|
کودتا در «کنگو» خنثی و کودتاچیان بازداشت شدند
ارتش جمهوری دموکراتیک کنگو دیروز (یکشنبه) از ناکام گذاشتن تلاش گروهی برای کودتا در این کشور و بازداشت چند فرد در این ارتباط خبر داد. بر اساس گزارشها، در بین کودتاچیان دستگیر شده، تعدادی تبعه خارجی نیز حضور دارند. گزارش شده است در این درگیری دستکم ۳ نفر کشته شدهاند.
ارسال به دوستان
نیروهای آمریکایی به درخواست رهبران نیجر از این کشور اخراج شدند
غرب آفریقا علیه غرب
نخست وزیر نیجر: همکاری نظامی با آمریکا در پی تهدید ما برای روابط با ایران و روسیه قطع شد
بر اساس بیانیه مشترکی که روز یکشنبه منتشر شد، خروج نیروهای آمریکایی از نیجر به درخواست رهبران نظامی این کشور غرب آفریقا آغاز شد و «حداکثر تا ۱۵ سپتامبر» به پایان خواهد رسید.
پنتاگون به طور رسمی به ۱۰۰۰ نیروی آمریکایی دستور داده است در ماههای آتی از نیجر خارج شوند. به گفته یک مقام آمریکایی، این دستور خروج به منزله آن است که امیدی برای توافق درباره باقی ماندن نیروهای آمریکایی در این کشور باقی نمانده است.
دفتر رئیسجمهور نیجر توافقنامه با دولت آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی تا ماه سپتامبر را منتشر کرد که در آن تاریخ خروج نظامیان آمریکایی ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۴ اعلام شده است. این اخبار 5 روز پس از آن اعلام میشود که «کریستوفر مایر» معاون وزیر دفاع آمریکا در امور عملیاتهای ویژه و درگیریهای کمشدت، برای گفتوگو با دولت نیجر در این مورد به نیامی رفت. ارتش آمریکا پس از سرمایهگذاری در نیجر به ارزش بیش از یک میلیارد دلار طی یک دهه اخیر، موافقت کرده نیروهای خود را از این کشور خارج کند؛ اقدامی که باب میل ایالات متحده نیست و به ادعای مقامات، «ضربه مهلکی» به تلاشهای «ضدتروریسم» آمریکا در آن منطقه وارد خواهد کرد.
پس از آنکه دولت انتقالی نیجر در ژوئیه گذشته قدرت را به دست گرفت، در گفتوگوهای متعدد با مقامات آمریکایی صراحتا اعلام کرد علاقهای به تلاشهای ایالات متحده برای کمک به هدایت نیجر در مسیری به سوی انتخابات جدید ندارد و در عوض برای خدمات امنیتی به روسیه و برای توافق احتمالی درباره ذخایر اورانیوم به ایران رو میآورد.
این تحولات در حالی است که «علی لامین زین» نخستوزیر نیجر هفته گذشته اعلام کرد روابط نظامی با آمریکا در پی تهدید ما به دلیل همکاری با ایران و روسیه قطع شده است.
زین در مصاحبهای اختصاصی با واشنگتنپست که سهشنبه منتشر شد، اظهار کرد: روابط نظامی نیجر و آمریکا پس از آن قطع شد که یک مقام آمریکایی در سفر به این کشور آفریقایی و مذاکره برای نظامیان ایالات متحده زبان به تهدید گشود.
وی آمریکا را عامل قطع این روابط معرفی کرد و گفت مقامهای آمریکایی تلاش کردند به نیجر دیکته کنند با چه کشورهایی میتواند مشارکت کند. زین همچنین اظهار کرد مقامهای آمریکایی نتوانستند لزوم حضور نیروهای آن کشور در نیجر را توجیه کنند که این موضوع نیز یکی دیگر از دلایل قطع مناسبات سیاسی دو طرف بود.
آمریکا پس از کودتای سال گذشته در نیجر حمایت امنیتی خود از این کشور را تعلیق کرد و همزمان ضمن درخواست برای انتقال قدرت به یک دولت غیرنظامی، بیش از یک هزار نیروی نظامی را که در خاک نیجر دارد، حفظ کرد.
نخستوزیر نیجر تصریح کرد: وقتی تروریستها مردم را کشتند و شهرها را به آتش کشیدند آمریکاییها در خاک ما بودند. این نشانه دوستی نیست که به خاک ما بیایید و اجازه بدهید تروریستها به ما حمله کنند. ما دیدهایم که آمریکا برای دفاع از متحدانش چه میکند، زیرا وضعیت اوکراین و اسرائیل را میبینیم.
به گفته نخستوزیر نیجر، مقامهای این کشور آفریقایی به طور خاص از اظهارات «مالی فی» معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آفریقا آزردهخاطر شدهاند.
زین تصریح کرد که فی در سفر ماه مارس خود به «نیامی» پایتخت نیجر به طرز ناشایستی از دولت این کشور خواست اگر خواهان ادامه روابط امنیتی با آمریکاست، باید از تعامل با ایران و روسیه خودداری کند. نخستوزیر نیجر افزود که فی تهدید کرد اگر نیامی به دنبال توافق فروش اورانیوم به ایران است، تحت تحریم قرار میگیرد.
زین که هدایت مذاکرات با فی را بر عهده داشت، گفت: وقتی صحبتهایش تمام شد، گفتم میخواهم سخنان شما را در ۲ نکته خلاصه کنم. نخست آنکه به اینجا آمدهاید و کشور ما را تهدید میکنید که این مساله غیرقابل قبول است. نکته دیگر آنکه به اینجا آمدهاید که بگویید با چه کسانی میتوانیم ارتباط داشته باشیم که این هم غیرقابل قبول است. اینها را با لحن تحکمآمیز و بدون احترام
گفتید.
نخستوزیر نیجر اظهار کرد که سفر فی در ماه مارس نقطه عطفی در مذاکرات با آمریکا بود، زیرا وی در بخش زیادی از اظهارات خود دولت نیجر را به تلاش برای توافق برای فروش اورانیوم به ایران متهم کرد.
زین این اتهامات را نادرست خواند و افزود «مطلقا هیچ چیزی» با ایران امضا نشده است و اگر توافقی امضا شده بود «به طور پنهان انجام نمیشد، بلکه مقابل دوربینها امضا میشد».
پولیتیکو بامداد شنبه گزارش داد وزارت دفاع آمریکا هفته گذشته دستور داد همه یک هزار نیروی رزمی این کشور از نیجر خارج شوند.
آمریکا ماه آوریل اعلام کرد برنامهریزی برای «خروج منظم و مسؤولانه» از نیجر را آغاز میکند اما مقامهای آمریکایی همچنان به مذاکره با حاکمان نظامی نیجر برای ماندن برخی نیروها در این کشور آفریقایی ادامه دادند.
یک مقام آمریکایی - که خواست نامش فاش نشود - به پولیتیکو گفت هفته گذشته امیدها برای ماندن بخشی از نیروها در نیجر از بین رفت و پنتاگون دستور خروج همه یک هزار نیروی خود از آن کشور را صادر کرد.
این مقام افزود که ممکن است زمان خروج نیروها تغییراتی داشته باشد و این نیروها به پایگاههای دیگری در منطقه منتقل میشوند.
نیجر نقش محوری در عملیات نظامی آمریکا در منطقه «ساحل» آفریقا داشته و میزبان یک پایگاه هوایی بزرگ آمریکایی است. واشنگتن همچنین صدها میلیون دلار صرف آموزش نیروهای ارتش نیجر کرده است. دولت انتقالی نیجر در پی کودتای سال گذشته، نیروهای فرانسوی را هم از این کشور اخراج و جستوجوی شرکای جدید را آغاز کرد.
تحولات غرب آفریقا، این قاره را تبدیل به یک مکان راهبردی در سیاست بینالملل کرده است. خبرگزاری فرانسه ۲ ماه قبل در گزارشی نوشت: مراکش و ترکیه که از نفوذ دیرینهای در این منطقه برخوردارند، ممکن است با رقابت جدیدی از سوی ایران روبهرو شوند. به نوشته AFP، تهران از سال ۲۰۲۰ نفوذ خود را در منطقه، بویژه در بحبوحه اتفاقات مالی، بورکینافاسو و نیجر افزایش داد. تهران همچنین ماه اکتبر چند قرارداد همکاری با بورکینافاسو در زمینههای انرژی، برنامهریزی شهری، آموزش عالی و ساختوساز امضا کرد. ایران که تولیدکننده پهپادهای نظامی است، اواخر ژانویه از تاسیس ۲ دانشگاه در مالی و امضای قراردادهای همکاری مختلف خبر داد. خبرگزاری فرانسه البته در پایان گزارش خود تلاش کرد افزایش حضور ایران در منطقه ساحل را به برنامه هستهای کشورمان مرتبط کند و این سوال را مطرح کرد: آیا تهران ممکن است در نهایت به دنبال ذخایر اورانیوم نیجر که توسط شرکت فرانسوی اورانو بهرهبرداری شده است، باشد؟ یک منبع دولتی نیجر در این باره گفت: «این، منابع ما است. ما میتوانیم آن را به هر کسی که میخواهیم بفروشیم».
***
سنگال پایگاههای نظامی فرانسه را تعطیل میکند
«عثمان سونکو»، نخستوزیر سنگال از حضور نظامی فرانسه در این کشور آفریقایی انتقاد کرد و خواستار برچیده شدن پایگاههای نظامی آن کشور شد. به گزارش رویترز، سونکو پنجشنبه در کنفرانس خبری مشترک با حضور «ژان لوک ملنشون» سیاستمدار چپگرای فرانسوی گفت: بیش از ۶۰ سال از استقلال ما سپری شده است. سوال من این است: چرا ارتش فرانسه هنوز از چند پایگاه نظامی در کشور ما بهره میبرد. وی افزود: کشورهای زیادی وعده امضای توافقنامههای دفاعی با ما را دادهاند اما این نمیتواند اشغال یکسوم منطقه داکار توسط نیروهای خارجی را توجیه کند. به نوشته رویترز، حدود ۳۵۰ نیروی فرانسوی در سنگال حضور دارند اما کشورهای همسایه همچون مالی، بورکینافاسو و نیجر نیروهای فرانسه را اخراج کردهاند.
ارسال به دوستان
توئیت عجیب حسین موسویان علیه بشار اسد
در زمین اسرائیل بازی نکن!
گروه سیاست خارجی: در حالی سیدحسین موسویان یکی از افراد نزدیک به دموکراتهای آمریکا از حضور بشار اسد و بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب انتقاد کرد که این فرد بارها از مواضع غربیها بویژه آمریکا دفاع کرده و پروندهای درباره دریافت بودجه برای تئوریزه کردن برجام داشته است. سیدحسین موسویان با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، به بیانیه کشورهای عربی که در پایان اجلاس سران اتحادیه عرب در منامه بحرین قرائت شد، اشاره کرد. موسویان نوشت: خبری عبرتآموز! بشار اسد همراه با سایر کشورهای عربی، بیانیه حمایت از تعلق جزایر سهگانه ایرانی به امارات را امضا کرد! وی در حالی صحبت از امضای بیانیه حمایت از تعلق این جزایر به امارات میکند که دولت سوریه همواره از آرمان فلسطین حمایت کرده است. تعلق خاطره بشار اسد و پدرش حافظ اسد به ایران در زمان دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست. این فرد که در سابق به عنوان مذاکرهکننده در مذاکرات هستهای دهه 80 - دولت خاتمی - حضور داشت، بارها توسط دادگاه محکوم شده است. سال 1387 بود که موسویان به 2 سال حبس تعلیقی و 5 سال انفصال از خدمات دیپلماتیک محکوم شد. روزنامه «وطن امروز» سال 1395 گزارشی درباره دریافت مبالغی از طرف وی برای دفاع از برجام منتشر کرده بود. در آن گزارش آمده بود: «به گزارش «وطن امروز»، بر اساس گزارشی که خبرگزاری آسوشیتدپرس از واشنگتن منتشر کرده است، این گروه که ریاست آن را معاون مشاور امنیت ملی اوباما - بن رودز- بر عهده داشته است، نه تنها با برخی خبرنگاران برای تبلیغ توافق هستهای با ایران در تماس بوده، بلکه حامی مالی بسیاری از مؤسسات رسانهای و افراد مرتبط با این پرونده نیز بوده است؛ از رادیو عمومی ملی NPR گرفته تا رسانههای دیگر. البته در این گزارش نام یک ایرانی نیز مطرح شده است؛ کسی که طی 12 سال اخیر نام او با پرونده مذاکرات بر سر برنامه هستهای ایران گره خورده است. در این گزارش، نام حسین موسویان، سخنگوی سابق گروه مذاکرهکننده هستهای ایران که هماکنون در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس میکند، مطرح و ادعا شده از او در ازای حمایت از توافق هستهای، حمایت مالی شده است.
بر اساس این گزارش، این افراد و موسسات به صورت مستقیم و غیرمستقیم از حمایتهای مالی کاخ سفید در این باره بهره بردهاند». اما آنچه مربوط به حسین موسویان است، یک رقم 70 هزار دلاری است به گونهای که این موسسه به دانشگاه پرینستون 70 هزار دلار کمک مالی کرده است تا با این مبلغ از حسین موسویان، سخنگوی تیم مذاکرهکننده حسن روحانی در دولت اصلاحات که هماینک در این دانشگاه تدریس میکند، حمایت کند تا «تحلیلها، انتشارات و مدیریت سیاستگذاری را در ارتباط با دیگر عناصر درگیر در مذاکره با ایران داشته باشد». در واقع این کمک مالی برای حمایت موسویان از توافق هستهای اختصاص داده شده است. حسین موسویان از دیپلماتهایی است که طی 12 سال گذشته نام او با پرونده مذاکرات هستهای ایران گره خورده است. او در دولت اصلاحات، سخنگوی تیم مذاکرهکننده حسن روحانی بود. او ارتباط گستردهای با رسانههای داخلی و خارجی داشت. البته بعدها موسویان اعلام کرد این مبلغ را شخصا دریافت نکرده است و در بیانیه خود نوشته بود: «بنیاد پلاشر به صورت صریح و روشن نوشته که 70000 دلار به دانشگاه پرینستون - نه به دکتر موسویان - جهت حمایت از فعالیت نامبرده که سخنرانیها و مقالاتشان ضد جنگ، صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای و جلوگیری از تحریم بوده، پرداخته است. گزارش بنیاد پلاشر صریحا اعلام میکند این مبلغ به دانشگاه پرینستون پرداخت شده است. لازم به ذکر است تامین هزینههای دانشگاههای سراسر جهان علاوه بر اخذ شهریه از دانشجویان، دریافت کمکهای مالی از مراکز خصوصی و دولتی برای پروژههای تحقیقاتی خود است که این مبالغ صرفا به مراکز علمی پرداخت شده و محققان یا مستخدمان غیر از آنچه در قراردادشان ذکر شده، مبلغ دیگری دریافت نمیکنند! حتی او بعد از شهادت سردار سلیمانی صحبت از مذاکره با ترامپ کرده و گفته بود مذاکره با قاتل شهید سلیمانی سختتر از بایدن است. یا در جای دیگری گفته بود: «من معتقدم سلاحهای هستهای اسرائیل تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران محسوب نمیشود، چون این سلاحها قبل از استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران ساخته شده است اما اسرائیل در شرایط کنونی از تهدید ایران به عنوان توجیهی برای در اختیار داشتن سلاحهای هستهای خود استفاده میکند که من این مساله را قبول ندارم. سلاحهای هستهای اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران ساخته نشده و پیش از انقلاب ساخته شده است. من معتقدم نه اسرائیل تهدیدی موجودیتی علیه ایران است و نه ایران تهدیدی موجودیتی علیه اسرائیل».
ارسال به دوستان
رسانه عبریزبان: از هم پاشیدن «کابینه جنگ» بیش از هر زمان دیگری نزدیک است
اختلاف گرگها
کانال تلویزیونی رژیم صهیونیستی به نقل از منابعی در «کابینه جنگ»، که نامی از آنها نبرد، گزارش داد روابط درون کابینه، با تشکیلات کوچکش، اخیرا نهتنها بین خود سطح سیاسی، بلکه بین سطوح سیاسی و نظامی «به شکل گسترده بدتر شده است». تنشها در «کابینه جنگ» بویژه در نتیجه شکست در تصمیمگیریهای استراتژیک و عدم پیشرفت در موضوع اسیران صهیونیست به وجود آمده است. به گزارش کانال کان ۱۱، این منابع معتقدند از همپاشیدگی «کابینه جنگ» بیش از هر زمان دیگری نزدیک است، بویژه که روابط پرتنش درون آن نه تنها بین خود سطح سیاسی، بلکه بین سطح سیاسی و سطح نظامی نیز وجود دارد. این منابع روشن نکردند آیا صحبتها درباره خروج بنیگانتس و گادی آیزنکوت از «کابینه جنگ» بوده است یا خیر. این گزارش احتمال خروج یوآو گالانت، وزیر جنگ از کابینه را نیز رد نمیکند. در این گزارش آمده است: «اگر اسرائیل بدون حمایت و تأیید واشنگتن و بدون پیشرفت در موضوع اسیران عملیات نظامی گستردهای را در رفح انجام دهد، وزرای «کابینه جنگ» خروج خود را از این کابینه اعلام خواهند کرد که منجر به فروپاشی آن خواهد شد».
این گزارش میافزاید: «هفتههای آتی به منزله دوراهی برای گانتس، آیزنکوت و گالانت خواهد بود تا تصمیم بگیرند که آیا میخواهند با نتانیاهو ادامه دهند یا نه و همچنین برای نتانیاهو که باید بین گانتس، آیزنکوت و گالانت و بنگویر و اسموتریچ انتخاب کند». در این زمینه، «کابینه جنگ» پنجشنبهشب برای بحث درباره موضوع مذاکرات جهت تبادل اسرا تشکیل جلسه داد. این جلسه تنها ۱۰ دقیقه به طول انجامید تا اینکه نتانیاهو صحبت سخنرانان را قطع کرد و به آنها گفت زمان کافی برای بحث درباره این موضوع باقی نمانده و قرار است جلسه دیگری برای تکمیل بحث برگزار شود. چهارشنبه گذشته، گالانت با حمله علنی شدید به نتانیاهو، درباره تعلل نتانیاهو در تصمیمگیری درباره اداره نوار غزه پس از جنگ اسرائیل، این امر را تضعیف دستاوردهای نظامی اشغالگران در نوار غزه دانست، در حالی که نتانیاهو از او خواست حماس را بدون بهانه از بین ببرد.
وی همچنین گفت هرگز فتح را جایگزین حماس نخواهد کرد. گالانت از نتانیاهو خواست تصمیماتی اتخاذ کند که امکان یافتن جایگزینهای سختگیرانه برای حماس در غزه را فراهم کند و هشدار داد خودداری از انجام این کار به معنای تداوم کنترل جنبش حماس بر نوار غزه است یا ممکن است اسرائیل را وادار کند حکومت نظامی بر نوار غزه اعمال کند. در عین حال وزرای راست و راست افراطی به گالانت حمله کردند و خواستار برکناری او شدند. نتانیاهو به این نکته اشاره کرد که گالانت و سرویسهای امنیتی به جای «حذف جنبش حماس»، «بهانههایی» ارائه میکنند. وی افزود آماده «حذف حماسستان از غزه و ورود به فتحستان» نیست و با انتقاد شدید از تشکیلات خودگردان آن را به حمایت از «تروریسم و تامین مالی آن» متهم کرد. گانتس نیز در بیانیهای کوتاه گفت: «وزیر امنیت حقیقت را میگوید: مسؤولیت رهبری این است که به هر قیمتی کار درست را برای دولت انجام دهد».
ایتامار بن گویر، وزیر امنیت قومی رژیم صهیونیستی از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم خواست کابینه جنگ را منحل و یوآو گالانت، وزیر جنگ را برکنار کند. بر اساس گزارش روسیا الیوم، بن گویر بر لزوم اشغال نوار غزه و کوچ اجباری ساکنان آن برای تضمین امنیت رژیم اشغالگر تاکید کرد. وی همچنین تصریح کرد: این یک دولت راستگراست، نامزدهای ممتاز و خوبی وجود دارند و نتانیاهو میتواند یک فرد [مناسب] را برای انتصاب [در این سمت] پیدا کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
روسیه: ۱۵۷۰ نظامی ارتش اوکراین کشته شدند
وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه در بیانیهای درباره روند ادامه عملیات ویژه روسیه در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد واحدهای یگان شمال به پیشروی خود در عمق خطوط دفاعی دشمن ادامه میدهند. وزارت دفاع روسیه در این باره افزود: یگان غرب روسیه بر مواضع سودمندتری نزدیک تورسکی در دونتسک تسلط یافتند؛ کییف در این منطقه متحمل ۴۴۰ نیرو، ۳ هویتزر و ۲ سامانه «گوزدیکا» شد. بیانیه مذکور در ادامه اضافه میکند: ۱۰۳ پهپاد، یک موشک توچکا یو، ۱۲ موشک اتکمز ساخت آمریکا، ۴ بمب هوایی هامر و ۲ موشک هارم در یک روز سرنگون شدند. یگان مرکز نیروهای مسلح روسیه مواضع خود را بهبود بخشیدند؛ کییف ۳۴۵ نظامی از دست داد. این بیانیه در ادامه میافزاید: واحدهای گروه شرق مواضع سودمندتری را به دست آوردند؛ ۲ ضدحمله اوکراین دفع و دشمن ۱۰۵ پرسنل نظامیاش را از دست داد. نیروهای مسلح روسیه در منطقه تحت مسؤولیت یگان جنوب مواضع خود را بهبود بخشیدند؛ کییف بیش از ۶۸۰ نظامی و ۲ انبار مهمات تلفات داشت. ضدحملات ارتش اوکراین که پیشتر مقامات و رسانههای غربی و اوکراینی با آبوتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بیسروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارشها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدهاند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربیها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.
***
زخمی شدن ۴۴ نظامی اسرائیلی و وخامت حال ۸ نفر
منابع صهیونیست روز گذشته اعلام کردند یک افسر این رژیم بر اثر شدت جراحات وارده ناشی از جنگ غزه به هلاکت رسیده است. یک رسانه صهیونیست نیز گزارش داد ۴۴ نظامی این رژیم به دست مبارزان مقاومت در غزه زخمی شدهاند که حال ۸ نفر از آنها وخیم گزارش شده است. روز گذشته گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد با منفجر کردن بمب در داخل خانهای در منطقه التنور در شرق شهر رفح در جنوب نوار غزه، ۱۵ نظامی صهیونیست را به هلاکت رسانده است. این درحالی است که نتایج تحقیقات و مطالعات مراکز مربوط به رژیم صهیونیستی نشان میدهد شمار زیادی از صهیونیستها بعد از جنگ غزه دچار اختلال و آسیبهای شدید روانی شده و اعتیاد آنها به الکل و مواد مخدر افزایش یافته است. ارتش رژیم صهیونیستی در حالی این آمار را از تلفات جانی و روانی نظامیان خود منتشر کرده که بسیاری از رسانههای صهیونیست فاش میکنند آمار واقعی این تلفات که توسط نهادهای مربوط همچون بیمارستانها اعلام میشود چند برابر آماری است که ارتش رژیم صهیونیستی بیان میکند و این ارتش همچنان در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر شکستها و پنهان کردن آمار واقعی تلفات است.
***
نخست وزیر اسلواکی بهبود یافت
معاون نخستوزیر اسلواکی پس از بستری شدن نخستوزیر این کشور در بیمارستان و جراحیهای او به دنبال سوءقصد ناکام چهارشنبه گذشته، اعلام کرد جان «رابرت فیتسو» دیگر در خطر نیست. به گزارش ایسنا، «رابرت کالیناک» معاون نخستوزیر اسلواکی گفت جان «رابرت فیتسو» نخستوزیر این کشور در خطر نیست و پیشبینیها درباره دوران نقاهت او مثبت است. خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داد که معاون فیتسو گفت، او فعلا از بیمارستان مرخص نخواهد شد. دولت اسلواکی روز گذشته اعلام کرده بود نخستوزیر این کشور یک عمل جراحی را پشت سر گذاشته و شرایطش پایدار است. نخستوزیر اسلواکی چهارشنبه گذشته پس از خروج از نشستی با حضور اعضای دولت، مورد اصابت چندین گلوله قرار گرفت و به بیمارستان منتقل شد. روزنامه محلی پراودا در این باره نوشت: «رابرت فیتسو پس از یک جلسه دولتی مجروح شد. ضارب چندین گلوله شلیک کرد و در نهایت توسط پلیس بازداشت شد».
***
اسرائیل همچنان مانع ورود کمکها به غزه میشود
دفتر دولتی اطلاعرسانی در غزه اعلام کرد رژیم صهیونیستی برای سیزدهمین روز متوالی مانع ورود کمکهای غذایی، لوازم پزشکی و سوخت به غزه میشود. به گزارش ایسنا، دفتر دولتی اطلاعرسانی در غزه در بیانیهای اعلام کرد: رژیم اشغالگر بعد از اشغال گذرگاه مرزی رفح و بستن گذرگاه کرم ابوسالم برای سیزدهمین روز متوالی مانع ورود کمکهای غذایی و ابزارها و لوازم پزشکی و سوخت برای بیمارستانها و مراکز دیگر و مانع سفر مجروحان و بیماران به خارج برای معالجه میشود. این شرایط بحران عمیق انسانی در نوار غزه را تشدید میکند. طی روزهایی که این ۲ گذرگاه بسته شده بودند، رژیم اشغالگر مانع ورود حدود ۳۰۰۰ کامیون حامل کمک و مانع سفر ۶۹۰ بیمار و مجروح به بیمارستانهای خارج از نوار غزه شد. این مساله در سایه فروپاشی سیستم بهداشتی و هدف قرار دادن و منهدم کردن بیمارستانها یک خطر واضح است و در راستای جنایت نسلکشی رژیم اشغالگر علیه غیرنظامیان، کودکان و زنان است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|