|
اخبار
بازداشت عامل توهین به شهدای خدمت در اینستاگرام
رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی غرب استان تهران از بازداشت عامل توهین به ساحت شهدای خدمت در فضای مجازی خبر داد. سرهنگ شاهین حسنوند با اشاره به جزئیات این پرونده گفت: در جریان رصد و پایش فضای مجازی، اطلاعاتی از فعالیت یک صفحه اینستاگرامی با ۶۰۰۰ دنبالکننده درباره نشر اکاذیب و توهین به ساحت شهدای خدمت بهدست آمد و بررسی آن در دستور کار قرار گرفت. رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی غرب استان تهران افزود: با اقدامات اطلاعاتی صورت گرفته، گرداننده صفحه مذکور شناسایی و با اقدامات فنی و تخصصی محل سکونت وی در حوزه انتظامی غرب استان تهران به دست آمد و برابر هماهنگی قضایی، به پلیس فتا احضار شد. حسنوند تصریح کرد: متهم که با انتشار اخبار کذب و محتواهای توهینآمیز در صفحه مجازی متعلق به خود باعث تشویش اذهان عمومی و آزردهخاطر کردن خانوادههای معظم شهدا شده بود، پس از حذف محتوای مجرمانه، ابراز ندامت و استوری عذرخواهی از خانواده معظم شهدا، جهت سیر مراحل قانونی تحویل مرجع قضایی شد.
***
معاون امور زنان ریاستجمهوری:
ثبتنام وام دههشصتیها تمدید شد
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از تمدید زمان ثبتنام وام دههشصتیها در سال ۱۴۰۳ خبر داد. انسیه خزعلی در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: نیمه دوم سال ۱۴۰۰ بود که موضوع طرح تسهیلات تشویقی ازدواج به متولدین دهه ۶۰ ساکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت با کارمزد ۴ درصد مطرح شد و براساس آن افراد با دارا بودن تابعیت کشور ایران، عشایر یا ساکن روستا یا شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، مجرد بودن زوجین و تاریخ تولد افراد در دهه ۶۰ در بازه تاریخی یک فروردین ۱۳۶۰ تا ۲۹ اسفند ۱۳۶۹ امکان دریافت این تسهیلات را داشتند. وی ادامه داد: با وجود فرصت محدود، حدود ۴۰۰ زوج توانستند از این وام در سال ۱۴۰۰ برخوردار شوند؛ این امر در ۱۴۰۱ به دلیل عدم تخصیص بودجه محقق نشد اما در سال ۱۴۰۲ مجدد و با مبلغ بیشتر به جریان افتاد. به گفته وی، میزان این تسهیلات در مجموع ۵۰۰ میلیون تومان است که سقف ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای ازدواج، ۲۰۰ میلیون تومان برای خرید اقساطی جهیزیه و ۲۰۰ میلیون تومان وام اشتغال در نظر گرفته شده است. معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری با اشاره به ثبتنام بیش از ۲۳۰۰ زوج در سامانه ثبتنام و معرفی حدود ۱۲۰۰ زوج واجد شرایط به بانکها برای دریافت این وام، تاکید کرد: ارائه این تسهیلات در سال ۱۴۰۳ نیز تمدید شده است.
***
کمیته امداد اعلام کرد
اعزام ۶۸ هزار مددجو به مشهد مقدس
کمیته امداد امام خمینی(ره) اعلام کرد: سال گذشته ۶۸ هزار و ۸۰۰ مددجو در قالب اردوهای شوق زیارت به مشهد مقدس اعزام شدند. سال گذشته ۶۸ هزار و ۸۰۰ مددجو در قالب اردوهای شوق زیارت به مشهد مقدس اعزام شدند؛ این اردوهای زیارتی با کمک خیران، مراکز نیکوکاری، خیریهها، مساجد، مدارس و دیگر نهادها برگزار شد. براساس این گزارش، بیش از ۱۸ هزار نفر از این مددجویان سال گذشته در مجتمع اقامتی مددجویان «کرامت» مستقر شدند. با افتتاح مجتمع اقامتی کرامت ۲ در سال جاری، پیشبینی میشود این مجموعه در سال جاری بیش از ۴۰ هزار زائر امام هشتم(ع) را میزبانی کند.
***
پلیس درباره رانندگی زیر ۱۸ سالهها هشدار داد
مجازات قانونی برای کودکان راننده
بر اساس ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی، اگر کودکی از وسایل نقلیه والدین خود یا دیگران مانند موتوسیکلت و خودرو استفاده کند و تصادفی رخ دهد، کودک مقصر است و مسؤولیت از او سلب نمیشود. چنین پروندههایی در دادسرای ویژه اطفال مورد رسیدگی قرار میگیرد و برای این کودکان مجازات نیز تعیین میشود. رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ از مرگ ۲۰ کودک در تصادفات رانندگی سال گذشته در تهران خبر داد و نسبت به رانندگی بدون گواهینامه افراد کمتر از ۱۸ سال هشدار داد. سرهنگ رابعه جوانبخت درباره آمار مرگ کودکان در تصادفات رانندگی رخ داده در تهران گفت: سال گذشته، ۲۰ کودک و نوجوان یک تا ۱۶ سال که سرنشین و راننده بودند، در تصادفات رخ داده در تهران جان خود را از دست دادند. وی اضافه کرد: افراد زیر 18 سال اگر حین رانندگی تصاف کنند مقصر محسوب میشوند و مسؤولیت از آنها سلب نمیشود و پروندهها در دادسرای ویژه اطفال مورد رسیدگی قرار میگیرد و برای این کودکان مجازات نیز تعیین میشود. رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به مسؤولیت والدین ادامه داد: اگر والدین یا افراد دیگری، وسیله نقلیه خود را در اختیار کودکان قرار دهند، در صورت انجام هرگونه تخلف یا جرمی، صاحبان وسایل نقلیه نیز باید پاسخگو باشند و به مراجع قضایی معرفی میشوند. نوجوانان باید دقت کنند چون گواهینامه ندارند، تصور نکنند از آنها سلب مسؤولیت میشود. همچنین والدین نیز باید دقت کنند اینکه خودشان سوار وسیله نقلیه نبودهاند نیز باعث این مساله نمیشود که تحت پیگرد قانونی قرار نگیرند، بنابراین توصیه میشود افراد زیر سن قانونی ۱۸ سال و بدون گواهینامه، به هیچ وجه پشت فرمان ننشینند. رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ به ایسنا گفت: از آنجایی که افراد زیر 18 سال گواهینامه ندارند و آموزشهای لازم را نیز ندیدهاند، بنابراین توانایی واکنش نشان دادن صحیح در شرایط خاص را ندارند و متاسفانه در تصادفات جان خود را از دست میدهند. باید به این مساله توجه داشت که والدین این نوجوانان نیز مقصر این اتفاقات هستند. جوانبخت ادامه داد: بر اساس ماده ۲۰۵ آییننامه راهنمایی و رانندگی، هیچکس حق ندارد با اسکوتر، دوچرخه یا اسکیت به خودروی در حال حرکت تکیه کند و از آن طریق حرکت کند و این امر ممنوع و بسیار خطرناک است. همچنین شرط استفاده از این وسایل، بودن در محل امن است.
ارسال به دوستان
آزادی ۶۲ زندانی در روز ولادت امامرضا(ع)
با حضور هیات قضایی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲۴ تهران و شهرستان ری در مجتمع ندامتگاهی قزلحصار در سالروز ولادت امام رضا، ۶۲ زندانی آزاد شدند. قضات ناظر بر زندانهای ناحیه ۲۴ و شهرستان ری با هدف کاهش جمعیت کیفری، ضمن حضور در مجتمع ندامتگاهی قزلحصار و بررسی پرونده قضایی زندانیان، زمینه آزادی و بازگشت ۶۲ نفر از زندانیان را به کانون خانواده فراهم کردند.
ارسال به دوستان
تأکید وزارت بهداشت بر افزایش ۴ برابری مالیات سیگار؛ سالانه بیش از 50 هزار نفر بر اثر استعمال دخانیات در کشور میمیرند
پُک مرگ
کارشناس دخانیات در گفتوگو با «وطن امروز»: سالانه 80 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف میشود
گروه اجتماعی: با آنکه کارشناسان بهداشت تاکید دارند سیگار عامل بروز خیلی از بیماریهاست و سالانه بیش از 50 هزار نفر در کشور به علت استعمال دخانیات میمیرند ولی متاسفانه تولید و مصرف سیگار، قلیان و سیگارهای الکترونیک روز به روز در حال افزایش است؛ پدیده شومی که متاسفانه حتی به دبستانها نیز رسوخ کرده است و دختران و زنان نیز پا به پای مردان در انظار عمومی سیگار و قلیان میکشند. در همین ارتباط معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیش از ۵۰ هزار مرگ در سال ناشی از استعمال دخانیات در کشور است، گفت: باید مالیات سیگار ۴ برابر افزایش یابد، زیرا بسیار زیانآور و خانمانسوز است. حسین فرشیدی دیروز در نشست خبری هفته ملی بدون دخانیات (۵ تا ۱۱ خرداد) که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن عرض تسلیت شهدای خدمت افزود: بیش از ۵۰ هزار مرگ در سال ناشی از استعمال دخانیات در کشور است و میلیاردها دلار صرف درمان بیماریهای ناشی از مصرف مواد دخانی میشود. وی اظهار داشت: باید مالیات سیگار ۴ برابر افزایش یابد، زیرا بسیار زیانآور و خانمانسوز است. فرشیدی تصریح کرد: در ۱۰ سال گذشته شکل و شمایل سیگارها تغییر کرده و گرایش جوانان بویژه دختران به سمت مصرف این ماده دخانی رو به افزایش است و متاسفانه سریالهای سیما و شبکه نمایش خانگی نیز استعمال دخانیات را بیشتر جلوه میدهند. وی با اشاره به شعار هفته بدون دخانیات با عنوان «حفاظت از کودکان در برابر مداخلات صنعت دخانیات» ادامه داد: باید تلاش کنیم جلوی عوارض جبرانناپذیر استعمال دخانیات را در کشور بگیریم و از رسانهها میخواهیم با اطلاعرسانی وسیع به ما در این زمینه کمک کنند، زیرا در فضای مجازی تبلیغات فریبندهای برای سیگار وجود دارد.
* سیگار الکترونیک قاچاق است
فرشیدی با تاکید بر اینکه سیگار الکترونیک مجوز تولید و واردات ندارد و قاچاق است، گفت: این نوع سیگار از مبادی رسمی کشور وارد نمیشود. وزارت بهداشت نیز مجوزی برای آن صادر نکرده و اکنون در حال برخورد با توزیع آن هستیم. وی تاکید کرد: میزان مالیات مواد دخانی سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان بود که به وزارت بهداشت داده نشد؛ برای مصرف دخانیات سوبسید میدهیم! فرشیدی در پاسخ به سوالی باره قلیان اکسیژن گفت: مرکز دخانیات شهید بهشتی طرحی ارائه داد که قلیان اکسیژن جایگزین قلیانهای فعلی شود و در برخی استانها در حال آزمایش است و تمام موارد بر اساس استانداردهای تعریفشده است و ضرر فیزیکی و جسمی ندارد. وی تاکید کرد: وزارت بهداشت این طرح تحقیقاتی را تایید کرده و منتظر خروجی اجرای آزمایشی آن هستیم و این قلیان اکسیژن وابستگی ایجاد نمیکند و خطراتی مانند سیگار و توتون ندارد و نسبت به دخانیات یک روش جایگزین است.
وی ادامه داد: سال ۲۰۲۲ بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در شاخص مبارزه با دخانیات رنگ قرمز داشتیم که سال ۲۰۲۳ روند کاهشی استعمال دخانیات داشتیم و این رنگ به نارنجی رسید؛ این نتیجه از رهاوردهای دولت شهید رئیسی است.
* تشدید سیگار کشیدن در سریالهای خانگی
رئیس بهداشت محیط و سلامت کار وزارت بهداشت نیز در این نشست با بیان اینکه ما برای مقابله با دخانیات تهدید و توهین میشنویم، گفت: اماکن عمومی حق عرضه دخانیات را ندارند. اگر قوانین حامی مقابله با مواد دخانی را داشته باشیم، نظارتها و برخوردها نیز محکمتر میشود. جعفر جندقی ادامه داد: در شبکه نمایش خانگی شخصیتهای منفی و مثبت سیگار میکشند که این کار مصداق تبلیغ است. از نهادهای ناظر درخواست میکنیم در این سریالها مردم را به سیگار کشیدن تشویق نکنند. وی با بیان اینکه ۴ درصد مصرفکنندگان سیگار زنان کشور هستند، ادامه داد: گرایش مصرف سیگار در نوجوانان رو به افزایش بوده و این نگرانکننده است. رئیس بهداشت محیط و سلامت کار وزارت بهداشت تصریح کرد: در برخی کشورها سیگار را جلوی ویترین نمیگذارند، در حالی که در کشور ما اینطور نیست. به ما فشار میآورند که سیگار برگ تولید شود، سیگار الکترونیکی عرضه شود، البته ما جلوی این کار را میگیریم. به گفته جندقی، ۱۳۶ تریلیون ریال هزینههای مستقیم تحمیلشده به حوزه سلامت برای درمان بیماریهای ناشی از مصرف دخانیات برآورده شده است.
* مصرف قلیان ۵۴ درصد افزایش یافته است
رئیس کمیته کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال مصرفکنندگان مواد دخانی در سال ۱۴۰۰ هستند و مصرف قلیان نیز ۵۴ درصد افزایش داشته است. بهزاد ولیزاده با بیان اینکه مصرف دخانیات در زنان ۹۰ درصد افزایش یافته است، گفت: مصرف روزانه سیگار بین زنان حدود ۱۹۰ درصد و بین مردان ۴۶ درصد افزایش داشته است. وی تاکید کرد: وزارت بهداشت در حال استانداردسازی مصرف دخانیات و نظارت بر بستهبندی مواد دخانی است. از سویی قیمت این مواد بسیار پایین است و باید قیمتگذاری اصلاح شود تا به کاهش مصرف بینجامد.
رئیس کمیته کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: متاسفانه دخانیات در سبد خانوار تعریف شده و در حال پیگیری هستیم که از سبد خانوار حذف شود. باید مالیات سیگار ۱۵ درصد نشان ایرانی افزایش یابد و امیدواریم با اجرای مکانیزه کردن مراکز فروش به سیستم مالیاتی کشور شاهد کاهش عرضه آن باشیم. ولیزاده تاکید کرد: نرخ سیگار الان درصدی شده و مالیات از مصرفکننده گرفته میشود و باید مبنای قیمت مواد دخانی افزایش یابد. وی تصریح کرد: پایین بودن میزان مالیات و قیمت محصولات دخانی و سود بالا برای تولید و عرضه دخانیات، عدم بازدارندگی جرایم تخلفات ناشی از عدم اجرای قانون جامع کنترل دخانیات و ضعف آموزش عمومی و اطلاعرسانی درباره مضرات مصرف و دود مواد دخانی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر افزایش مصرف دخانیات است. رئیس کمیته کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با تاکید بر ممنوعیت فروش اینترنتی دخانیات گفت: اخیرا وزیر بهداشت نامهای بر ممنوعیت مصرف مواد دخانی در شبکه نمایش خانگی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال و در این زمینه دادستانی نیز ورود کرده تا از استعمال این مواد در فیلمها جلوگیری شود. وی با بیان اینکه ۶۳ شهر و روستای بدون دخانیات وجود دارد، اظهار داشت: کارهای زیادی برای مقابله با دخانیات از جمله تولید محتوای آموزشی توسط دانشآموزان در مدارس انجام میدهیم و از رسانهها نیز میخواهیم ما را در این زمینه همراهی کنند.
***
کاهش سن مصرف سیگار
رئیس سابق گروه امور صنعتی مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: تولید سیگار طی یک دهه اخیر در کشور تقریبا 2 برابر شده است به طوری که سالانه 80 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف میشود. حسینعلی پوراقبالی با بیان اینکه تولید سیگار طی سال در کشور 68 میلیارد نخ است که مابهالتفاوت آن به صورت قاچاق از مبادی غیررسمی وارد میشود، افزود: علاوه بر مصرف سیگار اکنون خیلی از جوانها به مصرف سیگارهای الکترونیکی رو آوردهاند که استعمال آن بیتردید مضراتی فراتر از سیگار دارد. وی اضافه کرد: هر چند وزارت بهداشت بر عدم استعمال دخانیات با هدف حفظ سلامت جامعه و کاهش هزینههای بیماری تاکید دارد ولی متاسفانه سن مصرف سیگار در کشور پایین آمده است و روز به روز بر مصرف دخانیات افزوده میشود، به طوری که اکنون دختران بویژه دانشجویان و دبیرستانیها سیگار مصرف میکنند. پوراقبالی افزود: نمایش استعمال دخانیات در فیلمهای شبکه نمایش خانگی و فضای مجازی تاثیر زیادی بر ترغیب نوجوانان به مصرف سیگار دارد که مسؤولان باید با اقدامات فرهنگی نسبت به این مهم چارهاندیشی کنند.
ارسال به دوستان
ارسال ماهانه پیامک «اطلاعات بیمهای» به شاغلان
مهدی زرین نام:پیامکهای ماهانه واریز حق بیمه به منظور اطلاع ذینفعان از روزهای کارکرد در هر ماه، دستمزد مبنای کسر حق بیمه و عنوان شغلی، از انتهای سال گذشته در 2 استان کشور اجرایی شده بود و از ابتدای خرداد سال جاری، برای عموم بیمهشدگانی که در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانی es.tamin.ir ثبتنام کردهاند، ارسال میشود. در صورتی که بیمهشده مغایرتی در اطلاعات دریافتی مشاهد کند، میتواند با مراجعه به شعب سازمان یا سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمیناجتماعی به نشانی es.tamin.ir در بخش بیمهشدگان/ خوداظهاری/ اعتراض به سابقه دارای کسری کارکرد یا اشکال، اعتراض خود را ثبت کند. مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از آغاز اجرای طرح اطلاعرسانی ماهانه از طریق ارسال پیامک به بیمهشدگان شاغل در کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی خبر داد.
میرهاشم موسوی افزود: این طرح با هدف افزایش شفافیت، اطلاع بیمهشدگان از حقوق خود و همچنین حمایت از حقوق بیمهای کارگران از سوی سازمان تأمیناجتماعی اجرا شده تا 3 موضوع مهم دستمزد مبنای کسر حق بیمه، تعداد روزهای کارکرد در ماه، همچنین عناوین شغلی به صورت ماهانه به اطلاع بیمهشدگان برسد. در صورتی که بیمهشده مغایرتی در اطلاعات دریافتی مشاهد کند، میتواند با مراجعه به شعب سازمان یا سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir اعتراض خود را ثبت کند. وی گفت: تمام خدماتی که سازمان تأمین اجتماعی در مواردی مانند بازنشستگی، ازکارافتادگی، برقراری مستمری بازماندگان و برخی غرامتها به بیمهشدگان ارائه میدهد، تابعی از حقوق مبنای کسر حق بیمه، روزهای کارکرد در هر ماه و نیز عناوین شغلی بیمهشدگان است. موسوی افزود: اگر عنوان شغلی، دستمزد مبنای کسر حق بیمه و همینطور روزهای کارکرد در هر ماه افراد مشمول قانون تأمین اجتماعی به شکل واقعی به سازمان تأمین اجتماعی اعلام نشود و حق بیمه افراد بر مبنای اطلاعات واقعی در این زمینه محاسبه و پرداخت نشود، بیمهشدگان تأمین اجتماعی در زمان نیاز به بهرهمندی از خدمات و مواهب بیمه تأمین اجتماعی دچار مشکل شده و متضرر میشوند.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: طرح اطلاعرسانی ماهانه از طریق ارسال پیامک به بیمهشدگان شاغل در کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی، با رویکرد پیشگیری از بروز مشکلات آتی برای بیمهشدگان اجرا میشود و امیدواریم اگر مشکلی در این مورد وجود دارد، در ابتدا با تعامل بین کارگران و کارفرمایان حل شود و اگر از این طریق مشکلات احتمالی حل نشد، ما هم آمادگی داریم برای کمک به حل اختلافات درباره دستمزد مبنای کسر حق بیمه، عناوین شغلی و نیز روزهای کارکرد ماهانه اقدامات قانونی لازم را انجام دهیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|