ بر 800 میلیارد تومان در فضایی به مساحت 24 هزار مترمربع در 6 طبقه و با همه امکانات تخصصی از جمله 10 اتاق عمل تکمیل و تجهیز شد و با حضور رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید. رئیسجمهور در حاشیه افتتاح ساختمان جدید بیمارستان رازی، از بخشهای مختلف این بیمارستان بازدید و از برخی بیماران بستری در آن نیز عیادت کرد. بیمارستان تخصصی و فوقتخصصی اطفال شمال کشور، مرکز جامع دیالیز و دانشکده دندانپزشکی بابل از جمله طرحهای بهداشتی و درمانی استان مازندران بود که همزمان با حضور رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید.
ارسال به دوستان
معافیت ۶ ماهه مشروط طلافروشها از ثبت اطلاعات دارایی در سامانه جامع تجارت
گام به گام تا شفافیت طلافروشها
گروه اقتصادی: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد فروشندگان طلا تا 6 ماه از ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت معاف شدند و این مهلت به صورت مشروط قابل تمدید است.
به گزارش «وطن امروز»، نخستین اعتراض و اعتصاب طلافروشان نسبت به ثبت معاملات و میزان دارایی آنها در سامانه جامع تجارت در روزهای ابتدایی زمستان سال 1402 اتفاق افتاد. این صنف از همان مقطع مخالفت خود را با این سیاست با نیمهتعطیل کردن بخشی از بازار طلا و جواهر تهران، اصفهان و تبریز نشان داد. پس از اینکه طلافروشان پذیرفتند معاملات خود را تمام و کمال در سامانه مؤدیان ثبت کنند، با تصمیمی که توسط معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد تا شروع سال 1403 از ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت معاف شدند. با شروع سال جدید و پایان یافتن این معافیت، اعتراضات جسته و گریخته طلافروشها شروع شد و در هفته گذشته شاهد تعطیلی گسترده و تجمعات طلافروشان در گوشه و کنار کشور بودیم. حالا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اطلاعیهای معافیت مشروطی برای طلافروشها تدارک دیده است. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این باره گفت: بر اساس توافق انجام شده با صنف طلافروشان، فروشندگان طلا تا ۶ ماه از ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت معاف شدند و این مهلت قابل تمدید است. حمیدرضا دهقانینیا گفت: طی جلسه کارشناسی که در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با حضور مسؤولان این ستاد و وزارت صمت و همچنین فعالان صنف طلا و سایر مسؤولان ذیربط برگزار شد، درباره چگونگی اجرای ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگها موضوع تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز توافقات جدیدی حاصل شد که مراحل قانونی ابلاغ آن بزودی طی میشود:
۱- درباره ثبت موجودی مقرر شد صرفا ۳ گروه به این شرح اقدام کنند: تولیدکننده طلا از معدن و تولیدکننده شمش طلا نسبت به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت اقدام و واردکننده و صادرکننده کالاهای مشمول نسبت به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت اقدام کنند.
۲- مقرر شد درباره خرید، فروش و حمل کالاهای مشمول، همه فعالان اقتصادی این حوزه فعالیت به صورت تجاری در این حوزه نسبت به ثبت اطلاعات خرید، فروش و حمل در سامانه جامع تجارت اقدام کنند.
۳- بند ۱ فوق تا ۶ ماه به صورت موقت اجرا میشود، پس از ۶ ماه چنانچه حداقل ۵۱ درصد اشخاص مشمول بند ۲ فوق بر اساس اطلاعات سامانه جامع تجارت و اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت تکلیف ثبت خرید و فروش و حمل در سامانه جامع تجارت را انجام دهند، قطعی میشود. در غیر این صورت همه فعالان اقتصادی این حوزه فعالیت به صورت تجاری، ملزم به ثبت اطلاعات موجودی در سامانه جامع تجارت خواهند بود و محدود به ۳ گروه مذکور نخواهد شد.
* مشکل طلافروشان برای ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت چیست؟
برخی طلافروشان ادعا میکنند موانع مهمی بر سر راه ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت وجود دارد. موضوع «امنیت سامانه و به خطر افتادن اطلاعات موجودی طلافروشان در صورت ثبت امکان سرمایه اولیه» از جمله مطالبی است که به عنوان یکی از موانع یاد میشود. این در حالی است که در حال حاضر اطلاعات مربوط به بازرگانان و کالاهای استراتژیک کشور در سامانههای تجاری کشور تبادل میشود و با تمهیدات اندیشیدهشده از سوی وزارت صمت تاکنون کمترین خللی در این رابطه به وجود نیامده است. موضوع دیگر مطرحشده توسط طلافروشان این است که بخشی از دارایی مغازه آنها به صورت امانی در اختیارشان قرار گرفته است و نمیتوانند آن را در سامانه ثبت کنند.
در این ارتباط رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: یکی از اصلاحاتی که انجام شده این است که تاکید شده دیگر سرمایهای که در گردش و معاملات نیست و در حقیقت سرمایه شخصی افراد است، نیاز به ثبت در سامانه جامع تجارت ندارد اما نکته مهم این است که در صنف طلافروشی چندان سرمایه شخصی موضوعیت ندارد و سرمایه طلافروش همانی است که در مغازه و پشت «ویترین» خود عرضه میکند.
نادر بذرافشان در ادامه تصریح کرد: این در حالی است که بعضا برخی طلافروشان مجبور به استفاده از طلای امانی (کالا/طلا را به صورت امانت دریافت میکنند) از دوست و آشنا و... میشوند تا ویترین خود را پر کنند یا برخی از این واحدهای طلافروشی حاضر هستند مستاجر باشند تا بتوانند ویترین مغازه خود را پر کنند تا بتواند فعالیت اقتصادی داشته باشند. 70-60 درصد سرمایه واحدهای طلافروشی به صورت اعتباری و امانی است؛ بر همین اساس هم اعلام میکنند این سرمایه متعلق به ما نیست که بخواهیم در سامانه ثبت کنیم، بنابراین واحدهای صنفی معتقدند نباید به طور کلی ثبت سرمایه انجام شود و تنها باید معاملات را ثبت کرد. بذرافشان ضمن تاکید بر اینکه پیگیریها و جلسات همچنان در حال انجام است، گفت: ما به واحدها و همکاران خود توصیه و درخواست کردهایم واحدهای خود را بازگشایی کنند و فعالیت اقتصادی خود را ادامه دهند، ما نیز پیگیری را در جهت اصلاحات نهایی نسبت به رفع مشکلات انجام میدهیم اما لازمه آن این است که واحدها فعالیت خود را از سر بگیرند و طبق اعلام ارگانهای ذیربط باید واحدها نسبت به بازگشایی واحد صنفی خود اقدام کنند تا ما برای ادامه پیگیریها و دفاع از صنف اقدام کنیم. وی در پاسخ به اینکه با توجه به بخشنامه وزارت صمت که بسیاری از نگرانی واحدها را رفع کرده است، واحدهای صنفی طلافروشی تا حدودی بهانهجویی برای فرار از ثبت معاملات و... ندارند، تصریح کرد: بحث مخالفت با شفافیت و ثبت معاملات در سامانه مطرح نیست، چرا که در حال حاضر هم تمام معاملات در سامانه جامع تجارت ثبت میشود و واحدها در این زمینه همکاری دارند. در حقیقت همکاران ما بیشتر نگران مالیات بر سرمایهای هستند که متعلق به خود این افراد هم بعضا نیست. به اعتقاد این مقام صنفی، لازم است این موضوعات و موارد مشابه توسط مسؤولان و نهادهای ذیربط و بیشتر توسط رسانهها اطلاعرسانی و به صورت شفاف عنوان شود تا ابهامی برای واحدها و حتی مردم وجود نداشته باشد و نگرانیها برطرف شود.
این موضوع در حالی مطرح میشود که هماینک تمام اصناف مکلف به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع شدهاند و قید بخش امانی، تبعیض قائل شدن بین اصناف به حساب میآید. طلافروشان باید بپذیرند هیچ فرقی بین آنها و دیگر اصناف نیست و همه در برابر قانون یکسان هستند.
مساله اصلی این است: این صنف نمیپذیرد طلای موجود در مغازه کالایی برای خرید و فروش است و نباید آن را سرمایه خود ببینند.
ارسال به دوستان
اخبار
تلاش ایران و روسیه برای ایجاد واحد پولی مشترک بریکس
سفیر ایران در روسیه طی اظهاراتی اعلام کرد این 2 کشور در حال همکاری و تلاش برای ایجاد یک ارز واحد برای گروه بریکس هستند. کاظم جلالی، طی اظهاراتی اعلام کرد ایران و روسیه در حال همکاری و تلاش برای ایجاد یک ارز واحد برای گروه بریکس هستند. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در حاشیه اجلاس «روسیه - جهان اسلام: کازان فروم 2024» تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو جدید بریکس، در حال انجام کارهای گستردهای در این انجمن است. این دیپلمات گفت: ایجاد ارز واحد جدید در چارچوب این انجمن چیزی است که روسیه و ایران روی آن کار میکنند. این دیپلمات خاطرنشان کرد: آمریکا از دلار برای ایجاد محدودیت استفاده میکند و به همین دلیل استفاده از ارزهای ملی در تسویهحسابهای متقابل در دستور کار قرار دارد. وی با بیان اینکه بیش از 60 درصد تجارت دوجانبه بین ایران و روسیه به روبل و ریال است، سطح روابط 2 کشور را «در مرحله طلایی» توصیف کرد. پانزدهمین اجلاس بینالمللی اقتصادی «روسیه - جهان اسلام: کازان فروم 2024» در روزهای 14 تا 19 مه در شهر کازان روسیه برگزار میشود. بر اساس این گزارش، موضوع اصلی سخنرانی امسال «اعتماد و همکاری» اعلام شده است. هدف اصلی این اجلاس تقویت روابط تجاری و اقتصادی، علمی و فناوری، اجتماعی و فرهنگی بین روسیه و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) و همچنین ارتقا و توسعه نهادهای نظام مالی اسلامی در روسیه است.
***
دلار در آستانه حذف کامل از تجارت چین و روسیه
رئیسجمهور روسیه اعلام کرد انجام معاملات با ارزهای ملی باعث تقویت تجارت بین چین و روسیه شده است. ولادیمیر پوتین، در سفر به چین اعلام کرد ۹۰ درصد معاملات چین و روسیه با دور زدن دلار و با ارزهای ملی انجام میشود. راشاتودی نوشت: پوتین در این سفر گردش تجاری 2 کشور چین و روسیه را در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۲۷ میلیارد دلار عنوان کرده که رشد 25 درصدی داشته است. پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، آمریکا بانک مرکزی روسیه را از معاملات دلاری خود منع کرد و پس از آن صادرات دلار به این کشور را هم ممنوع کرد. برنامه دلارزدایی از معاملات تجاری در تعدادی از کشورها آغاز شده و چین و روسیه از پیشتازان حذف دلار از معاملات ملی هستند که از چند سال پیش آغاز کردهاند. پوتین با اشاره به اینکه تصمیم به تجارت با ارزهای ملی یوان و روبل در زمان مناسبی انجام شد، گفت این تصمیم باعث افزایش روابط دوجانبه و همکاریهای اقتصادی 2 کشور شده است.
***
اختصاص ۷۵ همت به پروژههای راه و شهرسازی
به گفته معاون رئیسجمهور، امسال مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان به پروژههای راه و شهرسازی اختصاص داده شد. داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: در ارتباط با جاده هراز بخشهایی از بهسازی و تکمیل باقیمانده که همکاران ما پروژه را جلو میبرند. وی گفت: امسال مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان را به راه و شهرسازی اختصاص دادیم. معاون رئیسجمهور افزود: اولویت تامین مالی با طرحهای در حال خاتمه است که ۷۰ تا ۷۵ درصد آنها انجام شده تا به بهرهبرداری برسد. منظور با تاکید بر اینکه دولت در صدد است تا طول عمر اجرای طرحهای عمرانی کشور را کوتاه کند، گفت: اکنون عملیات اجرایی بعضی طرحهای عمرانی کشور ۲۰ تا ۲۵ ساله شده است. معاون رئیسجمهور همچنین خبر داد اختصاص ارز برای واردات نهادههای کشاورزی به ۱۱ میلیارد دلار کاهش مییابد.
***
موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران با اندونزی تصویب شد
موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران با اندونزی به تایید مجلس شورای اسلامی رسید. علیرضا پیمانپاک، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی اعلام کرد: «به دنبال پیگیریهای انجامشده از ابتدای دولت سیزدهم توسط سازمان توسعه تجارت، موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران با اندونزی (با ۵۴۰ میلیارد دلارحجم تجارت خارجی با جهان)، به عنوان نخستین موافقتنامه تجارت ترجیحی با یکی از کشورهای حوزه شرق آسیا و اقیانوسیه روز گذشته به تایید مجلس شورای اسلامی رسید». این موافقتنامه ۷ سال مسکوت مانده بود.
***
افزایش بیسابقه صادرات فرآوردههای خام دامی
معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، از افزایش بیسابقه صادرات فرآورده خام دامی مانند گوشت مرغ، فرآوردههای لبنی، تخممرغ و فرآورده آبزیان در دولت سیزدهم خبر داد. مجتبی نوروزی افزود: با وجود مراکز پرورش مرغ مانند لاین، اجداد و مادر در استان مازندران، ۴۰ درصد طیور کشور در استانهای گیلان و مازندران تولید میشود. نوروزی از حجم جوجهریزی بیسابقه در سال گذشته خبر داد و گفت: حجم جوجهریزی حدود ۱۵۰ میلیون قطعهای در ماه، یک رکورد بیسابقه بود که در صنعت طیور و توسط دولت سیزدهم انجام شد. وی با بیان اینکه از پایان سال ۱۴۰۲ تا این لحظه بیش از ۴۰۰۰ تن گوشت مرغ صادر شده است، از هدفگذاری این سازمان جهت صادرات مرغ به کشورهای مختلف خبر داد و یادآور شد: طبق برنامهریزی انجام شده بنا داریم در سال ۱۴۰۳ حداقل بیش از ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ صادر کنیم. رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه حمایت از بخش تولید نیاز به برنامهریزی، مدیریت و پشتیبانیهایی اعم از حمایت، واکسیناسیون، سمپاشی، مراقبتهای فعال و غیرفعال دارد، گفت: در سال ۱۴۰۳ تاکنون بیش از ۱۷۰ هزار تن تخممرغ صادر شده است، همچنین 10.5 میلیون تن شیر خام در کشور تولید شده که به کشورهای اوراسیا صادر میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|